The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2013, 18:04
hiszpan00 napisał(a):Wyświetl post
Typowy zabieg socjotechniczny. Nagłaśnia się nieistotne wydarzenia nadając im wysoka rangę, celem odciągnięcia społeczeństwa od sprwaw istotnych. Jaki wpływ na nasze życie będzie miał fakt opuszczenia partii PiS przez Pana Wiplera? A jaki wpływ ma: podwyższenie wieku emerytalnego, nieudolność służby zdrowia, coraz to nowsze sposoby ściągania podatków, ustawa śmieciowa, wszechobecna korupcja czy też planowane zmiany w kodeksie pracy? Widać co znaczy mieć media pod kontrolą i umiejętnie je wykorzystywać.

Wymyslił być cos sam bo tak zajechało Hofmanem i Brudzińskim, że czuc chyba w Brazylii nawet...to tyle w kwestii socjotechniki
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.06.2013, 18:52
Jeszcze jakis czas temu niektórzy na tym forum pisali ,że Wipler przejmie przywództwo od Kaczyńskiego/po Kaczyńskim w PISie...

Wizard napisał(a):Wyświetl post
Coś ty, z takimi faszystami i homofobami ma gdzieś wspólnie jeździć? Dla młodego, wykształconego z dużego miasta to obraza przebywać w takim towarzystwie.
Tu masz fragmencik o młodych i wykształconych z kuźni dziennikarskiej ojca Tadeusza ,czyli jego uczelni:

Studenci uczelni ojca Rydzyka mają swój program w Radiu Maryja - „Pokój gościnny”. Po zorganizowanym przez ojca dyrektora 19 maja br. w Warszawie pikniku „Obudź się Polsko” młodzieńcy zaprezentowali relację z imprezy. Najciekawsza była rozmowa z demonstrantem, który pojawił się na Placu Zamkowym z transparentami i żarliwą wiarą w konieczność przepędzenia rządu Donalda Tuska.
Rozmówca juniora miał na planszy hasło „Telewizja Trwam należy się nam”. Młody człowiek zapytał, dlaczego się ona należy „Polakom i katolikom” (od razu widać dobrą szkołę dziennikarstwa).
- Dlatego, że inne media, to jest obłuda dla kraju, są kłamliwe, są prorządowe - odpowiedział rozmówca (widać słuszną postawę). - Jako Polak ostatnio nie oglądam żadnych mediów, czuję się poszkodowany, ponieważ nie idzie słuchać tej obłudy. Dlatego medialnie wyłanczam (nie wyłączam) telewizor.
Tu dzielny reporter zadał demonstrantowi pytanie - co by powiedział Donaldowi Tuskowi i Janowi Dworakowi z Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, gdyby mógł ich spotkać.
- Tego Tuska to bym wypędził normalnie z tego kraju i nie chcę mu nawet spojrzeć w oczy. Taki jest wredny, perfidny i zdrajcą jest narodu polskiego.

Warsztat i bezstronność przeprowadzania wywiadu przypomina raczej głęboki PRL. Rośnie nam oj rośnie narybek kunsztu dziennikarskiego rodem z Torunia
Ostatnio edytowane przez AS82 : 03.06.2013 o godz. 18:55.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.06.2013, 20:02
A ten Twój fragmencik to z jakiego obiektywnego źródła (bo dopiski - te w nawiasie - to raczej nie z Torunia)? Śmieszysz mnie coraz bardziej - takie "obiektywne" prowadzenie rozmowy masz na co dzień w Polsatach, TVN-ach czy publicznej TV. No ale oczywiście tego nie słyszysz, nie widzisz.
AS82
Banita

Stary 03.06.2013, 20:08
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A ten Twój fragmencik to z jakiego obiektywnego źródła (bo dopiski - te w nawiasie - to raczej nie z Torunia)? Śmieszysz mnie coraz bardziej - takie "obiektywne" prowadzenie rozmowy masz na co dzień w Polsatach, TVN-ach czy publicznej TV. No ale oczywiście tego nie słyszysz, nie widzisz.
http://glosrydzyka.blox.pl/html

To w jaki sposób jest przeprowadzony wywiad to jedno ,a drugie jak w tym "Katolickim głosie w twoim domu" jest rozumiana miłość do bliźniego ,epitety:wredny perfidny zdrajca , miłosierdzie aż cieknie z zębów jadowych
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.06.2013, 21:52
Wipler pewnie dowiedział sie że nie dla niego fotel ministra w nowym rządzie Jarosława albo że nie załapał sie na listy do euro parlamantu wiec odszedł
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.06.2013 o godz. 21:57.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.06.2013, 23:11
W nowym rządzie Jarosława? Przecież takiego nie będzie. Wie o tym dobrze Wipler, dlatego drogi się rozeszły.

Najbardziej w tym wszystkim śmieszną mnie głosy o "zdradzie", a zarazem snucie scenariuszy wg. których jest to genialny ruch Jareczka wypychającego Wiplera, aby ten założył partię, która będzie koalicjantem PiS w nowej kadencji. Marzenie ściętej głowy.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.06.2013, 07:49
AS82 napisał(a):Wyświetl post
http://glosrydzyka.blox.pl/html

To w jaki sposób jest przeprowadzony wywiad to jedno ,a drugie jak w tym "Katolickim głosie w twoim domu" jest rozumiana miłość do bliźniego ,epitety:wredny perfidny zdrajca , miłosierdzie aż cieknie z zębów jadowych
Zapraszam do wysłuchania całości reportażu z tego marszu:

http://www.radiomaryja.pl/multimedia...dz-sie-polsko/

Na kilkanaście osób tam się wypowiadających. jedynie ten jeden Pan był dosadniejszy w swoich słowach. Reszta mniej lub bardziej argumentując, ale kulturalnie i często z humorem tłumaczyła dlaczego uczestniczy w marszu i jakie mają poglądy na całą tą sytuację z TV Trwam. Ludzie w całym przedziale wiekowym: od dzieci i młodzieży po ludzi starszych, także kibice.
Po drugie to jest wypowiedź manifestanta, a nie nikogo w studiu. Jeżeli wypowiedź jednego anonimowego manifestanta (z kilkunastu,bo inni nie pasują) traktujesz jako oficjalną wykładnię Radia Maryja na temat miłości do bliźniego, to ja Ci szczerze współczuję.

I jeszcze jedno: co jest nie tak w sposobie przeprowadzania tego wywiadu? Wysłuchałem całości i nic nagannego tam nie dostrzegłem. Jeżeli chodzi o słowa "Polakom i katolikom", to gdyby cała akcja miała miejsce na manifestacji np we Francji i dotyczyła koncesji na telewizję dla sportowców-amatorów, a dziennikarz z istniejącego już radia zadał pytanie dlaczego telewizja należy się "Francuzom i sportowcom", to również Twoim zdaniem byłby to głęboki PRL?
No chyba że wogóle szokuje Cię używanie w przestrzeni publicznej słów "katolik" i "Polak"?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podchwytliwe pytanie do Ireneusza Rasia z PO w "Młodzież kontra" :

http://www.youtube.com/watch?v=T6UJA83S3YE
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 04.06.2013 o godz. 16:27.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 04.06.2013, 18:37
Asie wycinki z tej stronki zalinkowanej przez ciebie przypominają mi audycje radiowe z wycinkami RWE, jakie w PRL-u w latach 80-tych (robota kłapouchego Chomeiniego -> ówczesny bon-mot powiadał "gdyby Urban nosił turban zamiast świni byłby Chomeini") nadawano w PR nazajutrz po emisji Radia Wolna Europa. Zawsze rzecz jasna w ten sposób spreparowane, aby dowalić "sługusom imperializmu" i postawić ich w złym świetle. Równocześnie rzecz jasna audycje RWE były zagłuszane, aby maksymalnie utrudnić Polakom możliwość skonfrontowania rzeczywistej treści przekazu (co zresztą komunistom szło coraz gorzej).

Widać konsekwencja w tych działaniach z PRL-u jest utrzymywana w III RP, zmanipulować przekaz wyciągając wycinek programu/audycji/wywiadu nie oddający meritum (dorabianie RM i TV Trwam gęby "antysemitów", "fanatyków", "oszołomów" etc. etc.), a jednocześnie w sposób maksymalny ograniczyć możliwość skonfrontowania szaremu Kowalskiemu rzeczywistej treści przekazu zawartego w tych mediach (vide machinacje KRRiT z miejscem na multipleksie dla TV Trwam).
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.06.2013, 23:00
Wracając do tematu zamykania sklepów w niedzielę...
Jeśli znajdą się dwie osoby: pierwsza, która chce sprzedawać w niedzielę, i druga, która chce kupować w niedzielę, to w imię czego państwo jako twór niezainteresowany tą transakcją(nie jest stroną transakcji) ma im przeszkadzać?
To są jakieś lewackie pomysły.

Jeśli ktoś pracuje w niedzielę, to dostanie wolny dzień np. we wtorek. Ja mam co tydzień wolne poniedziałki i wtorki, natomiast weekendy pracujące. Nie rozumiem czym się różni odpoczynek w niedzielę od tego w poniedziałek.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.06.2013, 08:07
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Jeśli znajdą się dwie osoby: pierwsza, która chce sprzedawać w niedzielę, i druga, która chce kupować w niedzielę, to w imię czego państwo jako twór niezainteresowany tą transakcją(nie jest stroną transakcji) ma im przeszkadzać?
OK, niech tą osobą cały czas pracującą w niedzielę będzie właściciel sklepu a nie przymuszany do tego jego pracownik.

Cytat:
Jeśli ktoś pracuje w niedzielę, to dostanie wolny dzień np. we wtorek. Ja mam co tydzień wolne poniedziałki i wtorki, natomiast weekendy pracujące. Nie rozumiem czym się różni odpoczynek w niedzielę od tego w poniedziałek.
Nie kompromituj sie chłopie z takimi tekstami. Powiedz to kobiecie co ma rodzinę to zostaniesz wyśmiany. Otóż w niedzielę ta kobieta chce jechać razem ze swoim mężem i dzieckiem np. na wycieczkę, na odpoczynek. Ty jej proponujesz żeby to zrobiła w poniedziałek. Tylko wiesz, w poniedziałek jej mąż jest w pracy a dziecko w szkole. Jasne już ?
Najwięcej do powiedzenia mają w tym temacie ci co są singlami albo nie pracują w sobotę i niedziele.
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.06.2013, 09:40
Skazany działacz kieruje ośrodkiem PAN.
Jak myślicie z jakiej partii ?
http://fakty.interia.pl/polska/news-...odk,nId,977971
AS82
Banita

Stary 05.06.2013, 11:54
Worcester napisał(a):Wyświetl post

1. Dlatego ,że żyjemy w kraju ,w którym mamy instytucje Kościoła który sobie skutecznie rości prawa do regulowania życiem społecznym w naszym kraju. Istnieje banda posłów-kundelków ,które aby się podlizać tej instytucji będą wymyslać takie kuriozalne pomysły, nawet wbrew polskim interesom czy w tym wypadku polskiej gospodarce. Jednym z pomysłodawców tej ustawy jest słynny już poseł Jaworski , ten który jako etnolog był prezesem Stoczni Gdańskiej z ramienia PIS , teraz jest przewodniczącym komisji przeciwdziałania ateizacji Polski(widać człowiek orkierstra ) .Często go można usłyszeć na falach Radio Maryja , jak się tam wije jak piskorz przed Rydzykiem ,w zamian za to ,żeby jego imie i nazwisko jak najwiecej razy padało na antenie.
2. Chodzi o niedziele ,bo w niedziele sie zbiera na tace i chodzi o to ,żeby taca była jak najcięższa.
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.06.2013, 12:01
1. Dlatego ,że żyjemy w kraju ,w którym mamy instytucje Kościoła który sobie skutecznie rości prawa do regulowania życiem społecznym w naszym kraju. Istnieje banda posłów-kundelków ,które aby się podlizać tej instytucji będą wymyslać takie kuriozalne pomysły, nawet wbrew polskim interesom czy w tym wypadku polskiej gospodarce. Jednym z pomysłodawców tej ustawy jest słynny już poseł Jaworski , ten który jako etnolog był prezesem Stoczni Gdańskiej z ramienia PIS , teraz jest przewodniczącym komisji przeciwdziałania ateizacji Polski(widać człowiek orkierstra ) .Często go można usłyszeć na falach Radio Maryja , jak się tam wije jak piskorz przed Rydzykiem ,w zamian za to ,żeby jego imie i nazwisko jak najwiecej razy padało na antenie.
2. Chodzi o niedziele ,bo w niedziele sie zbiera na tace i chodzi o to ,żeby taca była jak najcięższa.
Każdą obsesję można leczyć. Trzymam za Ciebie kciuki!

---

Chciałem Wam obwieścić, że odnieśliśmy wielkie zwycięstwo! Wygraliśmy z globalnym ociepleniem i nie ma tutaj absolutnie żadnego znaczenia, że walczyliśmy z czymś co nie istnieje

http://szczesniak.pl/2407
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.06.2013, 12:25
Tym się różni wolne w niedziele od wolnego w poniedziałek czym praca na dniówki od pracy na nocki. Każdy myślący pojmie że różnic jest wiele.

Zakaz handlu ma jedną podstawową zaletę. Zburzy fałszywe przekonanie wtłaczane do pustych łbów, że życie to tydzień pracy i zakupy w hipermarkecie na koniec i tak w koło Macieju. Gdyby odpadła możliwość cotygodniowego najczęściej bez celowego włóczenia się między półkami czy wieszakami może niektóre mózgi by zastartowały, a tak są zajęte jak trzylatek kreskówką.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 05.06.2013, 12:26
hunter napisał(a):Wyświetl post
Każdą obsesję można leczyć. Trzymam za Ciebie kciuki!
Widać Stanisław Tym też cierpi na tą samą obsesję co ja ,bo wypowiada się na temat rozdziału państwa od kościoła:
Już słyszę ten krzyk, że dość tego tematu. Dość? A cośmy słyszeli w Boże Ciało od hierarchów kościelnych? Czy było to ewangeliczne nauczanie lub choćby przypomnienie genezy tego święta? Broń Boże, że tak powiem. Było o związkach homoseksualnych, demontażu polskiej rodziny i tysiącach dzieci w ciekłym azocie, z którymi nie wiadomo, co zrobić. Wiadomo natomiast – i o tym mówił znany hodowca danieli arcybiskup Głódź – że aby bronić polskości, trzeba zakazać handlu w niedziele. Ale życie jest twardsze niż klęcznik biskupa. Mój sąsiad ze wsi, którego córka pracuje w hipermarkecie, zapowiedział, że jeśli tak zrobią, to on więcej do kościoła nie pójdzie. Albo niech kościoły też zamkną, żeby było sprawiedliwie. Jak tam nie zarobią, to i tu niech nie zarobią – dodał.
Kościelna opera mydlana o świętej niedzieli i katolickich spacerkach rodziny, która powstała bez dzieci z in vitro, ma coraz niższą oglądalność. I całe szczęście, bo lepiej bacznie rozglądać się po świecie. Żeby być wolnym, trzeba widzieć wrogów wolności. Kardynał Dziwisz pouczył nas, że prawa boskie są ważniejsze od praw stanowionych przez ludzi. Niech tak mówi dalej, wolno mu. On ma dwa życia: to niedobre – doczesne i to nieskończenie szczęśliwe – pozagrobowe. Ja mam jedno. I bardzo bym chciał, aby prezydent, parlament i rząd to uszanowali. Mam polskie obywatelstwo, a nie watykańskie.

A tu tak naprawdę sobie oceń ,która strona ma obsesję:
Po latach zaniedbywania władze Siedlec, ku uciesze lokalnej społeczności, postanowiły wyremontować niszczejący pomnik gen. Józefa Bema.
Prace trwały rok, a ich efekt zaskoczył niemal wszystkich. Ze starego monumentu ostała się tylko mosiężna płaskorzeźba z wizerunkiem generała, którą tym razem zamiast – jak było pierwotnie – umieścić na kamieniu, zawieszono na katolickim krzyżu. Może w naszym kraju to nikogo nie dziwić, ale akurat gen. Józef Bem był gorącym wyznawcą… Allaha. Mamy więc po raz pierwszy w historii pomnik muzułmanina ukrzyżowanego po katolicku.

W sumie i śmieszno i straszno
Drozd
Senior Member

Stary 05.06.2013, 12:39
Wiadomo i co komuchom do tego? Lepiej wrzucić na tacę niż wydać na nikomu niepotrzebną tandetę z hipermarketu. Czy zapłacić za parking.

Jest jednak drugie dno, komuchów zawsze kościół uwierał i zrobili by wszystko żeby w niedzielę ludzie na mszę nie chodzili. Stąd ten niedorzeczny zarzut inteligentów z zagrody palikota. Zawsze innym zarzuca się to o czym samemu się myśli. Hipokryzja, filozofia Kalego, zwał jak zwał, ale kompromitują się doszczętnie.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 05.06.2013, 12:48
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo i co komuchom do tego? Lepiej wrzucić na tacę niż wydać na nikomu niepotrzebną tandetę z hipermarketu. Czy zapłacić za parking.
Tylko ,że w tym przypadku pałeczkę "komucha" przejmują inicjatorzy tych ustaw do spółki z Kościołem ,którzy chcą wszystkim zakazywać , nakazywać co mają robic ze swoim wolnym czasem i czy mogą zrobić zakupy czy nie. Strzelasz do wszystkich "komuchami" na oślep ,czasem sie popatrz do lustra..
Drozd
Senior Member

Stary 05.06.2013, 13:31
Kościół normalnym ludziom nie przeszkadza, bo nikogo do niczego nie zmusza. Przeszkadza tylko komuchom bo te debile nie mogą zrozumieć dlaczego ludzie chodzą do kościoła i jeszcze do niego dopłacają. Pustym łbom nie idzie pojąć że ludzie tak sami z siebie, bez nakazu. Stąd te wszystkie brednie którymi się ośmieszasz.

Nie do wszystkich kolego tylko do tych co bredzą jak komuchy, a Ty ze swoją kato, piso, polono i cognito fobią jesteś komuch jak malowany. Przecież się tym szczycisz .
Hej Nasz TS !!
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 05.06.2013, 13:58
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
OK, niech tą osobą cały czas pracującą w niedzielę będzie właściciel sklepu a nie przymuszany do tego jego pracownik.
Nikt przymuszany nie jest, jak im warunki nie odpowiadają to niech zrezygnują z pracy.

Cytat:
Nie kompromituj sie chłopie z takimi tekstami
Ty się kompromitujesz, bo dalej nie przytoczyłeś żadnego argumentu dlaczego niby zakazać handlu w niedzielę. Cały mój post na czterdzieści zdań ominąłeś...
Cytat:
Powiedz to kobiecie co ma rodzinę to zostaniesz wyśmiany. Otóż w niedzielę ta kobieta chce jechać razem ze swoim mężem i dzieckiem np. na wycieczkę, na odpoczynek. Ty jej proponujesz żeby to zrobiła w poniedziałek. Tylko wiesz, w poniedziałek jej mąż jest w pracy a dziecko w szkole. Jasne już ?
Każda jedna kobieta? Również ta pracująca w tesco?

Otóż zdzwisz się, ale osoby które pracują w handlu, nie jeżdżą sobie na wycieczki co niedzielę, nie dlatego że złych szef ich przymusza. Ale dlatego, że ich nie stać.

W ogóle widzę u ciebie bardzo lewicowe poglądy, proponuje zapisać się do SLD. Oni też za komuny doskonale wiedzieli, kiedy kto i ile chce pracować.
Cytat:
Najwięcej do powiedzenia mają w tym temacie ci co są singlami albo nie pracują w sobotę i niedziele.
Akurat my pracowaliśmy w weekendy.

Co do singli - to właśnie, dlaczego chcesz zrobić wolne ze względu na rodzine i dzieci, skoro bardzo często osoby samotne młlode pracują w handlu? Czemu im często jedyną szansę zdobycia pierwszego doświadczenia chcesz zablkować?

No i powtórze pytanie lewaku: dlaczego handel tylko? Dlaczego nie zakazać działań w święta wszelkiego biznesu? Mój kumpel który jest kucharzem w hotelu, miał jeden dzień, czasem dwa wolnego w tygodniu. Do wyboru do koloru, za wyjątkiem weekendów. A ma żone i dziecko.

W czym dla ciebie jest gorszy od handlowców?
Ddf
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 05.06.2013, 14:03
Drozd
Cytat:
Kościół normalnym ludziom nie przeszkadza, bo nikogo do niczego nie zmusza... Pustym łbom nie idzie pojąć że ludzie tak sami z siebie, bez nakazu.
9-letni Drozd rozmyslal nad zyciem i smiercia, czy uczeszczal na religie i msze bo tak trzeba, bo inaczej to kara wieczna bedzie i pieklo od "milosiernego" Boga, ee?
To sie nazywa indoktrynacja. Nie ma to nic wspolnego z "sami z siebie". Wiekszosc ludzi pielegnuje dana religie bo tak zostali wychowani. Jakby maly Drozdzik mieszkal w Arabii Saudyjskiej to bylby muzulmaninem. Jak myslisz, dlaczego?

Wiara to powinien byc w pelni swiadomy wybor w pelni swiadomego czlowieka; a nie jakies klepanie od malego jednej wybranej wiary.
Aktualnie jest o tyle fajnie ze na indoktrynacji light sie konczy. Kiedys, w czasach gdy kosciol mial wladze, to mielismy indoktrynacje hardcore w pelnym tego slowa znaczeniu. Z domieszka sado maso, czytaj stosy i inne zabawki wyznawcow milosci do blizniego

P.S
O wlasnie, wiecie jaka jest roznica miedzy "zepsutym" zachodem a krajami muzulmanskimi. W tych pierwszych indoktrynacja religijna aktualnie jest na poziomie minimalnym (lub zerowym). W tych drugich indoktrynacja religijna jest bardzo silna, w skrajnych przypadkach prawie mamy sredniowieczne hardcore (ale tylko prawie).

Efekty widac...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 05.06.2013 o godz. 14:05.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.06.2013, 14:08
Kościół nikogo do niczego nie zmusza.
tutaj sie kolego zagalopowałeś. kościł do niczego nie zmusza? Państwo powinno być oddzielone od kościoła, tak jest napisane. A co robi kościół? Gada w Boże Ciało o lemingach, ciągnie kase z Państwa, narzuca swoja wolę co do invitro itd itd. Jest mnóstwo rpzykładów jak kościół ingeruje w życie osób, które nie są kościołem zainteresowane.

Jakby Kościół był neutralny, nikt by się nie czepiał.
Drozd
Senior Member

Stary 05.06.2013, 14:27
Hehehe jest i reszta bezmózgiego stadka. Zrozumcie chłopaki normalni ludzie albo wierzą że jest coś ważniejszego niż się do syta nażreć, porządnie nawalić i pośmiać się z innych, albo nie i wtedy bez ograniczeń oddają się uciechom doczesności. Niestety istnieje grupa matołów którzy wszystkim chcą narzucić swój najczęściej debilny i autodestrukcyjny punkt widzenia. Tym frustratom przeszkadza że ktoś idzie do kościoła daje na tacę, a najbardziej to że się z tym nie kryje i wyjaśnia dlaczego to robi. Dla prostego komucha to indoktrynacja . Im nikt nie tłumaczy dlaczego, robi co kazali albo .... takie argumenty komuch rozumie. Logiczne argumenty to da niego abstrakcja.

Szpen napisał(a):Wyświetl post
Jakby Kościół był neutralny, nikt by się nie czepiał.
Tak tak bo złodziej i okradany zasługują na neutralność . Tylko komuch mógł coś takiego wymyślić
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.06.2013 o godz. 14:41.
Hej Nasz TS !!
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.06.2013, 14:31
Unia jagiellońska, federalizm Piłsudskiego, Międzymorze ...

Geopolityka Haleckiego: http://www.kresy.pl/publicystyka,opi...ra-haleckiego-

------------

Piłsudski, ówczesna endecja a wywiad sowiecki ..:

http://wiadomosci.dziennik.pl/histor...iennik-pl.html
Ostatnio edytowane przez yarow : 05.06.2013 o godz. 14:35.
Szpen
Senior Member

Stary 05.06.2013, 14:32
Hehehe jest i reszta bezmózgiego stadka. Zrozumcie chłopaki normalni ludzie albo wierzą że jest coś ważniejszego niż się do syta nażreć, porządnie nawalić i pośmiać się z innych, albo nie i wtedy bez ograniczeń oddają się uciechom doczesności. Niestety istnieje grupa matołów którzy wszystkim chcą narzucić swój najczęściej debilny i autodestrukcyjny punkt widzenia. Tym frustratom przeszkadza że ktoś idzie do kościoła daje na tacę, a najbardziej to że się z tym nie kryje i wyjaśnia dlaczego to robi. Dla prostego komucha to indoktrynacja . Im nikt nie tłumaczy dlaczego, robi co kazali albo .... takie argumenty komuch rozumie. Logiczne argumenty to da niego abstrakcja.
hehe, drozd ty jak zwykle od dupy strony.

kto komu co narzuca? Ja jako nie chodzący, nie życze sobie aby kościół miał na moje działania jakikolwiek wpływ. A dziś jest to niestety standardem. A to invotro, a to jakiś zakaz w handlu w niedziele.

Mnie nie interesuje kto i ile daje na kase, póki daje ze swoich.
Drozd
Senior Member

Stary 05.06.2013, 14:57
hehe, drozd ty jak zwykle od dupy strony.

kto komu co narzuca? Ja jako nie chodzący, nie życze sobie aby kościół miał na moje działania jakikolwiek wpływ. A dziś jest to niestety standardem. A to invotro, a to jakiś zakaz w handlu w niedziele.

Mnie nie interesuje kto i ile daje na kase, póki daje ze swoich.
A to jak się dzisiaj ów wpływ przejawia? Konkretnie. Nie lubisz słuchać co jest dobre a co złe? Sam sobie wykalkulujesz? Co z tego, że zgodnie z filozofią Kalego, prawda szpeniu?

Mucha 5 000 000 na koncert madonny z czyich dała? Dlaczego nie lamentowałeś?
Hej Nasz TS !!
Szpen
Senior Member

Stary 05.06.2013, 15:03
A to jak się dzisiaj ów wpływ przejawia? Konkretnie. Nie lubisz słuchać co jest dobre a co złe? Sam sobie wykalkulujesz? Co z tego, że zgodnie z filozofią Kalego, prawda szpeniu?

Mucha 5 000 000 na koncert madonny z czyich dała? Dlaczego nie lamentowałeś?
Drozd, wytłumacz mi prosze co ma sprawa koncertu madonny z kosciolem? Bo ja twojej logiki nie rozumiem.

czym sie przejawia? dlaczego kościół zabrania mieć dziecko z invitro? Skoro nie chodzę do kościoła, nie uczestniczę w mszy, nie jestem osobą wierzącą to dlaczego mam ograniczenia przez ten kościół? Nie jestem jego członkiem, mam wolny wybór, więc niech nie wtrąca się w nie swoje sprawy. Rozumiesz?
Drozd
Senior Member

Stary 05.06.2013, 15:15
Drozd, wytłumacz mi prosze co ma sprawa koncertu madonny z kosciolem? Bo ja twojej logiki nie rozumiem.

czym sie przejawia? dlaczego kościół zabrania mieć dziecko z invitro? Skoro nie chodzę do kościoła, nie uczestniczę w mszy, nie jestem osobą wierzącą to dlaczego mam ograniczenia przez ten kościół? Nie jestem jego członkiem, mam wolny wybór, więc niech nie wtrąca się w nie swoje sprawy. Rozumiesz?
Jak to? Przecież sam piszesz że "puki dają swoje" to się nie czepiasz. Więc pytam dlaczego nie czepiałeś się Muchy i Tuska skoro wydali bezcelowo 5 000 000 nie swojej kasy. Kwota na tobie wrażenia nie robi?

A dlaczego kościół zabrania strzelania do ludzi na ulicy? Nie jesteś wierzący, nie chodzisz do kościoła, masz wolny wybór. Idź zastrzel sobie kogoś, co ci się będzie kościół wtrącał.
Hej Nasz TS !!
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.06.2013, 15:30
"Jak KGB obaliło komunizm": http://dorzeczy.pl/jak-kgb-obalilo-komunizm/
Szpen
Senior Member

Stary 05.06.2013, 15:50
Jak to? Przecież sam piszesz że "puki dają swoje" to się nie czepiasz. Więc pytam dlaczego nie czepiałeś się Muchy i Tuska skoro wydali bezcelowo 5 000 000 nie swojej kasy. Kwota na tobie wrażenia nie robi?
ale co ma Mucha do Kościoła? albo dyskutujemy o Kosciele albo o dupie. Nie potrafisz uzasadnic to zmieniasz temat?

A dlaczego kościół zabrania strzelania do ludzi na ulicy? Nie jesteś wierzący, nie chodzisz do kościoła, masz wolny wybór. Idź zastrzel sobie kogoś, co ci się będzie kościół wtrącał.
jest cos takiego jak prawo. a prawo powinno byc świeckie.
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.06.2013, 16:21
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post

Nie kompromituj sie chłopie z takimi tekstami. Powiedz to kobiecie co ma rodzinę to zostaniesz wyśmiany. Otóż w niedzielę ta kobieta chce jechać razem ze swoim mężem i dzieckiem np. na wycieczkę, na odpoczynek. Ty jej proponujesz żeby to zrobiła w poniedziałek. Tylko wiesz, w poniedziałek jej mąż jest w pracy a dziecko w szkole. Jasne już ?
Ja pracuję w hotelu. KAŻDY weekend. A może zamknąć hotele na niedziele? Dlaczego ludzie w tesco mają mieć wolne a ja nie?
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów