|
Senior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Dobrze wychwycona manipulacja tym razem na wp.pl :
http://niezalezna.pl/uploads/foto201...1365682113.jpg Okazuje się, że z sondażu Homo Homini dla Wirtualnej Polski wynika, że gdyby wybory parlamentarne odbywały się na początku kwietnia na Platformę Obywatelską zagłosowałoby 31 proc. Polaków, a na Prawo i Sprawiedliwość 30 proc. Z sondażu wynika tez, że poparcie dla OBU PARTII spadło o... 1 punkt procentowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Odnośnie tych minimów, o których wspominałem to chyba wrzucałem już kiedyś ciut przydługi tekst praktyka lotnika, który zrobił 15000 godzin w kokpicie.
Co prawda jest to punkt widzenia na tą sprawę z początku 2011 roku, czyli sprzed dwóch lat, ale daje wciąż ogląd na sytuację i dla nas-laików na pewno jest interesującą lekturą, szczególnie jeśli chodzi o niuanse dotyczące wysokości decyzji i świadomości załogi. http://www.gorpol.pl/?site=119&artykul=525 Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 11.04.2013 o godz. 15:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Według mnie na prawdę w przypadku Smoleńska- zamach czy katastrofa poczekamy kilka dobrych lat jak w przypadku francuskiego Concordea (10 lat). Dopóki oryginały czarnych skrzynek i wrak nie wrócą do Polski nie wykluczam niczego. Poczekamy, zobaczymy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja się tak zastanawiam co by było jakby PiS wygrał te wybory w 2011 roku jak by ta sprawa wyglądała dziś.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Myślisz, że obecność lub nie gen. Błasika zdaniem komisji jest nieistotna? On przecież jako jedyny znał prawidłową wysokość samolotu ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
"Rosyjskie filmy pokazują eksplozję"
http://niezalezna.pl/40118-rosyjskie...zuja-eksplozje http://vod.gazetapolska.pl/node/3759...m_campaign=vod ------------------ ...a to wypowiedź Szefa Stowarzyszenia Byłych Oficerów CIA: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=y-jkJ9A128c
Ostatnio edytowane przez yarow : 11.04.2013 o godz. 18:09.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
"Jeżeli trzy osoby przeżyły, a tak twierdzi Główny Śledczy RP ds. zamachu, to co się z nimi stało pytam się? Dobili ich czy co? To są Tworki" - napisał na Twitterze Rafał Rogalski. Były pełnomocnik Jarosława Kaczyńskiego kpi w swoim wpisie z ostatnich doniesień Antoniego Macierewicza.
Rogalski to ten co wcześniej mówił o helu na mankietach,od czasu jak go zwolnili ,widać przejrzał chłopina na oczy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Były już takie katastrofy, gdzie pasażerowie dawali oznaki życia ale na niewiele to się zdało. W tym przypadku można sobie wyobrazić, że "zwyczajnie" choćby i ulegli uduszeniu się/zadławieniu w smoleńskim bagnie albo umarli z innych przyczyn (obrażenia wewnętrzne, zewnętrzne) ponieważ pomoc nie nadeszła. Można sobie wyobrazić ale niektórzy nie wyszli jeszcze z etapu drwin i naśmiewania się, o jakich pisał Gandhi ... Być może doczekamy o wiele bardziej poważnego etapu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
wypowiedz Eugena Poteata oficera amerykanskiego wywiadu CIA w sprawie katastrofy Smolenskiej: http://www.youtube.com/watch?feature...v=y-jkJ9A128c#!
zycze spokojnej nocy ziuk ![]()
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami elektorat "Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
To doprawdy niesamowite, że ktoś umieszczając bomby na pokładzie samolotu przewidział, że zejdzie on poniżej wszelkich dopuszczalnych przepisami i zdrowym rozsądkiem wysokości, dając tym samym zamachowcom idealną wymówkę dla ich projektu.
Myślę, że bomby te umieszczono w polskim samolocie już dawno. Rosjanie mieli mnówstwo sprzyjających okoliczności podczas okresowych napraw maszyny. Od tego czasu regularnie, gdy tylko Ś.P. Prezydent wsiadał na pokład rosyjskie służby poprzez satelity obserwowały jego loty i czekały na sposobność (trudne warunki pogodowe), aby ową bombę odpalić. Doczekali się pod Smoleńskiem. Tym samym załatwili problem jaki mieli z prezydentem. Wiadomo, był on ostatnim obrońcą Europy przed rosyjską hegemonią i dominacją. Teraz rosyjski biznes kwitnie w najlepsze, oligarchowie pławią się na Cyprze w bogactwach, a Putin rozdaje karty na świecie. Osiągnęli wszystko co chcieli... A cała lemingowa Polska chce wierzyć w durną tezę o błędzie, niedouczeniu, brawurze pilotów. PS: Wiedza ta pochodzi ze źródeł rosyjskich, od ludzi którzy zawodowo zajmują się znajdowaniem i weryfikowaniem różnego rodzaju dowodów. Niestety nie mogę podać więcej konkretów przez wzgląd na obawę o życie tych osób. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez St@chu : 11.04.2013 o godz. 22:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
||||
- trotylem na wraku tupolewa i na pasach zbadanych przez Stanisława Zagrodzkiego - odczyt TAWS38 który całkowicie obala hopotezę trajektorii lotu podaną w raporcie Millera - brzozą która potrafiła urwać skrzydło Tu154, co jak się okazuje nie jest możliwe - z rozczłonkowaniem samolotu na tysiące kawałków, mimo że doszło do uderzenia w ziemię pod niedużym kątem, a miękki grunt i rosnące tam nieduże drzewa powinny zamortyzować skutki upadku - hipotezą generała Błasika w kokpicie, chociaż w rzeczywistości go tam nie było i nie ma żadnych przesłanek że tam był. - prawdopodobnym sfałszowaniem zapisów czarnych skrzynek, co uzasadnił w ostatniej prezentacji prof. Nowaczyk - alercie z 09.04.2010 r. o możliwym ataku terrorystycznym na samolot z UE Cytat:
"Tomasz Turowski zeznał w prokuraturze, że po katastrofie 3 osoby dawały oznaki życia. Taką informację otrzymał od oficera rosyjskich służb." http://www.wiadomosci24.pl/artykul/t...yc_237567.html eloelo napisał(a):
Zamiast więc kończyć eloelo na : Cytat:
Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
rządowe tuskoidy przygotowują własnie projekt Lasek Show, który zostanie zaprezentowany niebawem społeczeństwu:
Cytat:
P.S. Teraz to Lasek może nawet ogłosić, że samolot pilotowali, pijany Błasik i prez. L. Kaczyński. Szkoda tylko, że jak ognia unika spotkania z naukowcami. Może do swojego zespołu zaprosi ostatnią nadzieję Kraśki czyli prof. Pawła Artymowicza, o którego "fachowości" można przeczytać coś takiego : ![]() http://kontrowersje.net/student_pawe...i_animacj_lotu Zreszta jaki pan taki kram :Cytat:
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 12.04.2013 o godz. 10:47.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zostawiając na boku wszelkie powody i przypuszczenia dotyczące katastrofy czemu ludzie nie chcą widzieć najbardziej kretyńskiego zachowania rządu niepodległego kraju w nowożytnej historii.
Rok 2012 - katastrofa rosyjskiego samolotu w Indonezji. Kilka godzin po katastrofie na miejscu są już służby wojskowe - cały teren ogrodzony, nikt nie ma wstępu, zaczyna się dochodzenie. Kilka dni po katastrofie większość dowodów jest w Rosji w tym szczątki wraku do badania przyczyny wypadku. Czy nikt nie widzi różnicy czy nie chce widzieć ?!?!?! ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przecież pisałeś już kiedyś na ten temat.
Nie widzisz różnicy w zależności Rosja-Indonezja, a Polska-Rosja? Trudno nie widzieć ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
To trzeba powtarzać jak mantrę.
Ludzie się opluwają na temat przyczyn katastrofy a nikt nie zająknie się na temat tego co działo się potem. Jestem przekonany że jakby w godzinę po katastrofie rząd wysłał jednostki specjalne do zabezpieczenia miejsca wypadku to Ruskie w żaden sposób by nie protestowały. a tak poczekali kilka godzin i zobaczyli że mają do czynienia z amebami. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Hłe, hłe, hłe , wydarzenie w stylu "rachunek za dorsza 9 zł." i to jeszcze ze znakiem zapytania. Cytat:
P.S. Widzieliście zdjęcia Tuska z Nigerii jak postawili go na podium ? Dzisiaj chyba gra w piłkę z pawianami.Cytat:
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 12.04.2013 o godz. 11:43.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
dlaczego macierewicz nie idzie do prokuratury w sprawie trójki którzy przezyli, dlaczego nei idzie do prokuratury w sprawie wybuchu? Dlaczego jego wspołpracownicy typu Binieda i Nowaczyk nie idą do prokuratury? publicznie można gadać różne bzdury, ale żeby nabrały wartości trzeba je udowodnic. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do wspólnego spacerku po molo , w ostatnim "Sieci" jest dobry artykuł o tym. Ale wiem, nie czytasz oszołomów. No to się nie dowiesz Opisana jest chronologia zdarzeń dyplomatycznych i spotkań przed wizytą w Smoleńsku. Strasznie się boją (tuskoidy) ujawnienia treści rozmów Arabskiego (wyprosił nawet tłumaczkę ze spotkania z Rosjanami - w knajpie) czy Tuska na molo, kiedy to z pokrętnych tłumaczeń sam sobie zaprzeczał. No ale to typowe dla tego człowieczka i jemu POdobnych. Kłamstwa to jego chleb powszedni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a co za różnica pod czyimi rządami? dowód to dowód. masz dowód to idź. gwarantuję Ci, że jeśli dowód będzie prawdziwy i wartościowy to i GW o tym napisze, a opinia publiczna zje Tuska i jego świte.
Tylko trzeba mieć dowód, a tego dowodu brak. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Maciarenko do żadnej prokuratury nie pojdzie z 2 powodów : po pierwsze wie ,że by sie ośmieszył ,roztaczając brednie w które sam nie wierzy , po drugie jemu nie zależy na wyjaśnieniu czegokolwiek, on chce ten temat maksymalnie zamulić,mnożyć hipotezy czasem ocierające się już o szaleństwo ,byle ten temat trwał w nieskończoność. Bo po co zajmować sie realnymi problemami , pisać ustawy i mieć je przygotowane na objęcie władzy , lepiej wymyślić sobie zamach w Smoleńsku i za pomocą jego sterować swój ogłupiały elektorat i brać za to jeszcze ciężkie pieniadze jak poseł. Jakby nie daj Bóg ,PIS wygrał w nastepnych wyborach to po 5 ,6 latach "wyjaśniania zamachu" ,rozpocznie się zapewny kolejny tragikomiczny serial stawiania Tuska przed Sądem czy w najlepszym razie przed jakaś komisją śledczą i tym się będą zajmować przez następne 4 lata, a problemy Polaków jak zwykle będą nierozwiązywane tylko najzwyczajniej w świecie olane.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
Zacznę od końca - problemy Polaków są olewane przez ostatnie kilka lat i jakoś nikomu to nie przeszkadza (finanse, bezrobocie, służba zdrowia, oświata itp itd) Po drugie - za działania a raczej ich brak o których pisałem kilka linijek wyżej postawienie kilku osób przed trybunałem spełnia wszystkie wymogi formalne (zaniechanie działań, obniżenie zaufania na arenie międzynarodowej, działanie na szkodę wizerunku kraju itp itd) ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Natomiast stawianie Tuska przed trybunał za to ,że się rozbił samolot we mgle ,to paranoja i igrzyska,które życia Polakom nie poprawią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Zeby tu jeszcze chodzilo o chec udowodnienia...a chodzi o bicie piany i trzymanie ludzi w napieciu. Jak sie nie ma pomyslu na rzeczywistosc to sie ludziom dupe zawraca takimi wlasnie banialukami, tworzy sie aure podejzliwosci wokol przeciwnikow itd...No mamy jak na dloni: kolega Gwiazdzisty juz uwaza, ze Tusk z Putinem "dogadali" sie na molo. W normalnej sytuacji w zyciu by sobie nie pozwolil na taka konstrukcje myslowa z czystej przyzwoitosci no ale skoro ludzie z ktorymi sympatyzuje sobie na takie pozwalaja, to czemu nie? ![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Wiecie co? To jest 128 strona tematu "Smoleńsk 2010".
Chciałem zauważyć że tuż obok jest "Temat polityczny". Ale może tu jednak chodzi nie o katastrofę a o politykę? Jeśli tak jest to dajecie się manipulować jak te przysłowiowe lemingi. emj10 zamieścił MERYTORYCZNĄ wypowiedź na temat katastrofy i zamiast polemiki, która jest widać zbyt trudna zarzucacie temat tym upolitycznionym przekomarzaniem się. Dość tych bzdur! Macie temat obok tam wyzewnętrzniajcie swoje potrzeby udowadniania sobie racji. Może jednak nie wszyscy z nas są ekspertami od katastrof lotniczych? ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A gdzie w PL szukać ekspertów od katastrof lotniczych skoro żaden nigdy nie badał takiego wypadku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
||||||
Cytat:
Cytat:
AS82 napisał(a):
AS82 napisał(a):
Lazy napisał(a):
Choć pewnie nikt tu nie zajmuje się zawodowo piłką nożną i nie zarządza klubem piłkarskim, to tematy transferowe zazwyczaj aż kipią od emocji i racji. Bzdur jest tam co niemiara, ale jakoś nikt nie myśli by z tego powodu temat ograniczać. A tutaj? Są wypowiedzi merytoryczne, są także i takie jak ta poniżej: Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co sie odwlecze ... Cytat:
|
||