The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2013, 16:29
To co, hasło :

Odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków

jak idee Lenina.

Wiecznie żywe.

Znów będzie można śpiewać

Swoją drogą pierwsze podejście tego hasła to raczej karykaturalnie wyszło

Nie mój dowcip to mogę się pośmiać. Choć to gorzki śmiech.

Choćby ten Fabian nawet Messim został, to sposób jego zatrudnienia uwłacza Wiśle.
Zwłaszcza w kontekście przepychanek z kontraktami młodych.

Ciekawe jak długo utrzyma się Małecki.
Co do Sobolewskiego to mam mieszane uczucia. Jeszcze dwa lata temu nie byłem entuzjastą przedłużania jego kariery, liczyłem na kogoś młodszego co najmniej równie dobrego. W dzisiejszej sytuacji to będzie tylko i wyłącznie osłabienie.

Smuda będzie miał władze w szatni ?
Strach się bać...
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 18.06.2013, 16:29
Ile to już nazwisk przetoczyło się przez to forum, a naszym pierwszym wzmocnieniem jest piłkarz występujący w IV lidze ... Oby skończyło się lepiej niż zaczyna bo jak nie to na zakończenie sezonu zamiast w grupie mistrzowskiej będziemy walczyć o utrzymanie razem z sąsiadką zza Błoń ...
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.06.2013, 16:35
Elefant napisał(a):Wyświetl post

Choćby ten Fabian nawet Messim został, to sposób jego zatrudnienia uwłacza Wiśle.
.
z konia spadłes czy amnezja ? a transfer Błaszykowskiego w jaki sposób został załatwiony ?

a myślisz, że juniorów i młode "talenty" jak się sprowadza do Wisły ? a Kosecki do Legii jak trafił ? takich przykładów jest mnóstwo ... byc może nawet, którys Uryga Czekaj czy Chrapek zostali sprowadzeni za młodu w podobny sposób ?
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.06.2013, 16:48
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
z konia spadłes czy amnezja ? a transfer Błaszykowskiego w jaki sposób został załatwiony ?

a myślisz, że juniorów i młode "talenty" jak się sprowadza do Wisły ? a Kosecki do Legii jak trafił ? takich przykładów jest mnóstwo ... byc może nawet, którys Uryga Czekaj czy Chrapek zostali sprowadzeni za młodu w podobny sposób ?
No właśnie - młode, ten facet biorąc pod uwagę europejskie standardy nie jest młody.

El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Biorąc polskie standardy to jest obiecującym juniorem..
Pewnie. Założę się, że w niektórych kręgach Paweł Brożek uchodzi jeszcze za wschodzący talent.
Ostatnio edytowane przez Watts : 18.06.2013 o godz. 17:01.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.06.2013, 16:52
Biorąc polskie standardy to jest obiecującym juniorem..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 18.06.2013, 16:54

Werner Liczka (czy Basałaj) był jakoś skoligacony z rodziną Błaszczykowskiego ? Czy o czymś nie wiem.

Pamięć mam dobrą

To, że wujek Błaszczykowskiego woził go od klubu do klubu, z Lechem się nie dogadał a z nami tak, to trochę inna bajka niż zatrudnienie noname w ramach rewanżu dla przyjaciela.

To, że w juniorach jest jakaś patologia jako standard (nie wiem, wierze Ci na słowo) to nie znaczy, że to jest do pochwalenia.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 18.06.2013, 17:04
znany wujek Brzęczek opchnął totalnego no name tylko i wyłacznie po znajomości
jakiś znajomy Smudy opycha totalnego no name tylko i wyłącznie po znajomości

jaka tu jest różnica ?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.06.2013, 17:10
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Werner Liczka (czy Basałaj) był jakoś skoligacony z rodziną Błaszczykowskiego ? Czy o czymś nie wiem.

Pamięć mam dobrą

To, że wujek Błaszczykowskiego woził go od klubu do klubu, z Lechem się nie dogadał a z nami tak, to trochę inna bajka niż zatrudnienie noname w ramach rewanżu dla przyjaciela.

To, że w juniorach jest jakaś patologia jako standard (nie wiem, wierze Ci na słowo) to nie znaczy, że to jest do pochwalenia.

Pozdrawiam

Czyżby Brzęczek i Mielcarski to nie są dobrzy koledzy? (jak już tak chcemy szukać powiązań? ) Bez spin.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 18.06.2013, 17:11
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Były takie czasy w Wisle chociaż nie mogę sobie przypomnieć który to był rok gdzie musieli debiutować Brozki,Kuzera i cala mloda ekipa bo brakowało zawodnikow do 18..
Za 1. Smudy. Powypozyczal do innych klubow zawodnikow, a jak sypnelo kontuzjami w zimie, to Puchar Polski gralismy z Sosinem na stoperze i Nicinskim na lewej obronie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.06.2013, 17:14
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Za 1. Smudy. Powypozyczal do innych klubow zawodnikow, a jak sypnelo kontuzjami w zimie, to Puchar Polski gralismy z Sosinem na stoperze i Nicinskim na lewej obronie.

No to mamy powrót do przeszłości.

Mowie wam - ten imbecyl spuści nas do pierwszej ligi. Coś czuję, że już w tym sezonie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.06.2013, 17:23
Ale, o ile się nie mylę, to zanim podpisali Błaszczykowskiego to popatrzyli sobie jak świetnie spisuje się w sparingach.
Ostatnio edytowane przez fran23 : 18.06.2013 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 18.06.2013, 18:04
Zapowiadali wielkie zmiany w klubie, całkowitą przebudowę. Teraz widzimy, że coś zaczyna się dziać. Czy w dobrym kierunku to wszystko idzie, zobaczymy. Dajmy Smudzie i spółce trochę czasu. Nie pochwalam brak kontraktu dla Sobola ale njeśli taka decyzja zapadła musimy to zaakceptować. Myślę, że będzie pożegnanie Sobola w I kolejca T-Mobile ekstraklasy, wręcz jestem pewien...
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 18.06.2013, 18:11
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Czyżby Brzęczek i Mielcarski to nie są dobrzy koledzy? (jak już tak chcemy szukać powiązań? ) Bez spin.

Czy ja się spinam ?

Jak nie widzisz różnicy w sposobie przeprowadzenia tych transferów to OK, mniejsza z tym (choć właściwie potwierdzenia transferu jeszcze nie ma).

Oby nie było różnicy w umiejetnościach piłkarskich.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.06.2013, 18:11
wolfy napisał(a):Wyświetl post

No to mamy powrót do przeszłości.

Mowie wam - ten imbecyl spuści nas do pierwszej ligi. Coś czuję, że już w tym sezonie.
Pogoń, Podbeskidzie, Zawisza, Ruch, Widzew... konkurencja jest silna i spaść nie będzie tak łatwo. Tym bardziej, że ktoś może nie dostać licencji i 15 miejsce styknie. Naprawdę aby spaść to trzeba cuda wyczyniać.

Cracovia 3 sezony spadała z ligi więc trochę jej to zajęło. Problem w tym, że szkoda na to czasu... Lepiej spaść raz a skutecznie i potem się odrodzić. Najlepiej od razu w stylu Monaco

A tak serio to cel podstawowy Smudy to będzie zajęcie bezpiecznego 9. miejsca w sezonie zasadniczym i rozegranie ostatnich 7 sparingów o nic. Bezstresowa praca... normalnie bajka.
Odpowiedz cytując
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 18.06.2013, 18:17
Ale wy malujecie czarne scenariusze. Nie przesadzajcie. Nie będzie tak źle ....a. Trochę wiary do cholery jasnej.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.06.2013, 18:18
fran23 napisał(a):Wyświetl post
Ale, o ile się nie mylę, to zanim podpisali Błaszczykowskiego to popatrzyli sobie jak świetnie spisuje się w sparingach.
Poza tym było 11-12 grajków na poziomie MP.
Młody wchodził, nie był nadzwyczajny, ale miał kto pomóc i naprawić. Oczywiście pomijając charakter, talent i pracę Kuby co zaprowadziło Go wysoko mimo podatności na kontuzje.
Niech się wiedzie temu Burdenskiemu. Łudzę się, że to coś innego niż przysługa dla znajomego. W sumie nie widziałem gościa w akcji więc może właśnie tak powinienem do tego podchodzić.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.06.2013, 18:20
Burdenski heh
Henio miał racje
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.06.2013, 18:26
Teraz tylko czekać na Greka
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.06.2013, 18:30
znany wujek Brzęczek opchnął totalnego no name tylko i wyłacznie po znajomości
jakiś znajomy Smudy opycha totalnego no name tylko i wyłącznie po znajomości

jaka tu jest różnica ?
Błaszczykowski - przyszedł do Wisły mając 19 lat, reprezentant Polski U-19, w poprzednim klubie był gwiazdą, zagrał 24 mecze i strzelił 11 goli (miał nawet hat-trick na koncie).Zatrudniono go po testach, po wyrażeniu pozytywnej opini przez trenera (Liczkę?), "koneksje" polegały na umożliwienia testów, nie na automatycznym zatrudnieniu.

Burdenski - przychodzi do Wisły w wieku 22 lat, w reprezentacjach nie grał, w poprzednim klubie był rezerwowym, zagrał 26 meczy, z czego tylko 7 w wyjściowej jedenastce, 0 goli i asyst (ofensywny pomocnik!), zero błysku i talentu. Zatrudnia się go bez testów, na życzenie trenera, który z ojcem Burdenskiego "konie kradł".

Jak nie widzisz różnicy, to wypada tylko współczuc.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Stary 18.06.2013, 18:35
Ja widzę w tym szaleństwie jakąś metodę. Smuda srał w gacie żeby go szatnia nie zjadła jak probierza i Kulawika, więc wyjadaczy z charakterem ( a bez kontraktu) odstawiono. Szkoda Radka najzwyklej i również sportowo.

A w ogóle to skoro dostał trzy okienka to wiadomo jakie są cele stawiane przed Franiem? Grupa mistrzowska? Puchary? Liga Mistrzów?
PS Widział ktoś jakiś popis tego Burdeńskiego? Cuda się zdarzają.

Po Chrapku czy Czekaju tez tutaj spora grupa jeździła jak po naszej szkapie a teraz pretensje, że klub nie podpisuje...
Kto wie co będzie za kilka miesięcy więc doradzam trochę ochłonąć coponiektórym
Ostatnio edytowane przez marcin_częstochowa : 18.06.2013 o godz. 18:39.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.06.2013, 18:38
Sobol niestety najpierw zawiódł się na kibicach (obrażanie się na piłkarzy i bojkot meczu), a teraz zawiódł się na klubie:(
Sobol kiedyś pokazał że sie bardzo zawiódł na kibicach, nie podchodzac do trybun po wygranym meczu, pamietacie?

Dla mnie to jest prawdziwy Wiślak z krwi i kości.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.06.2013, 18:38
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Teraz tylko czekać na Greka
Greka to będzie udawał Smuda od jutra.

od kilku lat widzimy wymiany zawodników na zasadzie "wymienił stryjek"
teraz Smuda chyba pobił każdego tym transferem czymś
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.06.2013, 18:43
marcin_częstochowa napisał(a):Wyświetl post
Po Chrapku czy Czekaju tez tutaj spora grupa jeździła jak po naszej szkapie a teraz pretensje, że klub nie podpisuje...
Kto ma pretensje?
Widziałem dwa typy opinii na tym forum:
- że Cupiał dobrze robi, bo płacenie prowizji przy przedłużaniu kontraktów ze swoimi wychowankami to jakaś paranoja
- że niewielka strata, bo i tak są nędzni.

Pokaż kto narzeka, albo nie zmyślaj.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.06.2013, 19:03
Po lekturze tematow z forum Magdeburga mozna jasno stwierdzic, ze Burdenski to straszny ogorek. Polecam, bo naprawde zabawna lektura . Jesli kibice nie widza go nawet w calej kadrze zespolu IV ligowego, to mamy odpowiedz co ten amator prezentuje.

"Pfft. Burdenski blockiert trotzdem einen Platz im Kader, im Training, im Zeitplan der Betreuer."
Odpowiedz cytując
Sqall
Member

Od: 02.2004

Stary 18.06.2013, 19:14
Nie wiem co będzie i nie mam zamiaru nikogo bronić. Wszystko wskazuje na to, że nie jest dobrze. Warto jednak na jedną rzecz zwrócić uwagę:

Cytat:
Dzisiaj wyszło nas na boisko siedemnastu, w tym trzech bramkarzy - zauważył. - Latem w 2010 roku, gdy odszedłem do Trabzonsporu, na obóz do Zakopanego pojechało 13 piłkarzy, a podczas jednego z treningów Henryk Kasperczak miał do dyspozycji sześciu zawodników.
Tak się wtedy zaczęły przygotowania do sezonu. Nie trzeba chyba przypominać co działo się do końca sierpnia i które miejsce zajęliśmy w sezonie 2010/2011...

Nie zdziwię się gdy za miesiąc czy dwa będzie tu inny prezes. Kadra może różnić się diametralnie. "Na pewno" to będzie jedynie Smuda i kilku/więcej niż kilku zawodników z obecnej kadry.
Ostatnio edytowane przez Sqall : 18.06.2013 o godz. 19:23.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.06.2013, 19:27
Sqall napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co będzie i nie mam zamiaru nikogo bronić. Wszystko wskazuje na to, że nie jest dobrze. Warto jednak na jedną rzecz zwrócić uwagę:

Tak się wtedy zaczęły przygotowania do sezonu. Nie trzeba chyba przypominać co działo się do końca sierpnia i które miejsce zajęliśmy w sezonie 2010/2011...

Nie zdziwię się gdy za miesiąc czy dwa będzie tu inny prezes. Kadra może różnić się diametralnie. "Na pewno" to będzie jedynie Smuda i kilku/więcej niż kilku zawodników z obecnej kadry.
Oczywiście, że będzie się różnić. Głowa już może się zastanawiać ile ZUS mu wypłaci wcześniejszej emerytury i ch***że jest wiekowo na nią za młody. Tu jej nie doczeka bankowo. Transfery ruszyły. Jest Burdenski będą kolejni wszak w kolejce czekają Uryga, Chrapek, Brud może Małecki jak znów powie o jedno słowo za dużo. W Niemczech jest jeszcze kilka niższych lig a przecież Judasz z Lubomii po półrocznym pobycie ma je doskonale rozeznane. A jak Cupiał będzie mieć gest to nam kupi Demjana albo De Guzmana jeśli menago nie będzie chciał listu pochwalnego w zamian za doskonale przeprowadzony transfer.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.06.2013, 19:54
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Greka to będzie udawał Smuda od jutra.
Dokładnie. A precyzyjniej mówiać... im więcej będzie przegrywał tym bardziej będzie miał na to wy-ebane. Trzyletni kontrakt ma więc...
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.06.2013, 20:14
W tym momencie powinna byc rozwiazana umowa z tyn pajacem Sumda za psucie wizerunku naszego klubu... ten transfer to jakies drwiny..Jesli ktos mial watpliwosci czy w pilce licza sie uklady to dostal strzal w pysk od naszego trenejro...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.06.2013, 21:31
Glazik napisał(a):Wyświetl post
W tym momencie powinna byc rozwiazana umowa z tyn pajacem Sumda za psucie wizerunku naszego klubu... ten transfer to jakies drwiny..Jesli ktos mial watpliwosci czy w pilce licza sie uklady to dostal strzal w pysk od naszego trenejro...
Dokładnie i tego nie można tak zostawić. SKWK powinno zagrozić, że nie będzie wspierać drużyny i chodzić na mecze - równie dobrze może kibicować pod stadionem. Przykre to jest, ale dzisiejsze informacje to jakaś kpina z kibiców z historii tego klubu, tradycji. Hipokryzja wychodzi - najpierw mówienie o powrocie BG na koszulkach, po czym zwalnia wszystkich najlepszych piłkarzy ostatniego dziesięciolecia, co według mnie i tak nie było powodem do dumy, przy ich wieku, jednak Sobol był jednym z najlepszych zawodników defensywnych w Ekstraklasie pomimo takiego, a nie innego wieku.

Niestety, na takie działania trzeba reagować. Bo to, co zrobił dziś zarząd kibicom Wisły, to plucie im w twarz. Wielkiej Wisły nie będzie bez Sobola, bez Kosowskiego - to byli nasi najlepsi piłkarze w ostatnim sezonie. I pan Bednarz powinien za to, co zrobił, razem z panem Smudą podać się do dymisji. I to natychmiastowo. Powinno się wyciągnąć konsekwencje wobec takiego postępowania.

No i cóż - wróżę na przyszły sezon spadek z ligi.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 18.06.2013 o godz. 21:33.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.06.2013, 21:37
Właśnie zobaczyłem co tam w klubie dzisiaj słychać i niestety coraz gorzej

Brak kontraktu dla Sobola, zapewne decyzja Smudy , oczywiście jestem wstanie zrozumieć że 37 letni Sobol to nie jest już piłkarz na cały sezon, szkoda że nawet z ławki nie chcieli go wstawiać. Moim zdaniem dawał rady i jeszcze rok mógł pomóc

Sobol dla mnie jesteś żywą Legendą tego klubu

Mam nadzieje że zostanie specjalnie pożegnany jako piłkarz Wisły, podczas pierwszego meczu rundy na R22 już w Lipcu, powinien dostać pracę w klubie gdy zakończy karierę piłkarza

PS: Sprawa tego Niemca, na papierze wygląda komicznie ale skoro podobne zdanie miałem gdy przychodził Sarki to teraz wole trzymać kciuki, może i tym razem się uda
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów