The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Agnus
Junior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2013, 09:38
To jest przerażające. Siedziałam z drugiej strony boiska ale i tak wydawało się, że piłka już była poza linią. To zdjęcie tylko potwierdza tezę, że na nasze mecze daje się dodatkowych "sędziów", żeby pilnowali wyniku... Oglądać się już tego nie da...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.04.2013, 09:53
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Gość pewnie już zawalił gruchę w legijny szalik
Masz bardzo ciekawe preferencje seksualne. To rodzinne? W grupie walicie do jednego szalika czy każdy ma swój?

Naprawdę jestem cholernie ciekaw dlaczego nikt nie zwraca uwagi, że piłkarzyki zachowali się jak amatorzy i nie grali do gwizdka... Ja nie wiem jak można nazywać siebie profesjonalistą i stać i czekać na gwizdek zamiast grać... Dla mnie to niepojęte.
Ostatnio edytowane przez thechris : 14.04.2013 o godz. 09:58.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.04.2013, 10:13
Przestańcie tego dekla powyżej cytować i z nim dyskutować. Gość sobie pokarmi łabędzie w samotności to przestanie się udzielać i pisać te swoja złote myśli
Odpowiedz cytując
Ronnie
Member

Od: 07.2011

Stary 14.04.2013, 10:19
"Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem"
Mecz Wisły świetny. Błedy sędziowskie, które ustawiły mecz. Legia do pierwszej bramki nieistniała. Wisła juz w 2 minucie powinna prowadzić. Gdyby Boguski grał głową tak jak Genkov, to wygrywalibyśmy od początku. Ogólnie zabrakło skuteczności. Sam Rafał miał w pierwszej połowie 3 setki i powinien co najmniej dwie z nich wykorzystać. Druga bramka dla Legii to także dzieło przypadku. Gdyby nie niefortunna interwencja Arka to bramki by nie było. Jeśli ze Śląskiem zagrają tak jak wczoraj z Legią, możemy być w miarę spokojni o awans do finału PP.
Ostatnio edytowane przez Ronnie : 14.04.2013 o godz. 10:26.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.04.2013, 10:47
thechris napisał(a):Wyświetl post
Masz bardzo ciekawe preferencje seksualne. To rodzinne? W grupie walicie do jednego szalika czy każdy ma swój?

Naprawdę jestem cholernie ciekaw dlaczego nikt nie zwraca uwagi, że piłkarzyki zachowali się jak amatorzy i nie grali do gwizdka... Ja nie wiem jak można nazywać siebie profesjonalistą i stać i czekać na gwizdek zamiast grać... Dla mnie to niepojęte.

Zamilcz....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.04.2013, 11:02

cechą amatora jest to że nie gra do gwizdka? - NIE SĄDZE

piłkarze widzieli że piłka wyszła "za" i czekali na decyzje jednego z miliarda sędziów na tym meczu. Nie grali do gwizdka bo piłka wyszła za linie EWIDENTNIE a nie o jakieś milimetry.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.04.2013, 11:14
No fajnie... tylko dlaczego Dwaliszwili również nie stanął jak wryty tylko zapakował piłkę do siatki? Dlaczego nie czekał na gwizdek? Jak dla mnie to jest jedna z tych różnic między drużyną zajmującą 1. miejsce w tabeli z drużyną zajmującą 12. miejsce. Ci na pierwszym miejscu grają w piłkę a ci, którzy są na dwunastym to machają rękami, dyskutują, protestują itd... Można machać rękami, dyskutować i protestować tylko najpierw trzeba piłkę wyje**ać za boisko tak aby sędzia w końcu zauważył... Jak za pierwszym razem nie zauważył to trzeba było wyje**ać piłkę jeszcze raz i później protestować, machać rękami i dyskutować. Najpierw patrzyć na piłkę i grę a później liczyć na sędziego. Najpierw liczyć na swoje umiejętności a dopiero później liczyć na umiejętności sędziów. Najpierw grać a później szukać winnych. Chciałbym widzieć, że Wiślacy walczą przy tej akcji do końca ale niestety tak nie było, stali i czekali na litość najpierw sędziego a później Dwaliszwiliego. No i wielkie zdziwienie, że litości nie ma... To nie jest tenis gdzie można wciąć challenge'a... Tu trzeba zasuwać zawsze, czasem nawet po gwizdku, żeby rywal czuł presję. Tak jak w boksie czasami zdarzają się ciosy po ringu. A nie rozłożyć ręce przed gwizdkiem/gongiem i dać się lać po twarzy jak amator...

Wszyscy są happy z zaangażowania, które owszem było później... ale w 13 minucie to była amatorka.
Ostatnio edytowane przez thechris : 14.04.2013 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
Agnus
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 14.04.2013, 11:14
Nie ma po co już tego komentować.
Powód: pomyłka
Ostatnio edytowane przez Agnus : 14.04.2013 o godz. 11:16.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.04.2013, 11:30
Tak sobie myślę, że jeśli przyjdzie nam zagrać finał PP z Legią, to trzeba będzie Kuciakowi zrobić takie samo piekło, jak kiedyś pewnemu rumuńskiemu zdrajcy...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.04.2013, 11:41
Krótki komentarz odnośnie naszej bramki:
- podanie Wilka
- dośrodkowanie Sarkiego
- gol Sikorskiego

Ale i tak sędziowie nas skręcili.

P.S. Plus dla Pareiko za skasowanie Koseckiego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.04.2013 o godz. 11:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
radek1876
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 14.04.2013, 11:55
Apropo Kuciaka szkoda, że zabrakło "cabajowej" przyśpiewki na temat tego co ma, a czego nie ma w spodniach. Oby 2 maja była okazja.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.04.2013, 12:23
Brawa,brawa i jeszcze raz brawa dla chłopaków za walkę i charakter. Oby więcej meczy z takich zaangażowaniem piłkarzy,to i frekwencja będzie o niebo lepsza.
Ukręciła nas banda ślepych fiutów i nic na to nie poradzimy.Druga sprawa,że Bunoza powinien zapierdalać do końca linii za Jędrzejczykiem i nie dopuścić do takiej sytuacji. A on przekonany,że wszystko się dobrze skończy,odpuścił. Skończyło się jak wszyscy widzieliśmy.

Wielkie szacun dla Sikora za szczupaka i ciekawe jak na to wszystko popatrzy Kulawik. Boguś w tej chwili to jest pierwszy do zesłania do ME ,albo rozstania latem.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.04.2013, 12:39
jest funkcja "ignoruj". Korzystam z niej. I co z tego, skoro inni z uporem cytują trolla, którego ignoruję. Prośba do Szprotsona i innych kolegów - nie karmcie trolla.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.04.2013, 12:45
Kosecka powiedziała: Każdy mecz jest ciężki, ale kiedy gra się ze słabym przeciwnikiem, który kopie i stara się grać ponad swoje możliwości, jest podwójnie trudno
Nosz ku*wa temu pedałkowi się już coś poprzestawiało we łbie, jasne że Wisła w tym sezonie jest słaba, ale w takim razie jaka jest Legia? Ponad swoje możliwości? Jak dla mnie to taki "miszcz" to śmiech na sali, śmiali się ze Ślaska a sami sa ciency jak barszcz, a jak już ten pedał który wogóle nie istniał na boisku, wielki reprezentant po meczu takie rzeczy gada to znaczy że jest zdrowo niedo*ebany
Mecz w naszym wykonaniu dobry, sędzia dureń powinien wisiec za jaja na szubienicy, bo nie mógł tego nie widzieć, poziom tej ligi jest masakrycznie słaby, sędziowie go obnizaja, a dzieki takim meczom wyłania się mistrz, który jest zalosnie slaby

PS: wracając do tematu napastników, wystawianie Bogusia to sabotaż ... Sikorski strzelił rzeczywiście ładną bramke, asystta Sarkiego cudowna, ale zastanawia mnie czy to jednorazowy wybryk Sikora czy się odblokuje, trochę szydery z niego zawsze było, ale może w końcu obudzi się, przecież on nie jest aż tak marny, ale nic z tego nie pokazywał jak narazie.
Genkov>Sikorski>Boguski
Ostatnio edytowane przez Kon®ado : 14.04.2013 o godz. 12:49.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.04.2013, 13:26
Kon®ado napisał(a):Wyświetl post
Kosecka powiedziała: Każdy mecz jest ciężki, ale kiedy gra się ze słabym przeciwnikiem, który kopie i stara się grać ponad swoje możliwości, jest podwójnie trudno
Nie ma sensu denerwować się wypowiedziami piłkarzy. Tym bardziej jeżeli wynikają one z frustracji.
Ta nędzna piłkarzyna wiedziała, że nie pokazali w tym meczu nic szczególnego i że wszyscy będą mówić tylko o tym jak Wisłą została skręcona.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 14.04.2013, 13:45
Dość jęków - w sumie nie jestem zaskoczony mizerotą "miszcza", ale to ich problem. Za to zawsze jak ubierają te prezerwatywy to mnie rozbawia bo kojarzy się z tym filmem
http://25.media.tumblr.com/tumblr_li...x8axo1_500.jpg
więc wytęż wzrok i znajdź różnice http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphoto...51097282_n.jpg
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.04.2013, 13:55
eloelo napisał(a):Wyświetl post
Zejdź na ziemię, porównaj to co gra Wisła i Legia...
A jednak wczorajszy mecz pokazał, ze nie ma co porownywac druzyn gdy dochodzi do bezposredniego pojedynku. Bylismy zespołem lepszym z wieksza iloscia okazji bramkowych ale przegralismy bo Legia miala 14stu graczy a My tylko 11stu. Spokojnie bysmy ich pojechali gdyby nie slepy sedzia.
Odpowiedz cytując
Pauwe
Senior Member

Stary 14.04.2013, 13:59

Jak zobaczyłem wczoraj legionistów przypomniała mi się oprawa Luzerny w meczu z Young Boys, kiedy przebrali się za plemniki wytryskające z ku.tasa.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 14.04.2013, 14:00
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
tragedia jesli chodzi o obrone i atak. w napadzie nie mamy czym straszyc.brak Ilieva i Genkova(mimo ze narazie bez wielkiej formy) to duza strata.
Jak grają to tak jakby ich nie było, więc jaka to strata?
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.04.2013, 14:39
Panowie, o czym Wy w ogóle tu dyskutujecie? Przecież to Legia została okradziona!
Sędzia miał prawo nie widzieć więc gwizdnął z duchem gry dla atakującego zespołu. Karnego nie było bo Jodłowiec miał ręce przy ciele (!), a jedyny błąd to brak czerwonej kartki dla Pareiki.
http://www.pilkanozna.pl/index.php/W...-dla-wisy.html
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.04.2013, 14:43
Czyli przewidziałem idealnie. Legia wygra ale w taki sposób, że nawet kibice Wisły będą z tego zadowoleni. Ja jestem tylko zjadaczem kiełbasy (i dokarmiaczem łabędzi) więc porażka mnie boli jak sku...n ale "prawdziwi kibice" są happy. Dokładnie to samo napisałem przed meczem i tak właśnie się stało.

Cytat ze mnie z wczoraj o 16:04:
Te mecze są takie przewidywalne...
Trafiłeś tym razem wynik i pomeczowe odczucia - to Ci przyznaję.
W środę mecz wiosny, mam nadzieję, że wygrany w potrzebnym stosunku i potem będzie jeszcze jeden i zrewanżujemy się za wczoraj.
Liga to już niestety dla nas mecze sparingowe - ciekawe jak będzie z zaangażowaniem i kto będzie grał, bardzo bym się cieszył gdybyśmy się spięli i pokonali Amikę.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 14.04.2013, 14:45
Ch*j w dupe tym "sędziom", wysłał bym ich wszystkich do kamieniołomów, bo tylko do tego się łajzy nadają, ale wiadomo kto musi majstra wygrać, więc czego się można było spodziewać.
PS jak mógł nie widzieć jak widac gdzie się gapił, piłka przelazła za linie nie 1 cm ale z pół metra więc to jest jak przyznanie się do jawnego oszustwa.

wtf?
Ostatnio edytowane przez Kon®ado : 14.04.2013 o godz. 14:47.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.04.2013, 15:07
Przeraża brak skuteczności ale ze Sląskiem na szczęście wystarczy 1-0!Nasi zagrali pierwszy od roku dobry mecz bo była motywacja-dlatego trzeba nam jednak trenera bo gramy ciągle bez niego.Motywator killer sprzydałby się a nie Nawałka lub Smuda bo ten ośmieszył sie i szacunku nie będzie miał.Podsumowując mecz-nie taki diabeł straszny i oby w finale jest do dziabnięcia tylko musi być czwórka sędziowska a nie szóstka.Do środy i źeby też taka ilośc kibiców była
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.04.2013, 15:17
Czemu tak Nam mecz wyszedł? Bo w koncu Nasi zawodnicy zrozumieli co to jest prawdziwy pressing. Jak pilkarz Legii byl przy pilce to od razu był atakowany przez Naszego zawodnika, ktory nie bał sie z calej pety wchodzic w nogi przeciwnika - gdzie w meczu ze Slaskiem gdy Sobota byl przy pilce nikt do Niego nawet dupy nie ruszył. Ja mam tylko nadzieje, ze to nie był jednorazowy wyskok z tym pressingiem i ze Slaskiem w srode zostanie powtorzony.
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 14.04.2013, 15:17
Komedia, rano gdzieś czytałem wypowiedź koseckiego, że sędzia mylił się na niekorzyść legii. Bo Pareiko powinien wylecieć. Obyśmy spotkali się z nimi w finale PP i pokazali gdzie ich miejsce. A Koseckiemu życzę szybkiego zakończenia kariery
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 14.04.2013, 15:30
Pytanie czy nasi się tak spięli na Legie, czyli na jeden mecz w sezonie czy też są w stanie powtórzyć to w innych meczach? Nie rozumiem trochę tego, w innych meczach im się nie chce? Nie mamy aż tak tragicznego składu, na dobra sprawę my z tymi zawodnikami na lajcie powinniśmy być w pierwszej trójce, wszyscy spuszczają się nad tą Warszawska mlodzieza, ale jakoś ja wczoraj widziałem marną druzyne, ktora powinna przegrać, dziwna ta liga nasza.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.04.2013, 15:34
donecki napisał(a):Wyświetl post
Przeraża brak skuteczności ale ze Sląskiem na szczęście wystarczy 1-0!Nasi zagrali pierwszy od roku dobry mecz bo była motywacja-dlatego trzeba nam jednak trenera bo gramy ciągle bez niego.Motywator killer sprzydałby się a nie Nawałka lub Smuda bo ten ośmieszył sie i szacunku nie będzie miał.Podsumowując mecz-nie taki diabeł straszny i oby w finale jest do dziabnięcia tylko musi być czwórka sędziowska a nie szóstka.Do środy i źeby też taka ilośc kibiców była
Jak zagrać na zero z tyłu z bramkarzem, który regularnie (np. Piast czy Śląsk dokłada swoje 3 grosze do goli dla przeciwników) i kwartetem niepewnych obrońców? Coś tam pewnie strzelimy, ale czy zdołamy się obronić?
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Stary 14.04.2013, 15:40
arti napisał(a):Wyświetl post
Jak zagrać na zero z tyłu z bramkarzem, który regularnie (np. Piast czy Śląsk dokłada swoje 3 grosze do goli dla przeciwników) i kwartetem niepewnych obrońców? Coś tam pewnie strzelimy, ale czy zdołamy się obronić?
Tym razem sędzia nie uzna prawidłowo strzelonej bramki przez Śląsk lub trzeba szamana zaprosic.Zna ktoś bo już pełno murzynów widziałem w mieście
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.04.2013, 15:41
Podbeskidzie ma już tylko 5 pkt straty do Pogoni i 9 do Nas!
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Stary 14.04.2013, 15:53
I ch... z tym
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów