The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2013, 20:09
Dobre wieści z tym Bunozą, a jak kolo miał 200 kilo € no to nieźle kogoś pojebało.
Z Genkovem też dobrze, że szukują rozwiązania, jeszcze bardziej drewniany się robi niż był kiedyś.
Ostatnio edytowane przez czesiu : 24.05.2013 o godz. 20:13.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.05.2013, 20:42
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Czytałem informację o tym kilka razy, bo chyba pierwszy raz w życiu nie mogłem zrozumieć tak prostego zdania. Niewyobrażalne marnotrawienie pieniędzy. Dla mnie facet w pierwszej turze do odstrzału.
Razem z Burliga, Jova i Osmanem a to tylko pisze o tzw. obrońcach...
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 24.05.2013, 20:42
jakbyscie przyszli na spotkanie to byście wiedzieli, że Bunoza bedąc na testach zażyczył sobie takiej pensji, że w Belgii mało zawału nie dostali.
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.05.2013, 20:46
mateusz212 napisał(a):Wyświetl post
jakbyscie przyszli na spotkanie to byście wiedzieli, że Bunoza bedąc na testach zażyczył sobie takiej pensji, że w Belgii mało zawału nie dostali.
czyli jednak nie uda się go wypchnąć
a jest jakiś pomysl na reszte orlow tzn. Chaveza, Jove, Gargule, Boguskiego, weteranow Kose i Sobola
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.05.2013, 20:48
własnie nigdzie nie pisza nic o tym spotkaniu,moze zdradz kilka szczegółów ...co tam Bednarz powiedział?
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Stary 24.05.2013, 21:17
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
własnie nigdzie nie pisza nic o tym spotkaniu,moze zdradz kilka szczegółów ...co tam Bednarz powiedział?
nie mam za bardzo czasu teraz dokladnie opisywać, jak ktoś chce szczegóły to niech mi sie przypomni prywatnie po weekendzie bo teraz nie dam rady. Ale ogólnie to tak:
- przyszły sezon - musimy dalej spłacać duże długi, ale to na pewno juz ostatni tak sezon. Szalenstwa nie bedzie w okienku bo nie ma za co.
- transfery - wyselekcjonowani są już zawodnicy. Ma przyjść dwóch klasowych zawodników i jak powiedział Bednarz na pozycje napastnika i ofensywnego pomocnika. Trzeci jak sie uda - lewy obrońca. Reszta to nie bedą wzmocnienia tylko uzupelnienia.
- biała gwiazda - od przyszlego sezonu niemożliwa, od kolejnego już tak.
- Sarki jeszcze Bednarza nie przekonał - ma ustalone kontrakty z dwoma prawymi pomocnikami, jakbysmy zrezygnowali z Sarkiego.
- trenerem Smuda albo ktoś innych (ten czech?). Bednarz obiecał, że 3 czerwca zostanie przedstawiony nowy trener. W skrocie to tyle. Spłacamy długi po Basałąju, i dlatego jest jak jest.
- ze słów Bednarza dało sie wywnioskować, że z Kosą nie przedłużymy. Powiedział, że decyzja kto zostaje a kto nie została już podjęta, ale najpierw chce o tym poinformowac zawodników.
- Bunoza był na testach, ale na dzień dzisiejszy tematu transferu nie ma. Zażyczył sobie tyle od Belgów, że jeszcze dochodzą do siebie.
Ostatnio edytowane przez mateusz212 : 24.05.2013 o godz. 21:52.
Dan Petrescu - Szacunek
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.05.2013, 21:39
A nie wspomniał kiedy zamierzają zamknąc kadrę przed nowym sezonem?
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.05.2013, 21:44
Oddanie Bunozy (jednego z trzech najlepszych obrońców po Chavezie i Głowackim) za 100 tyś Euro, to istny akt desperacji.

Wygląda więc na to, że po sezonie pożegnamy:
Jaliensa (350 tyś Euro)
Genkova (300 tyś Euro)
Ilieva (300 tyś Euro)
Pareiko (250 tyś Euro)
Bunoze (200 tyś Euro)

Razem 1,7 mln Euro (7 mln zł) oszczędności na kontraktach (na sezon).
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.05.2013, 21:48
Kadrę zobaczysz zamkniętą 3 czerwca jak sezon zakończymy i odejdzie od 6 do 9 zawodników.Na nowych nie liczcie.Dojdzie tak jak napisano najwyżej dwóch.
Gramy nowy sezon tym co zostanie
Czyli druga grupa nam grozi.
Ciekawe po ile karnety będą jak 10 meczy będzie u siebie w rundzie jesiennej
Ostatnio edytowane przez donecki : 24.05.2013 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.05.2013, 21:49
Szalenstwa nie bedzie w okienku bo nie ma za co.
Ale kłamczuch z tego łysego.

Przecież BC obiecał, no obiecał, że w czerwcu to ho, ho...

Jak żyć ? Ekhm..

Cytat:
Raczej I liga.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Stary 24.05.2013, 21:53
donecki napisał(a):Wyświetl post
Kadrę zobaczysz zamkniętą 3 czerwca jak sezon zakończymy i odejdzie od 6 do 9 zawodników.Na nowych nie liczcie.Dojdzie tak jak napisano najwyżej dwóch.
Gramy nowy sezon tym co zostanie
Ciekawe po ile karnety będą jak 10 meczy będzie u siebie w rundzie jesiennej
ceny karnetów i biletów niższe nie będą na 100%.Ceny jakie są takie będą. Słowa JB
Ostatnio edytowane przez mateusz212 : 24.05.2013 o godz. 22:00.
Dan Petrescu - Szacunek
Per aspera ad astra
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.05.2013, 22:30
Co do tych klasowych grajków to chodzi o Brożka i Milę chociaż ten drugi raczej nie przyjdzie gdy Smuda zostanie trenerem co jest na teraz najbardziej prawdopodobnym rozwiązaniem. W przyszłym sezonie walczymy o utrzymanie i to sobie szczerze należy powiedzieć. Mimo braku pieniędzy nie widać żadnej strategii w działaniu klubu na przyszłość.
Co do Sarkiego to jeżeli będzie grał w ostatnich dwóch kolejkach taką chałę jak obecnie to nie zostanie.
Zapowiada się czyszczenie kadry ze szrotu a na to miejsce ma przyjść kolejny tzw. uzupełnia to hasło mówi wszystko.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.05.2013, 06:54
Załóżmy że tak jak napisał Dzimi zaoszczędzimy 1,7 mln E na pensjach. Ale przed zeszłym sezon i w jego trakcie sprzedaliśmy Kirma za 300 tys., Meliksona za 900 i wypożyczyliśmy Małeckiego za 500 tys (powiedzmy że fatycznie dostaliśmy za niego 250 bo wrócił po połowie okresu wypożyczenia) - to będzie gdzieś tak 1,45 mln E. Odliczmy wypożyczenia Quito, to w sumie bilans wyjdzie tak gdzieś 0,5 mln E -- szału nie ma...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.05.2013, 07:04
ceny karnetów i biletów niższe nie będą na 100%.Ceny jakie są takie będą. Słowa JB
Przynajmniej czesciowo wiemy na czym stoimy. Dobre i takie informacje jakie podałes. Sarki go nie przekonał? To ja nie wiem jak trzeba grac aby Bednarza przekonac. Ci klasowi zawodnicy na pozycje ofensywnego pomocnika i napastnika to w tym momencie potrzebni sa na gwałt
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.05.2013, 07:44
orm napisał(a):Wyświetl post
Załóżmy że tak jak napisał Dzimi zaoszczędzimy 1,7 mln E na pensjach. Ale przed zeszłym sezon i w jego trakcie sprzedaliśmy Kirma za 300 tys., Meliksona za 900 i wypożyczyliśmy Małeckiego za 500 tys (powiedzmy że fatycznie dostaliśmy za niego 250 bo wrócił po połowie okresu wypożyczenia) - to będzie gdzieś tak 1,45 mln E. Odliczmy wypożyczenia Quito, to w sumie bilans wyjdzie tak gdzieś 0,5 mln E -- szału nie ma...
Mniejsze wydatki na kontrakty to jedna strona medalu, a druga to wpływy.
A tu - mniej kibiców nawet mimo niższych cen biletów/karnetów, wpływy z nc+ - niższe, kasy za puchary nie będzie, sprzedać za dobre pieniądze nie ma kogo itd.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 25.05.2013, 09:28
nie mam za bardzo czasu teraz dokladnie opisywać, jak ktoś chce szczegóły to niech mi sie przypomni prywatnie po weekendzie bo teraz nie dam rady. Ale ogólnie to tak:
- przyszły sezon - musimy dalej spłacać duże długi, ale to na pewno juz ostatni tak sezon. Szalenstwa nie bedzie w okienku bo nie ma za co.
- transfery - wyselekcjonowani są już zawodnicy. Ma przyjść dwóch klasowych zawodników i jak powiedział Bednarz na pozycje napastnika i ofensywnego pomocnika. Trzeci jak sie uda - lewy obrońca. Reszta to nie bedą wzmocnienia tylko uzupelnienia.
- biała gwiazda - od przyszlego sezonu niemożliwa, od kolejnego już tak.
- Sarki jeszcze Bednarza nie przekonał - ma ustalone kontrakty z dwoma prawymi pomocnikami, jakbysmy zrezygnowali z Sarkiego.
- trenerem Smuda albo ktoś innych (ten czech?). Bednarz obiecał, że 3 czerwca zostanie przedstawiony nowy trener. W skrocie to tyle. Spłacamy długi po Basałąju, i dlatego jest jak jest.
- ze słów Bednarza dało sie wywnioskować, że z Kosą nie przedłużymy. Powiedział, że decyzja kto zostaje a kto nie została już podjęta, ale najpierw chce o tym poinformowac zawodników.
- Bunoza był na testach, ale na dzień dzisiejszy tematu transferu nie ma. Zażyczył sobie tyle od Belgów, że jeszcze dochodzą do siebie.
Myślę, że wielu by się ze mną zgodziło. Napisz krótką relację ze spotkania i wyślij do adminów jak artykuł na stronę główną bo sporo ludzi to interesuje.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.05.2013, 09:35
Swoją drogą trochę żenia że nie ma nic na stronie na ten temat i trzeba się na forum dopytywać.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.05.2013, 10:06
Cytat:
Bardziej wiarygodny wydaje mi się scenariusz, że Bednarzowi nie udało się jeszccze przekonać Sarkiego do pozostania w Wiśle.

No ale ciekawi mnie kto ma być klasowym pomocnikiem i napastnikiem, mam nadzieje, że to nie rzucanie słów na wiatr i faktycznie przyjdzie dwóch w miarę ogarniętych piłkarzy.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
RybaTs
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 25.05.2013, 10:13
Mi się zdaje , że ci klasowi piłkarze to Mila i Brożek .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.05.2013, 11:37
Dzięki. Właśnie poprawiłeś mi nastrój.

Czyli z tym frajerem będziemy się męczyć do końca kontraktu, bo nikt go raczej nie kupi...

Brawo Kapka! Znajdź nam więcej takich asów - to a propos tych "klasowych zawodników".

Z Twojego drugiego posta wnioskuję, że Bednarz to raczej syndyk.

EDIT: Zgaduję też, dlaczego Smudy nie ogłoszą przed 3 czerwca...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.05.2013 o godz. 11:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Stary 25.05.2013, 13:49
Bednarz powiedział, że of.pomocnika znamy bardzo dobrze. Nazwisko tego napastnika za to nigdy jeszcze nie padło w mediach. Jest to zawodnika za którego trzeba zapłacić, ale transfer i kontrakt jego pokrywa ze swojej kieszeni telefonica. Oczywiscie to nie jest jeszcze na 100% zaklepane, ale mamy jak coś kandydatury zastępcze. Po spotkaniu mialem przyjemność rozmawiać w 4 oczy z osobą z klub, ktorej nazwiska nie chce ujawniać, ale powiedziała ona tak " Jak sie uda Jackowi przeprowadzic te transfery, które wytypował to będzie zajebiście"
Z ciekawostek innych moge podać, że ROGALA jest osobą w klubie ktora najbardziej nalega na Cupiała by zbudował i zainwestował w Akademie. Najwazniejszy zarys spotkania wam przedstawilem, po weekendzie napisze jakies podsumowanie już nie w punkatch, bo teraz egzaminy na studiach mnie gonią i trzeba sie uczyć
Dan Petrescu - Szacunek
Per aspera ad astra
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 25.05.2013, 14:09
wczoraj w drugiej połowie podczas transmisji w nc+ padło nazwisko albańczyka (prawy pomocnik), z którym prowadzone są rozmowy na wypadek gdyby klub nie zdecydował się przedłużyć kontraktu z Sarkim,. ... niestety nie zapamiętałem nazwiska.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.05.2013, 14:20
Bednarz powiedział, że of.pomocnika znamy bardzo dobrze.
Szymek wznawia karierę!?

Może ma dość patrzenia na to kalectwo i stwierdził, że nawet teraz nakryje ich czapką

Na pewno byłby lepszy niż Chrapek, a parodyście Gargule nie wspominając...

" Jak sie uda Jackowi przeprowadzic te transfery, które wytypował to będzie zajebiście"
To jest akurat stały tekst. Problem w tym, że u nas nigdy się nie udaje.

Jeżeli chodzi o napastnika - rozumiem, że szykuje się kolejny komin płacowy. Typuję Genkova 2.

Ocenimy po efektach jego działalność w tym okienku, ale ja nie zamierzam wstrzymywać oddechu. Szykuję się raczej na emocjonującą batalię o utrzymanie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.05.2013 o godz. 14:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.05.2013, 14:28
Oczywiscie to nie jest jeszcze na 100% zaklepane, ale mamy jak coś kandydatury zastępcze.
Oby to nie były takie kandydatury zastępcze jak w przypadku Sikorskiego czy Frederiksena.

" Jak sie uda Jackowi przeprowadzic te transfery, które wytypował to będzie zajebiście"
Ciekaw jestem w jaki sposób chce przekonać kandydatów do przyjścia tutaj.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.05.2013, 14:50
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem w jaki sposób chce przekonać kandydatów do przyjścia tutaj.
Jak to jak?
Powie:

BĘDZIE ZA-JE-BIŚ-CIE!

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.05.2013, 14:53
Ci klasowi zawodnicy to prawda. Przyjdzie 2 piłkarzy z klasy A
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.05.2013, 15:08
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ci klasowi zawodnicy to prawda. Przyjdzie 2 piłkarzy z klasy A
Ale będą zarabiali tylko 2% tego co Genkov i Garguła!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pawkas1992
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 25.05.2013, 15:15
ZNAMEK napisał(a):Wyświetl post
wczoraj w drugiej połowie podczas transmisji w nc+ padło nazwisko albańczyka (prawy pomocnik), z którym prowadzone są rozmowy na wypadek gdyby klub nie zdecydował się przedłużyć kontraktu z Sarkim,. ... niestety nie zapamiętałem nazwiska.

Gilman Lika http://www.transfermarkt.co.uk/en/gi...ler_54684.html
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.05.2013, 15:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale będą zarabiali tylko 2% tego co Genkov i Garguła!
nie wiem czy w niektorzych przypadkach nie równało by się z tym samym poziomem sportowym
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.05.2013, 16:42
Karherop napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy w niektorzych przypadkach nie równało by się z tym samym poziomem sportowym
Jeżeli znajdziesz w A klasie piłkarzy którzy z miejsca strzelą w ekstraklasie 4-5 bramek, to proponuję zmianę zawodu na menedżera. Z takimi umiejętnościami nie zginiesz.

To, że nie jesteśmy teraz na miejscu Podbeskidzia czy Bełchatowa jest w dużej mierze zasługą bramek Genkova. Sugeruję, żebyś odliczył punkty zdobyte dzięki jego bramkom i zobaczył na którym miejscu w tabeli wylądujemy.

To jest właśnie ta zabawna część: Genkov jest marny, ale sportowo i tak wciąga konkurencję w zespole nosem. Może warto się przy okazji zastanowić co nas czeka kiedy się go wreszcie pozbędziemy, a asior ściągnięty przez Kapkę i Bednarza będzie na poziomie reszty ich transferów? Mnie wnioski nie napawają optymizmem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów