The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2013, 07:27
raindog napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy Cupiał chce sprzedać Wisłę. Ja po prostu wątpię w jego intelekt, skoro zatrudnia Smudę. Co więcej, wokół jego związków z Kapką narosło już wiele legend. Wielki szacunek dla niego, za to co Wisłą dzięki niemu osiągnęła, ale to nie upoważnia go do niszczenia klubu.
Ja zwątpiłem kiedy przeczytałem ostatni wywiad z nim. Gdzie mówił, że mu się nie opłaca w młodych, że woli zagranicznych, że to, że tamto...
A czemu Zdzicho jest nie zatapialny, ostatnio tak sobie pomyślałem, że skoro miał etat gdzie miał, to mógł użyc kontaktów do przejęcia w całości przez Cupiała TF ... ale to takie tylko moje durne dywagacje na temat.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.06.2013, 07:35
cfa napisał(a):Wyświetl post
Ja zwątpiłem kiedy przeczytałem ostatni wywiad z nim. Gdzie mówił, że mu się nie opłaca w młodych, że woli zagranicznych, że to, że tamto...
Jednak nieśmiała zmiana jest widoczna: umowa o współpracy z akademia piłkarską, inwestycja w centrum szkoleniowe w Myślenicach ....
Faktem jest że ... sygnały są sprzeczne ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Vasil
Member

Od: 04.2013

Stary 21.06.2013, 07:47
Tę inwestycję to jak rozumiem robi gmina Myślenice a nie TF czy Bogusław Cupiał. Więc nie jest to żaden znak zaangażowania długoterminowego w klub. Tak samo współpraca z akademią piłkarską - dziś jest, jutro jak trzeba będzie to się skończy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.06.2013, 07:53
oby z tą bazą nie było jak ze współpracą z Leverkusen i Monachium
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.06.2013, 08:51
Vasil napisał(a):Wyświetl post
Tę inwestycję to jak rozumiem robi gmina Myślenice a nie TF czy Bogusław Cupiał. Więc nie jest to żaden znak zaangażowania długoterminowego w klub.
Za wyjątkiem tego, że Wisła ma przez 10 lat płacić za wynajem.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.06.2013, 08:54
szprotson napisał(a):Wyświetl post
oby z tą bazą nie było jak ze współpracą z Leverkusen i Monachium
I ze złotówką od każdego sprzedanego Lecha ......
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.06.2013, 09:00
Umowę z akademią piłkarską wymusiły wymogi licencyjne, a i tak BC nie daje na to złamanego grosza.
Centrum treningowe to inwestycja gminy Myślenice, i z tego co wiem BC (Wisła) nie podpisała z tąże gminą żadnej umowy na wynajem. Co ważniejsze nie ma jeszcze pozwolenia na rozbudowę tego zaplecza treningowego, ani kredytu (bierze go gmina) na tą inwestycję. Może zbudują, może nie, może BC wynajmie, może nie.
Nic tu sprzecznego w polityce BC nie widzę. Zwija interes i tyle, czyli bez zmian.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.06.2013, 09:08
jak Ja bym zwijał interes to bym na trenerze zostawił Musiałą czy Kmiecika i pojebał totalnie wszystko. Sezon dograłbym jak Bełchatów czyli piłkarzami na wypozyczeniu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Vasil
Member

Od: 04.2013

Stary 21.06.2013, 09:56
Zarówno baza jak i umowa z akademią są załatwiane w typowy sposób dla Bossa-nic nie kupujemy (poza piłkarzami), nie budujemy, wszystko wynajmujemy, pożyczamy etc. Więc nie jest to żaden sygnał - ani w jedną ani w drugą stronę.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.06.2013, 10:00
jak ja bym zwijał interes ale tak żeby nie było tego widać, to po Kulawiku zatrudnilbym trenera z bardziej wyrobionym nazwiskiem, znanym w Polsce, najlepiej dobry znajomy bo inaczej nie przyjdzie. Transfery w wersji hiper minimalistycznej czyli nonameý za pol darmo.
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 21.06.2013, 11:06
Prawda jest taka ze nie ma kasy ani w Wiśle ani w TF , sama TF ma ogromne problemy z regulowaniem płatności a przeprowadzka do Katowic juz odbija sie im czkawką .

Zobaczymy co z tego wyjdzie ale narazie nie jest wesoło
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.06.2013, 14:11
@Up
gdizes o tym mozna poczytać?

Kiedyś znalazłem tylko info z 2010r.
http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje...-foniki,3148,1

i jakaś kalka pomiędzy zarządzaniem TF a Wisłą jest. Czytaj 'lata hossy przeciekają przez palce'.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 21.06.2013, 14:42
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
@Up
gdizes o tym mozna poczytać?

Kiedyś znalazłem tylko info z 2010r.
http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje...-foniki,3148,1

i jakaś kalka pomiędzy zarządzaniem TF a Wisłą jest. Czytaj 'lata hossy przeciekają przez palce'.
Jak się ma osoby z rodziny które tam pracują to sie wie wszystko na bieżaco
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 21.06.2013, 14:45
Gin napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka ze nie ma kasy ani w Wiśle ani w TF , sama TF ma ogromne problemy z regulowaniem płatności a przeprowadzka do Katowic juz odbija sie im czkawką .

Zobaczymy co z tego wyjdzie ale narazie nie jest wesoło
Kluczem do odpowiedzi na pytanie: BC i Wisła Kraków - co dalej ? jest sytuacja finansowa Telefoniki
Pytałem kilka miesięcy temu , po słynnym wywiadzie BC dla Rzepy , czy jest ktoś kto zna rzeczywisty stan finansowy Telefoniki i może podzielić się tą informacją.

Niestety zostałem zignorowany

Wszystko na to wskazuje , iż BC nie jest w stanie przekazywać tak wielkich środków w Wisłę jak kiedyś
a z uwagi na image swój i firmy nie może tego bezpośrednio powiedzieć.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.06.2013, 14:45
Dziękuje
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 24.06.2013, 22:30
Odnośnie rankingu Wprost.

Jeżeli Cupiał tak zarządza firmą jak od kilku lat Wisłą, to nie dziwię się, że w końcu popłynął.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.06.2013, 22:43
nie pamietam poprzednich lat.. ale po kryzysie sie troche odbil... w 2010 TF miala ok 3,7 mld PLN przychodu i ok 80 mln zysku netto, a w 2011 4.1 mld PLN przychodu i 115 mln zysku netto.. wiec tragedii nie ma

ale tam troszke bardziej skomplikowany temat
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 24.06.2013, 22:50
tym bardziej, że Forbes przedstawia inne wartości...
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 24.06.2013, 23:09
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie rankingu Wprost.

Jeżeli Cupiał tak zarządza firmą jak od kilku lat Wisłą, to nie dziwię się, że w końcu popłynął.

Pochwal się jak Ty zarządzasz swoją firmą.. czy może jeszcze nie założyłeś nawet budki z kebabami?

Popłynął
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.06.2013, 00:30
element napisał(a):Wyświetl post
Pochwal się jak Ty zarządzasz swoją firmą.. czy może jeszcze nie założyłeś nawet budki z kebabami?

Popłynął
Weź skończ... W monopoly zawsze wygrywa, więc ma podstawy
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.06.2013, 09:51
Cytat:
Szefa Tele-Foniki i właściciela Wisły Kraków Bogusława Cupiała zdetronizował Ryszard Florek, właściciel firmy "Fakro" z Nowego Sącza.
No to jak - kto wysyła maila do Florka
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 25.06.2013, 10:32
Panowie z rankingami spokojnie, nie wiadomo jak oni to liczą to raz. Dwa to wielkość majątku często nie ma dużego związku z liczbą wolnych środków. Biznesmen A może mieć 10miliardów w nieruchomościach (których teraz nie opłaca się spieniężyć) i 2 miliony wolnych środków. Natomiast Biznesmen B może mieć miliard wolnych środków i miliard w nieruchomościach. Który z nich byłby w stanie więcej włożyć w klub?

Jest jeszcze kwestia zadłużenia. Pewnie część forumowiczów kojarzy taką firmę jak Aster, która jakiś czas temu została zakupiona przez UPC. Kwota transakcji wynosiła 2,5mld złotych. Z tego 900milionów to była wartość firmy a reszta to zadłużenie.

Co do Pana Cupiała i Telefoniki, słyszał ktoś coś o zawalonym kontrakcie we Wiedniu?
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.06.2013, 11:26
Viper napisał(a):Wyświetl post
Co do Pana Cupiała i Telefoniki, słyszał ktoś coś o zawalonym kontrakcie we Wiedniu?
Przybliżysz?
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 25.06.2013, 12:45
^^Podobno Telefonika była podwykonowacą przy budowie nowego Dworca Głównego we Wiedniu. Prace zostały wykonanie nie do końca prawidłowo i podobno będą musieli zapłacić 100milionów euro kary. Wszystko to w kategorii zasłyszane od osoby, która siedzi w temacie budowy różnych sieci kablowych (od światłowodów po różne inne). Niestety Telefonika na swojej stronie internetowej nie chwali się żadnymi realizacjami. Co jest co najmniej dziwne.
Odpowiedz cytując
Matt
Junior Member

Stary 25.06.2013, 13:00
^^Podobno Telefonika była podwykonowacą przy budowie nowego Dworca Głównego we Wiedniu. Prace zostały wykonanie nie do końca prawidłowo i podobno będą musieli zapłacić 100milionów euro kary. Wszystko to w kategorii zasłyszane od osoby, która siedzi w temacie budowy różnych sieci kablowych (od światłowodów po różne inne). Niestety Telefonika na swojej stronie internetowej nie chwali się żadnymi realizacjami. Co jest co najmniej dziwne.

Co maja kable to złej realizacji projektu budowlanego?
Telefonika tylko dostarcza kable, a za zle wykonanie projektu odpowiada firma budowlana.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 25.06.2013, 13:51
Każdy oferowany przez Telefonikę kabel ma spełniać określone parametry. Jeśli dostarczyli trefny towar to źle wykonali zamówienie etc. Jak napisałem jest to z kategorii zasłyszane i szczegółów nie znam. Jaką masz pewność, że TF oprócz dostarczania nie wykonuje żadnych prac związanych z ich kładzeniem. Na temat ich realizacji żadnych informacji na stronie nie ma.

Tak BTW pracuje w branży telekomunikacyjnej i firma w której pracuje bierze od nich kable (przez pośredników) od lat i narzekań nie ma na stronę techniczną. To tak zanim ktoś zacznie mi coś zarzucać.
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 25.06.2013, 16:59
Ja nie rozumiem 1 rzeczy.
Rozumiał bym gdyby Cupiał przestał finansować gdyby Wisła już miała 15 MP i stała się najbardziej utytułowana.
Rozumiał bym gdyby Cupiał przestał finansować gdyby Wiśle brakowało jeszcze kilka tytułów i by się poddał.
Ale nie rozumiem jak można poddać się w momencie kiedy 2 tytuły dzielą od stania się najbardziej utytułowanym
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 25.06.2013, 17:06
Każdy oferowany przez Telefonikę kabel ma spełniać określone parametry. Jeśli dostarczyli trefny towar to źle wykonali zamówienie etc. Jak napisałem jest to z kategorii zasłyszane i szczegółów nie znam. Jaką masz pewność, że TF oprócz dostarczania nie wykonuje żadnych prac związanych z ich kładzeniem. Na temat ich realizacji żadnych informacji na stronie nie ma.

Tak BTW pracuje w branży telekomunikacyjnej i firma w której pracuje bierze od nich kable (przez pośredników) od lat i narzekań nie ma na stronę techniczną. To tak zanim ktoś zacznie mi coś zarzucać.
Nie obraź się, ale to jakies bzdury. To co? Onet im się zacina czy żarówka słabiej swieci? Cupiał robi kable dla duzo większych graczy niz dworzec w Wiedniu.
Robi kable i nic więcej, wiec nie bardzo rozumiem o jakie podwykonawstwo chodzi.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 25.06.2013, 18:27
Tak... 100 milionów Euro kary A kontrakt opiewał na ile?
Odpowiedz cytując
lukasz2337
Junior Member

Od: 01.2012

Stary 25.06.2013, 21:16
Jak zawsze wszystko zasłyszane czyli tak naprawdę bajki.
TF produkuje kable i tylko je produkuje + dostawa, tak samo jak Fakro produkuje okna dachowe a nie montuje ich, jak ciekną to w 99% błąd montażu przez dekarzy, więc co ma TF z kontraktem w Wiedniu. Florek wyprzedził Cupiała w rankingu On Cupiałowi to może buty czyścić, 50 mln nie ma żeby udziały od żony odkupić bo rozwód się szykuje a ktoś o nim myśli. Ten cały ranking to sobie można w d... włożyć. O TF nie ma się co martwić, jest i bedzie bo to za duża firma aby można ją było zniszczyć
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów