The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2013, 08:00
Nie fryzjer a to co napisał sktbrain. Pewnym klubom opłaca się być wysoko, "walczyć" o ekstraklasę ale nigdy do niej nie wejść. Z perspektywy Wisły może to wydaję się chore ale takie są realia w małych miasteczkach ( przecież nie nazwę tego dosadniej...). Kasa z C+ to jedno, zabezpieczenie sobie startu w ekstraklasie to drugie. Zawodnicy też swoje robią co było widać w tej buraczanej młodszej siostrze ekstraklasy wielokrotnie w tym sezonie.
Cóż, ilość meczy derbowych w TME musi się zgadzać

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.06.2013, 09:11
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Cóż, ilość meczy derbowych w TME musi się zgadzać
Uznawaliście mecze z Polonią po 2008 roku za derby?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 09.06.2013, 09:17
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Uznawaliście mecze z Polonią po 2008 roku za derby?
Tekst z mocnym przymrużeniem oka. Dla C+,TME i reszty mało interesujących się aspektami licencyjnymi to nadal były derby. Tak samo jak Lech nadal jest Lechem W sumie mógłbym dalej brnąć w porównania ale nie ma sensu bo nie o to tutaj chodzi.

Wracając do 1 ligi. Dwa dobre jeśli chodzi o kibiców zespoły. Chodzi o liczby, bo wiadomo że z tych 4 teoretycznie bijących się o awans tylko Cracovia i Zawisza może w ekstraklasie zebrać więcej niż 5 tysięcy.
Samej Zawiszy nie trawię, ale coś czuję że będę musiał na nią patrzeć tylko przez jedną rundę.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.06.2013, 09:30
Cytat:
Dwa dobre jeśli chodzi o kibiców zespoły.
Jeden. I to o Bydgoszcz chodzi
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 09.06.2013, 09:45
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, że Cracovii nie trawicie, ale to nie Cracovia wygrała nieczysto ten awans (przecież w ostatnich dwóch meczach zdobyli 3 punkty..), tylko przerżnęła go z premedytacją Nieciecza. Ten klub powinien być karnie relegowany do A-klasy za urządzanie sobie kpin z rozgrywek i tyle. Tam na awansie nie zależy nikomu, ani piłkarzom (bo niby po co mają ryzykować utratę dobrych etatów w 1.lidze), ani właścicielom, którym to szum medialny wokół awansu się kalkuluje, ale sam awans już nie (bo kosztuje sporo więcej). Żal trenera, że w tej szopce musiał brać udział.

"Nie trawimy" to zbyt mocne słowo ... my po prostu po ludzku trzymamy kciuki za likwidację tego burdelu i zaoranie stadionu

Co do czystego awansu, nie musisz myśleć "zgodowo" żeby nie widzieć kilku meczy w tej rundzie kiedy karne dostawali kompletnie z dupy, kiedy sędzia gwizdal w przedziwnych okolicznościach.

Na dodatek wspomniana sytuacja anulowania kary 3 punktów za IDENTYCZNE przewinienie jak Zagłębie.

Proszę Cię, można mówić wiele rzeczy ale nie o sportowym, czystym awansie sąsiadki zza miedzy.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 09.06.2013, 10:04
Nie czysty bo Termalica nie chciala awansowac?
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.06.2013, 10:04
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Na dodatek wspomniana sytuacja anulowania kary 3 punktów za IDENTYCZNE przewinienie jak Zagłębie.
No właśnie. Swoją drogą, to kiedy dokładnie podjęto decyzję o anulowaniu tej kary? Nie było przypadkiem tak, że podjęto ją, gdy istniało ryzyko, że tych punktów może braknąć parchatym. bo w grze była jeszcze Miedź, którą nie tak łatwo byłoby udupić na licencji.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.06.2013, 10:05
Samej Zawiszy nie trawię, ale coś czuję że będę musiał na nią patrzeć tylko przez jedną rundę.
Zawisza to on
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 09.06.2013, 10:12
.... w dupę termalice za odpuszczenie awansu po raz drugi...naprawdę jesli nie stać ich na TME to niech sobie odpuszcza pozory.
Po drugie ten sezon I ligi moze kiedyś zostanie wzięty pod lupę...i co niektórzy pojadą na przymusowa wycieczkę do Wrocławia..,

....ica mnie trafiła jak poznałem wyniki!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.06.2013, 10:15
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Zawisza to on
Mówią też, że to ...hemafrodyta
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.06.2013, 10:59
może i tak
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.06.2013, 11:00
No i wielki "szoł" i gra pozorów w przedostatniej kolejce niektórym zamydliły oczy. (cała czołówka solidarnie pogubiła punkty). No ale trzeba było coś zrobić po numerze który odwalił wcześniej Cabaj żeby odwrócić uwagę. Nie miałem wątpliwości że parchate awansują, po okazywanym luziku w przegranym meczu z Tychami.

Mam nadzieję że kiedyś ktoś puści farbę i Wrocław przywita co poniektórych.

Jak to mówią - tak czy owak sierżanta Nowak czyli drucovia ) - tak miało być i i niestety było. Dwaj bydgoscy kumple przecież krzywdy nie dadzą sobie zrobić (Filipiak i Boniek).

Jednym słowem żenada.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.06.2013, 12:49
Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 09.06.2013, 13:52
Tekst z mocnym przymrużeniem oka. Dla C+,TME i reszty mało interesujących się aspektami licencyjnymi to nadal były derby. Tak samo jak Lech nadal jest Lechem W sumie mógłbym dalej brnąć w porównania ale nie ma sensu bo nie o to tutaj chodzi.
A dla kibiców tak nie jest? To niby czemu mobilizujemy się na wyjazdy do "wronek"? Dlaczego takie ciśnienie jest na meczach z amica?

Fakty są takie, że kibice Lecha uznali fuzję. Można się śmiać czy było to zagranie honorowe czy nie, ale faktem jest iż jest to Lech, zgoda Cracovii, nasza kosa.

Bo już mnie w....ia pisanie o amice, tym bardziej po ostatnim meczu...
Ddf
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.06.2013, 13:59
1. Nie wszyscy kibice Lecha uznali fuzję z Amicą.
2. Piszemy o Amice, bo to dalej jest Amica, tyle, że pod nazwą Lecha i żadne tam nazywanie tego tworu Lechem przez C+ czy UEFA tego faktu nie zmieni. Kłamstwo powtórzone tysiąc razy nie stanie się prawdą. Dlatego też warto o tym mówić i powtarzać przy każdej okazji, żeby któreś tam z kolei pokolenie kibiców Amici nie zapomniało, że ich nowy klub powstał w 2006 roku.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2013, 14:42
1. 99% uznało więc nie twórz bajek.
2. Bla, bla, bla. Lech to ludzie na trybunach, klub jest dodatkiem do tego. Tak więc możesz sobie to powtarzać kiedy tylko chcesz, ale rzeczywistości nie zmienisz

@Kocur
Niestety, meczów Cracovii nie oglądałem, nie mogę się na temat karnych z dupy wypowiedzieć. Aczkolwiek faktem jest, że mecz z Miedzią śmierdzi ustawką. Grzegorzewski ponoć oba karne strzelał tak, żeby nie strzelić, tylko że przy drugim się przeliczył No ale mówię, nie widziałem, ciężko o jakieś pewne sądy. Fakty są takie, że Cracovia przegrała mecz tydzień temu i to Nieciecza miała wszystko w nogach, żeby awansować, a przyjęła czwórkę. Bez tego to i dziesięć zero by Cracovii nie pomogło. Ale jak już mówiłem, to nie fryzjer, to piłkarze walczą o swoje pewne etaty w drugiej lidze poza pojedynczymi wyjątkami typu Pawlusiński np.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.06.2013, 14:50
1. Co nie zmienia faktu, że część osób (mniejsza o to czy był to 1% czy 20%) potrafiło zachować się jak trzeba, czyli można było wybrać drogę honorową i założyć np. klub w B klasie. Większość z was wybrała jednak drogę na skróty, słowo honor mając w głębokim poważaniu.

2. Nikt nie neguje, że macie ludzi na trybunach. Mało kto jednak przyzna, że jesteście klubem poznańskim z 91-letnią tradycją. Możecie nazywać siebie Lechem, ale tym stwierdzeniem ubliżacie tylko tym, którzy nie poszli jak barany za stadem, ale nie zaakceptowali nowego tworu. Ciekawi mnie wasz stosunek do kibiców Polonii Warszawa, którzy podobnie jak wy z honorem i zasadami mają niewiele wspólnego.

Z mojej strony koniec OT, do ewentualnej dyskusji zapraszam na priv.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 09.06.2013, 15:03
1. 99% uznało więc nie twórz bajek.
2. Bla, bla, bla. Lech to ludzie na trybunach, klub jest dodatkiem do tego. Tak więc możesz sobie to powtarzać kiedy tylko chcesz, ale rzeczywistości nie zmienisz
To za kim "przemierzacie cały świat wiele sezonów, kilkadziesiąt lat"?
Chvj z logiką, grunt to dobre samopoczucie : )

PS. Następny ze słitaśnego gangu "bla bla bla".
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2013, 18:05
Z mojej strony koniec tematu, nie chce mi się dyskutować o tym po raz setny tutaj w kolejnym temacie, a pisanie przez Was o Amice odnosi skutek odwrotny i raczej mnie bawi niż porusza. Także Bogu Trybun, nie mam powodu mieć złego samopoczucia, wręcz przeciwnie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.06.2013, 18:34
Z mojej strony koniec tematu, nie chce mi się dyskutować o tym po raz setny tutaj w kolejnym temacie, a pisanie przez Was o Amice odnosi skutek odwrotny i raczej mnie bawi niż porusza. Także Bogu Trybun, nie mam powodu mieć złego samopoczucia, wręcz przeciwnie
Ciesz się, że w ogóle jesteś tu tolerowany. I szanuj gospodarzy.
Na forum Amiki pojawienie się jakiegokolwiek kibica innej drużyny (nie piszę o Cracovii czy Arce) skutkuje banem przy pierwszej okazji.
Chcesz, żebyśmy zastosowali waszą, amikowską praktykę?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.06.2013, 07:06
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
To za kim "przemierzacie cały świat wiele sezonów, kilkadziesiąt lat"?
Chvj z logiką, grunt to dobre samopoczucie : )

PS. Następny ze słitaśnego gangu "bla bla bla".
Dlatego w swoim zakłamaniu wymyslili hasło, że "Klub jest tam gdzie wiara". Czyli w zalezności gdzie decyzyjnii tej wiary sie przemieszczą tam będą mieli swój klub. W zdecydowanej wiekszości w innych klubach to kibice są tam gdzie ich klub. Dlatego np. kibice Zawiszy dali weto Hydrotworowi i nie skopiowali amikowego hasła, a dzisiaj świetują powrót do ekstraklasy z własnym klubem a nie jakims dziwolągiem. Najlepsze , że amikowcy werbalnie wspierali ich walkę a w chwilę później sami zrobili odwrotnie bo ....puchary zapachniały.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 10.06.2013, 08:15
FraMat napisał(a):Wyświetl post
pojawienie się jakiegokolwiek kibica innej drużyny (nie piszę o Cracovii czy Arce) skutkuje banem przy pierwszej okazji.

g**** prawda, sa kibice Legii, Gornika, Pogoni. Banowani sa wasi kibice, ktorzy w wiekszosci pisza glupoty.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2013, 09:26

masz tu na jeszcze lepsze sampoczucie my też się śmiejemy ilekroć słitas od bla bla bla promienieje dumą z faktu kibicowania AGD.

Wierzba

- Wielkim wydarzeniem jest to, że odrodziła się Lechia, która wyszła z szóstej ligi. Wiesz co to jest szósta liga? To boisko na łące, na które piłkarze wchodzili zaraz po krowach. Piłka wpadała do jeziora. Mieścina liczyła 500 osób, a nas przyjeżdżało na mecz 300. Policjantów - 200. Nawet nie było gdzie rozwiesić flag. Kładliśmy je na ziemi.

Dufo

- Zacznijmy od tego, jak to się zaczęło. Bo to jest ewenement graniczący z cudem. Pamiętam, jak Lechia spadła do szóstej ligi. To był czas, gdy w klubie nie mieliśmy na nic, ani na wodę, ani na prąd. Nie było na piłki ani na buty do gry. My to wszystko wzięliśmy w swoje ręce, po raz pierwszy w historii klubu, bo nie mogliśmy się z tym pogodzić. Nie mogliśmy tego przełknąć, że wielu działaczy, którzy gdzieś wypływają na tym, że byli działaczami Lechii, zostawili klub w takiej biedzie. A Lechia to tradycje. Były trzy bastiony "Solidarności" w Gdańsku: stocznia, Brygida i stadion Lechii Gdańsk. Co to jest Lechia? Styl bycia, zasady, kodeks honorowy, wychowanie. Rodzina i przyjaźń.

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 10.06.2013, 10:15
Ale ze wczesniej ci ludzie chodzili na Lechia/Olimpia to nie wspominasz
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2013, 11:10
studio napisał(a):Wyświetl post
Ale ze wczesniej ci ludzie chodzili na Lechia/Olimpia to nie wspominasz
mówię. I mówią też Lechiści.
Lechia-Olimpia w perspektywie czasów jest uznawana za efemerydę. Nie można, niestety, pomijać tego zjawiska i udawać, że go nie było. Bo czy można historycznie nie uznawać Polski za lata 1945-89?

Czekamy na wasz ruch, efemerydo

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 10.06.2013, 11:12
Co by bylo gdyby Lechia/Olimpia nie spadla? )))
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2013, 11:28
studio napisał(a):Wyświetl post
Co by bylo gdyby Lechia/Olimpia nie spadla? )))
a co jest, kiedy Amicolech mozolnie walczy o majstra? : ))))

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 10.06.2013, 11:35
A co ma jedno z drugim?

Lechia "powstala" bo wczesniej spadla z ligi, gdyby byly suckesy nadal by lazily tlumy na ten twor powstaly z fuzji
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2013, 12:16
zgadnij, na jaki twór powstały z fuzji nadal łażą tłumy

lubicie łazić na skróty w wielu aspektach

---
powiem tak: do Wielkopolski mam sentyment z kilku względów, przede wszystkim historia (w tym bastion endecji z czasów nowszych)
klubem wizytówką dla tamtej przedwojennej Wlkp była Warta, której po drodze było z ówczesną Wisłą
teraz symbolem Wlkp jest ekipa, która dla sukcesu łazi na skróty i stroi się w królewskie szaty

a jeśli się zanurzyć w gdybologię, którą tak lubisz, to gdyby po pewnym meczu kadry pewna propozycja pewnej ambitnej ekipy została przyjęta przez naszych chłopaków [...]

czy stać was na to, co zrobiła Lechia? szczerze wątpię. Za etykietą "Lech", którą pompujecie od nastu lat nie idzie żaden etos poza manią wielkości

Lechia była czymś więcej niż klub i dzięki temu przetrwała najgorsze

a wracając do tematu i spinając klamrą - właśnie kończy się Warta. Pogrążył warciarzy nasz wychowanek. Przewrotne koleje (z naciskiem na dębiec) losu

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 10.06.2013, 12:22
A co zrobila Lechia? Tylko nie pisz o honorze bo mieli taki honor ze ciagle chodzili na Olimpie, dopoki ona nie spadla, tak samo na Polonie. Zrobili nowy klub bo tamten sukcesu nie odniosl a nie ze brzydzili sie fuzja.

Warty mi nie zal, im niej jej (dokladniej Pyzalskiej) tym lepiej dla wszystkich. glupsza wersja Wojciechowskiego/Krola.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów