|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Franek podziekował Zurawskiemu,Szymkowi,Zienczukowi,Cantoro,Kosie i reszcie za 168 goli
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Artykuł o przygodach Macieja Skorży z piłką w Arabii Saudyjskiej:
wis.la/y1j8c "W Dammam już zresztą wiedzą, że dostał konkurencyjną ofertę od Katarczyków (ale działających w Zjednoczonych Emiratach Arabskich) z Al-Wasl Dubaj, gdzie szejkowie płacą jeszcze lepiej niż Saudyjczycy, a można żyć swobodnie jak w Europie" Wygląda na to, że nasz były trener jak wróci do Polski to będzie mógł sobie kupić jakiś klub albo nawet kilka. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Choć każdy o tym wie, to nie można o tym nie napisać - Kuba Błaszczykowski z BVB w półfinale Champions League
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez panowie : 14.04.2013 o godz. 12:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
PawełBrożek strzelił dziś gola dla Recreativo Huelva.Jego drużyna przegrała1-3 z Real Madrid Castilla.
![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wypowiedzi Naszych bylych pilkarzy a takze komentatorow o informacji odnosnie Smudy w Wisle w nastepnym sezonie
Ryszard Czerwiec Były piłkarz i kierownik Wisły Kraków Od dłuższego czasu dochodzą mnie głosy, że nowym trenerem Wisły Kraków zostanie Franciszek Smuda. Pamiętam go dobrze. Dla mnie by było super. On ma to "coś". Ciężko to jakkolwiek określić. Jego styl jest specyficzny. Potrafi ułożyć drużynę. Tylko Wiśle trzeba zmian wśród piłkarzy. Smuda ich pociągnie... Kiedyś w Widzewie Łódź dostawaliśmy od każdego. Przyszedł trener - debiut z Lechem Poznań. Też w plecy. Ale graliśmy tak dobrze, że prezes po meczu powiedział nam: - Jakbyście tylko nie przegrali, wypłaciłbym wam premię! W kolejnym sezonie już byliśmy nie do pokonania. Tak odmienił nas kandydat na trenera Wisły. Marcin Jałocha Były piłkarz Wisły Kraków Nieważne, co zrobi Franciszek Smuda. Liczą się ruchu ze strony właściciela. Niby za Smudy Wisła może wypłynąć na szerokie wody. Był przecież w Lidze Mistrzów, a w Polsce z tym ciężko. Zresztą, o to rozgrywki Bogusławowi Cupiałowi chodzi. Patrząc pod kątem doświadczenia byłego selekcjonera, na pewno jest ono na plus. Dajmy szansę każdemu szkoleniowcowi, który przyjdzie do Wisły. Czy jestem pozytywnie nastawiony do zatrudnienia go? Ha, też jestem trenerem i też chciałbym prowadzić Białą Gwiazdę! Nazwisk wokół klubu przewijało się bardzo dużo. A najważniejsze i tak będą wzmocnienia. Trzeba ściągnąć piłkarzy. Andrzej Juskowiak Były reprezentant, komentator Czy byłoby dobrze, gdyby Franciszek Smuda objął Wisłę Kraków? Może dlatego, że będzie miał blisko do domu. I do prezesa Bogusława Cupiała. Zupełnie poważnie, nie udało się Smudzie w Ratyzbonie, gdzie było bardzo trudno. Właściwie, drużyna nie miała wystarczającego potencjału, żeby się utrzymać. Ale w Wiśle wcale nie będzie dużo prościej. Nie chodzi nawet o sędziów. Trudno się tym piłkarzom podnieść i nie bardzo są do tego podstawy. Błędy w rozegraniu, błędy w ustawieniu. Smuda mógłby na nich pokrzyczeć, poustawiać, ale żeby to zmieniało oblicze - mało prawdopodobne. Trzeba transferów. Grzegorz Mielcarski Były reprezentant, komentator Powrót Franciszka Smudy to jak najbardziej realny scenariusz. Przede wszystkim Wisła lubi wracać do ludzi, którzy wcześniej tam już pracowali, a dla właściciela nie bez znaczenia jest dobry kontakt z trenerem pierwszej drużyny. Kibice mogą być trochę na nie, bo patrzą na osobę Smudy przez pryzmat Euro 2012, ale nie można przekreślać wcześniejszego dorobku tego szkoleniowca, który pracował z sukcesami w Lechu, Widzewie czy Wiśle. Jestem przekonany, że wciąż mimo nawet niepowodzenia w Niemczech, ma w sobie tyle charyzmy i werwy, żeby pomóc Wiśle wyjść z dołka. Dla niego to przecież też bardzo ważne wyzwanie, bo chce odzyskać dobre imię po mistrzostwach Europy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Tylko 4 miliony? Od nas odchodził za 3,5 + chyba 20% z następnego transferu więc dla PSV to chyba niezbyt opłacalny interes
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Chyba tak bo nawet przy przedłużeniu kontaktu Marcelo o ile się nie mylę coś nam skapnęło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie ta półka. Wystarczy oglądnąć kilka spotkań PSV i wszystko jasne. Marcelo to dobry grajek. Ale za słaby na Barcę. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Symboliczna dla poziomu naszej ligi sytuacja we wczorajszym meczu Widzew-Piast.
Znany nam Jonczyk w dziwny sposób próbuje przyjąć lecącą w powietrzu piłkę, niestety ona odbija się od niego i trafia do grajków Korony, którzy robią kontrę zakończoną niezłą acz zmarnowaną sytuacją podbramkową. Ale najgorsze jest to, że po tym Jonczyk ląduje na ziemi w tak nieszczęśliwy sposób, że zrywa więzadło. Nosze, koniec gry po 6 minutach od wejścia na boisko... Szybkiego powrotu do zdrowia Michał! |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jak nie wiatr w oczy to kotwica w plecy
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Paweł Brożek w przyszłym sezonie ponoć w SC Paderborn 07 (2 Bundesliga)
![]()
A
T A K |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Uspokoję Cię. Nie sądzę aby Brożek chciał grać w Cracovii.
![]() Na miejscu JB skołowałbym jakieś płytki z Hiszpanii zobaczył jak Paweł się rusza, jak wygląda szybkościowo itd, jeśli pod tym względem jest OK to nawet bym się nie zastawiał. Przydałby się tylko coś zrobić z Genkovem bo nie widzę miejsca dla ich dwóch. Jeden doświadczony napastnik i dwóch bardziej perspektywicznych tak bym to widział w następnym sezonie. Taka osoba jak Brożek myślę, że jest potrzebna nie tylko pod względem sportowym ale i mentalnym. Brożek to stosnkowo zjawiskowy napastnik jeśli chodzi o polskie obywatelstwo bo rzadko się zdarzają napastnicy dysponujący niezłą techniką dając radę przy tym fizycznie i szybkościowo. W Hiszpanii za pewne techniką się nawet nie wyróżnia być może jest nawet bardziej drewniani niż wszyscy dlatego ten element nie jest u niego postrzegany jako zaleta, rzecz jasna odwrotnie jest w Polsce.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.04.2013 o godz. 18:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
A tak poważnie myślałem, że wybierze Lechię i wróci do brata. Zobaczymy jak to wszystko się dalej potoczy. ![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
wszak ostatnio się przełamał... teraz będzie już z górki...![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Dla mnie Paweł po powrocie do Wisły będzie kolejnym "ambasadorem" (takiego określenia ktoś tu kiedyś użył) tak jak Żuraw, Głowa i Kosa. Fajne kariery kiedyś, ale dziś pożytek bardzo marny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
nie sądzę by wrócił... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
tez wątpie szczególnie ze kolejna rekonstrukcja to juz inny zabieg ktory dluzej trwa, wiecej kosztuje i bardziej ryje psyche. Może wróci na 3 lige sie pokopać kiedyś, ale raczej na poziomie najwyższym juz go nie ujrzymy.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Niech Brożek nie wraca, mam nadzieję, że nie ma takiego pomysłu. Patrząc na Genkova i Pawła... bez porównania.
Pawła wiatr nie przewracał, miał siłę stać na nogach, chociaż zanim strzelił też niezłe ilości prób musiał zaliczyć. Co by nie gadać, drewniana liga i ktoś taki jak Paweł + Sikorski wracamy do 4:4:2 i jedziemy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Zdecyduj sie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Sorry ale kiepska ta ironia
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 24.04.2013 o godz. 10:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Błaszczu jednym z bohaterów dzisiejszego pogromu Realu Madryt w półfinale Ligi Mistrzów
![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Były trener Wisły wciąż z uwagą obserwuje polską piłkę. - Bardzo mnie smuci pozycja Wisły w tabeli - mówi Maaskant (44 l.) w rozmowie z „Faktem”. A gdy przypominamy mu, że to on ściągnął do klubu wielu przeciętnych, inkasujących duże pieniądze piłkarzy, dodaje: - Ale przecież ci piłkarze prawie awansowali do Ligi Mistrzów i wyszli z grupy w Lidze Europy, więc chyba jednak nie byli tak słabi. Holenderski trener broni też krytykowanego w polskich mediach właściciela klubu Bogusława Cupiała. - Wiem, że krytykujecie często Bogusława Cupiała. Ale przecież gdyby nie ten człowiek, Wisła ani razy w XXI wieku nie byłaby mistrzem Polski - mówi nam w rozmowie. Maaskant jest w tej chwili trenerem Groningen. Jego zespół wygrał cztery ostatnie mecze ligowe i jest bliski występów w play-offach o grę w Lidze Europy. Wcześniej jednak nie było tak różowo i w marcu klub poinformował, że nie przedłuży z nim umowy. Co ciekawe, wersja Maaskanta jest nieco inna. - Sam zdecydowałem się odejść. Po prostu stwierdziłem, że nie ma tutaj perspektyw rozwoju – przekonuje w rozmowie z „Faktem”.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
W ostatni weekend Andraż Kirm zanotował dwie asysty w meczu FC Groningen z Ado Den Hag, co docenili fani jego zespołu. Wybrany został graczem meczu.
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._Holandii.html ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Błaszczykowski raczej nigdy nie zagra w Turcji
http://www.youtube.com/watch?feature...v=OVEax35ike8#! ![]() |
|
|