|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Niestety nie. Miejsce Legii i Wisły nie są przypadkowe. Legia mogła strzelić 2 gole bez pomocy sędziów. I jestem pewien, że strzeliłaby. Potem broniliby się i koncówka byłaby taka sama. Czyli albo Legia walnie z kontry na 0:3 albo Wisła strzeli kontaktowego i wszyscy będą happy. Legia z 3 pkt, kibice Wisły bo nie było kompromitacji.
Sędziowie z drukowaniem trochę się pośpieszyli. To był początek meczu, Legia bez ich pomocy była wyraźnie lepsza i mogłaby sobie sama poradzić. Kuciak bezrobotny do 86 minuty... Żal patrzyć. A przegraliśmy bardziej przez Małeckiego a nie sędziów. Nie podać w takiej sytuacji tylko jebnąć za trybuny to trzeba być sabotażystą to potęgi n-tej. |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
thechris:
zamilcz prowokatorze. Bo jeśli nie jesteś prowokatorem, to totalnym debilem. Na dodatek ślepym. :o) |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja nie mam większych zastrzeżeń do naszych piłkarzy. tchetris Małecki ale też i Bunoza strzelali w takiej sytuacji gdzie mieli pełne prawo strzelać. W pierwszej części Małecki podawał do Boguskiego i też nie wpadło.
Legia słaba, nie znaczy to że nie ma większego potencjału niż Wisła, ale w tym meczu mieli setki kiedy my graliśmy va banque z tyłu i stąd sytuacje Ljuboi czy Kucharczyka. kiedy graliśmy ostrożniej w obronie niewiele stworzyli. Cóż szkoda, pomijam Jarzębaka bo to już jest kuriozum.... ale remis przynajmniej nam się należał. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tak jeszcze w temacie sędziów - od tego sukinsyna zza linii bramkowej bym zażądał odszkodowania za utracone korzyści z racji zajmowanego miejsca w tabeli.
Przecież te czarne szczury nie mogą być całkiem bezkarne !?!? ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Podsumowanie moje będzie krótkie bo widze ze rozmowa i poziom mega debilny....
Legia dużo slabsza od niezlej Wisly... Podziekowac za zadrukowanie meczu... Stwierdzam to obiektywnie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
1. Słaba Legia. Praktycznie przez cały mecz pozwalali nam robić co się nam podoba na całym boisku. Boguski miał kilka sytuacji, to samo Małecki. Może gdyby przez większość meczu utrzymywał się remis wtedy nie byłoby tak łatwo, ale to 0:2 uspokoiło Warszawiaków chyba aż za bardzo no i wiadomo, że jak polski zespół prowadzi to przestaje grać i kopie byle gdzie.
2. Sędzia jak zwykle w tej rundzie nas przewalił. Piłka pół metra za linią, ręka Jodłowca. 3. Sikoooooorskiiiii! + Sarki ! Podsumowując gdyby nie sędzia ten mecz byłby przez nas wygrany. PS. Acha, jak Sarki się nie połamał, to powinien mieć pewny plac. Jeszcze nie przesiąkł polską ligą ma dynamikę, szybkość, robi wiatr na skrzydle.
Ostatnio edytowane przez tofik : 13.04.2013 o godz. 20:37.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wielka Legia, spełnienie onanistycznych marzeń Bobka90 i podobnych nie wychodzi przez 45 min z połowy
Nie mam zastrzeżeń do piłkarzy. Niech mi ktoś jeszcze powie, że Chrapek jest slaby to go wyśmieje, gość nam pięknie rozruszał grę w drugiej połowie. Przegraliśmy z czarną mafią, ale z podniesioną głową. Frekwencja świetna, niech wszyscy przyjdą też na Śląska we wtorek bo ten mecz znacznie ważniejszy niż ten dzisiejszy. Doping miazga!! TYLKO WISŁA NASZ TS ! ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Zgadzam się Czarna Mamba zagrała bardzo ładnie także
![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Według mnie zaangażowanie było na 101 %, ale niestety niektórzy piłkarze zdecydowanie odstają poziomem. Najsłabszy na boisku był Burliga, który co rusz miał jakieś pretensje do sędziów, ale gry żadnej. Sarki prezentował się bardzo dobrze.
Legia zagrała słabo, ale mimo wszystko widać, że ma klasowych zawodników, którzy jednym zagraniem potrafią zrobić różnicę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Nie chcę oceniać dzisiejszej pracy sędziów bo za łacinę dostałbym pewnie bana od moderatora, dlatego podziękuję każdemu za przybycie, super atmosferę stworzyliśmy razem ! Oby więcej takich spotkań, ale bez wypaczania wyniku przez arbitra ...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Pierwszy raz napiszę posta na tym forum, które od dość długiego czasu staram się czytać, bo lubię poczytać co o naszych piłkarzach sądzą inni kibice Białej Gwiazdy.
Długo czekałem na ten mecz, bo trzeba obiektywnie powiedzieć, że w tym roku to były nasze "derby" z odwiecznym rywalem z Warszawy, którego najłagodniej rzecz ujmując nikt z nas nie lubi. Patrząc na grę naszego zespołu w tym sezonie trzeba sobie otwarcie powiedzieć, że prezentujemy bardzo niski poziom, który odzwierciedla bardzo dobrze pozycja zajmowana w Ekstraklasie. Wiem, że jest to również wina sędziów, którzy w tym sezonie niemiłosiernie nas karcą - dlaczego? Nie mam pojęcia. Chciałem w końcu po długim, długim czasie zobaczyć Wisłę walczącą, grającą z ambicją i honorem. W dzisiejszym meczu mogliśmy zauważyć walkę do samego końca, zażartość i zostawianie swojego zdrowia na boisku. Tego musimy żądać od piłkarzy naszego klubu! To my jesteśmy ich sponsorami, to my płacimy ich pensje, to my chodzimy na mecze, wykupujemy bilety, karnety i pamiątki klubowe i to my tworzymy Wielką Wisłę! Dzisiaj Wielką Wisłą byliśmy razem z naszymi piłkarzami, którzy pokazali, że grać potrafią, jeśli im się chce. Nie głaskajmy ich po przegranych meczach, gdzie przeszli obok meczu i wymagajmy dobrej gry. Bo gra w Wiśle do czegoś zobowiązuje. Jeśli będą grać tak jak dziś to zasłużą sobie na szacunek kibiców i będą traktowani w odpowiedni sposób. W tym sezonie przechodzili obok większości meczów, nie byli zdeterminowani do walki i patrzyli na liczby na swoich kontach bankowych. Mam głęboką nadzieje, że w tym momencie nadejdzie kulminacyjny moment reaktywacji naszego klubu. Zespół pokazał, że można zagrać na wysokim poziomie nawet z aktualnymi zawodnikami, którzy nie stanowią polskiego topu. W meczu ze Śląskiem musimy wszyscy dać z siebie 2 razy więcej, bo jest to przepustka do europejskich pucharów w następnym sezonie, które sprawią, że z sakiewki Bogusława Cupiała popłynie więcej pieniędzy, które Wiśle potrzebne są dzisiaj bardziej niż kiedykolwiek indziej w tej dekadzie. Na trybunach walka pomiędzy fantastycznymi kibicami, na murawie walka dwóch mocnych zespołów, które grają o swoje. Świetny mecz, pełen emocji i olbrzymich wielbłądów ze strony sędziów. Każdy z nas chce tylko jednego : zaangażowania w każdy mecz takiego jak dzisiaj. Wtedy nikt nie będzie miał żadnych pretensji o żadną porażkę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Akurat Garguła zagrał całkiem nieźle. Aż byłem zaskoczony. Natomiast nie wiem czy Kulawik jest ślepy, uprzedzony czy co jeszcze, że potrafi wystawić Boguskiego, a Sarkiego trzyma na ławce. W ogóle Boguski to jest tajemnica dla mnie, tak słaby zawodnik, tak słaby fizycznie gdyby chociaż nadrabiał to techniką, ale nie, on jest we wszystkim tragicznie słaby. Dlaczego nie pracuje nad siłą, budową jeśli jest tak wątły i mizerny, nie ma szybkości, nic! Za co on jest w tej Wiśle, za co gra!
Co do meczu, fajnie że walczyli, zależało im, ale na takie mecze już nie mówiąc o pucharach sama pasja to za mało. Tu trzeba trenera z prawdziwego zdarzenia od zaraz. Który ich ustawi, nada jakiś styl. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Sędziowie po raz kolejny byli głównymi bohaterami "spektaklu". Ale kur** *** jak my chcemy wygrywać jak dwa razy nie potrafimy z kilku metrów dołożyć nogi i strzelić na pustą bramkę.
Nie wiem co seler robi ciągle na ławce, ale zjada połowę podstawowego składu z dzisiejszego meczu. Chrapek też na plus, broniłem nieraz Garguły, ale ten Pan powinien już definitywnie zakończyć grę. PS: Nie wierze, że to napisze - Sikorki na plus za bramkę, ładnie się znalazł i uderzył głową. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli lekarz czy adwokat mogą być ubezpieczeni od błędów w sztuce to czemu miałoby to nie dotyczyć sędziego piłkarskiego? Skoro popełnił błąd, który spowodował choćby kwantyfikowalną utratę premii dla piłkarzy i trenera - powinien bulić. Ja natomiast nadal piję do jego albo nieczystych intencji albo ilorazu inteligencji..
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 13.04.2013 o godz. 21:08.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Co do Sarkiego to wg mnie może nie jest przygotowany na 90 minut, a skoro tak to lepiej niech wejdzie na pomęczonego przeciwnika i zrobi różnicę niż gra do 50 minuty od początku meczu. Myślę że tak kalkuluje Kulawik.
Co do Garguły, to sporo biegał, wygrywał pojedynki biegowe, wg mnie jeden z jego najlepszych meczy w Wiśle. Nie popadajmy w skrajności. Sarki zagrał bardzo dobrze, ale Garguła również. Chrapek w tym meczu również nie zawiódł ![]() Tak jak pisze większość, piłkarze stanęli na wysokości zadania ale z "czarnymi" przekrętasami nikt jeszcze nie wygrał ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wiadomo co z Sarkim ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Duży plus dla niego, od kilku meczy gra dobrze - muszę naprawdę przyznać się do błędu i muszę odwołać swoje zarzuty wobec niego. może Sikorski się odblokuje, oby! a mafia drukarzy to już ....a jest przesada.
A co do Małeckiego - miał prawo strzelać, jakby strzelił byłby bohaterem. Szkoda, bo to mu się należy - najgorszego sortu bydlaki nie mogłyby na niego przy każdej okazji "wylewać pomyj".
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 13.04.2013 o godz. 21:20.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mecz miał swoją dramaturgię tym bardziej boli. Największym przegranym jest Małecki, który zachował się jak sabotażysta i totalny egoista. O sędziach za parę tygodni mało kto będzie pamiętał. Wynik poszedł w świat. Legia zdobyła na Wiśle w tym sezonie 6 punktów a to chyba się jeszcze nie zdarzyło w erze Cupiała.
Ostatnio edytowane przez thechris : 13.04.2013 o godz. 21:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Chyba pierwszy raz w tym sezonie będę czekał tak bardzo na filmik z trybun. Naprawdę dzięki panowie i panie, szczególnie Ci z trybuny C za wspólne zdzieranie gardeł, to był piękny wieczór.
Sędziowie nas okradli, no cóż idzie się już do tego przyzwyczaić, choć dalej nie wiem, jak można nie widzieć czegoś, co dzieje się pół metra od Ciebie, ale cóż... W każdym razie kibicowsko daliśmy radę, teraz wszyscy na Śląsk! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przypomina mi się podobna sytuacja, kiedy inny nasz pędziwiatr Jean Paulista w meczu z Vitorią Guimaraes uszkodził sobie bark, a starł się z grającym wtedy w Vitorii Cleberem. Pauzował niestety dłuższy czas ;[
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jak ktoś przez pomyłkę wziął czarną kurtkę, z krzesełka w górnej części C5, to niech piszę na priv. A jak to nie był przypadek, to nie będę tego k.... komentował...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Choć z Twojej oceny Boguskiego wnioskuję, że nie wiesz za bardzo o co w piłce chodzi. Bo żeby napisać że Boguski jest we wszystkim tragicznie słaby trzeba być właśnie uprzedzonym. Za co gra? Bo lepszego nie ma, proste. Bez niego gry nie byłoby w ogóle tylko faja do przodu, ale dla niektórych to jest właśnie styl. Całe szczęście, że nie dla Kulawika. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kaszmir85... może to ktoś z rodziny sędziego się zaczaił...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zgadzam się że to był mecz na który mimo straty 3 punktów można było patrzeć bez przygnębienia .... Dziękuję chłopakom za zaangażowanie Dobrze Garguła, Chavez, Pereiko, Sarki, Sobol Poprawnie: Głowa, Wilk, Burliga, Małecki, Boguski, Kosa Słabiej: Bunoza Poniższym obrazek jest kwintesencją pracy tego pana dzisiaj wieczorem https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...48593279_n.jpg ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|