The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2013, 17:13
@terje
Po pierwsze nie logo SSA tylko SA jak już chcesz być dokładny.
Po drugie jak sam zauważyłeś klub (czy wydział nie wiem dokładnie jak to jest oficjalnie) piłkarski jest własnością p. Bogusława Cupiała (przez TF czy nie ale jest) a nie jest to część Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków więc czemu klub miałby używać herbu Towarzystwa?
Po trzecie jak już jeden z moich przedmówców uważam, że logo(czy herb - jak zwał tak zwał) Wisły Kraków SA nie jest taki zły. Mnie tylko troche drażni właśnie napis w po okręgu SPÓŁKA AKCYJNA.
Po kolejne mając na uwadze wcześniejsze dokonania naszego Klubu jeszcze za czasów TS-u to odkąd właścicielem jest BC było trochę sukcesów z którymi napewno większość kibiców się utorzsamia, a miały one miejsce za czasów "loga" SA (i wcześniej SSA )
Po następne kolejne jestem przekonany, że spora część kibiców nie interesuje się takimi sprawami jak herb itp (nazwiesz i gimbusami ich nieprawdziwymi kibicami Wisełki ale uwierz że są też tacy kibice którzy kibicują Wiśle ale nie są fanatykami). Sam będąc dziecięciem myślałem że Wisła jest jedna w sensie że "logo" SA to po prostu herb piłkarski i dowiedziałem się o różnicach dopiero później. Myślę, że sporo maluchów dzisiaj też tak ma (jeśli nie ma ojca lub rodziców fanatyków którzy od najmłodszych lat życia wytłumaczą mu różnicę).

I tak jeszcze na dokładkę a propos ostatniego "punktu". Przy wprowadzeniu Białej Gwiazdy na koszulki trzeba koniecznie zorganizowąć akcję edukacyjną (albo z klubem albo samo SKWK) aby właśnie tę część kibiców i "widowni" uświadomić o co chodzi z Białą Gwiazdą.

No i to było tyle ode mnie.

PS. Jeśli Biała Gwiazda... tfu KIEDY Biała Gwiazda powróci na koszulki mam nadzieję, że będzie wyszyta bezpośrednio na koszulce a nie będzie naszywką o okrągłym kształcie tak jak to było na koszulce Nike'a bodajże. Taki mały szczegół
Powód: zjedzone litery...OmOmOm
Ostatnio edytowane przez bellic88 : 25.05.2013 o godz. 17:15.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 25.05.2013, 18:05
bellic88 napisał(a):Wyświetl post
PS. Jeśli Biała Gwiazda... tfu KIEDY Biała Gwiazda powróci na koszulki mam nadzieję, że będzie wyszyta bezpośrednio na koszulce a nie będzie naszywką o okrągłym kształcie tak jak to było na koszulce Nike'a bodajże. Taki mały szczegół
No było coś takiego, nawet nie wiem czy z początku sezonu 05/06 nie grali w gwieździe z kółkiem w lidze.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.05.2013, 19:09
Wówczas to było chyba tak, że korzystaliśmy z modelu z poprzedniego sezonu z logiem SSA, na który na stulecie po prostu doszyto gwiazdę na herb SSA.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.05.2013, 19:15
R33 napisał(a):Wyświetl post
No było coś takiego, nawet nie wiem czy z początku sezonu 05/06 nie grali w gwieździe z kółkiem w lidze.
Na białej koszulce i tak nie unikniemy tego kółka (tła), więc nie wiem po co robić z tego problem
edit:
Ostatnio edytowane przez Tominho : 25.05.2013 o godz. 19:20.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.05.2013, 22:52
bellic88;1314258[... napisał(a):
Przy wprowadzeniu Białej Gwiazdy na koszulki trzeba koniecznie zorganizowąć akcję edukacyjną (albo z klubem albo samo SKWK) aby właśnie tę część kibiców i "widowni" uświadomić o co chodzi z Białą Gwiazdą.

[...]

Jeśli bierzemy pod uwagę, organizowanie akcji uświadamiających w tej kwestii, jest to jeszcze jeden argument za tym, że "rozdwojenie" herbowe nie jest dobrym pomysłem. (Nie ma tutaj znaczenia, że nominalnie, jeden element to logo a drugi jest faktycznie herbem).
Nie może moim zdaniem być tak, iż Wiślak (nawet maluch) ma w głowie galimatias i problemy z odpowiedzią, jak właściwie wygląda herb jego ukochanej Drużyny (w świadomości np. malucha, nie będzie rozróżnienia na Towarzystwo i Spółkę, bo dla niego "klub to klub" i tyle ...).

(Nawiasem mówiąc podoba mi się element korony i nie miałbym nic przeciwko gdyby taka kiedyś zawitała nad tarczę herbową TS Wisła).
Ostatnio edytowane przez yarow : 25.05.2013 o godz. 23:05.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 26.05.2013, 08:34
Myślę, że zrobiliśmy już wszystko co mogliśmy w tej sprawie zrobić. Na razie to na ostatnim meczu możemy śpiewać
o powrocie BG na koszulki. Wszystko w rękach władz (niestety)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.05.2013, 07:23

Oni z kibiców robią aż takich debili ?
http://www.kraksport.com/6074,adidas...sko-bialy.html
Ostatnio edytowane przez szprotson : 27.05.2013 o godz. 07:43.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 27.05.2013, 09:24
Te koszulki to prawdziwa porażka. W życiu nie kupię czegoś takiego...

Je**ć ADIDASA!
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Stary 27.05.2013, 09:48
Nie sądzę aby to była nawet 3. koszulka.
Inna sprawa, że dzięki popisom naszych grajków mogliśmy w oczach szefostwa adidasa stracić status flagowego klubu; zamiast dedykowanego modelu spodziewam się raczej dostosowanego do naszych barw szablonu, czyli coś a la Piast, Ruch czy Bełchatów.
Odpowiedz cytując
Alonso19
Member

Od: 08.2011

Stary 27.05.2013, 12:38
To jest model Tiro 13, który jeśli będzie to będzie alternatywnym strojem (obecnie jest nim jego poprzednik czyli Tiro 11). Domowy i wyjazdowy pewnie będzie dedykowany.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.05.2013, 12:43
nie nie będzie.
to juz mozna kupić
wiec nie ma JEŚLI tylko JEST
a brak nadruku sponsora moze sie wiązac (oby) z tym jak pisał macios ze na meczu z FCB ma sie pojawic nazwa sponsora
a jeśli 1 i 2 maja byc dedykowane jak ostatnio to wole by juz nie dedykowali.

Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.05.2013, 12:51
Ten, kto wpadł na pomysł, żeby do koszulki kosztującej 109 zł doszyć logo S.A. i sprzedawać po 259 zł, powinien od jutra dostać posadę skauta na Syberii.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 27.05.2013, 13:03
Kto kupi tą koszulkę powinien być w *należyty sposób potraktowany na stadionie! Udowodnijmy klubowi, że bujać to nie nas.

* należyty sposób - info dla kumatych.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.05.2013, 13:21
Niby taka sama, ale ma takie przeszycie pod herbem, którego w tej tiro 13 nie ma, ale to mały szczegoł, ogólem jeśli to na prawdę nasz model na ten sezon to masakra ;/ pomijając to iż według mnie jest po prostu brzydka, to jeśli Biała Gwiazda nadal nie wróci na koszulki, to chyba trzeba będzie znowu na wojne pójść, bo pokojowo nic się nie da w tym klubie załątwić :|
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.05.2013, 13:38
http://www.sport-greifenberg.de/bild...-13-Trikot.jpg
http://www.allsports.ie/uploadedfile...1364988240.jpg
http://www.sport-greifenberg.de/blog...-13-trikot.jpg

co do przeszycia to nie sugeruj sie photoshopowym zdjeciem z kraksportu

Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 27.05.2013, 13:49
hmmm tak czy siak lipa ... Ale z drugiej strony nasze teraźniejsze niebieskie też mega piękne nie są, a co do tych niby dedykowanych ;p W sumie to nie oczekuje cudów, ale ku*wa jeśli nas tak wyruc*ają i Białej Gwiazdy na sercu nie będzie to kolejny krok do degrengolady w tym klubie ...
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.05.2013, 12:04
http://footballshirtculture.com/13/1...all-shirt.html

To chyba ten szablon, nie?
Ostatnio edytowane przez Watts : 30.05.2013 o godz. 15:43.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2013, 12:24
tak watts to to
wystarczy poczytac komentarze

(imho te wycinki na rekawach przechujowe)

Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 30.05.2013, 12:30
Jak dla mnie w tej chwili najfajniejsze koszulki robi nike, takie minimalistyczne wręcz odlschoolowe, wygladają kapitalnie.
Np ten model:

Adidas mnie nie przekonuję, ale teraz to i tak bez znaczenia, skoro koszulki nowe już są ... i w dodatku bez Białej Gwiazdy :|
A tego kto zgodził się na froncie koszulek w meczach ekstraklasy(kto za to odpowiada w ekstraklasie?) dać to pedalskie logo t-mobile jest dla mnie skończonym idiotą, jakby nie było lepszych miejsc, jak można tak zeszpecić koszulki ...
Ostatnio edytowane przez Kon®ado : 30.05.2013 o godz. 12:34.
Odpowiedz cytując
-Szymek79-
Member

Od: 12.2011

Stary 31.05.2013, 07:44
Kon®ado napisał(a):Wyświetl post
A tego kto zgodził się na froncie koszulek w meczach ekstraklasy(kto za to odpowiada w ekstraklasie?) dać to pedalskie logo t-mobile jest dla mnie skończonym idiotą, jakby nie było lepszych miejsc, jak można tak zeszpecić koszulki ...
Jeszcze jakby było mało, to to idiotyczne logo na prawym ramieniu.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 31.05.2013, 11:04
Najlepsze jest to że oni w Bundeslidze płacą chyba 20x więcej(wiem wiem że inny poziom, ale jednak) i tam nigdzie takich beznadziejnych emblematów nie ma ...Tylko logo Bundesligi na ramieniu

a unas ...

W takim razie nie wiem po co na ramieniu jest jeszcze to gówno ;p któe zresztą też wygląda jak żart przy porównaniu do loga bundesligi ... Jaka liga, takie wszystko
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.06.2013, 07:48
http://maillotfoot10.11.over-blog.co...117735005.html
Taka Marsylia to chyba ma wtyki w Adidasie, bo co sezon mają jakieś genialne koszulki... Jak oni to robią?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.06.2013, 08:01
Co w nich takiego genialnego?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.06.2013, 10:50
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Co w nich takiego genialnego?
Może chodziło o tą kieszonkę przy II komplecie, w sam raz na paczkę Orbitów dla Garguły
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Stary 02.06.2013, 14:02
cancer napisał(a):Wyświetl post
http://maillotfoot10.11.over-blog.co...117735005.html
Taka Marsylia to chyba ma wtyki w Adidasie, bo co sezon mają jakieś genialne koszulki... Jak oni to robią?
Bardzo długo miała
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Louis-Dreyfus
Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 02.06.2013, 23:10
cancer napisał(a):Wyświetl post
wis.la/r0r38
Rozumiem, że chodzi o ten model: ?

Póki Biała Gwiazda nie wróci na koszulki w tradycyjnej, pożądanej przez wszystkich formie, to taka koszulka w naszych barwach wyglądałaby przyzwoicie.
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.06.2013, 09:03
Tak, dokładnie ten model
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.06.2013, 13:55
1. Biała gwiazda na koszulce.
2. Znika w końcu ten durny kołnierzyk.
3. Na żadnej koszulce nie jest napisane w przyszłym sezonie "Garguła."

Just sayin'...
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 03.06.2013, 14:27
Cieszmy się że nie dostaniemy takiego czegoś

Z tego co zauważyłem wiele drużyn od adidasa dostaje taki model:

Mi osobiście niezbyt on się widzi, ale jaka będzie domówka dla nas, tego nie wie nikt ;p
Kołnierzyk wygląda spoko, ale nie taki wielki ...
Nike potrafi to zrobić ...

Minimalizm jest piękny
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.06.2013, 15:55
Kon®ado napisał(a):Wyświetl post
Cieszmy się że nie dostaniemy takiego czegoś
a dlaczego mielibysmy dostać takie coś Serca to znak rozpoznawczy Heerenveen tak samo jak Wisły biała gwiazda. z tą róznica ze oni na koszulkach mogą mieć a my niestety nie.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów