The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DEBO
Member

Od: 10.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2013, 12:48
jeszcze dwa takie sezony jak ten i cracovii przybędzie kibiców hahaha. Nie ma co płakać trzeba się cieszyć że januszy ubywa. To jest przykład jak przegrany sezon przez piłkarzy.. może być wygrany przez kibiców
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.04.2013, 12:55
Watts napisał(a):Wyświetl post
No Dowcipnis Roku sie wku.rwil. Wielkie mi mecyje. To nie czytaj, proste.
Niestety, ale jak normalny człowiek czyta tą waszą "dyskusję", to albo go coś strzela, albo dostaje ataku histerycznego śmiechu.
Wisła nie ma fundamentów - OK. Który polski klub je ma? Co zostanie z "akademii" Legii i Amici bez kasy właścicieli?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.04.2013, 12:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Słusznie prawisz.
ale 90% forumowiczów postu giganta w ogole nie zrozumie.
To tak jakbys dzisiejszym gimnazjalistom powiedział : Wiecie ze przed internetem....
a Oni : "Jak to PRZED internetem.Internet był od początku"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 19.04.2013, 13:37
Szkoda, ze dyskusja znowu zostala rozpier.dolona przez tych od "gdyby interesowała nas Liga Mistrzów, to bylibyśmy płachtą z gwiazdkami" i musze przeklejac post ktory juz sie tu pojawil. Przyszlosc Wisly to tykajaca bomba, Cupial nic nie robi zeby ja zabezpieczyc przed swoim odejsciem, a co najgorsze, przed samym soba. Mam nadzieje, ze jak nie daj Boze staniemy w koncu nad taka przepascia jak LKS, pojawia sie ci sami moralizatorzy od Voigtow i beda tak samo przyklaskiwac BC.

Ty gigant, chyba się zagalopowałeś forumowy gwiazdorku, skoro tak ochoczo wyzywasz innych od gówien - zabieraj manele i udaj się na forum SKWK z taką retoryką, aha, i zabierz ze sobą wszystkich osobników którzy włażą do tego tematu zeby robić burdel, "zapraszac" na spotkania SKWK i napinac muskuly, a nie mają niczego konstruktywnego do powiedzenia na temat polityki właściciela. Rozumem że ciebie i twoich koleżków, ktorym podświadomie marzy sie znowu skansen i napierdalanie sie z klientami z Olsztynów albo Lublinów (więc jak skończy się eldorado to powieka im nie mrugnie, agenst modern futbol gudnajt left prajd 1906%) to gówno obchodzi, ale daj podyskutować ludziom którym nie lata to koło ch.uja w przeciwieństwie do kalichlorku i je.bania żydów.

No ....a tragedia.

Sorki, mimo wolności dla bełkotu, orientacji czy prawa do wygłaszania opinii i mimo że kompromituje ona samego autora...trzeba takie skrzywienia wyrywać jak chwasty.

Co nyby ty wnosisz konstruktywnego do powiedzenia na temat B. Cupiała? Na jakiej podstawie podejmujecie się tej żenującej próby oceny kogoś, komu nie dorastacie do pięt?

Przecież wy kompletnie nie macie pojęcia o prowadzeniu profesjonalnego klubu, nie ogarniacie tego, jak? z czym? kiedy? za ile? komu?
Przecież klub bez was się obejdzie. Wisła nie potrzebuje kompletnie waszych rad, nakazów czy amatorskich pomysłów, wbitych do pustych łbów przez deebilne media. Wisłą potrzebuje Cupiała...i

Czy wam się podoba to czy nie, a z resztą wasze zdanie każdy i tak ma w dupie, gimbusów opinii nie traktuje się poważnie. Wbijcie sobie do sześcianów że Cupiał to człowiek któremu wiele nasz klub zawdzięcza. Włożył kasy tyle ile wy nawet wszyscy razem wzięci, nie zarobicie przez całe życie.

Dlatego z resztek szacunku już jaki pozostał do samych siebie, zamknijcie mordy.

A może macie kasę i chęci zainwestowania w Wisełkę, postawienia jej na nogi i wypróbowania waszych metod naprawczych?
Wiadomo, że nie macie. Nawet nie stać was na okazanie odrobiny szacunku .

Z ciekawości jeszcze zapytam. A gdzie byliście przed 2011r? Tak, dokładnie... wtedy kiedy kapało do klubu z Myślenickiego portfela?
Czyżby pasmo sukcesów doprowadziło do tego, że bycie kibicem sukcesu, zaciemniło wam obraz ułomności Wisły?. No jak to możliwe, że wszyscy dostrzegli jedyną słuszną drogę, po tym jak zaciskanie pasa, stało sie nie do zniesienia?
Po prostu rozpieścił was Boguś. Zostaliście tak bardzo wypudrowani, że zatraciliście wszelkie cechy kibica Wisły. I o to możecie mieć do Cupiała pretensje. Z pełnym przekonaniem możecie go obwianiać, za to co z was zostało.

Głównym pocieszeniem z tej trudnej sytuacji dla klubu jest to, że takie buble same z stadionu się wyeliminowały.

Jednak gołym okiem widać, że wychodzimy z kryzysu. Czuć ducha dawnego X sektora...
Paradoksalnie Wisła srodka tabeli, jest mocniejsza. Nikomu jebanie żyda nie lata koło huja

A wasze wymagania o budowę bazy, boisk, kadry, szkółki , lini tramwajowej na wieś czy dopłaty do abonamentu C+. Zostaną zrealizowane gdy wrócicie z własną kasą.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 19.04.2013 o godz. 13:44.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.04.2013, 14:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale 90% forumowiczów postu giganta w ogole nie zrozumie.
To tak jakbys dzisiejszym gimnazjalistom powiedział : Wiecie ze przed internetem....
a Oni : "Jak to PRZED internetem.Internet był od początku"
Nie potrafię oprzeć się odczuciu, że KIEDYŚ - kiedy nie mieliśmy internetu, komórki ważyły 2,5 kg a w przerwie meczu "szczło" się na murek pod chmurką....towarzystwo na R22 było...lepiej zorientowane w sprawach kibicowskich.....Nikt się nie pchał na "młyn" dla lansu, bo nie było się gdzie później lansować....Poza tym, wejść na "młyn" na X- to była.....świadoma decyzja -KAŻDY wiedział po co tam idzie...
Facet wygladał jak facet, a nie jak metroseksualna .........
I żadnemu z nas w 1993 roku po haniebnym 0-6 z Legią do głowy nawet nie przyszło, że już za 5 lat zaczniemy być HEGEMONEM na naszych piłkarskim poletku.....

I jak tak czytam te puste frazesy "gołowąsych gołodupców"- stawiających BC pod ścianą-albo miliony -albo wypierdalaj...cóz....muszę przyznać, że chyba bylo lepiej w czasach, kiedy TAKIE opinie wyrażało się "face to face", na stadionie ryzykując urodę, niż teraz-gdzie mamy "kozaków" ryzykujących co najwyżej odciski na palcach od napierdalania w klawiaturę...

Mam tylko nadzieję, że Cupiał nie czyta tego forum.......
Powód: Karamazow i pośpiech:)
Ostatnio edytowane przez La Furia Dell' Est : 19.04.2013 o godz. 14:55.
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.04.2013, 14:23
DEBO napisał(a):Wyświetl post
jeszcze dwa takie sezony jak ten i cracovii przybędzie kibiców hahaha. Nie ma co płakać trzeba się cieszyć że januszy ubywa. To jest przykład jak przegrany sezon przez piłkarzy.. może być wygrany przez kibiców
Jak widać powyżej można przegiąć w dwie strony.
DEBO cieszy się, że Wiśle ubywa (choćby weekendowych) kibiców, bo zostaną ci najwierniejsi, prawdziwe jądro, prawdziwy hard core. Dążymy do tego, żeby na każdym meczu dopingowała tylko 3-tysięczna grupka najwierniejszych, najbardziej hardcorowych, najbardziej zajebistych. Reszta niech się buja, niech spada na Kałuży. "Nie" dla januszy. Będziemy bawić się w naszym gronie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.04.2013, 14:24
Wyrywać? Chwasty? Eliminować? Buble? Słońce przypiekło? Tobie podobnym już dawno priorytety we łbie się po.......iły, według wykładni kumatych bycie prawdziwym kibicem jest odwrotnie proporcjonalne do zainteresowania piłką kopaną, to tych drugich wysyła się po kiełbasę i każe wypierdalać ze stadionu.

Wyrywaj sobie chwasty. Od paru lat chodzę na C, dorzucam się do każdej zbiórki, namówiłem większość rodziny do przekazania 1% na TS Wisła. Koniec autopromocji w tym momencie - jeżeli rzucasz oskarżenia o bycie kibicem sukcesu to kieruj je do konkretnej osoby, te pod moim adresem właśnie pojechały do Bajkonuru i czekają na wy.......enie na orbitę gdzieś w kierunku Plutona.

Jeżeli dla ciebie jakakolwiek krytyka to przejaw bycia kibicem sukcesu, to dziękuję bardzo i adieu. Śledzę ten temat i Nibylandię najbardziej uważnie, i większość jobów jakie spływały na Cupiała były mniej więcej usystematyzowane, merytoryczne, poparte liczbami. Emocjonalny skowyt podnoszony przez ciebie i kilku użytkowników pasuje do tego tak, jak pstrokate obcisłe lateksowe portki do dwurzędowej marynarki i cylindra. Nie sądziłem, że kiedyś posunę się do argumentu ekonomicznego, ale tak jak podatnik ma prawo wiedzieć, na co idą pieniądze które przekazał państwu w formie podatku, tak ja jako kibic który włożył w Wisłę trochę czasu i pieniędzy, mam prawo do komentarza na temat polityki tego klubu. Czy ci się podoba, czy nie - możesz zamknąć przeglądarkę i nie czytać. Na tym forum napisano już prawie milion wypowiedzi, i pewnie dopóki BC opuści ten klub będzie napisany drugi milion. Całe szczęście jeszcze można na nim podyskutować, więc z "zamykaniem mordy" również odsyłam na wiadome forum zasiedlone przez ziomeczkuw_PDW i mordeczki_AZR z siekierami i tasakami w sygnaturkach. Na pewno znajdziecie wspólny język.

Krytyka Cupiała w jakichkolwiek mediach czy na forum i tak dotychczas była tematem tabu, głównie dlatego, że micha z kapustą była pełna i nawet jeżeli ktoś punktował braki w polityce BC to od razu wylewano mu na łeb wiadro pomyj. Czy słusznie - według mnie czas pokazał i jeszcze pokaże. W przeciwieństwie do ciebie, najwyraźniej, martwi mnie to. Głęboko. Bo już taki ze mnie po.......ony kosmita, że przy okazji interesuje mnie sport i piłka nożna.

Cytat:
Czy wam się podoba to czy nie, a z resztą wasze zdanie każdy i tak ma w dupie, gimbusów opinii nie traktuje się poważnie.
Naprawdę to napisałeś?

Cupiał za chwilę, już za moment, tuż pod twoim nosem i całkowicie świadomie zatrudni ci znienawidzonego przez trybuny Smudę. Wywieszaj mu dalej sektorówki i klaszcz, w końcu TWOJE zdanie pewnie dla niego jest niesamowicie ważne. Nie to co Rogali albo Kapki, nie mówiąc o łysym delikwencie który ma więcej wspólnego z trzema różnymi wrogimi klubami niż z naszym.

Cytat:
Czuć ducha dawnego X sektora
O tym właśnie piszę, przecież ciebie to nawet nie obchodzi, tobie to wszystko jedno. Wizja dobrze zarządzanego klubu według standardów tego słynnego "modern footballu" musi cię przerażać jak perspektywa metrowego kija w dupsku, więc jeżeli Cupiał .......nie tym w kąt to i tak dobrze, nie mrugniesz nawet okiem jak to się stanie, pewnie otworzysz szampana razem z elementem i innymi, i będziesz zaciskał pięści przed monitorem, że wreszcie .......one pikniki mają za swoje, kosmici .......eni, zachciewa im się Ligi Mistrzów i stabilności, to teraz mają.

--------

Kończąc - nikt tutaj nie oczekuje od Cupiała wyłożenia 20 milionów złotych od ręki, wygrania MP i awansu do LM w jeden sezon. Jak na ironię, BC właśnie to zrobił i zmoczył w Nikozji, co ja i wielu forumowiczów w tym temacie krytykowało. Manipulacje w ostatnich postach i przypisywanie mnie i innym forumowiczom poglądów, które nigdy tutaj nie zostały wyrażone to absurd. Kłamcie dalej, nie zapomnijcie przy okazji powyzywać, "prawdziwi kibice".

Żyjcie dalej w projekcji, że po drugiej stronie są sami kiełbaskożercy i kibice sukcesu z drugiego końca Polski.

PS

La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Większą wartość niż cokolwiek oprócz własnych epizodów furii mają dla niego podszepty Kapki i Rogali. Jak to napisał twój przedmówca, "gimbusy" to byłby pyłek dla kogoś, kto przez tyle lat podjął tyle decyzji albo autorytarnych i podyktowanych chwilą, albo inspirowanych przez ludzi którzy są w Wiśle szkodnikami.

Jeżeli po TYM co napisałem, Ty widzisz Kapkę lub Rogalę to bez cienia wątpliwości możesz sie udać na staż do: a. TVN 24 b.Gazeta Wyborcza c.Fakty i Mity.....żenua
ręce ....a opadają

Ostatnio edytowane przez Watts : 19.04.2013 o godz. 15:12.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 19.04.2013, 14:33
Nie potrafię oprzeć się odczuciu, że KIEDYŚ - kiedy nie mieliśmy internetu, komórki ważyły 2,5 kg a w przerwie meczu "szczło" się na murek pod chmurką....towarzystwo na R22 było...lepiej zorientowane w sprawach kibicowskich.....Nikt się nie pchał na "młyn" dla lansu, bo nie było się gdzie później lansować....Poza tym, wejść na "młyn" na X- to była.....świadoma decyzja -KAŻDY wiedział po co tam idzie...
I żadnemu z nas w 1996 roku po haniebnym 0-6 z Legią do głowy nawet nie przyszło, że już za 2 lata zaczniemy być HEGEMONEM na naszych piłkarskim poletku.....

I jak tak czytam te puste frazesy "gołowąsych gołodupców"- stawiających BC pod ścianą-albo miliony -albo wypierdalaj...cóz....muszę przyznać, że chyba bylo lepiej w czasach, kiedy TAKIE opinie wyrażało się "face to face", na stadionie ryzykując urodę, niż teraz-gdzie mamy "kozaków" ryzykujących co najwyżej odciski na palcach od napierdalania w klawiaturę...

masz rację co do sytuacji z "kozakami" i dzisiejszymi netowymi napinaczami.

Rozsądny kibic wie, że nie można zmusić Bogusława Cupiała do wykładania kolejnych dziesiątek milionów złotych na klub tylko dlatego, że jakieś "JANUSZE" czy "MARIANY" chcą aby Wisła Kraków zdobyła mistrza i pokonała Legię czy Amikę. Czasy takich inwestycji w polskiej piłce się skończyły, teraz trzeba byłoby wydać grube miliony i wcale nie byłoby gwarancji sukcesu.

Ale mamy prawo jako kibice wymagać tej normalności, kontraktów na miarę naszego budżetu, zbudowania kilku boisk dla dzieci i młodzieży oraz zapewnienia pierwszej drużynie możliwości trenowania w normalnych warunkach. Powinniśmy domagać się, aby Wisła Kraków szukała talentów w całej Polsce i ściągała ich do Krakowa, powinniśmy domagać się aby w klubie byli odpowiedni fachowcy od leczenia, rehabilitacji, przygotowania kondycyjnego oraz trenerzy, którzy potrafią wyszkolić nam młode pokolenie piłkarzy.

Wisła Kraków na normalność po prostu zasługuje.

Tylko nie wiem, czy tak samo Bogusław Cupiał rozumie słowo normalność - czy Jego normalność nie ograniczy się do zatrudnienia nam pseudo trenera - Smudy i dania mu możliwości wydania znów kolejnych milionów na szrot krajowo - zagraniczny.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 19.04.2013 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.04.2013, 14:35
I żadnemu z nas w 1996 roku po haniebnym 0-6 z Legią do głowy nawet nie przyszło, że już za 2 lata zaczniemy być HEGEMONEM na naszych piłkarskim poletku.....

Popraw bo oczy aż palą.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 19.04.2013, 14:43
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jak widać powyżej można przegiąć w dwie strony.
DEBO cieszy się, że Wiśle ubywa (choćby weekendowych) kibiców, bo zostaną ci najwierniejsi, prawdziwe jądro, prawdziwy hard core. Dążymy do tego, żeby na każdym meczu dopingowała tylko 3-tysięczna grupka najwierniejszych, najbardziej hardcorowych, najbardziej zajebistych. Reszta niech się buja, niech spada na Kałuży. "Nie" dla januszy. Będziemy bawić się w naszym gronie.
oczywiście, że cieszenie się z ubywających Januszy jest błędem, ale nie ma co przesadzać, gdy mniej "Januszy" przyjdzie na mecz. Cóż - mniej kiełbach sprzedadzą, nie będzie osób siedzących podczas hymnu Wisły, itp.

czy Janusz potrafi zaśpiewać "Ojczyzna Polska, miasto Kraków...", "Po burzy słońce wychodzi zza chmur...", czy zna nawet słowa hymnu ? - śmiem twierdzić, że nie. Taki kibic tak naprawdę to jedynie chodzący pieniądz, który powinien wydać jak najwięcej pieniędzy - a że obecnie tych pieniędzy nie ma gdzie rozsądnie wydawać na stadionie to taki kibic też wiele tam kasy nie zostawi.

Może i stadion ładniej wygląda, ale jeśli miałoby być 20 tysięcy takich "modern supporters" to ja już wolę 7 tysięcy prawdziwych fanatyków.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 19.04.2013 o godz. 14:50.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 19.04.2013, 14:50
Pilka rzadzi kasa takie sa zasady, wypada z gry ten co nie daje rady! Smutne? Ale prawdziwe! A prawdziwy kibic przyjdzie nawet w klasie A. Koniec i kropka.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 19.04.2013, 14:53
Poprawione- wybacz-ale pośpiech przez emocje...
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 19.04.2013, 15:05
Wyrywać? Chwasty? Eliminować? Buble? Słońce przypiekło? Tobie podobnym już dawno priorytety we łbie się po.......iły, według wykładni kumatych bycie prawdziwym kibicem jest odwrotnie proporcjonalne do zainteresowania piłką kopaną, to tych drugich wysyła się po kiełbasę i każe wypierdalać ze stadionu.

Wyrywaj sobie chwasty. Od paru lat chodzę na C, dorzucam się do każdej zbiórki, namówiłem większość rodziny do przekazania 1% na TS Wisła. Koniec autopromocji w tym momencie - jeżeli rzucasz oskarżenia o bycie kibicem sukcesu to kieruj je do konkretnej osoby, te pod moim adresem właśnie pojechały do Bajkonuru i czekają na wy.......enie na orbitę gdzieś w kierunku Plutona.

Jeżeli dla ciebie jakakolwiek krytyka to przejaw bycia kibicem sukcesu, to dziękuję bardzo i adieu. Śledzę ten temat i Nibylandię najbardziej uważnie, i większość jobów jakie spływały na Cupiała były mniej więcej usystematyzowane, merytoryczne, poparte liczbami. Emocjonalny skowyt podnoszony przez ciebie i kilku użytkowników pasuje do tego tak, jak pstrokate obcisłe lateksowe portki do dwurzędowej marynarki i cylindra. Nie sądziłem, że kiedyś posunę się do argumentu ekonomicznego, ale tak jak podatnik ma prawo wiedzieć, na co idą pieniądze które przekazał państwu w formie podatku, tak ja jako kibic który włożył w Wisłę trochę czasu i pieniędzy, mam prawo do komentarza na temat polityki tego klubu. Czy ci się podoba, czy nie - możesz zamknąć przeglądarkę i nie czytać. Na tym forum napisano już prawie milion wypowiedzi, i pewnie dopóki BC opuści ten klub będzie napisany drugi milion. Całe szczęście jeszcze można na nim podyskutować, więc z "zamykaniem mordy" również odsyłam na wiadome forum zasiedlone przez ziomeczkuw_PDW i mordeczki_AZR z siekierami i tasakami w sygnaturkach. Na pewno znajdziecie wspólny język.

Krytyka Cupiała w jakichkolwiek mediach czy na forum i tak dotychczas była tematem tabu, głównie dlatego, że micha z kapustą była pełna i nawet jeżeli ktoś punktował braki w polityce BC to od razu wylewano mu na łeb wiadro pomyj. Czy słusznie - według mnie czas pokazał i jeszcze pokaże. W przeciwieństwie do ciebie, najwyraźniej, martwi mnie to. Głęboko. Bo już taki ze mnie po.......ony kosmita, że przy okazji interesuje mnie sport i piłka nożna.

Naprawdę to napisałeś?

Cupiał za chwilę, już za moment, tuż pod twoim nosem i całkowicie świadomie zatrudni ci znienawidzonego przez trybuny Smudę. Wywieszaj mu dalej sektorówki i klaszcz, w końcu TWOJE zdanie pewnie dla niego jest niesamowicie ważne. Nie to co Rogali albo Kapki, nie mówiąc o łysym delikwencie który ma więcej wspólnego z trzema różnymi wrogimi klubami niż z naszym.

O tym właśnie piszę, przecież ciebie to nawet nie obchodzi, tobie to wszystko jedno. Wizja dobrze zarządzanego klubu według standardów tego słynnego "modern footballu" musi cię przerażać jak perspektywa metrowego kija w dupsku, więc jeżeli Cupiał .......nie tym w kąt to i tak dobrze, nie mrugniesz nawet okiem jak to się stanie, pewnie otworzysz szampana razem z elementem i innymi, i będziesz zaciskał pięści przed monitorem, że wreszcie .......one pikniki mają za swoje, kosmici .......eni, zachciewa im się Ligi Mistrzów i stabilności, to teraz mają.

--------

Kończąc - nikt tutaj nie oczekuje od Cupiała wyłożenia 20 milionów złotych od ręki, wygrania MP i awansu do LM w jeden sezon. Jak na ironię, BC właśnie to zrobił i zmoczył w Nikozji, co ja i wielu forumowiczów w tym temacie krytykowało. Manipulacje w ostatnich postach i przypisywanie mnie i innym forumowiczom poglądów, które nigdy tutaj nie zostały wyrażone to absurd. Kłamcie dalej, nie zapomnijcie przy okazji powyzywać, "prawdziwi kibice".

Żyjcie dalej w projekcji, że po drugiej stronie są sami kiełbaskożercy i kibice sukcesu z drugiego końca Polski.

PS

Większą wartość niż cokolwiek oprócz własnych epizodów furii mają dla niego podszepty Kapki i Rogali. Jak to napisał twój przedmówca, "gimbusy" to byłby pyłek dla kogoś, kto przez tyle lat podjął tyle decyzji albo autorytarnych i podyktowanych chwilą, albo inspirowanych przez ludzi którzy są w Wiśle szkodnikami.
Jeżeli po TYM co napisałem, Ty widzisz Kapkę lub Rogalę to bez cienia wątpliwości możesz sie udać na staż do: a. TVN 24 b.Gazeta Wyborcza c.Fakty i Mity.....żenua
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 19.04.2013, 15:57
To ja mam pomysł, nie wymagajmy, czegokolwiek ani od pilkarzy ani od zarzadu ani tym bardziej od wlasciciela.

Po przegranej spiewjmy nic sie nie stalo, walmy jakies wybujale kwestie jak plany rozwoju.

Frekwencja bedzie 3 tys na mecz ale za to wszyscy kumaci i o identycznych przekonaniach.

Wogole po co nam ta napinka na wygrawanie, na bycie w e-klasie, a juz najbardziej na poroniony awans do LM, toz przeciez by nas to tak skomercjonalizowalo ze kamien na kamieniu by nie zostal.

Walic rywalizacje i dazenie do bycia najlepszym, bo liczy sie sport i dobra zabawa.

Synowi za 5 lat powiem co z tego ze jestesmy dzis na szarym koncu kiedys bylismy wielcy... tylko obawiam sie, wolal by to przezyc sam....
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 19.04.2013, 18:03
Lato z Piechniczkiem kiedys nam dawali medale na mistrzostwach swiata, a mimo to krytyka ich dzialalnosci (szkodliwej) dla polskiego futbolu w ostatnich latach byla jak najbardziej wskazana.

Nie rozumiem dlaczego niektorzy z tego forum usiluja zrobic z bossa kogos kogo nie mozna krytykowac. Tym bardziej ze nikt normalny nie krytykuje Cupiala za to ze nie daje kasy; ludzie krytykuja za amatorskie zarzadzanie klubem.

Jesli nikomu nie przeszkadza ze Poznan i Warszawa, kluby o plus minus podobnym potencjale finansowym, uciekaja nam (organizacyjnie) z predkoscia swiatla to okej; najwyrazniej Wisle macie w dupie, a mecze sa dla Was tylko okazja do spotkania z kolegami i pospiewania.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.04.2013, 20:13
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Lato z Piechniczkiem kiedys nam dawali medale na mistrzostwach swiata, a mimo to krytyka ich dzialalnosci (szkodliwej) dla polskiego futbolu w ostatnich latach byla jak najbardziej wskazana.

Nie rozumiem dlaczego niektorzy z tego forum usiluja zrobic z bossa kogos kogo nie mozna krytykowac. Tym bardziej ze nikt normalny nie krytykuje Cupiala za to ze nie daje kasy; ludzie krytykuja za amatorskie zarzadzanie klubem.

Jesli nikomu nie przeszkadza ze Poznan i Warszawa, kluby o plus minus podobnym potencjale finansowym, uciekaja nam (organizacyjnie) z predkoscia swiatla to okej; najwyrazniej Wisle macie w dupie, a mecze sa dla Was tylko okazja do spotkania z kolegami i pospiewania.
BC nie wolno krytykować, nie wolno nic złego powiedzieć. BO TYLE JUŻ ZROBIŁ!!! A że nie zamierza nic wiecej...nie ma znaczenia. Zrobił już tyle że tłuszczy wystarczy.
Ja nie błagam faceta o forsę - mam swoją. Interesuje mnie dobro klubu, bo jak ma zamiar rękami sabotażysty Bednarza dalej sprowadzać klub poniżej możliwości i oczekiwań to niech da sobie spokój i naprawdę niech odejdzie. Bo uważam, że jak Wisła ma się pałętać po ogonach ligi to może to spokojnie zrobić taniej i bez Cupiała.
Ale nie - goście w stylu Dariook i Domin Czyżyny będą uczyli pojmowania rzeczywistości ludzi realnie myślących.
Jak Wam ten BC nie kupi kilku styranych murzynów do gry w nowym sezonie to żaden nowy człowiek się tu nie pojawi bo nie ma szkółki, nie ma juniorów, dzieci nie mają gdzie trenować na Wiśle, bo jest ....A zimno, mokro, hala jest zagrzybiała i HUJ wie co jeszcze!!!!
Dzieci muszą mieć warunki do nauki, jak jeden debil z drugim tego nie rozumie to jest mi przykro - niech sobie zrobi dziecko i wtedy niech je pozwoli trenować w syfie.

Banda nieodpowiedzialnych dzieciaków będzie mnie pouczać.

W.S napisał(a):Wyświetl post
Może to nawet dobrze że sportowo jest u nas źle... przynajmniej widać jakich nie których mamy kibiców którzy po 2 słabych sezonach przekreślają Cupiała i wszelkie osiągnięcia Wisły przez ostatnie laaaataa
Gdyby nie ten ''zły'' Cupiał to większość z was pewnie nie wiedziałaby co to Wisła Kraków
Łał stary, ale napisałeś. A to Wisła Kraków jest czy Cupiał Kraków?
Dla mnie Wisła istniała przed Cupiałem - nie rozumiem po co piszesz takie bzdury.
Modowie - proszę o połączenie moich dwóch postów.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 20.04.2013 o godz. 11:53.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.04.2013, 20:43
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Łał stary, ale napisałeś. A to Wisła Kraków jest czy Cupiał Kraków?
Dla mnie Wisła istniała przed Cupiałem - nie rozumiem po co piszesz takie bzdury.
Modowie - proszę o połączenie moich dwóch postów.
Serio nie rozumiesz mojego tekstu?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 19.04.2013, 21:08
Szkoda, ze dyskusja znowu zostala rozpier.dolona przez tych od "gdyby interesowała nas Liga Mistrzów, to bylibyśmy płachtą z gwiazdkami" i musze przeklejac post ktory juz sie tu pojawil. Przyszlosc Wisly to tykajaca bomba, Cupial nic nie robi zeby ja zabezpieczyc przed swoim odejsciem, a co najgorsze, przed samym soba. Mam nadzieje, ze jak nie daj Boze staniemy w koncu nad taka przepascia jak LKS, pojawia sie ci sami moralizatorzy od Voigtow i beda tak samo przyklaskiwac BC.

Ty gigant, chyba się zagalopowałeś forumowy gwiazdorku, skoro tak ochoczo wyzywasz innych od gówien - zabieraj manele i udaj się na forum SKWK z taką retoryką, aha, i zabierz ze sobą wszystkich osobników którzy włażą do tego tematu zeby robić burdel, "zapraszac" na spotkania SKWK i napinac muskuly, a nie mają niczego konstruktywnego do powiedzenia na temat polityki właściciela. Rozumem że ciebie i twoich koleżków, ktorym podświadomie marzy sie znowu skansen i napierdalanie sie z klientami z Olsztynów albo Lublinów (więc jak skończy się eldorado to powieka im nie mrugnie, agenst modern futbol gudnajt left prajd 1906%) to gówno obchodzi, ale daj podyskutować ludziom którym nie lata to koło ch.uja w przeciwieństwie do kalichlorku i je.bania żydów.

Powiem Ci ze nawet mnie to nie ruszyło. Bądź sobie "kibicem tabeli" pier.doli mnie to,ale zajmij się tym, w czym się odnajdujesz. Dla mnie jesteś......, niech ci będzie," wiernym kibicem wyników". Nie mieszaj do tego SKWK. Ty rób swoje drąc mordę ile sił, reszta niech cię nie intresuje.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 19.04.2013, 21:14
Ale nie - goście w stylu Dariook i Domin Czyżyny będą uczyli pojmowania rzeczywistości ludzi realnie myślących.
przeczytaj jeszcze raz mój post odnośnie inwestycji w klub, jeśli nie zrozumiesz to przeczytaj raz jeszcze i tak do skutku...
Moje poglądy na temat inwestycji w klub różnią się o 180 stopni od poglądów Dariooka.

mój post odnośnie rozwoju klubu:
Ale mamy prawo jako kibice wymagać tej normalności, kontraktów na miarę naszego budżetu, zbudowania kilku boisk dla dzieci i młodzieży oraz zapewnienia pierwszej drużynie możliwości trenowania w normalnych warunkach. Powinniśmy domagać się, aby Wisła Kraków szukała talentów w całej Polsce i ściągała ich do Krakowa, powinniśmy domagać się aby w klubie byli odpowiedni fachowcy od leczenia, rehabilitacji, przygotowania kondycyjnego oraz trenerzy, którzy potrafią wyszkolić nam młode pokolenie piłkarzy.

Tylko nie wiem, czy tak samo Bogusław Cupiał rozumie słowo normalność - czy Jego normalność nie ograniczy się do zatrudnienia nam pseudo trenera - Smudy i dania mu możliwości wydania znów kolejnych milionów na szrot krajowo - zagraniczny.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 19.04.2013 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 19.04.2013, 22:17
gigant napisał(a):Wyświetl post

Skrobowski, Voigt i dupa blada. Przyszedł Cupiał z Urbanem i Ziętkiem zrobił eldorado i w dupach się ku.rwa poprzewracało. Gówno które nie wie co to brak mineralnej po treningu, wygania Cupiała z Wisły.
Miał rację Mały, wypier.dalać jak najdalej od Wisły, albo zamknąć ryje i cieszyć się z tego co jest. Reszta może świecić świeczki ŁKS-owi.

bo jest prawda czasu i prawda ekranu.

Prawda czasu mówi, Cupiał, Urban i Ziętek to mesjasze w porównaniu.

Prawda ekranu jest jednak trochę gorsza. I nie rozumiem dlaczego można ordynarnie zabraniać ludziom komentowania prawdy ekranu.

Tym bardziej, że prawda ekranu winna - przynajmniej teoretycznie - wpływać na poczynania menadżerów. Tymczasem jest zupełnie odwrotnie. I możemy sobie bić pianę na temat przyczyn. Nie zmienia to jednak faktu, że prawo komentowania zarówno prawdy czasu, jak i prawdy ekranu jest świętym prawem każdego, na kim Wisła zarobiła choćby jedną złotówkę.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.04.2013, 22:35

Naprawdę to napisałeś?

--------

PS

ręce ....a opadają
Powoli traciłem nadzieję, ze przeczytam tu cokolwiek zdroworozsądkowego, a jednak!

:brawo:
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.04.2013, 22:49
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Wpływy z C+ do budżetu to tylko jakieś 1,5mln z transmisji (...)
Roczne wpływy Wisły z C+ do 2011 roku to ok. 11 mln zł. Za obecny sezon będzie z pewnością dużo mniej (mniejsze wpływy za miejsce w tabeli, mniejsze wpływy z meczów w tzw. prime-time), ale na pewno te 6-7 mln będzie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.04.2013, 05:29
BC nie wolno krytykować, nie wolno nic złego powiedzieć. BO TYLE JUŻ ZROBIŁ!!! A że nie zamierza nic wiecej...nie ma znaczenia. Zrobił już tyle że tłuszczy wystarczy.
Ja nie błagam faceta o forsę - mam swoją. Interesuje mnie dobro klubu, bo jak ma zamiar rękami sabotażysty Bednarza dalej sprowadzać klub poniżej możliwości i oczekiwań to niech da sobie spokój i naprawdę niech odejdzie. Bo uważam, że jak Wisła ma się pałętać po ogonach ligi to może to spokojnie zrobić taniej i bez Cupiała.
Jak Wam ten BC nie kupi kilku styranych murzynów do gry w nowym sezonie to żaden nowy człowiek się tu nie pojawi bo nie ma szkółki, nie ma juniorów, dzieci nie mają gdzie trenować na Wiśle, bo jest ....A zimno, mokro, hala jest zagrzybiała i HUJ wie co jeszcze!!!!
Dzieci muszą mieć warunki do nauki, jak jeden debil z drugim tego nie rozumie to jest mi przykro - niech sobie zrobi dziecko i wtedy niech je pozwoli trenować w syfie.

Banda nieodpowiedzialnych dzieciaków będzie mnie pouczać.
I ty nazywasz siebie realnie myślącym? Sorki, ale dla mnie to ty jesteś inwalida umysłowy, który spędził w buszu ostatnie 10 lat.

Jeśli interesowało by cię dobro klubu to nie .......ił byś takich kocopołów kolego. Cupiał sprowadza klub poniżej możliwości i oczekiwań? Tych osiągniętych dzieki tylko i wyłącznie niemu? WTF!
To że Cupiał tak bardzo rozbudził w tobie apetyty, twój problem . Twój poziom frustracji spowodowany brakiem sukcesów ewidentnie ma wpływ na trzeźwe myślenie.
Bez Cupiała to Wisła będzie miała problemy ze zdobyciem licencji na gre w ekstraklasie , a już samo w niej występowanie będzie ocierać się o cud.

Dla mnie osobiście wydaje się być Żenujące , tłumaczenie czegoś co jest oczywistością. Ile ty masz lat?

domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
przeczytaj jeszcze raz mój post odnośnie inwestycji w klub, jeśli nie zrozumiesz to przeczytaj raz jeszcze i tak do skutku...
Moje poglądy na temat inwestycji w klub różnią się o 180 stopni od poglądów Dariooka.

mój post odnośnie rozwoju klubu:

NORMALNOŚĆ!
To właśnie dzieki Cupiałowi w klubie powróciła normalność. Tylko nie wiem czy kibic Wisły rozumie słowo normalność .

99% klubów w Polsce o takiej normalności może tylko pomarzyć.

A dla ciebie czym są mecze Wisły? Pewnie tym samym co mecze amici lub ległej...

Ty już analnytyku między wódkę a zakąskę się nie wpierdalaj. Z prędkością światła to uciekają twoje szare komórki i też nikomu to raczej nie przeszkadza. Najwyraźniej mamy ciebie w dupie.

Skonsultuj to na forum amici i ległej. Tam na pewno uzyskasz bardziej "profesjonalną " odpowiedz.

WATTS@

Ty jesteś sprzecznością samą w sobie. Stwierdzenie, że lata ci koło huja jebanie żydów, sprawiło że cały twój tekst traktuje z przymrużeniem oka. Wiślacka sprzeczność.

Cytat:
Jeśli ty i tobie podobni podejmujecie się Krytyki, to wypadało by jeszcze mieć argumenty . Dowody na to ,ze racja jest po waszej stronie, też mile by były widziane .

Obecnie jest tylko skamlanie, płacz i niezrozumiała krytyka . On ma inny pomysł na klub, nigdzie nie ma dowodów na to że wy macie rację. A wręcz przeciwnie... pod jego ręką Wisła stała się najpotężniejszym klubem w Polsce, dlatego darujcie sobie wasze pomysły na wielką piłkę rodem z warszawki.
Nasze postawa i sytuacja nie wynikają z bierności i szkodliwości Cupiała . Tylko debile i kibice sukcesu postradali zmysły, obwiniając BC za zniszczenie Wisły.

W przeciwieństwie do Ciebie, nie widzę powodów by się zamartwiać. Też interesuję się sportem i wiem że nie da się tylko zwyciężać. Nie popadam w skrajności w skrajność...Często warto odpuścić etap aby na mecie, zameldować się jako zwycięzcą.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 20.04.2013 o godz. 07:47.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 20.04.2013, 06:27
Moje 3 grosze dużo mówi się tu o dawaniu pieniędzy przez Cupiała a w zasadzie TF DAJE PANOWIE TO ABRAMOWICZ I ARABSCY SZEJKOWIE a Cupiał a właściwie jego jedna firma pożycza drugiej ,a i tak sam Cupiał te pieniądze wydaje i to bardzo głupio, tym razem poprzez swojego przydupasa niejakiego Bednarza .NIC ALE TO NIC NIE ZDZIWI MNIE SYTUACJA KIEDY TO DOJDZIE DO PROTESTÓW PRZECIWKO WŁAŚCICIELOWI A PROTEST POPROWADZI SAM BOGUSŁAW CUPIAŁ . uroczyście zostanie spalona kukła Jacka Bednarza znienawidzonego przez wszystkich kibiców ,wszyscy trochę pokrzyczą PRECZ Z BEDNARZEM I ROZEJDĄ SIĘ DO DOMU .A na tym forum będzie pełno wpisów WIELKI SZACUN DLA PANA CUPIAŁA ZE BYŁ Z NAMI KIBICAMI . po czym wszyscy będą trzymać kciuki za awans WISŁY do 1 ligi
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 20.04.2013, 08:45
Dariook, naucz sie przekazywac swoje poglady w sposob bardziej, hmm, cywilizowany. Na razie to poziom laweczkowy. To znaczy kazania (bo nie dyskusja na argumenty) na poziomie laweczkowym. Jak nie potrafisz inaczej to kup winko i znajdz sobie jakiegos Kazia, pogadasz sobie o Wisle. Pogadasz... pogadacie na twoim poziomie.

P.S
Jak juz sie nauczysz dyskutowac na poziomie (wystarczy poziom gimnazjum), bez obrazania i z poprawna argumentacja to daj znac.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.04.2013, 08:55
Dariook, naucz sie przekazywac swoje poglady w sposob bardziej, hmm, cywilizowany. Na razie to poziom laweczkowy. To znaczy kazania (bo nie dyskusja na argumenty) na poziomie laweczkowym. Jak nie potrafisz inaczej to kup winko i znajdz sobie jakiegos Kazia, pogadasz sobie o Wisle. Pogadasz... pogadacie na twoim poziomie.

P.S
Jak juz sie nauczysz dyskutowac na poziomie (wystarczy poziom gimnazjum), bez obrazania i z poprawna argumentacja to daj znac.

Tak tylko wtrącę, że 99% forumowiczow oczekuje pewnego poziomu rownież od Ciebie. Bo w którym temacie nie wyplyniesz, poglądy masz ukształtowane jak plastuś z dobranocki z lat 80tych.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 20.04.2013, 09:33
Cytat:
Tak tylko wtrącę, że 99% forumowiczow oczekuje pewnego poziomu rownież od Ciebie. Bo w którym temacie nie wyplyniesz, poglądy masz ukształtowane jak plastuś z dobranocki z lat 80tych.
Kocurze, czy wiesz ze nie o opinie Dariooka mi chodzilo?

P.S
Na Moskwe za zamach, jebac pedalow, Zydzi wypad z Polski, ateisci do pieca, Tusk sprzedal Polske Rosji!, zakaz seksu przed slubem...

Czy teraz drogi kocurze moje poglady Ci odpowiadaja bardziej?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.04.2013, 09:38
Kocur błagam, nie cytuj tego trolla i odpuść z nim dyskusję - sensu i tak nie będzie miała
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.04.2013, 10:11
Ten znowu wcisnął gdzieś kwestię zamachu, żydów i seksu... Idź się leczyć człowieku, co ty tu jeszcze robisz... Jeżeli już musisz, to idź trollować gdzie indziej...

Co do BC - jeśli nie on to kto lub co? Czy któryś z przeciwników BC ma jakąś wizję co dalej? Bo jeżeli to tylko takie czcze gadanie - to jedynymi nieodpowiedzialnymi osobami jesteście wy, a nie pan Cupiał. Każdy z nas chciałby jak największych i jak najszybszych sukcesów - tylko jaką receptę mają na to oponenci? Cupiał out i co w zamian? Bo piszecie, że nie chcecie podzielić losu ŁKS-u... niestety, ale bez Cupiała to właśnie ten los Wisła by podzieliła, i to już w tym lub najdalej przyszłym sezonie.

Nie ma sensu bliżej przytaczać bilansu Wisły za kadencji BC - wszyscy wiemy, że to zdecydowanie najlepszy okres w ponad 100-letniej historii klubu. Wisła zdominowała tą ligę, reszta ligi miała wiślacki kompleks. Ostatni okres jest ciężki, lecz bywały czasy jeszcze gorsze, po burzy słońce wychodzi zza chmur... i tak stanie się i tym razem.

99% polskich kibiców zazdrości Wiśle takiego właściciela jak Cupiał. Zobaczcie co się dzieje w Gdańsku z Kucharem, co robi Solorz we Wrocławiu, jakie jazdy mają w Legii z Walterem... I coś mi się zdaje, że dopiero po odejściu Cupiała, niektórzy Wiślacy by zrozumieli, że właśnie stracili swojego jedynego asa.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.04.2013, 10:25
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...cia,nId,958162

ok...
TS WISŁA KRAKÓW !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź