|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|||||
|
Cytat:
Primo-ocelowo stadion miał mieć przecież 20-21 tys. miejsc. Był kilkukrotnie przeprojektowywany ze względu na plany kandydowania do Euro 2012 by uzyskać jak największą pojemność. Secondo- projekt powierzono architektowi, który nigdy w życiu nie projektował żadnego obiektu sportowego, a już na pewno nie takiej wielkości. Tertio- brak meczy Euro. Wiadomo- nie ma zawodów- po co odpicować stadion. Quatro- brak LM po odpadnięciu z Apoelem. Jw. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Panie kolego, nie było czego niszczyć, bo NIC NIE ZOSTAŁO ZBUDOWANE! (oprócz bubla stadionowopodobnego). Brak boisk, akademii, ogólnie rzecz biorąc infrastruktury. Cupiał po zbudowaniu składu, który bił ligę o lata świetlne (lub po prostu na głowę) rok w rok skutecznie demontował, sprzedając najlepszych zawodników, nie ściągając w jego miejsce równie dobrego (nie mówiąc lepszego) zawodnika. Cytat:
Tylko dalej nie byłoby wiadomo, czy nie zrobiłoby mu większego whiskasa zamiast mózgu niż jest w chwili obecnej. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma Wisły bez Cupiała a jeśli ktoś pożegna sie z Wisłą to prędzej Legionista niż C.Smuda już na wylocie a w Wiśle powoli zacznie sie szukanie winnych nieudanego sezonu .Kulawik pewnie zostanie w trybie oszczędnościowym a kadra uszczupli sie o Pareike i ostatniego Holendra ewentualnie kogoś z trójki Głowacki ,Kosowski,Sobolewski.A C zacznie czystki wyjątkowo od góry i wyjątkowo największym transferem może być Smuda w miejsce Legionisty i Frankowski jako człowiek Smudy w sztabie Kulawika.Aczkolwiek to tylko jeden z możliwych scenariuszy jaki zajdzie w Wiśle po sezonie,możliwe też że wszystko zostanie po staremu na górze
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
![]() Opinie na gowork są porażające. Z jednej strony - trzeba mieć do nich dystans, jak do wszystkiego w internecie. Z drugiej zaś można wyciągnąć pewną średnią i obraz tego co być może się dzieje. Mam dwóch znajomych z doświadczeniem z TF. Jeden zrezygnował bo stare cwaniaki kompletnie go wyniszczyły. Drugi został (rodzina, dzieci, brak innych perspektyw) ale stał się strasznie cyniczny, nerwowy, bucowaty krótko mówiąc. Nikomu nie narzucam swojego zdania, może to ja mam nie po kolei w głowie. Ale dla mnie jeśli te pieniądze od TF pochodzą z takiego wyzysku i nepotycznej degrengolady na wyższych stanowiskach to ciężko wspominać mi złotą erę Wisły z takim rozżewnieniem. A burdel, groteska i terror w zakładach to też nieodzowna część Bogusława Cupiała. JEŚLI prawdą jest, że np. stare maszyny są naprawiane przez szeregowych pracowników z pominięciem zasad BHP, zagrożeniem zdrowia i życia - to śmiesznie się ogląda te laurki pt. "co wielmożny Cupiał ZROBIŁ". Zrobił? Rękami ludzi zastraszanych, skundlonych, sponiewieranych? Może w polskich realiach to nikogo nie rusza ale polskie realia nie są normalne a robienie pieniędzy to nie jest żadne usprawiedliwienie. Zawsze można napisać, że być może do B. Cupiała nie dochodzi 99% z tego co się dzieje(JEŚLI się dzieje). Ale czy to też o nim nie świadczy w jakiś sposób? Co to za właściciel, który ma w dupie ludzkie tragedie we własnym zakładzie, byleby się kasa zgadzała? Jak już podkreślałem - prawdy nie znam. Pewnie w każdym zakładzie, w każdym dziale czy brygadzie jest zupełnie inaczej. Oceniał Cupiała nie będę bo go nie znam i nic o nim nie wiem. Chciałbym jednak wyrazić takie jedno małe zdanie naiwnego idealisty : wolałbym oglądać B klasę robioną przez ludzi z pasją niż Ligę Mistrzów fundowaną dzięki s....ysyństwu. A jeśli kogoś to śmieszy to ok, ma do tego prawo, niech sobie tylko zada pytanie - po co w takim razie wycierać sobie gęby postaciami takimi jak Reyman. Ludźmi ideałów i honoru. ![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Szczerze, to pracownicy zawsze nadają na pracodawców na każdym kroku. Nigdy nie widziałem pracownika, który wychwala swojego szefa.
Taka prawda;> |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
i szczerze, to najczęściej pracownicy mają rację. Oni to wszystko odczuwają na wlasnej skórze i widzą na własne oczy. Nawet jeśli przeginają to w ich opinach jest jakieś 50% prawdy
ps. a propos metod naszego bossa to słyszałem historyjkę z ust człowieka pracującego w myślenickiej służbie zdrowia. Kiedyś boss przybył z wizytą do szpitala, pytał o bolączki, o to jakiego sprzętu im najbardziej brakuje. Lekarze i dyrekcja sądząc, że szukuje się sponsoring mówili, że ludziom z Myślenic i okolicy najbardziej brakuje tego i tamtego. Po pewnym czasie boss założył Centrum Medyczne przy Telefonice, gdzie te wszystkie sprzęty i aparatura są dostępne. Nie za darmo, oczywiście. Ma chłop smykałkę do interesów. Powinien pojechać do Legii i spytać jakich piłkarzy chcieliby kupić, ale trochę brakuje im kasy...
Ostatnio edytowane przez FraMat : 28.04.2013 o godz. 15:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
FraMat tylko 50% prawdy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Barti małe sprostowanie nie ma Wisły bez Cupiała w ekstraklasie.Na dzień dzisiejszy nie ma też chętnych by wykupić od C udziały w klubie nawet miasto nie było by zainteresowane . A jak ma być szopka z nowym właścicielem jak w Polonii czy ŁKSie to może lepiej się cieszyć że C jest z Wisłą w dobie kryzysu w tabeli i że nie zamierza opuszczać klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mylisz sie ,pracowalem dLa Piotrka Skrobowskiego z poczatkiem lat dziewiecdziesiatych - od jakiegos roku dziewiecdziesiatego piatego nie mam z nim kontaktu , ale zawsze go przedstawiam jako wzor szefa.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nie no jasne, że pracownicy są jacy są. Zwłaszcza fizyczni - najepiej żeby im porozkładać leżaki, dać do łapy drinki z palemkami, podstawić popielniczke i puścić film czy wręczyć tablet. Inaczej 80% zawsze będzie narzekać na wszystko.
Ale pomiędzy narzekaniem leserów a tworzeniem kołchozu - maszynki do gnojenia jest pewna różnica. Jak jest w TF nie przesądzam, bo niby na jakiej miałbym podstawie... Widzę w tym wątku dużo grania w statki. Może zrobi to, może tamto, każdy antycypuje co ma Boguś w głowie. Dziwne, że nikt nie zainteresował się kondycją TF (nie tylko finansową ale i właśnie atmosferą, dobieraniem ludzi na kierownicze stanowiska itd.). Podmioty są dwa ale boss jeden. Jeśli faktycznie w jednym rządzą mianowani przez niego pociotkowie i inne przydupasy - to na jakiej podstawie oczekiwać, że w drugim miałoby być normalnie? No tyle, może jednak EOT. Miłej niedzieli. ![]() ![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Skąd wiesz, że nie ma kupców? Bo niby nikt o tym nie napisał? A może jeszcze nikt nie odkrył kart? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Tyle razy powtarzałem na SB - wygram w Euromillions to odkupię. Nie odkryłem jeszcze kart
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
WISŁAZWE C nie sprzeda Wisły która cały czas jest dłużnikiem C.A Nawet jeśli to na pewno nie za złotówke i cena może być zbyt wygórowana żeby ktoś chciał odkupić Wisłę.Na rynku też nie ma chętnych był temat konsorcjum ale temat upadł a Solorz zniechęcony Śląskiem też raczej nie będzie zainteresowany by inwestować w Wisłe
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Konkrety. Skąd wiesz jaką cenę krzyknie Cupiał za Wisłę? Podajesz Solorza - którego nawet nikt nie bierze pod uwagę. To tak jakbym ja powiedział, że Wojciechowski kupi Wisłę bo mu się marzy nowy klub i nauczył się zarządzać klubem. Wróżenie z fusów. Na dzień dzisiejszy nie ma żadnych konkretów co do przyszłości Wisły. Nie wiemy czy Cupiał sypnie kasą ( pobożne życzenia) czy może sprzeda klub bo nie ma zamiaru wkładać w niego pieniędzy. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
OJ Zwe Zwe
Dałeś sie podejśc ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Za późno Chciałem od magika z FM wyciągnąć kilka istotnych informacji i dowiedzieć się czy kupuję Wisłę czy nie ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Nie mam raczej informacji z pierwszej ręki, ale w okolicy trochę się słyszy na ten temat. Ponoć nie jest ostatnio najlepiej. Nie wnikam w szczegóły, bo chcę uniknąć jakichś nieścisłości, ale cudów latem bym się nie spodziewał. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
To chyba oczywiste ..B.C nie chce zbudować tu nic trwałego, chce mieć jedynie szybki doraźny sukces, oraz fajną zabawkę ..Jedyna nadzieja w tym że ludzie się czasem jednak zmieniają, może i nasz Boguś zmieni stosunek do Wisły i zacznie budować klub na sprawdzonych wzorcach, ot choćby niemieckich..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pewien inny 'magik' wyliczył że krzyknie 100 baniek za coś co jest warte 20.
Fakt_pl: 'Cupiał nie może sprzedać Wisły' vel 'nie opłaci się sprzedawać Wisły' http://sport.fakt.pl/Nie-oplaci-sie-...,209912,1.html ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Bunoza jest szczególnie dobry w kopaniu się po czole, na pewno nie wart utopionej w nim kasy. To są fakty, z drugiej strony Iwan kilkakrotnie bronił Kapki i dobrze się o nim wypowiadał. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Od wczoraj trwa koszmar najpierw dowiadujemy sie, ze DS. zostaje Kapka a pozniej, ze mamy komitet transferowy w skład, którego wejdzie Rogala.
Kolejnym ruchem bedzie zatrudnienie Smudy jako trenera. Mamy/będziemy mieć trio najwiekszych hien w historii Wisły: Kapka + Rogala + Smuda Przy tych panach Bednarz mimo, że buc i legionista wyglada na ostoje profesjonalizmu i uczciwosci. Wszystkie hieny już w Wiśle były ale w różnych okresach nigdy z dobrym skutkiem, teraz mamy kumulacje. Teraz dla właściciela gromkie: Dziekujemy!!! Na forum sa 2 grupy, 1 krytykujaca Cupiala, druga dziekujaca za ubiegle lata. Panowie tak czy inaczej spotkalibysmy sie w jednym punkcie, poprostu Wisła bez Cupiała kopała by się po nizszych ligach, a z Cupiałem będzie tak w przyszłości. Jedyne co nas różni to czas jaki minie przed totalnym rozkladem klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zdzisek o wszystkim wiedział. Sam był oficjalnie głownym motorem tych przekrętow. A to, ze Cupiał to przepuścił, wiele mówi
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wychodzi na to, że tak uwielbiany i wychwalany przez wielu dobrodziej Pan Bogusław C. jest zwykłym cwaniaczkiem, człowiekiem bez wykształcenia (ukończył tylko technikum.. kolejowe w Sosnowcu
), któremu się po prostu udało w odpowiednim momencie założyć firmę i wykraść z Państwa w czasie zmian ustrojowych ile się tylko dało.Bogusław C. jest prawdopodobnie umoczony w jakieś afery, że tak się boi pewnych Panów Kapków itp. Nie oczekujmy od niego wiele. Najprawdopodobniej nakradł, a potem wydawał nasze pieniądze (podatników) na cała masę grajków, teraz kranie widocznie mniej i nie stać go na kolejne wydatki. Oficjalnie zaczynam akcje: "NOWY, "WYKSZTAŁCONY" WŁAŚCICIEL WISŁY - POTRZEBNY OD ZARAZ" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Że tylko Zdzisek o wszystkim wiedział? W jakim celu poważna firma wypuszcza do podpisania umowy kogoś, o kim później mówi, że nie był do tego upoważniony..?15 lat zajęło ci dochodzenie do takich wniosków? Daruj takie p..lenie. Masz na coś dowody, idź do prokuratury, a nie puszczaj bąki na wiślackim forum. Weź sobie profesiura. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I z czego rżysz pajacu? Od kiedy ktoś z ukończonym technikum to osoba bez wykształcenia? Patrząc na wyniki matur, których poziom jest żenujący, śmiem stwierdzić, że większość młodzieży miałaby duże problemy z ukończeniem takiego technikum. Cupiał, jak twierdzisz osoba bez wykształcenia, dorobił się ogromnego majątku. Zapytaj obecnych wykształconych magistrów jaki mają pomysł na zarobienie dużych pieniędzy. I napisz jeszcze jaki jest plan Twojej "akcji". ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|