The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2013, 15:29
Czy to nie Borek twierdził swego czasu z ogromną pewnością, że Nawałka zostaje od bieżącego sezonu trenerem Wisły...?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.06.2013, 15:35
Ajax napisał(a):Wyświetl post
No nie chce mi się wierzyć, że za takiego Genkova nawet 100kE nie dało się dostać.

Chyba Genkov się z kimś dogadał w sprawie kontraktu więc tak źle nie jest (Lokomotiv?)
Pewnie dogadał się na zasadzie - przyjdzie za darmo do rodzinnej Bułgarii to mu dadzą ze 150 tysięcy euro. A sam Genkov kalkulował - rozwiąże kontrakt z Wisłą z winy klubu i dostane za sezon 350 tysięcy od Wisły odszkodowania + ze 150 tysięcy za grę w Lokomotivie i jestem do przodu. A przecież za rok i tak mu się kontrakt kończy to akurat dobry deal żeby Wisłę oskubać.

Może i na Genkova znalazłby się kupiec za te 100 tysięcy ale po pierwsze on nigdzie nie dostanie tyle co w Wiśle - góra połowę tego. Więc nikt nie da za niego 100 tysięcy bo nawet te kluby które się nim interesują nie mają kasy na jego pensje porównywalną jaką Genkov dostawał w Wiśle. A on za mniejszą kasę nigdzie nie pójdzie. Genkov to nie Dwaliszwili którego łyknęła Legia z jego wielkim kontraktem z Polonii.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.06.2013 o godz. 15:39.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.06.2013, 15:36
Szkoda tego Piątka bo naprawdę ma jakość by u nas grać

PS: Co do Tsvetana to trudno, skoro nas nie stać na jego utrzymanie to trzeba ten kontrakt rozwiązać i oddać mu jego pieniądze

Brawo dla Tsvetana że nie chce robić większych problemów

Na dzień 17 Czerwca nie mamy kim grać

Oby Sobol dostał ten kontrakt, chociaż na rok
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.06.2013, 15:36
moze jeszcze nie jest za późno by puścić plotkę ze Lech chce Genkowa to wtedy go od Nas Legia wykupi.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.06.2013, 15:43
Quorth napisał(a):Wyświetl post
Przeglądam obecną kadrę Wisły i oczom nie wierze!! przecież jak na dzień dzisiejszy nawet nie wygralibyśmy nawet w derbach i. Kto do tego doprowadził?Na co liczy Smuda skoro nie ma kasy na konkretne transfery?
Na dzień dzisiejszy to okienko transferowe się jeszcze nie zaczęło.

marcin19876 napisał(a):
Żaden dom wariatów tylko Smuda wrocił, Łysy robi co chce a Cupiał dobrze się bawi...
Co robi Łysy?
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 17.06.2013 o godz. 15:49.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.06.2013, 15:46
hunter napisał(a):Wyświetl post
Ten temat już tak ma. Co drugi to sfrustrowany nastolatek. Oceny wystawione, to rodzice pozwalają na więcej czasu przed komputerem, więc głupot w najbliższym czasie będzie sporo.
To co, był pasek na świadectwie, czy na tyłku? Skoro o gimbazie rozmawiamy, to się pochwal.

Ciekawe, jak sprawa się rozstrzygnie z Genkovem.

Przy okazji chciałbym niektórym przypomnieć, że jeżeli Genkov rozwiąże kontrakt z winy klubu, to i tak będziemy musieli mu wypłacić całą kwotę. Tak więc nie będzie ani pieniędzy, ani zawodnika. Wówczas trudno o wniosek "Bednarz czyni cuda", raczej "Bednarz jest debilem i znów naraził klub na potencjalne straty (jak z Jovaniciem)". Przecież wystarczy regularnie wypłacać część kwoty kontraktu, żeby zawodnik nie miał prawa go zerwać. 90% klubów w Polsce tak robi...

Ale poczekajmy na rozstrzygniecie sprawy. Wierzę że nasi nie są aż tak niekompetentni. Bo chcę...

EDIT: Jeżeli chodzi o Czekaja, Chrapka i Urygę, to mam jeden komentarz:
Ale spokojnie, panowie, Brud to tez prawdziwy Wiślak. On i Burliga na pewno zostaną
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2013 o godz. 16:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 17.06.2013, 16:07
Dramatycznie to wygląda tracimy kolejnego wartościowego piłkarza Genkova ,podobno Smuda nie chce Sobolewskiego .Wiem,że do końca okienka daleko jednak konkretni zawodnicy podpisują kontrakty a my stoimy w miejscu i z ekstraklasy zostaną piłkarskie resztki dla Nas.Trzeba zacząć działać!
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2013, 16:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To co, był pasek na świadectwie, czy na tyłku? Skoro o gimbazie rozmawiamy, to się pochwal.
Myślałem, że znudziły Ci się już te mierne zaczepki.

Jeżeli chodzi o Czekaja, Chrapka i Urygę, to mam jeden komentarz:
Znaczy się, że Wisła powinna wypłacić prowizję?
Ostatnio edytowane przez hunter : 17.06.2013 o godz. 16:12.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2013, 16:16
Znaczy się, że Wisła powinna wypłacić prowizję?
Nie. Po prostu bawi mnie rezultat cyrku p.t. "odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków".
Ironia całej tej sytuacji jest chyba łatwa do wyłapania, prawda?
"To nic, że są drewniani, ważne że maja Wisłę w sercu". No, ale wiecie - miłość i przywiązanie do barw kosztuje...

A co do zaczepek - przeczytaj jeszcze raz swój post. Zachowujesz się jak gówniarz, to nie oczekuj innego traktowania...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 17.06.2013, 16:16
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Mateusz Borek o transferze Łukasza Piątka:

Ludzie nie będzie Piątków, Wszołków, Demianów, czy nawet Deguzmanów to wszystko kaczki dziennikarski.

Będą Sikorskie Boguskie i Fredrikseny w nowym wydaniu.

Niniejszym ogłaszam, że temat można zamknąć

Cytat:
Pewnie dogadał się na zasadzie - przyjdzie za darmo do rodzinnej Bułgarii to mu dadzą ze 150 tysięcy euro. A sam Genkov kalkulował - rozwiąże kontrakt z Wisłą z winy klubu i dostane za sezon 350 tysięcy od Wisły odszkodowania + ze 150 tysięcy za grę w Lokomotivie i jestem do przodu. A przecież za rok i tak mu się kontrakt kończy to akurat dobry deal żeby Wisłę oskubać.

Może i na Genkova znalazłby się kupiec za te 100 tysięcy ale po pierwsze on nigdzie nie dostanie tyle co w Wiśle - góra połowę tego. Więc nikt nie da za niego 100 tysięcy bo nawet te kluby które się nim interesują nie mają kasy na jego pensje porównywalną jaką Genkov dostawał w Wiśle. A on za mniejszą kasę nigdzie nie pójdzie. Genkov to nie Dwaliszwili którego łyknęła Legia z jego wielkim kontraktem z Polonii.
Hmmm pewnie masz rację. Ale i tak jeśli Genkov "prawomocnie" rozwiąże kontrakt z Genkovem to jesteśmy w 4 literach.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 17.06.2013, 16:17
Okienko sie nie zaczęło, ale taki Lech czy Legia polują. Nasi wszystko na spokojnie
Piątka nie potrzebujemy, ale o Maków, Pacheco i innych musimy walczyć do KOŃCA !!! i jak najszybciej
Nasi coś robią, ale tu trzeba Cupiałowi nazmyślać, żeby 10 tyś więcej dał to wtedy na takie prowizje kasa będzie
bo z tym budżetem to nas na Rasiaka nie stać
Ostatnio edytowane przez huberix : 17.06.2013 o godz. 16:22.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.06.2013, 16:21
Zapominasz o najwazniejszym. On jak i zreszta większosc pilkarzy wali na ryj w naszym klubie. Wiem wiem powinno się zawsze trzymać racje swoich, dlatego huj im w dupe .

Jednqk po męsku powiedzmy ...z nami tez jest cos nie halo.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2013, 16:22
Nie. Po prostu bawi mnie rezultat cyrku p.t. "odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków".
"To nic, że są drewniani, ważne że maja Wisłę w sercu". No, ale wiecie - miłość i przywiązanie do barw kosztuje...

A co do zaczepek - przeczytaj jeszcze raz swój post. Zachowujesz się jak gówniarz, to nie oczekuj innego traktowania...
Od pewnego czasu ten temat to jedno wielkie gówniarstwo, płacz i lament. Każdą kaczkę dziennikarską traktuje się tutaj jako prawdę objawioną, której brak realizacji skutkuje potem stwierdzeniami - "Bednarz ....", "Cupiał ...", "Smuda ....", "Koniec Wisły", "Spadek murowany" itd.

Skoro idziemy w zaczepki, to stoi na biurku posążek bożków z Holandii?

(bez odbioru)

Łapcie -> http://epilka.pl/news/sandomierski-w-wisle-krakow-6316 Nie wiem za bardzo co to za portal, ale jak Sandomierski nie przyjdzie to wiadomo, że wina łysego!
Ostatnio edytowane przez hunter : 17.06.2013 o godz. 16:24.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.06.2013, 16:23

Jak zwykle wielkie nic wiesz, ale klepiesz w klawiaturę. Chłopaki są przywiązani do barw (na pewno bardziej niż Ty i reszta "sympatyków" sprzed komputera), szczególnie Uryga i Czekaj, których mozna było nie raz spotkać na wyjazdach (chociażby ostatnia wizyta Czekaja w Poznaniu, gdzie tak jak my wszyscy musiał czekać 6h po meczu bez jedzenia i picia). Z tego co piszą media (nie mam żadnych innych źródeł) i co sami mówili w wywiadach oni ze swojej strony wszystko z klubem ustalili. Tylko oczywiście włączają się ci co zawsze, czyli menedżerskie hieny, co nie popuszczą jak wyniuchają srebrniki "za pośrednictwo w negocjacjach". Powinny powstać jakieś przepisy ujednolicające działalnosć tych hien, bo jak narazie to jest skandal co ci goście wyprawiają.
Ostatnio edytowane przez fialo : 17.06.2013 o godz. 16:27.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2013, 16:33
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jak zwykle wielkie nic wiesz, ale klepiesz w klawiaturę. Chłopaki są przywiązani do barw (na pewno bardziej niż Ty i reszta "sympatyków" sprzed komputera), szczególnie Uryga i Czekaj, których mozna było nie raz spotkać na wyjazdach (chociażby ostatnia wizyta Czekaja w Poznaniu, gdzie tak jak my wszyscy musiał czekać 6h po meczu bez jedzenia i picia). Z tego co piszą media (nie mam żadnych innych źródeł) i co sami mówili w wywiadach oni ze swojej strony wszystko z klubem ustalili. Tylko oczywiście włączają się ci co zawsze, czyli menedżerskie hieny, co nie popuszczą jak wyniuchają srebrniki "za pośrednictwo w negocjacjach". Powinny powstać jakieś przepisy ujednolicające działalnosć tych hien, bo jak narazie to jest skandal co ci goście wyprawiają.
Biedni, nie wiedzieli co podpisują.
Jasne.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
waspinator
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 17.06.2013, 16:45
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...kow,nId,983063
"Cóż, nie jestem frajerem, żeby płacić na oglądanie takiego syfu. Wolę się przejść do galerii handlowej w weekend albo nakarmić łabędzie we Wiśle. Ch*j nawet z tą kasa na bilet - teraz to mi jest żal straconego czasu przed TV. Niestety przeziębiłem się więc z nudów obejrzałem kolejny syfiasty mecz pseudo piłkarzy w niebieskich strojach" by @thechris
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.06.2013, 16:47
Z radosnym tupaniem nóżkami po odejściu Genkowa wstrzymałbym się do czasu aż zobaczymy (albo nie, bo i tego wykluczyć nie można) jego następce. No i wyjaśni się kto, komu będzie musiał zapłacić. A przykład Mandziary wskazuje, że można żyć kilka lat w błędnym przeświadzeniu o stanie rzeczywistym.

Swoją drogą z "przepłaconego szrotu" został tylko Jovanović.
No i na kogo tu najeżdzać teraz i kogo winić o koklusz u dzieci ? Jak żyć Panie Prezesie, jak zyć ?

Co do naszych młodych oddanych co to nie wiedzieli co ich menadżerowie chcą od Wisły to powiem tylko tyle, że nie mam pojęcia czy zwyczajowo w takich sytuacjach się płaci.
Ale mogę zgadywać, ze jeżeli nie zapłacimy tym menadżerom, to albo dostaniemy za darmo dwa razy gorszych pił;karzy (wg terminologi Bednarza dwa razy lepszych, bo tańszych) albo zapłacimy dwa razy więcej innym menadżerom za innych zawodników.

W normalnej sytuacji można by powiedzieć, że okienko dopiero się zaczęło. Ale my nie jesteśmy w normalnej sytuacji. Po prostu nie mamy kim grać. Na "nie spieszenie się" może pozwolić sobie drużyna, która jest ukształtowana i potrzebuje jednego, dwóch uzupełnień składu.

No cóż, zobaczymy co ten tydzień przyniesie. Jeżeli nic, może zacząć się robić nieciekawie.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.06.2013, 16:50
no i na .... to wklejasz jak temat wałkowany od dwuch stron już

te prowizje powinien płacić ten kto zatrudnia "menadżera"
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.06.2013, 17:02
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Ludzie nie będzie Piątków, Wszołków, Demianów, czy nawet Deguzmanów to wszystko kaczki dziennikarski.

Będą Sikorskie Boguskie i Fredrikseny w nowym wydaniu.

Niniejszym ogłaszam, że temat można zamknąć

Hmmm pewnie masz rację. Ale i tak jeśli Genkov "prawomocnie" rozwiąże kontrakt z Genkovem to jesteśmy w 4 literach.
Najwazniejsze ze gołębie się ruchają.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.06.2013, 17:08
Łapcie -> http://epilka.pl/news/sandomierski-w-wisle-krakow-6316 Nie wiem za bardzo co to za portal, ale jak Sandomierski nie przyjdzie to wiadomo, że wina łysego!
Hehe, właśnie włożyłeś kij w mrowisko.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.06.2013, 17:16
Łapcie -> wis.la/um94y Nie wiem za bardzo co to za portal, ale jak Sandomierski nie przyjdzie to wiadomo, że wina łysego!
i już mam osobistą pewność że panowie nie do końca wiedza o czym piszą

"Jedynym problemem może okazać się sam piłkarz, który nie chce grać w żadnym innym polskim klubie niż Jagiellonia Białystok"

Bzdura , już 3 lata temu dość mocno interesowaliśmy się Sandomierskim i sam piłkarzy chciał do nas przyjść , jednak Jaga żądała ogromnych pieniędzy. Na ten moment to on tym bardziej nie powinie wybrzydzać , jego wartość sportowo - finansowe spadała na moje oko 3-5 krotnie .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2013, 17:19
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Hehe, właśnie włożyłeś kij w mrowisko.
O, na pewno. W końcu wszyscy poza zwolennikami Bednarza na tym forum to debile i pokemony.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 17.06.2013, 17:40
Na otarcie łez po Genkovie podaję za 90min.pl nazwiska graczy którzy strzelili w poszczególnych sezonach więcej goli od naszego super snajpera:
2010/2011
14 goli - Tomasz Frankowski (Jagiellonia Białystok),
12 goli - Andrzej Niedzielan (Korona Kielce), Abdou Razack Traoré (Lechia Gdańsk),
11 goli - Artjoms Rudņevs (Lech Poznań),
10 goli - Darvydas Šernas (Widzew Łódź),
9 goli - Andraž Kirm (Wisła Kraków), Miroslav Radović (Legia Warszawa), Artur Sobiech (Polonia Warszawa),
8 goli - Cristián Díaz (Śląsk Wrocław), Piotr Grzelczak (Widzew Łódź), Maciej Jankowski (Ruch Chorzów), Przemysław Kaźmierczak (Śląsk Wrocław), Tadas Labukas (Arka Gdynia), Dawid Nowak (GKS Bełchatów),
7 goli - Patryk Małecki (Wisła Kraków), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa), Marcin Robak (Widzew Łódź), Euzebiusz Smolarek (Polonia Warszawa), Marcin Żewłakow (GKS Bełchatów),

2011/2012
22 gole - Artjoms Rudņevs (Lech Poznań),
15 goli - Tomasz Frankowski (Jagiellonia Białystok),
12 goli - Arkadiusz Piech (Ruch Chorzów),
11 goli - Dudu Biton (Wisła Kraków), Edgar Çani (Polonia Warszawa), Danijel Ljuboja (Legia Warszawa),
9 goli - Préjuce Nakoulma (Górnik Zabrze),
8 goli - Maciej Jankowski (Ruch Chorzów), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin),

2012/2013
14 goli - Róbert Demjan (Podbeskidzie Bielsko-Biała),
12 goli - Wladimer Dwaliszwili (Polonia Warszawa 7, Legia Warszawa 5), Danijel Ljuboja (Legia Warszawa),
11 goli - Michal Papadopulos (Zagłębie Lubin), Bartosz Ślusarski (Lech Poznań),
10 goli - Marek Saganowski (Legia Warszawa),
9 goli - Maciej Korzym (Korona Kielce), Jakub Kosecki (Legia Warszawa), Abdou Razack Traoré (Lechia Gdańsk),
8 goli - Łukasz Broź (Widzew Łódź), Piotr Ćwielong (Śląsk Wrocław), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin),
7 goli - Rubén Jurado (Piast Gliwice), Gergő Lovrencsics (Lech Poznań), Sebastian Mila (Śląsk Wrocław), Arkadiusz Milik (Górnik Zabrze), Fabian Pawela (Podbeskidzie Bielsko-Biała), Tomasz Podgórski (Piast Gliwice), Ricardinho (Lechia Gdańsk), Paweł Wszołek (Polonia Warszawa),
6 goli - Damian Chmiel (Podbeskidzie Bielsko-Biała), Tomasz Frankowski (Jagiellonia Białystok), Maciej Jankowski (Ruch Chorzów), Łukasz Teodorczyk (Polonia Warszawa 5, Lech Poznań 1), Piotr Wiśniewski (Lechia Gdańsk),
5 goli - Paweł Buzała (GKS Bełchatów 3, Lechia Gdańsk 2), Adam Duda (Lechia Gdańsk), Adam Frączczak (Pogoń Szczecin), Łukasz Gikiewicz (Śląsk Wrocław), Daniel Gołębiewski (Polonia Warszawa), Wojciech Kędziora (Piast Gliwice), Préjuce Nakoulma (Górnik Zabrze), Arkadiusz Piech (Ruch Chorzów), Dawid Plizga (Jagiellonia Białystok), Miroslav Radović (Legia Warszawa), Waldemar Sobota (Śląsk Wrocław), Pavol Staňo (Korona Kielce), Mariusz Stępiński (Widzew Łódź),

To na dowód, że gra z Genkovem to była równia pochyła, brak przyszłości. Ilu z powyższych zawodników zarobiło w poszczególnych sezonach mniej od Bułgara? 90%? Tsvetan okazał się cwany, wiedział że grunt pali mu się pod nogami, dlatego zrobił to co zrobił. Mam pytanie do wszystkich opłakujących i wieszczących klęskę transferową: jaka jest Waszym zdaniem szansa, patrząc na powyższe statystyki, na kupienie gorszego i droższego napastnika od Genkova?
Ostatnio edytowane przez Barti : 17.06.2013 o godz. 17:42.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.06.2013, 17:49
A może naszą polityką transferową steruje Kononowicz..... (w każdym razie prawie już "zrobił tak, że ma niczego")
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.06.2013, 17:59
ooona napisał(a):Wyświetl post
A może naszą polityką transferową steruje Kononowicz..... (w każdym razie prawie już "zrobił tak, że ma niczego")
he he dobre
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.06.2013, 18:04
O, na pewno. W końcu wszyscy poza zwolennikami Bednarza na tym forum to debile i pokemony.
Uwierz mi, ja też za Bednarzem nie przepadam (mam w pamięci jego politykę transferową za I kadencji i za Probierza, z drugiej strony trzeba przyznać, że gdyby nie on to mielibyśmy pewnie problem z otrzymaniem licencji), ale nie mam zamiaru na niego psioczyć bo nie sprowadził Piątka,Przybeckiego,Wszołka,Demjana itd. - to byłby absurd. Trzeba sobie powiedzieć wprost, że obecnie ściągnięcie do nas zawodników tej klasy graniczy z cudem. Niektórzy tego nie rozumieją, albo nie chcą zrozumieć.
Odpowiedz cytując
Globus_OHM
Member

Stary 17.06.2013, 18:28
Spokojnie spokojnie moi biało-gwieździści przyjaciele, będzie dobrze -czuje to, za rok ale będzie dobrze.
Teraz tylko się musimy utrzymać w lidze (i finansowo) a blask Wisły na autostradzie do europy spowoduje jeszcze nie jeden karambol w lidze naszej i mistrzów!

Przecież skoro się pozbywają starego i kosztownego w eksploatacji sprzętu to muszą kupić nowy (co piata kątówka z Casto za 5 dych działa tak długo i tak dobrze jak Makita), no chyba że chcą spuścić nasz klub w czeluść -"nigdy nie spadnie"
Ale to wtedy bym już się wk**wił!
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.06.2013, 19:01
Statystyki z Weszlo.com :

Wpływy z transferów w ciągu ostatnich pięciu sezonów (plus obecne okienko):

1. Lech Poznań - 17, 23 mln euro - m.in. Aleksandar Tonew (3,2 mln), Artjoms Rudnevs (3,5 mln), Robert Lewandowski (4,75 mln), Sławomir Peszko (0,5 mln), Rafał Murawski (3,2 mln).

2. Wisła Kraków – 13,68 – m.in. Maor Melikson (0,8 mln), Paweł Brożek (2 mln), Piotr Brożek (0,8 mln), Junior Diaz (0,8 mln), Marcelo (3,8 mln), Arkadiusz Głowacki (0,9 mln), Dariusz Dudka (2,5 mln)

3. Legia Warszawa – 13,26 – m.in. Artur Jędrzejczyk (2,2 mln), Rafał Wolski (2,7 mln), Maciej Rybys (3 mln), Ariel Borysiuk (2 mln) )

4. Polonia Warszawa – 8,91 – m.in. Adrian Mierzejewski (5,25 mln), Artur Sobiech (1,1 mln), Radosław Majewski (1,5 mln)

5. Jagiellonia Białystok – 5,89 – m.in. Grzegorz Sandomierski (1,6 mln), Maciej Makuszewski (1 mln) Kamil Grosicki (0,9 mln), Robert Szczot (0,45 mln)

6. Górnik Zabrze - 3,85 - m.in. Arkadiusz Milik (2,6 mln), Robert Jeż (0,6 mln), Daniel Sikorski (0,4 mln)

7. Korona Kielce - 3,18 – m.in. Marcin Kuś (0,6 mln), Marcin Robak (0,5 mln)

8. Ruch Chorzów – 2,8 – m.in. Artur Sobiech (1 mln), Maciej Sadlok (675 tys) Arkadiusz Piech (0,35)

9. Zagłębie Lubin - 2,76 – m.in. Darvydas Sernas (150 tys.), Iliyan Mitsanski (0,6 mln), Rui Miguel (0,35 mln), Manuel Arboleda (0,45 mln), Maciej Iwański (0,65 mln)

10. Widzew Łódź - 2,4 – m.in. Marcin Robak (1 mln), Davrydas Sernas (0,4 mln).

11. Bełchatów - 2,39 – m.in. Carlos Costly (0,5 mln), Maciej Małkowski (0,4 mln)

12. Piast Gliwice - 2,35 – m.in. Kamil Glik (1,5 mln), Kamil Wilczek (350 tys.)

13. Lechia Gdańsk - 1,5 – m.in. Marcin Kaczmarek (200 tys.), Wojciech Pawłowski (500 tys.)

14. Śląsk Wrocław - 200 tys. - m.in. Krzysztof Ostrowski (50 tys.), Janusz Gancarczyk (75 tys.), Łukasz Tymiński (75 tys.)

*Kwoty na podstawie transfermarkt.de. W zestawieniu nie braliśmy pod uwagę beniaminków.

Jak widać, nie jest tak źle, ale trzeba wziąć pod uwagę, że w tym zestawieniu nie są wliczone poniesione koszty na transfery.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2013, 19:12
No to zbliża się transferowy BIG BANG! Już niedługo, już za chwilę trzeba będzie "cuś" pokazać, ujawnić efekty wielomiesięcznych przemyśleń Bednarza & Kapki. Naprawdę szkoda, że okres błogiej bezczynności niepokojąco zbliża się do końca, prawda? Trzeba będzie w końcu ściągnąć spodenki i pokazać "klejnoty rodzinne" gawiedzi.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.06.2013, 19:14
Barti napisał(a):Wyświetl post
Na otarcie łez po Genkovie podaję za 90min.pl nazwiska graczy którzy strzelili w poszczególnych sezonach więcej goli od naszego super snajpera:
2010/2011

To na dowód, że gra z Genkovem to była równia pochyła, brak przyszłości. Ilu z powyższych zawodników zarobiło w poszczególnych sezonach mniej od Bułgara? 90%? Tsvetan okazał się cwany, wiedział że grunt pali mu się pod nogami, dlatego zrobił to co zrobił. Mam pytanie do wszystkich opłakujących i wieszczących klęskę transferową: jaka jest Waszym zdaniem szansa, patrząc na powyższe statystyki, na kupienie gorszego i droższego napastnika od Genkova?
2010/2011 grał tylko rundę wiosenną, a potem...
Ile zarobił Bułgar (a ile miał w umowie), że pozwala sobie na zerwanie umowy?
Genkov, Pareiko czy tym bardziej Melikson jak na nasze warunki potrafili grać w piłkę, ale to byli też profi czyli jest umowa - płacisz-gram, nie płacisz - chcę odejść.
Zresztą obawiam się, żadna z legend czasów Telefoniki nie grałaby w Wiśle za same obietnice.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów