The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2013, 21:15
Przestań się tu już opłacany błaźnie udzielać...
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 09.04.2013, 21:20
@ eloelo Wczorajszy program był dla widzów którzy nie "siedzą" w tym temacie i bardzo dobrze, że Profesor posłużył się zdjęciami puszki rozsadzonej od środka porównując je do zdjęć szczątków samolotu aby uzmysłowić to na prostym przykładzie.
Ostatnio edytowane przez heoij : 09.04.2013 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 09.04.2013, 22:02
To koles z agh byl, malo lubiany wsrod studencikow ale to malo istotne w tym momencie
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 09.04.2013, 22:20
jutro wszystkie nieroby w Warszawie się spotkają
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.04.2013, 22:34
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
@ eloelo Wczorajszy program był dla widzów którzy nie "siedzą" w tym temacie i bardzo dobrze, że Profesor posłużył się zdjęciami puszki rozsadzonej od środka porównując je do zdjęć szczątków samolotu aby uzmysłowić to na prostym przykładzie.
Nie siedzę w temacie Komisji Posła Macierewicza i dlatego uzurpuję sobie prawo do odniesienia się do powyższego stwierdzenia.

Po pierwsze, uważam że ekspert tejże Komisji wypadł kompletnie niewiarygodnie - tajemnicze źródła danych przypomniały mi czasy przedszkolne i modne wtedy "wiem, ale nie powiem".

Po drugie, puszka po piwie Tyskie choćbym nie wiem jak się starał do niczego mnie nie przekona. Rozumiem to co chciał zaprezentować, ale na Boga, czy musiał posługiwać się puszką po piwie? Uważam, że sam strzelił sobie w stopę (abstrahując od tego co sądzę na temat tych wywodów).
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.04.2013, 22:37
Pysio czemu mnie nierobem przezywasz?
Odpowiedz cytując
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.04.2013, 00:16
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Przestań się tu już opłacany błaźnie udzielać...

Ale tak poważnie: naprawde jeden z "ekspertów" Antka policmajstra robił doswiadczenia na puszcze po browarze? No to współczuje szczerze...
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
Odpowiedz cytując
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 10.04.2013, 00:18
macie moze jakis link do tego programu w TV? chetnie go obejzę...
Odpowiedz cytując
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 10.04.2013, 00:20
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
@ eloelo Gdyby zespół parlamentarny pod przewodnictwem Antoniego Macierewicza miał takie możliwości jak obecnie rządzący to dawno wszystko byłoby wyjaśnione.

Komisja Millera powołana przez Premiera miała takie możliwości i jakoś nie sprostała tej roli i tylko się skompromitowała ...

A prawda wcześniej czy później wyjdzie na jaw, ale na pewno nie przy obecnie rządzących którzy nie mają interesu w dojściu do prawdy i wyjaśnienia okoliczności bo wiedzą, że ten zamach/ katastrofa obciąża ich konto ...

Ty nauki u Brudzinskiego pobierasz czy Błaszczaka? Choc to w sumie bez róznicy
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.04.2013, 00:42
Strasznie to forum podupadło...
Musi kasy szefostwu brakować skoro mogą tu bezkarnie buszować stada pysiów i innych "romantyków".

10 kwietnia 2013 roku
CZEŚĆ ICH PAMIĘCI !
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.04.2013, 00:43
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Nie siedzę w temacie Komisji Posła Macierewicza i dlatego uzurpuję sobie prawo do odniesienia się do powyższego stwierdzenia.

Po pierwsze, uważam że ekspert tejże Komisji wypadł kompletnie niewiarygodnie - tajemnicze źródła danych przypomniały mi czasy przedszkolne i modne wtedy "wiem, ale nie powiem".

Po drugie, puszka po piwie Tyskie choćbym nie wiem jak się starał do niczego mnie nie przekona. Rozumiem to co chciał zaprezentować, ale na Boga, czy musiał posługiwać się puszką po piwie? Uważam, że sam strzelił sobie w stopę (abstrahując od tego co sądzę na temat tych wywodów).
Racja puszka powinna być po redbulu bo on też ma skrzydła . Wtedy by sobie w stopę nie strzelił. A co to za różnica skąd miał zdjęcia satelitarne? Myślisz trochę?

Może któryś z sekciarzy pancernej brzozy odpowie dlaczego pominięto TAWS 38?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
SmutnyRomantyk
Junior Member

Od: 03.2013

Stary 10.04.2013, 03:42
https://www.youtube.com/watch?v=jcW24QQeybk
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2013, 05:48
SmutnyRomantyk napisał(a):Wyświetl post
https://www.youtube.com/watch?v=jcW24QQeybk
Gratuluję "ałtorytetów"...

Zawsze najbardziej bawiły mnie osoby, które przyczepiają się do badań naukowców z zespołu Macierewicza - tych samych osób nie śmieszy, że skrzydło ogromnego samolotu odrywa brzoza. Nie śmieszy ich nawet stwierdzenie, że do zbadania przyczyn katastrofy komisja Millera nie potrzebuje zbadać wraku, a jedynie zrobić oględziny. Puszka użyta przez eksperta była tylko i wyłącznie w celach poglądowych... Czułem jednak, że wywoła ona (puszka) taką reakcję niektórych i dziwi mnie, że nikt o tym z zespołu parlamentarnego nie pomyślał. Będzie to zapewne kolejny obiekt drwin.

Pysio - widzę, że słowa do Ciebie nie trafiają. Powiem Ci tylko, że obrażasz wiele osób kolejny już raz. Pamiętaj, że cierpliwość ludzi się kończy i jeśli spotkam Cię na Wiśle obiecuję, że porozmawiam z Tobą o "nierobach" i innych Twoich określeniach. Zobaczymy, czy nadal będziesz miał na twarzy ten głupawy uśmieszek.
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Od: 04.2013

Stary 10.04.2013, 07:28
Zwolennicy zamachu, czytaliście raport komisji Millera? Albo chociaż zapoznaliście się z jego fragmentami? Pewnie nie... A warto. Nigdy nie będziecie obiektywni jeśli nie zapoznacie się z argumentami drugiej strony. Zamykacie się na "swoją prawdę" i nawet nie dopuszczacie do siebie, że to mogło inaczej wyglądać. A ktoś z opozycji cieszy się, że tak może manipulować... Cieszy się również Rosja, że mamy tak skłócone społeczeństwo. A to wszystko przez ciemnotę co wierzy w bajki. Już pisałem wczoraj - podchodzicie do tego tak emocjonalnie, że łykacie każdą bzdurę.
Również pisałem wczoraj - osądy Kaczyńskiego i jego spółki do czysty dereizm i katatymia.
Odpowiedz cytując
ziuk_NYC
Senior Member

Stary 10.04.2013, 07:57
witam szanownych wspolforumowiczow
jak by ktos mial ochote i czas to relacja z obchodow 3 rocznicy Katastrofy Smolenskiej mozna ogladac w Telewizji Republika: http://www.telewizjarepublika.pl/ sam jestem ciekaw jak to bedzie wygladac.
zycze udanego poranka
ziuk_NYC
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 10.04.2013, 08:05
Katyń 1940

Smoleńsk 2010

Pamiętamy !
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.04.2013, 08:25
Raport millera powinien w księgarniach leżeć na regale "Baśnie i legendy". Jest w nim TAWS 38? Pancerniacy, wyjaśni któryś ?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 10.04.2013, 08:58
Drozd, ja Ci tego nie będę wyjaśniał. Zapoznaj się z faktami i wyciągnij wnioski .
Jeśli chodzi o TAWS 38 to mam nadzieję, że ktoś to wyjaśni i wtedy znowu odpadnie Ci jeden argument .
Ostatnio edytowane przez eloelo : 10.04.2013 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.04.2013, 09:21
eloelo napisał(a):Wyświetl post
Zwolennicy zamachu, czytaliście raport komisji Millera? Albo chociaż zapoznaliście się z jego fragmentami? Pewnie nie... A warto. Nigdy nie będziecie obiektywni jeśli nie zapoznacie się z argumentami drugiej strony. Zamykacie się na "swoją prawdę" i nawet nie dopuszczacie do siebie, że to mogło inaczej wyglądać. A ktoś z opozycji cieszy się, że tak może manipulować... Cieszy się również Rosja, że mamy tak skłócone społeczeństwo. A to wszystko przez ciemnotę co wierzy w bajki. Już pisałem wczoraj - podchodzicie do tego tak emocjonalnie, że łykacie każdą bzdurę.
Również pisałem wczoraj - osądy Kaczyńskiego i jego spółki do czysty dereizm i katatymia.
Odwracając pytanie - czy chociaż część "zwolenników" pancernej brzozy zapoznała się z raportem Millera lub jego fragmentami? Na pewno nie, bo zazwyczaj nie mają zielonego pojęcia co bronią i o czym piszą, a większość argumentów jest na poziomie Niesiołowskiego. A czy Ty elelelo przeczytałeś chociaż raport Millera?
Zwolenników zamachu tu raczej nie ma, bo zwolennik to "osoba popierająca kogoś lub coś" (za SJP), a nie wiem czy ktoś tutaj popiera zamachy. Dużo osób ma za to spore wątpliwości co do przyczyn, a hipoteza zamachu jest jedną z hipotez którym warto się przyjrzeć.

Uważam że to co napisałeś idealnie pasuje do takich osób jak Ty:
"podchodzicie do tego tak emocjonalnie, że łykacie każdą bzdurę." - od " ląduj dziadu", poprzez "tak lądują debeściaki" i "decydującą rozmowę braci" i "jak nie wyląduję to nas ..." po "TNT To Nie Trotyl"

"nigdy nie będziecie obiektywni jeśli nie zapoznacie się z argumentami drugiej strony" - a żaden z was nie chce słuchać drugiej strony, widać po Tobie - zero argumentów i inwektywy. Ja śledzę śledztwo ws katastrofy od początku i zapoznałem się z materiałami z obu stron. Zawsze jestem otwarty na dyskusję ale o konkretach, nie o "Macierenkach".

" Zamykacie się na "swoją prawdę" i nawet nie dopuszczacie do siebie, że to mogło inaczej wyglądać." - o to dokładnie o was, tylko raport Millera/MAK, reszta to oszołomy i basta.

Dodam od siebie, że przeczytałem zarówno raport MAK jak i polskie uwagi do raportu MAK, także raport Millera i materiały zespołu Macierewicza, w tym 28 miesięcy po Smoleńsku. Niestety ciężko z tej "pancernej" strony spotkać osobę która ma choć trochę wiedzy o treści w/w i choć trochę pojęcia o tym jak powstawał raport Millera.

2-3 lata temu sądziłem, że prawdopodobieństwo zamachu jest niewielkie (1%?), wierząc że komisja Millera jednak wie co robi i że w przypadku takiego wypadku można liczyć na jej profesjonalizm. Podejrzewałem splot nieszczęścliwych okoliczności spotęgowanych pogodą, stanem technicznym lotniska i błędnym naprowadzaniem. Oświadczenia komisji o braku śladów materiałów wybuchowych przyjmowałem za "dobrą monetę". Nie moglem wówczas nawet przypuszczać, że jedyne badania jakie zostały wtedy wykonane dotyczyły parasolek i banknotów, że wraku i miejsca katastrofy nikt nie badał, że nikt nie sprawdził czy samolot nie uległ awarii. Rok temu Lasek stwierdził że w zasadzie to przecież nie było potrzebne, ale oni nadprogramowo "oglądali" wrak (!). Gdyby mi to ktoś opowiedział kilka lat temu, że będzie taki wypadek i tak będzie prowadzone śledztwo, nigdy bym w to nie uwierzył. Po zapoznaniu raportem Millera, metodyką, a przede wszystkim zakresem badań które zostały wykonane, a właściwie nie zostały wykonane,a potem z dodatkowymi danymi m.in. TAWS38, obstawiam prawdopodobieństwo zamachu na 80%.

W odróżnieniu od was, Panowie Pysiowie, Jurijowie i inni Asowie, wierzących od początku w winę pilotów i presję Kaczora, moje przekonanie o tym co tam się stało wyrobiłem sobie po 3 latach sledzenia sprawy i zapoznawania się ze wszystkimi materiałami, w szczególności argumentami komisji Millera. Pisanie do mnie, że "nigdy nie będziecie obiektywni jeśli nie zapoznacie się z argumentami drugiej stron",jest żałosne.

PS. Właśnie eloelo, może ktoś w końcu wyjaśni o co chodzi z tym zakrywaniem TAWS38 zielonym prostokątem.
Cytat:
W jedynym z załączników do raportu komisji Millera, który pokazuje profil podejścia do lądowania, ten punkt został zamazany w programie graficznym. – Umieszczenie zbyt wielu informacji na jednym wykresie nie byłoby korzystne dla czytelnika i zrozumienia przyczyn katastrofy – przekonuje „Rz" dr Lasek.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.04.2013, 09:27
BBudowniczy

Ostatnio jak lew broniłeś ,do spółki z Drozdem, transparentu "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" ,że niejako jest to bardzo trafne i wysumblimowane porównanie i ,że chodzi tu o uczczenie ofiar itd. ,tymczasem wczoraj na premierze obchodów smoleńskich, pojawił się także transparent :"Mord katyński 1940 - Mord smoleński 2010" - wytłumacz nam ,co tym razem poeta miał na mysli ?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.04.2013, 09:32
Drozd, ja Ci tego nie będę wyjaśniał. Zapoznaj się z faktami i wyciągnij wnioski .
Jeśli chodzi o TAWS 38 to mam nadzieję, że ktoś to wyjaśni i wtedy znowu odpadnie Ci jeden argument .
A co tu jest do wyjaśniania? Dane które nie pasowały do bajeczek w które wierzysz albo udajesz że wierzysz, zostały pominięte i w kompromitujący sposób ukryte. Sposób ich ukrycia dowodzi że ludzie sygnujący ten raport mieli takich jak ty eloelo za bezmózgich kretynów i jak pokazuje historia wiele się nie pomylili. Zadowolony jesteś że cie robią w h...? Czy z przyzwyczajenia zupełnie tego nie odczuwasz .

AS82 napisał(a):Wyświetl post
BBudowniczy

Ostatnio jak lew broniłeś ,do spółki z Drozdem, transparentu "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" ,że niejako jest to bardzo trafne i wysumblimowane porównanie i ,że chodzi tu o uczczenie ofiar itd. ,tymczasem wczoraj na premierze obchodów smoleńskich, pojawił się także transparent :"Mord katyński 1940 - Mord smoleński 2010" - wytłumacz nam ,co tym razem poeta miał na mysli ?
Polskiego nie rozumiesz? Katyń i Smoleńsk mają tyle wspólnych cech że tylko bez mózg może ich nie dostrzegać.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.04.2013 o godz. 09:40.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.04.2013, 09:44
Jakich wspólnych cech? W Katyniu strzelano w potylicę w bliskiej odległości, więc w Smoleńsku również ludzie Putina, czy Tuska dobijali w ten sposób osoby, który przeżyły katastrofę (dobrze pamiętam jak szafowałeś tym argumentem na forum)?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 10.04.2013, 09:49
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jakich wspólnych cech? W Katyniu strzelano w potylicę w bliskiej odległości, więc w Smoleńsku również ludzie Putina, czy Tuska dobijali w ten sposób osoby, który przeżyły katastrofę (dobrze pamiętam jak szafowałeś tym argumentem na forum)?
jego głowe też przebiła pancerna brzoza ?
http://ewidentnyoszust.nowyekran.pl/...r-ze-smolenska
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 10.04.2013, 09:57
Więc kogo obarczacie za zamach skoro jesteście tego tacy pewni? Kto wg. Was za tym stoi?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.04.2013, 09:59
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Słyszałeś strzały na filmiku którego autentyczność potwierdziła nawet prokuratura? Czy odpaliłeś mechanizm wyparcia?
Trzylatek jak zasłoni oczy to myśli ze go nie widać, jeszcze Ci to nie przeszło?

Podstawowym wyznacznikiem podobieństwa tych tragedii jest kolportowane na ich temat kłamstwo. A jak wiadomo kłamie sie w jakimś celu. Cel kłamania przez dziesięciolecia w sprawie Katynia przypuszczam że znasz. Po co ktoś kłamie w sprawie Smoleńska?

Więc kogo obarczacie za zamach skoro jesteście tego tacy pewni? Kto wg. Was za tym stoi?
Tym właśnie powinna zająć się prokuratura i śledczy, zgonie z zasadą starą jak świat...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.04.2013 o godz. 10:03.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 10.04.2013, 10:06
Drozd, więc dlaczego nikt się tym nie zajął?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.04.2013, 10:07
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jego głowe też przebiła pancerna brzoza ?
http://ewidentnyoszust.nowyekran.pl/...r-ze-smolenska
To są jakieś artykuły dla debili. Tak jak dzieci w podstawówce na matematyce się uczy o zbiorach wspólnych ,tak samo tego typu artykuły sa dla ludzi ,którzy w swoich móżdzkach mogą znaleźć kilka cech wspólnych i od razu cała analogia im się zgadza ,no bo co: miejsce (prawie) się zgadza: Katyń - Smoleńsk , i tu i tu są trupy ,wtedy zgineli Polacy - teraz też zginęli Polacy , wtedy strzelali ludziom w tył głowy, to ch*j my tez napiszemy o strzelaniu w głowę ,czytelnicy jako że w swoich mózgach mają tylko te wiadomości zakodowane binarnie, zero-jedynkowo czyli:Katyń-mord-zabici Polacy-strzały w głowe ,to my im zrobimy taki ciąg: Smoleńsk - mord - zabici Polacy- strzały w głowe,czyli stawiamy znak równości miedzy obydwoma zdarzeniami. To są artykuły dla takich ciemniaków i oszołomów co wczoraj chodzili z transparentami "Mord Katyński 1940 - Mord Smoleński 2010" ,dla nich to równanie się zgadza tylko zamiast X=1940 ,wstawili sobie Y=2010
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 10.04.2013, 10:08
Jeśli to byłby zamach (tego nie wiem, podobnie jak i nie wiem co tak naprawdę co tam się stało) to jego inspiracja wyszłaby (moim zdaniem) z grupy byłych agentów różnych służb, jeszcze tych PRL-owskich po WSI włącznie. Nikomu innemu ale właśnie towarzyszom z WSI najbardziej nie na rękę była polityka prowadzona przez Lecha Kaczyńskiego, jak i ogólnie polityka czyszczenia służb z układu poprzedniego ustroju.

Co więcej, uważam że to samo środowisko jest tym "seryjnym samobójcą", które co jakiś czas dopada różne wpływowe osoby lub osoby posiadające dużą wiedzę na tematy o których publicznie się nie mówi.

Żeby była jasność - Donald Tusk to jedynie marionetka i płotka przy reprezentantach środowiska o którym wyżej napisałem. Z dużą dozą przekonania mógłbym napisać, że jest nawet na ich smyczy...
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 10.04.2013, 10:12
Idziemy coraz dalej, jestem ciekawy czego za chwilę się dowiem...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.04.2013, 10:15
eloelo, Ty jesteś w ogóle Kibicem Wisły? Zarejestrowałeś się jak SmutnyRomantyk(na chwilę przed rocznicą smoleńską) tylko po to, żeby udzielać się w tematach politycznych? Plus dwa posty w Kibicowaniu, nie wnoszące niczego do rozmowy?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów