The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2013, 14:39
To głowa Głowackiego Jedno jest pewne, takiego okna transferowego jak to, jeszcze nie było. Z niecierpliwością czekam na kolejne doniesienia z Reymonta.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.06.2013, 14:39
ja wam mówię to jest przygotowanie pod 1 lige bo TAM JEST MIEJSCE WISŁY w obecnych czasach..
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.06.2013, 14:40
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
KLUB NIE PRZEDŁUZYŁ UMOWY Z SOBOLEWSKIM, nie Smuda - ogarnij sie.

Czemu mam porownywac Burdenskiego, ktory jest OFENSYWNYM POMOCNIKIEM z Sobolewskim, ktory jest DEFENSYWNYM POMOCNIKIEM? zastanow sie najpierw co piszesz
Super z niego ofensywny pomocnik. 0 asyst, 0 bramek. Czuje, że przy nim Garguła to będzie nowy Ronaldinho
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.06.2013, 14:42
Porządki Smudy trwają. Szkoda tylko, że nie w tym kącie, który jest najbardziej zasyfiony.

Nie wiem jak to wytłumaczyć - ściąganie po znajomości noł nejmów z Niemiec, pozbywanie się legend klubu i ducha tej szatni (byle jakiej szatni, ale co będzie teraz? Małecki przywódcą w szatni? No way...). Nie zapowiada się to optymistycznie.

Krótko - Smuda pozbywa się tych, którzy w szatni mają większy autorytet od niego.

No i najważniejsze pytanie - co z Sobolem - koniec kariery czy jednak gdzieś pokopie. Nie mniej - Radek wpisał się w historię Wisły złotymi głoskami.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.06.2013, 14:44
czyli na 100% po sezonie żegnamy się z Arkiem Głowackim
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.06.2013, 14:48
Nie dam złamanego grosza na oglądanie tego cyrku. To są kpiny, że nie stać nas na polskiego zawodnika z polskiej ekstraklasy. Cupiał przejełeś klub w ekstraklasie, i zostaw go w ekstraklasie.....
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.06.2013, 14:50
Sobol to już historia, wybaczcie ale nie widzę niczego złego w pozbywaniu się zawodnika który piłkarzem był, ale kiedyś, teraz to co najwyżej osobowość czy autorytet. I nie zmieni tego jedna ładna akcja w końcówce sezonu.
Inną kwestią jest że jakichkolwiek następców brak...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.06.2013, 14:52
Spokojnie jest jeszcze kilku znajomków Smudy w IV lidze niemieckiej.

Nie ma pośpiechu zawsze przed startem ligi Bednarz może ubrać getry piłkarskie.

To jest nowa era idealnie dla tych wszystkich którzy pluli na ekipę Holendrów, pozbywamy się starych rupieci i mamy młodego obiecującego Polaka.

Przed pierwszym meczem zakontraktujemy jeszcze 2-3 graczy na poziomie Burdeńskiego. Do końca okna transferowego odejdzie jeszcze Wilk i ktoś jakiś inny piłkarz.

Ale nie martwmy się sezon będzie emocjonujący do końca będziemy walczyć o utrzymanie!

Smuda po zajęciu 14 miejsca po końcu rundy jesiennej powie, że nic by nie zmienił Burdeński zaliczy wszystkie mecze w wyjściowej jedenastce. Małecki będzie kopał w rezerwach.

Jeszcze zatęsknimy za 7 miejscem.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 18.06.2013, 15:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Oficjalnie żegnamy "Sobola".

Szok! Sobol mógł spokojnie jeden sezon powalczyć i zaliczyć kilka występów czy końcówek, jak chociażby Reis w Amica, choć porównywanie tego sprzedawczyka do Sobola jest nie na miejscu.

Drugi dzień pracy smudy i już jest mega kosmos! Eliminuje twarde charaktery jak z Zewłakowem i Borubarem w pzpnie , a u nas Kosa, Sobol... no i wygląda na to, że w kolejce stoi MAły z Głowackim...

Dużo wyrozumiałości miałem na absurdalne decyzje w klubie , ale ta z Sobolem przebija wszystko.

Jestem bardziej oburzony niż w przypadku zatrudnienia Okuki, Stanki i Kaczorowskiego !!
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.06.2013 o godz. 15:15.

Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.06.2013, 15:05
Panie Bednarz co Pan ku....wa robiszz tym klubem!! kim My będziemy grać do ch....a pana!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.06.2013, 15:07
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Sobol odchodzi, czyli co jest miejsce na tego 32 letniego młodziana z Ratyzbony?

Stawiam orzechy przeciw kasztanom że Smuda nie chciał Sobola. Jeszcze Sobol coś by powiedział na treningu do pupila Burdenskiego że się obija. A przecież on tu na wakacje przyjechał a nie trenować

Oczywiście jeśli mamy lepszego piłkarza niż Sobol można się żegnać z Radkiem, ale obawiam się że nie mamy. Pomijam styl.
Od Kasztanow to Ty odbij ;-)

A decyzja... podyktowana tylko i wylacznie wzgledami finansowymi, jeszcze 3-4 przynajmniej mocne zaciskanie pasa, inaczj klub bedzie dalej niewyplacalny...
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.06.2013, 15:09
ja juz 2 x przezylem spadek ligi, slaba Wisle, biedna Wisle .......na mnie obecna polityka klubu pana BC nie robi juz az takiego wrazenia .... za stary jestem w 100 % wiare w takich jak nasz Wszechmogacy Boss ....zal mi tylko wiekszosc na tym forum- czyli Wislakow z ery TF ..... naprawde, z roku na rok coraz gorzej .... zbiorowe samobojstwa bardzo mozliwe .. ... chcialbym napisac QUO VADIS WISLO ..... ale ja po ostatnim roku i obecnym cyrku juz wiem ... zal mi tych wszystkich Cupialowskich klakierow ... obawiam sie ze spadek z ligi w ciagu nastepnych 1 -2- 3 latach jest jedyna szansa do uwolnienia sie od rzadow pana BC ...smutne, ale chyba prawdziwe
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 18.06.2013 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 18.06.2013, 15:12
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Sobol to już historia, wybaczcie ale nie widzę niczego złego w pozbywaniu się zawodnika który piłkarzem był, ale kiedyś, teraz to co najwyżej osobowość czy autorytet. I nie zmieni tego jedna ładna akcja w końcówce sezonu.
Inną kwestią jest że jakichkolwiek następców brak...
Nic nie jest już święte w tym klubie. Sorry, ale takich gości jak Sobol to w tym klubie z 10 lat nie będzie. Pożegnaliśmy peanami Jaliensów na ostatnim meczu a tu krótki komentarz. Sobol jest niepotrzebny, przychodzi jełop z czwartej ligi ósmej grupy. Życzę Sobolowi super sezonu w nowym klubie i żeby strzelił Wiśle ze trzy gole. Bez odbioru.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 18.06.2013, 15:13
Chcieliście Smudę, to macie na dzień dobry wy.......one dwie legendy klubu. Zarówno Kosa jak i Sobol mogli jeszcze spokojnie pograć przez rok. Kamil już przyznał, że za jego odejściem stał Smuda, zobaczymy jak to wyglądało w przypadku Sobola, chociaż tu też niespodzianki raczej nie będzie. Odmładzanie składu nie powinno polegać na wywaleniu wszystkich zawodników po 30-tce. Sobol był naszym najlepszym graczem w poprzednim sezonie, Wilka nakrywał czapką. Z resztą zastąpienie 36-letniego gracza, zawodnikiem 32-letnim... Brak słów.

Sikorskiemu wręcza się kwiaty przed meczem, a Sobola kopie w dupę.

KLUB NIE PRZEDŁUZYŁ UMOWY Z SOBOLEWSKIM, nie Smuda - ogarnij sie.
Tak samo jak klub nie przedłużył kontraktu z Kosowskim i klub sprowadził Burdenskiego.

"Gorzej niż za Kulawika być nie może." - nie byłbym tego taki pewien...
Ostatnio edytowane przez piter116 : 18.06.2013 o godz. 15:19.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.06.2013, 15:20
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Od Kasztanow to Ty odbij ;-)

A decyzja... podyktowana tylko i wylacznie wzgledami finansowymi, jeszcze 3-4 przynajmniej mocne zaciskanie pasa, inaczj klub bedzie dalej niewyplacalny...
Względy finansowe? chyba zartujesz.myślisz ze Sobol nie zagrałby jeszcze sezon za symboliczną kasą?! To nie jest piłkarz któremu zalezy na kasie tylko na klubie.takiej IKONY nie można sie pozbywac od tak.
Przebolałem Baszcza,Franka(który co jak co spieprzył z Wisły),Kose ale Sobola nie przeboleje nigdy. zawodnik który jak nikt inny oddawał to SERCE dla Wisły. nie zawsze mu wychodziło ale zapierdzielał jak mógł. dałby sie pokroic za ten klub. I myslisz ze jakby mu Bednarz zaproponował 5 tyś miesięcznie czy nawet mniej jak w przypadku Kosy który grał za 2 tys to Sobol by tego nie przyjął?!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.06.2013, 15:22
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Tak samo jak klub nie przedłużył kontraktu z Kosowskim i klub sprowadził Burdenskiego.
Najpierw wszystko było zwalane na Bednarza - nagle łysy jest super i zaczeło sie zwalane wszystkiego na Smude. Zdecydujcie sie w koncu, jeden Burdenski nie oznacza, ze kazda podjeta decyzja w klubie rowniez lezy po stronie Smudy
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.06.2013, 15:24
to jest ....a skandal. Odchodzi jedyny ostatni Wislak z krwi i kosci z tego klubu. Zasluzony pilkarz, ktory powinien jeszcze ze 2 lata w tym klubie pograc chocby wchodzac w 80 minucie i szarpnac tych ciptokow za jaja. To mamy za to Boguskiego i spolke.. Eh, wole gre w 1 lidze z ludzmi, ktorzy maja Wisle w serce niz grac w ekstraklasie z tymi patalachami. Wisla osiagnela dno.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.06.2013, 15:25
Najpierw wszystko było zwalane na Bednarza - nagle łysy jest super i zaczeło sie zwalane wszystkiego na Smude. Zdecydujcie sie w koncu
po 1 - KTO ZATRUDNIL TYCH PSEUDOFACHOWCOW NA 2 PRAWIE NAJWAZNIEJSZYCH STANOWISKACH JESLI CHODZI O POLITYKE KLUBU I TRANSFERY po 2 - OD KOGO ZALEZY KAZDY RUCH WYZEJ WYMIENIONYCH DZENTELMENOW ? ... odpowiedzcie sobie kto tak naprawdy jest odpowiedzialny za to ze teraz wiekszosc polski smieje sie z naszego klubu ? ze doniedawny hegemon ligi - ktory wciagal cala pikarska polske nosem - w dwa lata zostal doszczetnie zniszczony - zeby nie napisac osmieszony ?
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 18.06.2013 o godz. 15:28.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 18.06.2013, 15:27
Selekcjoner reprezentacji Polski Franciszek Smuda próbował namówić Radosława Sobolewskiego do powrotu do drużyny narodowej.

Cytat:
Doświadczony pomocnik Wisły Kraków zrezygnował z reprezentowania "Biało-Czerwonych" w 2008 roku. Jednak Smuda chciał, aby Sobolewski wrócił do drużyny i pomógł Polsce na EURO 2012.

"To prawda rozmawiałem z Radkiem o jego powrocie do reprezentacji, ale on podjął już decyzję i nie chce się z niej wycofać" - powiedział Franciszek Smuda

Selekcjoner przyznał, że cały czas poszukuje piłkarzy, którzy mogliby grać w drużynie narodowej i wzmocnić reprezentacje. Jednak trener przyznał, że znalezienie takich zawodników w polskiej lidze jest bardzo trudne.

"Spędzam całe noce nad składami polskich zespołów i szukam zawodników przydatnych do reprezentacji. Jednak uwierzcie, że odpowiednich kandydatów nie ma zbyt wielu" - oznajmił Smuda.
Watpie ze akurat Smuda od tak chcial podziekowac Sobolowi, bo on akurat walczakow bardzo lubi... Zdaje sobie sprawe ze Wisla dla Sobola bardzo duzo znaczy... ale moze ma jakas propozycje kontraktu na 1-2 gdzie jeszcze moze dorobic na koniec kariery? Jak dla mnie, byloby mocno zrozumiale..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.06.2013, 15:28
Brawo! Smuda zaczyna sciagać swoje ogórki,z ich ojcami pewnie gdzies cos zalatwial no to w ramach wspolpracy zalatwi im gre w Wisle.

To jest droga prosta,do I ligi.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.06.2013, 15:38
2 słowa do ojca prowadzącego z Myślenic.

Brawo ....a!.

1 z dwóch gości z jajami, który nigdy nie odstawia nogi i jest podporą tej zbieraniny kopaczy.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 18.06.2013, 15:39
Najpierw wszystko było zwalane na Bednarza - nagle łysy jest super i zaczeło sie zwalane wszystkiego na Smude. Zdecydujcie sie w koncu, jeden Burdenski nie oznacza, ze kazda podjeta decyzja w klubie rowniez lezy po stronie Smudy
Skoro sprowadzał szrot będąc dyrektorem sportowym to mieliśmy go całować po rękach? Teraz sytuacja klubu trochę się zmieniła, Bednarz nie jest już dyrektorem sportowym, można powiedzieć, że dzięki niemu otrzymaliśmy licencję na nowy sezon. W nowej roli spełnia się dużo lepiej. A co do Kosy:

Cytat:
Za decyzją, że nie zostanie pan w Wiśle, stoi Franciszek Smuda?
Z tego, co mówi prezes, tak. Trener chce oprzeć zespół na młodych zawodnikach i najwyraźniej nie potrzebuje doświadczenia. Szkoda, wydaje mi się, że mógłby korzystać z mojej pomocy, choćby w komunikacji z szatnią. Niewykluczone, że będę pracował dla Wisły w innej roli.
KaSzTaN- nie od dziś wiadomo, że Smuda jest zmienny jak kobieta.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 18.06.2013 o godz. 15:41.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.06.2013, 15:42
A jednak to prawda, że Smuda potrafi ocenić piłkarza po tym, jak chodzi, bo testy szybsze niż laxigen.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 18.06.2013, 15:46
Nazwisko Smuda jest już tak medialnie zniszczone, jest tak negatywnie odbierane przez środowisko piłkarskie, że trudno będzie tu kogoś teraz sciągnać. A Smuda dalej absurdalnymi ruchami o ściągnięciu po znajomości Niemca gdzieś z dupy niszczy swój wizerunek, wszystko to przelewa się na Wisłe.

Takie sytuacje tylko podkur** kibiców, a potem się będzie dziwił, że ktoś na rynku będzie krzyczał: "Smuda spier".

Życzę chłopakowi z Niemiec z całego serca aby mu się powiodło aby nie przejmował się głosami jakie mogą do niego dochodzić to nie jego wina i nie on tu jest problem. Każdy na jego miejscu skorzystałby z takiej okazji. Żenują mnie absurdalne okoliczności jakie towarzyszą temu transferowi.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.06.2013 o godz. 16:19.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.06.2013, 15:47
I jak teraz mają poczuć się wychowankowie, chłopaki którzy są w tej Wiśle parę lat? Zamiast dać im szansę to sprowadzają gościa z IV ligi niemieckiej. Nie wierzę, że gość jest lepszy od Burasa czy Szewczyka.
Jak takie transfery w ogóle budują atmosferę w drużynie?
Dramat, szok i niedowierzanie.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 18.06.2013, 15:58
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
I jak teraz mają poczuć się wychowankowie, chłopaki którzy są w tej Wiśle parę lat? Zamiast dać im szansę to sprowadzają gościa z IV ligi niemieckiej. Nie wierzę, że gość jest lepszy od Burasa czy Szewczyka.
Jak takie transfery w ogóle budują atmosferę w drużynie?
Dramat, szok i niedowierzanie.
Buras to akurat wychowanek HKS...

Ale jezeli trenerem nie bedzie np. Kazek, to nie moze odrazu liczyc na stawianie na wychowankow... Smudy na nich nigdy nie stawial, a jak teraz bedzie to tylko z przymusu..

A pozatym jak sie patrzy na tych managerow - Bartlomiej Bolek na Wisle juz skasowany... podobno bardzo duza sume sobie zada za podpisy na kontraktach Chrapka, Urygi i Czekaja, zwlaszcza biorac pod uwage sytuacje finansowa Wisly i to ze sa wychowankami...

PS. Na Sarkim to tez wszyscy psy wieszali.. gosc 7 mscy nie gral, a jak odplalil, to az milo..

Nie podoba mi sie to co sie stalo i z Kosa i Sobolem, ale bedzie duzo zmian teraz w klubie, tak tych pozotywnych, ale trzeba niestety czasu bo mega syf zrobiono..
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.06.2013, 15:59
Teoria...

Oprocz Sobola odchodzą Chrapek,Uryga i Czekaj...

Zostaje ok 13-14 zawodnikow...plus te cale tlumy które pchaja się grac do Wisly drzwiami i oknami...
Były takie czasy w wisle chociaż nie mogę sobie przypomnieć który to był rok gdzie musieli debiutować Brozki,Kuzera i cala mloda ekipa bo brakowało zawodnikow do 18.

Będzie powtorka z rozrywki.
Chcial smuda młodych to będzie miał mlodysz no bo gdzie znajdzie młodszego od młodszego juniora z Wisły...sa na miejscu i nic nie kosztują...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.06.2013, 16:04
"odstaw rodaków..., odstaw rodaków...".

Nieprzedłużenie umowy z Sobolewskim jest dla mnie skandalem. Jedynie taka opcja, że Radek chciał iść pograć gdzieś, gdzie i dobrze zarobi, i specjalnie się nie zmęczy, byłaby w stanie przekonać mnie do zmiany zdania.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 18.06.2013, 16:10
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nazwisko Smuda jest już tak medialnie zniszczone, jest tak negatywnie odbierane przez środowisko piłkarskie, że trudno będzie tu kogoś teraz sciągnać. A Smuda dalej absurdalnymi ruchami o ściągnięciu po znajomości Niemca gdzieś z dupy niszczy swój wizerunek, wszystko to przelewa się na Wisłe.

Takie sytuacje tylko podkur** kibiców, a potem się będzie dziwił, że ktoś na rynku będzie krzyczał: "Smuda spier".
Smudzie to ludzie do dziś dziękują za euro na ulicach. Ludzie tak szybko nie zapomną mu tego co zrobił, nawet jeśli mu się powinie noga akurat w Wiśle to nadal będzie kimś dzięki komu przeżywali 270 minut niesamowitych emocji na euro.
Tak jak już pisałem wcześniej, tyle naszego co się pośmiejemy przez łzy przy Franzie a raczej dzięki niemu. Młody Niemiec znajduje pracę w Polsce, kryzys w strefie euro robi swoje.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 18.06.2013, 16:21
dobry sygnał nieprzedłuzenie kontraktu z Sobolewskim, Smuda będzie miał absolutną władzę w szatni (nie wy.......a go jak Probierza) , klub pokazuje, że będzie stawiał na młodzież, klub pokazuje, że oszczędza Sobolewski jednak to klasa mimo 36 lat i za półdarmo grać nie będzie. Znak dla Wilka, że pora się ogarnąc albo wracać do Korony

to wyjdzie tylko na dobre Wiśle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów