The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2013, 17:36
Pareiko powiedział że ugadali się że jak dostanie zaległą wypłatę to szybciej rozwiążą kontrakt. Dawno już to zrobili więc chyba kase przelali?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.06.2013, 18:20
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Pareiko powiedział że ugadali się że jak dostanie zaległą wypłatę to szybciej rozwiążą kontrakt. Dawno już to zrobili więc chyba kase przelali?
Klub juz wydał oswiadczenie w tej sprawie
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dczenie_14330/
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.06.2013, 20:12
Czy z dzisiejszego artykułu na Weszlo http://www.weszlo.com/news/15325-Leg...i_na_zdjeciach nie wynika mędzy wierszami, że to Sobol dał sobie siana z podpisywaniem nowego kontraktu, a nie Wisła z niego zrezygnowała? To by do niego pasowało (vide rezygnacja z gry w kadrze).

Może mu się nie spodobała nowa wizja ze Smudą u steru i stwierdził, że czas ze sceny zejść?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 19.06.2013, 20:14
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Czy z dzisiejszego artykułu na Weszlo http://www.weszlo.com/news/15325-Leg...i_na_zdjeciach nie wynika mędzy wierszami, że to Sobol dał sobie siana z podpisywaniem nowego kontraktu, a nie Wisła z niego zrezygnowała? To by do niego pasowało (vide rezygnacja z gry w kadrze).

Może mu się nie spodobała nowa wizja ze Smudą u steru i stwierdził, że czas ze sceny zejść?
moze sobie facet oszczedzil nerwow....przyszly seson bedzie naprawde bardzo ciezki dla Wisly Kraków...a jemu zostalo 1 gora 2 sezony wiec po co ? dla kasy ?
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.06.2013, 20:26
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
moze sobie facet oszczedzil nerwow....przyszly seson bedzie naprawde bardzo ciezki dla Wisly Kraków...a jemu zostalo 1 gora 2 sezony wiec po co ? dla kasy ?
Ależ ja go nie po potępiam Sam nie wiem czy w jego wieku chciałbym jeszcze raz się męczyć ze Smudą. Zresztą nie wiadmo, ile by mu zaproponowali - jak tyle ile Kosowskiemu (2 tys), to może rzeczywiście lepiej powiesić buty na kołku.

Poza tym, to tylko hipoteza
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 19.06.2013, 21:55
Dariusz Trela na celowniku Realu Valladolid - bedzie obserwowany w lipcu i sierpniu i byc moze odejdzie z Piasta. Szkoda, ze jak był u Nas niedostawał szans na gre. Bedzie mogł grac regularnie gdyz dwom bramkarzom 14 ekipy Primera Division koncza sie kontrakty
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 20.06.2013 o godz. 07:48.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.06.2013, 08:51
Genkov odszedł z powodu półrocznych zaległości w wypłacaniu pieniędzy.
http://paper.standartnews.com/en/art...&article=43314
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.06.2013, 10:27
Czy to nie Sobol tenuje dalej z nami

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...l_do_wislakow/

pierwsza fota
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 20.06.2013, 10:51
Pewnie kontrakt ma do 30.06.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.06.2013, 12:08
R33 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie kontrakt ma do 30.06.
No tak,w takim razie jeszcze wiekszy szacun,bo inni zapewne by sobie juz odpuscili,pod byle pretekstem....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 20.06.2013, 12:23
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
No tak,w takim razie jeszcze wiekszy szacun,bo inni zapewne by sobie juz odpuscili,pod byle pretekstem....
Jezeli nie mysli o zakonczeniu kariery tylko o graniu w pilke to woli do tego 30 czerwca potrenowac z Wisła albo i dłuzej aby nadal byc w formie meczowej. Tak jak np przed rozpoczeciem ligi MLS Beckham trenował z Arsenalem aby byc gotowym na pierwsze mecze.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 20.06.2013, 15:20
Dziwne uczcie. Pisać o żywej legendzie klubu w dziale byli piłkarze..

Radek - szacunek naprawdę, Kibice nigdy Cię nie zapomną. Dzięki za każdy mecz w barwach Wisły, za każdy moment w którym jako Kapitan wyprowadzałeś ''Białą Gwiazdę'' na boisko. Za bramkę z PAO, za wszystko co przez tyle lat zrobiłeś dla tego klubu!

Szkoda, że teraz kiedy wraca Biała Gwiazda na koszulki nie dane będzie Ci wyprowadzić chłopaków na pierwszy mecz. Smutne to.

RADOSŁAW SOBOLEWSKI - LEGENDA!

wis.la/z7x8f
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 20.06.2013 o godz. 15:23.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 20.06.2013, 15:25
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Dziwne uczcie. Pisać o żywej legendzie klubu w dziale byli piłkarze..

Radek - szacunek naprawdę, Kibice nigdy Cię nie zapomną. Dzięki za każdy mecz w barwach Wisły, za każdy moment w którym jako Kapitan wyprowadzałeś ''Białą Gwiazdę'' na boisko. Za bramkę z PAO, za wszystko co przez tyle lat zrobiłeś dla tego klubu!

Szkoda, że teraz kiedy wraca Biała Gwiazda na koszulki nie dane będzie Ci wyprowadzić chłopaków na pierwszy mecz. Smutne to.

RADOSŁAW SOBOLEWSKI - LEGENDA!

wis.la/z7x8f
Aż mnie ciarki przeszły jak to przeczytałem. Straszna i smutna prawda. Prawie 10 lat, zasłużył na dużo lepsze pożegnanie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.06.2013, 15:28
Będzie mi brakowało "Sobola" w barwach Wisły.
Często nadużywa się słowa legenda, ale tutaj jest ono jak najbardziej na miejscu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.06.2013, 15:32
Prawdę mówiąc nie sądziłem, że pożegnamy Sobolewskiego w tak chujowych okolicznościach. Tak, jak pisze WISLAZWE, Radek odchodzi w momencie, gdy Biała Gwiazda wraca na koszulki. Ja osobiście fatalnie się z tym czuję, mam nadzieję, że na pierwszym meczu za miesiąc przewidziane będą dla Sobola jakieś szczególne podziękowania od nas, kibiców, bo jesteśmy mu to winni.

Ps. Chciałbym też poznać okoliczności, dlaczego taką decyzję podjęto.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 20.06.2013, 15:35
Najlepszy Nasz zawodnik minionego sezonu odchodzi - bronie Smudy jak moge ale tej decyzji obronic sie po prostu nie da. Potrzeba Nam takich walczakow w zespole (Pareiko juz odszedł) a klub sie go pozbywa. Podziekowania dla Sobola za to co przez te lata robił dla Wisełki
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.06.2013, 15:38
Człowiek Legenda

Są tacy piłkarze , o których się nie zapomina

Kapitan Sobolewski

Sobol za te wszystkie lata niesamowitej walki, determinacji i radości, którą nam dałeś, wielkie DZIĘKUJĘ

Odchodzisz z klubu jako wygrany i miejsce Wisły w tym sezonie nie ma żadnego znaczenia

Daj Boże takiego drugiego człowieka by bronił barw tego klubu
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 20.06.2013 o godz. 15:41.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.06.2013, 15:52
** r . I . P **
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 20.06.2013, 15:52
Myślałem, że w tym temacie będziemy pisać o naszym Kapitanie jak już zakończy karierę. Tymczasem tak łatwo rezygnujemy z wyjątkowego zawodnika. Szkoda. I to jest o wiele za małe słowo żeby oddać co o tym myślę.

Nie wiem ile kosztował jego kontrakt, ale jestem ciekaw czy za te pieniądze znajdziemy kogoś kto byłby gotów Sobola zastąpić?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
maxim
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 20.06.2013, 16:38
....nie mam nic do powiedzenia, ale chcę by ten wpis był:

SOBOL- SZACUNEK.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.06.2013, 07:06
Bohater tragiczny, bo ta bramka w Atenach to "stadiony świata". To był jeden z dwóch momentów w erze Bogusława Cupiała, gdzie Wisła miała siłę i przeciwnika w zasięgu by wejść do rozgrywek grupowych Ligi Mistrzów. Sobolewski w każdej konfiguracji i u każdego trenera był fundamentem to tylko świadczy jak wartościowe ogniwo opuszcza Wisłę.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.06.2013, 17:38
Radosław Sobolewski, po rozstaniu się z Wisłą Kraków, nie czekał długo na oferty z innych klubów. W przyszłym sezonie zagra w Górniku Zabrze.

37-letni pomocnik zwiąże się z Górnikiem Zabrze na rok. Umowa nie została jeszcze podpisana, ale wszystkie jej warunki zostały uzgodnione.

Trener Adam Nawałka, po odejściu Michała Bembena, potrzebował doświadczonego zawodnika, który będzie miał autorytet w szatni. Ponadto, po odejściu Aleksandra Kwieka, w Górniku brakowało zawodnika, który dysponowałby mocnym strzałem z dystansu.

Górnik już w pierwszej kolejce nowego sezonu zmierzy się w Krakowie z Wisłą. Dla Radosława Sobolewskiego będzie to z pewnością wyjątkowy mecz.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 22.06.2013, 19:44
Sobolewski w meczu z Górnikiem, miał zagrać swój ostatni mecz w Wiśle.. a tymczasem wystąpi w ich barwach :|
może zagra po 45 minut dla każdej z drużyn ?
Odpowiedz cytując
TYSIAC906
Member

Od: 06.2013

Stary 22.06.2013, 20:47
oj tak się nie da w oficjalnym meczu
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.06.2013, 14:59
Pareiko zniesmaczony..

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...le_zaskoczony/
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 24.06.2013, 15:16
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Pareiko zniesmaczony..

wis.la/s7coo
Były bramkarz Wisły wyraził ubolewanie z powodu nierzetelności autora tekstu, weryfikowanie danych i faktów stanowi bowiem podstawę dziennikarskiego warsztatu. Niech zatem to, co nam powiedział, będzie najlepszym komentarzem do dzisiejszego artykułu redaktora Krzysztofa Budki pod tytułem „Nowe standardy Bednarza”.

To jest ten artykuł
wis.la/zdl6b

Ciekawe co teraz po wypowiedzi Pareiki zrobi Pan dziennikarzyna. Dzieki tej wypowiedzi Pareiki wyszedł na głupca tak jak i redaktor, ktory z Sergeiem przeprowadzał wywiad. Rozmawiał z Nimi po polsku jak sam przyznaje a Oni go nie zrozumieli - ciekawe jakim cudem udało im sie dostac do gazety jak nie potrafia we własnym jezyku przekazac tego co im powiedziała dana osoba. Rozumiem, ze Pareiko mogł poprawnie nie mowic ale zdecydowanie Oni powinni jego wypowiedz dobrze zrozumiec a nie postawili Wisłe w złym swietle.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 24.06.2013 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.06.2013, 21:57
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.06.2013, 22:41
a ja uwazam, ze granie dwoma dm czyli Sobolem i Wilkiem jest dla nas niekorzystne musimy grac ofensywnie i jest miejsce dla Wilka lub Sobola.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.06.2013, 11:28
Smutny obrazek jak się patrzy na Sobola w koszulce innego zespołu :(
What's new?

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków