The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2013, 17:55
Gdzie wszyscy mega zwolennicy geniuszu trenerskiego Kulawika? Tylko niech nikt nie wyskakuje ze stwierdzeniem, że z tych piłkarzy nikt by nie zmontował.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.04.2013, 17:58
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Prima aprilis
Bingo, zepsułeś zabawę
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.04.2013, 18:10
W 86 minucie gramy na czas, no bo po co grać o trzy punkty, utrzymanie juz mamy.

Ja bym się po takim meczu podał do dymisji.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.04.2013, 18:42
Jeśli chodzi o taktykę i tworzenie akcji ofensywnych , to Kulawik jako trener się całkowicie skompromitował . Trzymanie Garguły cały mecz to był sabotaż. Boguski jest tragiczny . Gdyby nie dobra gra obrony i Pareiki ,wynik byłby tragiczny .
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.04.2013, 18:52
Mecz tragedia... Zęby bolały od patrzenia na wyczyny naszych zawodników... Nie wiem, czy ich ktoś tam zabrał za karę? Protest za to, że nie mogli spędzić świąt w domciu przed telewizorkiem? Zero ładu i składu. Garguła nie powinien grać w tym meczu, za to Sarki mógłby wyjść w podstawowym składzie. Spotkanie, o którym najchętniej bym zapomniała.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 01.04.2013, 19:16
fialo napisał(a):Wyświetl post
Stawiam szesciopak temu, kto zrobi mala kompilacje udanych inaczej zagran Lukasza G. w tym meczu i jest to oficjalna deklaracja. Wstawianie tego parapilkarza do skladu skazuje nas na grę w 10 od paczatku meczu..
Po kilku dobrych jego meczach niektórzy budowali mu pomnik na tym forum ostatnio i chcieli wokół niego budować "nową Wisłę". Przestańcie po jednym dobrym występie piłkarza dawać mu pochwały i wznosić ku niebiosa, tylko po to, aby zaraz po nastepnym meczu zgnoic go jak psa.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.04.2013, 19:35
Jeden punkt wywieziony z Gdańska nie jest zły.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.04.2013, 19:47
Zaczęło się snucie planów i gadanie o pucharach, to skończyło się jak zwykle...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.04.2013, 20:00
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o taktykę i tworzenie akcji ofensywnych , to Kulawik jako trener się całkowicie skompromitował . Trzymanie Garguły cały mecz to był sabotaż. Boguski jest tragiczny . Gdyby nie dobra gra obrony i Pareiki ,wynik byłby tragiczny .
Tak - to Kulawik się skompromitował. Bo przecież zamiast Garguły mógł wstawić Bruda a zamiast Boguskiego Sikorskiego... Dajcie już sobie na wstrzymanie wielcy fachowcy od mody (dalej wypominajcie Kuli chujowy fryz czy niewyjściową kurteczkę...). Tomek z tym składem odwala kawał dobrej roboty, mimo beznadziejnego dzisiaj meczu spokojnie mogliśmy wywieźć z Gdańska trzy punkty. Materiał ludzki jest jaki jest i Kula wyciska z niego co się da.

thechris napisał(a):Wyświetl post
Boże, chroń Polskę przed takimi pucharowiczami jak Lechia czy Wisła.
I przed takimi fanami jak Ty na Reymonta - no ale Ty przecież od obecnej Wisły wolisz karmienie łabędzi.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 01.04.2013 o godz. 20:59.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.04.2013, 20:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jeden punkt wywieziony z Gdańska nie jest zły.
Fakt.
Jednak ty bezkompromisowy maksymalista powinieneś trochę pojeździć po naszych.

Moim zdaniem Kulawik popełnił jeden błąd i jeden wielki błąd.
Błąd że postawił na Gargułę po dość długiej przerwie.
Wielki błąd że nie zdjął go po pierwszej połowie, kiedy było już wiadomo że Chrapek nie zagra gorzej
Plusiki dla linii obrony zwłaszcza Chaveza.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 01.04.2013 o godz. 20:04.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.04.2013, 20:02
Oceny od 0 do 10
25. Sergei Pareiko- 4
- 22. Marko Jovanović-1
6. Arkadiusz Głowacki-3
4. Osman Chávez-3
2. Kew Jaliens - 2
19. Patryk Małecki- 2
7. Radosław Sobolewski- 1
28. Cezary Wilk-1
10. Łukasz Garguła- 0
5. Kamil Kosowski - 1 (63, 15. Emmanuel Sarki) -2
9. Rafał Bogusk -1 i (64, 8. Cwetan Genkow) -2

Tragedia ....
TS WISŁA KRAKÓW !!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.04.2013, 20:02
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Zaczęło się snucie planów i gadanie o pucharach, to skończyło się jak zwykle...
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.04.2013, 20:25
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Tak - to Kulawik się skompromitował. Bo przecież zamiast Garguły mógł wstawić Bruda a zamiast Boguskiego Sikorskiego... Dajcie już sobie na wstrzymanie wielcy fachowcy
Mógł przynajmniej postawić na Sarkiego od początku bo po jego wejściu coś zaczęło się dziać. Ogólnie nie jestem jakimś zwolennikiem Kulawika ale tak szczerze to nie ma on też wielkiej alternatywy. Jaki trener tacy piłkarze i takie wyniki...Myślałem,że po tych kilku naprawdę niezłych meczach w końcu coś drgnie. Tymczasem ta przerwa na reprezentacje i dzisiejszy świąteczny klimat sprawiły,że wróciliśmy do punktu wyjścia.Szkoda bo można było powalczyć o czołówkę...W naszej lidze to nie jest niemożliwe. Czeka nas chyba jednak tułaczka po środku tabeli...Chyba,że wygramy z Piastem to znów te nadzieje odżyją...bo strata do Polonii wcale nie jest duża.
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.04.2013, 20:56
Dajcie spokój z tymi pucharami. Po obejrzeniu meczu, ten jeden punkt uważam za mega sukces. Lechia bezapelacyjnie powinna ten mecz wygrać. Kilka minut zrywu to za mało. Dawno nie widziałem takiej nieporadności i niedokładności. Przeżywałem coś takiego jak sam nie grałem w piłkę kilka miesięcy i przyszło mi zagrać ten pierwszy mecz po długiej przerwie. Tłumaczenia, że nie mogą trenować na trawie średnio wydaje mi się trafione. Jak ktoś jest zawodowym piłkarzem, kopiącym całe życie piłkę praktycznie w każdy dzień, to musi czuć piłkę.

Ale, żeby nie grymasić to przypomnę, że awansowaliśmy w tabeli
What's new?

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 01.04.2013, 21:10
Z taką grą pan Rafał Boguski to powinien siedzieć na ławie w meczu ŁKSu Łomża, a nie wychodzić w podstawowym składnie zespołu ,było nie było, kręcącego się koło podium Ekstraklasy. Każdy jego kontakt z piłką to była strata, żadnego zagrożenia z przodu, a kiedy ma możliwość zawalczenia z bramkarzem to chowa głowę w piasek. No i standardowa konieczność poprawienia przyjęcia piłki biodrem gdy ta toczy się po ziemi.
Dzięki Rafał za te wszystkie bramki i okres kiedy naprawdę fajnie sobie z Brożkiem radziłeś, ale Twoja profesjonalna przygoda z piłką nożna powinna się właśnie skończyć.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.04.2013, 21:16
szkoda że Kula nie wprowadził na ostatnie 30 minut Burligi, możeby jakimś niekonwencjonalnym strzałem zdobył gola albo lewym skrzydłem pociągnął jak w Białym
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.04.2013 o godz. 21:18.
Odpowiedz cytując
MarcinKrosno
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 01.04.2013, 21:30
to co dzisiaj chłopaki odp...dolili zakrawa na kpinę! Rafał Boguski powinien przejść na piłkarską emeryturę - przyjęcie piłki na poziomie A-klasy...
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.04.2013, 21:37
thechris napisał(a):Wyświetl post
Od reprezentowania Polski jest reprezentacja.

Wisła, Lech czy Legia reprezentują siebie, a nie Polske. Chyba że gdy Legia gra w pucharach Ty za nich trzymasz kciuki, bo ja osobiscie mam na nich wyjebane i zycze im jak najgorzej i vice versa. Bo graja dla siebie i Wisla nic z tego mieć nie będzie. Nawet złamanego centa. Tak, tak, punkty do rankingu, które chuja zmieniają.
Ostatnio edytowane przez element : 01.04.2013 o godz. 21:39.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.04.2013, 22:05
Gra momentami wołająca o pomstę do nieba, ale minimum zostało wykonane, plus seria braku porażek na wiosnę. Sześc punktów najbliższych dwóch meczach u siebie i można brać pod uwagę jakieś pucharowe kalkulacje.

Cytat:
Nas interesuje w tym przypadku raczej Wisła a nie abstrakcyjnie pojmowana w kontekście europejskich rozgrywek Polska, a każdy łyk pucharów będzie jak łyk tlenu na długim bezdechu.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 01.04.2013 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 01.04.2013, 22:11
Dwa fakty

1. Sędzia znowu nas przekręcił jak ktoś chce może policzyć które miejsce teraz byśmy mieli

2. Jak się prawie dwa tygodnie nie trenuje na normalnym boisku to są właśnie takie efekty
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.04.2013, 22:18
Dzieci we mgle. Żaden z tych zawodników nie nadaje się do grania, a ten trener też nie potrafi niczego ich nauczyć.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.04.2013, 22:23
A może mieli "konkretne" treningi ostatnio i mają ciężkie nogi? Tak logicznie rzecz biorąc na miejscu trenejro szykowałbym max świeżość na 10.04
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.04.2013, 22:43
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Fakt.
Jednak ty bezkompromisowy maksymalista powinieneś trochę pojeździć po naszych.
Przypominam, że to ja określiłem nasz realny cel jako ucieczkę przed spadkiem.

Grantar napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Kulawik popełnił jeden błąd i jeden wielki błąd.
Błąd że postawił na Gargułę po dość długiej przerwie.
Wielki błąd że nie zdjął go po pierwszej połowie, kiedy było już wiadomo że Chrapek nie zagra gorzej
Tylko Ty wiedziałeś, że nie zagra gorzej. Dotychczasowe występy Chrapka - cóż, umówmy się, że niczym szczególnym się nie wyróżnił. Nie jestem fanem Garguły, ale nie ma się co oszukiwać, że mamy jakąkolwiek ławkę rezerwowych.

Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Z taką grą pan Rafał Boguski to powinien siedzieć na ławie w meczu ŁKSu Łomża, a nie wychodzić w podstawowym składnie zespołu ,było nie było, kręcącego się koło podium Ekstraklasy.
Awansowaliśmy na ósme miejsce...
Gdzie my, gdzie podium? Ludzie...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.04.2013 o godz. 22:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.04.2013, 23:20
Ten mecz w wykonaniu piłkarzy oceniam jako prima aprilisowy zart.

Serio , C klasie graja szybciej i przynajmniej podaja do siebie a nie do przeciwnika -jak Czaruś Wilk.

Gdyby brac go na poważnie juz dzis nalezalo wyjebać dyscypiinarnie 10 pilkarzy(oprocz Osmana) i trenera ktorzy dzis skompromitowali siebie ,ale tez i Wisle,czyli tez mnie.

Oni dzis poprstu zakpili sobie z wszystkiego dlatego nie dziwie sie ze mamy pusty stadion..
ja tez gdyby nie fakt ze chodze na mecze nie tylko na pooglodania pilki,nie dalbym ani zlotowki dla ludzi ktorzy dzis ośmieszyli ten klub.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 01.04.2013 o godz. 23:23.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.04.2013, 23:27
Słaby mecz, Lechia chciała, lecz nie mogła. A raczej nie potrafiła, brak napastnika widoczny aż nadto.

Mimo to, zaprezentowała się znacznie lepiej od Wisły. Bo Wisła, tak jak piszecie - zagrała na poziomie prima aprilisowym.

Wielki minus dla piłkarzy Wisły, którzy olali kibiców i po końcowym gwizdku poszli prosto do szatni. Nie wypada po prostu. Nikt nie przyszedł.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.04.2013, 05:34
Kulawik powinien na gierki treningowe (bo chyba tym się kieruje wystawiając Gargułę i Boguskiego) przyprowadzać harpaganów z okręgówki, bo chyba selekcja z gierek na radosnym futbolu nie przekłada się na realia ekstraklasowe.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 02.04.2013, 06:38
Ja się cieszę z tego 1 pkt., zwłaszcza że Lechia niesiona dopingiem w drugiej połowie mogła nam zrobić psikusa. Gry nie oceniam, z wyniku trzeba się cieszyć.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 02.04.2013, 06:40
Straszliwa kupa z gry we wczorajszym meczu. Akurat jak się zaczynał byłem na cmentarzu i się spóźniłem 20-a minut i nie miałem pojęcia, że gra Garguła, dopóki nie s.......ił wolnego(piłkę wykopał na aut!). Boguski kompletnie bezużyteczny, A Wilk z Sobolem kreatywni jak zawsze. Z tej całej bryndzy najmniej żałośni byli prawdopodobnie Kosa(bo przynajmniej główki wygrywał na skrzydle) i Mały(bo najbardziej aktywny), ale ciężko ich za to chwalić. Pareiko elektryczny i ewidentnie coraz słabszy, a Jova to największa kaleko pośród naszych obrońców(co dziwne, bo podobno potencjał ma spory, tylko jeszcze nigdy go nie pokazał!). W obronie nie istniał, a w ataku też się nie przydał.
I to wszystko z Lechią(przy całym szacunku), w której straszy Piotr Wiśniewski i Paweł Buzała. Normalnie nie da się zrozumieć tego absurdu, że tak bryndzowaty zespół, bez jedynego zawodnika, który cokolwiek pokazywał(Traore) cisnął nas przez 90-ąt minut. Wstyd i żal, czy po prostu realne możliwości? Nie mam pojęcia, ale po ostatnich meczach spodziewałem się czegoś więcej.
Wiem, że słowa które zaraz napiszę oburzą wielu z Was, ale najsmutniejsze jest to, że w tym wszystkim trener Kulawik nie zrobił nic(bądź robił za późno), żeby cokolwiek zmienić i wyszedł po raz kolejny na chłopka roztropka, który dłubie w nosie zadowolony z życia, nie wiedząc co się w okół niego dzieje. Bo nie uwierzę, że Garguła jest na treningu lepszy niż Chrapek. Poza tym Garguła lepszy nie będzie bo to stary, schorowany cap bez jakichkolwiek chęci do zmian, a Chrapek pomimo swojej mniej niż przeciętności jest przynajmniej młody. I nie uwierzę, że mól książkowy Boguski jest w czymkolwiek lepszy od Genkov'a, który, obiektywnie rzecz biorąc, jest naszym jedynym napastnikiem. Tylko mi żal tych wszystkich, którzy wczoraj musieli wstawać o 5-ej rano, żeby się śmignąć do Gdańska i oglądać te psie szczyny.

Kończę bo mnie krew zaleje...
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 02.04.2013 o godz. 06:44.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.04.2013, 07:02
Tak po wczorajszym meczu to chciałbym, żeby taki Garguła pokazywał chociaż 1/4 tego co zaprezentował Machaj ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.04.2013, 07:26
takie mecze zgodowe aż chce sie oglądać.
nie dość ze nie wygraliśmy w gościach to na dodatek pozostawiliśmy Lechii możliwość wyboru wyniku.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów