|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
A czemu Zdzicho jest nie zatapialny, ostatnio tak sobie pomyślałem, że skoro miał etat gdzie miał, to mógł użyc kontaktów do przejęcia w całości przez Cupiała TF ... ale to takie tylko moje durne dywagacje na temat. ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Faktem jest że ... sygnały są sprzeczne .... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Tę inwestycję to jak rozumiem robi gmina Myślenice a nie TF czy Bogusław Cupiał. Więc nie jest to żaden znak zaangażowania długoterminowego w klub. Tak samo współpraca z akademią piłkarską - dziś jest, jutro jak trzeba będzie to się skończy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
oby z tą bazą nie było jak ze współpracą z Leverkusen i Monachium
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
I ze złotówką od każdego sprzedanego Lecha ......
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Umowę z akademią piłkarską wymusiły wymogi licencyjne, a i tak BC nie daje na to złamanego grosza.
Centrum treningowe to inwestycja gminy Myślenice, i z tego co wiem BC (Wisła) nie podpisała z tąże gminą żadnej umowy na wynajem. Co ważniejsze nie ma jeszcze pozwolenia na rozbudowę tego zaplecza treningowego, ani kredytu (bierze go gmina) na tą inwestycję. Może zbudują, może nie, może BC wynajmie, może nie. Nic tu sprzecznego w polityce BC nie widzę. Zwija interes i tyle, czyli bez zmian. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jak Ja bym zwijał interes to bym na trenerze zostawił Musiałą czy Kmiecika i pojebał totalnie wszystko. Sezon dograłbym jak Bełchatów czyli piłkarzami na wypozyczeniu.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Zarówno baza jak i umowa z akademią są załatwiane w typowy sposób dla Bossa-nic nie kupujemy (poza piłkarzami), nie budujemy, wszystko wynajmujemy, pożyczamy etc. Więc nie jest to żaden sygnał - ani w jedną ani w drugą stronę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jak ja bym zwijał interes ale tak żeby nie było tego widać, to po Kulawiku zatrudnilbym trenera z bardziej wyrobionym nazwiskiem, znanym w Polsce, najlepiej dobry znajomy bo inaczej nie przyjdzie. Transfery w wersji hiper minimalistycznej czyli nonameý za pol darmo.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Prawda jest taka ze nie ma kasy ani w Wiśle ani w TF , sama TF ma ogromne problemy z regulowaniem płatności a przeprowadzka do Katowic juz odbija sie im czkawką .
Zobaczymy co z tego wyjdzie ale narazie nie jest wesoło |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
@Up
gdizes o tym mozna poczytać? Kiedyś znalazłem tylko info z 2010r. http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje...-foniki,3148,1 i jakaś kalka pomiędzy zarządzaniem TF a Wisłą jest. Czytaj 'lata hossy przeciekają przez palce'. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Pytałem kilka miesięcy temu , po słynnym wywiadzie BC dla Rzepy , czy jest ktoś kto zna rzeczywisty stan finansowy Telefoniki i może podzielić się tą informacją. Niestety zostałem zignorowany ![]() Wszystko na to wskazuje , iż BC nie jest w stanie przekazywać tak wielkich środków w Wisłę jak kiedyś a z uwagi na image swój i firmy nie może tego bezpośrednio powiedzieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dziękuje
![]() ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Odnośnie rankingu Wprost.
Jeżeli Cupiał tak zarządza firmą jak od kilku lat Wisłą, to nie dziwię się, że w końcu popłynął. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
nie pamietam poprzednich lat.. ale po kryzysie sie troche odbil... w 2010 TF miala ok 3,7 mld PLN przychodu i ok 80 mln zysku netto, a w 2011 4.1 mld PLN przychodu i 115 mln zysku netto.. wiec tragedii nie ma
![]() ale tam troszke bardziej skomplikowany temat ![]() |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
tym bardziej, że Forbes przedstawia inne wartości...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pochwal się jak Ty zarządzasz swoją firmą.. czy może jeszcze nie założyłeś nawet budki z kebabami? Popłynął ![]() ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Panowie z rankingami spokojnie, nie wiadomo jak oni to liczą to raz. Dwa to wielkość majątku często nie ma dużego związku z liczbą wolnych środków. Biznesmen A może mieć 10miliardów w nieruchomościach (których teraz nie opłaca się spieniężyć) i 2 miliony wolnych środków. Natomiast Biznesmen B może mieć miliard wolnych środków i miliard w nieruchomościach. Który z nich byłby w stanie więcej włożyć w klub?
Jest jeszcze kwestia zadłużenia. Pewnie część forumowiczów kojarzy taką firmę jak Aster, która jakiś czas temu została zakupiona przez UPC. Kwota transakcji wynosiła 2,5mld złotych. Z tego 900milionów to była wartość firmy a reszta to zadłużenie. Co do Pana Cupiała i Telefoniki, słyszał ktoś coś o zawalonym kontrakcie we Wiedniu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^Podobno Telefonika była podwykonowacą przy budowie nowego Dworca Głównego we Wiedniu. Prace zostały wykonanie nie do końca prawidłowo i podobno będą musieli zapłacić 100milionów euro kary. Wszystko to w kategorii zasłyszane od osoby, która siedzi w temacie budowy różnych sieci kablowych (od światłowodów po różne inne). Niestety Telefonika na swojej stronie internetowej nie chwali się żadnymi realizacjami. Co jest co najmniej dziwne.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Co maja kable to złej realizacji projektu budowlanego? Telefonika tylko dostarcza kable, a za zle wykonanie projektu odpowiada firma budowlana. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Każdy oferowany przez Telefonikę kabel ma spełniać określone parametry. Jeśli dostarczyli trefny towar to źle wykonali zamówienie etc. Jak napisałem jest to z kategorii zasłyszane i szczegółów nie znam. Jaką masz pewność, że TF oprócz dostarczania nie wykonuje żadnych prac związanych z ich kładzeniem. Na temat ich realizacji żadnych informacji na stronie nie ma.
Tak BTW pracuje w branży telekomunikacyjnej i firma w której pracuje bierze od nich kable (przez pośredników) od lat i narzekań nie ma na stronę techniczną. To tak zanim ktoś zacznie mi coś zarzucać. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem 1 rzeczy.
Rozumiał bym gdyby Cupiał przestał finansować gdyby Wisła już miała 15 MP i stała się najbardziej utytułowana. Rozumiał bym gdyby Cupiał przestał finansować gdyby Wiśle brakowało jeszcze kilka tytułów i by się poddał. Ale nie rozumiem jak można poddać się w momencie kiedy 2 tytuły dzielą od stania się najbardziej utytułowanym |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Robi kable i nic więcej, wiec nie bardzo rozumiem o jakie podwykonawstwo chodzi. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tak... 100 milionów Euro kary
A kontrakt opiewał na ile? |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Jak zawsze wszystko zasłyszane czyli tak naprawdę bajki.
TF produkuje kable i tylko je produkuje + dostawa, tak samo jak Fakro produkuje okna dachowe a nie montuje ich, jak ciekną to w 99% błąd montażu przez dekarzy, więc co ma TF z kontraktem w Wiedniu |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|