The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2013, 14:18
Smutny romantyku podejdź do postępowania PiS`u pragmatycznie.
W innym temacie, zarzucasz Macierewiczowi, że przez niego spadną słupki poparcia.Myślisz, że w PiSie nie zdają sobie sprawy, że ta katastrofa została przedstawiona przez meda w krzywym zwierciadle, jak i wpojono społeczeństu, że każdego pytanie , lub negowanie - jest oznaką "oszołomstwa", "tańczenia na grobach", "zbijaniu kapitału politycznego"?
Więc się pytam ... jaki "kur**" to ma sens, skoro twardy elektorat PiS`u wie, że sprawa wyjaśnienia katastrofy to jedna wielka kpina, a elektorat reszty, jest sceptycznie nastawiony lub czerpie wiedzę od "ekspertów" Wyborczej typu dr Lasek.
Dlatego więc, gdzie logika?Myślisz, że oni specjalnie chcą być drudzy? NIE- po prostu są pewni swojej wiedzy i linii jaką obrali. Ci wszyscy politycy PiS`u idą po BARDZO cieńkiej linie na szczyt- wspaniała okazja dla partii rządzącej by strącić ich na wieki z wielkiej polityki- dlaczego tego nie robią? Gdyby to wszystko było takie oczywiste to upubliczniono by np tą mityczną rozmowę Kaczyńskich przed lądowaniem- jeśli istnieje )
Czas tyka, a jeśli Kaczyński dojdzie do władzy to nie chciałbym być w skórze Tuska, Sikorskiego i Arabskiego.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 02.04.2013 o godz. 14:40.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.04.2013, 15:42
Romek może wyjaśnisz dlaczego nagranie skrzynek urywa się 30 m nad ziemią? Zamiast zaprzątać sobie głowę wpisami internautów? Masz pozwolenie? Czy jesteś przed szkoleniem
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.04.2013, 19:50
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Wiele razy pisałem to do Ciebie i do wielu podobnych Pysiów:

Psim obowiązkiem rządu, MONu i BORu było zapewnić Prezydentowi bezpieczny transport do Smoleńska.

To w kancelarii premiera, MON i BOR panowała w 2010 r. "głupota,nieodpowiedzialność i burdel".

Kancelaria Prezydenta złożyła zamówienie na transport do Smoleńska na określoną ilość osób, a za całą resztę czyli za koordynację, ilość samolotów, jakość samolotów, ich stan techniczny, przebieg lotu, zabezpieczenie, procedury odpowiadała kancelaria premiera, MON i BOR. Kancelaria Prezydenta nie ma własnych samolotów, pilotów, techników, borowców. Tak ciężko zrozumieć?
Pal licho ,nawet jakbym ci przyznał racje ,że za cały nieporządek , brawure i mówiąc krótko organizacyjny burdel odpowiada strona rządowa ,to nie porównuj tego do sytuacji w której tysiącom niewinnych ludzi strzela się w tył głowy i zasypuje wszystkich razem tak żeby prawda nigdy nie ujrzała światła dziennego. Porównywać te dwie sprawy może jedynie fanatyk albo pisowski ignorant.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.04.2013, 08:08
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Pal licho ,nawet jakbym ci przyznał racje ,że za cały nieporządek , brawure i mówiąc krótko organizacyjny burdel odpowiada strona rządowa
Brawo, jest postęp. Ale nie musisz mi nic przyznawać, wystarczy że nie będziesz pisał kolejnych bzdur takich jak :
Cytat:
"Przyż to prezio Kaczyński zapakował wszystkich notabli do Tupolewa jak sardynki do puszki ,wykazując się całkowitym brakiem odpowiedzialności. Wbrew procedurom i prognozom pogody polecieli sobie i do końca wbrew logice i standardom bezpieczeństwa myśleli ,że jakoś to będzie .
Pisać takie rzeczy "może jedynie fanatyk albo (peowski) ignorant".

to nie porównuj tego do sytuacji w której tysiącom niewinnych ludzi strzela się w tył głowy i zasypuje wszystkich razem tak żeby prawda nigdy nie ujrzała światła dziennego. Porównywać te dwie sprawy może jedynie fanatyk albo pisowski ignorant.
Gdzie porównywałem? Nie porównywał tego także Drozd (o którego Ci chyba chodzi), który napisał

Cytat:
10 IV 2010 to data dla narodu polskiego równie istotna jak 10 IV 1940
To tylko stwierdzenie, że obie te daty są równie istotne (i tragiczne dla narodu polskiego), bez porównywania i wartościowania obu zdarzeń. Przecież tu chodzi o straty jakie poniósł naród polski w obu przypadkach, a nie o to w jaki sposób Więc może zacytujesz kto tu zaczął porównywać i wartościować te zdarzenia (poza oczywiście Tobą)?
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 03.04.2013, 10:18
Brawo, jest postęp. Ale nie musisz mi nic przyznawać, wystarczy że nie będziesz pisał kolejnych bzdur takich jak :

To tylko stwierdzenie, że obie te daty są równie istotne (i tragiczne dla narodu polskiego), bez porównywania i wartościowania obu zdarzeń. Przecież tu chodzi o straty jakie poniósł naród polski w obu przypadkach, a nie o to w jaki sposób Więc może zacytujesz kto tu zaczął porównywać i wartościować te zdarzenia (poza oczywiście Tobą)?
Przecież gdyby nie było takiej mgły w Smoleńsku to ten samolot tak jak 3 dni wcześniej by bezproblemowo wylądował ,ale rozumiem ,że dla Ciebie to Tusk oprócz ,że źle przygotował wizytę jeszcze rozpylił mgłę nad Siewiernym .
Dla Lesia Kaczyńskiego nie było problemem latać w ogarnionej wojną Gruzji , jeździć limuzynami z Saakashvilim w tejże Gruzji po jej rubieżach gdzie trwała regularna wojna,tak więc co to dla niego było zapakować wszystkich do jednego samolotu , przecież to nie Tusk mu wybierał gości na pokład.
Niestety mam wrażenie że pisanie przez Pisowców "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" jest dla nich zdarzeniem niestety tożsamym (pewnie dla takiego Drozda tez),czyli ,że wstrętni Ruscy im zamordowali prezydenta,tak jak zamordowali 70 lat wczesniej niewinnych Polaków. Sam porównujesz te dwie sytuacje ,tylko jak dla mnie strata jaką poniósł w 1940 jest nieporównywalnie większa z tym co się stało w 2010 ,choćby przez wzgląd na same liczby ofiar tysiące > 96 osoby , masowy mord - wypadek lotniczy
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 03.04.2013, 10:43
Przecież gdyby nie było takiej mgły w Smoleńsku to ten samolot tak jak 3 dni wcześniej by bezproblemowo wylądował ,ale rozumiem ,że dla Ciebie to Tusk oprócz ,że źle przygotował wizytę jeszcze rozpylił mgłę nad Siewiernym .
Gdzie napisałem że Tusk rozpylił mgłę nad Siewiernym? Reszta jak najbardziej, bo i owszem, Tusk i podległe mu urzędy źle przygotowały wizytę.

Dla Lesia Kaczyńskiego nie było problemem latać w ogarnionej wojną Gruzji , jeździć limuzynami z Saakashvilim w tejże Gruzji po jej rubieżach
Widzisz, dla niektórych prezydentów pełnienie funkcji głowy Państwa to nie tylko stróżowanie żyrandolom, jak to kiedyś stwierdził, a obecnie stosuje Prezydent Bronisław Komorowski.
I jeszcze jedno: dla Ciebie Śp. Prezydent Lech Kaczyński, nie żaden Lesio.

gdzie trwała regularna wojna,tak więc co to dla niego było zapakować wszystkich do jednego samolotu , przecież to nie Tusk mu wybierał gości na pokład.
I kolejny raz: to nie Tusk mu wybierał gości na pokład, ale to Tusk mu podstawił 1 (słownie: jeden) samolot dla tych wszystkich gości.

Niestety mam wrażenie że pisanie przez Pisowców "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" jest dla nich zdarzeniem niestety tożsamym (pewnie dla takiego Drozda tez),czyli ,że wstrętni Ruscy im zamordowali prezydenta,tak jak zamordowali 70 lat wczesniej niewinnych Polaków.
Niestety mam wrażenie, że dla POwców wszystko co jest związane z tą katastrofą jest Pisowskie i wstrętne. Po prostu należy zapomnieć i o tym nie pisać, AS82 będzie wniebowzięty.

Sam porównujesz te dwie sytuacje ,tylko jak dla mnie strata jaką poniósł w 1940 jest nieporównywalnie większa z tym co się stało w 2010 ,choćby przez wzgląd na same liczby ofiar tysiące > 96 osoby , masowy mord - wypadek lotniczy
Ja nie porównuję, bo dla mnie oba te zdarzenia są nieporównywalne, ale oba wyjątkowo tragiczne i obie te daty je upamiętniają. No, ale Ty cały czas wartościujesz - teraz nawet przeliczasz na sztuki,bo " tysiące > 96 osoby".

york09 napisał(a):
BBudowniczy po przeczytaniu kilku wątków na tym forum to już sam nie wiem kim jestem .
SmutnymRomantykiem, Jurijem z forum Legii czy też yorkiem09 z peb? Sam się musisz zdecydować, na którym froncie Ci najlepiej idzie A może jest was trójeczka i dostajecie te same wytyczne na e-maile, tylko nie chciało się wam ich przerabiać i doprowadziliście do dekonspiracji? Kto to wie
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 03.04.2013 o godz. 10:56.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 03.04.2013, 11:04
Gdzie napisałem że Tusk rozpylił mgłę nad Siewiernym? Reszta jak najbardziej, bo i owszem, Tusk i podległe mu urzędy źle przygotowały wizytę.

Widzisz, dla niektórych prezydentów pełnienie funkcji głowy Państwa to nie tylko stróżowanie żyrandolom, jak to kiedyś stwierdził, a obecnie stosuje Prezydent Bronisław Komorowski.
I jeszcze jedno: dla Ciebie Śp. Prezydent Lech Kaczyński, nie żaden Lesio.

I kolejny raz: to nie Tusk mu wybierał gości na pokład, ale to Tusk mu podstawił 1 (słownie: jeden) samolot dla tych wszystkich gości.

Niestety mam wrażenie, że dla POwców wszystko co jest związane z tą katastrofą jest Pisowskie i wstrętne. Po prostu należy zapomnieć i o tym nie pisać, AS82 będzie wniebowzięty.

Ja nie porównuję, bo dla mnie oba te zdarzenia są nieporównywalne, ale oba wyjątkowo tragiczne i obie te daty je upamiętniają. No, ale Ty cały czas wartościujesz - teraz nawet przeliczasz na sztuki,bo " tysiące > 96 osoby".
Wniosek jest taki ,że gdyby nie było mgły ,samolot by wylądował i zarzuty o złe przygotowanie wizyty przez Tuska moglibyście sobie w buty wsadzić. I tak teraz te zarzuty są niewiele warte , bo wystarczyło czytać prognozy pogody a piloci znajdując się w takich warunkach powinni stamtąd się czym prędzej zabierać i leciec na lotnisko zapasowe.
Wiem Lesio albo Lechu na wojennej ścieżce w Gruzji zatrzymał całą potęgę Rosji ,dlatego sie na nim zemścili w Smoleńsku, już taką wersję Pisowców też słyszalem.
To ile Tusk miał mu podstawić samolotów, pięć ?
Dla POców wstrętne jest wszystko to co się stało po katastrofie ,granie nią w celach politycznych przez Kaczyńskiego i Macierewicza.
Jasne ,że liczba zamordowanych ma znaczenie .Liczba ofiar wyznacza ogrom tragedii więc nie ma co porównywać tysięcy zamordowanych ludzi do 96 osób . Na polskich drogach ginie codziennie więcej osób niż zginęło w Smoleńsku i jakoś nikt z tego powodu szat nie rozdziera. Jak liczba ofiar nie ma dla Ciebie znaczenia to proponuje porównać Smoleńsk z obiema Wojna Światowymi
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.04.2013, 11:07
Dla Lesia Kaczyńskiego nie było problemem latać w ogarnionej wojną Gruzji , jeździć limuzynami z Saakashvilim w tejże Gruzji po jej rubieżach gdzie trwała regularna wojna,tak więc co to dla niego było zapakować wszystkich do jednego samolotu , przecież to nie Tusk mu wybierał gości na pokład.
Niestety mam wrażenie że pisanie przez Pisowców "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" jest dla nich zdarzeniem niestety tożsamym (pewnie dla takiego Drozda tez),czyli ,że wstrętni Ruscy im zamordowali prezydenta,tak jak zamordowali 70 lat wczesniej niewinnych Polaków. Sam porównujesz te dwie sytuacje ,tylko jak dla mnie strata jaką poniósł w 1940 jest nieporównywalnie większa z tym co się stało w 2010 ,choćby przez wzgląd na same liczby ofiar tysiące > 96 osoby , masowy mord - wypadek lotniczy
To już nie brzoza winna tylko mgła? co ciekawe taka mgła której 5 min po katastrofie już nie było. Sugerujesz że Tusk mógł ją rozpylić?

Tusk mu nie wybierał gości, ale przydzielił tylko jeden samolot, nawet go przebudował żeby się wszyscy zmieścili. Dlaczego tak mu zależało żeby lecieli jednym? Dlaczego zrezygnował z rosyjskiego "przewodnika" na pokładzie? Dlaczego nie sprawdził lotniska? Dlaczego nie przekazał prezydentowi informacji od rosjan ze lotnisko nie jest gotowe? To tylko pytania o zachowania przed katastrofą. Wniosek? Cudak zamiast ułatwiać utrudniał, z przyzwyczajenia czy nie tylko...

Tu się kolego mylisz między 10IV1940 a 10IV2010 jest zasadnicza różnica. W Katyniu Polaków mordowali obcy w Smoleńsku o Polaków nie zadbali swoi. Dlaczego?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 03.04.2013, 11:23
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To już nie brzoza winna tylko mgła? co ciekawe taka mgła której 5 min po katastrofie już nie było. Sugerujesz że Tusk mógł ją rozpylić?

Tusk mu nie wybierał gości, ale przydzielił tylko jeden samolot, nawet go przebudował żeby się wszyscy zmieścili. Dlaczego tak mu zależało żeby lecieli jednym? Dlaczego zrezygnował z rosyjskiego "przewodnika" na pokładzie? Dlaczego nie sprawdził lotniska? Dlaczego nie przekazał prezydentowi informacji od rosjan ze lotnisko nie jest gotowe? To tylko pytania o zachowania przed katastrofą. Wniosek? Cudak zamiast ułatwiać utrudniał, z przyzwyczajenia czy nie tylko...

Tu się kolego mylisz między 10IV1940 a 10IV2010 jest zasadnicza różnica. W Katyniu Polaków mordowali obcy w Smoleńsku o Polaków nie zadbali swoi. Dlaczego?
Przecież ja o mgle pisze od samego początku tej epopei smoleńskiej . Wystarczyło dostrzec zagrożenie wynikające z ciężkich warunków atmosferycznych i do żadnej katastrofy by nie doszło.
To że mgły nie było 5 minut po wypadku to widzę jednak dowód że ktoś (Tusk) ją jednak rozpylił ?
To ile miał mu samolotów podstawić ? Jak mu przebudował samolot to chyba mu poszedł na ręke ,ale oczywiście dla Ciebie ,fakt że mu "powiększył" samolot jest dowodem ,że Tusk chciał zabić wiecej ludzi .
Nie rób z Kaczyńskiego takiego bezbronnego ,któremu Tusk wszystko dyktował a Kaczyński się na wszystko zgadzał . Oba te obozy były w stanie permanentnej wojny od 3 lat i Kaczyński nie był w tej wojnie ofiarą ale czesto prowodyrem. Pozatym na utrzymanie kancelarii prezydenta szły grube miliony i sami powinni zadbać o ten lot ,a nie teraz cynicznie zwalać cała wine na Tuska.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.04.2013, 11:37
Przecież ja o mgle pisze od samego początku tej epopei smoleńskiej . Wystarczyło dostrzec zagrożenie wynikające z ciężkich warunków atmosferycznych i do żadnej katastrofy by nie doszło.
To że mgły nie było 5 minut po wypadku to widzę jednak dowód że ktoś (Tusk) ją jednak rozpylił ?
To ile miał mu samolotów podstawić ? Jak mu przebudował samolot to chyba mu poszedł na ręke ,ale oczywiście dla Ciebie ,fakt że mu "powiększył" samolot jest dowodem ,że Tusk chciał zabić wiecej ludzi .
Nie rób z Kaczyńskiego takiego bezbronnego ,któremu Tusk wszystko dyktował a Kaczyński się na wszystko zgadzał . Oba te obozy były w stanie permanentnej wojny od 3 lat i Kaczyński nie był w tej wojnie ofiarą ale czesto prowodyrem. Pozatym na utrzymanie kancelarii prezydenta szły grube miliony i sami powinni zadbać o ten lot ,a nie teraz cynicznie zwalać cała wine na Tuska.
Mgła która po chwili znika równie szybko jak się pojawiła w dodatku wbrew prognozom jest zjawiskiem dziwnym. Jeżeli staje się również przyczyną śmierci prawie 100 osób z dziwnej staje się podejrzaną.

Nie wiem ile miał samolotów podstawić, wiem że wolał zamiast podstawienia drugiego samolotu przebudować TU-154 żeby się wszyscy zmieścili w jednym. Dlaczego, co nim powodowało? To kolejne pytania.

Kancelaria Prezydenta miała sobie kupić samolot? Bo cudak robił na złość? Nie ośmieszał byś się.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 03.04.2013, 11:42
To jakby poleciały 2 samoloty ,to co by to zmieniło , jeden by sie rozbił a drugi by odleciał ,czy o co chodzi ?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.04.2013, 12:00
To jakby poleciały 2 samoloty ,to co by to zmieniło , jeden by sie rozbił a drugi by odleciał ,czy o co chodzi ?
Kombinuj dalej co by to zmieniło...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 03.04.2013, 15:09
Wniosek jest taki ,że gdyby nie było mgły ,samolot by wylądował i zarzuty o złe przygotowanie wizyty przez Tuska moglibyście sobie w buty wsadzić.
Nie wiem co by było gdyby. Wolę oceniać to co się stało i kto ma najwięcej za uszami.

I tak teraz te zarzuty są niewiele warte , bo wystarczyło czytać prognozy pogody a piloci znajdując się w takich warunkach powinni stamtąd się czym prędzej zabierać i leciec na lotnisko zapasowe.
Z chęcią odpowie na Twoje argumenta P. Lasek, chyba dobry autorytet, "niepisowski"?

"- Nie było intencją załogi lądowanie za wszelką cenę, a jedynie wykonanie podejścia do minimalnej wysokości zniżania, a potem odejścia na drugi krąg - podkreślił Jedynak w niedzielę. Lasek zauważył, że załogę Tu-154M do podejścia do minimalnej wysokości zniżania uprawniały przepisy. - Piloci mieli prawo podejść do minimalnej wysokości zniżania, bez względu na warunki atmosferyczne panujące na lotnisku w Smoleńsku - zaznaczył.
Jedynak zaznaczył, że w raporcie i pracach analitycznych komisja wykazała dokładnie, że załoga rozpoczęła proces podejścia do lądowania, określając, że będzie go kontynuowała do osiągnięcia minimalnej wysokości zniżania. - Jest to zgodne z przepisami, regulaminem lotów obowiązującym wtedy w lotnictwie wojskowym i nie jest to niebezpieczne - wyjaśnił.""

Wiem Lesio albo Lechu na wojennej ścieżce w Gruzji zatrzymał całą potęgę Rosji ,dlatego sie na nim zemścili w Smoleńsku, już taką wersję Pisowców też słyszalem.
Jest to całkiem możliwy motyw zamachu, o ile miał miejsce zamach, a nie zwykły wypadek. Wystarczy chociaż podstawowa wiedza o motywach działań Rosjan w ostatnim wieku, by wiedzieć że nie jest to nierealne.
Oczywiście Powcy żyją na świecie szczęśliwości,bez przemocy, zamachów, gdzie nie zamordowano Litwinienki i Politkowskiej, bloki w Moskwie w 1999 r. wysadzili Czeczeńcy, a w 2008 roku Gruzja napadła na Rosję. Każdy kto twierdzi inaczej, to rusofob.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamachy..._w_Rosji_(1999)

To ile Tusk miał mu podstawić samolotów, pięć ?
Tyle ile trzeba, by np w jednym samolocie nie lecieli wszyscy dowódcy sił zbrojnych wraz z prezydentem. Cięzkie do zrozumienia?

Dla POców wstrętne jest wszystko to co się stało po katastrofie ,granie nią w celach politycznych przez Kaczyńskiego i Macierewicza.
A dla mnie obrzydliwe jest zrzucanie od pierwszych dni po katastrofie winy na pilotów, Błasika i prezydenta Kaczyńskiego, który ponoć był pijany, miał "krew na rękach" i wywoływał presję, "Jak nie wylądujemy to nas zabiją" , "ląduj dziadu" itp. Wstydzę się za ponowne pogrzeby ofiar, ciągłe dochówki, te dziadostwo i burdel w działaniach polskich władz, przez co do dzisiaj nie wiemy co się tam stało.
Całe szczęście że komuś w tym kraju jeszcze zależy na czymś więcej niż "ciepłej wodzie w kranie".

Jasne ,że liczba zamordowanych ma znaczenie .Liczba ofiar wyznacza ogrom tragedii więc nie ma co porównywać tysięcy zamordowanych ludzi do 96 osób . Na polskich drogach ginie codziennie więcej osób niż zginęło w Smoleńsku i jakoś nikt z tego powodu szat nie rozdziera. Jak liczba ofiar nie ma dla Ciebie znaczenia to proponuje porównać Smoleńsk z obiema Wojna Światowymi
A to codziennie na drodze giną prezydenci, generałowie sił zbrojnych, posłowie, prezesi NBP itp?

Cytat:
prezydent RP Lech Kaczyński z małżonką, ostatni prezydent RP na uchodźstwie Ryszard Kaczorowski, wicemarszałkowie Sejmu i Senatu, grupa parlamentarzystów, dowódcy wszystkich rodzajów Sił Zbrojnych RP, pracownicy Kancelarii Prezydenta, szefowie instytucji państwowych, duchowni, przedstawiciele ministerstw, organizacji kombatanckich i społecznych oraz osoby towarzyszące,
Cytat:
Była to druga pod względem liczby ofiar katastrofa w historii lotnictwa polskiego i największa pod względem liczby ofiar katastrofa w dziejach Sił Powietrznych RP.
Cytat:
Marszałek Senatu Bogdan Borusewicz odczytał oświadczenie posłów i senatorów. Głosi ono, że tragedia pod Smoleńskiem była największą katastrofą niepodległej Polski. Parlamentarzyści przekazali wyrazy współczucia i solidarności rodzinom ofiar. Podziękowali też poległym za ich służbę Polsce. W obliczu tragedii wszyscy jesteśmy razem - głosi oświadczenie, przyjęte przez Zgromadzenie przez aklamację.
http://www.polskieradio.pl/7/129/Art...iar-katastrofy

Oczywiście dla AS-a to nic, bo on liczy katastrofy na "sztuki".
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.04.2013, 16:22
no mogłby sie ze soba zderzyć czołowo podczas lotu,we mgle wszytsko możliwe .. ale chyba nawet monika olejnik by w to nie uwierzyła że to przypadek
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.04.2013 o godz. 08:01.
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.04.2013, 19:45
Jak by leciały 2 samoloty to by się rozbiły na raty a nie hurtem wszyscy na raz
Odpowiedz cytując
SmutnyRomantyk
Junior Member

Od: 03.2013

Stary 03.04.2013, 21:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Romek może wyjaśnisz dlaczego nagranie skrzynek urywa się 30 m nad ziemią? Zamiast zaprzątać sobie głowę wpisami internautów? Masz pozwolenie? Czy jesteś przed szkoleniem
To co wymyśla Antoś to przeczy jedno drugiemu.
Wczoraj powiedział że wybuch był na wys. 17 m na ziemią.( nie wiem kiedy pozostałe dwa były) Co daje kilka metr. nad koronami drzew. To powiedz co samolot z prezydentem na pokładzie robił tak nisko (2 lub 3 metry) nad lasem we mgle pędząc ponad 200 km/h. I po co zamachowiec miałby coś detonować skoro samolot się zniżał i za kilka sek. sam by się rozpieprzył o drzewa.
Znalazłem taką wypowiedź. (sprzed bodajże 2 lat)
Cytat:
Dziś w programie telewizyjnym Jarosław Kaczyński "przyciskany do muru" przez prowadzącego argumentami specjalistów lotniczych dotyczących winnych tragedii smoleńskiej , powiedział znamienne słowa; Gdybym był premierem to takimi ludźmi(specjalistami) zajęłby się służby specjalne.To wystarczy aby zbudować na tym kampanię wyborczą PO. Tusk nie musi się wysilać.Wystarczy że będzie przypominał w trakcie kampanii wyborczej te groźne słowa J.Kaczyńskiego. I to jest zło które J.Kaczyński -PiS wyrządza Polsce. sprowadzając kampanię wyborczą znowu w klimat strachu . PiS nie wygra zachowując stały żelazny elektorach, PO uzyska poparcie społeczne w dużej części wynikające ze strachu przed nieodpowiedzialnym i groźnym J.Kaczyńskim. Mówiąc wprost będzie to deformacja sceny politycznej.
Krótko mówiąc, kto by głosił inne tezy niż zamach zostałby wyeliminowany. Tak wygląda wolność w wykonaniu Kaczyńskiego o którą walczy.

Kaczyński chce narodowi wmówić że jego wielki brat nie mógł zginąć ot tak przez czyjąś głupotę tylko w zamachu (to lepiej brzmi)

Antosiem Tuskowe służby się nie zajmują a powinni przynajmniej psychiatrzy.
Ten cały -Paulusa12- to nie jest odosobniony przypadek, takich lub podobnych wypowiedzi znajdziesz mnóstwo. A jeżeli takie coś głosi Radio Maryja po jakieś modlitwie to oczywiście w to ludzie wierzą. W śledztwie politycznym dowody są niepotrzebne, wystarczy coś wmówić.

(wpisz w Youtube "radio maryja zamachu smolenskim" totalny odlot co tam mówią a ile tych świadków się znalazło)

To też jest super, co mówi Dr Stanisław Krajski http://glosrydzyka.blox.pl/2012/08/E...byl-aktem.html

Dlaczego tylko PIS i ludzie powiązani z nimi w to wierzą? przecież zginęli tam politycy wszystkich nacji politycznych. Dlaczego Macierewicza i Fotygi nawet Amerykanie olali? a w Unii wyśmiali. Czemu bliscy ofiar (nie z PISu) w zamach nie wierzą.
Zwolennicy PiS wyraźnie różnią się od reszty społeczeństwa.
Kaczyński to nawet śmierć swojej matki upolitycznił, "gdyby nie Smoleńsk to matka by żyła". Nawet do tego mu katastrofa potrzebna (albo zamach jak kto woli)

Jeżeli chodzi o słupki poparcia, to teraz Kaczyńskiemu nie zależy do 2015r trochę czasu ma.
Więc bada co się dzieje jak porusza Smoleńsk. Ale ok. pół roku przed wyborami weźmie tabletki i będzie innym człowiekiem. (do rany przyłóż). Wiesz jak było ostatnio.

Jeżeli chodzi o Tuska to on na ten temat może w ciekawą grę grać.
Teraz da się wykrzyczeć Jarusiowi i Antoniemu, a krótko przed wyborami pokaże dowody które obalą podejrzenia Macierewicza. Lub zrobi debatę z jego uczonymi, obalając jego( Antoniego) teorie. Pokaże narodowi jaki to był wielki przekręt i co chciał ugrać Kaczyński na tym.
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.04.2013, 23:26
SmutnyRomantyk napisał(a):Wyświetl post
... powiedz co samolot z prezydentem na pokładzie robił tak nisko (2 lub 3 metry) nad lasem...
Zbliżał się do pasa lotniska by na nim wylądować.

...we mgle...
To była ta brzoza czy jeszcze jej nie posadzili ?

pędząc ponad 200 km/h.
Bo gdyby "pędził" wolniej to stało by się to co napisałeś poniżej:

I po co zamachowiec miałby coś detonować skoro samolot się zniżał i za kilka sek. sam by się rozpieprzył o drzewa.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 04.04.2013, 07:42
To co wymyśla Antoś to przeczy jedno drugiemu.
Wczoraj powiedział że wybuch był na wys. 17 m na ziemią.( nie wiem kiedy pozostałe dwa były) Co daje kilka metr. nad koronami drzew. To powiedz co samolot z prezydentem na pokładzie robił tak nisko (2 lub 3 metry) nad lasem we mgle pędząc ponad 200 km/h. I po co zamachowiec miałby coś detonować skoro samolot się zniżał i za kilka sek. sam by się rozpieprzył o drzewa.
(...)
Jeżeli chodzi o Tuska to on na ten temat może w ciekawą grę grać.
Teraz da się wykrzyczeć Jarusiowi i Antoniemu, a krótko przed wyborami pokaże dowody które obalą podejrzenia Macierewicza. Lub zrobi debatę z jego uczonymi, obalając jego( Antoniego) teorie. Pokaże narodowi jaki to był wielki przekręt i co chciał ugrać Kaczyński na tym.
Jurij, york09, Smutny Romantyku....skończcie już z tą propagandą....

http://peb.pl/polityka-i-spo-eczenst...ml#post6009347
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.04.2013, 08:27

Wyszło szydło z worka.
Sam nie wiem czy to śmieszne czy żenujące

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.04.2013, 09:59
ostrzeżenie dla Smutnego...
jesli masz zamiar kopiowac swoje posty z innych for, długo tu nie posiedzisz.
Nie interesują mnie Twoje poglądy, ale olewanie netykiety
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.04.2013, 10:46
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

Wyszło szydło z worka.
Sam nie wiem czy to śmieszne czy żenujące
Najistotniejsze, że to rzeczywistość. Skoro propagandyści na forach potrafią tak bezczelnie oszukiwać kiedy ich machloje widać jak na dłoni. To co dopiero ich pryncypały. Przy sondażach czy już samych wyborach.

A durny leming jak dziecko we mgle. Wybiera "mniejsze zło".
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
SmutnyRomantyk
Junior Member

Od: 03.2013

Stary 04.04.2013, 10:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ostrzeżenie dla Smutnego...
jesli masz zamiar kopiowac swoje posty z innych for, długo tu nie posiedzisz.
Nie interesują mnie Twoje poglądy, ale olewanie netykiety
Ja nic nie kopiuje ! Widocznie ktoś kopiuje mnie z tego forum...

Chyba, że chcecie mi dać bana za to, że nie macie argumentów, a by mnie skontrować....
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 04.04.2013, 11:34
Ja nic nie kopiuje ! Widocznie ktoś kopiuje mnie z tego forum...

Chyba, że chcecie mi dać bana za to, że nie macie argumentów, a by mnie skontrować....
No to wypada pogratulować. Ktoś skopiował Twój komentarz z wczoraj z 22:17 z tego forum , a następnie cofnął się w czasie o kilkanaście godzin i wkleił go na forum pebu wczoraj o godzinie 8:17. Cuda Panie, cuda. Niczym dziecko tłumaczące się, że usiadło na mokrym
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 04.04.2013, 12:19
No to wypada pogratulować. Ktoś skopiował Twój komentarz z wczoraj z 22:17 z tego forum , a następnie cofnął się w czasie o kilkanaście godzin i wkleił go na forum pebu wczoraj o godzinie 8:17. Cuda Panie, cuda. Niczym dziecko tłumaczące się, że usiadło na mokrym
swego czasu jeden z uzytkowników (pozdrawiam bo wiem, że czyta ) na zarzut wobec jednego ze swoich kont odpowiadał z drugiego: "skąd wiesz, ze mam dwa konta?" także zawsze znajdzie się ktoś "leprzy".
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.04.2013, 14:18
abstrahując od tego, czy Smutny kręci, czy nie kręci ktoś może odpowiedzieć na to pytanie:

Cytat:
powiedz co samolot z prezydentem na pokładzie robił tak nisko (2 lub 3 metry) nad lasem we mgle pędząc ponad 200 km/h
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 04.04.2013, 14:36
Szpen napisał(a):Wyświetl post
abstrahując od tego, czy Smutny kręci, czy nie kręci ktoś może odpowiedzieć na to pytanie:
A skąd Ci się wzięło te 2-3 metry
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.04.2013, 15:20
A skąd Ci się wzięło te 2-3 metry
2 jak napisał Smutny czy 20 jak twierdzi Nowaczyk to nie ma róznicy w pytaniu. Te liczby są skrajnie niskie w obu przypadkach. Co robił TU rozpędzony do 200km/h lecąc we mgle 40 metrów nad ziemią z prezydentem na pokładzie?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.04.2013, 17:17
Jurij vel Smutny Romantyk ! Jedno pytanie : Czy uważasz, że w Polsce tak jak w innych krajach UE coraz silniej działa rosyjska agentura ? Czy tzw. agenci wpływu zajmują się sianiem fermentu na popularnych forach celem urabiania opinii społecznej zgodnie z linią KGB ?

AS82 jak zwykle zabawny:
Cytat:
Wniosek jest taki ,że gdyby nie było mgły ,samolot by wylądował i zarzuty o złe przygotowanie wizyty przez Tuska moglibyście sobie w buty wsadzić.
Sugerujesz, że gdyby nie było mgły to bomba na pokładzie samolotu by nie wybuchła ?
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 04.04.2013, 17:20
Szpen napisał(a):Wyświetl post
2 jak napisał Smutny czy 20 jak twierdzi Nowaczyk to nie ma róznicy w pytaniu. Te liczby są skrajnie niskie w obu przypadkach. Co robił TU rozpędzony do 200km/h lecąc we mgle 40 metrów nad ziemią z prezydentem na pokładzie?
Widzisz chyba różnicę pomiędzy 2 m, a 20 m? 2 m to jakieś bajdurzenie trola, nad 20 m już się można pochylić

235 km/h to minimalna prędkość TU-154, więc raczej można powiedzieć : przyhamowany do 200 km/h.

Co do wysokości 40 m zacytuję Ci wypowiedź Millera, przewodniczącego komisji , by nie było że ze źródła "pisowskiego":

Cytat:
Mamy nagranie, że kapitan chciał na wysokości 100 m odejść. Oni nie chcieli tam wylądować, byli przekonani po rozmowie z jakiem, że tam nie wylądują. Ale dlaczego zeszli poniżej setki? Nie wiem. I to będzie pewnie największy dylemat: Czy podpisać ten raport bez rozeznania, dlaczego zeszli poniżej 100 m?
Biedak podpisał niestety bez rozeznania Nie wiadomo czy to awaria, czy wybuch, a może jedno i drugie. Bo wraku samolotu komisja Milera niestety nie zbadała. I kolejne źródło, tym razem niepisowska konferencja "Mechanika w Lotnictwie" w Kazimierzu Dolnym 2012 r. i dr Lasek.

Prezentacja dr Laska napisał(a):
Ze względu na cel przyjęty przez Komisję uznała ona, że jej praca nie wymaga badania miejsca katastrofy, ani badania wraku. Do ustalenia przyczyn wystarczyło badanie trajektorii lotu do zderzenia z brzozą. Mimo to Komisja oglądała szczątki samolotu i wykonała szereg zdjęć zarówno wraku samolotu jak i terenu katastrofy.
I teraz pytania do Ciebie:
Czy badanie wypadków polega jedynie na "oglądaniu wraku"? Jakim cudem na samolocie oraz na fragmencie pasów bezpieczeństwa samolotu wykryto trotyl?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 04.04.2013, 17:24
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post

AS82 jak zwykle zabawny:

Sugerujesz, że gdyby nie było mgły to bomba na pokładzie samolotu by nie wybuchła ?
A ty sugerujesz ,że wybuchła bomba Maciarenko jednak sieje spustoszenie w niektórych umysłach
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów