|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Hehe "mistrz prowokacji" (jak to się sam przedstawiał) pokonany własną bronią, czyli spotkanie Palikota z Obywatelami w Gdańsku. Sądzę, że znacznie sensowniejsza inicjatywa, aniżeli skakanie w małpich maskach.
Edyta -> już chodzi. Tak Paweł o to mi chodziło ![]()
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 24.04.2013 o godz. 19:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Twój link Andrzeju nie wchodzi, więc wkleję swój. Mam nadzieję, że o niego Ci chodziło:
http://www.wykop.pl/link/1488419/eur...any-w-gdansku/ Nie tęgie mieli miny ). Czekamy na spotkanie w Krakowie ![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
PS. "Tylko idiota głosuje na Palikota" ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
I znowu ... Nazywanie czarnego a właściwie czerwonego białym. Skrajna lewica to skrajna prawica
![]() Socjalizm wyżera Polakom mózgi: http://www.rp.pl/artykul/28,1003788-...alizacji-.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Mózgi nawet więcej niż wyżarte, a dokładniej mówiąc spaczone mają gimnazjaliści.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=TiaP_v28wQU http://www.youtube.com/watch?feature...&v=wNBc8xIht-U Strach się bać jeśli takie pokolenie dojdzie za lat kilka do władzy. Palikot będzie mieć doborowy narybek w kolejnych wyborach. |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Zblatowanie wymiaru sprawiedliwości ze skorumpowanymi urzędasami trwa w najlepsze. Sawicka ponoć uniewinniona, a cała Polska widziała jak pieniądze brała i o wyprzedaży służby zdrowia snuła szerokie plany. Coś nieprawdopodobnego, kpią z nas sobie w żywe oczy, już bez żadnych skrupułów. Wkrótce się okaże, że i dr G. jest niewiniątkiem, a jedynym winowajcą jest Mariusz Kamiński i Jego "stalinowskie" metody. Paranoja. A korupcja i układziki kwitną i rozwijają się w najlepsze.
P.S. Widzę, że forumowe trolle czekają na instrukcje, jak opisywać i cieszyć się z tego sukcesu swojej koleżanki.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 26.04.2013 o godz. 14:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
"Układ zamkniety" live.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.04.2013 o godz. 16:55.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie dziwie się ,że Sawicka sie zakochała , w końcu przyszedł do niej z walizką (państwowych ) pieniedzy sam Agent Tomek Bond
![]() |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Okazuje się, że sędzia Paweł Rysiński, który dzisiaj uniewinnił skorumpowaną Sawicką powołując się zresztą na rzekomą nielegalność pozyskania dowodów (wbrew trzem wcześniej badającym tą sprawę instytucjom), orzekał w 2000 r. w sprawie lustracyjnej tw "Bolka", którego oświadczenie lustracyjne wbrew faktom i wbrew przepisom prawa uznał za zgodne z prawdą. Po czym po kilku latach przyznał komentując książkę Cenckiewicza & Gontarczyka, że Wałęsa rzeczywiście był zarejestrowany, ale nie ma (według niego) dowodów, że podjął współpracę.
Chciałbym jeszcze wiedzieć kto tego "rozgrzanego sędziego" do tej sprawy wyznaczył. Edyta -> jak się okazuje cały składzik niczego sobie wybrany. O Rysińskim już było (choć można jeszcze wspomnieć o podobnym orzeczeniu jak w sprawie Wałęsy, w sprawie lustracyjnej Jerzego jaskierni oraz uniewinnił jednego z przywódców gangu pruszkowskiego), sędzia Mirosława Strzelecka wypuściła przedterminowo z więzienia Grzegorza Żemka skazanego w aferze FOZZ, sędzia Marta Mrozik-Sztykiel zasiadała w składzie, który wsparł sędziego z Bielska-Białej oskarżonego o korupcję, pomagając mu wymigać się od odpowiedzialności nie uchylając mu immunitetu.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 26.04.2013 o godz. 23:08.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Już macie odpowiedź Rysia Kalisza:
Sawicka zmuszona przez państwo PiS-owskie do korupcji Myślę, że podobne instrukcje co do komentowania tej sprawy otrzymają yorki i inne Szpeny ![]() http://fakty.interia.pl/wywiady/news...cji,nId,961337 |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Skoro w takiej opozycji byli łapówkarze to się nimi zajmowali - proste. Zresztą CBA w czasach rządów PiS-u zatrzymało także ich ministra sportu Lipca. A za rządów PO przez 6 lat nie zatrzymało na tak wysokich pozycjach nikogo, a jestem pewny, że przy takich inwestycjach przed EURO nie jeden wałek poszedł.
Co do Macierewicza to prawda, że przypadkiem pomówił bodajże 4 osoby, ale zrobił sporo więcej likwidując WSI, przez co zapewne do dziś się za to na nim mszczą (głównie poprzez media robiąc z niego oszołoma) http://tupolew.blog.onet.pl/2010/04/...ybrane-punkty/
Ostatnio edytowane przez ZawszeSztywny : 27.04.2013 o godz. 16:36.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak AS-ie - PiS robił to wszystko w celach politycznych! Na szczęście Ty zagłosujesz na Palikota i Rysia Kalisza - wtedy będzie wspaniale! A jak Was jeszcze zasili Olek Kwąśniewski to klękajcie narody! Myślę, że swobodnie w Wasze szeregi może być przygarnięta ta biedna, skołowana Sawicka. Jako synonim zwycięzcy z reżimem IV RP podniesie Wam sondaże...
Poważniej pisząc - szkoda mi klawiatury na dyskutowanie z Tobą. Często tu piszesz o fobiach - jedyną osobą udzielającą się w tym temacie, mającą jakąkolwiek fobię jesteś Ty "PiSofobie". Prawda jest taka - PiS cwaniaków puszkował, PO i Palikociarnia z komuchami chce ich wypuszczać. Tyle ode mnie. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Prawda jest taka ,że PIS nikogo nie zapuszkował , specjalizował się jedynie w spektakulrnym zakładaniu kajdanek przed światłami kamer. Tak jak pisalem ,wiekszosc tych wielkich akcji i zatrzyman CBA zakonczyla sie brakiem wyroków skazujących ,jeszcze teraz państwo musi płacić odszkodowania |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie bronię Sawickiej, ale nikt, kto ma jakiekolwiek pojęcie o prawie, nie może czuć się zaskoczony takim wyrokiem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. Również wśród znanych mi prawników po sprawie Marczuk i prezesa WTN, a także po innej sprawie litewskiego prokuratora w ETS panowało przekonanie, że tak to się skończy. Gdyby precedensy były uwzględniane w naszym systemie prawnym to ten wyrok zapisałby się w annałach.
PS. Nie wiem czemu, ale generalnie urzędnicy państwowi, a także radni dostający kilkaset złotych diety miesięcznie nie wyglądają mi na takich co robią skręty z banknotów 500 euro. |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
wis.la/xzjki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wspomina właśnie o przepisie o "owocach zatrutego drzewa", którego do tej pory nie było w kodeksie, ale przy okazji kilku głośnych spraw w ostatnim czasie na niego powoływano się, a dodatkowo wyroki UE również idą od jakiegoś czasu w tym kierunku, aby patrzeć na sprawę od samego początku do samego końca na co zwraca uwagę Helsińska Fundacja Praw Człowieka.
Jakby nie było Sawicka jest spalona po tej wyborczej prowokacji, a późniejsze płacze na niewiele się zdały. Natomiast działalność CBA w wielu sprawach (wszystkich Agenta Tomka jeśli dobrze liczę) została bezwzględnie podsumowana przez sądy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mec. Kruszyński mówi, że powinna zostać złożona skarga kasacyjna, z czym się jak najbardziej zgadzam. Nie mniej jednak nie spodziewam się innego rozstrzygnięcia tej sprawy przez Sąd Najwyższy niż utrzymanie wyroku w mocy.
Chociaż każdy, komu zdarza się czytać orzeczenia SN, szczególnie w sprawach cywilnych, wie, do czego on jest zdolny i jak często zdarza się wydawać kilka sprzecznych ze sobą rozstrzygnięć. PS. Polecałbym raczej jakieś bardzie wiarygodne portale niż Gazeta Polska, czy Wyborcza. http://www.lex.pl/czytaj/-/artykul/c...ie-zaskoczyl-1 |
|
|
|
konserwa
Offline |
||||
Z tego co wiemy postępowanie CBA w tej sprawie było kontrolowane od samego początku do samego jej zakończenia i to nie tylko przez prokuraturę, ale w przypadku wymagających tego operacji także przez sąd, więc nie rozumiem o co ci tutaj chodzi
- To jest teoria przyjęta na gruncie amerykańskim i oznacza, że jeżeli dowód został uzyskany nielegalnie, to w prawie amerykańskim podlega on dyskwalifikacji dowodowej, ale w prawie polskim nie - mówi mec. Kruszyński. - W KPK, który ma być znowelizowany, ma pojawić się taki przepis o "owocach zatrutego drzewa", ale teraz jeszcze go nie ma - dodaje wybitny karnista. [...]" A nie jest to prawnik, którego można określić jako zbyt przychylnego CBA w okresie rządów PiS.
W zamian rzecz jasna polecasz cytat z byłego ministra "sprawiedliwości" w rządzie PO. Jasne ostoja obiektywizmu.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 27.04.2013 o godz. 18:24.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Podejście CBA zastosowane przy Sawickiej nakazywałoby ścigać każdego kto w nerwach formułuje stwierdzenia typu "zabije Cię" itd. Wydaje mi się, że nikt Sawickiej nie broni w tym sensie, że ona wystawiona na pokusę uległa jej i to kompletnie skreśla ją jako urzędnika publicznego. Problemem i istotą sprawy jest natomiast fakt, że nie zrobiła absolutnie nic zabronionego zanim wystawiono ją na ową pokusę i to jest totalny absurd. Dość ponury byłby to kraj, gdzie służby masowo zaczynają dawać pokusy przestępstw zwykłym obywatelom. Tak żeby ich sprawdzić... A nóż się skuszą i okażą niegodni życia na wolności... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kwestie związane sensus stricte z łapownictwem na linii sfera publiczna-sfera prywatna wydaje mi się, że dla większości wypowiadających się w tym temacie są klarowne i nie ma większych różnic między nami jeśli chodzi o potępianie tego typu występków oraz odpowiednie "nagradzanie" ich przez wymiar sprawiedliwości.
Podobnie wydaje mi się wygląda podejście do wymiaru sprawiedliwości, który wciąż czasem żyje w realiach PRL-owskich, gdyż nie dość, że trzecia władza nie jest sektorem inkluzywnym to często występują w nim konotacje rodzinne, a wielopokoleniowe rodziny adwokatów to chleb powszedni. W żaden sposób jeden oraz drugi pogląd nie może jednak zamykać nam oczu na to co działo się w czasie, gdy CBA prowadziło szeroko pojętą akcję dekomunizacji, gdzie działało na rozkaz polityczny (willa Kwaśniewskiego w Kazimierzu Dolnym, kasjer lewicy, sprawa Blidy i kilka innych to nie były przypadki), a ludzie, którzy często nie byli kryształowi i mogli mieć sporo na sumieniu byli jednak traktowani niczym podludzie, gdy byli zamykani na oczach swoich pracowników, czy robiono wjazd do mieszkania Latkowskiego o 6 rano, aby w spektakularny sposób pojmać Kaczmarka, który nomen omen jest wciąż jednym z częstszych gości u Ojelnikowej ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czego to Wy jeszcze nie wymyślicie, by wybronić swoich wybrańców...
Dokładnie co masz na myśli?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 27.04.2013 o godz. 18:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak samo jak musicie się gimnastykować, aby każdą sytuację z lat 2005-2007 wybielać Perwollem
![]() Dokładnie o to, że każdy kto ma odmienne opinie nt. funkcjonowania CBA, pamięta o tym, że w żadnym z dotychczasowych rządów nie było aż tylu skorumpowanych ministrów (Lepper, Lipiec i Kaczmarek), potępia działalność szeryfa Ziobry w więcej niż kilku sprawach, a także delikatnie mówiąc doszukuje się drugiego dna w koalicji PiS-LPR-SO i uważa, że ta koalicja była szkodliwa dla Polski od razu trafiał tutaj do szuflady z platfusami, lemingami i podobnymi żyjątkami, a możliwość racjonalnej dyskusja była ograniczana do minimum co widać na załączonym obrazku na tej stronie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 27.04.2013 o godz. 18:58.
|
|
|