|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
... odlecieć do niebytu, z pełnymi konsekwencjami FINANSOWYMI. Głupota nie zasługuje na zapomnienie. Jest tylko taki problem że odpowiedzialność urzędników w Polsce jest ograniczona. Co łączy się z takim niepopularnym tematem jak wysokość wynagrodzeń urzędników państwowych na najwyższych szczeblach. Nie chcę tu uciekać od tematu ale czy nie uważacie że wynagrodzenia takich osób jak: prezydent, premier, ministrowie itd są żenująco niskie? Jak można oczekiwać profesjonalizmu od polityków jak nikt poważny i profesjonalny, z przyczyn stricte ekonomicznych, nie będzie chciał się w politykę bawić. I potem mamy taką Muchę, dla której ta funkcja równie abstrakcyjna jakby ja posadzić za sterami promu kosmicznego. Wracając do wyliczeń to górny pułap odpowiedzialności Pani Ministry to ok. 144 tys. PLN. Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez lazy : 10.05.2013 o godz. 11:16.
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Lazy
a nie uważasz, że to po prostu wina osoby dobierającej ludzi na stanowiska, czyli w tym wypadku premiera To on wybrał na stanowisko ministra sportu osobę, która o tej dziedzinie życia nie ma kompletnie pojęcia. Mało tego wcześniej poprzez zamiatanie wszelkich afer pod dywan doprowadził do tego (m.in. rozpierdalając CBA), że jego ludzie kompletnie się rozzuchwalili w przywłaszczaniu publicznych pieniędzy dla siebie i swoich znajomych/przyjaciół/rodziny. Daruj sobie argument o zbyt niskich pensjach. Do tych pensji dochodzi 13-tka, 14-tka, nagrody i inne pierdoły. Doprawdy nie mają na co narzekać, co widać choćby po tym jak wielu pcha się na te stanowiska. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żaden manager z prawdziwego zdarzenia nie będzie pracował dla idei i wyższych celów za 12 tys. brutto. Przecież w prywatnej firmie jest w stanie zarobić wielokroć więcej. Tacy ludzie pojawiają się w polityce tylko żeby nawiązać kontakty i przeskoczyć na inny stołek w dużej polskiej lub zagranicznej firmie. Więc czego możemy się spodziewać po takiej sytuacji? ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
||
Tutaj sie muszę zgodzić - dostali naprawdę niezła kasę ![]() Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zimna wojna między Radiem Maryja a „Gazetą Polską” weszła w nową fazę. Ojciec Rydzyk wystosował nowy komunikat, w którym daje do zrozumienia, że nie podoba mu się nowa telewizja Piotra Sakiewicza TV Republika. Powód? Stacja zabiega o datki w tym samym środowisku co ojciec dyrektor i ma podobny krąg odbiorców. Słowem - TV Trwam ma poważną konkurencję.
Ale ojciec Rydzyk oczywiście o tym nie wspomina. Wzywa, by słuchacze radia nadal zbierali podpisy pod petycją z żądaniami przyznania koncesji na multipleks dla TV Trwam, wspomina też o demonstracji w tej sprawie. I przy okazji atakuje „Gazetę Polską” i TV Republika. W swój sposób - że niby coś z nimi nie tak, ale do końca nie wiadomo co. A właściwie wiadomo. - Słyszałem, że ktoś podszedł do organizatorów manifestacji z Gdańsku, przedstawił się, że jest z klubu „Gazety Polskiej” i powiedział: „My już mamy swoją telewizję – TV Republika” - ciągnie redemptorysta. - Jeszcze zobaczymy, co to jest. Widzę tam różnych ludzi, wierzę w ich dobrą wolę, ale niepokoi mnie np. to, że miejsce na satelicie dostali od właściciela Polsatu. Nie jestem przeciwny, ale mam bardzo ważne pytanie. Co to w takim razie jest? Drodzy Państwo, po uczynkach poznamy. Niech będzie wiele telewizji, ale prawdziwych. Wspierajmy każde dobro i kulturalnie pchajmy się do przodu. Z Bogiem. Tyle komunikat zakonnika. Słowa o tym, że TV Republika kolaboruje z Polsatem, to w oczach słuchaczy poważny zarzut. Wszak stacja Zygmunta Solorza dla nich to "medium mętnego nurtu". A jak współpracuje z nim kanał Sakiewicza, to już podejrzana sprawa. Rydzyk sie boi ,że moherowy wdowi grosz przestanie napływać szerokim strumieniem do Torunia |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Czyli najpierw kręcili walki a potem donieśli na swoich ludzi.
Sorry, pracowałem w budżetówce i nie masz prawa kupić rolki papieru toaletowego bez zatwierdzenia faktury przez dyrektora / kierownika działu czy oddziału. Oczywiście ze goście musieli o wszystkim wiedzieć. Przypomina mi sie casus zmowy cenowej Obi i Casto. Jedni i drudzy oszukiwali klientów ale jak zrobiło sie gorąco to Casto doniosła na Obi. Obi dostało karę 20x większa - u nas Casto to są ludzie Nowaka właśnie.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 10.05.2013 o godz. 16:01.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Służbowy wyjazd sprawił, że nie było mnie wczoraj w domu i nie miałem okazji zobaczyć tej wspaniałej czołówki wiadomości...
http://w34.wrzuta.pl/film/0Hsg4BaDvM...ka_9_maja_2013 Wracając z delegacji miałem jednak okazję wysłuchać audycji (bodajże radiowa "trójka") o dniu zwycięstwa, o wspaniałych radzieckich żołnierzach, o patriotyźmie młodego pokolenia Rosjan. Były opowiadania "wyzwolicieli", wzruszające wypowiedzi dumnych ze swoich dziadów mieszkańców Moskwy itp... Oczywiście komentarza ze strony redaktorów o "bohaterskich wyzwolicielach" żadnego.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 10.05.2013 o godz. 17:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
post nie na temat: żółta kartka
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zęby bolą i włos się jeży na głowie jak czyta się twoją radosna twórczość. Gościu, ty nie masz nawet elementarnej wiedzy jak wygląda i jak działa gospodarka wolnorynkowa.
Nie wypowiadaj się w temacie, o którym masz blade pojęcie, bo robisz sie równie śmieszny jak twój wódz JarKacz, który jeździ po Polsce i gada coś o robieniu dzieci, samemu będąc kawalerem jedynie wychowującym kota. Wali mnie to czy są to osoby po znajomości, po rodzinie czy jeszcze co innego. Dla mnie te osoby maja papiery, aby taka spółkę jak PKP wyprowadzić na prostą. I nie pisz bzdur, że jakiś maszynista smieje się z prezesa, bo ten nie zna się na prowadzeniu lokomotywy. On nie jest od tego. Poczytaj te 3 zyciorysy, ja widzę tu finansistę, ekonomistę i osobę z kolei. Jak dla mnie świetne połączenie kompetencji. Jakub Karnowski (ur. 1 marca 1974 w Sosnowcu), polski ekonomista, finansista, menadżer, prezes PKP S.A.. Absolwent Liceum im. Stanisława Staszica w Sosnowcu (1992)[1], Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie oraz studiów MBA w Szkole Zarządzania Carlsona (Carlson School of Management) na Uniwersytecie Minnesoty (University of Minnesota) w Minneapolis (1997)[2]. Stypendysta Fundacji Margaret Thatcher (The Margaret Thatcher Foundation) w Londyńskiej Szkole Ekonomicznej (London School of Economics). W 1999 był uczestnikiem programu na Uniwersytecie Harwardzkim (Harvard University) – w Szkole Administracji Publicznej Johna F. Kennedy'ego (John F. Kennedy School of Government). W 2004 w SGH uzyskał tytuł doktora nauk ekonomicznych, w 2007 dyplom licencjonowanego doradcy inwestycyjnego (Chartered Financial Analyst - CFA), nadany przez amerykański CFA Institute. W 1995 pełnił funkcje w Fundacji Edukacji Ekonomicznej, w 1996 pracował w II Narodowym Funduszu Inwestycyjnym. Był sekretarzem osobistym, szefem gabinetu politycznego oraz doradcą ministra finansów Leszka Balcerowicza (1997-2000). Następnie przeszedł wraz z nim do Narodowego Banku Polskiego, gdzie był jego doradcą, a później dyrektorem Departamentu Zagranicznego NBP (2001-2003). Zasiadał również w Komitecie Inwestycyjnym Rezerw Dewizowych tegoż banku. Był doradcą Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych "Lewiatan", członkiem rad nadzorczych m.in. Agencji Rozwoju Przemysłu SA oraz szeregu spółek przemysłowych. W latach 2003 - 2008 pracował w grupie Banku Światowego w Waszyngtonie jako zastępca dyrektora wykonawczego. Od 2008 prezes zarządu PKO Towarzystwa Funduszy Inwestycyjnych SA, od 2012 prezes zarządu Polskich Kolei Państwowych S.A. Wykłada w Kolegium Analiz Ekonomicznych SGH, w Katedrze Międzynarodowych Studiów Porównawczych, której kierownikiem jest prof. Leszek Balcerowicz. Dr Piotr Ciżkowicz jest ekonomistą - doktorem nauk ekonomicznych. Ukończył warszawską Szkołę Głównę Handlową. Jego promotrem był Leszek Balcerowicz. Jest adiunktem w Katedrze Międzynarodowych Studiów Porównawczych Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, gdzie zajmuje się problematyką determinant wzrostu gospodarczego, polityką pieniężną, finansami publicznymi i zastosowaniem narzędzi ekonometrycznych w badaniach ekonomicznych. W latach 2002 roku związany z Narodowym Bankiem Polskim. W latach 2004-2008 kierował Wydziałem Międzynarodowych Studiów Porównawczych w NBP. W latach 2007-2009 był wiceprezesem Towarzystwa Ekonomistów Polskich. W roku 2006 był ekspertem zespołu ds. reformy systemu ochrony zdrowia przy Rzeczniku Praw Obywatelskich. Od 2008 roku związany był z firmą doradczą Ernst & Young, w której kierował zespołem doradztwa ekonomicznego realizującym wiele projektów badawczych zarówno dla sektora prywatnego, jak i administracji centralnej i samorządowej. Był też dyrektorem programu badawczego "Sprawne Państwo" fundowanego przez tę firmę. Pd 5 kwietnia 2012 r. członek zarządu PKP SA. Maria Wasiak Jest absolwentką VI Liceum Ogólnokształcącego im. Jana Kochanowskiego w Radomiu. Ukończyła studia prawnicze na Uniwersytecie Warszawskim. Odbyła aplikację sądową, orzekała jako asesor sądowy, w 1990 została radcą prawnym. W latach 90. współtworzyła radomskie struktury ROAD i Unii Demokratycznej. Od 1994 do 1997 kierowała radą regionalną Unii Wolności w województwie radomskim. Jest też absolwentką Wielkopolskiej Szkoły Biznesu przy Akademii Ekonomicznej w Poznaniu. W 1998 była wicewojewodą radomskim, ostatnim w historii tego województwa. Następnie objęła stanowisko szefa gabinetu politycznego ministra transportu Tadeusza Syryjczyka. Od czasu odejścia z administracji rządowej pełni kierownicze funkcje w strukturach Polskich Kolei Państwowych, m.in. dyrektora projektu (2000–2001), prezesa zarządu PKP Przewozy Regionalne Sp. z o.o. (2001–2002), dyrektora Biura Prywatyzacji oraz członka zarządu, dyrektora promocji i spraw społecznych PKP S.A. 30 grudnia 2010, po odwołaniu ze stanowiska prezesa PKP S.A. Andrzeja Wacha, została pełniącą obowiązki prezesa tej spółki[2]. 19 maja 2011 została powołana na prezesa zarządu PKP S.A. Odwołano ją 5 kwietnia 2012, powierzając jej stanowisko członkini zarządu. Została także wiceprzewodniczącą Wspólnoty Kolei Europejskich oraz Zarządców Infrastruktury Kolejowej (Community of European Railway and Infrastructure Companies – CER) w Brukseli, członkinią Rady Wykonawczej Międzynarodowego Związku Kolei (International Union of Railways, Union internationale des chemins de fer – UIC) w Paryżu oraz członkinią konferencji dyrektorów generalnych kolei Organizacji Współpracy Kolei (Организация сотрудничества железных дорог – ОСЖД) w Warszawie.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 13.05.2013 o godz. 15:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
http://www.tygodnikmlodejpolski.pl/news61.php
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.05.2013 o godz. 17:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
http://niezalezna.pl/41267-tusk-wyda...odzinami-ofiar
To dla lemingów, którzy rzekome opłacanie mec. Rogalskiego z pieniędzy podatników uważają za wartą gardła zbrodnię ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jeżeli ktoś jeszcze nie widział:
https://www.facebook.com/MuzeumAK W maju odbywają się uroczystości upamiętniające polskiego bohatera Witolda Pileckiego powyżej macie FB do strony muzeum AK gdzie znajduje się rozpiska w które dni odbywają się jakie imprezy. warto poświęcić czas aby zobaczyć koncert lub wysłuchać referatów i opowiadań. Jak ktoś nie ma FB to na stronie muzeum sa wszystkie szczegóły. Zachęcam Was też do odwiedzenia strony Trybów które patronują to wydarzenie. Najnowszy numer powinien być już na uczelniach a przeczytacie w nim m.in. bardzo interesujący wywiad z Tadkiem lub poczytacie co to jest projekt Pilecki. jeżeli nie jesteście studentami to zapewne niedługo pojawi się również na stronie www.e-tryby.pl Mam taką prośbę polubcie profil Trybów, zdarzają się czasami bardzo interesujące konkursy, teraz widzę że rozdają książki. https://www.facebook.com/MiesiecznikTryby ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Te koniki są ze stajni Balcerowicza. Takim CV się przygotowuje jak kiedyś wyjazdy dla komunistycznych kacyków i ich dzieci z Fundacji Fulbrighta (Cimoszko był takim studentem w USA) by po wstawieniu do spółki Skarbu Państwa działali nie tak jak trzeba tylko tak jak im się każe. A wiedzę mam nie od maszynisty tylko trochę wyżej I nie pisz już o gospodarce rynkowej bo tacy twoi magicy jak Tusk czy JK Bielecki i ich kumple (łącznie z Balcerowiczem) to pierdzieli by w pasiaki w normalnym kraju o gospodarce rynkowej. A tak muszą się spotykać na cmentarzach a ich młodzieńcy (ci z tymi CV) robią za słupy ![]() Swoje newsy powinieneś publikować na Pudelku lub na forum Kasi Tusk. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Wiedziałem, że będzie o Balcerowiczu. Wszak jakie inne argumenty może mieć osoba związana z koleją tym że kiedyś miała bilet miesięczny. Gwiaździsty, uwierz że taką argumentacją (a w zasadzie jej brakiem) możemy obalić KAŻDĄ kandydaturę na JAKIEKOLWIEK stanowisko. Szpen podał Ci na talerzu mięso a Ty stwierdziłeś chciałbyś jednak wegetariańskiego hamburgera, a w ogóle to przecież jest maj. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A Szpenio to podał na talerzu kupę a nie mięso, która Ty wzięłeś za stek argentyński. ![]() A co do biletu miesięcznego. Tym stwierdzeniem pokazałeś, ze nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Bilety tzw, ulgi przejazdowe (o to pewnie Ci chodziło) jakbyś nie słuchał TVN i GW-nainej propagandy to wiedziałbyś , ze mieli kolejarze przyznany jako dodatek do ....niskiej pensji, tak jak deputat weglowy. Komunistyczne państwo pensję wypłacało im tak: trochę pieniędzy + deputat weglowy+ ulgi przejazdowe, a po podliczeniu i tak mięli zazwyczaj mniej niż inni pracujący np. w przemyśle. I nie mam tego biletu , płacę jak wszyscy, i nie jestem zatrudniony na kolei, ale mam dobry kontakt z tą branżą i szpenio mnie głupotami nie zaskoczy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu pewnie kolejni fachowcy vel specjaliści z równie mocnymi CV, wzięli się też do roboty:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
|
Nawet nie zdążyły umilknąć echa po informacjach o finansowaniu przez ministrę Muchę koncertu Madonny (za bagatelka, 5 milionów złotych) oraz o tajemniczych zegarkach ministra Nowaka, dzisiaj gruchnęła kolejna wieść...
Cytat:
Cytat:
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...nis,nId,967602 ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale i tak wg. Szpenia i innych najważniejsze jest to , że mają ....dobre CV
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
PISowcy jak zatrudniali swoich kolesi na państwowych posadach , to nie bawili sie w sprawdzanie CV i np. na stanowisko prezesa Stoczni Gdańskiej obsadzili gościa który jest z wykształcenia etnologiem, ważne ,że miał książeczkę partyjną PISu ,kto by sie tam martwil w sprawdzanie jego CV czy sie nadaje czy nie...
Celem życia tych wszystkich pasożytów są wszelkie możliwe państwowe posady. Kwalifikacje nie maja żadnego znaczenia , to chyba oczywista oczywistość
Ostatnio edytowane przez AS82 : 15.05.2013 o godz. 19:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Krzychu cię rzucił ? Zważ skalę mocium panie i różnicę w zatrudnienu kogoś kto działa w interesie państwa i kogos kto działa w interesie obcych. Poczytaj też sobie te artykuły wyżej to może coś zrozumiesz. Chociaż trochę
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Gdyby proces rekrutacyjny był racjonalny i merytoryczny ,to koleś ,który jest z wykształcenia etnologiem , ubiegając się o stanowisko prezesa stoczni ,powinien dostać odpowiedz że chyba jest popie*dolony i niech sobie poszuka innej pracy.Niestety obsadzanie w spolkach panstwowych nic z racjonalnościa nie ma i wszystko od góry w dół jest obsadzane z klucza partyjnego, po to sie chyba idzie do polityki co nie ? Bajki o działaniu w interesie państwa sobie zostaw dla ciemnego Pisowskiego ludu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jednak jesteś bardziej "małoostry" niż przypuszczałem
Nie doceniłem cięNowak, tu jest i tańczy dla niego ...na rurze: Cytat:
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 15.05.2013 o godz. 21:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=Qz_dbSP9KVs
Rozenek z partii federalistów nie wie kiedy Polska do UE weszła, nie mówiąc już o dacie wejścia w życie polskiej Konstytucji. W świecie Beaty Szydło(zdaje się kiedyś gospodarcza twarz PiSu) Euro zostało wprowadzone w 1993 r. . Jeszcze Grzesiu Napieralski coś postękał a reszta cwaniaczków zlała chłoptasia i w sumie najlepiej na tym wyszli ; ) Warto przypomnieć o magistrze politologu Biedroniu i jego definicji konwentu seniorów. To są właśnie te barwne postacie(Biedroń z Rozenkiem regularnie obskakują różnego rodzaju telewizje), a podejrzewam, że wśród 460 posłów naprawdę znalazła by się spora grupa posłów posiadających odpowiednią wiedzę i intelekt. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Czarne owce jednak trzeba wyłapać, bo co to byłaby za sensacja, gdyby posłowie odpowiadali celująco? Dobry research zdał jednak egzamin i postawiono na odpowiednie konie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że naczelny ekonomista forum (wiadomo, że Szpen) nie zabierze już nigdy głosu w dyskusji nt. deficytu budżetowego...
Na koniec kwietnia wykorzystano 90%!!! kwoty deficytu założonej w budżecie na cały rok 2013. Jeszcze miesiąc temu ów osobnik Szpen wyzywał tutaj wszystkich od ignorantów ekonomicznych, kiedy wskaźnik był na poziomie 60%, argumentując wówczas że trzeba było składkę do UE wpłacić, że podatki jeszcze nie spłynęły i inne dyrdymały. Co wymyśli tym razem? |
|
|