The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2013, 10:17
eloelo napisał(a):Wyświetl post
Idziemy coraz dalej, jestem ciekawy czego za chwilę się dowiem...
Myślę, że wiedziałbyś sporo więcej, gdybyś posiadł przynajmniej w stopniu podstawowym zdolność czytania/słuchania ze zrozumieniem co piszą/mówią inni.

pysio napisał(a):Wyświetl post
jutro wszystkie nieroby w Warszawie się spotkają
Wrócił! W wielkim stylu. Już się bałem, że Cię w jakimś zakładzie zamknęli.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.04.2013, 10:19
AS82 napisał(a):Wyświetl post
BBudowniczy

Ostatnio jak lew broniłeś ,do spółki z Drozdem, transparentu "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" ,że niejako jest to bardzo trafne i wysumblimowane porównanie i ,że chodzi tu o uczczenie ofiar itd. ,
Nie przypominam sobie bym bronił jak lew jakiegoś transparentu,moja rozmowa dotyczyła stwierdzenia Drozda że "10 IV 2010 to data dla narodu polskiego równie istotna jak 10 IV 1940" i Twojego twierdzenia, że tych dat nie należy porównywać, bo m.in. winny katastrofie jest Kaczyński bo sam wszystkich wsadził w samolot i pognał do Smoleńska, a wogóle ofiar w "sztukach" jest mniej . Reszta Ci się chyba przyśniła.

tymczasem wczoraj na premierze obchodów smoleńskich, pojawił się także transparent :"Mord katyński 1940 - Mord smoleński 2010" - wytłumacz nam ,co tym razem poeta miał na mysli ?
Nie wiem, może najlepiej następnym razem tam pojedź i zagadnij kogoś kto niesie ten transparent? Mi się taki transparent nie podoba i raczej bym się z nim nie przechadzał, bo moje poczucie 80% prawdopodobieństwa, że tam był zamach to jednak nie 100%-wa pewność.

Przy okazji może Ty odpowiesz co z tym TAWS-em, bo eloelo się nie kwapi?
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 10.04.2013, 10:30
FraMat napisał(a):Wyświetl post
eloelo, Ty jesteś w ogóle Kibicem Wisły? Zarejestrowałeś się jak SmutnyRomantyk(na chwilę przed rocznicą smoleńską) tylko po to, żeby udzielać się w tematach politycznych? Plus dwa posty w Kibicowaniu, nie wnoszące niczego do rozmowy?
@ eleelo zarejestrował się przed rocznicą tylko po to aby siać zamęt, pewnie jakiś młody z Ruchu Palikota albo Młodych Demokratów. Chce czymś zabłysnąć, ale na razie mu to nie wychodzi i tylko się kompromituje ...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.04.2013, 10:35
Drozd, więc dlaczego nikt się tym nie zajął?
Zadajesz pytania osłabiające, spytaj się Tuska ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Od: 04.2013

Stary 10.04.2013, 10:37
Dobrze . Już się tu nie wypowiadam bo widzę, że każde inne zdanie niż Wasze jest złe i w ogóle be . Nie chcę mieszać więc tutaj już mnie nie wyczytacie (ale mam prośbę - nie piszcie o mnie ani nie odpisujcie na moje posty bo to będzie prowokowało do mojego pojawienia się tu ponownie ).
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.04.2013, 10:47
Czyli wpadłeś po bredziłeś, ośmieszyłeś się pare razy, na żadne pytanie merytoryczne nawet nie próbowałeś odpowiedzieć i znikasz. Ufff ...

Każdy odwiedzający będzie miał teraz możliwość zapoznania sie z poziomem prezentowanym przez pancernych brzozowców.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 10.04.2013, 10:57
No i przez Drozda jestem ponownie .
Zamach, zamach... A o błędach pilotów nikt nie słyszał?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.04.2013, 10:59
Zostawcie go w spokoju- niech piszę- póki nikogo nie obraża.

Ja nie wiem czy to był zamach, jednak wg mojego przekonania teza o tym, że mogło dojść do wybuchu na pokładzie (np paliwo) jest wg mnie bardzo prawdopodobna. Nie bez znaczenia jest fakt, że kompletnie nie mam zaufania do komisji śledczej jak i państwa Polskiego po tym w jaki sposób podeszli do postępowania po tym, co się stało w Smoleńsku- kłamstwa w Tv, kłamstwo z Błasikiem, "jak nie wylądujemy to", "Kopaczka i kopanie", okradanie z rzeczy Przewoźnika ,próba spalenia rzeczy osobistych jednej z ofiar, jaja z ekshumacjami, kłamstwo z niewykryciem trotylu a jednak wykryciem i ta gra słówek.... itd...
Patrząc się na symulację zrobioną przez komisję Millera, gdzie ogromny Tu-154, z potrójnymi dźwigarami z duraluminium zachowuje się jak zabawka z papieru przy kontakcie z drzewem w okolicach jego korony, robi półbeczkę na parunastu metrach - tyle że sama jego rozpiętość skrzydeł to ok 38 m(!!!) i rozpada się na dziesiątki tysięcy części rozsypanych na ogromnej połąci terenu po kontakcie z bagnistym tererenem - to myślący człowiek po prostu zadaje sobie pytanie. Jak to Kur** jest możliwe....
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.04.2013 o godz. 11:05.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 10.04.2013, 11:08
Wiele rzeczy niektórym wydaje się niemożliwe, a jednak to fakty...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.04.2013, 11:13
W takim razie niech spotkają się naukowcy od Macierewicza i naukowcy od Millera- niech podyskutują. Jedna strona cały czas z otwartymi rękami zaprasza do dyskusji, więc teraz, mam nadzieję, że komisja Millera po uzyskaniu nowego statutu zechcę skonfrontować się z Biniendą, Berczyńskim, Nowaczykiem i Gajewskim, a nie tak jak teraz wykręcała się co chwilę.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.04.2013 o godz. 11:19.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.04.2013, 11:15
Dlatego nie powiedział bym że pancerniaki jak eloelo nikogo nie obrażają. Bo swoimi wypocinami obrażają ludzką inteligencję, a przez to i wszystkich którzy z niej korzystają.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 10.04.2013, 11:32
A propos "ekspertów":

Cytat:
Do dzisiaj żaden z ekspertów PiS nie był w Smoleńsku i nie widział wraku tupolewa, nie miał też dostępu do kluczowych dowodów takich jak czarne skrzynki.

Jako pierwszy - jesienią 2011 r. - skontaktował się z zespołem Macierewicza prof. Wiesław Binienda (na zdjęciu z prawej), gdy teoria "dwóch wybuchów" w Tu-154 zaczęła dopiero dojrzewać. Skupił się na obaleniu "mitu pancernej brzozy". Na podstawie symulacji komputerowej dowodził, że nawet gdyby samolot zahaczył o brzozę, to wyszedłby z tego bez szwanku, ścinając drzewo (do dziś nie podał jednak, jakie dane wprowadził do swego modelu komputerowego). Tak naprawdę, uważa Binienda, tupolew w ogóle brzozy nie dotknął. Nie wyjaśnia jednak, skąd wzięły się wbite w brzozę fragmenty skrzydła i kawałki drzewa w szczątkach maszyny.

Z wyjaśnianiem katastrof lotniczych Binienda ma niewiele wspólnego - jest specjalistą od mikrostruktury i wytrzymałości materiałów kompozytowych. Mimo wielu zaproszeń ze strony prokuratury wojskowej prowadzącej śledztwo w sprawie katastrofy nie skorzystał z okazji, by porozmawiać ze śledczymi o swoich ustaleniach.

Z kolei najbardziej zaangażowanym ideowo w prace zespołu Macierewicza naukowcem jest dr Kazimierz Nowaczyk.
Nigdy nie zetknął się z lotnictwem, mechaniką czy aerodynamiką.
Eksperci

całość: wis.la/bm22b
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.04.2013, 11:44
Długo jeszcze moderatorzy będą znosić kolegę eloelo?

Cześć Ich Pamięci!

Ps. Już nawet gubernator obwodu smoleńskiego dzisiaj mówił coś o "pamięci o POLEGŁYCH", to ci fashol z niego...
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 10.04.2013, 11:51
@ eloelo To już wiemy na kim się wzorujesz i skąd czerpiesz wiadomości: Gazeta Wyborcza i wszystko jasne

To ta sama gazeta która pisała kłamstwa o:

"pijanym generale Błasiku w kokpicie" "Jak nie wyląduję, to mnie zabije" i temu podobne bzdury ?

Kto GóWno czyta ten GóWno wie i tyle w temacie tej gadzinówki ...
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 10.04.2013, 11:57
hubert.fan, tam akurat masz suche fakty. Kłamstwa, które przytoczyłeś nigdy mnie nie interesowały.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 10.04.2013, 12:10
@ eloelo To szkoda, że Cię nie interesowały. Tak samo nie interesują mnie twoje "suche fakty" które za klika dni okażą się kłamstwami.

Tak jak nie udało się "GW" zakłamać i zohydzić historii o Żołnierzach Wyklętych, tak nie uda się pogrzebać prawdy o Smoleńsku !
Ostatnio edytowane przez heoij : 10.04.2013 o godz. 12:13.
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 10.04.2013, 12:14
Szkoda, że Binienda nie skorzystał z zaproszenia wojskowej prokuratury. Czy już nie był taki pewien swoich przekonań ?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 10.04.2013, 12:18
Szkoda, że Binienda nie skorzystał z zaproszenia wojskowej prokuratury. Czy już nie był taki pewien swoich przekonań ?
I tu Cię zdziwię:

Wysyłałem wszystkie swoje informacje do prokuratury. Mało tego, umówiliśmy się z prokuratorem Kopczykiem, który zarzekał się, że spotka się ze mną, gdziekolwiek będę sobie życzył. Zaproponowałem Sejm - nie przyszli, czekałem dwie godziny. Później zaprosiłem ich do Ohio, to chyba nie jest wielki wysiłek przylecieć do mnie, gdzie pokazałbym swoje laboratorium, gdzie przeprowadzam doświadczenia i sprzęt. Napisali, że nie mają czasu- opisywał profesor.

I kontynuował:

Oni mają pełne prawo wezwać mnie; nigdy jednak tego nie zrobili. Zaproszenie "na kawę" jak mówili to co innego niż wezwanie, gdzie odpowiada się na pytania. Na takie wezwanie oczywiście stawiłbym się bez wahania. (...) Będę służył prokuraturze, jeśli chcą ze mną rozmawiać. Niemniej jednak, mimo zapewnień o chęci spotkania, nie przybyli na nie. Można je nawet zorganizować w Pańskiej telewizji. Co ja mam więcej zrobić?- pytał prof. Binienda.

całość: http://wpolityce.pl/wydarzenia/46316...-mozemy-zrobic

@ eloelo Teraz widzisz, że to co napisze "GW" nie należy brać na serio bo tylko się przez nich ośmieszasz ? To gazeta która dla swojej propagandy kłamie na każdym kroku aby osiągnąć swój cel ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 10.04.2013 o godz. 12:27.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.04.2013, 12:22
Najpierw się dowiedz dlaczego nie skorzystał z tego zaproszenia (test na inteligencję), a potem ....emocjonuj się podróżą Tuska do .....Nigerii
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 10.04.2013, 12:30
W takim razie nich ci wszyscy ludzie spotkają się i na żywo we wszystkich telewizjach dyskutują i konfrontują swoje racje.
Ja nadal będę trwał przy zdaniu, że żadnych wybuchów, zamachów, helu, sztucznej mgły itp. nie było.
Nie jest to udowodnione w żaden sposób, jedynie oparte na "może" lub "istnieje prawdopodobieństwo" .
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.04.2013, 12:58
On jest tak głupi że można odnieść wrażenie że tacy userzy na forach dyskusyjnych to jakaś zorganizowana komórka rządowa.

Pojawiają się w jeden dzień na wszystkich możliwych forach i pieprzą bez sensu.
Tak jak nasz kochany york vel romantyk vel jurij

to już lepszy Szpen bo wiadomo chociaż że to od nas
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.04.2013, 14:21
Temat na nowo odkopany, dlatego wrzucam ciekawy tekst, gdzie opisano manipulacje rosyjskie.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,36474,ti...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.04.2013, 15:17
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Temat na nowo odkopany, dlatego wrzucam ciekawy tekst, gdzie opisano manipulacje rosyjskie.

Mocne.

Cytat:
Kowal był jednym z nielicznych polskich polityków, którzy 10 kwietnia 2010 roku spotkali się z Putinem. Wspomina, że Rosjanom w ciągu kilku godzi udało się zebrać ekspertów i odpowiednio przygotować. - Było naturalne, że Putin, jadąc na miejsce katastrofy, bierze z sobą byłego zastępcę ambasadora w Polsce, byłego ministra, wszystkich, którzy znają Polskę, ponieważ ich wiedza może się przydać. Po naszej stronie nie można było nawet ustalić szczegółów uroczystości żałobnych - twierdzi Paweł Kowal
Cytat:
Mimo polskiej odpowiedzi, którą było ujawnienie nagrań z wieży kontroli lotów, zwracających uwagę na przynajmniej częściową winę Rosjan, w mediach na całym świecie większy oddźwięk zyskała rosyjska wersja przyczyn katastrofy, wskazująca na naciski prezydenta i gen. Błasika, które miały przyczynić się do błędu pilotów. Belgijski dziennik "Le Soir" artykułowi opisującemu konferencję MAK nadał znamienny tytuł: "Druga śmierć Kaczyńskiego".
-------------------------------------------------------------------------------------------------

A tutaj ciekawa wypowiedź byłego oficera CIA:

Cytat:
Dr Eugene Poteat, były długoletni oficer CIA, a obecnie prezes Stowarzyszenia Byłych Oficerów Wywiadu powiedział na antenie Polsat News, że im bardziej zagłębia się w sprawę Smoleńska, tym bardziej utwierdza się w przekonaniu, że "to nie był wypadek".

Dr Eugene Poteat uważa, że "Rosjanie chcieli zniszczyć lub ukryć kluczowe dowody dotyczące katastrofy smoleńskiej".

Były długoletni oficer CIA ocenia, że był motyw do ewentualnego zamachu. Przypomina, że Rosjanie "bardzo nie chcieli, by odbyły się uroczystości w Katyniu".

Poteat przyznaje, że od początku miał mnóstwo podejrzeń, dlatego zaczął sprawdzać różne fakty. Także dlatego, że sam jest pilotem i interesuje się lotnictwem. Zawsze z uwagą przyglądał się katastrofom lotniczym.

- Im bardziej zagłębiałem tę sprawę, coraz bardziej utwierdzałem się w przekonaniu, że to nie był wypadek przyznał dr Eugene Poteat.
http://fakty.interia.pl/raport-lech-...dek,nId,953710
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.04.2013, 15:20
Kocur napisał(a):Wyświetl post
[...] to jakaś zorganizowana komórka rządowa.
[...]
Partyjna jest zorganizowana więc można przyjąć, że rządowa.

Ponadto, na forach mieszają pracownicy "służb" oraz szantażowani przez nich niewolnicy.
Kogo szantażują "służby"? Choćby i pedofilów.
Ostatnio edytowane przez yarow : 10.04.2013 o godz. 15:24.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.04.2013, 15:32
w dzisiejszym świecie pełnym inwigilacji, podsłuchów, radarów, satelitów i innych zdobyczy technologii nie jest mozliwym, aby UE, Stany i cała reszta wysoko rozwiniętych krajow nie wiedziała co sie naprawdę stało. A skoro mic nie słychać i nic nie widać to albo zamachu nie było, albo był zorganizowany przez najważniejszych ludzi na świecie. Drugie jest raczej nie mozliwe, więc pozostaje wypadek.
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 10.04.2013, 15:48
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Zgadzam się w całości z tym tekstem.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 10.04.2013, 15:50
Szpen napisał(a):Wyświetl post
w dzisiejszym świecie pełnym inwigilacji, podsłuchów, radarów, satelitów i innych zdobyczy technologii nie jest mozliwym, aby UE, Stany i cała reszta wysoko rozwiniętych krajow nie wiedziała co sie naprawdę stało.

Nikt nie będzie "umierał za Polskę" skoro spora część Polaków zamiast włączyć myślenie woli nie myśleć, nie wiedzieć, ewentualnie wyśmiać bo trzebaby się w innym wypadku przyznać, że ten "kurdupel", "kartofel" "wstecznik" chory z nienawiści, nic nie znaczący "prezydencik" nic nieznaczacego kraiku, jednak coś znaczył dla kogoś tak potężnego, kto potrafił sprawić zamach. W jakiejś poważnej sprawie.

A to nie przejdzie! Część Polaków może przyjąć każdą wersję Katastrofy oprócz jednej: zamach. Przede wszystkim na Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Trzebaby wtedy sobie wszystko poprzestawiać w głowie. I nawet ten "Wawel" ... Problem ta część Polaków ma w swoich głowach i nie potrafi go przeskoczyć.

Obecna administracja USA nie ma żadnego w tym interesu aby sobie zmieniać relacje z Rosją.

Cytat:
[...] A skoro
nic nie słychać i nic nie widać to albo zamachu nie było, albo był zorganizowany przez najważniejszych ludzi na świecie. Drugie jest raczej nie możliwe, więc pozostaje wypadek.
Mogę zacytować jeszcze raz prof. Pawła Wieczorkiewicza ale można powiedzieć tak: to, że tego nie widać nie znaczy, że tego nie ma. "Najważniejsi" nie musieliby uczestniczyć. Wystarczy, żeby wiedzieli i nie przeszkadzali w wykonywaniu "roboty".
Zresztą, niektórzy "najważniejsi" nie mieli nawet problemu z nieuczestniczeniem w pogrzebie Prezydenta. Wiadomo, "wulkan" na Islandii ...

Drugie jest niemożliwe? ... Bo kto tak powiedział? Ma być niemożliwe czy jest niemożliwe? Każdą hipotezę można przyjąć. Dlaczego "nie"? Nie, bo nie? Dlaczego, że jest szalona i przeczy zdrowemu rozsądkowi?

Pancerna brzoza też przeczy zdrowemu rozsądkowi.
Ostatnio edytowane przez yarow : 10.04.2013 o godz. 16:09.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.04.2013, 16:07
yarow napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie będzie "umierał za Polskę" skoro spora część Polaków zamiast włączyć myślenie woli nie myśleć, nie wiedzieć, ewentualnie wyśmiać bo trzebaby się w innym wypadku przyznać, że ten "kurdupel", "kartofel" "wstecznik" chory z nienawiści, nic nie znaczący "prezydencik" nic nieznaczacego kraiku, jednak coś znaczył dla kogoś tak potężnego, kto potrafił sprawić zamach. W jakiejś poważnej sprawie.

A to nie przejdzie! Część Polaków może przyjąć każdą wersję Katastrofy oprócz jednej: zamach. Przede wszystkim na Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Trzebaby wtedy sobie wszystko poprzestawiać w głowie. I nawet ten "Wawel" ... Problem ta część Polaków ma w swoich głowach i nie potrafi go przeskoczyć.

Obecna administracja USA nie ma żadnego w tym interesu aby sobie zmieniać relacje z Rosją.
Dlaczego wiarę we wszystko o czym bredzi PIS i współpracujące z nimi media nazywasz "włączaniem myślenia"?. Moge się z toba założyć ,że sam Macierewicz nie wierzy w te wszystkie historie o bombie,zamachach które dwoi i troi na użytek polityczny , i które są powtarzane przez naganiaczy medialnych pokroju Sakiewicza i Stankiewicz. Jesteście cynicznie robieni przez nich w bambuko ,ale widać taki to jest właśnie elektorat , któremu sie wmawia i wierzy że "Lech Kaczyński zatrzymał rosyjskie czołgi w Gruzji". Tylko Pisowski elektorat uważał Kaczyńskiego za wielkiego prezydenta ,a reszta uważała go ,tak jak napisałeś, za kartofla ,posmiewisko itd. I tylko wy wierzycie ,że Rosjanom zależało by na zabiciu Kaczyńskiego, u innych budzi to raczej śmiech i politowanie.
Co do USA ,które nie chce sie narażać Rosji ,i które rzekomo coś wie na temat katastrofy ,to macie tu kolejny spisek (trudno zliczyć który) , po którym powinniście wypowiedzieć USA wszelkie stosunki dyplomatyczne ,bo znów nas poświęcili na rzecz Rosji .
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 10.04.2013, 16:24
Dlaczego wiarę we wszystko o czym bredzi PIS i współpracujące z nimi media nazywasz "włączaniem myślenia"?. Moge się z toba założyć ,że sam Macierewicz nie wierzy w te wszystkie historie o bombie,zamachach które dwoi i troi na użytek polityczny , i które są powtarzane przez naganiaczy medialnych pokroju Sakiewicza i Stankiewicz. Jesteście cynicznie robieni przez nich w bambuko ,ale widać taki to jest właśnie elektorat , któremu sie wmawia i wierzy że "Lech Kaczyński zatrzymał rosyjskie czołgi w Gruzji". Tylko Pisowski elektorat uważał Kaczyńskiego za wielkiego prezydenta ,a reszta uważała go ,tak jak napisałeś, za kartofla ,posmiewisko itd. I tylko wy wierzycie ,że Rosjanom zależało by na zabiciu Kaczyńskiego, u innych budzi to raczej śmiech i politowanie.
Co do USA ,które nie chce sie narażać Rosji ,i które rzekomo coś wie na temat katastrofy ,to macie tu kolejny spisek (trudno zliczyć który) , po którym powinniście wypowiedzieć USA wszelkie stosunki dyplomatyczne ,bo znów nas poświęcili na rzecz Rosji .
O spiskach już pisałem, cytując wcześniej linkiem, profesora historii, Śp. Pawła Wieczorkiewicza.

Nie trafiłeś, ponieważ nie jestem elektoratem PiS ale teraz ZAGŁOSUJĘ NA PIS.
Ceną będzie być może socjalistyczne myślenie gospodarcze (ale jakie niby jest teraz wśród rządzących?) a efektem: rozgonienie obecnego towarzycha i zbliżenie się do prawdy o Katastrofie.

Co do pozostałych kwestii ... To nie jest sprawa wiary ale łączenia faktów i próby ogarnięcia całościowego tematu. Nawet jeśli Macierewicz nie wierzyłby w to co mówi, to ja ubolewałbym, że jest tak głupi i nie wierzy. Uważałbym, że wyłączył myślenie.

... Co do oceny Prezydenta Kaczyńskiego przez Polaków, mylisz się.
I nie świadczyły o tym tylko nieprzebrane tłumy w Krakowie i Warszawie podczas uroczystości pogrzebowych.
Poza Polską, z Prezydentem Kaczyńskim już z definicji jako "wstecznikiem" czy stojącym okoniem do "postępowej" Europy musiano się liczyć są na to przykłady. W polityce miękkich się nie szanuje. Ich plecy mogą co najwyżej służyć jako pomoc w wyjściu Pana na grzbiet konia.
Nieprzypadkowo pojawia mi się tutaj postać Miłościwie Panującego.

Gruzja? Patrzyliśmy chyba wtedy na dwa inne kraje. Może Ty patrzyłeś na Georgię w USA. Ja i pewnie spora część Świata na Gruzję i widziałem coś innego niż Ty. Nawet Adam Michnik czuł się wtedy dumny. Tak twierdzi
Ostatnio edytowane przez yarow : 10.04.2013 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.04.2013, 17:50
Szpen napisał(a):Wyświetl post
w dzisiejszym świecie pełnym inwigilacji, podsłuchów, radarów, satelitów i innych zdobyczy technologii nie jest mozliwym, aby UE, Stany i cała reszta wysoko rozwiniętych krajow nie wiedziała co sie naprawdę stało. A skoro mic nie słychać i nic nie widać to albo zamachu nie było, albo był zorganizowany przez najważniejszych ludzi na świecie. Drugie jest raczej nie mozliwe, więc pozostaje wypadek.
Od 1940 po lata niedawne, a więc prze kilkadziesiąt lat USA i inne rozwinięte kraje wiedziały dobrze o Katyniu, kto i jak ale oficjalnie udawały, że nie wiedzą. Do tego stopnia, że nie pozwalano Polakom mieszkającym na Zachodzie stawiać pomników a nawet zniechęcano tych co się tym tematem publicznie zajmowali.
Dlatego przykład jak kulą w płot. Obecnie jest podobnie, nieoficjalnie wiedzą ale oficjalnie nie wiedzą.

A odnośnie inwigilacji, to najbardziej ją rozwinął względem swoich obywateli rząd Tuska. I o tym mówi się już głośno tylko nie w reżimowym TVN czy innym GW-nie.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 10.04.2013 o godz. 17:51.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów