The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się spotkanie we Wrocławiu?
Śląsk wygra! 9 20,93%
Padnie przyjacielski remis! 10 23,26%
Wisła wygra! 24 55,81%
Głosujących: 43. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vasil
Member

Od: 04.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2013, 08:00
Żal na to było patrzeć. Nawet Sarki miał momentami problem z przyjęciem i opanowaniem piłki.
Tyle warte jest to pier**** w studiach o tym jak to Wisła tylko z jednym obcokrajowcem rozwaliła Koronę. Nasza "zdolna młodzież" została brutalnie sprowadzona na ziemię co do poziomu swoich "umiejętności."
Problem jest taki, że to ten mecz, podobnie jak poprzednie ze Śląskiem, Lechią na wyjeździe a nie mecz z Koroną stanowią ich "normalny" poziom.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 18.05.2013, 08:11
Boguski byl wczoraj mniej beznadziejny niz reszta. Przynajmniej od pilki nie uciekal.
DysoN
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.05.2013, 08:59
Moje subiektywne oceny:

Miśkiewicz-mógł się zachować trochę lepiej przy pierwszej bramce , ale później i tak nas parę razy uratował 3/6

Stolarski- wyszedł nieskoncentrowany i Patejuk robił z nim co chciał,potem lepiej ale parę razy podał do piłkarzy Śląska 1,5/6

Chavez- kolejny beznadziejny mecz Chaveza , w ogóle dziwne że zagrał patrząc na to jak spisywała się MW z nim w składzie 1/6

Uryga-słabo ale chyba najlepszy z naszych obrońców 2/6

Burliga- to nie jego wina, że Wisła nie ma LO a Kulawik tam go wystawia . Poziom sportowy tak 1,2 liga 1,5/6

Wilk - robił to co zwykle,atutów ofensywnych jak wiemy nie ma 2/6

Chrapek- 2 przypadkowe bramki z Koroną nie wystarczą by nazwać go piłkarzem,najgorszy na boisku,to jaką "ambicją" wykazał się przy stracie drugiej bramki pokazuje ,że nie zasługuje grać w koszulce Wisły,Sobolewski w wieku 70 lat będzie lepszy 1/6

Sarki- dosłownie dwa przebłyski 1,5/6

Kosowski- nie biega jak dawniej ale wczoraj był najlepszy na boisku, robił co mógł 3/6

Boguski- tracił piłki ale przynajmniej chciał grać 2/6

Sikorski- jak zwykle,chciał ale nie mógł 1,5/6

Garguła- coś tam próbował 1,5/6

Genkow- oddał strzał na bramkę 1,5/6
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.05.2013, 09:20
zawyżone oceny dla Burligi , Wilka , Sikorskiego, Garguły *, Genkova*

dla wszystkich powinna być ładna jedyneczka

* myśle że kazdy z nas mógłby wyjść na boisko i 'coś tam próbowac ' i nawet oddać strzał na bramke . Jednak nikt nam za to nie zapłaci 300 tys rocznie . Im natomiast tak.

kilku piłkarzy to zasłużyło nawet na oceny "0"

wypada zapytać na podstawie czego Chrapek chce zarabiać 15 tys złotych ? chyba ze chce równocześnie pracować w biurze prasowym oraz w dziale konserwacji powierzchni płaskich

i jestem też ciekaw do jakiej ligi chce wyjechac Wilk z taką grą jak wczoraj , 3 czy 4 liga angielska ? wkomponowałby się idealnie , choć kondycyjnie pewnie by usiadł na dupie w 70 minucie .

a w pierwszej kolejnosci powinno sie pożegnac ( wyrzucic ) Pana Kulawika . Ciekawe czego teraz nam brakowało ? czekam aż powie na konferencji że brakuje im trenera
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.05.2013 o godz. 09:27.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.05.2013, 09:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tu się zgadzamy. Poziom pomiędzy Ruchem Chorzów a Koroną Kielce.

Jak słyszę, że Chrapkowi znowu się nie chce biegać, to życzę mu jak najszybszego kontynuowania kariery w innym klubie.
A po co ma biegać jeśli już został gwiazdą bo się od niego 2 razy piłka do bramki odbiła?
No i ambitni młodzi Polacy nie mają obowiązku biegać!

Koronę pokonaliśmy po farciarskiej bramce na 1-0 ja nas plasuję pomiędzu Bełchatowem a Pogonią
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.05.2013, 09:31
wolfy; napisał(a):
Jak słyszę, że Chrapkowi znowu się nie chce biegać, to życzę mu jak najszybszego kontynuowania kariery w innym klubie.

Cytat:
Michał Chrapek ze Śląskiem dostał czwartą żółtą kartkę i nie wystąpi przeciwko Ruchowi Chorzów.
Chrapek został ukarany w pierwszej połowie za faul na Sebastianie Mili, choć sytuacja była kontrowersyjna. Mimo to arbiter ukarał go żółtą kartką i pomocnik Wisły nie wystąpi w piątkowym meczu z Ruchem Chorzów.
Jednak sędziowie czasami nam sprzyjają
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.05.2013, 11:11
Nie wiem czy Chrapkowi nie chce się biegać (no może to dodatkowy aspekt), ale raczej wygląda mi na to, że on po prostu pod względem wydolności nadaje się li tylko do max 2 ligi. Technicznie w takiej małej gierce jest niezły, ale dla przykładu niejaki Chomątek - mistrz żonglerki piłką grał onegdaj chyba tylko na poziomie 3 lub 4 ligi.
Tak więc, może i on był Chrapkiem w 1 lidze, ale w Wiśle to jest tylko "Człapkiem" (sorry, że przekręcam nazwisko, ale szlag człowieka trafia jak się widzi jego nieudolną i mało zdecydowaną postawę wobec Mili przy pierwszej bramce). Przestańcie wiązać z tym cienkim grajkiem jakiekolwiek nadzieje na przyszłość.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.05.2013, 11:37
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy Chrapkowi nie chce się biegać (no może to dodatkowy aspekt), ale raczej wygląda mi na to, że on po prostu pod względem wydolności nadaje się li tylko do max 2 ligi. Technicznie w takiej małej gierce jest niezły, ale dla przykładu niejaki Chomątek - mistrz żonglerki piłką grał onegdaj chyba tylko na poziomie 3 lub 4 ligi.
Tak więc, może i on był Chrapkiem w 1 lidze, ale w Wiśle to jest tylko "Człapkiem" (sorry, że przekręcam nazwisko, ale szlag człowieka trafia jak się widzi jego nieudolną i mało zdecydowaną postawę wobec Mili przy pierwszej bramce). Przestańcie wiązać z tym cienkim grajkiem jakiekolwiek nadzieje na przyszłość.
Ja go skreśliłem po ostatnim meczu z Jagiellonią.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.05.2013 o godz. 11:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.05.2013, 11:40
Miśkiewicz to beznadziejny bramkarz, powtarzałem to po wygranej z Widzewem i teraz po przegranej ze Śląskiem. Jego braki w ustawianiu się rażą po oczach.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.05.2013, 11:42
Wiedziałem

Michał Chrapek w meczu z Koroną strzelił dwie bramki. Ani jednego komentarza krytyki nie było. Po wczorajszym meczu wysp czekających tylko aż słabiej zagra został poprawiono o 100%.

Pocieszę Was, macie kilka dnia aby znaleźć sobie kolejną ofiarę bo Chrapek z Ruchem nie zagra.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.05.2013, 11:49
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Wiedziałem

Michał Chrapek w meczu z Koroną strzelił dwie bramki. Ani jednego komentarza krytyki nie było. Po wczorajszym meczu wysp czekających tylko aż słabiej zagra został poprawiono o 100%.

Pocieszę Was, macie kilka dnia aby znaleźć sobie kolejną ofiarę bo Chrapek z Ruchem nie zagra.
Zaangażowanie jakie pokazuje Chrapek jest skandaliczne. Dwie farciarskie i wynikające z ułomności obrońców Korony (przy obu był nieobstawiony) bramki niczego tu nie zmieniają.

Byłbym szczęśliwy, gdyby Chrapek już nigdy nie założył koszulki z Białą Gwiazdą. Nie zasługuje na to nie przez brak umiejętności (taki Burliga ma nawet gorsze), nie przez brak szybkości czy wydolności, tylko - zrąbaną mentalność.

Ale pewnie Kosowski też nie wie o czym mówi.

Chcesz, to sobie sprawdź co napisałem o Chrapku po ostatnim meczu z Jagiellonią.

Byłbym zapomniał -
Faktycznie jest z czego...

Mnie się wydaje, że niektórzy tutaj pojechali ostro z "młodymi, ambitnymi, niegorszymi Wiślakami" i teraz wypierają rzeczywistość, bo nie ma niczego (tm Kononowicz): umiejętności, ambicji ani wyników.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.05.2013 o godz. 11:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 18.05.2013, 11:57
A ja byłby szczęśliwy gdyby Łukasz Burliga, Łukasz Garguła, Daniel Sikorski - poszli po rozum do głowy i już dziś rozwiązali swój kontrakt z Wisłą, bo oni bardziej hańbą koszulkę z Białą Gwiazdą niż wspomniany Chrapek.

Nie uważam, że Chrapek jest zawodnikiem idealnym, zajebistym i super. Jak każdy ma swoje wady i zalety - ale moim zdaniem jest jednak kilka stopni wyżej niż wspomniana wyżej trójka.

Szkoda tylko, że niektórzy czekają aż mu się noga powinie a teraz dowiaduje się że strzelone bramki z Koroną były farciarskie.. Wiesz może i były ale zostały strzelone, co w tym sezonie w wykonaniu naszych kopaczy trzeba uznać za sukces, jeden zawodnik strzela dwie bramki w meczu, kiedy były podobnie? Jak się nie mylę to na Widzewie (Boguski).

Nie liczę na to, że Michał zostanie zbawicielem Wisły, chciałbym aby stał się solidnych ligowcem - do tego potrzebne mu jest ogranie i zdobycie doświadczenia co moim zdaniem przyjdzie z czasem.

Mogę Cię również zmartwić tym, że z dobrego źródła wiem iż kontrakt dla Chrapka jest już gotowy. Wybacz.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.05.2013, 12:01
A ja byłby szczęśliwy gdyby Łukasz Burliga, Łukasz Garguła, Daniel Sikorski - poszli po rozum do głowy i już dziś rozwiązali swój kontrakt z Wisłą, bo oni bardziej hańbą koszulkę z Białą Gwiazdą niż wspomniany Chrapek.

Nie uważam, że Chrapek jest zawodnikiem idealny, zajebisty i super. Jak każdy ma swoje wady i zalety - ale moim zdaniem jest jednak kilka stopni wyżej niż wspomniana wyżej trójka.

Szkoda tylko, że niektórzy czekają aż mu się noga powinie a teraz dowiaduje się że strzelone bramki z Koroną były farciarskie.. Wiesz może i były ale zostały strzelone, co w tym sezonie w wykonaniu naszych kopaczy trzeba uznać za sukces, jeden zawodnik strzela dwie bramki w meczu, kiedy były podobnie? Jak się nie mylę to na Widzewie (Boguski).

Nie liczę na to, że Michał zostanie zbawicielem Wisły, chciałbym aby stał się solidnych ligowcem - do tego potrzebne mu jest ogranie i zdobycie doświadczenia co moim zdaniem przyjdzie z czasem.

Mogę Cię również zmartwić tym, że z dobrego źródła wiem iż kontrakt dla Chrapka jest już gotowy. Wybacz.
Co ty masz do Burligi? Gra jak umie, sami przedłużyliśmy z nim kontrakt - o co i do kogo masz pretensje? Przynajmniej daje z siebie 100%.

A Chrapkowi nie podwinęła się noga, tylko po raz kolejny pokazał gdzie ma grę dla Wisły. Atakujesz Gargułę - więc pytanie: kto pokazuje większe zaangażowanie w meczach? Kto więcej biega? Obawiam się, że jednak nie Chrapek...

Jeżeli jego kontrakt jest już gotowy, to jest mi bardzo przykro. To oznacza, że można się na boisku opierdalać, a potem żądać podwyżki.

Napisałem i powtórzę to jeszcze raz - ten człowiek jest mentalnie niezdolny do gry w Wiśle. Brak jakiejkolwiek ambicji, mierne umiejętności i żenująca motoryka - to wszystko są niestety fakty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.05.2013 o godz. 12:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 18.05.2013, 12:03
Nie ogarniam jednego po co podpisywali kontrakt z Burligą jeśli wiadomo że w Letnim Okienku trzeba zatrudnić lewego obrońcę, na prawej stronie pasuje ograć Stolarskiego i mamy boki obrony gotowe to na kiego grzyba nam beznadziejny Burliga który pewnie sam będzie domagał się gry... Ktoś tam nie mysli, a jeśli już to bardzo krótkofalowo
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.05.2013, 12:05
syryls napisał(a):Wyświetl post
Nie ogarniam jednego po co podpisywali kontrakt z Burligą jeśli wiadomo że w Letnim Okienku trzeba zatrudnić lewego obrońcę, na prawej stronie pasuje ograć Stolarskiego i mamy boki obrony gotowe to na kiego grzyba nam beznadziejny Burliga który pewnie sam będzie domagał się gry... Ktoś tam nie mysli, a jeśli już to bardzo krótkofalowo
Skąd pomysł, że zatrudnimy jakiegoś LO?

Ostatnim prawdziwym u nas był kto? Mihajlović? Stolarczyk?

Z Burligą przedłużyli, bo jest tani. Myślisz że skąd się bierze ta redukcja budżetu o 45%?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.05.2013, 12:16
Z Sikorskim mają przedłużyć kontrakt? Bo nie jestem w stanie zrozumieć po jaką cholerę Kulawik wciska go na siłę do pierwszego składu? Ten facet jest zupełnie bezproduktywny, pomylił zawód.

lazy-trafiłeś w sedno
Ostatnio edytowane przez piter116 : 18.05.2013 o godz. 12:41.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 18.05.2013, 12:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Co ty masz do Burligi? Gra jak umie, sami przedłużyliśmy z nim kontrakt - o co i do kogo masz pretensje? Przynajmniej daje z siebie 100%.

A Chrapkowi nie podwinęła się noga, tylko po raz kolejny pokazał gdzie ma grę dla Wisły. Atakujesz Gargułę - więc pytanie: kto pokazuje większe zaangażowanie w meczach? Kto więcej biega? Obawiam się, że jednak nie Chrapek...

Jeżeli jego kontrakt jest już gotowy, to jest mi bardzo przykro. To oznacza, że można się na boisku opierdalać, a potem żądać podwyżki.

Napisałem i powtórzę to jeszcze raz - ten człowiek jest mentalnie niezdolny do gry w Wiśle. Brak jakiejkolwiek ambicji, mierne umiejętności i żenująca motoryka - to wszystko są niestety fakty.

Jeżeli Chrapek nie nadaje się do Wisły, to Burliga powinien zakończyć karierę. On daje z siebie 100%? Proszę Cię.. (chyba, ze to była ironia a za racji nie wyspania nie zajarzyłem )

Wczoraj większe zaangażowanie pokazał moim zdaniem Kosowski.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 18.05.2013, 12:29

Nie uważam, że Chrapek jest zawodnikiem idealnym, zajebistym i super. Jak każdy ma swoje wady i zalety - ale moim zdaniem jest jednak kilka stopni wyżej niż wspomniana wyżej trójka.

100% racji. Dajcie chłopakowi szanse. Na Sarkiego tez wylewano wiadro bluzgów przed rundą, choć nikt nie wiedzial jak gra. Chrapek przy lepszych zawodnikach jeszcze pokaże na co go stać. A o Burlidze to szkoda sie wypowiadać, 3 liga to zbyt wysoki poziom dla takich jak on...
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 18.05.2013, 12:29
Problemem Sikorskiego jest jego ustawianie się. W skali FM to jest 1. Dlaczego nie strzela bramek? Bo prawie zawsze biegnie nie tam gdzie trzeba. Widać to ewidentnie przy szybkich kontrach. Myślałem wcześniej że to wynik nieporozumień z kolegami wynikający z braku ogrania itp. Ale przyczyna jest inna - jego nigdy nie ma twm gdzie być powinien.

Co do Chrapka, to wystawienie go jako defensywnego pomocnika to strzał w stopę. Jak zawodnik który nie biega i angażuje się w grę obronną ma się tam sprawdzić?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.05.2013, 12:34
Panowie to jest obraz dzisiejszej Wisły.Nieporadność wszystkich jest spowodowana ciągłą niepewnością co dalej z klubem i samym sobą.Z nich już nic lepszego nie będzie.Za pare lat może dwóch,trzech tutaj będzie grać.Młodzi są jeszcze słabi a starzy wypaleni.Najgorsze że 20 lipca znów ich zobaczymy.Oni psychicznie siadają
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.05.2013, 12:36
Chcialem to już napisać po wygranym meczu z Koroną, ale się powstrzymałem.

W grze Wisły nie widać żadnej płynności, akcje (?) sa szarpane, przypadkowe. Zawodnik przy piłce jest spanikowany (nie dotyczy Głowackiego, Kosowskiego, częściowo Małeckiego, Sobolewskiego, Genkowa i... Stolarskiego) i oddaje piłkę gdziekolwiek. Brak ustawiania się do jakiejkolwiek kombinacji. Chaos.
Wczoraj Śląsk pod tym względem grał jak mistrz, a my jak przestraszone dzieciaki. Tak samo graliśmy z Koroną, ale wpadło, bo i Korona cienka
Żal było widzieć jak wielka Wisła grała wczoraj niczym drugoligowiec, a Śląsk, który niczego wielkiego nie pokazywał, wyglądał jak Bayern na tle Okocimskiego (przepraszam fanów Okocimskiego).

Braki w wyszkoleniu technicznym i w wyszkoleniu taktycznym. Wisła nie grała w piłkę nożną tylko kopała się po czołach. Nie pierwszy raz w tym sezonie.

Szacunek dla Kamila. Może już sił brakuje (choć nie do konca), ale jest zaangażowanie, myślenie na boisku, technika, antycypacja wydarzeń, ustawienie, decyzja, spokój, profesjonalizm.

Gdyby pozostała dziesiątka grała na jego poziomie bylibyśmy najstarszą drużyną w lidze, ale grającą najmądrzej.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.05.2013, 12:55
syryls napisał(a):Wyświetl post
Nie ogarniam jednego po co podpisywali kontrakt z Burligą ...
aby go korzystnie sprzedać
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.05.2013, 13:24
FraMat napisał(a):Wyświetl post
(Genkowa)
No no tu się zgadzam. Cwetan to kawał napastnika. O jego bajecznej technice można by opowiadać miesiącami. Zarabia strasznie małe pieniądze i strzela tyle goli. Nie wspominam już o asystach. Szkoda tylko, że w lecie zły wujek Cupiał sprzeda go od razu jak się znajdzie chętny zza granicy, nasz atak już nie będzie taki sam, zastąpienie zawodnika dającego tyle jakości będzie graniczyć z cudem :(
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.05.2013, 14:51
Tu nie chodzi o zaangażowanie lub jego brak. Kosowski ma lepsze umiejętności niż większość towarzystwa, co ujawniało się np. w próbach inteligentnego (tak, INTELIGENTNEGO) rozgrywania piłki. Pan Boguski może sobie biegać od linii do linii, ale jak nie uruchomi myślenia, to będzie notował straty podobne do tej, po której padła trzecia bramka dla Śląska.

Pewnie nie byłoby na co narzekać, gdyby wczorajsza Wisła miała solidne fundamenty (myślę o obronie). Wystawienie Chaveza i Urygi skutecznie sparaliżowało naszą grę. Honduranin, jeśli chodzi o umiejętność zagrywania piłki do innych zawodników, jest skandalicznie słaby, skandalicznie.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.05.2013, 15:21
Płacze i wylewanie pomyj jakby ta porażka i gra była gorsza niż gra i porażki w poprzedniej rundzie. Bez kilku ważnych ogniw (Małecki, Sobolewski, Głowacki) i gra siadła. Wprowadzanie młodych piłkarzy nie polega na tym że grają sami młodzi, ale że gra kilku. Jest kręgosłup drużyny (którego wczoraj nie było) i młodzi w takim zestawieniu mogą grać. Pomijam fakt że widać kwasy w szatni Śląska się skończyły i po ostatniej kompromitującej porażce zagrali bez odpuszczania (jak wielu myślało że odpuszczą).

Młodzi piłkarze maja spore wahania formy. Chyba nikt nie myślał że Stolarski nie będzie popełniał błędów i zawsze będzie fit? Zresztą kiedy ma te błędy popełniać jak nie teraz?

Niech teraz grają młodzi bo i co mi z tego że z Genkovem czy Ilievem przegralibyśmy wczoraj 3-1? Darujmy sobie. Teraz czas żeby młodzi pograli może kilku będzie naszym wzmocnieniem w przyszłym sezonie?

Co do Chrapka. Gra słabo bo wygląda fizycznie słabo. Popracuje w przerwie mocniej i nie będzie wyglądał tak słabo. Jak się nie ma pary w nogach to ciężko się biega. Chrapek nie jest typem szybkościowca, ale wolniejszy od Jirsaka na pewno nie jest. Problem tylko w tym że jest fatalnie przygotowany do rundy. Ja go nie skreślam bo widzę w nim spory potencjał.

Nie ma co płakać kolejne mecze przed nami. Niech Szewczyk trochę pogra albo inni z ME.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 18.05.2013, 15:28
Po dwie bramki zawinili wczoraj Stolarski i Uryga... Szczególnie ten drugi sprawiał wrażenie że nie bardzo wie co się dzieje w polu karnym... Chavez wykazywał więcej ochoty do gry ale 3 bramka jest zasługą jego biernego krycia Pepe... Ogólne cała 4 obrony grała wczoraj dramatycznie słabo... DRAMATYCZNIE... Gdyby nie Miśkiewicz to byłby pogrom i zgrzytanie zębami... Liczę że może po powrocie Głowackiego będzie choć jeden zawodnik co potrafi jako tako wyprowadzać piłkę z obrony...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.05.2013, 15:29
Wilku ładnie rozprowadził na 1:0 dla Śląska.
..
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.05.2013, 15:37
Polski Xavi.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.05.2013, 18:05
fialo napisał(a):Wyświetl post
No no tu się zgadzam. Cwetan to kawał napastnika. O jego bajecznej technice można by opowiadać miesiącami. Zarabia strasznie małe pieniądze i strzela tyle goli. Nie wspominam już o asystach. Szkoda tylko, że w lecie zły wujek Cupiał sprzeda go od razu jak się znajdzie chętny zza granicy, nasz atak już nie będzie taki sam, zastąpienie zawodnika dającego tyle jakości będzie graniczyć z cudem :(
Ale po co to?
Napisałem przecież:
Zawodnik przy piłce jest spanikowany (nie dotyczy [...], Genkowa [...]).
Co znaczy po polsku: Kiedy Genkow jest przy piłce nie panikuje, ale stara się wybrać najrozsądniejsze rozwiązanie - strzał, zgranie, oddanie piłki lepiej ustawionemu koledze.To czy jest bajecznym napastnikiem czy nie to inna sprawa.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.05.2013, 18:36
Wczoraj większe zaangażowanie pokazał moim zdaniem Kosowski.
No właśnie to mnie najbardziej dobija. Kto daje z siebie 120%? Kosa, Głowa, Sobol i Mały.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów