The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2013, 12:36
wislak68, dzięki za sprostowanie Wiele się wyjaśniło. Sprostowanie pocieszające.

Jedrek76: B. Poręba nie był zaproszony, nie był gościem Kongresu, wymysł i manipulacja Niezależnej. Był jednym z ponad tysiąca uczestników, zapisanym z wolnej ręki. Szkoda, że RN momentami bardziej obrywa się od środowisk GP niż od GW, nie sądziłem że można się posunąć aż tak daleko. Zamiast wspomnieć o żołnierzu NSZ Goławskim, łatwiej napisać o Porębie. Byle się teza zgadzała. Równie dobrze można by pisać o aparatczykach PZPRowskich w szeregach PiS, których nie brakuje - tylko po co?

Żeby nie było - to odbicie piłeczki przez narodowców, bez wzmianki o sprostowaniu JK, również uważam za delikatnie mówiąc - mocno chybione. Męczy mnie to przebijanie się na prawicowość. Nie zmienia to faktu, że Hofman taką deklaracją jest dla mnie ostatecznie skreślony na wieki wieków amen. Szczęście, że JK ma więcej rozumu niż pan Adam.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.06.2013, 13:13
Wizard napisał(a):Wyświetl post
[...] Jedrek76: B. Poręba nie był zaproszony, nie był gościem Kongresu, wymysł i manipulacja Niezależnej. Był jednym z ponad tysiąca uczestników, zapisanym z wolnej ręki. Szkoda, że RN momentami bardziej obrywa się od środowisk GP niż od GW, nie sądziłem że można się posunąć aż tak daleko. Zamiast wspomnieć o żołnierzu NSZ Goławskim, łatwiej napisać o Porębie. Byle się teza zgadzała. Równie dobrze można by pisać o aparatczykach PZPRowskich w szeregach PiS, których nie brakuje - tylko po co? [...]
Dzięki za to wyjaśnienie, ale nie do końca mnie to przekonuje. Zabierał głos na kongresie, czy też nie Przypadkowe osoby na mównicę się nie dostają. Też raczej nie miałbym tutaj pretensji do GP, że taką sytuację dostrzegła i odnotowała. Uważam, że przesadzasz i takie porównania jakie zastosowałeś (GP do GW) są kompletnie nieprzystające.Porównywanie do wybiórczej, która etykietuje RN per "faszyści" jest... chyba jednak trochę nie na miejscu.

Wizard napisał(a):Wyświetl post
[...] Żeby nie było - to odbicie piłeczki przez narodowców, bez wzmianki o sprostowaniu JK, również uważam za delikatnie mówiąc - mocno chybione. Męczy mnie to przebijanie się na prawicowość. Nie zmienia to faktu, że Hofman taką deklaracją jest dla mnie ostatecznie skreślony na wieki wieków amen. Szczęście, że JK ma więcej rozumu niż pan Adam.
O Hofmanie nie mam zbyt dobrego zdania, co już wielokrotnie odzwierciedlałem. Natomiast ze strony narodowców to nie pierwsza taka piłeczka i zapewne nie ostatnia. Też żałuję, ale cóż skoro podgryzają tzn. że dołączają się do tego anty-pisowskiego chórku.
Wizard
Senior Member

Stary 13.06.2013, 13:32
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za to wyjaśnienie, ale nie do końca mnie to przekonuje. Zabierał głos na kongresie, czy też nie Przypadkowe osoby na mównicę się nie dostają. Też raczej nie miałbym tutaj pretensji do GP, że taką sytuację dostrzegła i odnotowała. Uważam, że przesadzasz i takie porównania jakie zastosowałeś (GP do GW) są kompletnie nieprzystające.Porównywanie do wybiórczej, która etykietuje RN per "faszyści" jest... chyba jednak trochę nie na miejscu.
Poręba zabrał głos na Kongresie. Tyle, że w puli przeznaczonej dla osób z widowni (łącznie kilkadziesiąt osób). Szerzej wyjasnia to Winnicki i mnie to wystarczająco przekonuje. Głównymi postaciami Kongresu byli Winnicki, Bosak, Goławski, Kowalski czy Ziemkiewicz. Poręba był tylko jednym z ponad tysiąca uczestników. Ale niezależna o tym nie wspomina, ba, w ogóle nie wspomina o głównych założeniach i celach Kongresu. Celowo uwypukliłem sprawę GP i GW, gdyż nawet mainstream zauważył istotę Kongresu (inna sprawa, że dodatkowo go obsmarowując), w dniu Kongresu na niezależnej widziałem tylko awanturę o Porębie. To nie jest rzetelne przekazywanie informacji.

Winnicki:

"Bohdan Poręba nie był żadnym „gościem” a tym bardziej „gościem honorowym” Kongresu. Jest to kłamstwo. Był jednym z blisko 1300 uczestników. Każdy kto zechciał na Kongres przybyć i przestrzegał regulaminu, mógł się zarejestrować i był wpuszczany na salę. Poręba nie był przez nas zapraszany, ani przewidywany jako mówca. Natomiast faktem jest, że w drugiej części Kongresu, w części, która była swoistym hyde-parkiem, dostał, na własną prośbę, głos na kilka minut. Wystąpił w puli, w której przy znacząco przerzedzonej publice (równolegle odbywały się inne panele dyskusyjne) przewinęło się kilkudziesięciu mówców prezentujących swoje inicjatywy w kilkuminutowym, telegraficznym skrócie."

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
O Hofmanie nie mam zbyt dobrego zdania, co już wielokrotnie odzwierciedlałem. Natomiast ze strony narodowców to nie pierwsza taka piłeczka i zapewne nie ostatnia. Też żałuję, ale cóż skoro podgryzają tzn. że dołączają się do tego anty-pisowskiego chórku.
Na dwoje babka wróżyła - równie uprawniona jest teza, że środowisko GP dołącza do anty-narodowego chórku Naprawdę nie podoba mi się to wzajemne podgryzanie, chciałbym aby to się skończyło - żenujące są dla mnie wrzutki zarówno ze strony narodowców, jak i ze strony środowisk skupionych wokół Sakiewicza. Jeszcze rok temu wyglądało to inaczej, niestety znów - tak jak wspomniałem wcześniej - w środowiskach patriotycznych odbywa się licytacja na "mojszą prawicowość".
Ostatnio edytowane przez Wizard : 13.06.2013 o godz. 13:34.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 13.06.2013, 14:31
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem jakis czas temu program Pospieszalskiego w tej sprawie gdzie głownym gościem był Jan Dworak ,szef KRRIT , obecnie wróg numer 1 dla rozgłośni toruńskiej. Mimo napastliwych zarzutów Pospieszalskiego ,Dworak kilkukrotnie powtórzył ,że TV Trwam w procesie koncesyjnym nie przedłożyła wymaganych dokumentów dotyczących sposobów finansowania ,lub dostarczała inne zbędne w których rzekomo zapewniała o swojej wypłacalności.
I aż dziw bierze ,że jest jakaś instytucja państwowa w tym kraju ,która nie leży krzyżem przed klerem i to mi sie bardziej wydaje podejrzane w dzialalności KRRIT niż to ,że nie przyznali Rydzykowi na "krzywy ryj" tego czego chciał
ja bym radził jednak korzystać z materiałów źródłowych --->1) http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/F8121160BC

2) http://www.rp.pl/artykul/920627.html

i przeczytaj sobie stan faktyczny ustalony przez sąd oraz zdanie odrębne sędziego Andrzeja Wieczorka, który został przegłosowany a później pisz androny

Ja już słyszałem od wiernych widzów TVN24, że KRRiT nie dała koncesji, ponieważ Rydzyk chce koncesje za darmo...
Ostatnio edytowane przez sambo : 13.06.2013 o godz. 14:34.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 13.06.2013, 15:39
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Oj chłopaki na dajcie się wpuszczać w ubeckie prowokacje robione rękami "zwolenników" RN.
wis.la/cau3s
"Jarosław Kaczyński odcina się od wypowiedzi posła PiS Adama Hofmana, który stwierdził, że po wyborach możliwe jest zawiązanie koalicji PiS z SLD. - Dla ludzi mojego pokolenie to jest coś, co trudno sobie wyobrazić. Musiałbym zaprzeczyć wszystkiemu, co robiłem w życiu żeby się na tego rodzaju koalicję zgodzić - podkreśla Kaczyński. Prezes zapowiada, że spotka się z Hofmanem by porozmawiać z nim o jego wypowiedziach. "
Ubecja tonie i będzie się chwytać takich metod (nagłaśnianie wypowiedzi sprzed trzech lat, skrytykowanej już wówczas bardzo mocno przez cały PiS, w kontekście sugerującym że jest to wypowiedź dotycząca spraw bieżących) rękami i nogami. Nie dajcie się wpuszczać w "kanał". I to by było na tyle. Pozdrawiam.
Może bys tak wyciagnał z swojej szafy fundacji "Srebrna" biografie pana Kryże, Jasinskiego, Aumilera,Graczyka pani Kalaty td. Albo cos o Telegrafie. Czepiasz sie że byl obecy jeden komuch na tysiąc obecnych i oskarzasz RN o bycie inicjatywą bezpieki. A moze bys tak wpadl na pomysl, że jednak to wlasnie tysiące młodych ludzi którzy widzą u władzy cały czas te same mordy i którym w obecnym status quo ni jak nie znalezc opcji ktora by ich reprezentowala organizuja sie aby skonczyc z polityka bezkarnego rozkradania Polski i deprecjacji wartosci na ktorych nasz naród powinien rosnąc? Może my naprawde nie mamy ochoty głosowac na PiS bo nas nie reprezentuje? Może dla nas wazne są JOWy i gospodarka wolnorynkowa? Moze bys tak zadal sobie trud posłuchania ludzi zabierajacych glos na Kongresie. Np. Bosaka? Mnie osobiscie nie do konca po drodze z Zawiszą czy Winnickim, ale z Bosakiem czy Wiplerem bardziej. A PiS ktory wycina absolutnie wszelkie formy innego myslenia niz te zgodne z linią partii zacznie tracic wyborców bo w polityce jak w życiu. Czasami trzeba isc na kompromis aby osiagnac wiecej - a w PiSie mnie boli ze tego nie rozumie.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.06.2013, 15:46
sambo napisał(a):Wyświetl post
ja bym radził jednak korzystać z materiałów źródłowych --->1) http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/F8121160BC

2) http://www.rp.pl/artykul/920627.html

i przeczytaj sobie stan faktyczny ustalony przez sąd oraz zdanie odrębne sędziego Andrzeja Wieczorka, który został przegłosowany a później pisz androny

Ja już słyszałem od wiernych widzów TVN24, że KRRiT nie dała koncesji, ponieważ Rydzyk chce koncesje za darmo...
Stan faktyczny jest taki ze Rydzyk nie dostal koncesji , Sąd Administracyjny to potwierdził (mimo zdania odrębnego) i tego sie trzymajmy.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 13.06.2013, 16:25
Stan faktyczny jest taki ze Rydzyk nie dostal koncesji , Sąd Administracyjny to potwierdził (mimo zdania odrębnego) i tego sie trzymajmy.
to czemu politruku dorabiasz do tego ideologię z klerem i p...m Dworaka oraz poduwaniem wątpliwości co do finansów T. Rydzyka?

Czemu to robisz?

Są dwa wyjścia - albo robisz to specjalnie aby otrzymawć efekt widza TV24 o którym wspomniałem albo sam jesteś takim właśnie widzem, zaślepionym nienawiścią, który wobec argumentów kuli uszy i pieprzy o wyroku sądu administracyjnego?

Czy siebie czytasz? Czy Ty wiesz co wypisujesz gościu?
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
AS82
Banita

Stary 13.06.2013, 16:36
sambo napisał(a):Wyświetl post
to czemu politruku dorabiasz do tego ideologię z klerem i p...m Dworaka oraz poduwaniem wątpliwości co do finansów T. Rydzyka?

Czemu to robisz?

Są dwa wyjścia - albo robisz to specjalnie aby otrzymawć efekt widza TV24 o którym wspomniałem albo sam jesteś takim właśnie widzem, zaślepionym nienawiścią, który wobec argumentów kuli uszy i pieprzy o wyroku sądu administracyjnego?

Czy siebie czytasz? Czy Ty wiesz co wypisujesz gościu?
Nie gorączkuj się tak
Zastanawiam się czemu Rydzyk nie dostarczył wymaganych dokumentów , i być może nie dostarczył ich bo by wypłyneło na jaw ile ma kasy ( na ile ogolił Mocherów przez te wszystkie lata) ,a tego zapewne by nie chciał , widać woli grać role ubogiego za którego Sobecka płaci sądowe grzywny. A co do Dworaka to rzeczywiście zastanwiająca jest jego nieugiętość w przestrzeganiu przepisów gdy ma do czynienia z przedstawicielami kościelnymi, bo jak wiadomo w tym kraju księża dostają działki warte pół miliona złotych za piec tysiecy i jeszcze hodują na nich Daniele...
Jest też taka hipoteza ,że Rydzykowi tak naprawdę ta walka o multiplex służy do mobilizowania elektoratu , czyli chodzi tak naprawde o gonienie króliczka a nie po to żeby go złapać.Multipleks tak jak Smolensk są pretekstem do walki z rządem.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.06.2013, 17:32
Do kolegi sanderuss;
Uwaga numer jeden: Ponieważ już jakiś czas temu zostałem zbanowany przez moda za nazwanie "idiotą" podobnego Tobie osobnika, któremu wydawało się że oskarżając Martę Kaczyńską o wyłudzanie odszkodowania za śmierć rodziców w Smoleńsku przyczynia się do "zwalczania" PiS i tym samym "wzmacnia" Ruch Narodowy (z którym się identyfikował), dlatego postanowiłem zawiesić swój udział w tym forum. Na napisanie postu zdecydowałem się tylko dlatego że kilka osób na tym forum, które szanuję, zdawało się nie zauważać dość prymitywnej manipulacji którą mieli nieprzyjemność doświadczyć za sprawą załączonego przez Ciebie linku. Akceptując sytuację że po zamieszczeniu swojego postu na forum publicznym zobowiązany jestem do podjęcia wszelkich polemik które może on wywołać, zwracam się z uprzejmą prośbą aby ewentualne uwagi kierować na priv. Polemiki będę prowadził tylko w ten sposób. Wyjątkiem jest jednak oczywiście Twój post, do którego czuję się zobowiązany odnieść dokładnie w takiej formie w jakiej zadane zostały Twoje pytania.
Uwaga druga: Ponieważ mój post był adresowany bezpośrednio do kolegów serek2 i wizard i dotyczył ich wątpliwości czy KJ i PiS odniósł się do wypowiedzi AH sprzed trzech la,t dlatego trudno jest mi zrozumieć bezpośredni związek pomiędzy moim postem a opiniami zamieszczonymi w Twojej wypowiedzi, dla których mój wpis posłużył jako punkt odniesienia. Wyrażone przez Ciebie poglądy są moim zdaniem zwykłym jojczeniem które nie mają zupełnie związku z tym co napisałem w swoim poście. No chyba że chodzi Ci o to że ponieważ PiS jest be to można wobec niego stosować każdą prowokację? Ale do rzeczy:
Cytat:
Może bys tak wyciagnał z swojej szafy fundacji "Srebrna" biografie pana Kryże, Jasinskiego, Aumilera,Graczyka pani Kalaty td. Albo cos o Telegrafie.
Co prawda nie wiem dlaczego miałbym wyciągać biografię Kryże akurat z szafy fundacji "Srebrnej" ale zwracam uwagę że PZPR-owski epizod wymienionych przez Ciebie osób nie stanowił przeszkody dla współpracy z nimi takich tuzów opozycji jak: Romaszewski, Macierewicz, Naimski itp, itd. Jak rozumiem kolega (do spóły z Winnickim) ma jednak znacznie ostrzejsze kryteria oceny. Byłbym jednak ciekaw czy oprócz zacięcia publicystycznego stoją za tym jakieś bardziej konkretne zasługi kolegi dla opozycji (w przypadku Winnickiego wiem że takowych nie ma). Byłbym też zainteresowany wyjaśnieniem dlaczego kolega nie podnosi w tym kontekście zastrzeżeń do Artka Zawiszy (przecież współpracował w PiS z wymienionymi osobami), Bosaka czy Winnickiego (jak sam przyznał Giertych był dla niego idolem; kim obecnie jest Giertych nie trzeba wyjaśniać).
Cytat:
Czepiasz sie że byl obecy jeden komuch na tysiąc obecnych i oskarzasz RN o bycie inicjatywą bezpieki.
Poprosił bym o cytat bo żadną miarą takich opinii nie wygłosiłem. Napisałem natomiast, i nadal to podtrzymuję, o ubeckiej prowokacji robionej rękami "zwolenników" RN. Uważam że RN daje się w sposób absolutnie niewybaczalny "wpuszczać w maliny".
Cytat:
A moze bys tak wpadl na pomysl, że jednak to wlasnie tysiące młodych ludzi którzy widzą u władzy cały czas te same mordy i którym w obecnym status quo ni jak nie znalezc opcji ktora by ich reprezentowala organizuja sie aby skonczyc z polityka bezkarnego rozkradania Polski i deprecjacji wartosci na ktorych nasz naród powinien rosnąc?
Tkwiące w podtekście tej tezy stwierdzenie że PiS jest współwinny: polityki bezkarnego rozkradania Polski i deprecjacji wartosci na ktorych nasz naród powinien rosnąc uważam za kuriozalne. Poproszę o uzasadnienie tej tezy.W przeciwnym wypadku uznam że kolega bezmyślnie posługuje się hasłami propagandowymi podrzucanymi przez zwolenników istniejącego reżimu.
Cytat:
Może my naprawde nie mamy ochoty głosowac na PiS bo nas nie reprezentuje? Może dla nas wazne są JOWy i gospodarka wolnorynkowa?
Zwracam uwagę że jeśli chodzi o wolny rynek to PiSowi jest tam znacznie bliżej niż RN.
Cytat:
Moze bys tak zadal sobie trud posłuchania ludzi zabierajacych glos na Kongresie. Np. Bosaka?
Być może zaskoczę ale słuchałem. Żenujący małolat. Politykiem ma szansę zostać za 10 jakieś lat.
Cytat:
Mnie osobiscie nie do konca po drodze z Zawiszą czy Winnickim, ale z Bosakiem czy Wiplerem bardziej.
O ile się orientuję to Przemek Wipler w ostatnich dniach stał się republikaninem. A to coś zupełnie innego niż RN.
Cytat:
A PiS ktory wycina absolutnie wszelkie formy innego myslenia niz te zgodne z linią partii zacznie tracic wyborców bo w polityce jak w życiu. Czasami trzeba isc na kompromis aby osiagnac wiecej - a w PiSie mnie boli ze tego nie rozumie.
Opinia o tym że PiS nie jest wielo nurtowy jest tak kuriozalna że aż nie warta polemiki. Dlatego radziłbym zapoznać się bliżej z poglądami chociażby: Jurka,Śniadka, Górskiego, Szałamachy czy Legutki. Pełne spektrum. Podobnie jeśli popatrzyć na media "związane" z PiS: od ND i TV Trwam poprzez GPC, Sieci, GP, TV Republika aż do Do Rzeczy. Trzeba naprawdę wyjątkowo złej woli, albo absolutnego braku wiedzy, aby stawiać tak nieprzemyślane tezy.
I na koniec powtarzam jeszcze raz: ewentualne polemiki na priv.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.06.2013 o godz. 17:50.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.06.2013, 18:36
Cytat:
Na napisanie postu zdecydowałem się tylko dlatego że kilka osób na tym forum, które szanuję, zdawało się nie zauważać dość prymitywnej manipulacji którą mieli nieprzyjemność doświadczyć za sprawą załączonego przez Ciebie linku
Nie chcę mi się czytać calej Twojej wypowiedzi ale gdzie jest ta manipulacja bo nie widzę? Filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=Vmw2cSJ7jDA
Tytuł: "Hoffman nie poprze akcji "Zablokuj Komucha"?"
Wypowiedź zamnipulowana nie jest, tytul też mówi o Hoffmanie a nie o PiSie. A na niekorzyść PiSu świadczy to, że takich ludzi jak Hoffman (czyli można powiedzieć taką małą czerwona świnkę) się w tej partii toleruje.
Manipulujesz wlasnie Ty bo jak ktoś wyżej zauważyl czepiasz się jakiegoś jednego komucha, który sobie przyszedł na kongres RN a nie mówisz o kilku komuchach z PiSu ;/ Hipokryzja

Cytat:
Poprosił bym o cytat bo żadną miarą takich opinii nie wygłosiłem. Napisałem natomiast, i nadal to podtrzymuję, o ubeckiej prowokacji robionej rękami "zwolenników" RN. Uważam że RN daje się w sposób absolutnie niewybaczalny "wpuszczać w maliny".
A ja bym prosił o zdrowy rozsądek. Skoro RN daje sie wpuszczać w maliny w sposób absolutnie niewybaczalny to jak nazwać wypowiedź Hoffmana? To jest dopiero coś absolutnie niewybaczalnego...
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 13.06.2013 o godz. 18:39.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 13.06.2013, 19:03
Wiślak68, a nie masz wrażenia, że to po prostu odwinięcie się PiS-owi, za publikacje Niezależnej sugerującej, że za RN stoją służby specjalne, a ta inicjatywa jest obliczona na odebranie Pis-owi części elektoratu. Do tego dochodzą krytyczne wypowiedzi Kaczyńskiego o RN i jego antysemityzmie (bodajże jakiś wywiad w Sieci z tego co pamiętam). Moim zdaniem nie można pomijać tego kto pierwszy zaczął wbijać szpilki, a tym kimś byli politycy PiS i dziennikarze z nim związani. Jest to o tyle ciekawe, że na niższych szczeblach te organizacje ze sobą współpracowały i moim zdaniem świetnie się uzupełniały. Na każdym filmie z jakiegoś marszu o charakterze patriotycznym widać idących ze sobą narodowców z klubami GP, nawet w komentarzach na niezależnej ludzie wypowiadali się, że świetnie się czuli widząc tyle młodzieży w okół siebie. A tych młodych jakoś nie widać na wydarzeniach organizowanych przez PiS i GP. Chciałbym też żebyś postarał się zrozumieć młodych, związanych z Ruchem Narodowym. Jak to młodzi, są radykalni i bezkompromisowi, co widać chociażby w inicjatywach wymierzonych w Palikota, lewactwo, mainstream itp. Jak z Palikotem im nie po drodze to walą go w ryj w Warszawie na proteście przeciw ACTA, albo oblewają wodą w Nowym Sączu, nienawidzą Michnika to przerywają mu spotkania. Znajdziesz kilkanaście podobnych inicjatyw, charakteryzującym się działaniem bezpośrednim. Naturalnym więc jest, że jeśli PiS i wspierające go grupy, w jakiś sposób walą w RN to takie kwiatki jak ten z Hoffmanem, będą się pojawiać w ramach rewanżu.

Dopiero teraz zauważyłem, że Wiślak68 bojkotuje forum, także nie oczekuje od niego odpowiedzi, a nie chce mi się edytować tych wypocin, zatem post do ogółu.
W życiu ważne są tylko chwile...
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2013, 19:13
Wislak68 wyslalem ci priva, przyznaje ze pomylilem sie oskarzajac cie o wyciaganie Poreby z worka, mea culpa. Natomiast ciekawi mnie jakimi kryteriami poslugujesz sie odnosnie Bosaka twierdzac ze politykiem moze zostac za jakies 10lat? Nie uwazasz ze mlodosc a co za tym idzie nie skazenie obecnym postmagdalenkowym status quo jest akurat w tym przypadku zaleta? Ze chlopak moze wniesc nowe spojrzenie do obecnej "klasy politycznej". Ja osobiscie uwazam to za wielki atut RN ze poza Zawisza w zasadzie nie ma zawodowych politykow.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.06.2013, 19:48
Zmartwychwstanie nie zdarza się na co dzień, więc korzystając z okazji, że nastąpiło wstanie z grobu za sprawą Hoffmana oraz zamieszania na linii RN-PiS, a także podległych im mediów to powrócę do stycznia tego roku.

Na początek przypomnę mój komentarz z 19 stycznia br.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Szanse:
1. Zmiany na rynku medialnym podpalonego trotylem, które rozpędzone niczym kula śnieżna mogą wpływać na percepcję dużych grup społeczeństwa. Kurczący się rynek lewicowych tytułów prasowych (ogromne spadki GW, czy powolna śmierć w męczarniach "Przekroju"), a z drugiej strony pęczniejący i dynamiczny rynek centrowo-konserwatywny, który po upadku "Uważam Rze" w starej konwencji stworzył ogromne możliwości dla nowych-starych tytułów z czego śmiało korzystają w celu wypełnienia niszy bracia Karnowscy i Paweł Lisicki.
2. TV Niezależna, czyli budowanie kolejnego filaru po Klubach GP, który miałby przekonywać, że "model węgierski" wciąż jest grany.
3. Młode wilczki w polityce część II. Ostatnim razem pisałem o politykach PiS (m.in. o Wiplerze), więc tym razem skupię się na drugim biegunie. Otóż sekretarz generalny SLD Krzysztof Gawkowski (dla wielu kojarzący się jedynie z Gierkiem, a dla mnie bardziej z długoletnią posługą ministrancką w Wołominie) w ciągu kilku miesięcy zrobił dla swojej partii więcej niż całe stado poprzedników. "Aktyw partyjny" dał mu wolną rękę jeśli chodzi o organizację młodzieżówki SLD, zapoczątkował regularne turnusy wakacyjne dla kandydatów na przyszłych polityków, a także zaczął rywalizować z Palikotem polityką happeningową skierowaną głównie do młodszego elektoratu co z kolei przełożyło się na wyprzedzenie RP w notowaniach i umocnienie się SLD na trzecim miejscu sondaży wyborczych.

Zagrożenia:
4. Zacementowanie sceny politycznej na amen przez dwóch liderów rozgrywających karty skutkujące tym, że ten polityczny klincz w 2015 wejdzie w drugą dekadę swojego trwania.
5. Dalsza dominacja potakiewiczów w stylu Błaszczaka, Hoffmana, Halickiego, czy Olszewskiego.
6. Punkt, który może być zaletą może doprowadzić do kolejnej schizmy na prawicy. Widać już teraz w wypowiedziach, chociażby Lisickiego, że spór z Karnowskimi, którzy uzależnili się od finansowania SKOK-ów, a co za tym idzie od wpływów politycznych PiS może się w przyszłości zaognić. Trze ośrodki medialne: Lisickiego, Karnowskich i Sakiewicza zwiastują sporo bratobójczej walki.
Czytają to wszystko to doskonale widać, że wszystkie punkty poza jednym miały, bądź mają miejsce.
1. Lisicki oraz Karnowscy stworzyli prężnie działające pisma.
2. TV Republika daje radę i przez swój rozwój zaczyna zagrażać Rydzykowi.
3. Młode wilczki tj. Wipler, czy Gawkowski szybko dorastają.
5. Potakiewicze mają się doskonale i sobie tylko znanym sposobem dalej przyjmują pozycje klęczące.
6. Kolejna schizma na "prawicy" nastąpiła i do najbliższych wyborów może jeszcze dojść do kolejnego rozłamu. Media, a szczególnie działalność Sakiewicza będącego na sznurku PiS mają w tym swój znaczący udział.

Jedynie pomyliłem się jeśli chodzi o punkt 4 w zagrożeniach.

Nie spodziewałem się, że tak szybko Tuska dopadnie kompletna bezradność, przegra kilka ważnych pokerowych rozdań, Gowina będącego polisą ubezpieczeniową utopi na rok przez najbliższymi wyborami, a partia będzie wymykać mu się z rąk. Oczywiście nastąpiło przyspieszenie, zrobił krok do przodu ogłaszając, że do Brukseli nie wybiera się jeszcze, a będzie walczył o utrzymanie partii w swoich rękach będzie próbował ratować sytuację.

Ciekawiej wygląda natomiast rozcementowanie prawego skrzydła PO i skrajnie prawego skrzydła PiS. KoLiber z prawdziwego zdarzenia ma szanse powstać, ale będzie to uzależnionego od tego na co pozwolą Tusk i Kaczyński piraniom, które zamierzają ich podskubywać, a także co będzie działo się w gospodarce w najbliższych miesiącach. Tuska może uratować w miarę szybka poprawa sytuacji gospodarczej w Polsce, ale zanosi się jedynie na lekką poprawę wskaźników z kwartału na kwartał.

Na pewno sytuacja będzie dynamiczna, a do jesieni powinny wyklarować się siły, które powalczą w przyszłorocznych wyborach będących przedbiegiem do ostatecznego starcia w 2015 roku.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 13.06.2013 o godz. 19:54.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.06.2013, 22:25
Jaroo1, SkMk, sanderuss: odpowiedzi wkrótce na priv. Ponawiam prośbę o zachowanie tej formy w przyszłości.
emj10: o ile dobrze zrozumiałem to zaprezentowane powyżej swobodne wariacje PSL-owskiego sołtysa na temat sytuacji politycznej w Polsce mają się zupełni nijak do tego co napisałem w swoim poście. Dlatego nie uważam się za adresata tego bełkotu, a co zatem idzie nie czuję się w obowiązku odnieść do niego na priv..
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.06.2013, 22:27
Jaroo1

akurat Porębę to ja wyciągnąłem i Wiślak68 tutaj nie ma z tym nic wspólnego (cieszę się jedynie, że na powrót zaczął tutaj pisać, bo to wartościowy user), więc jak masz jakieś pretensje to pod moim adresem.
Na resztę wycieczek nie odpowiem bo dzisiaj odpoczywam po wielce pouczającym spotkaniu z "Biało-Zieloną Lechią" na którym mam nadzieję, że i Ktoś z Was był. Panowie.
emj10
Senior Member

Stary 14.06.2013, 08:42
Ktoś oczekiwał od aparatczyka PiS odpowiedzi? Bynajmniej nie ja.

Przecież już wtedy udałeś się na zasłużoną przedwczesną emeryturę
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.06.2013, 11:53
Pewnie że nie Ty. Bo jak można czekać na odpowiedź której i tak nie potrafi się zrozumieć. Zająłbyś się lepiej matematyką bo z mnożeniem do 100 masz problemy.

Ekscytujecie się panowie wypowiedzią Hoffmana z przed trzech lat jak gimnazjaliści. A to tylko kolejna wrzutka żeby wytłumaczyć zapędy Tuska do układów z komuchami. Przewaga PiS nad PO nawet w komuszych sondażach to już 5 % i rośnie. Niedługo PO i SLD będą walczyć o drugie miejsce. A szansa na realizację głównego komuszego celu maleie w postępie geometrycznym.

To, kto przypomniał wyskok Hofmana też nie jest bez znaczenia, bo uprawdopodabnia nie całkiem szczytne cele tej grupy. Bo chyba zachowanie status quo szczytnym celem nie jest.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 14.06.2013, 12:26
Po co mi setki jak ja liczę tylko w tysiącach i to nie PLN?

Jedną magisterką z polibudy mam, więc chyba nie było aż tak źle z całkami podwójnymi, czy innymi macierzami. Na pewno trudniej niż u Drozda na matematyce w gimnazjum. Faktycznie tam tabliczka mnożenia do 100 jest niezbędna.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 14.06.2013, 12:38
PISowi tak długo będą słupki rosnąć dopóki Jaruś w mediach się nie odezwie lub Antoś z kolejnymi niepodważalnymi dowodami nie wyskoczy.
emj10
Senior Member

Stary 14.06.2013, 13:12
Chwilowo to słupki rosną głównie ze względu na to, że Polacy zaczęli odczuwać skutki spowolnienia gospodarczego. Wynagrodzenia praktycznie stanęły w miejscu, konsumpcja najsłabsza od ładnych paru lat, a perspektywy na kolejne kwartały mało ciekawe. Polacy również nie rzucili się na kredyty hipoteczne w PLN jak twierdzili niektórzy eksperci-szarlatani, ani nie widzą perspektyw jeśli chodzi o inwestowanie (niskie oprocentowanie lokat, spora niepewność na GPW, fundusze inwestycyjne od jakiegoś czasu są passe, a do inwestowania w nieruchomości zrazili się nawet naprawdę majętni ludzie).

Niepewność większa niż w latach 2008-2009, co dołuje sondaże PO.
emj10
Senior Member

Stary 14.06.2013, 13:27
Obóz patriotyczny, czyli kto? Na PiS na pewno nie zagłosuję już nigdy, mimo że zmarnowałem na nich głos nie jeden raz. Na Wiplera może, choć jeśli nic się nie zmieni będę głosował w łódzkim, albo warmińsko-mazurskim.

Jeszcze jeden artykuł z NBP odnośnie kredytów hipotecznych i sytuacji na rynku mieszkaniowym.
http://www.obserwatorfinansowy.pl/fo...upna-mieszkan/
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2013, 13:42
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Pewnie że nie Ty. Bo jak można czekać na odpowiedź której i tak nie potrafi się zrozumieć. Zająłbyś się lepiej matematyką bo z mnożeniem do 100 masz problemy.

Ekscytujecie się panowie wypowiedzią Hoffmana z przed trzech lat jak gimnazjaliści. A to tylko kolejna wrzutka żeby wytłumaczyć zapędy Tuska do układów z komuchami. Przewaga PiS nad PO nawet w komuszych sondażach to już 5 % i rośnie. Niedługo PO i SLD będą walczyć o drugie miejsce. A szansa na realizację głównego komuszego celu maleie w postępie geometrycznym.

To, kto przypomniał wyskok Hofmana też nie jest bez znaczenia, bo uprawdopodabnia nie całkiem szczytne cele tej grupy. Bo chyba zachowanie status quo szczytnym celem nie jest.
Hoffman do tej pory jest rzecznikiem Pis wiec jak cos palnie głupiego to będzie mu to wyciągane. Kto wie, może JarKacz ustami młodego polityka sondował ewentualną mozliwośc takiej zagrywki.
Co do realizacji "głównego komuszego celu" to ten ma sie dobrze od '89 i dojscie do władzy Pisu tego nie zmieni. Fabryka bubli prawnych na Wiejskiej dalej będzie dzialac pełną parą a chlopaki od Jarka w obawie przed strajkami nie zaaplikują żadnych potrzebnych cięc. W koncu mamy kryzys, nie?
A co do " uprawdopodabniania nie całkiem szczytych celów" to co insynuujesz? Niestety tyle lat w opozycji to już troche takim syndromem oblężonej twierdzy zalatuje.
Powód: .
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 14.06.2013 o godz. 15:12.
AYALA
Senior Member

Stary 14.06.2013, 15:22
Wojewódzki wyjeżdża z POlski !!!
http://niezalezna.pl/42388-kuba-woje...u-sie-spakowac
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.06.2013, 15:57
Szkoda, ze to bujda. Gdzie mu tak dobrze będzie jak w POlsce ? Przeciez on sie nawet za barmana w klubie dla homoseksualistów w Berlinie nie nadaje
AS82
Banita

Stary 14.06.2013, 16:15
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, ze to bujda. Gdzie mu tak dobrze będzie jak w POlsce ? Przeciez on sie nawet za barmana w klubie dla homoseksualistów w Berlinie nie nadaje
Widać ,że takie postacie jak Wojewódzki działają na Pisowców jak czerwona płachta na byka, gdyż nic tak ich nie boli jak satyra na ich własny temat .Ten pisowski sztucznie napompowany patos + komusze zakusy wzgledem inaczej myslacych, muszą u "prawdziwych Polaków" wywoływać szczękościsk i pojawianie się piany na ustach ,jak słyszą kogoś takiego jak Wojewódzki
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.06.2013, 16:20
Pozazdrościć idoli AS-ie...
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.06.2013, 16:35
Widać ,że takie postacie jak Wojewódzki działają na Pisowców jak czerwona płachta na byka, gdyż nic tak ich nie boli jak satyra na ich własny temat .Ten pisowski sztucznie napompowany patos + komusze zakusy wzgledem inaczej myslacych, muszą u "prawdziwych Polaków" wywoływać szczękościsk i pojawianie się piany na ustach ,jak słyszą kogoś takiego jak Wojewódzki
Ależ żeś się spocił z tym tekstem. Wojewódzki na mnie w ogóle nie działa bo nawet 15 sekund nie ogladałem głąba. Nie ogladam z reguły występów dzieci starych komunistów lansowanych w obecnych mediach. Ale spakować chętnie pomogę i dam kopa na rozruch. Szkoda tylko, że do tego nie dojdzie, bo wiem, że takie sieroty pogubiły by się w wielkim świecie.
AS82
Banita

Stary 14.06.2013, 16:47
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ależ żeś się spocił z tym tekstem. Wojewódzki na mnie w ogóle nie działa bo nawet 15 sekund nie ogladałem głąba. Nie ogladam z reguły występów dzieci starych komunistów lansowanych w obecnych mediach. Ale spakować chętnie pomogę i dam kopa na rozruch. Szkoda tylko, że do tego nie dojdzie, bo wiem, że takie sieroty pogubiły by się w wielkim świecie.
To jak go nie ogladales nawet 15 sekund ,to skad wiesz ,że jest głąbem ? Rozumiem ,że jak Wojewódzki jest dzieckiem "starych komunistów" to w swoich programach rozrywkowych przemyca nauczanie Lenina , Marksa czy Engelsa , i z tego powodu nie możesz go słuchać To tak jakbyś kogoś kto sie wychował w domu dziecka bo został odebrany rodzicom bo pili alkohol , nazwał od razu lumpem i żulem , bo przecież jest "dzieckiem starych pijaków" .
Prędzej bym sie martwił o łajzowatych polityków niż o Wojewódzkiego. Jak oni by sobie poradzili w życiu , co by robił taki Błaszczak czy Hofman ,gdyby nie dało się mnożyć farmazonów przed kamerami i żyć na koszt podatnika ?
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.06.2013, 18:20
AS82 - http://kompromitacje.blogspot.com/20...ta-romana.html kim jest pan Wojewódzki?
...And Justice For All
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.06.2013, 19:02
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Hoffman do tej pory jest rzecznikiem Pis wiec jak cos palnie głupiego to będzie mu to wyciągane. Kto wie, może JarKacz ustami młodego polityka sondował ewentualną mozliwośc takiej zagrywki.
Co do realizacji "głównego komuszego celu" to ten ma sie dobrze od '89 i dojscie do władzy Pisu tego nie zmieni. Fabryka bubli prawnych na Wiejskiej dalej będzie dzialac pełną parą a chlopaki od Jarka w obawie przed strajkami nie zaaplikują żadnych potrzebnych cięc. W koncu mamy kryzys, nie?
A co do " uprawdopodabniania nie całkiem szczytych celów" to co insynuujesz? Niestety tyle lat w opozycji to już troche takim syndromem oblężonej twierdzy zalatuje.
I co z tego że jest rzecznikiem, myślisz, że nie rzecznikowi nieprzychylni nie będą wyciągać. Pytanie jest kto wyciąga i kiedy. Jeżeli prawicowcy po trzech latach to normalne to nie jest. Dodawszy, że tuż po deklaracji rudego o koalicji z SLD która pociągnęła PO w dół w sondażach. Zaczyna się rodzić pytanie jaki cel ma podający do stołu takie odgrzewane kotlety.

Chyba się zgodzimy że po 89' tylko Olszewskiego i Kaczyńskiego można odbierać jako układ nie po myśli komuchów. Więc każda wygrana PiS, a już samodzielna to w ogóle, wywołuje u komuchów ciarki na plecach. Obecnie właśnie do takiego rozwiązania zmierzamy. Więc wybacz ale jeżeli ktoś chce zmienić tendencję to działa w interesie komuchów, tysiąc razy bardziej niż Hofman, który powiedział to co powiedział.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Obóz patriotyczny, czyli kto? Na PiS na pewno nie zagłosuję już nigdy, mimo że zmarnowałem na nich głos nie jeden raz. Na Wiplera może, choć jeśli nic się nie zmieni będę głosował w łódzkim, albo warmińsko-mazurskim.
Hehehe jasne...

Całki podwójne, macierze... a tabliczka mnożenia kuleje.

Nie marnuj drogi niedoszły swojego talentu... poważnie, niegodniśmy
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.06.2013 o godz. 19:13.
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów