The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2013, 21:27
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Ależ drogi wolfy - Ty widzisz właśnie całe zło jednotorowo (winni piłkarze), ja za to widzę to dogłębniej (winni i piłkarze i trener).
A ja to jeszcze szerzej widzę, tylko co z tego
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.04.2013, 19:14
Smuda nowym trenerem Wisły ?
http://ekstraklasa.przegladsportowy....009,1,381.html
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 13.04.2013, 19:18
może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego jak zdjął w 64 min Boguskiego "grającego" na szpicy, gdy przegrywamy 2-0, nie wpuścił w zamian napastnika? Tylko gramy sześcioma pomocnikami, a w polu karnym nie ma nikogo!
Gdy wszedł Sikorski, Sarki miał do kogo zagrać i tak padła bramka.
A Boguskiego to najlepiej odesłać do ME, albo lepiej nie, będzie im zaniżał poziom.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.04.2013, 20:14
Trener Wisły Tomasz Kulawik: "Bardzo dobre spotkanie. Nareszcie nie połówka. Graliśmy 90 minut dobry mecz. Chłopaki dali z siebie wszystko i pokazali, że potrafimy grać w piłkę. Ale prawda jest taka, że zabrali nam punkty. Rzut karny i akcja, po której padła pierwsza bramka, to zdecydowało o wyniku. Plus i brawo dla chłopaków za to, że się podnieśli. Po co pięciu sędziów? Nigdy nie komentowałem ich pracy, ale kolejny raz nam zabrano punkty. W meczach z Podbeskidziem, czy z Lechią było tak samo. To mój komentarz do pracy arbitrów".
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.04.2013, 21:05
Jeśli ze Smudą to prawda, to uważam, że jest duża szansa na to, że Cupiał nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. Raz, że Smuda nie zgodziłby się przyjsc gdyby nie mial obiecanych wzmocnien, dwa, ma chyba jakis wplyw na bossa, znaja sie wiec bedzie mogl do tych wzmocnien naklaniac i nie zostanie zwolniony po nieudanym jednym czy dwoch meczach.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.04.2013, 00:21
Pytanie nie brzmi czy Smuda a nawet inny sensowny trener, ale pytanie brzmi ilu i jakich piłkarzy Cupiał zamierza sprowadzić do Wisły mającej, jak sam zapowiadał - walczyć o mistrza i LM ponownie ?

No i kto ma ich mu sprowadzać

Bo jeśli Bednarz nadal, to lepiej już dziś należy pogodzić się na lata z aktualną pozycją Wisły w tabeli i nie robić sobie nadziei, a przy okazji chciałbym zapytać pana Cupiała i jego Jacusia - ile to zaoszczędzili na restrukturyzacji Wisły Basałaja, a ile muszą wydać, aby ponownie przywrócić jej tamtą jakość i gdzie tu sens i logika

Bo ja uważam, że w tak zdewastowanej Wiśle trzeba wymienić wszystkie tryby, tak na boisku, jak i w biurze, ale wszyscy wiemy, że to nie realne, gdyż w Wiśle kontrakty muszą dokańczać nawet pilkarze niedorzeczni, a i tak za jakiś czas doszłoby pewnie do ponownej dewastacji czyli słynnej już rewolucji z nazwy wyłącznie, bo bez ofiar z prawdziwych winnych i tak w kółko, gdyż planowość i systematyka pracy, to rzeczy w Wiśle Cupiala abstrakcyjne. Choć tak bardzo chciałbym się tym razem mylić
Ostatnio edytowane przez kot : 14.04.2013 o godz. 00:28.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.04.2013, 00:48
Smuda właśnie pokazuje swój kunszt trenerski w Regenzburgu. Jeśli będzie go kontynuował w Krakowie, to nie ma co liczyć na lepsze dni. Poza tym od poczatku będzie się stykał z niechęcią kibiców - "Smuda ped.. Wisłę sprzedał"
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 14.04.2013, 09:03
Ambicja w meczu z Legią była raczej spowodowana prestiżowym meczem i pokazaniem mimo słabszego miejsca Wisły też mogłaby grac o mistrzostwo. Choć zmiany Kulawika całkiem słuszne i za to wielki +. Wystawienie Sikorskiego w tak ważnym meczu to trzeba mieć jaja
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.04.2013, 12:51
Chrapek nieźle.
Niech złapie szybkośc i przyśpieszenie a bedzie rozgrywający na lata
tylko niech złapie, bo jak nie złapie to kolejny zółw niepotrzebny
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 14.04.2013, 13:16
Jezeli Smuda ma przyjsc to ja juz chyba wole Kulawika.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.04.2013, 14:59
nesta napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ze Smudą to prawda, to uważam, że jest duża szansa na to, że Cupiał nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. Raz, że Smuda nie zgodziłby się przyjsc gdyby nie mial obiecanych wzmocnien, dwa, ma chyba jakis wplyw na bossa, znaja sie wiec bedzie mogl do tych wzmocnien naklaniac i nie zostanie zwolniony po nieudanym jednym czy dwoch meczach.
Jak Cupiał znowu zatrudni tego starego głuptaka to brak mi słów.
Rozwój sportowy drużyny pod kierownictwem prawd.iwka w wieku przedemerytalnym, który nie ma pojęcia o taktyce i przygotowaniu fizycznym i dobiera sobie do współpracy wyłącznie potakiwaczy albo/i głupszych od siebie będzie z pewnością zaj.bisty.
Ostatnio edytowane przez arti : 14.04.2013 o godz. 16:43.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 14.04.2013, 15:24
Czy Wy wierzycie ze jakiś poważny trener przyjdzie pracować do tej WIAŁY Cupiała . JEŚLI ZE MUDA to prawda to potraktujcie to jak mniejsze zło , pyzatym ktoś tu trafnie napisał W Wiśle niema nawet kto ocenić umiejętności potencjalnego piłkarza NIEMA DETEKTORA SPORTOWEGO NIEMA NIC .A TEN SMUDA TO PEWNIE MA PEŁNIĆ ROLE człowieka ORKIESTRY TAKI ZŁOTA RACZKA Jak trzeba tknie poprowadzi pisuar naprawi , a czasem i pozamiata.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.04.2013, 16:44
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Chrapek nieźle.
Niech złapie szybkośc i przyśpieszenie a bedzie rozgrywający na lata
tylko niech złapie, bo jak nie złapie to kolejny zółw niepotrzebny
haha, jak do tej pory nie złapał, to nie złapie raczej
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 14.04.2013, 18:11
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jezeli Smuda ma przyjsc to ja juz chyba wole Kulawika.
Albo jeszcze lepiej - Piotrka Swierczewskiego bo On przynajmniej ma kontakty
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.04.2013, 23:10
Ze Smudą jest jak z Kapką niby odchodzi,ale ciągle jest.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
sztuki
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 15.04.2013, 09:25
Panowie z tym cudakiem Smudą to chyba jakieś nieporozumienie?! Już wolałbym dać Kulawikowi szansę na kolejny sezon... Ze Smudą wpadniemy w jeszcze większą skrajność niż jesteśmy... Podobno był już nagrany temat powrotu na R22 Nawałki i co w związku z tym Temat Nawałki był poruszony przez Mateusza Borka w Cafe Futbol powiedział ze po obecnym sezonie to on miałby prowadzić Wisełkę. Myślę że większość kibiców zdecydowanie chciałaby Nawałkę niż tego pajaca Smudę... Jeśli w Wiśle ma być dobrze to w chciałbym aby sztabem szkoleniowym zajmowali się dawni Wiślacy bo kto inny jak nie oni będzie znał lepiej realia Wisły... Mam nadzieję że nie jestem jedynym fanem który CHCE TEGO!!
"Jeśli,
Liczysz na kupon co los zamieni w zysk,
Prędzej zobaczysz ufo albo dostaniesz w kły.
Reklama powie jak żyć,
Ty powiesz "nie" reklamie,
Taki Twój spryt, podświadomie i tak kupisz co każe.
Mieszkanie w ratach, AGD w ratach,
Jebana praca, jeszcze dziewczyna zdradza Ciebie
jak szmata..."
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 15.04.2013, 09:52
No to mamy obecnie *dawnego Wiślaka* na ławce trenerskiej. I gdzie jesteśmy, doskonale widać.

Myślę że jeszcze Olo Moskalewicz, Rysiu Czerwiec i Artur Sarnat i Liga Mistrzów nasza za dwa lata.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 15.04.2013, 14:16
No cóż zwolennikiem Smudy na ławce Wisły nie jestem ale trzeba pamiętać:

- gorszy od Kulawika nie będzie
- Smuda dostanie piłkarzy jakich chce a nie bezrobotnych od Bednarza.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.04.2013, 15:08
Skoro nie jesteś zwolennikiem Smudy to po co piszesz takie głupoty?

On przecież jest gorszy od Kulawika. No i to, że będzie miał piłkarzy jakich chce to niczego nie gwarantuje. W kadrze też miał jakich chciał.

X-Ray napisał(a):Wyświetl post
No to mamy obecnie *dawnego Wiślaka* na ławce trenerskiej. I gdzie jesteśmy, doskonale widać.

Myślę że jeszcze Olo Moskalewicz, Rysiu Czerwiec i Artur Sarnat i Liga Mistrzów nasza za dwa lata.
Lepszy były Wiślak niż każdy inny wykwit "polskiej" myśli trenerskiej wyrosły na mielonej przekręcinie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.04.2013 o godz. 15:16.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2013, 15:25
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Skoro nie jesteś zwolennikiem Smudy to po co piszesz takie głupoty?

On przecież jest gorszy od Kulawika. No i to, że będzie miał piłkarzy jakich chce to niczego nie gwarantuje. W kadrze też miał jakich chciał.

Lepszy były Wiślak niż każdy inny wykwit "polskiej" myśli trenerskiej wyrosły na mielonej przekręcinie.
Myślisz dla kogo Cupiał chętniej sypnie groszem na transfery i czyje propozycje zaakceptuje, a Kulawik już od jakiegoś czasu dzielnie udowadnia, że nie jest żadnym materiałem na trenera i niestety jego Wiślackość nie ma w tym kontekście znaczenia. Długo falowo dla Wisły lepszy będzie Smuda niż Kulawik. Chociażby ze względu na transfery.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.04.2013, 15:28
Pamiętasz za co Smuda za pierwszym razem wyleciał? Chcesz powtórki?

Zamiast Kulawika tylko ktoś zupełnie z zewnątrz, albo Kasper
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.04.2013 o godz. 15:31.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2013, 16:39
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Pamiętasz za co Smuda za pierwszym razem wyleciał? Chcesz powtórki?

Zamiast Kulawika tylko ktoś zupełnie z zewnątrz, albo Kasper
Pamiętam najchętniej widział bym kogoś z wysp. Ale chyba rzeczywistość okaże się brutalna .Smuda jednak Wisły nie utrzymywał regularnie w strefie około spadkowe.

Zresztą chodzi o to, że ze Smudą przyjdą piłkarze a dla Kulawika ich nie będzie.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 15.04.2013, 17:09
IMHO jeśli ma przyjść Smuda albo Kasperczak to lepiej żeby został Kulawik
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 15.04.2013, 17:12
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Zresztą chodzi o to, że ze Smudą przyjdą piłkarze a dla Kulawika ich nie będzie.
Smuda jest o tyle wygodny, że nie będzie płakał, że nie ma gdzie trenować. Zagraniczny trener jakby zobaczyć w jakich warunkach przyjdzie mu pracować, to by się jeszcze tego samego dnia spakował i odleciał do swojego kraju.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.04.2013, 17:57
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Smuda jest o tyle wygodny, że nie będzie płakał, że nie ma gdzie trenować. Zagraniczny trener jakby zobaczyć w jakich warunkach przyjdzie mu pracować, to by się jeszcze tego samego dnia spakował i odleciał do swojego kraju.
Gwarantowane 50 kawałków co miesiąc, kontrakt pewnie na 2 lata, jak się uda coś przypadkiem ugrać to dodatkowo premie więc co za różnica czy jest gdzie trenować czy nie. Precz z tym niedouczonym nieudacznikiem! Z Polaków to tylko Skorżę powitałbym z jakąś większą nadzieją na lepsze czasy.No ale on pewnie zostanie na kolejny sezon u Arabów.
Ostatnio edytowane przez arti : 15.04.2013 o godz. 18:08.
Odpowiedz cytując
ToBo11
Junior Member

Od: 04.2013

Stary 15.04.2013, 17:59
Jakby miał być Smuda to tak jak ktoś wyżej napisał, dostanie kogo będzie chciał (w granicach rozsądku), i żaden grajek nie poleci na skargę.
Zanim przyszedł Kasperczak kto był trenerem ?
Kasperczak według mnie poleciał z sukcesami na plecach i pracy Smudy.

Będzie co ma być!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.04.2013, 19:39
Trzeba kogoś kto przykłada dużą wagę do treningów na wysokim tempie, najlepiej dwa razy dziennie. Inaczej jakiego piłkarza byśmy nie sprowadzili nowego, to szybko straci formę fizyczną i dupa.
..
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.04.2013, 20:25
Skorża z tydzień czy dwa temu wypowiadał się w prasie, i nie wykluczał, że w czerwcu wróci do Polski. Lepszy on niż Smuda. Ale, araby pewnie zaproponują mu 2-3 krotną podwyżke i temat zostanie przynajmniej na sezon zamknięty.
Odpowiedz cytując
sztuki
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 15.04.2013, 21:12
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam najchętniej widział bym kogoś z wysp. Ale chyba rzeczywistość okaże się brutalna .Smuda jednak Wisły nie utrzymywał regularnie w strefie około spadkowe.

Z wysp ja nikogo bym nie zatrudnił... Tam jest inny piłkarski świat... To Twoje zdanie okej. Mi wydaje się że bliżej nam i naszej lidze Bundesligi bo tam łatwiej jest naszym kopaczom się przebić przykład naszego Kubusia Chciałbym trenera właśnie z Niemiec który wąchał trawę w pierwszej Bundeslidze albo który wprowadzał jakieś tam zespoły do Bundesligi. Chcę takiego trenera który będzie stawiał na młodzież bo w niej jest przyszłość Wisełki i przyszłe wpływy do kasy ALE DLA SMUDY ZDECYDOWANE NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chętnie dałbym szansę poprowadzić Wisłę:
1) Żurawskiemu
2) Szymkowiakowi
3) Cantoro
4) Cleber
Możecie mnie wyśmiać ale jestem mocno związany naszym klubem i będę fanatycznie ich wspierać aż do usranej śmierci tak jak to robię od 14 lat
"Jeśli,
Liczysz na kupon co los zamieni w zysk,
Prędzej zobaczysz ufo albo dostaniesz w kły.
Reklama powie jak żyć,
Ty powiesz "nie" reklamie,
Taki Twój spryt, podświadomie i tak kupisz co każe.
Mieszkanie w ratach, AGD w ratach,
Jebana praca, jeszcze dziewczyna zdradza Ciebie
jak szmata..."
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 15.04.2013, 21:27
A możne trener Polonii Warszawa facet mi wygląda naprawdę obiecująco ,a ich gra taktycznie wygląda bardzo dobrze .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów