The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2013, 12:40
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a czy idea testów w Wiśle Kraków nie była skompromitowana?Kilka lat temu Bednarz przywoził bramkarzy
których notorycznie odrzucał Kazimierski z pewnych względów, i zrobiono z tego szopke a z Bednarza jakiegoś idiote.
Oprócz tego przywiózł około 30 zawodników na inne pozycje. Ich też odrzucał Skorża/Probierz z pewnych względów?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.06.2013, 13:26
30? az tyle tego było?
Zapewne ich odrzucali trenerzy ze względów umiejętności,czyli czynnika którego Kazimierski nie brał pod uwagę.

E: ogryzku, i pisanie o testowanym - amator brzmi jakbyśmy mieli w kadrze conajmniej samych profesjonalistów a dobrze wiesz ze tak nie jest.No ale w sumie czytając ten temat niektórzy dalej są na etapie Wisły monopolisty rynku, Wisły bogatej i przede wszystkim Wisły miejscem marzeń młodego piłkarza. A prawda jest taka ze na ten moment Zawisza ma lepszą opinie wśród grajków niż Wisła.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.06.2013 o godz. 13:35.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 30.06.2013, 13:29
Aby młodzież czegoś się nauczyła, Wisła potrzebuje piłkarzy, którzy dadzą Wiśle jakość. Od pierwszego dotknięcia piłki przez wytransferowanego do nas gracza. Inaczej bez sensu jest wprowadzanie młodzieży, bo ona sama bez piłkarzy wysokiej klasy, jak na polskie warunki przynajmnie,j nie rozwinie się tak, jak powinna.

A i jak będzie to turbotorpeda-napastnik z Bałkanów, kosmiczny atomowy defensywny pomocnik z Bałkanów, superywynalazki "krula" skautów Zdzisława, to spadamy z ligi. I to jest pewne, a pieniądze zostaną wyrzucone w błoto.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 30.06.2013 o godz. 13:38.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.06.2013, 13:53
szprotson napisał(a):Wyświetl post
30? az tyle tego było?
Zapewne ich odrzucali trenerzy ze względów umiejętności,czyli czynnika którego Kazimierski nie brał pod uwagę.

E: ogryzku, i pisanie o testowanym - amator brzmi jakbyśmy mieli w kadrze conajmniej samych profesjonalistów a dobrze wiesz ze tak nie jest.No ale w sumie czytając ten temat niektórzy dalej są na etapie Wisły monopolisty rynku, Wisły bogatej i przede wszystkim Wisły miejscem marzeń młodego piłkarza. A prawda jest taka ze na ten moment Zawisza ma lepszą opinie wśród grajków niż Wisła.
Ma lepszą opinię bo w Zawiszy dostają młodzi piłkarze szanse a u nas tylko oszuści z Rumunii i weterani. Sami sobie zgotowaliśmy ten los, a nie weszło nam go zgotowało. Górnik Zabrze jedna z 3 najbiedniejszych drużyn w ekstraklasie (zakaz transferowy + pensje do 15 tysięcy złotych max) pomimo tych ograniczeń znajdzie więcej młodych zdolnych niż my. Bo chcą znaleźć! My nie chcemy. Więc nie znajdziemy! Ale kibicom kit wciśniemy że nas nie stać na młodych. I niektórzy to kupią (pensja samego Genkova to utrzymanie z 15 młodych)

Mimo to ja cały czas czekam na testy młodych piłkarzy z niższych lig bo:
- skoro nasi skautowie tak dobrze (podobno) pracują to musieli kogoś znaleźć. Smuda ich tak zachwalał.
- nie mamy kasy na gwiazdy to na piłkarzy z III czy IV ligi chyba już mamy?

I bez wątpliwości, ja nie mam złudzeń co do naszej sytuacji finansowej i dlatego jestem zszokowany że nie szukamy w niższych ligach skoro groszem nie śmierdzimy. A szukamy .... wie czego wśród kelnerów i innych studentów.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.06.2013 o godz. 13:57.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.06.2013, 14:37
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
I bez wątpliwości, ja nie mam złudzeń co do naszej sytuacji finansowej i dlatego jestem zszokowany że nie szukamy w niższych ligach skoro groszem nie śmierdzimy. A szukamy .... wie czego wśród kelnerów i innych studentów.
Ja to pisałem rok temu, po pierwszym okienku Bednarza, że jest on imbecylem i hochsztaplerem. Ruch, Górnik, Podbeskidzie - praktycznie każdy w lidze wyciąga młodych z drugiej, trzeciej, czwartej ligi, a Jacuś testuje przygrubych murzynów i kontraktuje bezrobotnych 30-to latków. Frederiksen zarabiał w Wiśle 200 tys. euro za sezon - ZWE twierdzi, że widział jego kontrakt. Ile utopiono w Quioto (samo wypożyczenie to podobno było jakieś 100 tys. euro)? Ile poszło na gwiazdę Sikorskiego z jedną bramką przez cały sezon?

Tylko, że problem prawdopodobnie leży zupełnie gdzie indziej - za ściągnięcie jakiegoś chłopaczka z trzeciej ligi nikt pieniędzy pod stołem nie da, bo większość z nich nie ma nawet menedżerów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.06.2013 o godz. 15:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.06.2013, 15:03
Niestety wolfy masz rację - tragicznie to wygląda. Powoli też dochodzę do tych wniosków że coś musi rozgrywać się pod stołem i dlatego nikt z Wisły tak na prawdę nie chce młodych na dorobku. Lepiej kręcić lody z "szrotem".

Oczywiście nie tylko dla takich jest miejsce w Wiśle jak młodzi z niższych lig, ale oni są tani, ambitni i jest nadzieja że kilku osiągnie coś więcej. Zwłaszcza w naszej ciężkiej sytuacji finansowej to dobre źródło piłkarzy.

Na razie to Kapka, Bednarz i Smuda do kasacji... z nimi nic nie osiągniemy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.06.2013, 15:17
Pisałem o tym rok temu. Ruch na Sadloku i Sobiechu zyskał nie tylko sportowo, ale i finansowo. Górnik na Miliku tez, a pewnie zarobi też na Olkowskim. My nie mamy żadnego planu działania w obecnych warunkach!

Gdybyśmy mieli do wyboru polskich młodych zawodników albo klasowych zagranicznych, wówczas wolałbym tych drugich. Ale kogo my testujemy!? Kolesia, którego odpalili w lidze Chińskiej? Studenta z Rumunii? Nigeryjczyków grających w rezerwach swojego zespołu? Spoko, niech testują tych leszczy, ale dla nich jest miejsce, a dla młodych zawodników z niższych lig już nie!? Że niby jakaś sierota z obrzeży cywilizowanego futbolu przewyższa o klasę tych, których można znaleźć na niższych szczeblach w kraju? Jest mnóstwo przykładów obalających tę tezę.

Dlatego całość śmierdzi mi wałkami, ale to wszystko na życzenie Cupiała. Sam otacza się ludźmi skompromitowanymi i bez ambicji, bo o nią trudno kogokolwiek z obecnego tercetu posądzić...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.06.2013 o godz. 15:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 30.06.2013, 16:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dlatego całość śmierdzi mi wałkami, ale to wszystko na życzenie Cupiała. Sam otacza się ludźmi skompromitowanymi i bez ambicji, bo o nią trudno kogokolwiek z obecnego tercetu posądzić...
Dla skorumpowanych ludzi w Wiśle nie - dla nepotyzmu i kolesiostwa w Wiśle tak. Widzę tutaj niekonsekwencję. Bo nie powinno być ani jednego ani drugiego.

http://www.bydgoszcz.sport.pl/sport-....html#TRrelSST

To już nawet Zawisza lepiej zbroi się od nas. Aż żal dupę ściska, bo takiego Kuklisa (o ile oczywiście nie grał w Sracovii) w Wiśle mogłoby znaleźć się miejsce... A takich Kuklisów w pierwszej lidze jest więcej. No żal dupsko ściska.

PS. No, grał w Arce, jednak pewnie byście mieli coś przeciwko, ale takich piłkarzy w pierwszej lidze jest pewnie mnóstwo.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 30.06.2013 o godz. 16:07.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.06.2013, 16:59
cfa napisał(a):Wyświetl post
Dalej wolny pozostaje Spas Delev, ale gość i jego agent muszą coś mieć nie za dobrze z głową. Bo ten zawodnik chyba dłużej bez klubu od Sarkiego.
.
Nie jest to prawdą, bo wrócił do CSKA Sofia i zagrał rundę wiosenną w tym klubie. Nie sprawdziły się też bajki, które wypisywano, że chce wielkiego kontraktu i dlatego nie ma szans go sprowadzić do Polski Gdyby tak było siedziałby dalej bez klubu, a nie grał w biednej lidze bułgarskiej. Plotki o tym pewnie rozsiewała Amica po nieudanej próbie sprowadzenia go.
..
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.07.2013, 09:35
A co z Ostoja Stjepanović on w końcu wystąpi w jakimś sparingu czy jego też się już pozbyli
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 01.07.2013, 09:53
Jego nie testują bo po co, to jest najlepszy piłkarz ligi macedońskiej. Od razu podpiszą kontrakt ale też jestem zdziwiony że tyle to trwa... On przeszedł już testy medyczne?
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.07.2013, 09:55
Podejrzewam, że zwlekają, bo przyjdzie on albo Stilić
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 01.07.2013, 09:58
Jeśli miałby być Stilić testowany to ja bym wziął i jednego i drugiego a na dodatek ja bym znalazł pieniądze na młodego Pawłowskiego z widzewa skoro ani legia ani lech go nie biorą...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 01.07.2013, 10:00
Reser napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam, że zwlekają, bo przyjdzie on albo Stilić
To są inne pozycje...
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.07.2013, 10:03
Moim zdaniem te same
Odpowiedz cytując
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 01.07.2013, 10:04
Akurat Stilicia widziałbym w drużynie szczególnie ze brakuje nam takiego kreatywnego rozgrywającego
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 01.07.2013, 10:05
a gdy pisałem o Stilicu w Wiśle to mój post został skasowany.. a tak jak pisałem info miałem telefoniczne.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.07.2013, 10:06
tofik napisał(a):Wyświetl post
Nie jest to prawdą, bo wrócił do CSKA Sofia i zagrał rundę wiosenną w tym klubie. Nie sprawdziły się też bajki, które wypisywano, że chce wielkiego kontraktu i dlatego nie ma szans go sprowadzić do Polski Gdyby tak było siedziałby dalej bez klubu, a nie grał w biednej lidze bułgarskiej. Plotki o tym pewnie rozsiewała Amica po nieudanej próbie sprowadzenia go.
Informacje wziąłem z transfermarkt. Dalej tam pozostaje niezatrudniony.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
mszumski
Junior Member

Od: 10.2012

Stary 01.07.2013, 10:08
Stilic- miałem przeczucie, że jak zagra w Wiśle kiedyś to będzie wymiatał mam nadzieję, że się to sprawdzi
Małecki Stilic Sarki i już jest jakaś siła rażenia. Brakuje solidnego napastnika, oby się sprawdził brazyliano. Boguski to się bardziej nadaje na zmiennika dla ofensywnego pomocnika.
Może to jakos poukładają cudem.
Ostatnio edytowane przez mszumski : 01.07.2013 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 01.07.2013, 10:10
mszumski napisał(a):Wyświetl post
Stilic- miałem przeczucie, że jak zagra w Wiśle kiedyś to będzie wymiatał mam nadzieję, że się to sprawdzi
Te gwiazdki na łokciach nie były przypadkowe! Wiślak z krwi i kości, w Lechu się marnował i dusił. Zresztą w FM'ie zawsze do Wisły przechodził bez wahania
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 01.07.2013, 10:13
pysio napisał(a):Wyświetl post
Te gwiazdki na łokciach nie były przypadkowe! Wiślak z krwi i kości, w Lechu się marnował i dusił. Zresztą w FM'ie zawsze do Wisły przechodził bez wahania
Bo były fundusze na kontrakt. Ciekaw jestem czy wysupłają coś z kieszeni, bo nie wierzę, że by wrócił do Polski i grał za czapkę gruszek. Sportowo to w obecnej sytuacji na pewno byłby wzmocnieniem, chociaż i tak uważam, że gość z takim potencjałem to zmarnował swój talent. Miał papiery, żeby kopać w lepszych klubach niż Karpaty Lwów.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 01.07.2013, 10:17
teraz szkoda Meliksona.. to paka Melikson - Stilic - Sarki - Iliev mogliby zawojować Europę :((
Odpowiedz cytując
mszumski
Junior Member

Od: 10.2012

Stary 01.07.2013, 10:21
Stilic jak Mila (nawet mają podobne zalety i wady- m.in. szybkość, stałe fragmenty) więc mielibyśmy młodszą wersję Mili. Moglibyśmy ze Śląskiem walkę nawiązać.
Bardzo ważne jest żeby sprowadzić napastnika. Ja bym postawił jednak na Pawła Brożka. Wtedy mamy już praktycznie skład gotowy bo Boguski by był zmiennikiem w ataku i na skrzydłach. Do tego Macedończyk, może Nalepa jako zmiennik na DM i w sumie w naszej lidze do walki o puchary więcej nie potrzeba. Nie będzie kontuzji to mogą być puchary

Zgrać jak Scolari Brazylię i przy odrobinie szczęścia jedziemy po 3-4 miejsce
Ostatnio edytowane przez mszumski : 01.07.2013 o godz. 10:24.
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 01.07.2013, 10:54
Jeśli ze Stiliciem to prawda, to jestem naprawdę pod wrażeniem. Ale trzeba wtedy jednak się zastanowić, czy ta kasa na transfery jest czy nie ma. Bo nie dość, że trzeba za niego zapłacić to jeszcze wiadomo, że kontrakt za niski raczej nie będzie.

W DP gruchnęła wiadomość o jakimś wenezuelskim napastniku oraz Rubenie, prawym obrońcy Beira Mar. Drugie nazwisko na papierze wygląda okey, ale myślę, że lepiej postawić na Stolarskiego. Chłopak pokazuje się z coraz lepszej strony, z dnia na dzień będzie lepszym piłkarzem. Szkoda wysyłać go teraz na ławkę.

Jeśli udało by się ściągnąć Stilicia + Stjepanovicia + LO + napastnik to muszę przyznać, że ciekawie to wygląda. Jedna rzecz która mi się nie podoba, to brak konsekwencji. Po co gadali, że stawiamy na Polaków, skoro jak na razie wszystkie nazwiska zagraniczne. Chodzi mi o brak konsekwencji, nie o sam fakt. Najważniejsze, żeby byli wzmocnieniami - narodowość sprawa drugorzędna.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 01.07.2013, 10:55
Ciekawym na ile info o Stiliciu się sprawdzi. Bo moim zdaniem taki transfer to byłaby prawdziwa bomba jak na obecne zapotrzebowanie i możliwości. Choćby i bez nogi będzie lepszy niż Guła.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.07.2013, 10:56
Tak coś czułem, że Wisła może się zainteresować Stilićem. Jeśli stać nas na niego i chce u nas grać to brałbym go nawet bez testów.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.07.2013, 11:05
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Ciekawym na ile info o Stiliciu się sprawdzi. Bo moim zdaniem taki transfer to byłaby prawdziwa bomba jak na obecne zapotrzebowanie i możliwości. Choćby i bez nogi będzie lepszy niż Guła.
Dokładnie Stilic by idealnie pasował do Naszej druzyny. Mielibysmy z głowy Gargułe, ktory nadaje sie na ławke rezerwowych bo pozbyc to sie go raczej nie pozbedziemy
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 01.07.2013, 11:12
Byloby zajebiscie, ale jak facet jest przyzwyczajony do ukrainskich zarobkow, ma swoja marke, to watpie zeby sie dogadali co do kontraktu.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 01.07.2013, 11:15
Stlilić + Ostoja Stjepanović + napastnik + Lewy obrońca + skrzydłowy i wtedy możemy przystąpić do ligi
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.07.2013, 11:15
@nesta
myslisz zeby go sciagali na oboz bez rozeznania w zarobkach ? (o ile jest ten temat wogole)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów