|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przestań się tu już opłacany błaźnie udzielać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
@ eloelo Wczorajszy program był dla widzów którzy nie "siedzą" w tym temacie i bardzo dobrze, że Profesor posłużył się zdjęciami puszki rozsadzonej od środka porównując je do zdjęć szczątków samolotu aby uzmysłowić to na prostym przykładzie.
Ostatnio edytowane przez heoij : 09.04.2013 o godz. 21:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To koles z agh byl, malo lubiany wsrod studencikow ale to malo istotne w tym momencie
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jutro wszystkie nieroby w Warszawie się spotkają
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Po pierwsze, uważam że ekspert tejże Komisji wypadł kompletnie niewiarygodnie - tajemnicze źródła danych przypomniały mi czasy przedszkolne i modne wtedy "wiem, ale nie powiem". Po drugie, puszka po piwie Tyskie choćbym nie wiem jak się starał do niczego mnie nie przekona. Rozumiem to co chciał zaprezentować, ale na Boga, czy musiał posługiwać się puszką po piwie? Uważam, że sam strzelił sobie w stopę (abstrahując od tego co sądzę na temat tych wywodów). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Pysio czemu mnie nierobem przezywasz?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ale tak poważnie: naprawde jeden z "ekspertów" Antka policmajstra robił doswiadczenia na puszcze po browarze? No to współczuje szczerze... ![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
macie moze jakis link do tego programu w TV? chetnie go obejzę...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ty nauki u Brudzinskiego pobierasz czy Błaszczaka? Choc to w sumie bez róznicy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Strasznie to forum podupadło...
Musi kasy szefostwu brakować skoro mogą tu bezkarnie buszować stada pysiów i innych "romantyków". 10 kwietnia 2013 roku CZEŚĆ ICH PAMIĘCI ! ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
. Wtedy by sobie w stopę nie strzelił. A co to za różnica skąd miał zdjęcia satelitarne? Myślisz trochę?Może któryś z sekciarzy pancernej brzozy odpowie dlaczego pominięto TAWS 38? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gratuluję "ałtorytetów"...
Zawsze najbardziej bawiły mnie osoby, które przyczepiają się do badań naukowców z zespołu Macierewicza - tych samych osób nie śmieszy, że skrzydło ogromnego samolotu odrywa brzoza. Nie śmieszy ich nawet stwierdzenie, że do zbadania przyczyn katastrofy komisja Millera nie potrzebuje zbadać wraku, a jedynie zrobić oględziny. Puszka użyta przez eksperta była tylko i wyłącznie w celach poglądowych... Czułem jednak, że wywoła ona (puszka) taką reakcję niektórych i dziwi mnie, że nikt o tym z zespołu parlamentarnego nie pomyślał. Będzie to zapewne kolejny obiekt drwin. Pysio - widzę, że słowa do Ciebie nie trafiają. Powiem Ci tylko, że obrażasz wiele osób kolejny już raz. Pamiętaj, że cierpliwość ludzi się kończy i jeśli spotkam Cię na Wiśle obiecuję, że porozmawiam z Tobą o "nierobach" i innych Twoich określeniach. Zobaczymy, czy nadal będziesz miał na twarzy ten głupawy uśmieszek. |
|
|
|
Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Zwolennicy zamachu, czytaliście raport komisji Millera? Albo chociaż zapoznaliście się z jego fragmentami? Pewnie nie... A warto. Nigdy nie będziecie obiektywni jeśli nie zapoznacie się z argumentami drugiej strony. Zamykacie się na "swoją prawdę" i nawet nie dopuszczacie do siebie, że to mogło inaczej wyglądać. A ktoś z opozycji cieszy się, że tak może manipulować... Cieszy się również Rosja, że mamy tak skłócone społeczeństwo. A to wszystko przez ciemnotę co wierzy w bajki. Już pisałem wczoraj - podchodzicie do tego tak emocjonalnie, że łykacie każdą bzdurę.
Również pisałem wczoraj - osądy Kaczyńskiego i jego spółki do czysty dereizm i katatymia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
witam szanownych wspolforumowiczow
jak by ktos mial ochote i czas to relacja z obchodow 3 rocznicy Katastrofy Smolenskiej mozna ogladac w Telewizji Republika: http://www.telewizjarepublika.pl/ sam jestem ciekaw jak to bedzie wygladac. zycze udanego poranka ziuk_NYC ![]()
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami elektorat "Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Katyń 1940
Smoleńsk 2010 Pamiętamy ! |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Raport millera powinien w księgarniach leżeć na regale "Baśnie i legendy". Jest w nim TAWS 38? Pancerniacy, wyjaśni któryś ?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Drozd, ja Ci tego nie będę wyjaśniał. Zapoznaj się z faktami i wyciągnij wnioski
.Jeśli chodzi o TAWS 38 to mam nadzieję, że ktoś to wyjaśni i wtedy znowu odpadnie Ci jeden argument .
Ostatnio edytowane przez eloelo : 10.04.2013 o godz. 09:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Zwolenników zamachu tu raczej nie ma, bo zwolennik to "osoba popierająca kogoś lub coś" (za SJP), a nie wiem czy ktoś tutaj popiera zamachy. Dużo osób ma za to spore wątpliwości co do przyczyn, a hipoteza zamachu jest jedną z hipotez którym warto się przyjrzeć. Uważam że to co napisałeś idealnie pasuje do takich osób jak Ty: "podchodzicie do tego tak emocjonalnie, że łykacie każdą bzdurę." - od " ląduj dziadu", poprzez "tak lądują debeściaki" i "decydującą rozmowę braci" i "jak nie wyląduję to nas ..." po "TNT To Nie Trotyl" "nigdy nie będziecie obiektywni jeśli nie zapoznacie się z argumentami drugiej strony" - a żaden z was nie chce słuchać drugiej strony, widać po Tobie - zero argumentów i inwektywy. Ja śledzę śledztwo ws katastrofy od początku i zapoznałem się z materiałami z obu stron. Zawsze jestem otwarty na dyskusję ale o konkretach, nie o "Macierenkach". " Zamykacie się na "swoją prawdę" i nawet nie dopuszczacie do siebie, że to mogło inaczej wyglądać." - o to dokładnie o was, tylko raport Millera/MAK, reszta to oszołomy i basta. Dodam od siebie, że przeczytałem zarówno raport MAK jak i polskie uwagi do raportu MAK, także raport Millera i materiały zespołu Macierewicza, w tym 28 miesięcy po Smoleńsku. Niestety ciężko z tej "pancernej" strony spotkać osobę która ma choć trochę wiedzy o treści w/w i choć trochę pojęcia o tym jak powstawał raport Millera. 2-3 lata temu sądziłem, że prawdopodobieństwo zamachu jest niewielkie (1%?), wierząc że komisja Millera jednak wie co robi i że w przypadku takiego wypadku można liczyć na jej profesjonalizm. Podejrzewałem splot nieszczęścliwych okoliczności spotęgowanych pogodą, stanem technicznym lotniska i błędnym naprowadzaniem. Oświadczenia komisji o braku śladów materiałów wybuchowych przyjmowałem za "dobrą monetę". Nie moglem wówczas nawet przypuszczać, że jedyne badania jakie zostały wtedy wykonane dotyczyły parasolek i banknotów, że wraku i miejsca katastrofy nikt nie badał, że nikt nie sprawdził czy samolot nie uległ awarii. Rok temu Lasek stwierdził że w zasadzie to przecież nie było potrzebne, ale oni nadprogramowo "oglądali" wrak (!). Gdyby mi to ktoś opowiedział kilka lat temu, że będzie taki wypadek i tak będzie prowadzone śledztwo, nigdy bym w to nie uwierzył. Po zapoznaniu raportem Millera, metodyką, a przede wszystkim zakresem badań które zostały wykonane, a właściwie nie zostały wykonane,a potem z dodatkowymi danymi m.in. TAWS38, obstawiam prawdopodobieństwo zamachu na 80%. W odróżnieniu od was, Panowie Pysiowie, Jurijowie i inni Asowie, wierzących od początku w winę pilotów i presję Kaczora, moje przekonanie o tym co tam się stało wyrobiłem sobie po 3 latach sledzenia sprawy i zapoznawania się ze wszystkimi materiałami, w szczególności argumentami komisji Millera. Pisanie do mnie, że "nigdy nie będziecie obiektywni jeśli nie zapoznacie się z argumentami drugiej stron",jest żałosne. PS. Właśnie eloelo, może ktoś w końcu wyjaśni o co chodzi z tym zakrywaniem TAWS38 zielonym prostokątem. Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
BBudowniczy
Ostatnio jak lew broniłeś ,do spółki z Drozdem, transparentu "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" ,że niejako jest to bardzo trafne i wysumblimowane porównanie i ,że chodzi tu o uczczenie ofiar itd. ,tymczasem wczoraj na premierze obchodów smoleńskich, pojawił się także transparent :"Mord katyński 1940 - Mord smoleński 2010" - wytłumacz nam ,co tym razem poeta miał na mysli ? |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.04.2013 o godz. 09:40.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jakich wspólnych cech? W Katyniu strzelano w potylicę w bliskiej odległości, więc w Smoleńsku również ludzie Putina, czy Tuska dobijali w ten sposób osoby, który przeżyły katastrofę (dobrze pamiętam jak szafowałeś tym argumentem na forum)?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://ewidentnyoszust.nowyekran.pl/...r-ze-smolenska |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Więc kogo obarczacie za zamach skoro jesteście tego tacy pewni? Kto wg. Was za tym stoi?
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Słyszałeś strzały na filmiku którego autentyczność potwierdziła nawet prokuratura? Czy odpaliłeś mechanizm wyparcia? Trzylatek jak zasłoni oczy to myśli ze go nie widać, jeszcze Ci to nie przeszło? Podstawowym wyznacznikiem podobieństwa tych tragedii jest kolportowane na ich temat kłamstwo. A jak wiadomo kłamie sie w jakimś celu. Cel kłamania przez dziesięciolecia w sprawie Katynia przypuszczam że znasz. Po co ktoś kłamie w sprawie Smoleńska? Tym właśnie powinna zająć się prokuratura i śledczy, zgonie z zasadą starą jak świat...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.04.2013 o godz. 10:03.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Drozd, więc dlaczego nikt się tym nie zajął?
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co więcej, uważam że to samo środowisko jest tym "seryjnym samobójcą", które co jakiś czas dopada różne wpływowe osoby lub osoby posiadające dużą wiedzę na tematy o których publicznie się nie mówi. Żeby była jasność - Donald Tusk to jedynie marionetka i płotka przy reprezentantach środowiska o którym wyżej napisałem. Z dużą dozą przekonania mógłbym napisać, że jest nawet na ich smyczy... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Idziemy coraz dalej, jestem ciekawy czego za chwilę się dowiem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
eloelo, Ty jesteś w ogóle Kibicem Wisły? Zarejestrowałeś się jak SmutnyRomantyk(na chwilę przed rocznicą smoleńską) tylko po to, żeby udzielać się w tematach politycznych? Plus dwa posty w Kibicowaniu, nie wnoszące niczego do rozmowy?
|
|
|