The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2013, 22:13
Samsung Galaxy Ace 2 posiada ktoś?

Jakieś opinie?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
<3 Wisla Kraków
Member

Od: 05.2008

Stary 01.05.2013, 00:06
Sony Xperia Z posiada ktoś? jakie opnie wrażenia,warto kupic?Bardziej jestem przekonany do Z ale chciałbym poznac opinie innych.
Mam do wyboru,albo Z lub Samsunga Galaxy S3.
pzdr
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.05.2013, 09:42
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Samsung Galaxy Ace 2 posiada ktoś?

Jakieś opinie?
od około pół roku posiadam takowy.

Ogólnie nie narzekam, ale ma kilka wad.

Funkcjonalną wadą budowy tego telefonu jest brak zewnętrznego przycisku do robienia zdjęć - trzeba naciskać na ekranie, więc jak chcesz sobie zrobić zdjęcie z kimś sam lub na jakimś tle czegoś, to jest lekki problem.

Z rzeczy które mnie lekko irytują to między innymi to, że się lekko zawiesza - np. jak mam ustawioną opcję automatycznego obrotu ekranu, to obrót ekranu nie jest płynny i od razu, musi chwilkę pomyśleć zanim to wykona.

To co mnie jeszcze denerwuje to przycisk do blokowania/odblokowywania ekranu - jest z boku. Jak kupiłem sobie etui do którego się wkłada i wyciąga telefon, to ten przycisk mi się wciskał i jak przez przypadek dotknąłem ekranu, to mi się telefon odblokowywał.

Ale ogólnie nie narzekam, to są raczej takie techniczno-funkcjonalne szczegóły.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.05.2013, 15:54
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

Funkcjonalną wadą budowy tego telefonu jest brak zewnętrznego przycisku do robienia zdjęć - trzeba naciskać na ekranie, więc jak chcesz sobie zrobić zdjęcie z kimś sam lub na jakimś tle czegoś, to jest lekki problem.
Myślę, że przeżyję jakoś bez zewnętrznego przycisku do robienia zdjęć, bo rzadkością je wykonuje. Ale dzięki za zwrócenie na to uwagi.

Z rzeczy które mnie lekko irytują to między innymi to, że się lekko zawiesza - np. jak mam ustawioną opcję automatycznego obrotu ekranu, to obrót ekranu nie jest płynny i od razu, musi chwilkę pomyśleć zanim to wykona.
Hm, ciekawa sprawa, być może to wina starszej wersji androida, mam nadzieję, że po ewentualnej aktualizacji ten błąd nie będzie występował( chyba, że tylko Ty na niego trafiłeś)

To co mnie jeszcze denerwuje to przycisk do blokowania/odblokowywania ekranu - jest z boku. Jak kupiłem sobie etui do którego się wkłada i wyciąga telefon, to ten przycisk mi się wciskał i jak przez przypadek dotknąłem ekranu, to mi się telefon odblokowywał.

Mam rozumieć, że w ustawieniach nie da się zmienić opcji blokowania telefonu? Tzn tak aby do odblokowania służył ''symbol'' a nie przycisk?

Dzięki wielkie za odpowiedź.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 15.05.2013, 18:21
Jakiś telefon do 700 zł ktoś poleci ?
Telefon ma być do szybkiego przeglądania internetu
Odpowiedz cytując
wiślak1992
Member

Od: 06.2009

Stary 26.05.2013, 16:20
Co bardziej polecacie Samsung galaxy S III mini , czy Samsung galaxy s II? Jakieś opinie na temat obu telefonów?
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.05.2013, 18:38
SGS II zdecydowanie. Mimo wieku, bardzo klasowy telefon. Świetna wydajność, świetny ekran, jest po prostu lepszy od S3 Mini, który jest moim zdaniem - lekką zapchajdziurą, bo mimo iż nowszy od S2 to wydajnościowo - gorszy.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.05.2013, 19:19
Przecież SGS III mini to jest to samo SGS Advance, a więc w połowie drogi między SGS I, a SGS II. Nowsze modele Samsunga ze zmienionymi nazwami, czy dopiskami mini to typowe zapychacze, które z nowością nie mają nic wspólnego.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.06.2013, 11:38
ile wezmę w komisie za telefon nokia 6650 (z klapką) prawie nówka!?

myślicie ze xperia p jest dobrym zakupem telefonu za ok 800 zł? czy xperia s?
Ostatnio edytowane przez TSW Fanatyk : 02.06.2013 o godz. 11:45.
I
Odpowiedz cytując
Szpak
Junior Member

Od: 05.2013

Stary 03.06.2013, 16:05
Donki napisał(a):Wyświetl post
Jakiś telefon do 700 zł ktoś poleci ?
Telefon ma być do szybkiego przeglądania internetu
Rozważ HTC HD2.
statystyki lotto nie kłamią. Fartowne wyniki, kumulacja, ogromna pula pieniędzy dla odważnych graczy lotto.
Odpowiedz cytując
Pan_Wątrobian
Member

Od: 03.2013

Stary 04.06.2013, 14:41
Siema
"Mam taki dziwny problem.
Po włożeniu karty do Iphona 4 włącza mi sie konfiguracja. Na początku jest wybór języka i takie tam, po czym dochodzę do "Ustawień wi-fi". Problem tkwi w tym że ja nie mam w domu routera, w laptopie korzystam z modemu. W Iphonie nie da się połączyć z żadną z sieci, co wiąże się z tym że nie mogę dokończyć tej konfiguracji(?), bo nie da się przejść dalej. I teraz czy można to jakoś "obejść"?"

Pomożecie ?
Powód: Już zrobione.Pojebany telefon
Ostatnio edytowane przez Pan_Wątrobian : 05.06.2013 o godz. 05:20.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 27.06.2013, 19:52
Może nie tyle co o sprzęt, ale kończy mi się umowa z moim operatorem komórkowym i chce sobie przejrzeć oferty jakie są aktualne u operatrów. Chodzi mi o przejrzystą stronę gdzie niezbędne rzeczy będą w 1dnym miejscu.

Obecnie posiadam abonament w Orange na 29 zł, ale nie przedłużam go ze względu na to w jaki sposób jestem traktowany przez tą firmę (a jestem z nimi nieprzerwanie od 2005 r. - wtedy jeszcze nazywali się Idea). Może Wy coś polecicie?

I jak to jest z przenosinami numeru.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.06.2013, 20:12
R33 napisał(a):Wyświetl post
Może nie tyle co o sprzęt, ale kończy mi się umowa z moim operatorem komórkowym i chce sobie przejrzeć oferty jakie są aktualne u operatrów. Chodzi mi o przejrzystą stronę gdzie niezbędne rzeczy będą w 1dnym miejscu.

Obecnie posiadam abonament w Orange na 29 zł, ale nie przedłużam go ze względu na to w jaki sposób jestem traktowany przez tą firmę (a jestem z nimi nieprzerwanie od 2005 r. - wtedy jeszcze nazywali się Idea). Może Wy coś polecicie?

I jak to jest z przenosinami numeru.
Ja moge Ci powiedzieć jak wygląda sprawa z przenosinami numeru do Play.
Jeśli przechodzisz do Play na karte to dostajesz od nich 60zł na 90dni(w sumie będziesz miał 64zł bo 4 zł jest z karty SIM) do wykorzystania na smsy mmsy i rozmowy do wszystkich sieci ( a w taryfie Play na karte jeśli sobie taką ustawisz masz zawsze 0zł za rozmowy i smsy do Playa) i masz 29gr/min do wszystkich. Z pakietów to polecam 10zł/30dni na nielimitowane smsy. Są oczywiście pakiety internetowe.
Akurat dziś przechodziłem na abonament w Playu. Wziąłem sobie formułe S. Czyli mam abonament 9zł + 10zł za 200min do wszystkich ( 1 miesąc mam za darmo oraz można sobie wykupić też pakiety sms )
W skrócie ( reszte można na spokojnie doczytać na strone Playa ) będe płacił 24zł/miesiąc( jeśli wybiore pakiet sms za 5zł/250smsów do wszystkich) i będe miał:
- do Play za darmo
- 200min do wszystkich
- plus pakiet sms który sobie wykupie ( są tam 3 opcje za 5 , 7 i 9zł )
Dodać musze że płaci się jeszcze 49zł aktywacji jednorazowo ( w przypadku abonamentu )
Podsumowując: Play ma jeden spory minus - zasięg który w Krakowie potrafi sie zgubić. Reszta czyli taryfy pakiety itd na duży plus.
Pozdro
Powód: bo podsumowanie
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 27.06.2013 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.06.2013, 22:10
Siema, potrzebuje nowego smartfonu co polecacie w cenie 600-800(ale bliżej 600)
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 27.06.2013 o godz. 22:25.

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 28.06.2013, 18:53
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Play ma jeden spory minus - zasięg który w Krakowie potrafi sie zgubić. Reszta czyli taryfy pakiety itd na duży plus.
Pozdro
To jest też jeden z głównych powodów dla którego rezygnuje z Orange - zasięg. O dziwo w Krakowie nie mam z tym problemów, a konsultant telefoniczny (dzownił do mnie) mówił mi, że Play działa na zasięgu Orange, T-Mobile i swoich własnych. CZyli powinien mieć najlepszy (w Krakowie nigdy mi się zasięg Orange nie zgubił).
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.06.2013, 18:59
Play działa na zasięgu Plusa i Orange a od niedawna albo już niedługo T-Mobile. Inaczej sprawa wygląda jeżeli chodzi o internet mobilny bo tu Play korzysta wyłącznie ze swoich nadajników których ma niewiele
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 28.06.2013, 22:38
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Siema, potrzebuje nowego smartfonu co polecacie w cenie 600-800(ale bliżej 600)
HTC Desire X

Będziesz mega zadowolony.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 29.06.2013, 08:28
Poczytałem o tym telefonie i wydaje sie to bardzo ciekawa propozycja a jakieś opcje za ok 600zł bo jeszcze sam nie wiem czy chce ładować w telefon prawie 9 stów( zależy mi na tym żeby kupić w sklepie) zastanawiam sie nad Sony Xperia U ale odstrasza mnie trochę brak slotu na karte pamięci i stara wersja androida
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 29.06.2013 o godz. 09:07.

Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.06.2013, 07:11
R33 napisał(a):Wyświetl post
To jest też jeden z głównych powodów dla którego rezygnuje z Orange - zasięg. O dziwo w Krakowie nie mam z tym problemów, a konsultant telefoniczny (dzownił do mnie) mówił mi, że Play działa na zasięgu Orange, T-Mobile i swoich własnych. CZyli powinien mieć najlepszy (w Krakowie nigdy mi się zasięg Orange nie zgubił).

Mam właśnie z PLAYa i poza większymi miastami wcale nie jest tak różowo. Niby można korzystać z zasięgu sieci PLUS, Orange i Play ale mój telefon coś szwankuje jeśli czesto traci sieć i musi sie przełączać między tymi sieciami. Ręczne wyszukiwanie i przełączanie też jest kłopotliwe.
Pozatym wydaje mi sie że na zasięgu play - rozmowy są niższej jakości.
Jestem jeszcze uwiązany 1.5 roku i musze sie przemęczyć, nigdy więcej abonamentów z telefonami.
Wcześniej miałem co prawda też abonament ale nie odczułem tego tak bo płaciłem 50% ceny z racji tego że wziąłem umowe bez telefonu.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.07.2013, 12:27
"Przedwojenny" (jak dla większości pewnie) telefon Samsung C3050 a konkretnie znajdujący się w nim odtwarzacz mp3. Pliki mam na karcie pamięci natomiast przy próbie odtworzenia pojawia się komunikat "Nieobsługiwany plik". Karta jest przełożona z Nokii, która wczoraj dokonała żywota i tam wszystkie działały normalnie.

Może Ktoś zna rozwiązanie będę bardzo wdzięczny.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.07.2013, 15:18
Warto przejść z Galaxy S2 na Xperię T? Miał ktoś do czynienia za tym telefonem?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.07.2013, 21:05
Ile kosztuje naprawa przycisku home w iphone4? Zauważyłem,że zaczyna łapac dopiero za 2,3 razem.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 22.07.2013, 11:35
Mam mega dziwny problem..

gdy ktos do mnie dzwoni to wyskakuje napis Połączenie. (nie ze ktos zastrzezony ma numer, KAZDY kto dzwoni, z budki, ze stacjonarnego, ze sklepu, z komory, z roznych sieci)

Bez numeru tego kogos, bez nazwy...

Posiadam Orange. Ktos wie o co chodzi? tak, przywracalem ustawienia fabryczne. tak, wkladalem karte do innego fona.
Ostatnio edytowane przez c. : 22.07.2013 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.08.2013, 15:27
Szukam smartfona z Androidem w granicach 500-700 zł. Wymagania - duży wyświetlacz, dobra rozdzielczość, no i oczywiście jak najlepsze możliwe parametry Doradzi ktoś?

Kilka modeli, które mi się rzuciły w oczy:
LG SWIFT L9
Samsung Galaxy S2
ZTE V967S
LENOVO A830

Któryś z tych, czy w zbliżonej cenie można znaleźć coś ciekawszego?
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 16.08.2013 o godz. 17:05.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.08.2013, 16:19
A ja mam pytanie do posiadaczy telefonu z systemem Windows Phone. Jesteście zadowoleni z niego? Może macie porównanie do innych systemów? No i przede wszystkim jaki telefon z WP jest najlepszy. Liczę, że mi pomożecie i coś doradzicie, bo ja się słabo znam na nowinkach technicznych
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 16.08.2013, 17:39
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Szukam smartfona z Androidem w granicach 500-700 zł. Wymagania - duży wyświetlacz, dobra rozdzielczość, no i oczywiście jak najlepsze możliwe parametry Doradzi ktoś?

Kilka modeli, które mi się rzuciły w oczy:
LG SWIFT L9
Samsung Galaxy S2
ZTE V967S
LENOVO A830

Któryś z tych, czy w zbliżonej cenie można znaleźć coś ciekawszego?
Z tych które podałeś to najbardziej polecam Galaxy II, tyle że cena chyba będzie nieco wyższa, LG (mam) jest taki se, ma plusy i minusy.
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.08.2013, 21:05
Kończy mi się umowa i mam do wyboru takie telefony:
Motorola Motoluxe
HTC One S
Sony Xperia SP
Powiedźcie mi, może ktoś ma takie modele, który najlepszy jeśli chodzi o jakość zdjęć?
Ogólnie HTC właśnie mizernie wypadają jeśli chodzi o zdjęcia, a szukam właśnie telefonu z dobrym aparatem.
Jeszcze jedno, HTC One - może ktoś jakieś opinie na temat tego telefonu? Warto płacić kilka dobrych stów więcej żeby go wybrać niż Sony Xperia SP który najbardziej do mnie przemawia?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.08.2013, 21:33
Ta motorole to odrzuc na wstepie.

HOS wcale nie taki zly, Xperia foty zrobi moze lepsze ale raczej jeden i drugi sa porownywalne.

HO to topowa polka telefonow wiec zalezy ile trzeba doplacic.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 29.08.2013, 17:43
W porównaniu z HOS trzeba do HO z 8 stów więc raczej pozostanę przy telefonach o przystępniejszej cenie.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Stary 04.09.2013, 18:44
Zaproponujecie mi jakis telefon , nie mam zbytnich wymagań. W miare jakiś dobry aparat i żeby miał latarkę.
No i dobrze jakby dłużej trzymała bateria bo zapominam ją ładować. Pozatym nie mam wymagan, jedynie obowiązkowo żeby miał BT ale to chyba wszystkie mają... Nie musi być dotykowy.

Mam obecnie Samsunga GT-S5610 ale od jakiegoś czasu zaczął sie restartować i przestaje widzieć karte pamięci, gubi zasięg. Telefon kilka dni po gwarancji... Żona ma też samsunga i podobne objawy. Z tym że ma inny model.Także na samsunga raczej sie juz nie zdecyduje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów