The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2013, 20:11
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Trening bez presji związanej z meczem nic nie da, jakiś czy6nnik stresu musi być.
Zastanawiam się po ci piłkarze w ogóle trenują
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 02.06.2013, 20:11
Nie wierzę że nie da się nic zrobić, żeby milicyjny wałek nie sędziował meczów przy R22. Smutne fakty są takie, że mmniej strzelonych bramek od nas ma tylko Bełchatów... Przykre...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.06.2013, 20:38
Abstrahując od tego, czy powinien być karny, czy też nie,to przypomniał mi się ten mecz:

Kula, Kosa- SZACUNEK !
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 02.06.2013, 20:50
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Trening bez presji związanej z meczem nic nie da, jakiś czy6nnik stresu musi być.

to po co w ogóle treningi? Grajmy same mecze

Dawno takiej głupoty nie czytałem
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.06.2013, 21:34
No to krótko ode mnie reminiscencje po meczu: jedno ze słabszych spotkań w ogóle jakie widziałem w tym tygodniu. Obie drużyny grały za karę szczególnie w drugiej połowie. Wisła początkowo prezentowała się dobrze, zepchnęliśmy Zagłębie do obrony, graliśmy kombinacyjnie. Szczególnie piłkarze obchodzący swój "benefis" prezentowali się dobrze. Jednak my pomimo pozornej przewagi i gry na połowie Zagłębia nie oddaliśmy żadnego strzału w światło bramki! Nie mieliśmy żadnej klarownej sytuacji. Guzik z tej naszej przewagi tak naprawdę wynikało, choć miło się momentami patrzyło na zaangażowanie naszych piłkarzy. Z biegiem czasu okazało się, że Zagłębie - jedna z nielicznych drużyn w naszym kraju bez problemów organizacyjno-finansowych - jest jeszcze słabsza od nas. W drugiej połowie nie było już gry w piłkę tylko pozoranctwo, za które jestem wściekły. Z obu stron to nie była gra w piłkę. I skończyłoby się to 0-0, gdyby w haniebny sposób nie wmieszali się w to sędziowie dyktując rękę, której nikt nie widział tylko liniowy. To już jest n-ty raz gdy nas sędziowie jebią bez mydła w dupsko na naszym stadionie i niech ktoś mi powie, żer t a ręka różniła się czymkolwiek od ręki Jodłowca w meczu z Legią na naszym stadionie. Akurat przez przypadek miałem okazję spotkać się i porozmawiać z panem Stępniewskim zupełnie prywatnie i zapytałem o rękę Jodłowca z 82 minuty meczy przy Reymonta. Pan Sławek zupełnie rzeczowo i merytorycznie wyjaśnił mi, że nie każde dotknięcie piłki ręka musi być odgwizdywane. Decyduje o tym intencja, sposób ułożenia reki i dziesiątki innych zmiennych. Jeśli ta ręka nie była przypadkowa to ja już nie wiem.
Miło było widzieć na żywo pożegnania Ivicy Ilieva, którego po prostu lubię, Kamila Kosowskiego, którego przyjście do Wisły jako młodego piłkarza pamiętam jakby to było dziś. Szkoda, że nie pożegnaliśmy ich niczym więcej niż tylko oklaskami. Chciałoby się jakiś transparent albo inną, zorganizowaną akcję. Pożegnaliśmy Kulę, którego uważam za przesłabego trenera. Bez koncepcji i bez posłuchu w szatni. Ale Kula to - co trzeba pamiętać - jeden z najwybitniejszych piłkarzy w historii mojego ukochanego Klubu. Dlatego cytuję za niejakim max_69 z innego źródła: "Tomku, z całego serca chcę Ci podziękować za te wiele lat w Wiśle. Pamiętam Cię z ławy studenta AWF I roku w 1990 wraz z Głownią, Majem i innymi dobrymi piłkarzami na roku. Chcialbym także przypomnieć, iż Ty jako jeden z nielicznych miałeś wyższe wykształcenie wśród piłkarzy ligowych, umiałeś pogodzić naukę z piłką, co i teraz nie jest na porządku dziennym. Nie wybrałeć Lecha w naszych chudych latach, o Legii to chyba w ogóle nie myślałeś. Osiągnąłeś naprawdę bardzo wiele, zawsze przede wszystkim jako człowiek. Szacunek!"

Krótko jeszcze:
1. Miśkiewicz super parady! Uratował nas dwukrotnie przed pewnymi bramkami. Obronił dwie 101% sytuacje.
2. Uryga: podoba mi się ofensywny styl - jeśli tak można powiedzieć o stoperze i wielka chęć operowania piłką i krótkiej gry, ale strata z 70 minuty, po której Misiek po raz pierwszy zapunktował jest niewybaczalna.
3. Fajnie wyglądała gra naszej obrony dzisiaj. W sumie wszyscy się spisali i jeśli dodamy do tego jeszcze powracającego do Wisły młodego Nalepę i Stolarskiego, to ta formacja jest tą, o która martwię się najmniej.
4. Brak playmakera i napastnika. Po prostu nie mamy ani jednego ani drugiego. NA pocieszenie dodam, że mało który klub w Ekstraklasie posiada takich zawodników. To jest nasz must na najbliższe okienko transferowe.
5. Małecki dzisiaj nie miał moim zdaniem ani jednego dobrego zagrania w meczu.
6. Słaby Sarki, niewyraźny Boguś (chyba już nie wróci do swojej formy-hossy), aktywny Chrapek, waleczny Wilku.
7. Franek Smuda na super materiał do przemyśleń. Wierzę, że ma wpływ na naszego Prezesa i uda mu się "merytorycznie" przekonać go do wzmocnień szczególnie ofensywnych i na pozycji rozgrywającego.
8. Czekam na przedłużenia kontraktów z Chrapekiem, Sobolem, Urygą, Sarkim (choć od trzech spotkań nie zachwyca), Bieszczadem (żebyśmy znów nie mieli kabaretu z testowanymi bramkarzami),
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.06.2013, 23:01
Przepraszam, już ostatni raz w tym temacie. Właśnie na ekstraklasa.tv zobaczyłem sobie dokładnie zajście po którym podyktowano jedenastkę dla Zagłębia. Stwierdzam z całą odpowiedzialnością, że sędzia Małek to idiota albo kur.wa. W zależności od tego czy wielbłąd popełnił świadomie czy nie.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.06.2013, 07:38
Ciekawy jestem jak super ekspert mądra głowa Stępniewski ocenił decyzję kolegi Małka. Oglądał ktoś Ligę Plus wczoraj, o ile w ogóle była?
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 03.06.2013, 07:56
Wczorajszego meczu nie wypadało po prostu nie wygrać. Fajna oprawa przygotowana przez Młodą Wisłę (Biała Gwiazda na środku boiska) sektorówka, baloniki (panie wojewodo wnioskuję o zamknięcie G bo młodzi kibole strzelali balonikami . Żeby wygrać ten mecz wystarczyło strzelić przynajmniej jedną jedyną bramkę, bo nie wierzę żeby Zagłębiu chciało się gonić wynik. Niestety piłkarze kolejny raz pokazali na co ich stać. Dlaczego ta bramka nie wpada? Jak ja widzę zawodników ofensywnych - Tsvetan Genkow czyli gramy bez napastnika - niech za ocenę będzie jedna klasyczna sytuacja z pierwszej połowy - jakimś cudem jest dobrze ustawiony i dostaje piłkę, nie trzeba nikogo kiwać wystarczy wejść w alejkę między dwóch obrońców dosłownie jak w masło i strzelić na bramkę, on wstrzymuje akcję i odgrywa na skrzydło. O lepszą sytuację w tej klasie rozgrywek chyba będzie trudno. Obrońcy i bramkarz nie położą się. Mam wrażenie że boi się piłki i dlatego kryje się za obrońcami, nie wystawia się na takie sytuacje właśnie. Gra w zamieszaniu pod bramką to mało. Rafał Boguski - przypomina mi dziewczynę... Sarki od jakiegoś czasu niewidoczny, próbował coś tam mieszać przy bocznej linii, ale jak na niego to za mało, miejmy nadzieję że mu to przejdzie. Patryk Małecki - w przeciwieństwie do Sarkiego widoczny, wkłada serce w grę (aż za bardzo - nieporozumienie z Wilkiem), ale marnuje całą masę piłek, to powoduje że nie stwarzamy zagrożenia i trzeba zaczynać wszystko od początku. To wszystko przekłada się na bilans bramek który mamy w tym sezonie. Obrony nie ma co rozliczać, bo taki Alan Uryga w obecnej sytuacji, musi gdzieś na gwałt nabierać ligowego doświadczenia.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 03.06.2013, 08:28
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy jestem jak super ekspert mądra głowa Stępniewski ocenił decyzję kolegi Małka. Oglądał ktoś Ligę Plus wczoraj, o ile w ogóle była?
Stempniewski uznał decyzję Małka za dobrą.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 04.06.2013, 19:17
Małek - Wałek jak zwykle. Z tego co pamiętam kiedyś Jaga z Polonią odmówiły wyjścia na mecz jeżeli będzie im sędziował któryś z naszych ligowych geniuszy gwizdka (nie pamiętam kto). Może my tez powinniśmy się zastanowić nad czymś takim, gdy następnym razem do sędziowania naszego meczu zostanie wyznaczony ten przekręciarz?

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 04.06.2013, 19:23
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Stempniewski uznał decyzję Małka za dobrą.

A jak ocenił rękę Jodłowca w meczu z nami?

Ten wieprz to jest mniej obiektywny niż skorumpowany Wit Ż.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.06.2013, 19:30
Proud napisał(a):Wyświetl post
A jak ocenił rękę Jodłowca w meczu z nami?

Ten wieprz to jest mniej obiektywny niż skorumpowany Wit Ż.
Stwierdziłem to samo po jEGO wypowiedziach odnosnie "kontrowersji" w naszym meczu z Legią.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów