|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Polska jest krajem o zaawansowanej rusofobii tak samo za Kaczyńskiego, jak i za Tuska . Ale i za komuny to naród miał gdzieś Związek Radziecki (CCCP).
Trudno powiedzieć skąd się to wzięło ale to chyba z historii naszych wzajemnych stosunków. Co do obecnych czasów to nam bardziej niż Rosji powinno zależeć na dobrych stosunkach. To u nich jest w ziemi wszystko a i rynek zbytu potężny. Tego nie powinniśmy lekceważyć. Amerykanie z Chińczykami też się nie kochają ale ekonomia górą. Zawsze lepiej bogatemu się jest ukłonić. Kaczorek chciał pokazać swoje pazurki i Rosja przestała od nas kupować praktycznie wszystko firmy które z nimi handlowały padały jedna po drugiej. Lechu do Gruzji pojechał swoją pierś nastawił reszta Europy wolała tego nawet nie nagłaśniać i co uzyskaliśmy? wdzięczność Gruzji i nic po za tym. Rosjan nie musimy kochać ale to b. duży kraj i musimy się z nimi liczyć. A w dupie to oni nas mogą mieć ale nie odwrotnie. Jak wcześniej napisałem ekonomia górą. Jeżeli chodzi o Prezydenta to ta osoba raczej odpowiada za wizerunek kraju a nie za polityką (jak robił L. Kaczyński) Walka o miejsce w samolocie o krzesło w Brukseli a świat się śmieje. Dlatego Lechu mógłby tylko pozazdrościć takiego poparcia dla Prezydenta Komorowskiego.(Lechu miał kilkanaście % i spadało) A teraz jego brat chce mu pomniki stawiać, wznieść go na wyżyny ale to za późno.Wawel to za dużo a do brata za daleko bo tam nie jeździ.
Ostatnio edytowane przez york09 : 16.04.2013 o godz. 11:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
Ręce opadają...Dawniej gdy ktoś miał interesy niezbieżne z interesami Rosji Radzieckiej, nazywano go faszystą. I "faszyści" byli mordowani w Katyniu, nkwdowskich i ubeckich katowniach, "faszystą" był Piłsudski i każdy AK-owiec. Obecnie modne jest za to określanie przeciwnika rusofobem. Widać tą tendencję coraz wyraźniej, obserwując ostatnie wypowiedzi rosyjskich urzędników. O ile jestem w stanie zrozumieć Rosjan, bo to w końcu jest ich wymysł i element polityki zagranicznej, to nie jestem w stanie zrozumieć że ktoś w Polsce powtarza te same brednie. Yorku, czy mógłbyś mi na przykładach wskazać tą "rusofobię" w ostatnich działaniach Komorowskiego lub Tuska? Bo to oni od kilku lat kształtują naszą politykę zagraniczną z Rosją. "Rusofobia była i pozostaje podstawowym instrumentem w kontaktach Warszawy z Moskwą" PS. Ze specjalną dedykacją dla powtarzających brednie o 'faszystach', a obecnie o 'rusofobach': Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
. Niech do ciebie dotrze, że zmiana nicka nic nie da. Każdy rozpozna niespójny styl reżimowego propagandzisty.Olejnik nie wypada? Buchachacha i odreagowała robiąc z siebie pośmiewisko? No no to ci interpretacja. Widocznie jej postawa nie jest jednostkowa. Robić z siebie idiotę w celu odreagowania to chyba fetysz wszystkich pancernych brzozowców. Wybuchy w Bostonie to strzały z kapiszona w porównaniu do tych smoleńskich. Świadczą o tym zniszczenia nimi wywołane. W Bostonie rąk i nóg ludziom nie pourywało. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
ta sama liga, wyjmij tą belke z oka, bo nic nie widzisz ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ps. Ktoś kto zamiast "niż" pisze "nisz" wzbudza dalej idące podejrzenia... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jak myślisz Obama lubi przywódcy Chin Xi Jinpinga, przypuszczam że nie, ale liczy się rynek.
Co dała Polsce twarda postawa Kaczorów względem Rosji. Co zyskaliśmy?. Nie musisz kogoś lubić aby z min interesy ubijać. I po co Katyń wspominać i inne trudne sprawy .Tych co wtedy rządzili już nie ma. BBudowniczy--a do Szwedów za najazd nie masz pretensji. A co masz do Austriaków za "zabór austriacki". Jak i ty tak cały PIS żyjecie historią. Dla mnie liczy się tu i teraz i to co będzie. Jesteś oburzony o wypociny Olejnik o wybuchach, a brednie Macierewicza cię nie bolą. Co do polskiej polityki to uważam że sięgnęła dna degeneracji. Człowieka, który dla cynicznych, politycznych celów lub z powodu własnych obsesji nie waha się użyć okrucieństwa wobec rodzin ofiar katastrofy.Takiego Macierewicza powinno się natychmiast wykluczyć z życia publicznego Wtedy może byłby spokój. Co do Rosji to zapytałbym BBudowniczy -Drozda- Czego oczekujecie od Putina czy może od Rosjan? Bo macie do nich pretensje ale napiszcie w jakiej kwestii.Co takiego Rosjanie mieli by zrobić dla was?
Ostatnio edytowane przez york09 : 16.04.2013 o godz. 10:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Mocny : 16.04.2013 o godz. 10:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Być może to są trochę sfrustrowało.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.04.2013 o godz. 10:19.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Co do Olejnik to wszyscy politycy od prawa do lewa wiedzą jaki sposób prowadzenia programu ma Olejnik to po co się do niej pchają. Widocznie im to odpowiada.
To samo dotyczy programu Lisa. Wszyscy krytykują a przed studiem kolejka chętnych polityków. Weźmy taki Hofman, jakby w kiblu była kamera to i tam by głowę włożył byleby się pokazać. Co innego taka TV Trwam. Tam polityk (zPISu )z karteczką przychodzi do prowadzącego daje mu pytania i rozmowa jest po" Bożemu" prowadzona. PS Belzebubku --to że jestem fanem Wisły Kraków nie znaczy że mam być fanem PISu lub mediów Rydzyka.
Ostatnio edytowane przez york09 : 16.04.2013 o godz. 11:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wracając do tego co napisał york vel Smutny vel Romek to mimo wysokiego poziomu krzyku i manifestacji swoich agitatorskich przekonań jest w tym sporo racji.
Polska bardziej potrzebuje dobrych stosunków z Polską niż (nie nirz, ani nisz) Rosja z Polską i nie jest to ani żaden akt wasalizmu, ani nic nadzwyczajnego w świecie polityki, ponieważ wynika to zarówno z pryncypiów jakie przyświecają kolejnym władcom Rosji oraz ze względu na to, że Rosja jakbyśmy jej nie obsmarowywali to inna, wyższa liga, a dokładniej mówiąc ekstraklasa, gdzie konkurentami są USA, czy Chiny. Nawet Niemcy mimo tego, że starają się niebywale to wciąż muszą spoglądać na kraj Wujka Joe z pozycji uniżonego w pasie lennika, który niby może sporo, a tak naprawdę nie może nic. Przypomina się tutaj od razu raport Friedmana ze Stratforu, o tym, że Polska musi posiadać możliwość obrony własnych obywateli i własnego terytorium przed uzyskanie pomocy z zewnątrz co jest tożsame, że stwierdzeniem, że armia Polska musi być zaawansowana technicznie, musi posiadać stałą możliwość obrony przeciwrakietowej, lądowej, powietrznej, a także przeciwko atakom cybernetycznym i tym od środka kraju. Pozwoliłem sobie zacytować fragment. Cytat:
Można nazywać moje podejście podejściem antyamerykańskim (świadomy jestem tego, że moja opinia na temat tego kraju jest kategoryczna i nieustannie negatywna mimo tego, że spora część rodziny miała, bądź ma związaną sporą część swojego z życia z tym zlepkiem narodowości), albo jeszcze inaczej rusofilskim (tak, również nieustannie twierdzę, że Rosja jest krajem nam bliższym niż choćby USA, czy Izrael i nie opieram tego w żadnym razie na kulturze picia wódki, nalepkach na duńskich napojach wysokoskokowych, gdzie ograniczenia spożycia alkoholu etylowego nie dotyczą właśnie Polaków i Rosjan, słowiańskim korzeniom obu narodów, a bardziej na wspólnej, często krwawej historii, a także na bliskości krajów, narodów oraz zależnościach trwających od lat). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
kto wie czy za kilka lat to właśnie Hofman zastapi Jarosława na fotelu prezesa.Uważam że świetnie wypada w mediach,mówi zdecydowanie i merytorycznie,niełatwo go sprowokować
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.04.2013 o godz. 10:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety jest burakiem i to nie tylko na wizji. Prędzej Kamiński i to nie misiek ma szanse na taką fuchę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
http://www.tvn24.pl/wideo/magazyny/h...ylist_id=12695 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie oglądam praktycznie telewizji (nie licząc sportu), więc swoją wiedzę czerpię raczej z innych źródeł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jarek tzn. Drozd, albo jedno i drugie czasami zapoda link do takich relacji.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Co do zastępcy prezesa PIS to Jaruś jest niezastąpiony. Jarka braknie to PIS się rozleci. Tylko on potrafi w ryzach trzymać tę partię.
Panowie a ten nasz ojciec dyrektor to dostał tą koncesje na multipleksie czy nie . Bo jakoś w mediach cicho.
Ostatnio edytowane przez york09 : 16.04.2013 o godz. 12:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A chłopaki z KRRiT pójdą do paki za pierwszy konkurs czy nie, bo w mediach cicho.
Jak cie niedoszły najmłodszy w sołectwie po Polsku nie nauczyli to sam nie kombinuj bo wychodzi na wierzch, że z wynurzeniami czegoś takiego nie ma co dyskutować. Zenku .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.04.2013 o godz. 14:49.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() Lepiej powiedz, ale konkretnie, co sądzisz o rusofobii Tuska i Komorowskiego, stwierdzonej bezapelacyjnie przez Bondiarenkę, samego Dyrektora Centrum Rosyjsko-Polskiego Dialogu i Porozumienia. Jak myślisz, da się wyleczyć Donka i Bronka z rusofobi, czy też trzeba zmienić premiera i prezydenta? Przecież nie możemy dopuścić, by "rusofobia była podstawowym instrumentem w kontaktach Warszawy z Moskwą" !. Masz może jakieś propozycje? ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
jak to szlo
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hehehe widzę, że getry żółte ...
Wrzuć coś szpeniu o małpie w czerwonym ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Szpeniu próbujesz coś przesłonić
Dzisiaj rozmawiałem ze zrozpaczonym Kumplem, świeżo po doktoracie. Facet (poza doktoratem) ma dwa fakultety, bodaj piętnaście publikacji. Cholernie inteligentny Gość. Próbował się właśnie dostać na jeden z krakowskich Uniwersytetów, korzystając z zamieszczonej oferty pracy i zapewnienia jednego z profesorów, że ma szansę, bo... tym razem konkurs nie jest pod nikogo ustawiony. Właśnie się dowiedział od tegoż profesora, że pomimo, iż miał najlepsze papiery do otrzymania tejże pracy został odrzucony ze względu na zarzut jaki Jego kandydaturze postawiła jedna z profesorek tej uczelni znajdująca się w komisji zarzucając Mu, iż rzekomo jest "człowiekiem IPN-u". Popierając swoją tezę tym, iż trzy z piętnastu Jego publikacji ukazały się w czasopismach IPN. Coście sk...y z Tą Naszą Polską zrobili |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To coś nowego, że nie bierze się nie swoich?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie dziwota, że Cie sołtysem nie zrobili ...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No niestety nie zrobili, bo stety niestety bywam na swojej wsi jakieś 30-40 dni w roku, a ostatnio w Polsce jestem gościem, więc nie chciałem nikogo fatygować. Moja nowa społeczność lokalna miałaby eksportowego sołtysa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście...
"branie swoich" to przecież Twój koronny atut. ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Swoich czyli komunistycznego i ubeckiego chowu. Na uczelniach rządzi czerwona chołota.
|
|
|