The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2013, 20:19
nasz komitet transferowy vel loża szyderców - łysy pewnie robił fotke

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.05.2013, 20:27
Przepraszam bardzo, ale ja w komitecie transferowym się nie znajduję. To pomówienie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.05.2013, 20:41
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Ktoś ma jeszcze wątpliwości jak Cupiał dochodził do kasy? Papiery leża w szufladzie u czerwonej swołoczy to i swołocz korzysta...
Poczytaj jak Walter z ITI dochodził do kasy. Normalni ludzie to kończeni byli tak jak w filmie "Układ Zamknięty".
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.05.2013, 22:57
Dawno tu nic nie pisalem

ale po dzisiejszych jakze wspanialych wiesciach chyba kazdy ma mine jak ten facet z mojego obrazka po lewej

Quo Vadis Wislo?,juz nawet Al Bundy pyta.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 16.05.2013, 09:00
Powrót Niezatapialnego na eksponowane stanowisko utwierdza mnie w jednym, że ktoś tu zupełnie postradał zmysły. Pan Cupiał łoży własną kasę na klub i sam decyduje o tym kto nim zarządza.
Teraz wychodzi kto działał na rzecz usunięcia z Wisły Holendrów, którzy pewnie popełniając błędy starali się wprowadzić w klubie normalne reguły gry obowiązujące na zachodzie. Panowie Kapka i Rogala korzystając z pomocy geniusza - Piechniczka (jego wypowiedzi z okresu zwolnienia Maaskanta) doprowadzili Wisłę tam gdzie ją mamy.
Biorąc pod uwagę ubiegłoroczne oszczerstwa w postaci obciążenia Holendrów długami Wisły, podczas, gdy środki dla klubu z europejskich pucharów (na które Holendrzy solidnie zapracowali) zostały zablokowane przez działania mentora Kapki - Mandziarę.
Kapka na stanowisku DS po tych wszystkich dziwnych manipulacjach na linii Mandziara - Wisła to efekt działań Pana Cupiała, efekt który w moim przypadku przelał czarę goryczy, którą serwuje nam Boss od pewnego czasu. Widocznie Pan Cupiał uznał, że Kapka widocznie jest godny zaufania, a skoro tak to znaczy, że dla mnie Pan Cupiał nawet gdyby wpompował do Wisły nawet cały Giewont kasy będzie dla mnie osobą niewiarygodną. Ponieważ Pan Cupiał nie zrezygnuje nigdy ze swoich 2 doradców, o których kompetencjach mam bardzo niskie mniemanie (nawet "Beret" ma większe dokonania od nich), oznacza to że za rządów Cupiała w Wiśle nie nastaną warunki do funkcjonowania profesjonalnego klubu.

Wolfy przypomina ostatnie "sukcesy" Niezatapialnego" - Jovanicia i Bunozę. Ja pamiętam efekt jego wspaniałego wypadu za kasę Wisły (nie Cupiała) do Brazylii i sprowadzenie stamtąd 2 wielkiej klasy piłkarzy Brasilię i Deci. Dlaczego za kasę Wisły ? Bo przecież dług Wisły wobec TF - czyt. Cupiała to efekt klasycznego miotania się Bossa i takich działań jakie podejmowali wskazani przez niego "MENAGEROWIE". Skoro Pan Cupiał decydował o tym kto zarządza klubem, a długi w znacznej częsci zgenerowali panowie pokroju Niezatapialnego w pierwszej części działań Pana Cupiała, gdy szastano kasą na wszelkie strony to niechaj te długi pospłaca Pan Cupiał - w końcu to on udzielał (poprzez sowich zaufanych chłopaków z RN) absolutorium tym "zarządzającym" klubem osobom.
Podejrzewam, że ostatnie decyzje podjęte przez Pana Cupiała spowodują, że na trybunach w meczach piknikowych z Lubinem i Ruchem zasiądzie po raz pierwszy mniej niż 10 tys. widzów.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 16.05.2013, 21:32
Wierzyłem, że ta drużyna już w następnym sezonie załapie się przynajmniej na europejskie puchary, że przyjdą młodzi, a przynajmniej szybcy zawodnicy, że moze będzie myślenie że nie robimy tego w rok ale w dwa gdyż wtedy będziemy bardziej gotowi itd. ale NIE. Mi też się wydaje, że p. Kapka i Rogala mają haka na bossa bo np. Rogali nikt by nie zatrudnił jak spuścił kiedyś tam ruch do 2 ligi , dod. go poważnie zadłużył. Wierzę,że jeśli przyjdzie Nawałka(raczej niemożliwe) albo nawet ten cały nasz Franiu Smuda to może bęzie jakiś pozytyw bo będą mieli respekt a respekt=więcej możliwości
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.05.2013, 11:12
Cytat:
W najbliższy czwartek 23 maja o godzinie 18 odbędzie się piknik z prezesem Wisły Kraków S.A Jackiem Bednarzem. Zapraszamy na to spotkanie wszystkich kibiców Białej Gwiazdy. Każdy z Was będzie mógł zadać pytanie, porozmawiać o sytuacji klubu i jego przyszłości.

W czasie spotkanie odbędzie się również grill, zorganizowany przez „Restaurację u Wiślaków”.

O godzinie 17 odbędzie się spotkanie SKWK, na którym omówimy bieżące sprawy.

Już dziś prosimy o zgłoszenia osoby chcące pomóc przy zbieraniu podpisów ws. powrotu Białej Gwiazdy na koszulki, oraz chętne na pomoc przy turnieju Dzikich Drużyn.

Do zobaczenia we czwartek.

Zapraszamy!
SKWK

Pozostaje mieć nadzieję, że forumowych krytyków wszystkiego co robi Bednarz nie zabraknie na spotkaniu. Każdy będzie miał okazję wyrazić przy prezesie swoje zdanie na temat polityki klubu, którą on firmuje swoim nazwiskiem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.05.2013, 11:18
hunter napisał(a):Wyświetl post
SKWK

Pozostaje mieć nadzieję, że forumowych krytyków wszystkiego co robi Bednarz nie zabraknie na spotkaniu. Każdy będzie miał okazję wyrazić przy prezesie swoje zdanie na temat polityki klubu, którą on firmuje swoim nazwiskiem.
eh z racji pracy nie zdążę napewno
ale moze warto zrobić by liste z pytaniami,zeby nic przypadkiem nie umknęło ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.05.2013, 11:27
SKWK

Tez mam nadzieję, że wszyscy co najglosniej krzyczą "Lysy ...." sie pojawią Przecież tacy wyszczekani jesteście nie tylko przez kabel, nie mylę sie prawda?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.05.2013, 15:37
fialo napisał(a):Wyświetl post
Przecież tacy wyszczekani jesteście nie tylko przez kabel, nie mylę sie prawda
Być może się mylisz, być może masz rację. Ciężko powiedzieć.
Taki świat - jedni szczekają na obcych, drudzy na swoich.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 20.05.2013, 15:39
Lukasz, BRAWO!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2013, 15:43
Tez mam nadzieję, że wszyscy co najglosniej krzyczą "Lysy ...." sie pojawią Przecież tacy wyszczekani jesteście nie tylko przez kabel, nie mylę sie prawda?
To ja Ci od razu odpiszę, że mnie nie będzie. Na 99% będę w pracy.

Co z tego wynika? Czy to w jakikolwiek sposób sprawia, że moja krytyka przestała być zasadna? No i przede wszystkim - co ma piernik do wiatraka?

Wszystkiego tego dowiemy się z najbliższego postu fialo.

Nie zawiedź nas.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.05.2013, 21:07
Hehe uderz w stół ...

Ale masz rację. Twoja "krytyka" (czy nazywanie kogokolwiek łysym .....m, ma coś wspólnego z krytyką ?) nie tyle staje się bezzasadna, co po prostu jej nie ma. Nie istnieje. W Internecie na forum pod anonimowym nickiem możesz sobie pisać milion różnych rzeczy, mądrych lub mniej, a i tak nikt się z Tobą liczyć nie będzie, bo jesteś tylko pięcioma nieznaczącymi literkami. Twoje posty nie zmienią świata, nie zmienią Wisły. Niestety. Myślałem, że to nie takie trudne do pojęcia, a jednak.

Jeżeli jesteś kimś więcej niż internetowym szczekaczem to zwolnisz się na godzinkę - półtorej z pracy (wszak z szefem to ty jesteś na ty przecież ),przyjdziesz na spotkanie, dowiesz się może coś wiecej niż z przekazów prasowych, może nawet sprzedasz w jakichś sposób jedną ze swoich idei. Możesz poprosić też znajomego, możliwości jest wiele, dla chcącego nic trudnego Inaczej będziesz dalej jednym z wielu krzyczących w necie Bednarz ..... Czyli internetowym kozakiem, którego nikt normalny nie traktuje poważnie.

Nie bronię Bednarza, dla mnie podjął kilka dobrych decyzji, kilka głupich, tu nie o to chodzi. Chodzi o formę włączania się w pracę nad poprawą funkcjonowania naszego klubu, bo to jedna z niewielu możliwości, żeby zaprezentować swoje pomysły oraz jakichś standard dyskusji. Bo zgaduję, że raczej byś "Łysy ...." nie powiedział Bednarzowi w oczy
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 20.05.2013, 23:11
....... tu nie o to chodzi. Chodzi o formę włączania się w pracę nad poprawą funkcjonowania naszego klubu, bo to jedna z niewielu możliwości, żeby zaprezentować swoje pomysły oraz jakichś standard dyskusji. Bo zgaduję, że raczej byś "Łysy ...." nie powiedział Bednarzowi w oczy
Pośrednio i marginalnie chodzi o klub.

Skąd wyciągasz wniosek że zadanie pytania (dyskusja to chyba za duże słowo) Jackowi Bednarzowi będzie miało wpływ na funkcjonowanie klubu?
Skąd przekonanie że będzie to zdecydowanie bardziej owocne niż dyskusja z kimkolwiek na tym forum?

W mojej opinii jedyne co ten grill może i ma 'zrobić' to poprawić relacje pomiędzy klubem a kibicami lub personalnie między kibicami a prezesem.
Fajny pomyśl (jestem za) ale nazwijmy go wprost: impreza integracyjna. Grill.

Tak robiąc OT, imprezy takie organizowane są aby umocnić więź z marką, rozładować negatywne emocje i wykreować te pozytywne. I wisienka na torcie: " imprezy motywacyjne sprawiają, iż pracownicy czują się doceniani i rośnie w nich przekonanie o ich ważności." Nie chce rozwijać wątku ale twoje wypowiedzi podchodzą książkowo pod tą tezę.

Na koniec podbiję jeszcze prośbę - jak będziesz na grillu daj znać czy coś ciekawego było powiedziane i jak impreza wyglądała. Będę wdzięczny.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.05.2013, 00:02
(czy nazywanie kogokolwiek łysym .....m, ma coś wspólnego z krytyką ?)
Cytacik?

Poza tym szkoda chyba czasu. Co mi się nie podoba napisałem dobitnie wielokrotnie. To że jakiś osobnik z przerośniętym ego nie zadał sobie trudu żeby cokolwiek z tego przeczytać - choćby po to, żeby mieć się do czego ustosunkować - nie jest moim problemem.

I nie, nie przyjdę na spotkanie, nie zwolnię się z pracy, chociaż mógłbym. Grill z Bednarzem jest na mojej liście rzeczy ważnych na mało eksponowanym miejscu. To, jak odbierzesz moją absencję jest Twoją prywatną sprawą i niech taką pozostanie.

Umówmy się - moje argumenty są trafne, albo nie, ale moja obecność na forum nie daje chyba podstaw frustratom takim jak Ty do rozkręcania prywatnych wojenek? Ewidentnie bolą Cię cztery litery odkąd napisałem, że mi się dobrze powodzi. Szukasz pretekstu żeby się do czegoś doczepić. Nie uważasz, że to żałosne?

Jestem anonimowym nickiem (choć może nie tak do końca i nie dla wszystkich, bo anonimowość w internecie to bzdura) z wyboru. Nie mam poczucia misji i nie wydaje mi się, że mam wpływ na Wisłę. Trzeba być jednak ciężkim frajerem żeby uważać, że jakiś grill z Łysym Legionistą (a co?!) będzie okazją do przedstawiania pomysłów i włączenia się w naprawę. Zresztą, Lukasz napisał więcej.

Pierwotna wersja postu (jeszcze przed wklepaniem go) zawierała sugestię gdzie mi możesz skoczyć. Po chwili zastanowienia jednak uznałem - pora wyhamować z chamstwem. Mam swoje za uszami, być może zbyt często nadużywałem gościnności tego forum. Mea culpa, serio.
Jednak kluczowe pozostaje jedno - zawsze traktowałem je jako miejsce w którym przekazuję swoje przemyślenia na temat Wisły oraz czytam uwagi mi podobnych pasjonatów. Jeżeli uważasz inaczej - masz problem.

Znając siebie - raczej miałbym jaja żeby zadać Bednarzowi niewygodne pytanie. Nawet kilka. Nie jestem jednak na tyle naiwny, żeby liczyć na szczerą odpowiedź. Nie chodzi nawet o to, że Łysy Legionista nie chciałby odpowiedzieć - na niektóre pytania odpowiedzieć po prostu nie może, z wielu powodów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.05.2013 o godz. 00:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 21.05.2013, 08:30
Symulacja rozmowy z Bednarzem

1. Co ze sponsorem na koszulki? Staramy sie takowego pozyskac, nie moge udzielac szczegółowych informacji.
2. O co będziemy walczyć w przyszłym sezonie z 22 mln budzetem? pieniadze nie graja, jestesmy w trakcie restrukturyzacji, przyszlosc pokaze.
3. Czy klub czekaja wzmocnienia? przygladamy sie pewnym graczom jednak o wszystkim zadecyduja wzgledy finansowe.
4. Czy BC wesprze klub finansowo bardziej niż dotychczas? Być może ale nie jest to pytanie do mnie.
5. Co z baza treningowa? Szukamy, jednak na te chwile nie moge przedstawić szczegółów.
6. Czemu nie przybył nasz nowy DS? Obowiazki.
7. Co z systemem szkolenia? Wlasnie podebrano nam Bukse co utwierdza nas w przekonaniu, ze nie jest to dobra inwestycja.
8. Czy biala gwiazda moze wrocic na koszulki? Rozmawiamy.
9. Mecz Wisła Barcelona? Narazie to tylko doniesienia prasowe.

Dodajmy do tego, ze bedzie sporo ludzi, mnostwo pytan a do tego grillowy nastroj.

I po tego typu rozmowie mozna powiedziec sobie: Wiem, ze nic nie wiem.

Nie sądze abym się bardzo pomylił co do "informacji" jakie zostana pozyskane w trakcie grilla.
Za calym wydarzeniem stoi Pan Kozioł PR-owiec, bardzo dobry pomysl ale tylko jesli chodzi o lagodzenie nastrojow - nic wiecej.

Wracając do Kozioła, dla mnie to wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu, ciekawe co by mogl zrobic majac jakiekolwiek pieniadze...
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 21.05.2013, 08:38
borys napisał(a):Wyświetl post
Symulacja rozmowy z Bednarzem

1. Co ze sponsorem na koszulki? Staramy sie takowego pozyskac, nie moge udzielac szczegółowych informacji.
2. O co będziemy walczyć w przyszłym sezonie z 22 mln budzetem? pieniadze nie graja, jestesmy w trakcie restrukturyzacji, przyszlosc pokaze.
3. Czy klub czekaja wzmocnienia? przygladamy sie pewnym graczom jednak o wszystkim zadecyduja wzgledy finansowe.
4. Czy BC wesprze klub finansowo bardziej niż dotychczas? Być może ale nie jest to pytanie do mnie.
5. Co z baza treningowa? Szukamy, jednak na te chwile nie moge przedstawić szczegółów.
6. Czemu nie przybył nasz nowy DS? Obowiazki.
7. Co z systemem szkolenia? Wlasnie podebrano nam Bukse co utwierdza nas w przekonaniu, ze nie jest to dobra inwestycja.
8. Czy biala gwiazda moze wrocic na koszulki? Rozmawiamy.
9. Mecz Wisła Barcelona? Narazie to tylko doniesienia prasowe.

Dodajmy do tego, ze bedzie sporo ludzi, mnostwo pytan a do tego grillowy nastroj.

I po tego typu rozmowie mozna powiedziec sobie: Wiem, ze nic nie wiem.

Nie sądze abym się bardzo pomylił co do "informacji" jakie zostana pozyskane w trakcie grilla.
Za calym wydarzeniem stoi Pan Kozioł PR-owiec, bardzo dobry pomysl ale tylko jesli chodzi o lagodzenie nastrojow - nic wiecej.

Wracając do Kozioła, dla mnie to wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu, ciekawe co by mogl zrobic majac jakiekolwiek pieniadze...
Nostradamus!

Odnośnie tego internetowego narzekania. Zatwardziali krytycy Bednarza mają okazję pojawić się na spotkaniu i skonfrontować swoje zdanie i opinie z prezesem. Okazuje się oczywiście to co zwykle - jeden ma pracę, drugi ma szkołę, trzeci przeżywa PMS swojej kobiety, a czwarty nie ma dobrego dojazdu.

Napisaliście sobie swoją wersję zdarzeń, bo "łysy legionista" jest bee i koniec. Nie będę Bednarza bronił niczym niepodległości, ale nie będę też krytykował za zło całego świata jak niektórzy na forum mają to w zwyczaju.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 21.05.2013, 08:48
Wybacz ale 400 KM w srodku tygodnia to troche za duzo.

Moj poprzedni post nie był kompletnie krytyką Bednarza. Poprostu grill to nie miejsce na powazne deklaracje a dodatkowo, nie on tu decyduje, wiec te wymijajace odpowiedzi wezma sie stad, że poprostu on tutaj jest wylacznie rekami Cupiała i nie siedzi mu w głowie.

Wyobraz sobie poprostu sytuacje. Powiedzmy, przyjdzie 1000 osób, 500 bedzie chcialo zadac pytania. Pytania beda bardziej i mniej sensowne, beda sie powtarzac bo ktos nie zaczai, ktos nie uslyszy.
"Dyskusja" nie bedzie miala moderatora. Pozatym piwko i kielbaski wokolo. Czy myślisz, ze w takich warunkach nawet jeśli Bednarz odpowiadałby wprost da rade cokolwiek ustalic.

TO NIE BEDZIE SPOTKANIE MAJACE NA CELU DAC ODPOWIEDZI, TO BEDZIE INTERGRACJA MAJACA NA CELU ZLAGODZIC NASTROJE, ZINTEGROWAC KLUB Z KIBICAMI, TYLE.

Na odpowiedzi na najbardziej palace pytania poczekamy, maksymalnie 2 miesiace.
Ostatnio edytowane przez borys : 21.05.2013 o godz. 09:09.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 21.05.2013, 12:02
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Być może się mylisz, być może masz rację. Ciężko powiedzieć.
Taki świat - jedni szczekają na obcych, drudzy na swoich.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 21.05.2013, 13:50
Wybacz ale 400 KM w srodku tygodnia to troche za duzo.

Moj poprzedni post nie był kompletnie krytyką Bednarza. Poprostu grill to nie miejsce na powazne deklaracje a dodatkowo, nie on tu decyduje, wiec te wymijajace odpowiedzi wezma sie stad, że poprostu on tutaj jest wylacznie rekami Cupiała i nie siedzi mu w głowie.

Wyobraz sobie poprostu sytuacje. Powiedzmy, przyjdzie 1000 osób, 500 bedzie chcialo zadac pytania. Pytania beda bardziej i mniej sensowne, beda sie powtarzac bo ktos nie zaczai, ktos nie uslyszy.
"Dyskusja" nie bedzie miala moderatora. Pozatym piwko i kielbaski wokolo. Czy myślisz, ze w takich warunkach nawet jeśli Bednarz odpowiadałby wprost da rade cokolwiek ustalic.

TO NIE BEDZIE SPOTKANIE MAJACE NA CELU DAC ODPOWIEDZI, TO BEDZIE INTERGRACJA MAJACA NA CELU ZLAGODZIC NASTROJE, ZINTEGROWAC KLUB Z KIBICAMI, TYLE.

Na odpowiedzi na najbardziej palace pytania poczekamy, maksymalnie 2 miesiace.
Nie znam Cię, nie wiem skąd jesteś i nie oceniam akurat tego, że nie będzie konkretnie Twojej osoby. Piszę o mocno "hałaśliwej" na forum grupie, która krytykuje Bednarza dosłownie za wszystko, a jak skądinąd słusznie jedzie po sędziach, to te same osoby używają argumentu, że "działa pod publiczkę". Teraz jest zorganizowane spotkanie przy grillu, to znów pojawiają się głosy, że to PR i nic więcej. I oczywiście najgłośniejsi będą po spotkaniu ci, którzy się na nim nie pojawią.

To że jest spotkanie "przy grillu" nie oznacza na pewno że to będzie wolna amerykanka. Zawsze przy okazji takich rozmów i spotkań istnieje i istniała moderacja (tak było np. przy okazji różnych spotkań przedświątecznych). Czy spodziewam się jakichś sensacji? Oczywiście, że nie bo zdaje sobie sprawę, że nie o wszystkim (ba, o większości spraw wewnętrznych) nie mówi się publicznie. Będzie za to okazja, żeby podpytać o różne decyzje które nas w bliższej czy dalszej perspektywie czekają. Wieczni krytycy mieliby doskonałą okazję wyrazić swoje zdanie nt. prezesury Bednarza a on mógłby porozmawiać z nimi na argumenty i rzeczowo.

Poza tym, mam nadzieję że nie piszesz w tonie negatywnym, że klub chce się z kibicami zintegrować? Jeśli wybiera też taką formę, to ja osobiście nie widzę w tym nic absolutnie zdrożnego i złego. Wręcz przeciwnie, jeśli klub chce prowadzić z kibicami dialog i z nimi współpracować, to tylko tym lepiej i z korzyścią dla obu stron. Nie dalej jak 5-6 miesięcy temu zabrakło dialogu, ktoś w klubie się nieładnie zachował i pamiętamy co było na meczach ze Śląskiem a potem Górnikiem.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 21.05.2013, 14:14
No wlasnie mi o to chodzi, ze samo spotkanie bardzo pozytywne. Ale to jest PR, potrzebny PR.

Za co mozna szanowac Bednarza to za to, że idzie na to spotkanie z kibicami, i bedzie być może rypany za wszystkich Kapke, Cupiała, obecny sezon itd. - ale idzie, choc pewnie stan kontamu to wynagrodzi lecz przeciez nie musi isc... .

Nie bedzie tam konkretow, a watpie czy prezes czy ktokolwiek inny przejmie sie opinia o swojej prezesurze.
Wiec pisanie w formie "idzcie i wyzalcie sie" moge odbierac jedynie sarkastycznie.

Co do Bednarza, przykro mi, ale poprostu wielu ludzi, nie może sie pogodzic, że kiedyś biegał z palcami złożonymi w "elke" a teraz jest prezesem Wisły. Druga sprawa, pyszalkowatosc i traktowanie ludzi.

Z drugiej strony, to jest bardzo efektywnym urzednikiem, i wywiazuje sie z zadan postawionych przez wlasciciela, a ze te nie zawsze ida w parze z dobrem Wisły pojazd kierowany jest na wykonawce, zapominajac, ze to jedynie żołnierz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.05.2013, 13:40
Nie dalej jak 5-6 miesięcy temu zabrakło dialogu, ktoś w klubie się nieładnie zachował i pamiętamy co było na meczach ze Śląskiem a potem Górnikiem.
Ktoś? Ten ktoś ma nazwisko, które widnieje na oficjalnej decyzji klubu która wywołała konflikt z kibicami.
Pamięć masz krótką albo bardzo wybiórczą...

To dopiero był strzał w kolano, w połączeniu z późniejszymi podjazdami pod SKWK w wykonaniu klubu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.05.2013, 21:24
O dyrektorze ds. bezpieczeństwa słów kilka

http://skwk.pl/skwk/4-stowarzyszenie...low-kilka.html
Odpowiedz cytując
Kole Jorz
Member

Od: 02.2013

Stary 29.05.2013, 09:35
Z drugiej strony, to jest bardzo efektywnym urzednikiem, i wywiazuje sie z zadan postawionych przez wlasciciela, a ze te nie zawsze ida w parze z dobrem Wisły pojazd kierowany jest na wykonawce, zapominajac, ze to jedynie żołnierz.
No nie wiem, nie wiem czy tak bardzo efektywnym... Tzn. domyślam się, że Bednarz faktycznie ma za główne (jedyne?) zadanie ciąć koszta w waszym klubie, ale... jak to ma się do tego, że dostaliście 20 tys. zł kary niejako w zamian za licencję na europejskie puchary, skoro wystarczyło popatrzeć na tabelę i pomyśleć racjonalnie kilka sekund, żeby stwierdzić, że Wisła na puchary nie ma szans? A tak nie macie ani pucharów ani 20 tys. zł (które jeszcze klika dni temu były na koncie Wisły zupełnie niezagrożone) co kłóci się z cięciem niepotrzebnych wydatków. To jest jakiś kompletny absurd!

Nawiązując do jednego z wątków na waszym forum: wam potrzeba nie tylko (nowego) trenera, lecz wszystkiego - od trenera, przez piłkarzy, do działaczy.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.05.2013, 10:03
szprotson napisał(a):Wyświetl post
eh z racji pracy nie zdążę napewno
ale moze warto zrobić by liste z pytaniami,zeby nic przypadkiem nie umknęło ?
Impreza z Szymonem Drewniakiem czy strach przed imprezą?

JB: (purpura) zdecydowanie to pierwsze. Już kiedyś wspominałem, że stawiam na młodych Polaków.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 29.05.2013, 10:25
Kole Jorz napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem, nie wiem czy tak bardzo efektywnym... Tzn. domyślam się, że Bednarz faktycznie ma za główne (jedyne?) zadanie ciąć koszta w waszym klubie, ale... jak to ma się do tego, że dostaliście 20 tys. zł kary niejako w zamian za licencję na europejskie puchary, skoro wystarczyło popatrzeć na tabelę i pomyśleć racjonalnie kilka sekund, żeby stwierdzić, że Wisła na puchary nie ma szans? A tak nie macie ani pucharów ani 20 tys. zł (które jeszcze klika dni temu były na koncie Wisły zupełnie niezagrożone) co kłóci się z cięciem niepotrzebnych wydatków. To jest jakiś kompletny absurd!

Nawiązując do jednego z wątków na waszym forum: wam potrzeba nie tylko (nowego) trenera, lecz wszystkiego - od trenera, przez piłkarzy, do działaczy.
Mylisz sie, w momencie kiedy skladal wniosek, byl cien szansy. Gdyby sytuacja dzis sie odwrocila opiepszal byc Bednarza, ze go nie zlozyl.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 29.05.2013, 10:26
Kole Jorz napisał(a):Wyświetl post
........ skoro wystarczyło popatrzeć na tabelę i pomyśleć racjonalnie kilka sekund, żeby stwierdzić, że Wisła na puchary nie ma szans? .....
Racjonalnie wystarczy kilka sekund żeby stwierdzić ze nie odróżniasz 'wczoraj' od 'dziś'. To tak a'propos daty złożenia wniosku. Myśl przyjacielu, to nie boli.

Edit:
Mylisz sie, w momencie kiedy skladal wniosek, byl cien szansy. Gdyby sytuacja dzis sie odwrocila opiepszal byc Bednarza, ze go nie zlozyl.
Juz widzę nagłówki gazet: "Wisła traci przez głupotę Bednarza", "Prezes Wisły nie wierzył w puchary", "Cupiał zrobił Kulawika w bambuko","Wielki sukces Kulawika zaprzepaszczony".

BTW 'Lekcja pokory lekcji pokory' naszego prezesa wydaje się nigdy nie kończyć.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.05.2013 o godz. 10:36.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 29.05.2013, 10:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ktoś? Ten ktoś ma nazwisko, które widnieje na oficjalnej decyzji klubu która wywołała konflikt z kibicami.
Pamięć masz krótką albo bardzo wybiórczą...

To dopiero był strzał w kolano, w połączeniu z późniejszymi podjazdami pod SKWK w wykonaniu klubu.
Spokojnie. Nie mam pamięci wybiórczej i doskonale pamiętam kto i w jaki sposób wtedy nasmrodził. Bardziej mnie martwi to, że mimo osiągniętego kompromisu znów zaczynają się dziwne akcje ze strony klubowych oficjeli o czym szeroko ostatnio informuje SKWK.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 29.05.2013, 10:42
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Juz widzę nagłówki gazet: "Wisła traci przez głupotę Bednarza", "Prezes Wisły nie wierzył w puchary", "Cupiał zrobił Kulawika w bambuko","Wielki sukces Kulawika zaprzepaszczony"..
Dokladnie, w tej chwili stawiano by przed klubem pal w celu nabicia na niego Bednarza.
Oczywiscie Bednarz to urzednik i ogolna teza, ze potrzebujemy kadry zarzadzajacej prawidłowa.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.05.2013, 10:48
Spokojnie. Nie mam pamięci wybiórczej i doskonale pamiętam kto i w jaki sposób wtedy nasmrodził. Bardziej mnie martwi to, że mimo osiągniętego kompromisu znów zaczynają się dziwne akcje ze strony klubowych oficjeli o czym szeroko ostatnio informuje SKWK.
To było do przewidzenia, chodziło tylko o spowodowanie zaprzestania bojkotu przez kibiców. Cel osiągnięto a teraz jak to mówią "bujajcie się".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów