|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||||
|
Katoland to tacy nowocześni masoni i żydzi, odpowiedzialni za wszelkie nieszczęścia i klęski w Polsce? Czyżby Polską rządzili pociągający za sznurki , poukrywani żydzi znaczy się księża?
![]() A poważnie - nie twierdzę, że w Kościele w Polsce jest wszystko cacy i nie ma oszustów, ale "miej proporcje, Mocium Panie". Za biedę w Polsce nie odpowiada "brzuchaty" biskup, tylko kilkadziesiąt lat socjalizmu i kolejne 20 rządów postkomunistycznego salonu (z krótkimi przerwami). Ajax napisał(a):
"W ostatnich wyborach na ten "oszołomski" i "ciemnogrodzki" konserwatywny punkt widzenia zagłosowało prawie 1/3 tej części społeczeństwa, która poszła na wybory. Reszta ma w d.. punkty widzenia i wystarcza jej Polo TV" Ajax napisał(a):
york09 napisał(a):
Cytat:
PS. "Jedyna słuszna walka to jest walka z PiS-em". Pisofobia - to się leczy ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Chodziło mi o sprawy światopoglądowe ,gdzie te partie mając prawie takie same poglądy mają pewnie z 75 % reprezentacje w życiu publicznym , a tak jak pisałem niektórzy płaczą ,że ich nie ma w przestrzeni publicznej i są indoktrynowali przez lewaków .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
PiS chce obniżyć podatki dla najbiedniejszych a podnieść z 20 do 30 % dla bogatych, mysle że to właściwa droga na wyjście naszego Kraju z kryzysu,innej nie ma
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Już sie raz ośmieszyli ,jak zaczeli majstrowac przy podatkach , biednym obniżyli o jeden procent a bogatym o...osiem procent
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Online |
|
|
typowe zabrać bogatym dać biedny i koniecznie podnieś place minimalna i po kryzysie
![]() i za PISu tzw biednym i nie tylko jednak żyło się lepiej ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
i jeszcze rozliczyc złodziejską prywatyzacje.W czasach kryzysu musza bogaci (markety zagraniczne) płacić wyższe podatki bo Pan Bóg kazał sie dzielić.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.05.2013 o godz. 09:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
w każdy piątek powinny wydawać towar za darmo
![]() http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,..._Dlaczego.html :(
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 09.05.2013 o godz. 09:15.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Co to ma wspólnego z prawicą? Nawet nie chce mi się dyskutować z takimi pomysłami na "ratowanie" gospodarki ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
tylko drobna uwaga w socjalnym myśleniu to jednak PO bije PIS na głowę w czynach żeby była jasność
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
... a przede wszystkim trochę obiektywizmu.Gdzie masz jakieś porównania oglądalności TV Trwam z Polo TV |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
||
|
Ja się zacietrzewiam?
![]() Przecież powtórzyłem za przedmówcą używając słowo w słowo tych samych przymiotników. Także wdech, wydech, wdech i wydech - puls powinien się wyrównać. Fanów POLO TV jest bez liku skoro tak jak wcześniej pisałem wszyscy Polacy to jedna rodzina identyfikująca się z tym naszym folklorem, czyli rdzenną i niepowtarzalną nigdzie indziej na świecie (no może poza Italo disco) muzyką, przy której uskuteczniane są wszelkiej maści hołubce w weselnym gronie. Wedle wskaźników różnej maści oglądalność POLO TV bije na łeb na szyje oglądalność TV TRWAM i jest obecnie najdynamiczniej rozwijającą się stacją telewizyjną w Polsce ![]() wis.la/lijh9 Cytat:
Cytat:
PS. Niech teraz zacznie się kamieniowanie POLO TV - dziecka szatana, że oglądalnością przebiło tą arcyważną stację telewizyjną, której audycje śledzą miliony osób.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.05.2013 o godz. 12:38.
|
||
|
|
konserwa
Offline |
|
Być może tam rzeczywiście jest takie zainteresowanie disco polo, ja osobiście raczej nie mogę potwierdzić twoich peanów o bijących rekordy popularności zespołach czy TV disco-polo. Wydaje mi się, że o ile w latach 90-tych rzeczywiście był taki boom tej tandety (co np. wykorzystał Kwaśniewski i LSD) tak w tej chwili raczej jest ta ten hmm nurt traktowany jako obciach i nisza. Masz jakieś wiarygodne szacunki oglądalności tej stacji P.S. Powiedziałem wiarygodne sołtysie nie bez przyczyny, chyba sam nie wierzysz w to co piszesz, że średnia oglądalność TV Trwam wynosi 4,6 tys. Marsze w obronie tej TV pokazują jednak całkowicie odmienny stopień zainteresowania. Dlatego ciekawe jaką metodologię badań zastosowała firma NAM oraz w jaki sposób została dobrana grupa (czy też próba) badawcza. Nawiasem mówiąc w przytoczonych przez ciebie linkach nie widzę podanej liczbowej ilości widzów discopolowej stacji. Jeżeli mamy do czegoś się odnosić i porównywać wypadałoby takie dane podać.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 09.05.2013 o godz. 13:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- jaka jest dostępność obu tych telewizji? ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ciii.. Rydzyk podobno jest tajną bronią PZPN w walce z pustymi stadionami. Ma przekazać w ramach sponsoringu po jednym Danielu każdemu klubowi ekstraklasy, Daniele wyhodowane w Toruniu będą zdrowe, silne, ambitne i nieprzekupne. W zamian każdy Daniel będzie miał zagwarantowane miejsce w pierwszym składzie na pozycji którą sobie wybierze, wikt, opierunek, a Ojciec Dyrektor 50% od ew transferów. PZPN zastanawia się również nad ograniczeniem maksymalnej liczby Danieli w drużynie do trzech w obawie o pojemność stadionów. Obecnie najstarsze Daniele mają dwanaście lat, program ma ruszyć za trzy lata ...
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nigdzie. Chciano mnie zrobić sołtysem (lobby masońskie), za to, że pomogłem w załatwieniu kanalizacji dla społeczności lokalnej, a także poprowadziłem o krok do przodu pewien problem ciągnący się od Kazimierza Wielkiego (nie są to śmiechy). Niestety odmówiłem, bo choć jestem ziomkiem tej społeczności lokalnej to w kraju bywam rzadko, a dom odwiedzam dwa razy na kwartał - głównie w czasie wesel, gdzie bawię się w rytmie disco polo
Dostępność przecież uwzględniona jest w cytacie. Polski język trudnym być?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.05.2013 o godz. 13:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
||
![]() Reszta może być też zniesmaczona poziomem "tworu polityko podobnego" serwowanego nam przez rządzących i opozycję. Cytat:
Wiem, że obie partię zrobiły to co chciały - sprytnie podzieliły Polaków gwarantując sobie ciepłe posadki rządowe / opozycyjne na lata. Również media są mocno spolaryzowane pod kątem "wojny Polsko Polskiej" Non stop są roztrząsane sprawy trzeciorzędne - a brak porządnej debaty na sprawami związanymi z reformą emerytur, kasowaniem OFE, gazem łupkowym itp itd. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
proszę
TV TRWAM: Zasięg techniczny analogowy i kabłówkowy tej telewizji wynosi ok. 10 mln. Średnia oglądalność dobowa wynosi ok. 6 tys Liczymy procenciki: szkoda liczyć, jakieś promile oglądających do zasięgu Polo TV: zasięg 10 mln z nadajnikow cyfrowych srednia oglądalność: 55 tysięcy Liczymy procenciki: ciut wieksze procenciki, ale i tak 9 razy więcej niż TRWAM http://www.money.pl/gospodarka/ngosp...0,1266969.html http://media2.pl/badania/99285-Muzyc...d-4Fun.TV.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Szpen
Fajne to, co piszesz, a masz dane dotyczące np. TV Kultura? Tak z ciekawości pytam edit. Znalazłem Zasięg techniczny ok. 9 mln Oglądalność Cytat:
Pytanie: po co nam TV Kultura? Gdybyś jeszcze nie rozumiał: niektóre kanały pełnią jakąs misję, inne są dla pustaków i lemingów (w szerokim znaczeniu tego słowa) edit2 I jeszcze TVP Historia Zasięg techniczny ok 4,2 mln Oglądalność 2 400 widzów ![]() Teraz wiem skąd się biorą niedouki
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.05.2013 o godz. 15:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Polsce misję ma telewizja polska, dlatego mamy kanały kultura i historia. Chwała ze mamy taką ustawę, dzięki której mamy te kanały. Z komercyjnego punktu widzenia te kanały nie mają racji bytu. Smutne, ale prawdziwe.
TV trwa to twór społeczny, ale jednak komercyjny. Pełni rolę misyjne dla wielu i niech sobie taką pełni. Nic mi do tego. Ale tak jak i inni chce mieć klarowny sytuacje, a fundacja lux veritas takiej klarownosci nie przedstawiała pokazując swoje finansowanie. Gdyby było wszystko ok, 100% jawności i przejrzystości to już dawno trwa byłoby na multipleksie. BTW. 6 tysiące oglądających, a 2 miliony podpisów poparcia. Czysta polityka, nic więcej. |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Czysta polityka, owszem, ale raczej w obliczaniu oglądalności (jak wyżej napisałem chciałbym znać metodologię przeprowadzonych "badań" przez firmy w przytoczonych linkach) i przyznawaniu miejsca na multipleksie przez KRRiTV. Marsze w kilkudziesięciu miastach pokazały rzeczywiste zainteresowania tą TV.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() np. wczoraj: Tagebuch. Dziennik dr. Hansa Franka, dokument z 1970. Mogliśmy się dowiedzieć z nadanego wczoraj odcinka o tym, jak wspaniała była PPR, jak waleczne i znaczące były oddziały Gwardii Ludowej i AL, nawet opisując skład podziemia zbrojnego kolejność bohaterów została zachowana - GL / AL, AK i BCh. Brakuje kogoś / komuś? Nie, wszyscy zdrowi i szczęśliwi na pewno prolonguję umowę, takiego kanału nie moze zabraknąć! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...lnosc-tv-trwam Po drugie, weź pod uwagę jaką konkurencję ma Polo TV na multipleksie (20 stacji), a jaką TV TRWAM w kablówkach i na satelicie. Gros oglądalności Polo TV nabijają ludzie nie posiadający kablówki i satelity, mający dostęp tylko do multipleksu z dwudziestoma paroma kanałami. I po trzecie: porównujmy telewizje o tym samym profilu. To, że do opery chodzi dużo mniej osob niż na koncerty disco polo, nie oznacza że opery są mniej wartościowe i niepotrzebne. W 2012 r. TV TRWAM przy technicznej możliwości oglądania przez 29% ludności miała 5,7 tysiąca widzów na minutę, RELIGIA TV przy zasięgu 52 % miała oglądalność 4,5 tysiąca widzów na minutę. http://m.onet.pl/wiadomosci/kraj,xlhsd ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zmienia to faktu, że 2 miliony podpisów to czysta polityka, żeby nie powiedzieć populizm.
Ale, ale nie zamierzam dezawuować tych osób bo mimo wszystko jest to duża grupa mniej lub bardziej zjednoczona ideowo hasłami o przetrwaniu stacji telewizyjnej - nawet jeśli jej wcale nie oglądają. BTW, pamięta ktoś czy powodem odmowy nie były przypadkiem braki formalne? To częsty problem instytucji z Torunia. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Jasne zebranie 2 mln podpisów to czysty populizm, a jednocześnie nie chcesz dezawuować tych Ludzi. Jak można pogodzić jedno z drugim
Braki formalne ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Czy np te 200 000 podpisów zebranych ws ACTA to też była czysta polityka, bu nie powiedzieć populizm? http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=1108f8 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kolejna znakomita umowa podpisana przez nasz Rząd. Czekamy na komentarze dbających o nasze "dobro" Yorków: Cytat:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/53213...ogromne-straty ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zostawmy telewizję w spokoju bo tu ważniejsze rzeczy się dzieję. Konkubina, kumpla Tuska , ministra Mucha przewaliła gdzieś ok. 5 mln zł. Nawet dla Schetyny to za dużo
: http://niezalezna.pl/41151-schetyna-sprawdzic-muche |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
JEDREK76 i BBudowniczy,
Proszę czytajcie ze zrozumieniem. Ja wiem że na forum, a już szczególnie w tym temacie czepianie się pojedynczych słówek lub wyrywanie zdań z kontekstu to metoda na zaistnienie. Czy ja gdzieś napisałem, że zebranie 2 mln podpisów to "czysty populizm"? Idea zbierania tych podpisów - czysto polityczna - oparła się o populizm, bazując na hasłach obrony religii katolickiej etc. A ludzie świadomie lub nie zostali użyci w celach politycznych, bo przecież nie ma procedury która przyznaje koncesję za ilość podpisów na kartce. A co do ACTA, pamiętacie Palikota który się chciał podpiąć pod tę akcję? Gdyby mu się udało to też zrobiła by się z tego stricte polityczna ustawka. @Gwiaździsty, Myślę że wynika to z nieporadności Muchy na tym stanowisku. Ktoś jej piękny dołek wykopał. Nie zmienia to faktu, że po takiej wpadce powinna odlecieć do niebytu. A całą sprawę można porównać do sytuacji jakby 2 hydraulików - Józek i Franek wzięli się za budowę gazociągu Nord Stream - przecież tu i tu rury...
Ostatnio edytowane przez lazy : 10.05.2013 o godz. 10:03.
![]()
c.d.n.
|
|
|