|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Błaszczykowski też przyszedł z 4 ligi a 20 bramek w jednym meczu nie strzelał
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
dlatego szkoda Konrada Nowaka, ktory dobrze sie spisywał na testach i miał być następcą Błaszczykowskiego (może nie na pozycji, ale z tego samego rejonu są), a tak to Górnik małym kosztem zrobił dobry interes.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Może być coś z tego Plewy czy raczej do wyPlenienia?
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeden przyklad z Polski jak powinna wygladac nowoczesna akademia pilkarska:
Cytat:
+ krotkie wideo na ten temat: |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Przykład: Legia. Tam jest przetarta ścieżka z Akademii do pierwszego zespołu, tylko od piłkarza zależy czy dostanie szanse w pierwszej drużynie czy nie. W Lubinie taki Adrian Błąd latami tułał się po ME lub wypożyczeniach, równocześnie nie mogąć odejść do innego zespołu z Ekstraklasy, co przyhamowało jego rozwój. Nic dziwnego, że młodzi piłkarze uciekają z Zagłębia gdzie pieprz rośnie jeszcze przed 18 rokiem życia, byle tylko nie ugrząznąć tam na dobre bez możliwości gry na poziomie wyższym niż ME. Przykładem jest "uciekinier" Piotr Zieliński grający obecnie w Udinese. Dlaczego o tym piszę? Dlatego, że i u nas kwestia "ucieczki" młodych piłkarzy jest głównym argumentem przeciw inwestowaniu w Akademię Piłkarską, podczas gdy jest to raczej kwestia właściwego zarządzania klubem, a nie samoistny problem z gatunku tych "nie do przeskoczenia". I na "deser", jak to w Zagłębiu dotychczas próbowano zwalczać ucieczkę młodych piłkarzy. Wypowiedź tego samego prezesa Bestrzyńskiego. No cóż, gaszenie pożaru benzyną to nie najlepszy pomysł: Cytat:
Ciekawe, że prezes Bestrzyński nie dostrzegł, że nie jest to problem klubów które naprawdę dobrze pracują z młodzieżą i dają im szanse, a nie kiszą po drużynach młodzieżowych. PS. Dobre wzorce trzeba czerpać nawet od wroga, stąd przywoływany przykład Legii. Ten dopisek to po to, by ktoś nie pomyślał że jestem jakimś legiofilem ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żyro: wis.la/o78c2 Wolski: wis.la/lbnlp Furman: wis.la/endfd Łukasik: wis.la/bsho6 Z Zagłębia uciekł nie tylko Zieliński, także Horoszkiewicz, Łasicki a następny czyli Filip Jagiełło jest już jedną nogą w Juventusie Turyn. Może ten Holender wymyśli sposób, żeby tych najbardziej utalentowanych zatrzymać przynajmniej do ukończenia 18 roku życia - moim zdaniem bez zmiany przepisów będzie to bardzo trudne. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Nie miałem pomysłu za bardzo gdzie to napisać więc ....
Młoda ekstraklasa przestaje istnieć i powstaje ta centralna liga juniorów. Pytanie jest teraz proste - czy powstanie ponownie zespół rezerw ? Nie interesowałem się jakie są przepisy w lidze juniorów, ale pewnie nie będą mogli grać piłkarze "zaawansowani wiekowo". Czy ktoś słyszał o jakiś planach właśnie w kwestii zespołu rezerw ? Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No właśnie? Co z zespołem rezerw?
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
na razie cisza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
a to w Polsce jest tylko takie prawo, że zawodnik <18 może odejść za ekwiwalent ? czy na całym świecie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Z tego co się orientuję to na całym świecie tylko różna jest wysokość ekwiwalentu. W Polsce jest stosunkowo niska, choć z drugiej strony jakość młodych piłkarzy również.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Anglii piłkarze poniżej 18 roku życia mogą podpisywać profesjonalne kontrakty, który obowiązuje na taki okres na jaki obie strony się umówiły (np. Walcott z Arsenalem podpisał w wieku 16 lat na 6 czy 7 lat). W Polsce teoretycznie też piłkarz ma szanse na otrzymanie profesjonalnego kontraktu ale nie może on trwać dłużej niż do zakończenia rundy, w której zawodnik kończy 18 rok życia.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Rezerwy krakowskiej Wisły zaczną zmagania od III ligi.
Liga ta liczyć będzie 18 zespołów w tym 10 z Małopolski a 8 z województwa Świętokrzyskiego. Skład III ligi: 1. Unia Tarnów (spadek z II ligi z powodu braku licencji) 2. Poprad Muszyna 3. Hutnik Nowa Huta 4. Przebój Wolbrom 5. Beskid Andrychów 6. Bocheński KS 7. Dalin Myślenice 8. Poroniec Poronin (awans) 9. Soła Oświęcim (awans) 10. Wisła II Kraków (Młoda Ekstraklasa) 11. Łysica Bodzentyn 12. Granat Skarżysko-Kamienna 13. Wisła Sandomierz 14. Wierna Małogoszcz 15. Juventa Starachowice 16. KSZO 1929 Ostrowiec Świętokrzyski (awans) 17. Nida Pińczów (awans) 18. Korona II Kielce (Młoda Ekstraklasa) ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
przynajmniej zaoszczędzą na benzynie
nie będę musieli jechać do Gdańska, Poznania, czy Warszawy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mecz przyjaźni z Unią, mecz w Myślenicach, ciekawie.
Derby z Hutnikiem Nowa Huta ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś, gdzie mecze będzie rozgrywać drużyna rezerw?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wiadomo gdzie będą grały nasze rezerwy? Myślenice czy może jakiś mały stadion w Krakowie ? Bo nie moge sie doczytać..
Edit: Dopiero teraz zauważyłem że zdublowałem Jacoba Powód: Bo dubel
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 06.07.2013 o godz. 11:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Przypuszczam ,że będziemy grać w Myślenicach bo tam ma być nasza baza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję że nie w Myślenicach, ale najprawdopodobniej tak będzie:( Niestety, po decyzji że nasz klub będzie wynajmował stadion tylko na mecze pierwszej drużyny, czuję że stadion już nie jest nasz, znika maga R22:/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Może na R22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Trzeba poczekać na oficjalne informacje. Mi sie wydaje że mecz z Unią może być rozegrany na R22, natomiast reszta na Dalinie w Myślenicach.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Moim zdaniem będzie to stadion Wawelu. W przypadku derbów być może R22.
Ale to czyste spekulacje. Trzeba czekać na informację z klubu. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
czy tu ktoś myśli wogule ?
tu- na forum ....a jakie Myslenice ? a Dalin gdzie wtedy w Pcimiu ? czy może murawe będa wymieniać co chwila ? pewnie Wawel lub Kmita |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Mi właśnie wydaje, się że rozgrywanie meczy poza Krakowem jest idiotycznym pomysłem, tym bardziej, że jest sporo meczy ciekawych pod względem kibicowskim.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Stadion Wawelu to idealny pomysł! Oby nie Myślenice. Jak w ogóle wygląda aktualnie sytuacja ze stadionem Wawelu? Jest klatka dla gości ,którą można "używać"?
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 06.07.2013 o godz. 12:30.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Czyli bardzo dobra decyzja. Z chęcią się przejde na jakiś mecz.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Beskid Andrychów - Wisła II Kraków 1:0 (0:0)
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|

|
||||||
![]() |
|
|