The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Spotaknie z Piastem zakończy się:
Zwycięstwem Wisełki! 51 69,86%
Remisem. 8 10,96%
Porażką Wisły 14 19,18%
Głosujących: 73. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.04.2013, 22:28
fialo napisał(a):Wyświetl post
Nie mówiłem tego personalnei do Ciebie, tylko ogólnie, ponieważ na tym forum jest multum "najmądrzejszych" osób, mających wiele do powiedzenia w temacie kryzysu Wisły oraz najbardziej plujących na Cupiała, a dla Wisły robią tyle, że odpalą sobie raz na tydzień streama w Internecie, bądź włącza odbiornik telewizyjny. A jeżeli chodzi o "klasyfikacje kibiców" (chociaż w ogóle nie o to mi chodziło), to tak dla mnie "lepszym kibicem" jest ten, który chodzi na stadion.
Myślisz że wszyscy mają na stadion tak jak Ty kilka kilometrów i 20 minut autobusem miejskim? Na pewno znaczna część osób tu się udzielających i kibicujących gorąco Wiśle mieszka 200-400 km od Krakowa, albo przebywa aktualnie np. w UK. Po nich na zasadzie "bo tak" można się przejechać, że nie są co tydzień na meczu?

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jak moge jestem, jak nie mogę nie jestem.
Po prostu nie lubię tego dzielenia.
Ja też nie lubię, ba, nie uważam tego na poważne z tego względu, że nie wszyscy maja taką sama drogę i odległość na stadion. Nie tylko w Krakowie mieszkają kibice Wisły, ale w całym kraju i poza jego granicami.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 07.04.2013 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.04.2013, 22:31
Dokad to wszytko zmierza

Po meczu bylem ...zwyczajnie smutny.Za całokształt obrazu.Za gre tych sabotażystow,za pusty stadion,za nicośc,za fuszerke.

Ktos wyciał wpień ten klub ,ktory jeszcze 2 lata temu o cos walczyl i mial renome.Dzis przyjezdza jakis Piast i wywozi sobie od tak 3 pkt.I wszytko jest ok.

niesłychane ...kto to zrobil,jak?

zal,po prostu mi żal.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.04.2013, 22:48
Żałosny mecz- na boisku jak i na trybunach. Tak jak Wojtas wyżej napisał. Był dziś ze mną znajomy,który bądź co bądź od 3 lat nie pojawiał się na meczu i nie mógł uwierzyć w co ta Wisła się zmieniła. Cień dawnej potęgi,a ze stadionu jak i z gry wieje chłodem.Smutno to mi jest jak pomyślę o ludziach,którzy w ostatnich czasach zaczęli kibicować Wiśle i nie mają odniesienia do dawnych,pięknych czasów jak sie jechało do Lubina i 7 goli pakowało lekką ręką.
Tak czy siak,z tym składem nic się nie zmieni i nie ma co się łudzić. Dostaniemy łomot od Śląska i ległej.
Może wreszcie ktoś się ....a mać obudzi w tym klubie i ustawi poprzeczkę na odpowiednio wysokim poziomie.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 07.04.2013 o godz. 22:55.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
cronos20
Member

Od: 06.2011

Stary 08.04.2013, 05:18
jeżeli zawodnicy mają taką mentalność jak Kamil Kosowski który mówi że "mecz mieli wygrany" to czego my od nich chcemy? widocznie wymagają od nich minimalizmu jedna bramka i luz człapiemy do końca meczu - po co wsadzać nogę ? żeby kontuzje złapać ?
P.S. Genkow kartkę złapał specjalnie żeby nie grać w tym blamażu za tydzień z Legią
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.04.2013, 07:14
Takich mamy zawodników i takie też zajmujemy miejsce w tabeli.Starej ambitnej Wisły już nie ma jest teraz zlepek, jakaś zbieranina ludzi dla których Wisła to kolejny lub ostatni przystanek w swojej pracy.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.04.2013, 09:05
cronos20 napisał(a):Wyświetl post
jeżeli zawodnicy mają taką mentalność jak Kamil Kosowski który mówi że "mecz mieli wygrany" to czego my od nich chcemy? widocznie wymagają od nich minimalizmu jedna bramka i luz człapiemy do końca meczu - po co wsadzać nogę ? żeby kontuzje złapać ?
Bo mieli wygrany, 1-0 i piłka na 2-0 gdzie poszło w słupek.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.04.2013, 09:17
Watts napisał(a):Wyświetl post
Wygrać Puchar Polski.
Tak jak rok temu.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 08.04.2013, 09:30
thechris napisał(a):Wyświetl post
Tak jak rok temu.
wystarczy wygrać półfinał ze Śląskiem Wrocław, a może to aż wygrać ze Śląskiem.
Oni i my mamy swoje problemy, ale jest jakaś szansa.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.04.2013, 09:35
Watts napisał(a):Wyświetl post
Wygrać Puchar Polski.
I Ligę Europejską. A co?
Będziemy oszczędzali się w lidze po wygraniu PP, a w nowym sezonie będziemy skupiali sie tylko na LE i Kulawik stanie się drugim Mourinho.
Zawodników mamy doświadczonych (nawet bardzo), trenera spragnionego sukcesów.... i właściciela stawiającego zawsze wysokie cele
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.04.2013, 10:09
Sprawa jest prosta. Zawodnicy są średni, ale na pewno nie na taką grę i pozycję w tabeli. Winni są zarówno oni sami, winna jest sytuacja w klubie (atmosfera, finanse, zaległości) - nie ma takiej siły, aby nie odbijało się to na formie piłkarzy. Jak cały klub nie ma ambicji to automatycznie ta bylejakość przenosi się na boisko. Jaka ma być atmosfera w drużynie, a co za tym idzie też wyniki, jeśli klub cały czas wysyła sygnały, że ma problemy, nie płaci, a kilku kluczowym zawodnikom kończą się kontrakty. Nie będzie motywacji, nie będzie tego "team spirit", który jest bardzo ważny aby odnosić zwycięstwa. I nawet jak sobie jeden z drugim powiedzą, zrobią bog wie jaki seans motywacyjny to i tak to nie bedzie to samo, bo w podswiadomosci bedzie siedzialo jaka jest sytuacja.

Do tego dochodzi kwestia trenera, który będąc charyzmatyczną osobowością, naturalnym liderem, byłby w stanie pociagnąć tą drużynę do lepszej gry. Odciąć ich chociaż w pewnym stopniu od problemów jakie ma klub, zwrócić uwagę i wzbudzić motywację na innych polach. Problem w tym, że mamy trenera zupełnie przeciwnego. Który wpisuje się w tą szarość i przeciętność idealnie.

Z przyjemnośćią patrzyło się wczoraj na trenera Piasta. Na jego ekspresję, charyzmę, radość z gry drużyny. Młody facet, z doświadczeniem jak Kulawik. Elegancki, pod krawatem. I Piast grał, miał swój styl. Nie piękny, ale widać, że trener coś tam zostawia. Pressing, stałe fragmenty nad którymi pracują, gra z kontry. A zarabiają pewnie 1/10 tego co w Wiśle.

Diagnoza jest prosta, zobaczymy ile zrobi Cupial w lecie.
Ostatnio edytowane przez nesta : 08.04.2013 o godz. 10:11.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 08.04.2013, 10:17
nesta napisał(a):Wyświetl post
...Z przyjemnośćią patrzyło się wczoraj na trenera Piasta. Na jego ekspresję, charyzmę, radość z gry drużyny. Młody facet, z doświadczeniem jak Kulawik. Elegancki, pod krawatem. I Piast grał, miał swój styl. Nie piękny, ale widać, że trener coś tam zostawia. Pressing, stałe fragmenty nad którymi pracują, gra z kontry. A zarabiają pewnie 1/10 tego co w Wiśle.

Ja to odniosłem wrażenie, że trener Piasta szalał bo jego piłkarze mieli gdzieś, i przy 1:0 wcale jakoś specjalnie nie walczyli o wyrównanie. Grali sobie jak o pietruszkę "lajtowo". Tym bardziej człowiekowi jest przykro że przegraliśmy w takich okolicznościach. Potem przyszły 3 minuty które wstrząsnęły światem, gra na czas i...eech szkoda gadać...
Odpowiedz cytując
Skawua
Member

Od: 02.2009

Stary 08.04.2013, 11:32
Pierwszy raz w tym sezonie można powiedzieć że Wisła pomimo porażki zaprezentowała się znacznie lepiej niż rywal.Piast po za dwiema bramkami najwięcej mącił po stracie bramki,reszta meczu należała do Białej Gwiazdy która przegrywając nadal chciała strzelać...w całym meczu brakował trochę szczęścia i pewnie stąd ten wynik.
Mam pretensje do Kulawika że gdzieś ok. 60 min. nie postawił na Sarkiego który powinien był zmienić Kose (było widać że brakuje mu sił) zresztą nie ważne kto za kogo,reakcja była spóźniona

Choć Wisła przegrała pierwszy mecz wiosną to jednak myślę że pomimo tego są w stanie uzyskać dobry wynik ze Śląskiem bo wczoraj zagrała mimo wszystko dobry mecz.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.04.2013, 13:33
Skawua napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy raz w tym sezonie można powiedzieć że Wisła pomimo porażki zaprezentowała się znacznie lepiej niż rywal.Piast po za dwiema bramkami najwięcej mącił po stracie bramki,reszta meczu należała do Białej Gwiazdy która przegrywając nadal chciała strzelać...w całym meczu brakował trochę szczęścia i pewnie stąd ten wynik.
Mam pretensje do Kulawika że gdzieś ok. 60 min. nie postawił na Sarkiego który powinien był zmienić Kose (było widać że brakuje mu sił) zresztą nie ważne kto za kogo,reakcja była spóźniona

Choć Wisła przegrała pierwszy mecz wiosną to jednak myślę że pomimo tego są w stanie uzyskać dobry wynik ze Śląskiem bo wczoraj zagrała mimo wszystko dobry mecz.
Zgadzam się brakowało reakcji na zmęczenie zawodników i zmiany w Piaście. po godz gry boisko powinni opuścić Kosa i Iliev a zawitać na nim Uryga i Stolarski z 10 minut później boisko powinien opuścić Chrapek a za niego ktokolwiek Sikor Sarki czy kolejny Bednarzowy gwiazdor Orbit
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.04.2013, 16:36
Niestety, od kiedy Wisłe opuścił Marcelo stałym fragmentem gry może nas zaskoczyć druzyna z C-klasy.
Sergiej brawa za wyczucie karnego, ale ta pierwsza bramka to jakbym widział Boguskiego na bramce.

Za kase która bierze Genkow wole jednak 11 Sikorskich - ten przynajmniej zrobi w meczu coś śmiesznego, można mu pośpiewać a Genkow jak zrobi dobre wrażenie w jednym meczu, w następnym przypomina ze najlepiej wychodzi mu upadanie.

p.s.ale i tak najgorszy był ten o to .... :

Jestem tego samego zdania co Mielcarski, Matras czuł ze Pareiko jedzie i włożył w niego nogę. Na powtórkach (tych z daleka) moza to zobaczyc.
Druga sytuacj z Genkowem. Chłop stoi w miejscu na 6 metrze bramkarz matoł na niego wpada i żółty ch** odgwizduje faul na bramkarzu. Widać ze pedał z warszawy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.04.2013, 16:56
Ja nie wiem czy przy drugim golu dla Piasta nie było spalonego.

Karnego nie było, zawodnik leciał w stronę ziemi zanim go Pareiko dotknął.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.04.2013, 17:35
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jaki spalony, jak bodaj Wilk łamie linię?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.04.2013, 17:36
MatMario napisał(a):Wyświetl post

Karnego nie było, zawodnik leciał w stronę ziemi zanim go Pareiko dotknął.
Chyba przy pierwszym golu dla Piasta był spalony, a oprócz tego Pareiko zachował sie tragicznie. Myśle, ze gdyby nie to, to wygralibysmy ten mecz.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.04.2013 o godz. 17:41.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.04.2013, 17:39
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Niestety, od kiedy Wisłe opuścił Marcelo stałym fragmentem gry może nas zaskoczyć druzyna z C-klasy.
Sergiej brawa za wyczucie karnego, ale ta pierwsza bramka to jakbym widział Boguskiego na bramce.
Jak mają nas nie zaskakiwać jak przy wolnym w naszym polu karnym 4 zawodników Piasta na 4 Wisły. Małecki stoi z boku i się przygląda, bodajże Jovanovic krył samego siebie przed polem karnym a w murze stał Genkow z Bunozą. To kto miał w polu karnym przeszkadzać Chrapek z Wilkiem? Przy takim stałym fragmencie gdzie na 90% będzie wrzutka bodajże dwóch najwyższych zawodników ustawiać w murze to jakaś wyższa szkoła jazdy. Mieli rywalowi widok na trybuny zasłaniać czy co?
Chyba że takie ustawienie pozostało jeszcze z meczu z Lechią, gdzie zamiast Genkowa i Bunozy grał Jaliens z Boguskim a za Chrapka Sobolewski. Wtedy to ma jakiś sens.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 08.04.2013 o godz. 17:45.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.04.2013, 17:58
Panowie noz ku...

Przestanmy pieprzyc po każdym meczu jacy Ci sędziowie sa slabi i zli dla Wisły...

To po prostu Wisła gra mega pyte i na tym zakończmy...
Odpowiedz cytując
cronos20
Member

Stary 08.04.2013, 18:03
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Bo mieli wygrany, 1-0 i piłka na 2-0 gdzie poszło w słupek.
liczyć nie umiesz ? 1+1 =2
wynik był 1:2 więc jakim cudem był wygrany ?
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Stary 08.04.2013, 18:46
Co do meczu-szkoda gadać. 50 procent sabotażystów piłkarzyków trzeba się pozbyć...niestety na czele z nieudacznikiem Kulawikiem. Co do sytuacji na trybunach -w sytuacji kiedy mamy permanentną wojnę z parchami trzeba być skończonym kretynem, żeby bić swoich. Miejmy nadzieje, że ci kolesie, którzy są na poziomie pasiastych dam, które biją swoich nie wejdą już nigdy na stadion.
Odnośnie półfinału PP nadzieje pozostaje w tym, że Śląsk nam pomoże przejść do finału w zamian za odpuszczenie meczu u nas , który dał im mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 08.04.2013, 19:51
nesta napisał(a):Wyświetl post
Zrobi tyle samo co po ostatnim sezonie. Nic. Jakby chciał coś zrobić to by zrobił. A bez paru doświadczonych grajków, których zabraknie to będą problemy z utrzymaniem. Niektórzy rok temu mówili, że gorzej być nie może a jednak okazuje się, że jest gorzej. Póki co wszystko wskazuje na to, że rok będzie znowu gorzej. Nie takie kluby jak Wisła spadały z I ligi... Niedawno Monaco, River Plate...
Ostatnio edytowane przez thechris : 08.04.2013 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.04.2013, 19:57
Zrobi tyle samo co po ostatnim sezonie. Nic. Jakby chciał coś zrobić to by zrobił. A bez paru doświadczonych grajków, których zabraknie to będą problemy z utrzymaniem. Niektórzy rok temu mówili, że gorzej być nie może a jednak okazuje się, że jest gorzej. Póki co wszystko wskazuje na to, że rok będzie znowu gorzej. Nie takie kluby jak Wisła spadały z I ligi... Niedawno Monaco, River Plate...
a może po prostu nie mógł tego zrobić?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 08.04.2013, 20:16
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Chyba przy pierwszym golu dla Piasta był spalony, a oprócz tego Pareiko zachował sie tragicznie. Myśle, ze gdyby nie to, to wygralibysmy ten mecz.
Nie jestem wielkim fanem Pereiki ale muszę przypomnieć ci że obronił rzut karny ... nie on jest głównym winowajcą tej klęski....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.04.2013, 21:50
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem wielkim fanem Pereiki ale muszę przypomnieć ci że obronił rzut karny ... nie on jest głównym winowajcą tej klęski....
prawda obronił karnego, co nie znaczy że nie popełnił wielbłąda przy bramce niestety.
Przy obecnej kaszanie w grze i poziomie naszych kopaczy poza kilkoma wyjatkami, to taki błąd bramkarza może być na wagę wygranej/przegranej. Oczywiście, że On nie jest winny w 100% porażki.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.04.2013, 09:59
Przeniosłem posty o kibicowaniu, bądź jego braku do pokoju ABG.
Proszę tu nie śmiecić. Problem jest pewnie ważny, ale rozmawiajmy o nim w innym dziale. Chyba, że większość modów uzna, że należy temat zlikwidować.

Posty poza tematem sportowym będą usuwane i nagradzane
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 09.04.2013, 18:50
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Obronienie tak żenująco wykonanego karnego to akurat żadna sztuka. Każdy może tak kopnąć piłkę jak Podgórski. Każdy kto ma sprawne nogi. Być może nawet Pistorius oddałby strzał podobnej "mocy" i podobnej "jakości"...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 09.04.2013, 21:59
Obronienie tak żenująco wykonanego karnego to akurat żadna sztuka. Każdy może tak kopnąć piłkę jak Podgórski. Każdy kto ma sprawne nogi. Być może nawet Pistorius oddałby strzał podobnej "mocy" i podobnej "jakości"...
Ale pierd... Kolego.

Podgorski mógł wykonać karnego na nascie sposobów a Pareiko na kolejne kilka mógł interweniować.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 09.04.2013 o godz. 22:07.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów