The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bi@ły89
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2013, 07:03
Sorki, że w temacie o piłce ale poszukuje nazwy piosenki, która leciała zaraz po zakończeniu spotkania? Poratuje ktoś?
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 15.04.2013, 07:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
I? W jaki sposób to wypaczyło wynik meczu?
W tym sezonie potrafiliśmy stracić prowadzenie po czerwie nawet w 92 min. Poprzedni był bardziej pod tym względem “obfity“.

Do dalszej części nie będę się odnosił bo musiałbym używać słów których nie chcę, a na które Ty sobie w każdym poście pozwalasz (naprawdę tylko w tak tani sposób potrafisz zaistnieć?) jak również jest zwyczajnie nie na temat, który sam z resztą wywołałeś:

wolfy napisał(a):
qqq_b napisał(a):
W poprzednich kolejkach to Wisła miała korzyść, a przeciwnik „niekorzyść“.
Wypisz mi te korzyści, które odnieśliśmy. A jeśli nie potrafisz, to zamilcz.
Inna sprawa.
Od początku rundy Patryk w każdym meczu daje się złapać kilkukrotnie na spalonym. I to nie są sytuacje tylko stykowe przez co sam jak i zespół traci dobrą okazję. Mam nadzieję, że sam to widzi.
Ostatnio edytowane przez morganfield : 15.04.2013 o godz. 07:44.
Odpowiedz cytując
KrajanTSW
Member

Od: 06.2011

Stary 15.04.2013, 07:24
Chyba to: http://youtube.com/watch?v=DJztXj2GPfk na sb też ktoś podawal. Pozdr
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.04.2013, 07:50
Ja też ciągle czekam na tą całą masę sytuacji kiedy sędziowie drukowali w tej rundzie dla Wisły

Bo chyba ciągle dla niektórych jest niejasne czym się różni pomyłka sędziowska od chamskiego przekrętu.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 15.04.2013, 07:57
A ja mam takie - możecie to nazwać - przeczucie. W którymś z najbliższych meczów - najbardziej pasuje mi spotkanie z Lechem w Poznaniu (25 kolejka) - arbiter zacznie się "niespodziewanie" mylić na korzyść Wisły. Jakiś karny znikąd, czerwona dla przeciwnika itp.

Tym samym okaże się, że przecież sędziowie mylą się także na korzyść Wisły, a że przy okazji przewaga Legii nad drugą drużyną się powiększy... to cóż, na pewno będzie to kwestia przypadku
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.04.2013, 08:05
hah dokładnie
i teksty w stylu "oddał Wiśle co wcześniej zabrał"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.04.2013, 08:12
TeeS napisał(a):Wyświetl post
A ja mam takie - możecie to nazwać - przeczucie. W którymś z najbliższych meczów - najbardziej pasuje mi spotkanie z Lechem w Poznaniu (25 kolejka) - arbiter zacznie się "niespodziewanie" mylić na korzyść Wisły. Jakiś karny znikąd, czerwona dla przeciwnika itp.

Tym samym okaże się, że przecież sędziowie mylą się także na korzyść Wisły, a że przy okazji przewaga Legii nad drugą drużyną się powiększy... to cóż, na pewno będzie to kwestia przypadku
Wiesz co? wcale bym sie nie zdziwił gdyby takie cos sie wydarzyło. Najlepszy przykład Lyczmanski - co Nam dał z Jagiellonia w 2011 roku to w nastepnym sezonie (czyli w tym co trwa) bedac arbitrem spotkania z Pogonia w Szczecinie orżnał Nas z 3 punktow dajac karnego z dupy i uznajac gola z metrowego spalonego.

A jeszcze odnosnie arbitrow (wszystkich) nie tylko polskich
wis.la/jrlj0

Czyli jednym słowem tylko powtorki wideo a nie kombinowanie z jakims bramkowym dziadem, ktore potem takie osoby jak Przesmycki i Stempniewski usprawierdliwią - a i Platini dla swietego spokoju takze bedzie ich usprawiedliwiał.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 15.04.2013 o godz. 08:17.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.04.2013, 08:21
W pierwszej kolejce bramkę na 2:1 zdobyliśmy po dośrodkowaniu z rzutu wolnego, którego nie było.

Odnośnie sobotniej awantury, to gdyby nasi grali do gwizdka, a nie jak juniorzy, to "interwencję" bramkowego rozpatrywalibyśmy w kategorii " błąd, który mógł dać bramkę Legii".
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 15.04.2013, 08:30
Głupoty ciąg dalszy.

1.

2.

No tak Jarzębak był fatalnie ustawiony nie można mu zarzucić błędu.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 15.04.2013, 08:36
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Bo chyba ciągle dla niektórych jest niejasne czym się różni pomyłka sędziowska od chamskiego przekrętu.
No właśnie tu jest nieporozumienie.
Ja nie doszukuję się spiskowych teorii i nie twierdzę, że sędziowie drukują pod legię czy tym bardziej pod nas. Ja jedynie twierdzę, że są dramatycznie słabi. I to do zawsze, a przy mizerii którą obecnie serwują nam piłkarze jest to bardziej widoczne bo i bardziej od pracy sędziów zależymy.

A ja się nie zdziwię jak i w krainie kwitnącej bulwy wypaczą wynik pod kuchennych.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 15.04.2013, 09:10
Pozwoliłem sobie na małą inżynierską analizę:

- zielony kolor: zakres widzenia sędziego
- czerwony kolor: podniesiona linia bramkowa na wysokość ok 90 cm (tzw. wysokość widoczności statystycznej).
- żółty kolor: przestrzeń (objętość) zbiornika którego sędzia mógłby nie zauważyć.

Jak widać na obrazku piłka była za tak zwaną "przestrzenią zbiornika" niewidoczną dla sędziego, zatem na 1906% sędzia widział dokładnie całe zdarzenie.

Wniosek - przekręt.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.04.2013, 09:14
pysio napisał(a):Wyświetl post
Pozwoliłem sobie na małą inżynierską analizę:

- zielony kolor: zakres widzenia sędziego
- czerwony kolor: podniesiona linia bramkowa na wysokość ok 90 cm (tzw. wysokość widoczności statystycznej).
- żółty kolor: przestrzeń (objętość) zbiornika którego sędzia mógłby nie zauważyć.

Jak widać na obrazku piłka była za tak zwaną "przestrzenią zbiornika" niewidoczną dla sędziego, zatem na 1906% sędzia widział dokładnie całe zdarzenie.

Wniosek - przekręt.
Jacek Gmoch

Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 15.04.2013, 09:24
Mam nadzieję,że będziecie Panowie równie sprawiedliwi w ocenach,kiedy kontrowersje będą dotyczyć waszego zespołu.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.04.2013, 09:26
Krzysiek Grabski napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję,że będziecie Panowie równie sprawiedliwi w ocenach,kiedy kontrowersje będą dotyczyć waszego zespołu.

Oczywiście - i polecam enty raz pomyśleć czym jest różnica między błędem a wałkiem.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 15.04.2013, 09:32
Błąd kibice dostrzegą,zwłaszcza w powtórkach TV, a o wałkach niekoniecznie się dowiadują.

Ja myślę i wiem,że błędy i wałki były,są i będą.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 15.04.2013, 09:37
Kiedy ostatnio błąd sędziego dał nam korzyść punktową?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.04.2013, 09:57
Słuchajcie nie tłuczmy tego tematu. Jak było widziała cała Polska a zdjęcia nie pozostawiają żadnego marginesu na swobodną interpretację.
Każdy, kto próbuje udowodnić inną tezę znajduje się prawdopodobnie w takim stanie jak ten pan http://www.youtube.com/watch?v=T4pGDT-fPkI albo łże jak pies i udaje nie wiadomo kogo bo słów już brak.
W dobie mediów cyfrowych tak się błaźnić jak ten BARAN Stępniewski to naprawdę szkoda kasy na gościa w C+ lepiej aby tam się już nie pojawiał (aczkolwiek wiem, że to niemożliwe).

Legia będzie mistrzem Polski, my mamy inne cele w tym sezonie. Kluczowy wydaje się mecz ze Śląskiem.
Legia umiała wałki zawsze robić. Ona sama nawet nie wie ile osób jej pomaga. Pepsi Arena w Stolicy to jedna z kluczowych lanserskich lokalizacji w WAW, więc każdy chce się wkupić w łaski tej ....y.

Poza grą która opisana już została jako oczekiwana z tym rywalem napiszę tylko tyle.
Żałuję, naprawdę żałuję, że tyle osób Legii nienawidzi bardziej niż jest za Wisłą. Wyświechtany to pogląd napewno, ale cóż...
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 15.04.2013, 10:01

Było mineło, czasu nie odwrócimy, pan Boniek ma racje, Bednarz jest sam a są ważniejsze zadania do wykonania
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.04.2013, 10:06
Jeśli istnieją dowody zbrodni, tak istnieją dowody złodziejstwa czy przekrętu. Bardziej ewidentnych dowodów niż w meczu z Legią Warszawa, nie można byłoby się spodziewać. W normalnym swiecie, perokurator już by przesłuchiwał, w tym na wariografie także, ale słuch o prokuraturze dla PZPN zaginął wraz z powrotem Wdowczykopodobnych. Uderz w stół a nożyce się odezwią. Nagle sędzia Jarząbek doznał pomroczności wtórnej i utraty świadomości, sędzia Siejewicz zmienił przepisy FIFA o ręce w polu karnym a sędzia Sapela w swojej bucie i arogancji wobec dziecka nawet, ujawnił zachowanie typowe dla PZPN z lat ich świetności przestępczej, a nie czasów prokuratorskich czyli podziemia. Dziennikarze i kibice twierdzą publicznie w TV - skandal Jarząbka i ewident karny Siejewicza oraz arogancja Sapeli a PZPN straszy a nie przeprasza i to nie tylko Wisłę, ale i dzieci nawet. Pisz wymaluj, jakby stare wróciło, o czym już od jakiegoś czasu media zaczęły donosić. Wiemy w Wiśle panie Boniek, co mamy robić z Bednarzem zwłaszcza, ale to nie Pana sprawa. Pana sprawą jest poprosić prokuraturę o wyjaśnienie zdarzeń z meczu z Legią, w związku z jawnym podejrzeniem o przekręty sedziowskie, jeśli chce mieć pan moralne prawo pouczać innych i to w stylu pana poprzedników, czyli buty i arogancji. Jeśli pan Cupiał usunie Bednarza z Wisły dla jej dobra, jak pan twierdzisz, z czym wielu w Wiśle się z panem zgadza, to czy usuniesz pan z PZPN tych co dokonali niemożliwego w meczu z Legią, dla dobra PZPN-u, aby taki pan Cupiał i jemu podobni, mieli jeszcze sens inwestować w pilkę bez przekrętów Bo tak się składa panie Boniek, że Wisła Cupiała , jako jedyny w kraju klub, była poza wszelikimi podejrzeniami o korupcję i chocby tylko z tego powodu a nie mistrzowskiego do tego, należy się jej szacunek i pomoc a nie chamstwo i arogancja czy zemsta środowiska, ktoremu pan szefujesz.
Ostatnio edytowane przez kot : 15.04.2013 o godz. 11:15.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 15.04.2013, 10:11
krwawy napisał(a):Wyświetl post
Króliczku mój te niemoralne prowadzenie się to chyba nie nas dotyczy, bo to nie my mecze sprzedajemy...
Nie mow hop

Bo sie Grajewski obrazi.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.04.2013, 10:17
syryls napisał(a):Wyświetl post

Było mineło, czasu nie odwrócimy, pan Boniek ma racje, Bednarz jest sam a są ważniejsze zadania do wykonania
Jeszce niedawno Boniek z Kowalczykiem w Polsacie rozpetywali burze i skwapliwie analizowali bledy na korzysc Wisly teraz widze ze swiatopoglad sie zmienil

Ciekawy artykul o tym jak Warszawa pragnie mistrzostwa i gdzie sie to objawia:

http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1...-az-za-bardzo/

PS: Czy nie interpretujecie oprawy legijnej nastepujaco: Ubrali sie jak stado plemnikow sugerujac ze to Legia bedzie najmocniejszym plemnikiem w walce o MP
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.04.2013, 10:18
syryls napisał(a):Wyświetl post

jasne
ale po czymś takim jak w sobote,na miejscu piłkarzy obawiałbym sie o wyjście na następny mecz.
Jeśli nie widział tak idelanie usytuowanego zdarzenia to jaka jest pewnosc ze zobaczy jak przeciwnik wchodzi wyprostowaną nogą w np. kolano? Jaka jest szansa ze sędzia cokolwiek zobaczyc skoro nie widzi takich ewidentnych rzeczy. Serio, strach sie bać jak teraz sędziowie będą dostawać jakichs pomroczności czy .... wie czego.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.04.2013, 11:03
Ale to jest najlepsze, programy, gadanie, powiększone składy sędziów a czarne ....y dalej pokazują kto tu rządzi.

Jakaż ta liga jest przewrotna, kolejne pod rząd zwycięstwo legii, pierwsza chyba taka seria od poprzedniego mistrzowskiego sezonu Cóż za zbieg okoliczności... Ach te czasy Dariusza W., złoty okres farszawskiej piłki nożnej 2005/2006.

Mój osąd wszystkich sytuacji.

Pareiko- wyjście z ugiętą nogą, po uprzednim przygotowaniu przez napastnika ataku nakładką z którego w ostatniej chwili się wycofał. Sam narzucił ostrość tego starcia, więc powinien liczyć się z konsekwencją. Ogólnie sytuacja czysta, sędzia ocenił, gramy dalej. Zatrzymana przez sędziego bo aktorzyna udaje że mu nerka wypadła bokiem.

Za linią- nawet nie komentuje bo co tutaj dodać, najlepszy komentarz był wczoraj Twarowskiego w L+E

Karny dla Wisły- tutaj mam największe wątpliwości, jednak po długim zastanowieniu to jednak karny. W pierwszej chwili karny 100% potem, powiem szczerze że ta sędziowska nowo mowa zatruła mi głowę, ale słuchając jej mógłbym dojść do wniosku że ta piłka na aucie to też przypadek i najbardziej pokrzywdzony jest Jarzębak...

Dobra, więc czemu karny. Zawodnik stoi z rękami rozjebanymi na całej szerokości, jest to naturalna pozycja ale w podnoszeniu ciężarów, w piłce nożnej jednak standardy są lekko inne, to po pierwsze. Czy zagranie jest celowe? Według mnie jest, nie ma ruchu do piłki ale nie ma też ruchu od piłki, bierność zachowania obrońcy jest jego korzyścią, bliższym Żewłakowa zawodnikiem jest Furman który ręce potrafi zabrać.

Kiedyś w studiu przy problemie intencjonalności zagrania miała świadczyć forma zachowania dłoni, otwarta ręką, lub spięta zaciśnięta pięść. Jak byk na obrazku widać, Furman wyrywa otwartą dłoń żeby go nie trafia, Jodłowiec spina żeby mu za daleko nie odjechała po "przyjęciu".

Jodłowiec- prawdziwy libero, jednak bardziej by się sprawdził w siatkówce.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 15.04.2013 o godz. 11:07.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 15.04.2013, 11:04
Pisanie o Wiśle że ma słabe wszystkie formacje jest grubą przesadą. Nawet kibic Legii zauważył że problem mamy w ataku. Można by czasami strzelić coś z przodu, albo przynajmniej zagrozić bramce przeciwnika żeby ostudzić jego zapędy. Odciążyło by to czasami obrońców. Niestety z przodu jest tak: wiekowy Kosa, Małecki któremu serca nie brak, ale jak odpali to nie wiadomo do kogo chciał i po co, Boguski który skacze do piłki jak panienka bo najwidoczniej ma uraz psychiczny, Sarki który coś tam ciągnie, ale to jak rusza się bez piłki wchodząc w końcówce to skandal, Garguła który nie do końca potrafi obsłużyć kolegów fajnym podaniem. Taki mamy obraz drużyny z przodu.
Odpowiedz cytując
_gucio_
Junior Member

Od: 01.2004

Stary 15.04.2013, 11:08
Moim zdaniem sędziowie nie popełnili żadnych błędów.
Po prostu wzorowo wykonali powierzone im zadanie, co potwierdził ich szef pan Przesmycki stwierdzeniem że żadnych kar nie będzie. Nie wolno karać pracownika za dobrze wykonaną pracę - za to można wylądować w sądzie.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2013, 11:12
_gucio_ napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem sędziowie nie popełnili żadnych błędów.
Po prostu wzorowo wykonali powierzone im zadanie, co potwierdził ich szef pan Przesmycki stwierdzeniem że żadnych kar nie będzie. Nie wolno karać pracownika za dobrze wykonaną pracę - za to można wylądować w sądzie.
A co jeśli całe przedsiębiorstwo (spółdzielnia), a co za tym idzie wszyscy jego pracownicy działają na szkodę innych ludzi? Trzeba sądzić całą tą firmę.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.04.2013, 11:13
Aha jeszcze ten argument że piłka do ręki a nie ręka do piłki.

Więc rozumiem że jeśli staje mur w 16 to ręce można podnieść do góry przed wykonaniem strzału? Bo przecież piłka do ręki więc intencji nie ma? ....iozalna sytuacja.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.04.2013, 11:44
Jedyny pozytyw, ze doszli do wniosku aby zrezygnowac z dodatkowych sedziow. Przez dodatkowych sedziow liniowi mniej sie staraja bo mysla, ze tamten pomoze a tu dupa tak jak z Legia nie zdarzył dobiec. Dla mnie wina lezy po rowno i po stronie Jarzebaka i liniowego
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.04.2013, 11:45
Barti napisał(a):Wyświetl post
A co jeśli całe przedsiębiorstwo (spółdzielnia), a co za tym idzie wszyscy jego pracownicy działają na szkodę innych ludzi? Trzeba sądzić całą tą firmę.
Ci sędziowie byli uczciwi - miało być 1:2 i było 1:2.

Śmiech na sali.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2013, 11:50
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Ci sędziowie byli uczciwi - miało być 1:2 i było 1:2.

Śmiech na sali.
Pieniądze zarobili uczciwie - fakt. Taki sędzia po meczu zawsze może powiedzieć - dałem Wam karnego i nie wykorzystaliście - Wasz problem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów