The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2013, 21:42
http://www.weszlo.com/news/15065-Jes...ednymi_z_wielu

Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 27.05.2013, 23:15
borys napisał(a):Wyświetl post

Plan dlugoletni ma to dosiebie, ze zawiera rozne warianty zly, sredni i dobry i adekwatnie do sytuacji adaptuje sie je do sytuacji. Co wazne niezaleznie od okolicznosci cel pozostaje ten sam, zminie moze ulec jedynie czas dojscia do niego lub srodki na to potrzebne.

Wiec pytam, wychodzimy na prosta i...? Niewiadomo, czemu sluzy wiec obecna restrukturyzacja? Pod co ma byc baza wyjsciowa.
chodziło o to, że to jest najdłuższy założony wariant. Jeżeli np. uda się rozwiązać kontrakt z Genkovem, Jovanoviciem czy Gargułą to ten okres uda się skrócić. Kolejnym czynnikiem może być większa frekwencja bądź sprzedaż któregoś z niechcianych zawodników, zamiast rozwiązywania z nimi kontraktu przy jakieś spłacie. Być może znajdzie się sponsor na koszulki i to jest kolejna sprawa.

Każda złotówka się liczy, każda złotówka, która nie jest założona, a wpłynie do kasy skraca ten okres.

Prezes powiedział, że lepiej zakładać wariant pesymistyczny i mile się zaskoczyć. Jeżeli wszystko pójdzie tak jak trzeba to za rok Wisła będzie robić transfery gotówkowe
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.05.2013, 00:18
http://tsw.com.pl/news/Bednarz-W-pol...na-prosta-2581

Jacek Bednarz napisał(a):
- Budżet Wisły na następny sezon będzie oscylował w granicach 33 milionów złotych. Jego 1/5 to wpływy z biletów, 1/3 pieniądze z Telefoniki, reszta to w głównej mierze wpływy z Ekstraklasy i praw telewizyjnych. Nie możemy już obniżać cen biletów, ponieważ balansujemy na granicy opłacalności. Dodatkowo nie gwarantuje to większej frekwencji na stadionie.
Bardzo chciałbym zobaczyć rubrykę "wydatki" w tegorocznym budżecie. Skoro Bednarz. aby zbilansować dochody i wydatki musi w nadchodzącym sezonie obniżyć te drugie o nawet "45%", i oznacza to zejście z wydatkami do 33 mln złotych, to z tego wynika, że w tym sezonie wydatki musiałyby wynosić około 60 mln złotych (33mln x 1/ (1-0,45)). Wydatki 60 mln złotych? Coś się tu nie klei, bo nawet przy paru kontraktach w granicach 300-350 tyś Euro to jest zwyczajnie nie możliwe, i zdaje się, że ktoś mataczy. W takim razie przepraszam bardzo, ale ja w te bajki o kiepskości finansowej nie uwierzę.

I jeszcze - w obliczu ciągłego paplania Bednarza, że musimy spłacać długi po Basałaju, i potrwa to tak do połowy 2014 roku, pozwolę sobie przypomnieć słowa tego ostatniego:
Bogdan Basałaj (przed APOELem) napisał(a):
– Czyli o dziurze w budżecie, jak to miało miejsce po klęsce z Levadią, nie ma już mowy?
– Budżet przygotowuje się, zakładając wariant negatywny.
Za dużo rzeczy nie pasuje do kupy, czyli jedna strona musi kłamać. W takim wypadku chyba konfrontacja byłaby bardziej na miejscu, niż wygadywanie przez jedną stronę przed kamerami o rzekomych długach drugiej strony.

Podsumowując - albo w końcu zobaczymy sprawozdanie finansowe klubu (dochody, wydatki - udokumentowane, z podziałem na pozycje) za każde z ostatnich minimum 3-4 lat, albo przez wiele lat będą solidne niejasności i podejrzenia. Nadmieniam, że jeśli jest tak jak mówi pan Bednarz, i budżet faktycznie został rozdmuchany przez Basałaja (wydatki ponad wpływy), to publikacja takich sprawozdań znacznie poprawiłaby wśród kibiców i w mediach akceptacje i zrozumienie bieżącej sytuacji klubu , a zatem byłaby bardzo uzasadniona i co najmniej wskazana. A skoro ta publikacja nie ma miejsca, no to chyba wszystko jasne jaka jest prawda.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 28.05.2013 o godz. 00:58.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 28.05.2013, 00:53
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Te wymagania Nawałki trudne do zrealizowania, to zapewne pełen wpływ na budowę drużyny i politykę transferową. Nawałka chciałby być mieć nie tyle pozycję trenera, co managera w stylu Fergusona, czy Wengera, czego jasne, że nikt mu w Wiśle nie zagwarantuje.
I Bogu dzięki. Jeszcze by naściągał Boninów, Zachorskich lub innych darmozjadów.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.05.2013, 07:37
Że też Wam się chce to komentować

Jak doszedłem do momentu:

Cytat:
Dodatkowo priorytetem jest ściągnięcie ofensywnego pomocnika, który będzie odpowiadał za rozgrywanie piłki. Przy takim piłkarzu na pewno lepiej będzie grał Michał Chrapek czy Sarki, któremu trzeba po prostu dobrze zagrać piłkę, tak, aby mógł do niej dojść w pełnym biegu.
To mi się odechciało - jeszcze nie widziałem Chrapka w pełnym biegu
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.05.2013, 07:44
Nie chcę się czepiać, ale w tej wypowiedzi nie jest mowa o "Chrapku w pełnym biegu"
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 28.05.2013, 07:53
ardem99 napisał(a):Wyświetl post
chodziło o to, że to jest najdłuższy założony wariant. Jeżeli np. uda się rozwiązać kontrakt z Genkovem, Jovanoviciem czy Gargułą to ten okres uda się skrócić. Kolejnym czynnikiem może być większa frekwencja bądź sprzedaż któregoś z niechcianych zawodników, zamiast rozwiązywania z nimi kontraktu przy jakieś spłacie. Być może znajdzie się sponsor na koszulki i to jest kolejna sprawa.

Każda złotówka się liczy, każda złotówka, która nie jest założona, a wpłynie do kasy skraca ten okres.

Prezes powiedział, że lepiej zakładać wariant pesymistyczny i mile się zaskoczyć. Jeżeli wszystko pójdzie tak jak trzeba to za rok Wisła będzie robić transfery gotówkowe
Mi nie chodzi o to, ze 2014 jest odleglym terminem.

Jest 2014, pensje poczyszczone, i co? Skad nagle bierzemy pieniadze na odbudowe - przy budzecie grubo ponizej 30 mln. pln - dlaczego akurat wlasnie wtedy?
Glowa trafil w sedno, jestesmy w momencie kiedy mozna jeszcze zachowac marke klubu, kazdy kolejny dzien , miesiac rok bedzie sprawial ze staniemy sie jednym wsrod wielu, a potencjal bedzie bardzo ciezko odbudowac. Dlatego ze nie wiadomo za co go odbudowywac ale tez nie wiadomo jak. Narazie mamy plan oszczednosciowy i nic wiecej. Nikt jeszcze nie zbudowal potegi nie wydajac pieniedzy. Ba niezbudowal czego kolwiek, wiemy jak wyglada budowa beznakladowa w Polonii.

To jest ten moment kiedy wlasciciel musi sie zdecydowac, stac mnie na finansowanie mistrza Polski czy tylko ligowego sredniaka.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.05.2013, 08:05
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę się czepiać, ale w tej wypowiedzi nie jest mowa o "Chrapku w pełnym biegu"
Zapewne chodziło o konia wyścigowego, któremu trzeba rzucić piłkę w pełnym biegu tak aby nie sarkał a chrapy chodziły jak trzeba.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.05.2013, 08:07
Cytat:
Myślimy również o ściągnięciu lewego obrońcy, ale nie jest to dla nas priorytet.
Brak słów...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.05.2013, 09:05
Gdyby uwzględnić scenariusz nieodległego zamiaru odejścia Cupiała, to przygotowania wyglądałyby chyba jak rzeczy na Wiśle wyglądają:

-kończy się umowa na stadion ( ma być od teraz tylko wypożyczanie na mecze).
-biuro Wisły w Katowicach ( a co z pomieszczeniami strefy kibica i kasami ?)
-zero inwestycji w jakąkolwiek infrastrukturę klubową lub w cokolwiek.
-zapowiedź wyłącznie darmowych transferów, a kto sprawdzi ewentualnie gotoówkowy transfer płacony przez TF ( ciekawe dlaczego nie przez Wisłę ?)
-Nawałka odpada podobno z założenia, Moskal chyba też a target Smuda wypuszczony na odmowę rzekomo przez kibiców lub ich trwałą dezaoprobatę wobec niego a to nie wróży nic dobrego i zero opcji zapasowej, poza czeskim śladem medialnym
- gramy wyłącznie darmowymi i tanimi w obsłudze kopaczami oraz prawie darmową mlodzierzą, z którą słusznie czy nie - nikt nie chce podpisać zmian kontraktowych
- budżet ma być zmniejszony drastycznie i nikt nie uwierzy, że nagle TF lub Cupiał ponownie go podwoją lub potroją, jeśli już teraz jakikolwiek transfer i kontrakt gotówkowy, rzekomo ma płacić TF
- ogólnie nikt nie wie nic w klubie co jest grane i o co chodzi w przyszłości. Zero planu na teraz i potem. Chaos wszechobecny i zerowanie kosztów, jako jedyny plan zapowiadany. Jakby Basałaj z Holendrami byli ostatnim rzutem Cupiała na Wisłę w LM i wogóle także, a gdy się nie udało następuje wycofywanie się Cupiała z Wisły. Mitycznie obciąża się Holendrów winą za wszystko, a oni ostrzegają kibiców, mówiąc, że martwią się co będzie dalej z Wisłą Cupiała. Podobnie Basałaj apelował do kibiców o zachęcenie Cupiała do pozostania w Wiśle.

Tak to niestety wygląda, no ale podobno fakty nie zawsze mówią prawdę
Ostatnio edytowane przez kot : 28.05.2013 o godz. 09:36.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.05.2013, 09:09
To jest ten moment kiedy wlasciciel musi sie zdecydowac, stac mnie na finansowanie mistrza Polski czy tylko ligowego sredniaka.
Jakich znaków potrzebujesz aby uwierzyć w opcje B?

Rozsądnie podchodząc do tematu - nie ważne jak będzie jutro, dziś nie stać.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 28.05.2013, 09:33
Logicznie wszystko na to wskazuje, bedac kibicem jakis wewnetrzny imperatyw zmusza jednak do myślnia, a może..

Dodatkowo 10 mln. jakie wklada w klub mozna przejesc co sie dzieje obecne lub przynajmniej czesc tej sumy zainwestowac co daloby owoce w przyszlosci.

Nie rozumiem kilku rzeczy:

1. Szuka sie sponsora ale takiego tip top, ale dlaczego nie mniejszego albo kilku mniejszych? Wszak 10 baniek + 1 PLN to jest o 1 PLN wiecej na dzialalnosc i co z tego ze nie odrazu 5 mln.
2. Smuda nie przyjdzie tu trenowac za darmo ba, dostanie konkretna kapuche, pytanie wiec po co placic kolo miliona za sezon trenerowi majac druzyne na srodek tabeli i nie przewidujac prawdziwych wzmocnien? Taki wydatek dla sredniaka jest bezzasadny.
3. Mowiac o tym, ze ciagle marzy o LM i zrobi wszystko aby to marzenie spelnic - publicznie - jest jak kolejna obietnica przelewu przez Króla.
4. Opiera klub na najtwardszym betonie, otacza sie ludzmi myslacymi kategoriami sprzed 2 dekad - to posrednio bije w wizerunek TF jako nowoczesnej firmy.
5. Mamy zagrac z Barcelona - to juz czysty Monthy Python w najlepszym wydaniu.

Odpowiec na te pytania moze brzmiec: Bo taki ma kaprys. Ok, ale nawet kaprysy maja jakies podstwawy a ja poprostu nie widze tu kropli jakiejkolwiek logiki.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.05.2013, 11:07
1. Szuka sie sponsora ale takiego tip top, ale dlaczego nie mniejszego albo kilku mniejszych? Wszak 10 baniek + 1 PLN to jest o 1 PLN wiecej na dzialalnosc i co z tego ze nie odrazu 5 mln.
Pierwsze pytanie wydaje się proste. Mniejszych mamy - taki Herbalife. Co do większych sponsorów - pomijając kryzys i słabą jakość produktu, trzeba udostępnić im miejsce na koszulce. To z przodu. I teraz - Cupiał łoży rocznie 10 baniek i ma oddać komuś płacącemu 5x mniej prestiżowe miejsce? W obecnej formie sprawa jest prosta i klarowna - Telefonika płaci za reklamę 10 milionów jako sponsor główny.

Idąc od innej strony - podmiot który łoży najwięcej na klub powinien być na koszulkach. Jeśli kogoś nie stać na przebicie Telefoniki to trudno.

Niech zainteresowany czeka na moment gdy:
a) będzie mógł sobie na taki wydatek pozwolić
b) Telefonika przestanie łożyć na obecnym poziomie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 28.05.2013, 11:22
Lukasz ale Herbalife jest sponsorem, wspierajacym klub, wlasciwie barterem. Bez nich poprostu nie bylo by odzywek, nie odczulibysmy ich braku.

Jesli ktos chce dac 1 pln za miejsce na koszulce to albo klub ma o ten 1 pln wiecej albo Cupial o ten 1 pln mniej wydaje.
Klub/Cupiał=win/win.

Jesli Szuka sie kogos kto wyda tyle samo lub wiecej niż TF to oznacza ze TF chce sie wycofac i szuka kogos na swoje miejsce. Czyli Cupiał nie chce aby Wisła miała wiecej pieniedzy a zeby jemu wiecej w kieszeni zostało przez nie finansowanie klubu.

Sama rynkowa wartosc tej reklamy dl TF umowmy sie jest minimalna - nie odczuli by braku nazwy firmy na koszulce.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.05.2013, 11:42
...Klub/Cupiał=win/win....
Chodzi mi o inną rzecz - wyrabianie sobie prestiżu na plecach Cupiała.

To tak jakby Red Bull sfinansował skok spadochronowy Felix'a Baumgartner'a i najlepsze miejsce reklamowe odsprzedał Hoop Coli.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 28.05.2013, 12:09
W tym wypadku nie mozna tego tak rozpatrywac, Redbull sponsorujac sporty ekstremalne trafia dokladnie w swoj target - mlodych ludzi.

Wisła jest wizerunkowo trwale zwiazana z Cupiałem (TF). Inne logo na koszulce by tego nie zmienilo.

Wisla dla TF nie jest nobilitacja a kula u nogi. (to hobby Cupiała). Reklama TF na koszulce trafia w proznie, gdyby jeszcze chodziło o występy zagraniczne... ale to w najblizszym czasie nie grozi.

Wiec to robienie czegos na czyichs plecach mialo by miejsce gdyby na koszulkach widniało nazwisko Cupiał. Realnie nie widze sprzecznosci interesow.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.05.2013, 13:05
'Reklama TF na koszulce trafia w proznie,' vs. 'Wisła jest wizerunkowo trwale związana z Cupiałem (TF)' - chodzi mi o tą sprzeczność. Nie może jednocześnie trafiać w próżnię i związywać się. Albo wiążemy z Wisłą TF za 10 baniek albo wiążemy firmę X za 2 bańki + 8 Telefoniki. Cupiał wybiera opcje A. Kto bogatemu zabroni?
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 28.05.2013, 13:21
Nie sprzecznosc. Chodzi mi o to, że mimo zwiazania z Wisła korzyści TF z reklamy na koszulkach są wątpliwe. Na klientach TF nie robi wrazenia, że jest sponsorem klubu.

Idealnym była by opcja Firma X 2 mln + 10 TF. Inaczej wszystko jedno od kogo bedzie te 10 baniek.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.05.2013, 13:24
Skandal wisi w powietrzu, budowa klubu minimalnym nakładem wszechobecna. Degrengolada utytułowanego klubu zdaje się nie mieć końca.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 28.05.2013, 13:32
Jaki skandal? Cupiał dał Cupiał odebrał, jego prawo.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.05.2013, 13:47
Nie sprzecznosc. Chodzi mi o to, że mimo zwiazania z Wisła korzyści TF z reklamy na koszulkach są wątpliwe. Na klientach TF nie robi wrazenia, że jest sponsorem klubu.
Prestiż.
IMHO Skupiasz się zbyt mocno na finansach, zapominając o profitach poza finansowych.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 28.05.2013, 13:48
Prestiż z jednej strony a z drugiej jak sie slyszy klopoty ze strony bankow.
Odpowiedz cytując
husarmac
Junior Member

Od: 08.2012

Stary 28.05.2013, 20:50
może uda sie wyciągnąc kilku graczy z Polonii Warszawa? Będą za darmo, a i raczej nie będą mieli szokujących wymagań finansowych... Wzmocnienia niskim kosztem... bo niestety każdy w naszej sytuacji b ędzie wzmocnieniem...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.06.2013, 15:21
husarmac napisał(a):Wyświetl post
może uda sie wyciągnąc kilku graczy z Polonii Warszawa? Będą za darmo, a i raczej nie będą mieli szokujących wymagań finansowych... Wzmocnienia niskim kosztem... bo niestety każdy w naszej sytuacji b ędzie wzmocnieniem...
Cichoooo. Mam nadzieję, że 14 pozostałych prezesów i siatka menago tego posta przeoczą.
Najlepiej jak byś go usunoł, tak będzie bezpieczniej.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 02.06.2013, 17:52
Bednarz dziękuje Kulawikowi http://tsw.com.pl/news/Bednarz-Mozesz-byc-dumny-2594

na tej samej stronie podsumowanie pracy przez samego Kulawika
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 02.06.2013, 18:01
Kapka, legijny łysy wonsz i Franz. Ktoś ma nadzieję na poprawę w następnym sezonie? Nic tylko się pochlastać, ew. upić.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.06.2013, 21:01
Nie wiem czy słyszeliście, ale Smokowski mówił coś dzisiaj o kupcu na Wisłe. Ponoć miały już odbyć się nawet dwie rozmowy na ten temat z Cupiałem, ale nie przyniosły rezultatów. Później Twarowski dodał coś o królu nawozów także nie wiem czy to prawda czy sobie jaja robili, ale Smokowski mówił to raczej poważnie.

Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.06.2013, 21:18
A póżniej za miesiąc , dwa na stronie Weszło lub w Fakcie artykuł na całą stronę.

" JAK TO WISŁĘ OD CUPIAŁA KUPOWALIŚMY "

O braku profesjonalizmu w Polskiej piłce pisz pan X i Y, podając się za przedstawiciela Rosyjskiego koncernu spotkaliśmy się z Właścicielem Wisły kraków Bogusławem Cupiałem. Na pierwszym spotkaniu sondowalismy możliwość kupna, na drugim spotkaniu dawaliśmy 10 000 000złotych, jak się okazało za nazwę klubu. Bo Wisła mimo wielu lat rządzenia w polskiej piłce nie ma nic co stanowi wartość. Tymczasem właściciel Wisły pan Cupiał................................

I tak dalej.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 02.06.2013, 21:19
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy słyszeliście, ale Smokowski mówił coś dzisiaj o kupcu na Wisłe. Ponoć miały już odbyć się nawet dwie rozmowy na ten temat z Cupiałem, ale nie przyniosły rezultatów. Później Twarowski dodał coś o królu nawozów także nie wiem czy to prawda czy sobie jaja robili, ale Smokowski mówił to raczej poważnie.
Smokowski moze i owszem....natomiast "kórlem nawozów" jest obecnie właściciel AS Monaco który szaleje na europjeskim rynku transferowym wiec ta czesc była żartem...pierwsza moze i prawdziwa ale juz takich rzekomych rozmow bylo wiele...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
jedrzej
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 11.06.2013, 08:03
Ja nie wierzę w jakiekolwiek kupowanie klubu w PL. Popatrzcie na Polonię - byli piłkarze, z których można było spokojnie spłacić długi i jeszcze by zostało, a jakoś sznureczka kupców nie zaobserwowano. Prawda jest taka, że nikt w naszym kraju w futbol inwestować nie chce. Przykłady Drzymały, WOjciechowskiego czy nawet teraz Cupiała mówią same za siebie..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów