|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Musze Was zmartwic chociaz nie wiem ile jest w tym prawdy. Niemiecki magazyn Kicker w informacji o mozliwym zwolnieniu (w tym tygodniu) Smudy podał, ze na ostatnim meczu wyjazdowym jego druzyny byli przedstawiciele Naszego klubu wiec wiadomo co to dla Nas oznacza. Gdybysmy jutro nieawansowali do Finału PP to cos mi sie wydaje, ze po meczu ligowym z Jagiellonia Smuda byłby juz w Krakowie. A czemu dopiero po meczu z Jagiellonia? Bo niemiałby czasu na spotkanie sie z druzyna i wcielenie swoich treningow wczesniej. W ostatecznosci jezeli juz mialby przyjsc Smuda to mam nadzieje, ze Cupial da mu pole do popisu i bedzie mogł zbudowac zespoł, ktory właczy sie do walki o Mistrzostwo w nastepnym sezonie. Bo jezeli Smuda pola do popisu nie dostanie - bedziemy w czarnej dupie.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.04.2013 o godz. 16:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
czyli kolejny wagon ze szrotem na Reymonta?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Idealnie nadawałby się Christoph Daum.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Kulawik gwarantuje wagon szrotu na 100% co do Smudy nie wiadomo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pewnie będzie Smuda albo zostanie Kulawik. Na pewno Bednarz będzie dążył do tego drugiego, bo jego wpływy przy zatrudnieniu Franza znacznie spadną. Wiadomo jednak kto ostatecznie pociąga za wszystkie sznurki w tym klubie.
A mnie by się marzył taki Pavel Vrba z Pilzna. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Zastanawiam się dlaczego Sarki cały czas wchodzi tylko na końcówki poza pierwszym meczem naprawdę zawsze coś pokaże ciekawego. Może nie ma kondycji na 90 minutut? |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Edgar Davids z tego co wyczytałem na jednej z holenderskich stron Ajax-u Amsterdam to jest w trakcie robienia papierków na trenera
Jak mowa o Holendrach to czemu nie Frank Rijkaard ![]() ![]() "Jeśli,
Liczysz na kupon co los zamieni w zysk, Prędzej zobaczysz ufo albo dostaniesz w kły. Reklama powie jak żyć, Ty powiesz "nie" reklamie, Taki Twój spryt, podświadomie i tak kupisz co każe. Mieszkanie w ratach, AGD w ratach, Jebana praca, jeszcze dziewczyna zdradza Ciebie jak szmata..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
![]() Nawet szkoda gadać... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Co do Nawałki - jeśli to prawda to wielka szkoda. Z drugiej strony sam Borek pisał, że już się dogadali |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Boją się żeby nie było powtórki z Maaskanta i Valxa jak zostawili im wolność transferową, po której teraz Wisła nie może złapać oddechu.
Z tym, że nie wyobrażam sobie, że trener miałby nie decydować o transferach. Być może Wisła chce tą odpowiedzialność rozłożyć na co nie chce przystać Nawałka. Tu też nie ma się co dziwić, bo Nawałka niczego w karierze jeszcze takiego nie osiągnął żeby dawać mu pełnię władzy w ręce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie chce mi się rozpisywać na ten temat po raz n-ty. Holenderski tandem nie zrobił takich transferów, jak by chciał. Gdyby w Myślenicach była taka wola, to dzisiaj Wisła mogłaby sobie dalej oddychać do woli, a Cupiał po jednym kaszlnięciu wsadził palec do gardła. Dusimy się własnymi rzygami i żółcią Cupiała, który chciał awansować do LM w rok i to po kosztach.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Boniek o Smudzie:
"Ostatnio Smuda wyjechał do Regensburga. ZBIGNIEW BONIEK: Dla Franka nie liczył się wynik sportowy tylko kasa. Każdy normalny, kto spojrzał na ten klub, wiedział, że można tylko spaść z ligi. Spaść lepiej lub gorzej. Myślę, że Franek od czerwca będzie trenerem jednego z polskich klubów i odbuduje pozycję, czego mu życzę, bo widzę, że chęci ma jak młody źrebak." No więc zdaje się, że mamy trenera od czerwca, trenera ktoremu zalezy wylacznie na kasie a do tego lata swietnosci ma już daleko za sobą. Mozna sie skonczyc tez oszukiwac ze przepowiadana budowa to cos innego jak rozwiazanie dorazne. Smuda bedzie po to aby zrobic wynik tu i teraz. Nie aby budowac na lata. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu uważam, że Nawałka niczego jeszcze jako trener nie pokazał, niczego nie osiągnął żeby mógł domagać się gwarancji zatrudnienia przez x lat, pełni władzy w transferach itp. Takie warunki to może stawiać trener, który może się pochwalić już jakimiś sukcesami. I wcale się Wiśle tutaj nie dziwię. I tak samo wcale nie mam wielkiego przekonania do Nawałki.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Trez będziemy mieli test Łysego Jacka
![]() Mateusz Borek @BorekMati 13 h Jestem ciekaw ,czy po kompromitacji na Euro i zenujacych wynikach w Regensburgu, ktore zakończą sie spadkiem do 3 ligi-Wisła zatrudni Smude? Mateusz Borek @BorekMati 13 h Dla mnie byłaby to żenująco nieodpowiedzialna decyzja.Zobaczymy czy Jacek Bednarz decyduje czy tez wykonuje polecenia Cupiala.Czekam do czw. ![]() "Jeśli,
Liczysz na kupon co los zamieni w zysk, Prędzej zobaczysz ufo albo dostaniesz w kły. Reklama powie jak żyć, Ty powiesz "nie" reklamie, Taki Twój spryt, podświadomie i tak kupisz co każe. Mieszkanie w ratach, AGD w ratach, Jebana praca, jeszcze dziewczyna zdradza Ciebie jak szmata..." |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Obawiam się Panowie że skończymy jak ten Regensburg :(( Ehh Wisełce jest potrzebna rewolucja w zarządzie bo Cupiał też ma swoją cierpliwość i w nieskończoność nie będzie rzucał kasy tak jak to robi od lat rodzina Morattich w Inter Mediolan
![]() ![]() "Jeśli,
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Niech się więc ten jeden raz wykaże. Prawdą jest że jak BC będzie chciał Smudę to nikt mu nie zabroni. Prezes zarządu, gdy zacznie się opierać może zostać błyskawicznie urlopowany i tyle. Ale no kurde... Bednarz, zrób tą jedną jedyną i ostatnią dobrą rzecz dla tego klubu, rozedrzyj szaty, postaw weto i uchroń nas od tego hochsztaplera.
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Boniek stwierdzil, ze dla Smudy liczy sie tylko kasa bo poszedl do takiego klubu z ktorym kazdy trener spadłby z 2 Bundesligi
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Teraz wszystko rękach Łysego ... Ale obawiam się że nie ma takich jaj i jednak Adamiakowa będzie na ławce siedziała :(
![]() "Jeśli,
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Trzeba trzymać kciuki za "Kulę". Alternatywa jest doprawdy przerażająca.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Kula walczy chyba o pozostanie w Wisle nie o pozostanie I trenerem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pozostawić w Wiśle aby kopał dołki pod pierwszą drużyną? To nie ma sensu. Albo I trener albo nic.
Przypomnij sobie jak Kulawik wypowiadał się o warsztacie Probierza zaraz po jego dymisji. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Czy patrząc na obecne działania właściciela i władz Klubu, jest jakaś alternatywa? Na obecną chwilę widzę to tak, że w przyszłym sezonie będzie Smuda + drużyna składająca się z obecnych graczy, którzy przedłużą kontrakty + może ktoś + Paweł Brożek w ataku... Osobiście wolałabym Moskala z Kulawikiem.
Czy myślicie, że z dnia na dzień powstanie coś nowego - jakieś podwaliny pod nową drużynę? Zawsze można liczyć na jakiś cud... ![]()
Na koszulkach BIAŁA GWIAZDA!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
"Czy myślicie, że z dnia na dzień powstanie coś nowego - jakieś podwaliny pod nową drużynę? Zawsze można liczyć na jakiś cud..." Moglbym napisac dluga odpowiedz ale milion razy bylo walkowane. NIE. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Może gromkie " Każdy to powie, nie chcemy Smudy w Krakowie " podczas meczu ?
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jak czytam że ktoś ma nadzieję że Smuda zmieni cokolwiek w Wiśle na plus mam ochotę skoczyć z okna.
Jest dokładnie tak jak napisał borys - tysiąc razy było pisane i tłumaczone dlaczego od Smudy należy się trzymać z daleka - jest to niepojęte że ktoś jeszcze tego nie załapał. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Abstrahując od powyższego pytania - idąc tym tokiem rozumowania Bednarz tez powinien zostać po wsze czasy ponieważ, tak na moje oko, lepszego żołnierza od niego nie ma. I tu dochodzimy do pewnego paradoksu. Wydaje mi się że wiem co chcesz przekazać i mamy na ten temat wspólne zdanie - niestety rzeczywistość w której klub się znajduje jest ciężka. Tyle że należy popatrzeć również na dorobek innych dziedzin życia a mam na myśli zarządzanie personelem. Awanse powinny być sprawiedliwe. Albo ktoś się nadaje na stanowisko - wtedy piastuje go dalej albo też nie sprawdza się i, niestety, jest zwalniany. Zacytuję pewną zasadę: "Degradacja jest rzadko stosowaną formą kary organizacyjnej, ponieważ ma wiele wad. Motywacja zdegradowanego pracownika spada, często staje się rozgoryczony (dzieląc się odczuciami z innymi) i popada w konflikty międzyludzkie. Dlatego w praktyce chętniej stosuje się zwolnienie z pracy niż degradację. Na dłuższą metę może to być rozwiązanie korzystniejsze również dla pracownika, które może podjąć pracę w nowej organizacji bez wcześniejszych obciążeń." Nie wiem na jakiej podstawie sądzisz że Tomek jest ulepiony z innej gliny niż Ty, ja czy przysłowiowy Kowalski i pozbawiony podstawowych uczyć/emocji takich jak ambicja czy zazdrość. Gdyby przyjąć takie założenie, wszelkie motywacje Cupiała byłyby nieskuteczne a Tomasz miałby gdzieś czy będzie w Klubie trenerem, sprzątaczką czy asystentem. A jak wiesz, tak nie jest.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 17.04.2013 o godz. 13:47.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
@ Lukasz
Żołnierz "korporacji". Korporacja nie koniecznie w rozumieniu Wisły jako klubu tylko poprostu pracodawcy. Nie pisze jak być powinno ale jak może być. Kulawik dostanie propozycje powrotu do ME i ja przyjmie, bo nikt inny go nie zechce a tu pewna pensja. Nie wierze w to aby Kulawik tak jak Kazek mial ambicje pojsc na swoje, dlaczego akurat teraz przeciez jego akcje jako trenera nie stoja wysoko/wyzej niz wczesniej. To ze teraz jest trenerem I zespolu to jeszcze nie praca na wlasny rachunek, bo wiadomo jaka ma pozycje w klubie. Nie znam Kulawika osobiscie ale obraz jaki pokazuje na konferencjach wywiadach to taka gra na stworzenie swojego powaznego obrazu, jednak bardzo ale to bardzo mu to nie wychodzi a czasem wrecz przechodzi w smiesznosc. Gdzies tam w srodku Kula moim zdaniem zdaje sobie sprawe, ze chciec to nie znaczy moc i lepiej miec mniej niz nie miec wogole. Wiec lepiej miec orace mniej odpowiedzialna, gorzej platna ale ja miec. To ze Bednarz wszem i wobec opowiada, ze Kula to docelowy wybor to bajka, wersja oficjalna zostala miedzy Bednarzem, Cupiałem i Kulawikiem, - a mianowicie jestes tu dotad az nie zmienie zdania. Co do motywowania takie postepowanie to totalna kleska ale poprostu tak jest. Co do Bednarza tutaj łatwo określić zależność - żołnierz Cupiała. I tak Cupiał lepszego żołnierza może nie znaleść. To brzmi strasznie ale taka jest prawda. Może nie zostanie po wsze czasy ale długo, tak długo aż Cupiał nie stwierdzi, że już ma w dupie przytakiwanie a chce silnej Wisla |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
tylko, że wypadałoby tak cisnąć przez minimum ostatni kwadrans, żeby poruszyło neurony adresata (tj. nie Smudy, tam już za wiele do poruszenia nie ma) |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
A ja myślę, że dla wielu drużyn pierwszo- i drugoligowych Kulawik będzie łakomym kąskiem. Ma UEFA pro, a to wciąż nie wszędzie standard. Pracował w ekstraklasie i to z efektami nie gorszymi w Wiśle niż Moskal czy Probierz. Jestem pewny że w przerwie letniej, w trenerskich przetasowaniach znajdzie sobie wygodne gniazdko. O jego ambicje się nie bój, jak sam mówisz - nie znasz go osobiście.
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|