The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dzideek
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2013, 00:28
Jak ....a można nazywać się napastnikiem, nie potrafiąc walczyć o piłkę, nie mieć techniki i szybkości. Pomimo tych mankamentów, nie dorabiać ambicjami. Taki Boguski powinien wylecieć stąd na zbity pysk. Myślę, że gdyby dawać więcej szans Sikorskiemu, zwłaszcza z tymi przeciwnikami, z którymi grał Boguski, przeskoczyłby go w statystykach zdobytych bramek. Przecież te bramki Boguskiego polegają na dostawieniu nogi, fakt faktem, trzeba też się znaleźć we właściwym miejscu, ale on, jeśli się znajdzie (rzadko) to najczęściej to s.......i. Już podczas meczu na budowanym meczu Legii pokazał klasę i wtedy było widać, że będzie z niego gówno nie napastnik.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.04.2013, 00:32
Dzideek napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że gdyby dawać więcej szans Sikorskiemu, zwłaszcza z tymi przeciwnikami, z którymi grał Boguski, przeskoczyłby go w statystykach zdobytych bramek.
To nie myśl.
Sprawdź ile minut grał Sikorski i jakie były tego efekty.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 18.04.2013, 03:41
Heh
Ja nawet czytałem, że Sikorski się przełamał... zajebiscie.

Jeśli od dwóch lat-co weekend, zaliczam wtopy na kuponie bukmacherskim. To wygrana w ostatni piątek jest przelamaniem fortuny? Teraz szczescie będzie mi sprzyjać?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.04.2013, 05:12
Wystawianie Boguskiego na szpicy w systemie 4-5-1 z jedynym, wysuniętym napastnikiem, to wybitne robienie mu krzywdy. Jedynym napastnikiem, który w obecnej Wiśle tak może grać, jest Genkov. I dopiero jak ktoś to zrozumie albo zmieni ustawienie, nagle 'Boguski się przebudzi'. Sikorski to samo.

Proste. Boguski był dobry wtedy, jak grał z Brożkiem w 4-4-2. Przypadek? Nie sądzę.
Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Stary 18.04.2013, 07:22
Boguska pierwsza do wywalenia odruch wymiotny wczoraj miałem gdy był przy piłce w drugiej połowie najbardziej wkurzający piłkarz od czasu Jopa .
Odpowiedz cytując
zmięty
Member

Od: 11.2002

Stary 18.04.2013, 18:18
Troche o Boguskim: http://lutuj.wordpress.com/2013/04/1...-na-ostroleke/
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.04.2013, 06:43
Jest zapowiadany przez "Przeglad sportowy" wywiad z Pareiko - tytuł "Za ten rok mi nie płacą"
http://ekstraklasa.przegladsportowy....492,1,381.html
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 19.04.2013, 07:24
Kew Jaliens: Moją siłą zawsze była mentalność

Mógł być saksofonistą, lecz wolał zostać piłkarzem. Wiara w Boga jest dla niego sposobem na życie. Uważa się za osobę bardzo tolerancyjną oraz za piłkarza zawsze służącego drużynie. Zapraszamy do lektury wywiadu z Kew Jaliensem.

Kew, masz teraz 35 lat i w przeciągu dwóch miesięcy Twój kontrakt z Wisłą zostanie rozwiązany. Czy czujesz, że to jest jakiś istotny moment w Twojej karierze?

(śmiech) Jeśli chodzi o mnie, to nieszczególnie, bo jestem wciąż w dobrej kondycji i jestem w stanie nadal być częścią drużyny piłkarskiej. Więc w moim odczuciu nie, ale musimy zobaczyć, co się wydarzy.

No właśnie, więc co może się wydarzyć? Czy masz w planach nadal pozostać czynnym zawodnikiem, co masz zamiar robić w lipcu?

Wiem od mojego agenta, że jest już pewne zainteresowanie, więc po sezonie porozmawiam z nim i zobaczymy jak to się wszystko ułoży, w którą stronę będzie to wszystko zmierzać. Jeśli będzie to oferta dla mnie interesująca, to chciałbym kontynuować grę w piłkę. Ale jeśli nie, to planuję założyć fundację dla osieroconych dzieci. Wspólnie z moją żoną zawsze mieliśmy dużo pasji i zamiłowani do dzieci i zajmowania się nimi. Ona także dużo pracuje z młodymi dziećmi i to jest coś, do czego mamy serce i oboje się temu poświęcamy.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 19.04.2013 o godz. 07:49.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 19.04.2013, 09:44
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jest zapowiadany przez "Przeglad sportowy" wywiad z Pareiko - tytuł "Za ten rok mi nie płacą"
ekstraklasa.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Wisla-Krakow-Sergei-Pareiko-szczerze-o-Wisle,artykul,167492,1,381.html
http://socjolog.strefa.pl/wywiad.html
Jakaś menda chyba robiła ten wywiad, bo końcowe pytania cholernie tendencyjne i pod włos... Tak jakby chciał dziennikarz pokazać że nasz bramkarz ma nierówno pod sufitem.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 05.03.2015 o godz. 14:34.
Odpowiedz cytując
Dzideek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.04.2013, 11:39
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To nie myśl.
Sprawdź ile minut grał Sikorski i jakie były tego efekty.
Z tego co patrząc na ligę, rozegrał o 240 minut mniej od Boguskiego i strzelił jedną bramkę... jedną mniej od Boguskiego (on naprawdę tak mało strzelił?).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.04.2013, 13:17
Z tego co patrząc na ligę, rozegrał o 240 minut mniej od Boguskiego i strzelił jedną bramkę... jedną mniej od Boguskiego (on naprawdę tak mało strzelił?).
Czyli strzelił o połowę bramek mniej niż Boguski. A jeśli doliczyć te z PP (który był naszym priorytetem)...

Chciałbyś coś dodać?

Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.04.2013, 21:07
Osiągnięcia obu śmiechu warte. Najlepiej byłoby pożegnać obu, z DS to żaden problem, Rafał ma niestety kontrakt aż do 2015.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.04.2013, 20:07
Sarki musi zostac. Ma chlop potencjal tylko nie dostawal szans na pokazanie sie ale moze teraz bedzie gral w kazdym meczu.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 20.04.2013, 20:20
Boguski się w końcu przełamał, ale zagrał tylko dlatego, że goniliśmy wynik i nie było innych napastników.
Myślę, że jak DS i Genkov się wyleczą oni powinni grać.
Boguś, wybacz, ale mając tyle sytuacji trzeba je wykorzystywać.
Ewentualnie może być podwieszonym napastnikiem, bo na szpicy sobie zdecydowanie nie radzi.
Boki mamy obsadzone pewnie Sarki, Kosowki lub Małecki jak się wyleczy.
A w środku Iliev i Garguła- nie komentuje.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.04.2013, 20:34
comek napisał(a):Wyświetl post
Boguski się w końcu przełamał, ale zagrał tylko dlatego, że goniliśmy wynik i nie było innych napastników.
Myślę, że jak DS i Genkov się wyleczą oni powinni grać.
Boguś, wybacz, ale mając tyle sytuacji trzeba je wykorzystywać.
Ewentualnie może być podwieszonym napastnikiem, bo na szpicy sobie zdecydowanie nie radzi.
Boki mamy obsadzone pewnie Sarki, Kosowki lub Małecki jak się wyleczy.
A w środku Iliev i Garguła- nie komentuje.
Sto razy bardziej wolę Boguskiego od Sikorskiego- z prostej przyczyny. Bogusia szuka piłka. Mimo że trochę marnuje tych setek to zawsze coś wciśnie. Sikorski natomiast jest zawsze spóźniony i lata jak głupek po tym polu karnym. Żadna bramka z Legią tego nie zmieni.

http://www.youtube.com/watch?feature...U0QTxtI#t=143s
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 20.04.2013, 21:57
http://www.weszlo.com/news/14580-Jak...tak_samo_video
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 21.04.2013, 11:28
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Sto razy bardziej wolę Boguskiego od Sikorskiego- z prostej przyczyny. Bogusia szuka piłka. Mimo że trochę marnuje tych setek to zawsze coś wciśnie. Sikorski natomiast jest zawsze spóźniony i lata jak głupek po tym polu karnym. Żadna bramka z Legią tego nie zmieni.

http://www.youtube.com/watch?feature...U0QTxtI#t=143s
Od początku mi to śmierdziało.

Cytat:
Tuż przed pierwszym gwizdkiem, jedna z firm bukmacherskich zawiadomiła PZPN o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Chodziło o niespotykanie dużą kwotę zakładu - 1.70zł zawartego na to, że Daniel Sikorski zdobędzie w tym spotkaniu bramkę. Obecnie trwają czynności w ustaleniu tożsamości autora podejrzanej transakcji.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 21.04.2013 o godz. 11:31.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
ToBo11
Junior Member

Od: 04.2013

Stary 21.04.2013, 12:10
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Od początku mi to śmierdziało.
Ciekawe
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.04.2013, 12:36
piter116 napisał(a):Wyświetl post

wis.la/e7ypv
Zarówno Sikorski, jak i Boguski, są siebie warci... :/
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 22.04.2013, 14:05
Adam Buksa kolejne dwie bramki w ME...może w końcu jakiś w miare ogarniety chopak? rocznik 1996, i jak sie nie myle to pierwsza runda jego w ME...
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
panowie
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 23.04.2013, 09:04
Głosujmy na Sarkiego w konkursie na bramkę kolejki Ekstraklasy, obecnie jest na drugim miejscu za zawodnikiem Lecha.

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,..._na_gorze.html
A
T
A
K
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 23.04.2013, 21:17
Już dawno mnie tak żaden piłkarz sprowadzony do Wisły nie zaskoczył tak pozytywnie jak Sarki. Spodziewałem się, że to będzie zawodnik na poziomie Branco, Paljicia, Fredriksena, no w najlepszym wypadku Boukhari, a tu proszę. Takie zaskoczenie. Żeby nie było tak miło, to łatwiej jest się wykazać zawodnikom ofensywnym niż defensywnym i przez to miał łatwiej Nigeryjczyk. Nie mniej jednak całkowicie zmieniłem o nim zdanie, z nieudacznika na kawał grajka. 26 lat, 4 lata w Chelsea, może coś jeszcze z niego będzie.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.04.2013, 22:28
Niestety Sarkiego pożegnamy w czerwcu.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.04.2013, 06:17
ooona napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym, żebyś się myliła - no ale ... Jacek ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 24.04.2013, 07:08
Od selera do bohatera.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2013, 15:14
O czym myśli seler w szatni Wisły?

- Ja .......e, same ogóry! Jeszcze tylko kulawego brakuje...

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 24.04.2013, 17:00
ooona napisał(a):Wyświetl post
W cosmo tak napisali?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 24.04.2013, 19:08
morganfield napisał(a):Wyświetl post
W cosmo tak napisali?
Jeśli zagra jeszcze kilka dobrych meczy i okaże się przydatny drużynie łysy jacek na bank go zapomni podpisać.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.04.2013, 22:11
Arti - może dla Ciebie ban za chamstwo!!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.04.2013, 23:28
arti napisał(a):Wyświetl post
Znajdź se wreszcie chopa z lufą jak rudy 102.
arti, to było nieeleganckie.
Jakby mogła, toby znalazła.

O ile wierzyć prasie, "Seler" ma w kontrakcie opcję przedłużenia, więc jeśli się będzie dobrze sprawował i będziemy mieli pieniądze...
Jemu też nie opłaca się co pół roku zmieniać klub (nawet z podwyżką), tylko - ustabilizować formę i czekać na naprawdę dobrą ofertę z zagranicy. W tym tonie wypowiadał się jego menedżer, Ibrahim Sunday, który notabene sam go do nas przyprowadził.

Tyle, że to nie jest żadna metoda, tak jak nie jet nią sprowadzanie Hiszpanów (po Astizie), Żydów (po Meliksonie) czy murzynów (po Uche). Na jednego Sarkiego trafi się kilku Frederiksenów albo kolesi zainteresowanych głównie Bonarką i Rynkiem by night. Zdecydowana większość z nich znalazła się na aucie nieprzypadkowo, a raczej nie potrzebujemy więcej kolesi odcinających kupony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.04.2013 o godz. 23:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów