|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Osoby odpowiedzialne za to ze ta hołota trwa przy władzy już drugą kadencję będą sie wstydzić do końca życia. Jak im już mózgowie zastartuje i zrozumieją jak się sfrajerowali. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Mała przestroga tak a'propo pętających się (tylko) w tematach politycznych propagandystów i agitatorów POwskich.
Uważajcie, abyście nie zostali potraktowani przez swoich pryncypałów, jak asystentka posłanki Beaty Bublewicz z PO. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Doprawdy można rżnąć głupa w najlepsze, ale niestety to liczby weryfikują kto ma tutaj rację. Porównaj sobie poprzedni rok z obecnym i posłuchaj prawdziwych ekonomistów, którzy jak tylko ujrzeli założenia budżetowe to złapali się za głowy i wieszczyli (słusznie jak widać), że liczby są z kosmosu i budżet do wakacji nie przetrwa. A tutaj jeszcze się okazuje, że tańczenie Poloneza w parach damsko-męskich to dyskryminacja ze względu na orientację. No ja .......ę... i są jeszcze idioci, którzy będą bronić tej ekipy do ostatniego tchnienia... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Plotki, że Tusk jest brany przez chadeków pod uwagę przy ustalaniu listy potencjalnych przewodniczących zostały potwierdzone przez osobę, która kompetencje do tego posiada. Ciekawa kwestia jest z tymi wyborami w Niemczech. Wygląda na to(co też nie jest jakimś zaskoczeniem), że Tusk jest głównym kandydatem wspieranym przez Merkel. Wygląda jednak też na to, że w przypadku gdyby CDU utraciło władzę w Niemczech(strata głosu w Radzie Europejskie), ale chadecja wygrała wybory do parlamentu europejskiego, to rządzącym w Niemczech i Francji socjalistom(głosy w Radzie Europejskiej) bliżej by było do Reding, Reinfeldta lub Barniera(tu akurat nie wiem czy jest to postać konfliktowa na politycznej scenie wewnątrz Francji, ale nie podejrzewam). Inna sprawa, że jest to tylko nieoficjalna lista potencjalnych kandydatów, a sam Tusk się nie zadeklarował. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Socjalistycznego złodziejstwa ciąg dalszy czyli "cypryjska brzytwa" ...
http://www.interia.tv/wideo-felieton...wa,vId,1126932 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja jestem za tym żeby depozyty w bankach były gwarantowane do wysokości 100 mln euro.
Pytanie skąd fundusze gwarancyjne biorą na to pieniądze, bo nie podejrzewam, że z kosmosu.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.05.2013 o godz. 17:31.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stary dobry znajomy
znowu robi "interesy", tym razem z rządem Tuska:Cytat:
P.S. No to wiemy teraz dlaczego w zeszłym roku zadecydowano o rezygnacji z budowy elektrowni w Ostrołęce. Zamiast zasilać swoim pradem teren od Warmii po Mazury, zarabiać będzie tow. Putin. A Polska jak ta wydmuszka, kazdy ją dyma i na niej zarabia. A tu historia sowiecko-po- wskiego agenta i dyplomaty namaszczonego przez Bartoszewskiego z wczorajszego programu "Bliżej" Pośpieszalskiego: http://wpolityce.pl/wydarzenia/53741...aja-nowe-fakty Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 17.05.2013 o godz. 06:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wis.la/qe9kq
Cytat:
Wpływ znikomy(mam nadzieję), natomiast prestiż i swojego rodzaju symbol już znaczący. Przekładając sytuację na obraz wewnątrzkrajowy mamy również przykład współdziałania/kontynuacji działań przez negocjujących tekst Traktatu i obecnie rządzących.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.05.2013 o godz. 17:32.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Czytam w polskiej prasie artykuł jakiegoś dupka: "Narodowcy wyszli na ulice"! Jak jakieś Hitler Jugend. Kto te bzdury pisze? Kim jest ten pajac dziennikarski, który rozumie świat na opak? Kto go zatrudnia? Gdzie on sie chował? W Ameryce tacy narodowcy to zwykli mieszkańcy Ameryki. Dlaczego w Polsce niektóre media stygmatyzują wolnych, patriotycznych obywateli? Nic dziwnego, że w rankingu Wolności Prasy, jesteśmy za wszystkimi państwami cywilizacji zachodniej i mamy pozycję jak Trinidad i Tobago. Tylko, że u nas nie ma systemu, który niszczy wolne dziennikarstwo i wolne życie. Niszczy je dupek dziennikarz, który pisze co pisze, bo myśli, że takie brednie o np. narodowcach lubi jego szef. To jest dziennikarstwo uprawiane pod dyktando establishmentu spod znaku mocium panie.[...]" http://czat.onet.pl/1682501,1,0,mari..._dyskusji.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Moze napiszesz, co miala dobrego pani Jakubiak kiedy robiono z niej ministra sportu? Bo ona to nie miala nawet CV... Na czym twoim zdaniem, ma sie opierac pracodawca zatrudniajac ludzi? Przeciez jakos musza mu swoje kwalifikacje pokazac. Oczywiscie wy sadzicie, ze albo CV mozna sobie wsadzic albo CV jest sfalszowane, ponaciagane jak guma w majtkch itd...Wiec generalnie: nie mozna opierac sie na CV bo...i tu nastepuje ciag przypuszczen, domnieman itd.Zaczynacie wpierdzielac wlasny ogon ![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Beczysz jak baba ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swego czasu na forum trwał spór o prawdziwa role Wałęsy. Bolkoidzi byli pewni swego wodza, przeciwnicy podrzucali znane ale nie funkcjonujące w publicznym obiegu fakty na temat jego przeszłości.
Teraz gdy tzw. salon przy...lił Bolkowi mocno w łeb, ten zaczął wierzgać i grozić kumplowi z salonu ujawnieniem jakiś mocno kompromitujących faktów z jego życiorysu. A jak to widzi Gwiazda: Cytat:
P.S. A czyją strone w tym sporze biorą teraz bolkoidzi ? Niezły dylemat dla nich ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przepraszam...nie zauwazylem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gwiazda zawsze mial z Walesa problem. Zrodlem takiej niecheci moze byc zwykla zazdrosc. To co funkcjonuje nt. Walesy niektorzy nazywaja faktami a inni manipulacja. Fakty to sa taki, ze jest wielu takich w Polsce, z Gwiazda na czele, ktorzy role Walesy chca koniecznie sprowadzic do roli frajera ktory sie paletal po Stoczni. Dlaczego? Zwykle kompleksy. Najwazniejsze to skompromitowac Walese bo wtedy pojawi sie miejsce na kreowanie nowych bohaterow tamtych czasow i moze gdzies da sie upchac Kaczynskich w calej tej walce z komuna. Juz Jarek opowiadal o swojejj walce, o tym jaki to byl zaskoczony brakiem internowania. PS. "bolkoidzi"...co to w ogole jest za konstrukcja? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
To pozycja przygotowana specjalnie dla ciebie. ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie, dziekuje ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wczoraj usłyszałem w trzeciej stronie medalu że tylko 2 spośród 5 snowboardzistów którzy JUŻ WYWALCZYLI KWALIFIKACJE DO SOCZI będzie dofinansowanych przez niejaką ministrę. Co ciekawe ona sama ponoć o niczym nie wie
. To chyba standard w gabinecie cudaka. Ciekawe czy 5 mln by na taki cel wystarczyło. A może zwyczajnie jak za starych czasów nie możemy być lepsi niż gospodarze...![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Może napiszesz coś o tym ,że na ochrone Kaczyńskiego idzie rocznie milion złotych z pieniedzy partyjnych czyli naszych podatków. Kaczyński się zachowuje jak zwykły kacyk , ale pewnie dla takich jak Gwiaździsty postępuje on w interesie narodowym. Tylko JOWy i zabranie finansowania partii z budżetu może ukrócić to złodziejstwo |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Krótko i na temat. Zwolennicy Bolka co macie do powiedzenia na ten temat ? Z salonu wieje gównem, strasznie śmierdzi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ty za to los czy to snowboardzistów czy w ogóle spraw narodowych masz w d... nic odkrywczego, pomyleni tak mają. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Pomyleni to szukają wszędzie pro-rosyjskich spisków nawet jak sprawa sie tyczy snowboardzistów i zimowej olimpiady... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jutro kolejny sądny dzień. Zobaczymy, czy pękła stopa bezrobocia w wysokości 15%, czy jednak będzie circa 14%, które oczekiwałem mimo tej "strasznej" ilości zwolnień jakie miały być tej wiosny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maciej Pawlicki, reżyser: http://wpolityce.pl/artykuly/53957-m...aly-sie-lepiej
Ostatnio edytowane przez yarow : 21.05.2013 o godz. 01:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie no rece opadaja. Ja tu Gwiazde wepchnalem? Moze tobie ta burza cos zrobila...u mnie wczoraj piekne sloneczko caly dzien a i pomieszczenie klimatyzowane PS przeczytaj co cytowales, a na co ja odpowiedzialem. Moze nie czytales tego co cytujesz...to by jakos wyjasnialo sprawe. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||
- milionem złotych rocznie na ochronę lidera największej partii opozycyjnej - wydanymi zgodnie z prawem, wiedząc jak BOR pod rządami Janickiego funkcjonuje, oraz pamiętając o planowanym już zamachu na Kaczyńskiego (zamordowano wówczas śp Rosiaka). a - np wydaniem niezgodnie z prawem "lekką rączką" kilku milionów złotych na komercyjny koncert Madonny Nie widziałem tu Twojego oburzenia w tym drugim przypadku. A wiesz skąd się wzięła konieczność płacenia za ochronę, zamiast korzystania z "usług" BOR-u? Ochrona BOR-u Kaczyńskiemu była odbierana dwukrotnie: najpierw w 2009 roku (prawdziwy spektakl medialny!) , potem ponownie w 2010 roku (kilka miesięcy po katastrofie smoleńskiej). Wówczas Kaczyński sam wynajął sobie ochronę i tak już zostało. Po morderstwie Rosiaka padła propozycja wznowienia ochrony BOR-u, ale biorąc pod uwagę że nie wiadomo na jak długo znowu została by ona przyznana ( i z jakim spektaklem medialnym) i wiedząc jaką ochronę serwuje BOR, Kaczyński sam z niej zrezygnował. Nie dziwie mu się. 27marzec2009 napisał(a):
7lipiec2010 napisał(a):
Jest to typowa wrzutka dla mediotów i jak widzę trafiła na podatny grunt. ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jaka jest inna przyczyna zawieszenia trwającego od trzech lat finansowania, właśnie wtedy kiedy kwalifikacja olimpijska została osiągnięta? To tak jakbyś śpiesząc się na pociąg przebiegł 5 km i wbiegając na peron dworca widząc czekający pociąg zatrzymał się i patrzył jak odjeżdża. Wytłumaczenie jest jedno, jakiś "przekręt" albo najczystszy idiotyzm. Ty moje wytłumaczenie nazywasz spiskiem, a ja może tylko nie chcę do siebie dopuścić prawdy, że w Polsce pier....ci wybrali do władzy pie....tych.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 21.05.2013 o godz. 09:35.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po wyborach w 2005 roku prezydent Kaczynski dostal ochrone (normalne w wypadku prezydenta) ale ochrone dostal tez Kaczynski Jaro, ktory byl tylko prezesem parti. Argumentowali to chlopaki tak, ze i prezes i prezydent sa do siebie podobni wiec ktos by mogl prezesa pomylic z prezydentem i na odwrot
![]() Kaczynski Jarek znany jest z tego, ze bardzo lubi przywileje wladzy wlasnie takie jak ochrona, sluzbowe bryki, kierowcy...to nie jest zadna tajemnica. ![]()
|
|
|