The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2013, 21:18
fialo napisał(a):Wyświetl post
Cala Polska dzis widziała jak parchy "robia" awans
Chociaż dali zarobić na sobie Oby im sie Miedź postawiła w ostatniej kolejce....
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 29.05.2013 o godz. 21:30.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.05.2013, 21:23
Jose, Ty naprawdę wierzysz w to, co piszesz?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.05.2013, 21:26
Jose napisał(a):Wyświetl post
A ja sądzę, że po prostu spuchli w zeszłym sezonie a w tym Flota. Nie da się wszystkiego wygrywać. Teramalica w zeszłym sezonie nawet jak już straciła matematycznie awans dalej przegrywała.
Też wydaje mi się, że Flota spuchła po feriach zimowych
Były za krótkie...
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.05.2013, 21:27
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
A ja się zapytam co daliście Cabajowi za takiego klopsa?

Aktor z niego dobry, udawać, przeżywać to on umie

wis.la/fqdep
HA HA HA HA HA . Tego to się nie spodziewałem, nawet przyhandlować nie potrafią
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.05.2013, 21:36
Już wiem kto dostanie Oscara za 1 planową rolę męską i nieanglojęzyczny film roku <lol>
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.05.2013, 21:39
Nie wiem jaką trzeba być ....ą żeby przed samym sobą, ludźmi a tym bardziej w towarzystwie kamer robić z siebie takiego śmiecia. "Świat się skończył, na plecy się wyłożył"
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.05.2013, 21:43
O ....a. Przecież tym powinna się zająć prokuratura, s....ysyny nawet się już nie kryją z tym, że kupują pkt. na awans.
Odpowiedz cytując
Nikostratos
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 29.05.2013, 21:55
Wynik w Niecieczy, akurat bardzo dobry, bo dalej na pierwszych miejscach są LZS i Zawisza. A czy Nieciecza chce awansować. Niektórzy gracze chyba chcą, bo skoro w ostatniej akcji meczu trafia się w poprzeczkę, to raczej nie było to spudłowanie wybicia piłki na oślep w aut, ale rzeczywista próba zdobycia bramki. Chyba żaden turbokozak nie byłby tak pewny swego, żeby przez przypadek zepsuć wynik. Jeśli tak celnie potrafi zagrać w 94 minucie to do reprezentacji go z miejsca.
Chociaż do postawy kilku innych miłośnicy teorii spiskowo-handlowych mogliby się mocno przyczepić. Asysta Czerwińskiego do Geworgiana, czy dośrodkowania Piątka przedniej marki, żywo przypominające ten wspaniały mecz, który zapisał się w annałach polskiego sportu wis.la/fljfz
Cabaj, rewelacja. Chociaż ja to ujmę tak. Jak słabym trzeba być, żeby nie umieć ustawić meczu w mało czytelny dla laika sposób. A może faktycznie chciał dobrze tylko nie wyszło. Przecież Boruc Irlandii Płn. chyba nie sprzedał meczu, a zdarza się jak widać nawet najlepszym
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.05.2013, 22:13
sprawa - a raczej kpina jest prosta- Termalica i Flota nie chca wejsc do extraklasy - Zawisza i parchate kupsko chce- i te dwie ekipy wejda ......taka Flota i Termalika nawet jakby weszly do extraklasy to wypruja sie na licencje- stadiony - zawodnikow i tp - po roku spadek - zadluzenai bankowe itp =- i obydwa te kluby ladauja na kilka lat pare klas nizej ....DLA NIEKTORYCH DRUZYN Z MALYCH MIASTECZEK PO PROSTU NIEOPLACALNYM JEST AWANS DO EXTRAKLASY - .....za duze wymogi licencyjne - wymogi jak na bundeslige - poziom sportowy na poziomie III ligi wloskiej ....niestety, to sie nazywa ZADUPIE europejskiej pilki noznej ...
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.05.2013, 22:21

wis.la/fqdep
O Ku...a Chociaż, szkoda że cabaj nie wrzucił sobie piłki do bramki jak ongiś Jojko. Żenada
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.05.2013, 22:22
Wszystko już jest jasne
Awansuje
Zawisza bo chce i zasłużyła
Cracovia bo chce
Nieciesza niby chce ale się boi (wioska w ekstraklasie co by to było)
Flota nie chce
Dziś Flota się podłożyła jak można przegrac z druzyną która nie walczy o nic
Sandecja oddała po przyjacielsku Pt Cracovii
Zawisza zrobi piknik z Flotą ostatni mecz już nie ma znaczenia
Cracovia wygra wszystko do końca
Flota jest już bez szans
Co zrobi Nieciecza przegra z flotą lub zremisuje niby po walce
Wygra ostatni mecz z Olimpia i jest trzecia
Paranoja jak to jest ustawiane ktoś by się za to zabrał
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.05.2013, 22:29
Moje przewidywania sprzed 10 dni się, generalnie, potwierdzają. Żydy będą punktować jak chcą, w sposób, który uwłacza ich godności, tfu... co ja mówię. Jaka godność...

Nieciecza co i tak mnie zaskoczyło wygrała ostatnio i dzięki temu wciąż jest na drugim miejscu ale mimo wszystko wątpię, by zdobyli 6 pkt. Pewnie jeden z tych dwóch meczów wtopią (remis z Flotą na koniec) i tym samym awans wywalczą Zawisza, która w sobotę wydyma jak chce Flotę, która odpuściła, a potem rozwali w proch i pył Bytom, no i żydki, którym przecież noga w Tychach powinąć się z różnych względów (takich jak dzisiaj w N.S.) nie może, a Miedź i tak wyżej nie podskoczy, więc pocić się nie będzie... Daj Boże, żeby Nieciecza naprawdę potraktowała swoje mecze poważnie... Nadzieja matką głupich, ale zawsze matka.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.05.2013, 22:47
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Daj Boże, żeby Nieciecza naprawdę potraktowała swoje mecze poważnie... Nadzieja matką głupich, ale zawsze matka.

Mam taka sama nadzieje. Chciałbym żeby na koniec sezonu tym szmatom brakło 1 bramki strzelonej i żeby przez to zajęły 3 miejsce.
Wtedy tradycyjnie prezio zacznie pisać listy do PZPN i moze napisze za dużo tak ze sie tym odpowiednie służby zainteresują i w nagrodę zamiast awansu wypier.dolą ich do 2 ligi
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.05.2013, 22:55

http://www.dailymotion.com/video/x10...t#.UaZg-dhVXv7
Nie gadaj, większe buble wpuszczał... ja bym się wcale nie doszukiwał sensacji
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.05.2013, 23:37
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Wynik Łęczna-Flota bez niespodzianki- gospodarze silni na własnym podwórku. Co do Termaliki to dalej twierdzę, że odpuszczą awans do Ekstraklasy. A jak to najłatwiej zrobić? Tracąc punkty z głównymi rywalami. Przegrają z Zetką, a pewna utrzymania sandecja z cabajem w bramce odda parchom 3 punkty. Ciekawe jakie kursy na to spotkanie wystawią bukmacherzy.
Bez niespodzianek. Osobiście byłem przekonany, że sandecja puści im ten mecz, ale nie spodziewałem się, że zrobi to w tak perfidny sposób. Bukmacherzy wycofali to spotkanie z oferty live i wcale im się nie dziwie. Ta złość cabaja po bramce, wycieczka przy rożnym w 93 minucie, teksty elvisa i trenera sandecji po meczu... Komedia. W Niecieczy też było zabawnie. To co odwalił Biskup w 94 minucie również nadaje się do drugiej części piłkarskiego pokera. Facet chyba myślał, że jest pod swoją bramką :

http://www.orange.pl/kid,4003103221,...sza,video.html 3:20

Flota dzisiejszą porażką również pięknie się określiła.

Wg mnie jest już pozamiatane. Parchy grają straszną padakę. Gdyby Flocie i Niecieczy zależało na awansie, to dzieci cyrankiewicza już kilka kolejek temu byłyby poza grą. W sobotę mają kolejny mecz ze zgodą, a na koniec mecz z Miedzią, dla której awans sąsiadki może być na rękę(pozbędzie się silnego rywala w walce o awans w następnym sezonie). Zawisza pojedzie Flotę, a Termalica kolejny mecz z rzędu będzie razić nieskutecznością i znowu straci punkty. Nawet jeśli żydom powinie się noga w jednym meczu, to obawiam się, że to i tak nie wystarczy.

A może Kazek Moskal chce na koniec wykiwać sąsiadkę ? Podłożył się Zawiszy, wygra 2 następne mecze i takim oto sposobem wyeliminuje parchatych? Nadzieja matką głupich, aczkolwiek nie chce mi się w to wierzyć po tym co widziałem w ostatnich trzech meczach Niecieczy.

Tychy mają także zgodę z .... Zawiszą. Może się nie podłożą?

Cytat:
Wojciech Stawowy (Cracovia): - Jadąc do Nowego Sącza zdawaliśmy sobie sprawę z tego, że czeka nas ciężki mecz. Sandecja to dobry zespół, groźny rywal dla każdego. Z przebiegu meczu zasłużyliśmy na to zwycięstwo. Mieliśmy też odrobinę szczęścia. Musieliśmy tu stanąć na wysokości zadania i wygrać. Biorąc pod uwagę wyniki jakie padły, jest to bardzo cenne zwycięstwo.
Cytat:
Mirosław Hajdo (Sandecja): - Do końca sezonu pozostały jeszcze dwie kolejki i mam nadzieję, że zapunktujemy. Apeluję o rozsądek o to, co przytrafiło się Marcinowi Cabajowi. Teraz to bardzo przeżywa w szatni. Najlepsi bramkarze popełniają błędy, cały zespół wygrywa i przegrywa.
Cytat:
Trener Stawowy nie obarcza pełną winą Cabaja, swojego byłego podopiecznego w Cracovii. - Popełnił błąd, bo mógł przecież piłkę łapać. Ale to było też złe zagranie obrońcy, który nie powinien zagrywać do bramkarza w światło bramki - uważa Stawowy. - Marcin jest na końcu tego łańcuszka, ale obrońca tak podawał, bo był pod presją mojego zawodnika. Gdyby było inaczej, nie musiałby podawać do Cabaja. A za bramkarzem, jak popełni błąd, jest już tylko bramka.
Cyrk.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 29.05.2013 o godz. 23:44.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.05.2013, 00:58
Sam nie wiem co o tym myśleć. Słyszałem wersje, że właściciel Termalici chce awansu i prowadził rozmowy w Rzeszowie o możliwości rozgrywania meczów na stadionie Stali. Osoba, z którą rozmawiałem twierdziła, że w Niecieczy nie ma opcji odpuszczania awansu...
Dużo wyjaśni się w następnej kolejce. Jeśli wygrają z Olimpią będą jedną nogą w ekstraklasie.
What's new?

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.05.2013, 01:16
W normalnym kraju taką końcówką sezonu powinna od razu zająć się prokuratura. Każdy widzi, że wszystko tu jest ustawione, wygrywa ten kto ma wygrywać. A, że jeszcze nie umieją tego subtelnie załatwić to widać wszystko jak na dłoni. Jednak wiadomo, "pewien portal" już napisał - to nie korupcja - to Cabaj jest błaznem, uznając to za pewnik. Kpiny z futbolu. Scena bieganiem (pajacowaniem) Cabaja przy rogu na koncu - przekomiczna. Gra aktorska jak w "dlaczego Ja?", albo w "Ukrytej Prawdzie". Parchy już nie po raz pierwszy w swojej zeszmaconej historii kupują sobie awans, a pan Wojciech S., to wręcz specjalista od takowych. Właściwy człowiek na właściwym miejscu.

Jednakowoż wszyscy wiemy, że macki "profesura" sięgają daleko w PZPN (stąd dwa nastepne mecze reprezentacji i reprezentacji U21 będą w Kauflandzie) i to wiadome, że parchom żadna krzywda nie grozi. Jeżeli ktos ma jakiekolwiek złudzenia, niech sie ich pozbędzie awans wywalczy Zawisza i ladacznica.

Swoją drogą, Flota Świnoujście to także bardzo lekko się prowadzi, danei dupy w dzisiejszym meczu z Kojejarzem - wręc koncertowe.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
lopez71
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2010

Stary 30.05.2013, 03:16
Parchy napewno wejdą. za handel z Lubinem dostali śmieszną kare, a już wtedy powinni spaść klase niżej. Profesur ma chody gdzie trzeba to im ten awans wychodzi. Z taką grą to 10 pkt w następnym sezonie i spadek z wielkim hukiem
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.05.2013, 07:18
lopez71 napisał(a):Wyświetl post
Parchy napewno wejdą. za handel z Lubinem dostali śmieszną kare, a już wtedy powinni spaść klase niżej. Profesur ma chody gdzie trzeba to im ten awans wychodzi. Z taką grą to 10 pkt w następnym sezonie i spadek z wielkim hukiem
No ma chody u Bonka, nawet nie ukrywał ze cieszyl sie z jego wyboru

- Przed wyborami uważałem, że Boniek jest najlepszym kandydatem. Nie było tak dlatego, że wychowaliśmy się na tym samym bydgoskim osiedlu.

Boniek nawet wypowiadał sie ostatnio o Filipiaku w samych superlatywach jak w jednym z programow Sport Raport 24 Orange Sport pokazała jak Filipiak przyszedł na trening pasow i kopał z Nimi w pilke.
Odpowiedz cytując
noWISjusz
Member

Stary 30.05.2013, 08:55
Na okoliczność "wyczynów" Cabaja powstała taka oto anegdotka: po meczu dzwoni Stawowy do Cabaja-"Marcin ty ku**a idiota miałeś puścić bramkę ale nie taką teraz wszyscy będą nam patrzeć na ręce i do końca sezonu już nic nie kupimy...i jak ja się teraz profesorowi wytłumaczę z braku awansu "
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 30.05.2013, 09:12
Wydaje mi się, że Termalica nie odpuszcza, Zawisza po prostu ostatnio bardzo dobrze i skutecznie gra w piłkę. W przegranym przez Niecieczę meczu z Cracovią cuda wyczyniał w bramce Pilarz, wyraźnie było widać, że zależy im na strzelaniu kolejnych goli. Nie odpuszczali również w Stróżach, z Łęczną czy z Wartą. Trzeba wziąć pod uwagę też to, że Moskal wyciąga z tej ekipy więcej, niż rzeczywiście są warci i jak się pojawia presja wyniku (a możliwości finansowe w Termalice Bruk-Bet przecież są spore) to mogą pękać, dla mnie nic w tym dziwnego.

Inna sytuacja z Flotą, tam wyraźnie odpuszczają i kolejny raz powtarza się sytuacja, w której na finiszu jest "mała" zadyszka. Z drugiej strony przed rundą wiosenną zrobili konkretne transfery, dosyć kosztowne jak na ich możliwości, więc sprawa jest nieco dziwna. Natomiast wczorajszy co do wyczynu Cabaja...nie sądzę, że ktoś ten mecz specjalnie ustawiał, dał temu czy tamtemu w łapę, ot "przyjacielski gest" zawodnika klubu o nic w tym sezonie już nie walczącego, związanego przez długie lata z klubem z Krakowa, przyjaźnie nastawionego do klubu z Nowego Sącza.

Zresztą powiedzmy sobie szczerze - gdyby to był faktycznie ustawiony mecz od A do Z, to zrobiliby to dużo bardziej subtelnie, widać przecież jaki dym się zrobił po tym "błędzie" Cabaja. Zresztą w takiej sytuacji Cabaj, jako były bramkarz Cracovii byłby najgorszym kandydatem do popełnienia błędu na wagę korzystnego wyniku dla Cracovii. Co nie zmienia faktu, że takie przyjacielskie odpuszczanie jest niedopuszczalne i po prostu żenujące.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 30.05.2013, 10:29
niech wszczyscy wygrają wszystko i bedzie dobrze. Ale niestety parchy wygrają wszystko a ktoś z dwójki Zawisza/Termalica sie potknie, nie ma bola.

ale mnie Flota w....ila.

O robinsonadzie tego błazna nawet nie chce mi sie pisać
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 30.05.2013, 11:05
Ja napiszę tylko tyle - w Termalice nie ma odpuszczania awansu.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 30.05.2013, 11:56
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ja napiszę tylko tyle - w Termalice nie ma odpuszczania awansu.

I w tym upatruję cienia szansy że tym ....eczkom braknie dosłownie jednej brameczki czy punkciku.
A im mniej braknie tym bardziej będzie bolało.

Kurva to nie zawód - to charakter z kałuży.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.05.2013, 12:14
Kocur: Ale im już powinno tych punkcików brakować. Szmaciarze mieli mieć odjęte 3 punkty z puli na koniec sezonu za korupcję i tę karę im anulowano...
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.05.2013, 12:40
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że zarówno w dwumeczach Zawisza-Cracovia i Nieciecza-Cracovia, dwaj obecni liderzy I ligi mają lepsze położenie. Nieciecza jeden mecz wygrała, jeden przegrała, ale w dwumeczu jest dla niej 3-2, natomiast Zawisza ma dokładny remis w pojedynku z ladacznicą (3-1 i 1-3) ale wyraźnie lepszy bilans bramek. Strasznie szkoda, że ani jedni, ani drudzy nie mają dwupunktowej przewagi nad Żydami, bo wówczas szansa na wyjebanie garbatych byłaby znacznie większa.

Co do Floty jeszcze, niebywała szkoda, że postanowili odpuścić, chociaż paradoksalnie przez to jest większa szansa, że umoczą zarówno z Zawiszą, jak i Niecieczą. Daj Bóg, żeby Nieciecza wykazała się większą skutecznością...
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 30.05.2013, 13:28
Ja to widzę tak - żydy mają swoje wejścia to Termy i Zawisza postawili na spółdzielczość. Zobaczymy, jak na tym wyjdą, paradoksalnie w tej chwili wszystko zależy od nich.
Pytanie, czy nie przejadą się Flocie, która jeśli odpuściła, to już po meczu z jutrzenką - na Kałuży jeszcze grali z zębem, teraz to oni (świnoujście) rozdają karty.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.05.2013, 15:59
Panowie ocknijcie się!Do ekstraklasy wchodzi Zawisza i Cracovia.Tylko te dwa kluby stać na grę w ekstraklasie.Wiara w awans Bruk-betu lub Floty to jest czysta abstrakcja.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.05.2013, 16:02
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Zawisza ma dokładny remis w pojedynku z ladacznicą (3-1 i 1-3) ale wyraźnie lepszy bilans bramek.
Jeśli Zawisza i parchy zajmą ex aequo 2 miejsce, wtedy o awansie zadecyduje baraż, nie bramki.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.05.2013, 19:51

wis.la/fqdep
Jest to gdzieś jeszcze do ogladniecia? Bo na tym linku u mnie nie ma
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów