The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2013, 22:35
rav napisał(a):Wyświetl post
Oba dekodery podłącza się do jednej anteny (jeśli ma konwerter duo lub quad).
Dodatkowo trzeba podłączyć ze sobą oba dekodery (bezpośrednio lub przez router). W multiroom standard oba dekodery muszą być podłączone do anteny, w multiroom premium podłączony może być tylko dekoder główny (choć zaleca się również połączenie dekodera dodatkowego).
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 05.04.2013, 09:33
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
Dodatkowo trzeba podłączyć ze sobą oba dekodery (bezpośrednio lub przez router). W multiroom standard oba dekodery muszą być podłączone do anteny, w multiroom premium podłączony może być tylko dekoder główny (choć zaleca się również połączenie dekodera dodatkowego).
Nie pisałem o tym, bo nie sprecyzował co w tej chwili ma. Jeśli oba abonamenty ma z Cyfry, to być może udałoby się wykorzystać aktualny sprzęt, z którego korzysta, a wtedy dekoderów nie trzeba łączyć ze sobą.
Na nowym sprzęcie nc+ dekodery muszą być połączone siecią LAN.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.04.2013, 19:12
nc+ mięknie po całości nie róbcie nagłych ruchów i czekajcie a dobra oferta sama do was zawita ,aha listów juz nie wysyłają- wymiękli.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.04.2013, 19:15
rav napisał(a):Wyświetl post
Dwie "n-ki", dwie cyfry+ czy jedna cyfra i jedna n-ka? Jakie masz dekodery?

Co to znaczy dwie osoby na pół? Chcesz wpisać dwie osoby do umowy z nc+?
W jednym lokalu możesz zainstalować oba dekodery, wszystko na jednej umowie. Cennikowo 129 zł, ale jesteś w stanie wynegocjować 109 (platinum 99, multiroom 10) zł. Oba dekodery podłącza się do jednej anteny (jeśli ma konwerter duo lub quad).
W zasadzie to juz rozjaśniłeś mi sytuację. Dwie cyfry które juz są podłączone do jednej anteny. Postaram się wynegocjować 100 złotych za taki układ. Dzięki.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.04.2013, 13:42
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
nc+ mięknie po całości nie róbcie nagłych ruchów i czekajcie a dobra oferta sama do was zawita ,aha listów juz nie wysyłają- wymiękli.
Jak to nie wysyłają? To jak mam złożyć wypowiedzenie?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.04.2013, 14:09
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wstrzymano wysylanie listow w związku z informacja UOKIK-u ze NC+ na pewno dostanie kare...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.04.2013, 14:10
Cyfrowicze listów z "propozycją" na razie nie dostaną bo wysyłka jest wstrzymana w zw. z postępowaniem UOKIK PO listach do n'kowiczow.

Możesz złożyć wypowiedzenie w zw z usunięciem programów 01.04
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.04.2013, 14:22
A po co chcesz składać wypowiedzenie?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.04.2013, 15:38
Niektórych opętało wypowiadanie dla samego wypowiadania. Póki nic nie kręcą, to nie ma sensu rezygnować. Chyba,że się znudziło człowiekowi już
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 06.04.2013, 15:46
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A po co chcesz składać wypowiedzenie?
Bo mam umowę do sierpnia, z bonusami. Jesli jej nie wypowiem to będę miał ten sam pakiet, co teraz tylko za kwotę wyższą o ponad 30% jesli przejdzie ona automatycznie na czas nieokreślony.
A sam nie mogę dodzwonić się do nich, choćby po to, żeby to wszytso zweryfikować

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 06.04.2013, 15:47
Panowie tu nie chodzi o to...
Tak naprawdę do dzisiaj nikt nigdzie nie powiedział w 100% do kiedy można pozostać na obecnych umowach i jak będzie tak naprawdę z migracja...
Raz słyszymy o przymusowej w maju,innym razem w lipcu później się pisze ze migracja potrwa rok...dlatego leci tyle wypowiedzeń co nie jest wcale dziwne...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.04.2013, 17:39
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Panowie tu nie chodzi o to...
Tak naprawdę do dzisiaj nikt nigdzie nie powiedział w 100% do kiedy można pozostać na obecnych umowach i jak będzie tak naprawdę z migracja...
Raz słyszymy o przymusowej w maju,innym razem w lipcu później się pisze ze migracja potrwa rok...dlatego leci tyle wypowiedzeń co nie jest wcale dziwne...
1. Do czasu migracji do nc+ zostajesz w Cyfrze+. Migracji możesz dokonać w każdej chwili. Na razie nie ma automatycznych migracji dla abonentów Cyfry+.
2. Tym samym, do czasu migracji, pozostajesz ze swoim starym pakietem.

Odpowiedz z ncpluspytania.pl od admina czyli potwierdzil to co ja napisałem tutaj
wis.la/r4cui
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 06.04.2013 o godz. 17:42.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 06.04.2013, 18:03
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
1. Do czasu migracji do nc+ zostajesz w Cyfrze+. Migracji możesz dokonać w każdej chwili. Na razie nie ma automatycznych migracji dla abonentów Cyfry+.
2. Tym samym, do czasu migracji, pozostajesz ze swoim starym pakietem.

Odpowiedz z ncpluspytania.pl od admina czyli potwierdzil to co ja napisałem tutaj
wis.la/r4cui
Wlasnie migracji z Cyfry+ a co z N
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 06.04.2013, 18:06
Wlasnie migracji z Cyfry+ a co z N
Z abonentami Nki nic sie nie zmienia - nadal beda otrzymywac oferty migracji i beda mieli prawo wypowiedzenia umowy aby ich automatycznie nie zmigrowano.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 06.04.2013, 18:42
Z abonentami Nki nic sie nie zmienia - nadal beda otrzymywac oferty migracji i beda mieli prawo wypowiedzenia umowy aby ich automatycznie nie zmigrowano.
Dokladnie tyle to ja tez wiem.
Dlatego się dziwie dlaczego niektórzy się dziwia ze ludzie tak się napalają na wypowiadanie umow.
N-wicze nie maja zadnego wyjścia...na chwile obecna...
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.04.2013, 19:25
Dokladnie tyle to ja tez wiem.
Dlatego się dziwie dlaczego niektórzy się dziwia ze ludzie tak się napalają na wypowiadanie umow.
N-wicze nie maja zadnego wyjścia...na chwile obecna...
ale tylko Ci z Npremium. Reszta nie dostałą informacji o migracji a jedynie o usunięciu kilku kanałów (co akurat można przeżyć). Mnie interesuje czy zmiana ceny i długości umowy (migracja) może być podstawą do rezygnacji z usług.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.04.2013, 22:19
Bo mam umowę do sierpnia, z bonusami. Jesli jej nie wypowiem to będę miał ten sam pakiet, co teraz tylko za kwotę wyższą o ponad 30% jesli przejdzie ona automatycznie na czas nieokreślony.
A sam nie mogę dodzwonić się do nich, choćby po to, żeby to wszytso zweryfikować
Przecież już teraz możesz wysłać pismo z rezygnacją z dalszego kontynuowania umowy po 31 lipca i masz święty spokój. Jak będą zainteresowani klientem to odezwą się - chociaż z tego co widzę nc+ ma klientów gdzieś, bo nie chcą im sponsorować Legii

Sprawdzałem sobie konto w ICA, pojawiło się okienko, że jakbym chciał migrować to się odezwą tylko trzeba zostawić dane numer umowy i numer telefonu a pod spodem taka informacja:
"Wyrażam zgodę na przekazanie moich danych przez ITI Neovision Sp. z o.o. z podmiotowi współpracującemu w celu przedstawienia oferty przez ten podmiot"
A cóż to za podmiot współpracujący?
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.04.2013, 09:38
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Przecież już teraz możesz wysłać pismo z rezygnacją z dalszego kontynuowania umowy po 31 lipca i masz święty spokój. Jak będą zainteresowani klientem to odezwą się - chociaż z tego co widzę nc+ ma klientów gdzieś, bo nie chcą im sponsorować Legii

Sprawdzałem sobie konto w ICA, pojawiło się okienko, że jakbym chciał migrować to się odezwą tylko trzeba zostawić dane numer umowy i numer telefonu a pod spodem taka informacja:
"Wyrażam zgodę na przekazanie moich danych przez ITI Neovision Sp. z o.o. z podmiotowi współpracującemu w celu przedstawienia oferty przez ten podmiot"
A cóż to za podmiot współpracujący?
Zapewne jakieś call center które świadczą dla nich usługi. Przy takiej ilości Klientów zapewne nie pociągnęliby na swoich call center
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 07.04.2013, 11:31
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Przecież już teraz możesz wysłać pismo z rezygnacją z dalszego kontynuowania umowy po 31 lipca i masz święty spokój.
A nie będzie tak, że po 30 kwietnia automatycznie przepiszą mnie do nc+ z najdroższym pakietem? Bo teraz mam najdroższy w Cyfrze...
Wtedy zapłacę dużo drożej niż teraz. Dowiedziałem się, że ten najdroższy pakiet ze wszystkimi opcjami jakie mam, mógłby kosztować 249 zł zamiast 149 jakie mam teraz

Czy mam gdziekolwiek gwarancję, że do 31 lipca zostanę na swoim pakiecie?

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.04.2013, 12:32
A nie będzie tak, że po 30 kwietnia automatycznie przepiszą mnie do nc+ z najdroższym pakietem? Bo teraz mam najdroższy w Cyfrze...
Wtedy zapłacę dużo drożej niż teraz. Dowiedziałem się, że ten najdroższy pakiet ze wszystkimi opcjami jakie mam, mógłby kosztować 249 zł zamiast 149 jakie mam teraz

W przypadku przymusowej migracji muszą wcześniej poinformować cię pisemnie o zmianach w warunkach umowy. Wtedy masz możliwość złożenia rezygnacji z dalszego świadczenia usług. Po 30 kwietnia automatycznie przepisują klientów enki, listy do abonentów Cyfry+ zostały wstrzymane (podejrzewam, że jest to związane z faktem, o którym pisałem już wcześniej czyli tym, że klienci Cyfry+ podpisali umowy ze spółką Canal+Cyfrowy a w przypadku migracji przechodzą pod skrzydła nowej firmy czyli ITI Neovision)

Jedno jest pewne - do 31 lipca masz gwarantowany...chaos i burdel w temacie. Niestety
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.04.2013, 12:44
jestem klientem N - ki na kartę i w ten weekend zabrali już wszystkie kanały premium ale odblokowali wszystkie C+, ktoś wie na jak długo? Abonamentowcy też tego dostąpili?
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2013, 13:05

Nigdzie nie masz takiej gwarancji.

Jednak, jeśli będą chcieli zmienić Ci pakiet muszą Cię o tym poinformować. W zeszłym tygodniu mieli rozsyłać listy do abonentów Cyfry, ale wstrzymali się z wysyłką z powodu działań UOKiK.

Dopóki nie dostaniesz propozycji zmiany pisemnie nie mogą Ci zmienić pakietu. A jeśli dostaniesz propozycję to możesz:
a) przystać na nią,
b) złożyć rezygnację,
c) pójść do punktu nc+ i wynegocjować inne warunki,
d) mix b i c, czyli złożyć rezygnację i zgłosić w formularzu (link w ica), że chcesz kontaktu z konsultantem, by wynegocjować inne warunki; zresztą i bez tego zgłoszenia będą Cię nękać, że "może byś jednak został"; im dłużej wytrzymasz ciśnienie tym lepsza propozycja z ich strony.

P.S. Spokojnie, to na pewno nie będzie 249 zł. Prędzej 199, które po negocjacjach (patrz punkt c) spokojnie zbijesz do 179 (za pakiet all inclusive). Jeśli chcesz mniejszy pakiet lub 179 zł to za dużo: czekaj na ich kolejne propozycje.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2013, 13:09
Na 10000% tak nie bedzie bo automatyczna migracja abonentow Cyfry nieobowiazuje i jest to informacja potwierdzona np tutaj:
wis.la/zhi6n
concedi napisał(a):Wyświetl post
jestem klientem N - ki na kartę i w ten weekend zabrali już wszystkie kanały premium ale odblokowali wszystkie C+, ktoś wie na jak długo? Abonamentowcy też tego dostąpili?
Do konca miesiaca
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 07.04.2013, 14:21
Na 10000% tak nie bedzie bo automatyczna migracja abonentow Cyfry nieobowiazuje i jest to informacja potwierdzona np tutaj:
wis.la/zhi6n
To się chyba potwierdza. Zadzwoniłem do działu płatności, gdzie dowiedziałem się, że mając teraz najwyższy pakiet Cyfry+ do końca sierpnia, mam gwarancję, że do konca sierpnia nic się nie zmieni.
Mało tego. Nie muszę potem migrować do NC+, bo
- zostanę po zakonczeniu umowy na czas okreslony, w Cyfrze+ z tym samym pakietem, tyle, że bez upustów wynikających z promocji i
- umowa zostanie przedłużona na czas nieokreslony.
- Zamiast 149 zł będę płacił od września (jesli nie złożę wypowiedzenia) 222 złote.

Albo więc bedę migrował do NC+ (all inclusive za 179 zł) albo składam wypowiedzenie na miesiąc wcześniej czyli do konca lipca.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2013, 18:44
Liga angielska Canal+ Sport, Canal+
Liga hiszpańska Canal+ Sport, Canal+ Family, Canal+ Family2, nSport
Liga francuska Canal+ Sport, Canal+ Family, Canal+ Family2, nSport
Liga włoska Canal+ Sport , Canal+ Family2, nSport
T-Mobile Ekstraklasa Canal+ Sport, Canal+ Family, Canal+, nSport
Liga Mistrzów Canal+ Sport, Canal+, nSport
Liga Europejska Canal+ Sport, nSport
NBA Canal+ Sport, Canal+ Family2
WNBA Canal+ Sport, Canal+ Family2
Euroliga Canal+ Family2, Canal+ Sport, nSport
Enea Ekstraliga nSport, TVN Turbo, Canal+ Family
Grand Prix Speedway Canal+, Canal+ Sport
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.04.2013, 07:35
http://www.youtube.com/watch?v=uoWl7...ature=youtu.be
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 08.04.2013, 09:45
Tak jak myslałem to ludzie z Nki wpieprzaja sie w ta cala fuzje i chca dowodzic i traktuja Nasz narod za ułomny.
wis.la/sl4qr

Przytocze tylko poczatkowy tekst:

"Nowy numer tygodnika przynosi garść ciekawych informacji dotyczących planowanego "skoku na portfele Polaków" przez nową platformę satelitarną nc+, która powstała w wyniku fuzji Cyfry+ i "n". Z tekstu wynika, że "to ludzie dawnej "n" najbardziej odpowiadają za niezadowolenie klientów."

Jak widac Polacy nie sa tacy głupi jak to sie zabojadom wydawało.

Nowy harmonogram transmisji TV meczów T-Mobile Ekstraklasy:

Piątek:
- godz. 18.00: Canal+ Sport HD, nSport HD, Polsat Sport HD / Polsat Sport Extra HD
- godz. 20.45: Canal+ Family HD
Sobota:
- godz. 13.30: Canal+ Family HD, Polsat Sport HD / Polsat Sport Extra HD
- godz. 15.45: Canal+ Family HD, nSport HD, Polsat Sport HD / Polsat Sport Extra HD
- godz. 18.00: Canal+ Family HD
Niedziela:
- godz. 14.30; Canal+ Family HD, Polsat Sport HD / Polsat Sport Extra HD
- godz. 17.00: Canal+ Family HD
Poniedziałek:
- godz. 18.30: Canal+ Family HD, Eurosport 2 HD
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 08.04.2013 o godz. 12:31.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.04.2013, 16:38
Pierwsza oferta z nc+

All za 179 na 18 msc.
Platyna hbo multi pvr 129+10 za multi.

Konsultant to dramatyczny brak wiedzy, zero informacji o ofercie. Podstawowa infolinia jak nic.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 08.04.2013, 18:00
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Pierwsza oferta z nc+

All za 179 na 18 msc.
Platyna hbo multi pvr 129+10 za multi.

Konsultant to dramatyczny brak wiedzy, zero informacji o ofercie. Podstawowa infolinia jak nic.
Kosmicznie...
W tym momencie już zeszli ze wszystkimi umowami na 12 miesięcy...
Platyna z multi i hbo za 139 kosmos...
Poczekajmy te kilka dni bo jest czas...
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 08.04.2013, 21:18
Obecnie na cyfrze płacę 112 zł za pakiet bodaj Premium + zestaw canal+ a także hbo i multiroom. W tamtym tyg w punkcie oferowali mi to samo za 140 zł albo 120 zł bez HBO... Dzisiaj z kolei dzwonili i już proponują za raptem 7 zł więcej plus jakieś tam programy,jedynie nie będę miał programów pokazujących LM. Ja osobiście nie byłem obecny przy rozmowie ale widać że już wymiękają pomału. Gość mówił że trzeba się szybko decydować bo oferta ważna do jutra czy jakaś taka podobna gadka i że pojutrze może nie być taka dobra jak obecnie.
I tu do zorientowanych w temacie, poczekać jeszcze, wziąć ich na przetrzymanie? Bo w sumie nie ukrywam ale byłoby fajnie jakby jeszcze kanały z LM dorzucili czy jednak już tak z ceną nie zejdą i brać co dają?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów