The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2012, 21:57
przeróbka od 50 do 90-100 zależy od modelu i gdzie przerabiasz. gry sciagaj sam. koszt jednej waha się od 4-7 zł (tyle kosztuje verbatim+RDL). jak chcesz grać po sieci to radzę zaopatrzyć się w nagrywarke do kompa ihas 124b aby wypalac gry 1/1 i żeby nie było żadnych problemów. cena 70-90 zł na allegro. nieraz na innych nagrywarkach gra nie wypala się w 100%
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 07.12.2012 o godz. 22:10.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.12.2012, 00:37
to kto gra w fife13 na pleju w necie ?
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.12.2012, 11:06
Ostatnio jedyna dobra gra jaką grałem od czasu U3 to Dead Island.

Jakoś mam pecha do lekkich krapików i mało co mi się podoba... chyba że mi wymagania wzrosły.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.12.2012, 12:49
Ktoś z was cisnął już w nowego Hitmana? Jak wrażenia?

Spojlery, ostrzegam

Ja kilka dni temu skończyłem całą grę - gra jest dobra, bez wątpienia. Lecz im dalej w las tym ciemniej - pierwsze misje były obiecujące, lecz potem moim zdaniem coś się popsuło. Kilka pomysłów moim zdaniem nietrafionych, chyba za bardzo upodobnili Hitmana do Splinter Cell'a, czyli typowej skradanki. Elementy zasłony, instynkt... Pomocne bez wątpienia, lecz czy niezbędne? We wcześniejszych wersjach tego typu udogodnień nie było, a uważam że było lepiej...
Fabuła niezła, lecz nie w moim klimacie - brakowało mi tych zleceń od agencji, wyboru broni, poczucie dobrze spełnionego zadania... Tu zbyt często przed kimś uciekamy/chowamy się, niektóre misje w 90% składają się ze skradania. Może ze 3-4 misje były w klimacie typowo Hitmanowym, uważam, że to troszkę za mało. Cóż, chyba takie czasy

Nowe udogodnienia w postaci zbierania dowodów itp. również moim zdaniem nie trafione - z tego co się zorientowałem, niemal niemożliwe jest osiągnięcie statusu Silent Assassin bez zabrania owych dowodów. Zbędny ficzer, niepotrzebny, psujący moim zdaniem rozrywkę.

Nie jest tak, że gra jest zła - nie nie, gra jest dobra. Dalej jest to dobry Hitman, tylko troszkę moim zdaniem przestrzelony, oczekiwałbym bardziej kontynuacji 3 i 4, natomiast 5 dosyć daleko pcha Hitmana na nowe horyzonty.

Po bardzo dobrej 1, 2, 3, genialnej 4, przyszedł czas na solidną 5. Czekamy na 6, oby nawiązywała do 3-4
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.12.2012, 21:33
Dobra, mogę już oddać swój głos.

- Najlepsza gra - XCom: EU, Far Cry 3. XCom za wspaniałe przeniesienie starego hitu na konsole. Wymagający poziom trudności, wspaniałe walki turowe, to jest to co mnie kupiło od razu. Co do FC3 to mnogość rzeczy do robienia (co za tym idzie czas gry), olbrzymi świat, oraz "wariaci" którzy już przeszli do historii gier.

- Najgorsza gra - Resident Evil 6. Obiecanki cacanki, a głupiemu radość. Niestety i ja dałem się nabrać na słowa twórców, jako to niby seria ma powrócić do korzeni. Zamiast obiecanego klimatu, dostajemy CoD z zombiakami/ mutantami.

- Największe pozytywne zaskoczenie- Assassins Creed 3, XCom:EU.

- Największe negatywne zaskoczenie- brak jakichkolwiek informacji o nowej generacji konsol. Brak informacji odnośnie Final Fantasy X HD (która została zapowiedziana już rok temu :/ ).
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 09.03.2013, 15:01
ok, nikt nic nie pisze... to ja zacznę.
Zapowiedziano nowe PlayStation. Jak Wasze opinie? Ja, jako 100% fanboj mam w d. specyfikacje, procesory
i inne duperszfance i jaram się jak ksiądz proboszcz nowym ministrantem A Wy?
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 09.03.2013, 15:06
stawski napisał(a):Wyświetl post
ok, nikt nic nie pisze... to ja zacznę.
Zapowiedziano nowe PlayStation. Jak Wasze opinie? Ja, jako 100% fanboj mam w d. specyfikacje, procesory
i inne duperszfance i jaram się jak ksiądz proboszcz nowym ministrantem A Wy?
Jeżeli PS 4 będzie kosztować około 1600-1800, to będzie (z taką specyfikacją) ok. Jeżeli powyżej, po powiem Sony kulturalne s........alaj.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 09.03.2013, 17:42
Ja także od zawsze miałem konsole Sony - od 2000 roku, jeszcze jako gówniarz PS1, od 2007 roku PS2. W tamtym roku przez miesiąc PS3. Niemniej jednak, za jakiś czas ponownie będę celował w PS3 - a to dlatego, że jednak przez sporo czasu jeszcze na trójkę gry będą wychodzić.
Cieszy mnie natomiast rezygnacja z pomysłu (a może to były tylko plotki...) z systemu weryfikacji płyt online tuż przed włączeniem gry.

@DevilMayCry - ma kosztować ok. 2 500. W Australii jakiś czas temu ukazały się pre-ordery, które kosztowały w przeliczeniu ok. 2800 zł, ale ponoć Australia ma niewiele droższe konsole od Polski. Stąd prawdopodobnie będzie kosztowała w PL właśnie koło 2500.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.03.2013, 21:33
Moją pierwszą konsolą jest klocek 360, czasem mnie denerwuje np płatny live ale ogólnie czekam na 720.

PS4 jakoś mnie nie przekonało, dziwny ten pad, zobaczymy jak będzie rozwiązany system kontrolera ruchu, ale na dziś widzę przewagę M$.

Aha mamy darmowy weekend live, ktoś gra? Może jakiś mecz w fife?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 10.03.2013, 16:02
Z tego, co czytałem w PSX cena ma nie przekraczać 2000 złotych, także sądzę że ceny w Australii podano trochę na wyrost. Osobiście uważam za błąd brak wstecznej kompatybilności z 3. Przecież na początku będzie tylko kilka gier i ludzie będą czekać, aż wyjdzie coś następnego... No, ale lepiej zarabiać na reedycjach w ultra-hd... pad rzeczywiście dziwny, ale i tak (jak dla mnie) będzie wygodniejszy niż od xboxa, chyba że microsoft jakoś swój przemodeluje... mnie w ogóle nie leży ten obecny.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 10.03.2013, 17:14
@up, ma być wsteczna kompatybilność z grami PS3, ale tylko z zakupionymi w PS Store.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 11.03.2013, 19:50
Czyli płytki możesz sobie powiesić w malczanie na lusterku :/ Strasznie mnie to wkurza....
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 25.04.2013, 08:15
21 Maja - zapowiedź nowego xboxa.

Kolejna prezentacja kilka tygodni później na targach E3. Ciekawe czym odpowiedź na PS4
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
LeszekABG
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.05.2013, 18:21
Kupiłem xbox'a 360 i mam trochę odłożonej kasy. Jakie gry polecicie, żeby "poczuć" konsolę? Różne gatunki, jedyny kontakt do tej pory to Fifa 13 czy jakieś MMA w większej grupce. A coś do grania samemu? Liczę na podpowiedzi maniaków konsol za co warto zapłacić z tym, że kluczowym kryterium jest jakość gry, a nie cena.
Moskal Kazimierz! Nie rusz Kazika, bo zginiesz!
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 14.05.2013, 18:51
LeszekABG napisał(a):Wyświetl post
Kupiłem xbox'a 360 i mam trochę odłożonej kasy. Jakie gry polecicie, żeby "poczuć" konsolę? Różne gatunki, jedyny kontakt do tej pory to Fifa 13 czy jakieś MMA w większej grupce. A coś do grania samemu? Liczę na podpowiedzi maniaków konsol za co warto zapłacić z tym, że kluczowym kryterium jest jakość gry, a nie cena.
Forza, Gears, L4D

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 21.05.2013, 17:45
Za 10 minut prezentacja nowego Xboxa.

Xbox one
Ostatnio edytowane przez MatMario : 21.05.2013 o godz. 18:12.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 22.05.2013, 09:31
bebechy takie same jak w ps4. Teraz cena będzie głównym argumentem dla mnie w zakupie. Co będzie tańsze, posiadać będzie lepsze exy, to dostanie ,moją kasę.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.05.2013, 09:52
jak bedzie ktos miał przecieki co do ceny to pisac imidjetli
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 22.05.2013, 09:55
ps4 po przeliczeniu na polskie: 1660.
Aczkolwiek wiadomo jak to jest z "tymi" przeciekami...

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 22.05.2013, 13:05
Jedno co ciekawego wczoraj padło to ten ekskluzywny dodatek dla Fifa 14 w UT dla XO.

Gra od Remady też kozak, miałem ciary na tym demie, dziewczynka jest mroczna Alan Wake był bardzo fajny może to dorówna.

Pad wygląda spoko, trochę prosto ale może lepiej że bez zbędnych świecidełek.

Szkoda że to przełączanie kanałów tv komendami w PL pewnie nie będzie działać. Siedzisz przed TV i mówisz. Xbox Klan i bach masz

A tutaj macie xo w częściach

http://forum.xboxonline.pl/topic/419...cje-o-konsoli/
Ostatnio edytowane przez MatMario : 22.05.2013 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 22.05.2013, 15:50
Dobra, jeżeli to prawda (blokowanie używek przez nowego klocka), to zostaję w obozie Sony (o ile oni też tego nie wprowadzą). M$ jednak nie myśli o graczach...

Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 30.05.2013, 21:26
W sieci już masa memów o XO. generalnie idą w ślepą uliczkę maszyny do wszystkiego. po co mam podłączać wszystko przez xo, i do tego płacić jeszcze raz abonament (gold)? O GRACH wspomnieli coś koło 30 minuty ;-/ masakra jakaś... I do tego durny kinect cały czas włączony... Obejrzałem prezentacje jako fanboj Sony żeby się przekonać dlaczego NIE kupować nowego xboxa, i się nie zawiodłem
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 31.05.2013, 10:04
stawski napisał(a):Wyświetl post
W sieci już masa memów o XO. generalnie idą w ślepą uliczkę maszyny do wszystkiego. po co mam podłączać wszystko przez xo, i do tego płacić jeszcze raz abonament (gold)? O GRACH wspomnieli coś koło 30 minuty ;-/ masakra jakaś... I do tego durny kinect cały czas włączony... Obejrzałem prezentacje jako fanboj Sony żeby się przekonać dlaczego NIE kupować nowego xboxa, i się nie zawiodłem
Nie ciesz się tak... Za 6 dni mamy konferencję Sony. To, (skośnookie honoru nie mają- twardo zapowiadali, że nie wprowadzą blokowania używek), że blokada jest już przesądzona, pokazuje w jaką stronę idą. Jeżeli będzie to prawdą, to pozostaje przy ps3, a nową generacje olewam ciepłym moczem.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 11.06.2013, 07:29
Kto ma xboxa i ma golda to ma do ściągniecia za darmo Fable III dzisiaj, w tym miesiącu będą jeszcze 2 inne gry za darmo Assassin's Creed II, Halo 3.

Xbox One 100 euro droższy od PS4. Duży minus dla MS
Ostatnio edytowane przez MatMario : 11.06.2013 o godz. 08:33.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 11.06.2013, 11:02
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Kto ma xboxa i ma golda to ma do ściągniecia za darmo Fable III dzisiaj, w tym miesiącu będą jeszcze 2 inne gry za darmo Assassin's Creed II, Halo 3.

Xbox One 100 euro droższy od PS4. Duży minus dla MS
Mat Mario, niestety po konferencji Sony, M$ już ma same minusy

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.06.2013, 11:25
Devil : a co bylo na konferencji SONY?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 11.06.2013, 11:35
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Devil : a co bylo na konferencji SONY?
Zapewnienie, że Ps 3 nadal będzie wspierane, pokaz gier na ps4.

Ok, ale tak na serio... Ps4 nie będzie blokowało używek. Będziesz mógł sprzedać, pożyczyć komu chcesz. Ogólnie wsio tak samo jak na ps3 (nikt nie szpieguje, nie karze mieć Ps4 podłączoną do netu cały czas). Jedyną zmiana jest abonament plusa konieczny do grania online, ale mnie to akurat rybka, bo + mam wykupiony tak czy siak (dla darmowych gier co miesiąc ).
No i najważniejsze... cena... 399 euro (o 100 euro mniej aniżeli nowy XBOX).

Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 11.06.2013, 22:41
Dopiero teraz obejżałem konferencje na YT. Jaram się, jak proboszcz nowym ministrantem. ALE! To że Sony pozwala na gry używane, nie znacze że EA i Acti nie wprowadzą (pozostawią w zasadzie) on-line passów. Ale exclusivy z first-party devów będą pewnie bez blokady. Bosko, że nie trzeba być on-line cały czas... płatny + jako must-have... w sumie spodziewałem sięodkąd uruchomili tę usługę na PS3, ale nie ukrywam, jestem zawiedziony... W każdym razie jednak kupię, i to wkrótce po premierze
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.06.2013, 08:15
widzieliście filmik bf4 z gry online? jeśli tak to będzie wyglądać to gra roku zaraz obok gta 5
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 13.06.2013, 06:57
Ja się zastanawiam, ale możę dobrym rozwiązaniem będzie zostawić swojego X-klocka i dokupić PS4.

Sczególnie że na PS jest kilka gier z 3 w któe z chęcią bym zagrał.

Na dziś dzień X ma jednego plusa i w XXXXXX minusów. Plus to gra od Remady. Ale cena 100 euro wyższa to przesada, no chyba że będą sprzedawać od razu z kinectem.

Dziwne to, że z konsoli tańszej zrobili urządzenie sporo droższe i bardziej ograniczone niż konkurencja, szczególnie że PS3 głównie tymi dwoma aspektami traciła klientów na rzecz X 360.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów