|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Rios akurat w mojej opinii nie dostał tak naprawdę szansy.
Cikos i Rios to dwaj zawodnicy z których zrezygnowano zbyt lekką ręką.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.06.2013 o godz. 23:18.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
||
W sumie, na chwile obecną Cikos, od dwóch sezonów siedzi na ławce w Slovanie Bratysława. Może warto było by pomyśleć nad sprowadzeniem go za grosze? 25 lat, i pewien przeciętny poziom. Chociaż ja najbardziej tęsknie za Pablo Alvarezem, ahhh... ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
5 goli tylko w rundzie wiosennej, bo pacheco poszedl na wypozyczenie 31.01.13, wiec nie jest to jakis zły wynik. Tym bardziej, ze grał w najslabszej drużynie, pewnie wiele okazji nie miał ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Ja bym jednak ściągnoł Brożków którzy pewien poziom trzymają zwłasza Piotrka na Lewą obrone bo tam jest tragedia. Piszecie o Cikosu ale ja twierdze ze Stolarski jest lepszy 1-2 sezony i to bedzie gracz pokroju Baszczyńskiego
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dawid Nowak rozwiązał kontrakt z Bełchatowem. Jakby zrobić ze nie bedzie szklany, to bym go widział w druzynie jako zmiennik napastnika.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Daj sobie spokój Nowak jest dno to ja już wole Szewczyka i Kamińskiego jak jego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Cikos w pol roku w Wisle zrobil mega postepy. Teraz pewnie sie zatrzymal z jakiegos powodu, nie obserwuje jego kariery wiec ciezko mi powiedziec.
Co do Riosa sie zgodze, pamietam jak w jednym z pierwszych meczow z Korona dogral pilke Brozkowi , jak to mawia Szymkowiak - malina . |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zasatnowił bym się nad Krzysztofem Mączyński zamiast Garguły
I Alvarezem do rywalizacji ze Stolarskim Piotr Brożek na lewą obrone. |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Właśnie tego się obawiałem. Kończy się rok szkolny, dzieciaki nie mają co robić i zaczną budować składy jak z FMa i Wygraj Ligę.
Na miłość Boską. Jaki Krzysztof Mączyński? Mówimy o tym samym piłkarzu o którym mówi się że w obecnej formie nie powinien występować nie tylko w górniku, ale w ogóle powinien zniknąć z ekstraklasy? Ani to szczególnie dobry defensywny pomocnik, a tymbardziej ofensywny. Pablo Alvareza zapamiętam tylko z jednego. Z najbardziej komicznych wrzutek jakie widziała ta liga. Cikos pod tym względem był na początku tragiczny, ale widać było że stale się w tym elemencie poprawia. Alvarez słał piękne baloniki, które wyłapywałby nawet przywiązany do linii Michał Miśkiewicz. Piotr Brożek ok. Jest szansa że mógłby się wreszcie odbudować. Przyjdzie Piątek, Masłowski- takie mam przeczucie. Niewiele klubów ma ciśnienie żeby ich pozyskać, więc pewnie weźmiemy ochłapy. Gdybyśmy pozyskali Maków byłoby wspaniale. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Chciałoby się widzieć w Wiśle znowu kogoś o porównywalnej technice-tylko nieco szybszego (nota bene, Rios ostatnio był najlepszym strzelcem w Deportivo Cuenca w Ekwadorze.9 goli w 17 meczach na 18. Grał tam najbardziej wysuniętego napastnika). Jakby nie patrzeć, to Pacheco ma to co miał Andy...i to czego nie miał. Wszystkie te dywagacje w sytuacji Wisły są jednak bez znaczenia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Pablo Alvaraze od 4 stycznia 2012 zagrał w swoim Nacionalu do którego wrócił aż...4 spotkania. Wiec albo sie połamał albo jego forma jest dość średnia.
Tak samo jak ktoś tam wymienia Cikosa który to ma problem zeby sie na ławke Slovana załapać. Nie wiem cyz nie pamiętacie ale jego atutem była szybkość ...i nieprzewidywalnośc, a nie np. obrona czyli atrybut dość ważny na jego pozycji. Krzysztof Mączyński ? po .... nam drugi identyczny, jak nie słabszy, Chrapek ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja wierze w to że Mączyńki potrafi grać lepiej od Chrapka.
Co do Alvareza może wrzutek super nie ma ale nie da sie objeżdzać jak Burliga czy Cikos Piotr Brożek ma zalete może grać w obronie jak i na skrzydłach wiec w razie kontuzji mozna go odpowiednio przesuwać |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
wystarczą oba Brożki byle do wiosny dociągnąc w górnej części tabeli
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Brożek: Wisła jest na pierwszym miejscu
http://45x2.cba.pl/viewtopic.php?t=4380 Chyba Pawełek już jest nasz coś mam przeczucie ze za pare dni na konferecji przedstawią obu Brozków |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Boże dlaczego uczepiliście się tych Brożków? Za granicą pokazali, że są drewniani. Parę lat temu mieli to, co wystarczyło na naszą ligę, czyli szybkość i farta, ale wtedy Wisła miała lepszy skład. Paweł np. od wiosny 2011 strzelił CAŁE 4 bramki. W Turcji, Szkocji i Hiszpanii... Nie oszukujmy się. Z niego nic nie będzie - nie ta motoryka, a technika nigdy nie była jego mocną stroną. Skończy się jak większość powrotów do Wisły - pobierający pokaźną kasę piłkarscy "emeryci". Piotrek w Lechii nie pokazał dosłownie NIC. Dlatego się z nim rozstali. Więc panowie, chłodna głowa - nie mówcie mi o odbudowie formy, bo w ostatnich latach nikt się u nas nie odbudował. NIKT.
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Sarki sie odbudowal
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chodzi o kontekst. Wiadomo, ze jakby byla kasa np. na tego grajka z Wegier to nie ma sie co zastanawiac, ale jak ma przyjsc jakis Demjan to wole 100x bardziej Brozka.
A drugi kontekst to liga. To, ze tam sie nie sprawdzil nie ma nic do rzeczy. Wiadomo jaki tu jest poziom. Na walke o mistrza albo puchary taki Brozek wystarczy spokojnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
IMHO Demjan przynajmniej ma jakieś ambicje. Chciałby zdobyć tytuł mistrzowski, może dostać do kadry. Czego może chcieć Brożek? To zgrana karta - nie wiemy w jakiej jest formie, ale szybkość z pewnością już nie ta. Poza tym wtedy, kiedy jeszcze u nas grał miał mu kto dogrywać. A w ostatnich latach u nas napastnicy nie strzelają, bo nie ma kto dograć. A Brożek niestety musiał mieć z 5 sytuacji, żeby jedną wykorzystać...
Co do Sarkiego, to trudno nazwać to odbudową, bo wcale nie wiemy jak się wcześniej prezentował. Inna sprawa, że koleś nie trenował pół roku w żadnym klubie, więc po paru tygodniach treningu oczywiście udało mu się jako-taką formę złapać, tyle że końcówka rundy w jego wykonaniu nie była najlepsza. ![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dla mnie Brożek jest o klasę lepszy niż Demjan, jak najbardziej jestem za powrotem Pawła do Wisły, dać rozsądny kontrakt na 2 lata
110 goli bo tyle zdobył dla Wisły jest najlepszą rekomendacją PS: Gorszy a nawet tak samo słaby jak Sikorski napewno nie będzie Ktoś musi pasiastym strzelić w derbach albo on albo mały ![]()
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 13.06.2013 o godz. 10:58.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja też. Przy naszych możliwościach finansowych na wiele więcej liczyć raczej nie możemy.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Weżmy obu i tak drożej ich nie wyniesie jak utrzymanie Genkowa
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nowak z Bełchatowa podobno szykowany do Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Chyba sobie żartujesz;> Ten Nowak? CO wiecznie kontuzjowany? yyy
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Broń boże Nowaka zdala od Wisły dam 100zł na sekcje młodzieżową jak go nie zatrudnią
Ostatnio edytowane przez kkzzxx : 13.06.2013 o godz. 12:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Skąd to info
Nowak to człowiek-szkło; co chwilę kontuzja. Mam nadzieję, że to info to tylko wyssana z palca bujda, bo drugiego Dawidowskiego to bym raczej w Wiśle nie chciał. ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|