The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Co zrobić gdy kanary wejdą do autobusu?
Uciekać gdzie pieprz rośnie 224 29,20%
Udawać Cudzoziemca 176 22,95%
Wdawac się w przepychanki 153 19,95%
Przyjąć karę jak mężczyzna i poprostu zapłaćić 214 27,90%
Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2013, 13:38
Orientuje się ktoś co się wyświetla kontrolerowi na wyświetlaczu czytnika w trakcie kontroli KKM w autobusie / tramwaju? Czy oprócz daty ważności kontrolowanego biletu pojawia się może informacja, na jakie linie został kupiony dany bilet i czy jest ulgowy / normalny?
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.04.2013, 13:54
http://kkm.krakow.pl/pl/urzadzenia/t...kontrolerskie/

milion znaków

BTW. Pamiętajcie, że jak w każdej pracy, nawet w McDonaldzie (coś o tym wiem ) są tzw. tajemniczy klienci, potem tacy tajniacy piszą raporty, czy np. pamietałeś o keczupie, serwetkach, czy się uśmiechałeś itd. Podejrzewam że wraz ze wzrostem liczby kanarów pojawili się "tajemniczy klienci" w MPK, którzy mogą usiłować wcisnąć w łapę kanarowi. Nie wiem jak to wyglada w ich regulaminie pracy, ale pewnie 1-2 sytuacje na gorącym uczynku i wy****** z roboty A teraz każdy pracy szuka, i nie wiem czy każdy kanar jest skory do brania w łapę...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Stary 01.04.2013, 14:46
Dzięki! Bo zastanawiam się czy kanar może sprawdzić czy pasażer jedzie linią, na którą nie ma ma biletu (np. ma bilet na KKM na linię 184, a jedzie chce pojechać autobusem nr 159, który jedzie po zupełnie innej trasie) . Rozumiem że klawiatura na tym czytniku pozwala na wprowadzenie przez kontrolującego numeru właściwej linii - którą właśnie ma zamiar skontrolować -i przed wejściem na pokład autobusu?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.04.2013, 15:04
Oczywiście że mogą sprawdzić na jaką linię masz kartę.
Kilka razy idioci się czepiali że jadę inną linią niż mam bilet - oczywiście reguła "1 przystanku" nie była im znana albo myśleli że się uda.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 01.04.2013, 15:10
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki! Bo zastanawiam się czy kanar może sprawdzić czy pasażer jedzie linią, na którą nie ma ma biletu (np. ma bilet na KKM na linię 184, a jedzie chce pojechać autobusem nr 159, który jedzie po zupełnie innej trasie) . Rozumiem że klawiatura na tym czytniku pozwala na wprowadzenie przez kontrolującego numeru właściwej linii - którą właśnie ma zamiar skontrolować -i przed wejściem na pokład autobusu?
Nie sądzę, by wpisywał jaką linię kontroluje, bo przypuśćmy na trasie Teatr Ludowy - Rondo Kocmyrzowskie masz 1,5,202,212,222,232... tylko jak mu się zachce to wciska jakiś klawisz i pokazuje mu na jaką masz linie, ale zwykle z pośpiechu tylko sprawdzaja czy ważna karta, gorzej jak jest mało osób to każdego sprawdza bardzo dokładnie...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Stary 01.04.2013, 21:23
Czyli np imie i nazwisko im się nie wyświetla?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
maro olTSkul
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.04.2013, 21:44
na pewno nie, ale jeśli kombinujesz jeżdżąc na czyjąś KKM, to też uważaj bo karte masz ważną tylko z legitymacją ze zdjęciem (stara wersja), albo nowa KKM gdzie jest już zeskanowane foto. Oczywiście jeśli zdążą Cie sprawdzić dokładnie......
TYLKO WISŁA TS
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Stary 01.04.2013, 22:20
pytam bo moja siostra ma na legitce a w ogole nie korzysta z MPK prawie
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.04.2013, 12:29
Natkan napisał(a):Wyświetl post
25 zł od mandatu Nie ma szans. Jakby tyle było sam bym został kanarem.
powodzenia

Cytat:
Kontroler biletów został pobity w tramwaju niedaleko przystanku Bagatela - podaje Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne w Krakowie. Ruch tramwajowy na ulicy Basztowej w kierunku teatru został wstrzymany na kilkadziesiąt minut.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 02.04.2013, 13:13
No risk no gain
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 01.08.2013, 13:12
Dostałem wczoraj Iszy raz mandat (akurat nie miałem kasy na bilet przy sobie). Ponoć od Iszego razu da się jakoś odwołać (do początku lipca miałem KKM wykupione)?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.08.2013, 13:39
Nie liczyłbym na to. Przy obecnej wysokości mandatu chyba nie znajdzie sie miłosierny Samarytanin. Ale próbuj. Kołaczcie a otworzą wam !
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 01.08.2013, 14:52
Ja słyszałem, że po prostu jedzie się tam do siedziby z kartką że jest to Iszy raz i ma się ciężką sytuację finansową. On sprawdza w komputerze czy faktycznie Iszy raz i jest załatwione.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.08.2013, 20:44
PRóbuj, wymyśl sobie jakieś wymówki. Mi się karta skończyła chyba 2 dni wcześniej, do tego powiedziałem że sesja, cos tam jeszcze i gość powiedział że jako ze pierwszy raz to spoko. Jak chcesz być pewny to napisz do nich ładnego maila to Ci napiszą czy odwołują czy nie. Jak się nie uda przez maila to wtedy zawsze można próbować na miejscu.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.08.2013, 21:05
Przez maila to musisz mieć nerwy mi buc napisał że jak nie miałem legitki przy sobie a skasowałem bilet to i tak musze zapłacić mimo że w przepisach jest że do 7dni moge doniesc legitymacje. dopiero jak go s.......iłem i powołałem sie na przepis to odpisał żebym przyjechał bo skan nie moze być.

jeżeli chcesz coś załątwić to tylko osobiście.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.08.2013, 23:40
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Napisalem maila do nich, że pierwszy raz mnie złapali, że karta do wczoraj i zapomniałem przedłużyć bo sesja. Do tego student więc kasy brak (jak się uda anulowac kare to kasa pójdzie na jakis wyjazd), i że dzisiaj już kupiłem nową. Jak się nie uda przez neta, to pójde na miejsce i tam będe kombinował.
?
Napisałem dokładnie to co wyżej i mi gość napisał, że prawidłowo nałozono kare, ale z racji tego że to bylo pierwszy raz to mi anulują karę, tylko muszę pokazać że faktycznie kupiłem nową karte.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2013, 05:44
Skończyło się na tym, że musiałem kupić KKMa + 12 zł. opłąty manipulacyjnej. W oświadczeniu argumentowałem, że nie wiedziałem, że się skończył. Jednak jak sprawdził, że skończył się 3 tygodnie temu to rozmowa się lekko zmieniła (in minus) i spytał się kiedy kupię. Powiedziałem, że dziś i kazał kupić. Może dało to radę inaczej rozegrać. Tak to tylko 40 zł. zaoszczędziłem no i tam mam miesiąc jeżdżenia za darmo.
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.06.2014, 20:16
Jak wygląda sprawa z kanarami w autobusie 704? Bo jeżdżę nim często i chyba na żadnego kanara się nie napotkałem. Pytam dlatego, że jest to autobus jakby zastępczy (przebudowa Ronda) i automatów w nim nie ma, a ludzie jak pytają kierowcy o bilety to też nie ma.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 14.06.2014, 20:22
Jak nie ma automatu i kierowca też nie ma to nie ma obowiązku kasowania biletów.

A to czy linia zastępcza to nie ma znaczenia - kanary może po prostu mają ją gdzieś ze względu na powyższe.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.06.2014, 20:29
Jeżdżę nim często na siłkę do Platinum i powiem Ci, że jeszcze ani razu nie spotkałem kontrolera biletów. Nie wydaję mi się zresztą, by tam kontroler biletów MPK mógł sprawdzać bilety, bo linia jest prowadzona przez zewnętrznego operatora
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 16.06.2014, 06:47
Nie ma to znaczenia, taka sama linia zastępcza jak każda inna, tylko że nie w niebieskim autobusie kanary mogą sprawdzać bilety w 704.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.08.2014, 12:19
Pytanie:
Czy jak się ma kartę na Kraków, na wszystkie linie, to czy można wyjechać 1 przystanek poza granicę Krakowa A jeśli tak to jest gdzieś ten przepis zapisany?
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.08.2014, 14:42
Nie można. Musiałbyś trafić na złotego kanara żeby Ci nie wlepił kwitu.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 11.08.2014, 17:33
Co za s....ysynstwo z tymi nowymi autobusami w ktorych sa automaty tylko na karte platnicza / komorke? Jakim prawem wymuszaja korzystanie z niebezpiecznych platnosci bezdotykowych? Co mam zgadywac przed wejsciem do autobusu czy da sie gotowka czy tylko karta?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 11.08.2014, 17:35
Hehe - ja tak we Wrocku niedawno wszedłem w gówno - akurat bez karty, wchodzę do tramwaju a tam dupa - motorniczy biletów nie ma - mówi żebym wysiadł na następnym i szukał kiosku ...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.08.2014, 19:19
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Co za s....ysynstwo z tymi nowymi autobusami w ktorych sa automaty tylko na karte platnicza / komorke? Jakim prawem wymuszaja korzystanie z niebezpiecznych platnosci bezdotykowych? Co mam zgadywac przed wejsciem do autobusu czy da sie gotowka czy tylko karta?
A gdzie cóż to za niebezpieczne środki płatności? Czy ktoś został bezdotykowo okradziony, bo jeszcze nie słyszałem?
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 11.08.2014, 19:46
Karty z funkcją bezdotykowej płatności są ubezpieczone tak więc bez spiny.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.08.2014, 19:49
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Karty z funkcją bezdotykowej płatności są ubezpieczone tak więc bez spiny.
Pół roku temu sytuacja wygladala tak:
http://niebezpiecznik.pl/post/okradl...dac-pieniedzy/

czy się zmieniła i na ile ją ubezpieczenie zmienia nie wiem.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 11.08.2014, 20:00
Ubezpieczone od momentu zgłoszenia kradzieży np.

Jak Ci ktoś wyjmie z portfela kartę o 13:00 a zadzwonisz do banku o 14:00 to wszystkie transakcje w ciągu tej godziny lecą na Twoje konto

Banki zwracają kasę za transakcje wykonane po zgłoszeniu, czyli po 14-tej.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.08.2014, 20:24
Dzięki za info
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów