The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SmutnyRomantyk
Junior Member

Od: 03.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2013, 15:55
AYALA napisał(a):Wyświetl post
za Kaczyńskiego export do Niemiec kwitł w najlepsze,bo taniej produkowaliśmy niż za Odrą.Teraz żywność mamy droższą niż w Rzeszy, więc i export siadł.Niemieckie firmy na naszym rynku też sporo zarabiają bo Polakowi płacą 25 % tego co u siebie.Same więc "zyski" mamy z tego interesu...
W 2005r Marcinkiewicz przejął władzę do lipca 2006r .W II poł. 2006r. Kaczyński przejął władzę i ustalił własny budżet i zaczęły się nie snacki i podejrzenia w koalicji. W 2007 roku już był świadomy końca rządów więc niczym innym jak prowokacjami się zajmował.
Pierwszy kryzys w jego partii to sierpień 2006 (po miesiącu premierowania) drugi lipiec 2007 ."Kryzys" 2006/7
.Pytanie: w którym okresie były te jego dobre rządy.

Cytat:
Od 1 stycznia i 1 Kwietnia 2013 r. wejdą w życie zmiany zarówno przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2011 r. Nr 177, poz. 1054, z późn. m.), zwanej dalej ustawą o VAT, jak i aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.

Zmiany te wynikają przede wszystkim z:

1) ustawy z 16 listopada 2012 r. o redukcji niektórych obciążeń administracyjnych w gospodarce (Dz. U. z 2012 r., poz. 1342), zwaną dalej ustawą deregulacyjną
Ustawa ta ma na celu wykonanie prawa Unii Europejskiej
Szczęśliwy ten co nie ma pracy ..nie musi płacić podatków a za niedługo nie będzie miał kto płacić.

Za PO idą młodzi, a poczytaj kto za Pisem się wstawił http://www.gadu-gadu.pl/pis-w-objeci...dia-maryja/240

Wole tych młodych z PO lub Palikota nawet od Milera co klikają na klawiaturze niż tych z kijami bejsbolowymi http://leonarda.salon24.pl/304278,no...isu-z-kibolami

"Walka z PiS-em to patriotyczny obowiązek"
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.03.2013, 16:08
Tak tak klakierku wszyscy wiedzą. W 2007 nawet "włatcy móch" walczyli z kaczorami

Zauważ jednak, że od tamtej pory banda komuchów pod szyldem cudaka tak sie skompromitowała, że twoje propagandowe wypociny działają w sposób odwrotny do zamierzonego.

Nie ustawaj więc w wysiłkach, hihihi...
Hej Nasz TS !!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.03.2013, 19:12
Szpen napisał(a):Wyświetl post
emj10 - daj spokój, nie przekonasz ich. chłopcy w krótkich spodenkach nie wiedzą co to podstawy ekonomii. Parafrazując podpis jednego z tutejszych propagandzistów: młodzi ludzie - stare przekonania. Tylko nie zauważyli, że te przekonania nijak pasują do kapitalizmu jaki dziś mamy. Chcieliby, aby wszyscy latali w parcianych workach, mieli po 1000 zł na miesiąc w imię solidarności i takie tam. Chcą, niech sobie latają boso jak to czują. Zagubieni i słabi są Ci chłopcy, trzeba im wybaczyć.
Skończ już tu się chłoptasiu wymądrzać, bredzić coś o "chłopcach w krótkich spodenkach" (bo pewnie niejeden z nas i starszy i zamożniejszy od Ciebie - a to przecież dla Ciebie najważniejsze).

Szpen i podstawy ekonomii... Ty na tym forum jednego posta merytorycznego nie napisałeś a o ekonomii wspominasz? Po każdym niewygodnym pytaniu znikasz (bo wiedzy w Twoim nowobogackim móżdżku nie ma, żeby odpisać i uargumentować odpowiedź), by pojawić się po czasie i wypisywać takie dyrdymały jak cytowany przez mnie wyżej bełkot.

ps. Nawet nie zauważyłeś, że emj10 ma Cię za takiego samego forumowego błazna jak Ci, którzy nie pasują do "kapitalizmu jaki dziś mamy"

SmutnyRomantyk napisał(a):Wyświetl post
...
AS82 - czy Ty naprawdę po wpisach tej osoby nie zadajesz sobie pytania, czy aby nie robi tego za pieniądze? Przecież to co wypisuje ten jegomość jest tak żenujące, że aż śmieszne I robi to na kilku stronach, nie tylko tej...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 29.03.2013 o godz. 19:57.
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.03.2013, 19:18
emj10 - daj spokój, nie przekonasz ich. chłopcy w krótkich spodenkach nie wiedzą co to podstawy ekonomii. Parafrazując podpis jednego z tutejszych propagandzistów: młodzi ludzie - stare przekonania. Tylko nie zauważyli, że te przekonania nijak pasują do kapitalizmu jaki dziś mamy. Chcieliby, aby wszyscy latali w parcianych workach, mieli po 1000 zł na miesiąc w imię solidarności i takie tam. Chcą, niech sobie latają boso jak to czują. Zagubieni i słabi są Ci chłopcy, trzeba im wybaczyć.
Mamy dzisiaj kapitalizm
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.03.2013, 20:02
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Skończ już tu się chłoptasiu wymądrzać, bredzić coś o "chłopcach w krótkich spodenkach" (bo pewnie niejeden z nas i starszy i zamożniejszy od Ciebie - a to przecież dla Ciebie najważniejsze).

Szpen i podstawy ekonomii... Ty na tym forum jednego posta merytorycznego nie napisałeś a o ekonomii wspominasz? Po każdym niewygodnym pytaniu znikasz (bo wiedzy w Twoim nowobogackim móżdżku nie ma, żeby odpisać i uargumentować odpowiedź), by pojawić się po czasie i wypisywać takie dyrdymały jak cytowany przez mnie wyżej bełkot.
ile razy i w jaki sposób mnie obrażasz pokazuje tylko jak prosty jesteś.

znikam po pytaniach? proszę Cię, na jakikolwiek postawione przeze mnie pytanie które jest niewygodnie dla odpowiadającego, macie w zwyczaju rzucać jakieś paszkwile, wyciągać jakieś bzdury czy inne pomówienia. Spójrz kilka stron wcześniej i moje posty o rozwoju kraju vs Czechy. I zobacz jak Kocur na tym wyszedł ...

ps. Nawet nie zauważyłeś, że emj10 ma Cię za takiego samego forumowego błazna jak Ci, którzy nie pasują do "kapitalizmu jaki dziś mamy"
w porównaniu do Ciebie mi wisi kto i co o mnie myśli. Chcesz robić pod publiczkę, rób to sam.

[/QUOTE]
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.03.2013, 21:02
ile razy i w jaki sposób mnie obrażasz pokazuje tylko jak prosty jesteś.

znikam po pytaniach? proszę Cię, na jakikolwiek postawione przeze mnie pytanie które jest niewygodnie dla odpowiadającego, macie w zwyczaju rzucać jakieś paszkwile, wyciągać jakieś bzdury czy inne pomówienia. Spójrz kilka stron wcześniej i moje posty o rozwoju kraju vs Czechy. I zobacz jak Kocur na tym wyszedł ...

w porównaniu do Ciebie mi wisi kto i co o mnie myśli. Chcesz robić pod publiczkę, rób to sam.
Przestań się już ośmieszać - nie chce mi się cytować Twoich postów, które rozpoczęły taki a nie inny poziom dyskusji z Tobą... Kopać w ryj nawet chciałeś - tylko, że na propozycję ustawienia się na to "kopanie" już taki hardy nie byłeś.

Jak wyszedł Kocur? Rozumiem, że wg Ciebie zmiażdżyłeś go argumentami? Naprawdę pocieszny z Ciebie osobnik...

Opowiedz nam lepiej jak tam Twoje autostrady - ups przepraszam, "przejezdność" autostrad.

ps. biedaczku - szukałeś w osobie emj10 wsparcia, a tu taki klops i teraz trzeba pisać, że wisi Ci co kto o Tobie myśli
Szpen
Senior Member

Stary 29.03.2013, 21:24
he he, ale mam ubaw jak czytam to forum.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 29.03.2013 o godz. 21:26.
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.03.2013, 21:30
he he, ale mam ubaw jak czytam to forum.
A całe forum ma polew z ciebie , romantyka itp

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.03.2013, 21:48
Ciekawe czy Schetyna dalej odpowiada za propagandę elektroniczną i za organizowanie po-wskich trolii ? Chyba im zwiekszył obroty lub kasę bo nie dość , że wysyp tych wynalazków spory to i wpisów coraz więcej . Chyba im płaca na ilość a nie na jakość
Pablo84
Senior Member

Stary 29.03.2013, 22:01

AS82 - czy Ty naprawdę po wpisach tej osoby nie zadajesz sobie pytania, czy aby nie robi tego za pieniądze? Przecież to co wypisuje ten jegomość jest tak żenujące, że aż śmieszne I robi to na kilku stronach, nie tylko tej...
Posty tego romantyka są tak komiczne i infantylne , że zastanawiam się czy to nie jest jakaś ironizowanie działań Partii PO- tak jak np facebookowy profil "młodych wykształconych".

A nawet, jeśli piszę poważnie, to robi tylko kręcią robotę wyznawanej przez siebie partii. Więc niech piszę jak najwięcej.Ja osobiście nie mam go w ignorowanych.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Szpen
Senior Member

Stary 29.03.2013, 22:16
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Chyba {...}

widzę, że powiększyłeś swój jakże obszerny zasób o nowe słowo: "chyba". Ze słowami "prawdopodobnie" oraz "wiem, ale nie powiem" może uda Ci się sklecić jakaś mądrą sentencję. Spróbuj.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.03.2013, 22:23
Sporo działo się temacie w tym kilkugodzinnym międzyczasie, gdy uduchawiałem się, ale jak widać jego specyfikacja ma to do siebie, że "nie znosi próżni". Zabieganie o czyjeś względy, bądź szukanie aprobaty i poklasku nie jest niczym nowym w moich kilkuletnich obserwacjach jednak ja z natury jestem człowiekiem wyrozumiałym dla innych i oceniam ludzi nie po tym jak zaczynają, a po tym jak kończą. Przypadki takich metamorfoz w obie strony już odnotowałem, stąd solennie przyznaję, że każdemu daję szansę - nawet tym co obiecywali swoje odejście z forum po przegraniu zakładu, a tego nie uczynili

Kończąc tematykę cen, a dokładnie wątek cukrowy, który z tego co pamiętam był już dosyć dokładnie opisywany podczas "kryzysu cukrowego" w naszym kraju to należy przypomnieć wnioski jakie wtedy wyciągano, bądź ja wyciągałem.
1. Spekulacje na polskim cukrze sięgnęły wtedy apogeum, ale nie można wykluczyć, że dalej mają miejsce.
2. Artykuły spożywcze nie mają narodowości do póki nie dochodzi do afer i nadużyć (przypadek koniny, a wcześniej wołowiny, czy mleka).
3. Kraje potężne gospodarczo takie jak Niemcy, a szczególnie ten kraj wykorzystują kraje biedniejsze (Polska) korzystając z dostępu do tanich produktów (cukier), a kraje biedniejsze nie dość, że mało co z tego mają to jeszcze za ten produkt (cukier) muszą płacić więcej, choć jest to produkt "swój".
4. W przypadku Niemiec działa jeszcze efekt skali, a także fakt, że świetnie rozbudowana logistyka największych sieci handlowych wpływa na utrzymywanie się niskich cen produktów.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.03.2013 o godz. 22:37.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.03.2013, 22:50
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Kończąc tematykę cen, a dokładnie wątek cukrowy, który z tego co pamiętam był już dosyć dokładnie opisywany podczas "kryzysu cukrowego" w naszym kraju to należy przypomnieć wnioski jakie wtedy wyciągano, bądź ja wyciągałem.
1. Spekulacje na polskim cukrze sięgnęły wtedy apogeum, ale nie można wykluczyć, że dalej mają miejsce.
2. Artykuły spożywcze nie mają narodowości do póki nie dochodzi do afer i nadużyć (przypadek koniny, a wcześniej wołowiny, czy mleka).
3. Kraje potężne gospodarczo takie jak Niemcy, a szczególnie ten kraj wykorzystują kraje biedniejsze (Polska) korzystając z dostępu do tanich produktów (cukier), a kraje biedniejsze nie dość, że mało co z tego mają to jeszcze za ten produkt (cukier) muszą płacić więcej, choć jest to produkt "swój".
4. W przypadku Niemiec działa jeszcze efekt skali, a także fakt, że świetnie rozbudowana logistyka największych sieci handlowych wpływa na utrzymywanie się niskich cen produktów.

Czyli, wyłączając wątek "spekulantów" mówiąc w skrócie: W dziadosko zarządzanym państwie obywateli wali się w rogi na każdym kroku.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.03.2013, 22:55
widzę, że powiększyłeś swój jakże obszerny zasób o nowe słowo: "chyba". Ze słowami "prawdopodobnie" oraz "wiem, ale nie powiem" może uda Ci się sklecić jakaś mądrą sentencję. Spróbuj.

Oooo rozpoznanie chyba celne bo znowu wierzga w tym samym temacie czyli płanych po-wskich trolli.
Ryży już dawno leniu..... w Sopocie a ty dalej na służbie ? Nadgodziny walisz
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 30.03.2013, 00:14
dziw bierze ze cicho o tym filmiku , kaczorowi mysle ze poswieciliby za takie cuś przynajmniej , kropke nad i , i co z ta polska , moze nawet szklo kontaktowe ?

https://www.youtube.com/watch?v=99F2ZFt6-aw
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.03.2013, 00:30
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Czyli, wyłączając wątek "spekulantów" mówiąc w skrócie: W dziadosko zarządzanym państwie obywateli wali się w rogi na każdym kroku.
W końcu jakoś rasa panów musi żyć na odpowiednim poziomie, a gnojenie plebsu to idealny do tego instrument

Noc zapadła, więc pora szykować się do drogi. Pogoda nie nastraja niestety do świątecznych wyjazdów tego roku (chyba się komuś święta poprzestawiały). No nic trzeba się pomodlić w intencji podróżnych ze wczorajszej modlitwy powszechnej i do przodu. Wesołego Alleluja.
SmutnyRomantyk
Junior Member

Od: 03.2013

Stary 30.03.2013, 13:36
Z jego krótkich rządów(Kaczyńskiego) pamiętam jedynie afery z koalicjantami . Przekręty, prowokacje jak pozbyć się Leppera jak przejąć jego elektorat. Taśmy Beger Posłanka Samoobrony Renata Beger nagrała, jak politycy PiS obiecują jej posady i pomoc finansową . Agenta Tomka i prowokacja Sawickiej, Doktora G, (cdn.)
Kolumbus
Senior Member

Stary 30.03.2013, 13:43
są na pokładzie mody?ludzie zbanujcie tego bota-idiote, dalej przekleja te same posty z innych forów

http://peb.pl/polityka-i-spo-eczenst...u-ktory-2.html
piekna zaba w podpisie

Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.03.2013, 13:47
SmutnyRomantyk napisał(a):Wyświetl post
Z jego krótkich rządów(Kaczyńskiego) pamiętam jedynie afery z koalicjantami . Przekręty, prowokacje jak pozbyć się Leppera jak przejąć jego elektorat. Taśmy Beger Posłanka Samoobrony Renata Beger nagrała, jak politycy PiS obiecują jej posady i pomoc finansową . Agenta Tomka i prowokacja Sawickiej, Doktora G, (cdn.)
http://www.youtube.com/watch?v=1TAzzM33uN0 12345678910
...And Justice For All
Pablo84
Senior Member

Stary 30.03.2013, 13:55
EE tam. Niech pisze- jest zabawniej.

http://markd.pl/afery-po/

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
hunter
Senior Member

Stary 30.03.2013, 14:15
Cytat:
Oświadczenie w sprawie publikacji Dziennika Cotygodniowego "Nie"

W związku z publikacją Dziennika Cotygodniowego "Nie" pod tytułem "Tusk na podsłuchu" informujemy, że przytoczone w artykule rozmowy (m.in. pomiędzy D. Tuskiem, a G. Schetyna, R. Koseckim i A. Kwaśniewskim) nie miały miejsca. Publikacja jest przykładem rażącego kłamstwa i nierzetelności dziennikarskiej. W związku z artykułem podjęte zostaną odpowiednie kroki prawne. Przedstawicieli pozostałych mediów prosimy o niepowielanie tych nieprawdziwych informacji.
ze strony KPRM

Szczególnie rozbawił mnie fragment podkreślony.

No to w sądzie kolejne taśmy prawdy
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 30.03.2013, 14:52
Dajcież spokój, nagle "nie" plugawiec dwa razy większy od gw stał się wiarygodny, bo napisał coś zlego o tusku...

Te dialogi były od początku podejrzane. A dwa czemu najpierw nie wrzucili wersji audio, tylko wersje txt?
hunter napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie rozbawił mnie fragment podkreślony.
A cóż tu śmiesznego jest? Jeśli to rzeczywiście kłamstwo, to reakcja mnie nie dziwi...
Ddf
hunter
Senior Member

Stary 30.03.2013, 14:59
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Dajcież spokój, nagle "nie" plugawiec dwa razy większy od gw stał się wiarygodny, bo napisał coś zlego o tusku...

Te dialogi były od początku podejrzane. A dwa czemu najpierw nie wrzucili wersji audio, tylko wersje txt?
A cóż tu śmiesznego jest? Jeśli to rzeczywiście kłamstwo, to reakcja mnie nie dziwi...
Szczerze? Dla mnie to usilna próba wyciszenia tematu zanim jeszcze w ogóle ruszył. Nie zdziwiłbym się jakby poszły także korespondencje do największych redakcji.

Lewaki z "Nie" twierdzą, że nagrania mają. Życie zweryfikuje wszystko.
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 30.03.2013, 15:02
hunter napisał(a):Wyświetl post
Szczerze? Dla mnie to usilna próba wyciszenia tematu zanim jeszcze w ogóle ruszył. Nie zdziwiłbym się jakby poszły także korespondencje do największych redakcji.

Lewaki z "Nie" twierdzą, że nagrania mają. Życie zweryfikuje wszystko.
Gdyby mieli te nagrania i wrzucili je od razu na yt to byłaby afera jak ...., "nie" byłoby na pierwszych stronach gazet jeszcze wiele dni, czy tygodni...

A tak to opcje są dwie:
- nagrań nie ma
- nagrania są, ale urban próbuje coś ugrać u tuska. i jak mu się uda, to zrobi z tego żart prima aprilisowy, a jak nie to puści taśmy w obieg...

ale bardziej bym przystawał przy tej pierwszej opcji.
Ddf
hunter
Senior Member

Stary 30.03.2013, 15:38
Pani Katarzyna Tusk, córka pana premiera, rzuca kasą na prawo i lewo, a w obliczu postawionych pytań zaczyna straszyć...

http://pressmix.eu/index.php/2013/03...-dziennikarzy/
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.03.2013, 15:38
Żadnych nagrań nie ma, wszystko to jest zmyślone.

Blog J.Urbana: http://jerzyurban.blog.pl/2013/03/30/urban-tuskowi/
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 30.03.2013, 15:42
Nie wiem czy to się nadaje do tematu politycznego, ale w sumie to poseł jest:

http://webcache.googleusercontent.com/s ... biektywie/
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.03.2013, 16:02
AS82 pewnie wniebowzięty

ps. ale następnym razem informuj co wrzucasz, jadłem akurat.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 30.03.2013 o godz. 16:05.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.03.2013, 19:51
ciekawe na ile sa powazne groźby Korei Płn. z uzyciem broni atomowej ?
http://konflikty.wp.pl/kat,107154,ti...wiadomosc.html

dzis bede spał w garażu a raczej w piwnicy, to dobry schron, mam szczaw i mirabelki, więc jakoś przezyje
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.03.2013 o godz. 19:56.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.03.2013, 20:22
O ile pamiętam Korea nie ma rakiet zdolnych przenieść głowice na taką odległość - mogą postrzelać do Japonii i na południe jak chcą mieć pod nosem rozpierduchę.

Tu akurat możemy spać spokojnie - dopóki ktoś nie wpadnie na super pomysł wysłania naszych chłopców tam "w imię demokracji".
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów