|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Też moje pierwsze skojarzenie to był "Prima Aprilis" , no ale kto wie. PO tamtych politykach można się spodziewać wszystkiego.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Żywność droższa niż w Rzeszy? A to ciekawe, bo ten sam koszyk zakupów jest droższy o 20-30%. Jak dowalę mięsa to nawet 100%.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zgodzę się. Nie wiem jak w Hamburgu, ale we Fraknkurcie w drogim Tegucie, część żywności miała praktycznie takie same ceny - droższe faktycznie było mięso, ale z kolei chemia i słodycze, były o wiele tańsze.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
http://www.sfora.pl/Kolejna-afera-mi...dline-a53920/3
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.03.2013 o godz. 13:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie muszę wałkować tego tematu, bo wiem jakie są ceny w Hamburgu, Berlinie, Warszawie, Opocznie, Wołominie, Oslo, Paryżu, czy Londynie, bo tam robiłem zakupy (nie tylko papierosy, czy alkohol) w ostatnich tygodniach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
W tym przypadku to chyba robisz to bezinteresownie, to można poznać . |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Cytat:
Nie przeraża was wizja że z Rosjanami żylibyśmy w takich stosunkach ( przez Smoleńsk.) jak dwie Koree, |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
||
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||
![]() Cytat:
AS82 napisał(a):
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() Czyli żarcie dla Niemca w Niemczech jest droższe niż dla Polaka w Polsce czy tańsze. Skoro wiesz to nie bajeruj tylko powiedz prawdę.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.03.2013 o godz. 14:21.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
No jak to Drozd - za nami jest jeszcze Rumunia - czyli jest zajebiście
![]() ![]() a teraz specjalnie dla emj - dodam że z jedynej i słusznej gazietki ;P Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Skąd mam wiedzieć co wtedy, w głowie im ani ludziom nie siedzę. Zakładam, że w kraju o wysoko rozwiniętych standardach demokracji nastąpił by co najmniej spory spadek notowań, a i głosy o usunięciu z życia publicznego byłyby zapewne na tyle mocne, że mogłyby do tego doprowadzić. Jak dla mnie, to wciąż pachnie ściemą na kilometr ; )
Ostatnio edytowane przez Mareq : 29.03.2013 o godz. 14:47.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przerażające jest to, że czasami taniej.
Ale jak zwykle się migasz ... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a jak jest dla Polaka zarabiającego niemieckie euro-fenigi w Niemczech? proste pytanie - prosta odpowiedz
emj pokaz ze masz jaja ( oczywiscie nie tak jak ania g) i odpowiedz konkretnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie migam się tylko odechciewa mi się zwyczajnie powtarzania tych samych kwestii po raz wtóry.
Normalną sprawą jest, że życie w Berlinie, Hamburgu, Monachium, Londynie, Wiedniu i wielu, wielu innych miastach europejskich jest wygodniejsze, bezpieczniejsze i czasem o dziwo "tańsze" niż ma to miejsce w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, czy Gdańsku. Takie życie i nic na to nie poradzimy. Wtórną kwestią jest natomiast powtarzanie tych wyświechtanych regułek, czy statystyk, które zaprezentował chociażby Kocur, gdzie na podstawie danych Eurostatu (nie tylko, gdyż są to również niepewne patrząc na gwiazdki przy kilku państwach) konfiguruje się tak miejsce Polski, aby wypadało tuż za Rumunią, czyli na drugimi miejscu od końca. Zabawne jest to i doskonale wiedzą o tym statystycy, że wystarczyłoby uporządkować dane wg. gospodarstw jednoosobowych, albo szacunkowej wartości wydatków na najem (druga i trzecia kolumna), a Polska przesunęłaby się odpowiednio na miejsce 22 na 34 (14 od końca) i na miejsce 20 na 31 ze względu na "brak danych" przy trzech pozycjach (11 od końca). Cały urok statystyki. Niższych niektórych cen w tych samych niemieckich dyskontach, czy sieciach handlowych w Niemczech nie zamierzam w żaden sposób bronić, gdyż sam o tym piszę, ale oczywiście tego nie zauważa się, ale zauważa fakt, że kwestionuję jakoby ceny w Polsce były generalnie wyższe niż w krajach ościennych bez patrzenia na zarobki. Kwestionowany fakt podważają jednak realia, które pokazuje chociażby okres przedświąteczny, gdzie z Litwy, Czech, Słowacji, Białorusi, Rosji, Ukrainy, czy Niemiec ciągnie sznur samochodów do Polski, a w drugą stronę jakoś nie widać, aby Polacy rzucili się w wir zakupów i odwiedzali Svidnik, czy Schwedt. Nie te czasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A takich historii jak z cukrem jest dużo więcej. Powinniśmy sie cieszyć bo w Rumunii jest gorzej? Czy może ustalić kto za taką sytuację odpowiada. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
O widze ze forumowi patrioci znow imaja sie ulubionego zajecia; pokazac w jakiej dupie jest Polska.
To ja, bez zadnych ceregieli spytam sie; czy z Kaczynskim Polska w tych tabelkach i statystykach wypadalaby mniej gownianie? Prosze o odpowiedz z argumentacja. P.S Pytanie nie jest skierowane do Drozda, bo po nim mozna sie spodziewac wszystkiego tylko nie argumentacji, takiej wlasnej argumentacji. To leming. -------------------------------- No i kolejna rzecz; czym wedlug Was Polacy roznia sie od Niemcow, Japonczykow czy Koreanczykow (z poludnia). Kraje te po II wojnie swiatowej mialy okres oszalamiajacego wzrostu. My nie, bez perspektyw na takowy takze. Wielu pewnie powie ze politycy winni. A moze jest tak ze my, Polacy znaczy, nie jestesmy tak zaradnym narodem jak nam sie wydaje? Wbrew temu co chca przekazac Ci od mamy gory, mamy morze, pracujemy duzo! Think about.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 29.03.2013 o godz. 16:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
emj10 - daj spokój, nie przekonasz ich. chłopcy w krótkich spodenkach nie wiedzą co to podstawy ekonomii. Parafrazując podpis jednego z tutejszych propagandzistów: młodzi ludzie - stare przekonania. Tylko nie zauważyli, że te przekonania nijak pasują do kapitalizmu jaki dziś mamy. Chcieliby, aby wszyscy latali w parcianych workach, mieli po 1000 zł na miesiąc w imię solidarności i takie tam. Chcą, niech sobie latają boso jak to czują. Zagubieni i słabi są Ci chłopcy, trzeba im wybaczyć.
|
|
|