The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2013, 23:22
wszyscy zagrali dno totalne ale Obraniak przeszedł sam siebie.Tak żenujących występów w kadrze od dłuższego czasu nie miał nawet Rasiak
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 22.03.2013, 23:25
Drozd
Cytat:
Nie ważne jaki mecz zagrał Łukasik.
LOL. Chlopie co post to intelektualna kompromitacja. Nigdy nie masz dosc?

P.S
Nie wazne jak zagral Obraniak, wazne ze ma doswiadczenie!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.03.2013, 23:56
ło zesz

co o bylo

zenada i tragedia na trybunach

na boisku? jeszcze gorzej ,nizej niz rów mariański.

a wypowiedzi tych " plkarzy" ze Ukraincy ich zaskoczyli ,bo bardzeij chcieli to poprostu skandal.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.03.2013, 00:18
Tak na szybko:

1. Szybko stracona bramka ustawiła mecz. (wedle teorii gargułowskiej to trzecia bramka ustawiła mecz)
2. Zabrakło koncetracji.
3. Trzeba ten mecz przeanalizować i wyciągnąć wnioski na przyszłość.
4. Ukraińcy zaskoczyli nas agresywną grą.
5. Jeszcze nie wszystko stracone, a dzisiejsza porażka będzie cennym doświadczeniem.

O czymś zapomniałem?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.03.2013, 01:04
Nie czarujmy się, na cuda nie liczyłem, po prostu na przyzwoity mecz, a co to było?
Kiedy oglądałem konferencje po meczu i Fornalika, to żal mi go było. Nie wiem, czy my jesteśmy tak słabi, czy o co chodzi? Trzy ofensywne zmiany, a żaden z wchodzących nic nie pokazał, czułem się jakbym pierwszy raz tych zawodników oglądał... Może nie są to wirtuozi futbolu (jako cała drużyna), ale mało piłki przez tą zimę i człowiek liczył na coś więcej... Dzisiaj, to chyba był taki dzień, że kto by nie zagrał, to i tak byłoby kiepsko...
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.03.2013, 01:08
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Tak na szybko:

1. Szybko stracona bramka ustawiła mecz. (wedle teorii gargułowskiej to trzecia bramka ustawiła mecz)
2. Zabrakło koncetracji.
3. Trzeba ten mecz przeanalizować i wyciągnąć wnioski na przyszłość.
4. Ukraińcy zaskoczyli nas agresywną grą.
5. Jeszcze nie wszystko stracone, a dzisiejsza porażka będzie cennym doświadczeniem.

O czymś zapomniałem?
1. Chyba dwie bramki.
2. Czyja wina?
3. Jak każdy.
4. A czym mieli zaskoczyć? "pacyfistyczną grą"?
5. Każdy w....... jest nowym doświadczeniem, tylko kiedyś zębów zabraknie.

Zapomniałeś o tym, że naszej reprezentacji zabrakło: taktyki, kreatywności i (o zgrozo) ambicji.
Gówno można pomalować na róż, ale dalej będzie je..ć.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 23.03.2013 o godz. 01:16.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.03.2013, 01:08
Zapomniałem dodać, że główny sędziował na poziomie ekstraklasy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.03.2013, 01:36
Druga połowa bez historii, a co do pierwszej to naprawdę jest sztuką żeby cisnąć przez 40 minut i stracić 3 bramki.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.03.2013, 01:56
Gra obronna wołała o pomstę do nieba. Formacja gorsza niż w Wiśle - poważnie. Tu przynajmniej od pewnego czasu cała drużyna próbuje jako tako wspierać defensorów, A w reprezentacji nie dość, że wszyscy po kolei gubią krycie, to jeszcze dodatkowo w tej linii grają takie tuzy jak Boenisch czy Wasilewski (który nie pamiętam, kiedy ostatni raz zagrał przyzwoity mecz).

Sędzia - pepik. Nie wiem, jakim cudem Ukraińcy dograli ten mecz w jedenastu, ale już w pierwszej połowie któryś z nich powinien wylecieć z boiska za drugie żółtko. Facet kartkował totalnie bez ładu i składu, co było jak najbardziej na rękę naszym dzisiejszym rywalom. A już totalną parodią była żółta dla Łukasika za dotknięcie przeciwnika, który się zaczął fochować i jojczeć jak paniusia, że jej ktoś nadepnął na odcisk...

Fornalik udupił zespół kretyńskimi zmianami. Wpuszcza Koseckiego, który nadaje się wyłącznie do kontrataków, a wiadomym było, że będziemy zmuszeni męczyć bułę atakami pozycyjnymi. Później wchodzi Obraniak, który w drużynie narodowej klasycznie gra padlinę (a jakby tego było mało mentalnie gość jest już urobiony ciągłymi prasowymi pociskami). Ostatnia roszada, kiedy przez całą drugą połowę widać, że nie mamy środka pola - wbiega Teodorczyk. Napastnik... WTF? Miał on w ogóle więcej niż raz czy dwa piłkę przy nodze?

I ostatnia rzecz. Cała śmietanka z El Presidente, Donaldem oraz Starym Koseckim na trybunach. Istna wiisienka na torcie.

Ale i tak najlepsze podsumowanie meczu podesłał mi znajomy(*):
http://img2.demotywatoryfb.pl/upload...zxpfr5_600.jpg

(*)Rozwiązanie zagadki:
http://i.wp.pl/a/f/png/29972/kosecki_wywiad_500yt.png
Ostatnio edytowane przez enzo : 23.03.2013 o godz. 01:59.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Stary 23.03.2013, 02:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałem dodać, że główny sędziował na poziomie ekstraklasy.
Skąd te wnioski?
Według mojej opinii wszystkie kartki były słuszne. (Zero karnych).
Sędziowanie na najwyższym poziomie.
Rozwijając: dużo gwizdał, ale taki styl "gwizdowania". Jednak wg mnie po równo.
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.03.2013, 02:42
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Skąd te wnioski?
Bez jaj. Ukraińcy powinni kończyć pierwszą połowę w dziesiątkę. Sędziował jak skończony kretyn.

Jeśli normą byłoby takie sędziowanie (nie rozumiem co niby ma oznaczać "styl" w tym kontekście), to piłka nożna straciłaby sens. Przeciwnik wyprowadza kontrę? Od razu fauluj, i tak nie dostaniesz żółtka. Są blisko twojej bramki? Atak na kolano, niech wiedzą z kim zadzierają.

Ale z ekstraklasą to był żart. Nawet tu takie gwizdanie to byłaby kompromitacja. Główny był żałosny.
O dziwo - boczni dawali radę. Wszystkie nasze spalone OK, Ukraińców nie pamiętam, ale chyba nie mieli w ogóle (co ma sens, skoro mogli wbiegać z piłka w nasze pole karne).

Nie twierdzę, że przegraliśmy przez sędziego, tylko, że był on zwyczajnie tragicznie słaby. Ukraińcy mogli robić totalną wycinkę w każdej akcji nawet mając na koncie żółtą kartkę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.03.2013 o godz. 02:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Stary 23.03.2013, 02:47
Bez jaj. Ukraińcy powinni kończyć pierwszą połowę w dziesiątkę. Sędziował jak skończony kretyn.

Jeśli normą byłoby takie sędziowanie (nie rozumiem co niby ma oznaczać "styl" w tym kontekście), to piłka nożna straciłaby sens. Przeciwnik wyprowadza kontrę? Od razu fauluj, i tak nie dostaniesz żółtka. Są blisko twojej bramki? Atak na kolano, niech wiedzą z kim zadzierają.

Ale z ekstraklasą to był żart. Nawet tu takie gwizdanie to byłaby kompromitacja. Główny był żałosny.
O dziwo - boczni dawali radę. Wszystkie nasze spalone OK, Ukraińców nie pamiętam, ale chyba nie mieli w ogóle (co ma sens, skoro mogli wbiegać z piłka w nasze pole karne).

Nie twierdzę, że przegraliśmy przez sędziego, tylko, że był on zwyczajnie żałosny. Ukraińcy mogli robić totalną wycinkę w każdej akcji nawet mając na koncie żółtą kartkę.
hmm. Wiem, że to czasochłonne, ale dasz radę podać link do sytuacji?
Wg mnie gwizdał równo.

edit.
co ja zauważyłem. Podstawy podstaw. Polacy jadą z kontratakiem, jeszcze ich połowa - faul - może być rzut bezpośredni lub rz.bz. z żółtą kartką, to maksimum. Ale to zależy od sytuacji i oceny sędziego. Za połową przerwanie to już jest żółtko. (rozwijającej się sytuacji). Dużo zalęzy od wyczucia sedzięgo.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 23.03.2013 o godz. 02:55.
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.03.2013, 02:59
hmm. Wiem, że to czasochłonne, ale dasz radę podać link do sytuacji?
Wg mnie gwizdał równo.
Ciężka sprawa.
W pierwszej połowie Ukraińcy zaliczyli kilka ostrych ataków, w tym jeden na wysokości kolana. Do tego doszła masa "drobnych", przerywających akcje. Wiele z nich było dziełem Rotana, który miał już żółtą kartkę. Wyglądało to tak, jakby paradoksalnie dawała mu ona immunitet, bo sędzia bał się dać mu kolejną.

Nie usprawiedliwiam naszych, ale pozwalanie na bezkarne przerywanie każdej akcji (nawet kontr) faulem nie jest moim zdaniem dobrym sędziowaniem.

EDIT: IMHO Ukraińcy szybko go wyczuli i wiedzieli, że mogą bezkarnie grać faul.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.03.2013 o godz. 03:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Stary 23.03.2013, 03:30
Ciężka sprawa.
W pierwszej połowie Ukraińcy zaliczyli kilka ostrych ataków, w tym jeden na wysokości kolana. Do tego doszła masa "drobnych", przerywających akcje. Wiele z nich było dziełem Rotana, który miał już żółtą kartkę. Wyglądało to tak, jakby paradoksalnie dawała mu ona immunitet, bo sędzia bał się dać mu kolejną.

Nie usprawiedliwiam naszych, ale pozwalanie na bezkarne przerywanie każdej akcji (nawet kontr) faulem nie jest moim zdaniem dobrym sędziowaniem.

EDIT: IMHO Ukraińcy szybko go wyczuli i wiedzieli, że mogą bezkarnie grać faul.
Odrzucam.
Ukraińcy wyczuli to, że nie gramy na "faul". Tyle.
Każdy faul na Polakach, a żółtka dla Ukraińców były uzasadnione.

Zależy od faulu. Możesz fauować razy trzy - zero żółtych. możesz sfaulować pierwszy raz..żółta. Zależy od wyczucia sędziego i sytuacji boiskowej.
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 23.03.2013, 03:59
Wg. mnie sedzia pier..nal sie solidnie co najmniej w trzech sytuacjach :

1.Tuz zanim Lukasik dostal zoltko, przy linii autowej widac bylo jak spozniony Ukrainiec tnie Rybusa rowno z trawa. Zolc murowana, ale ze nie zaserwowano powtorki, pewnie malo kto to zauwazyl.

2. Faul na Blaszczykowskim to jak dla mnie minimum zolta kartka. Sedzia decyduje sie jedynie odgwizdac rzut wolny.

3.Rotan na druga zolta zasluzyl juz sama iloscia przewinien, choc nadmierna ostrosc w grze tez go do tego kwalifikowala.

Do tego nie zdziwilbym sie, gdyby jakis inny sedzia za wysadzenie wslizgiem Lukasika z butow, wlepil delikwentowi czerwien zamiast zoltka.
Zeby byc sprawiedliwym, musze napomniec, ze w drugiej polowie ze dwa razy widzialem zwijajacych sie z bolu Ukraincow, ale jakos poprzedzajacych to starc nie kojarze. O ile nie byly to symulki, to bardzo mozliwe ze i komus z naszego obozu upieklo sie u arbitra.
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 23.03.2013, 07:50
Masakra to co się działo na trybunach. Właśnie lecze kaca po tym pseudo meczo wyjeździe.185 zeta za takie coś to dramat.Trybuny wogóle nie istniały. obok Ukraińcy fajnie się bawlili.Ktoś tam próbuje motywować do dopingu ale masakra ogólnie, San Marino sobie już daruje.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 23.03.2013, 08:40
Przecież wiadomo już od dawna, że u siebie odpuściliśmy doping na kadrze, jeszcze tylko na wyjazdy niektórzy jeżdżą, więc nie wiem czego się spodziewałeś ?

Nie ma kiboli to nie ma goli
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.03.2013, 08:47
"Farbowane lisy" to polskie pseudo talenty jednak nosem wciągają. Łukasiki, Teodorczyki, Rybusy, Koseckie, matko jedyna... to są reprezentanci? Z resztą Majewski też pokazał, że Championship to jednak ciut niższy poziom niż "internaszynal lewel".
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.03.2013, 09:36
Skąd te wnioski?
Według mojej opinii wszystkie kartki były słuszne. (zero karnych).
Sędziowanie na najwyższym poziomie.
Rozwijając: dużo gwizdał, ale taki styl "gwizdowania". Jednak wg mnie po równo.
pod koniec meczu to był moim zdaniem ewidentny karny dla Ukraińców i skończyłoby sie na 1-4
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.03.2013, 10:39
Strasznie smutne jest to, że w pierwszym składzie reprezentacji Polski gra taki Łukasik. Takiemu to można zadac sakramentalne pytanie Patryka Maleckiego, co gość grał to kryminał. Tak samo Teodorczyk niejaki. Wcisnal osiem bramek i już gra w kadrze, a jest tak słaby ze szkoda nawet mówić. Gwiazdor z Borussii znikl na 90 minut, Rybus z Koseckim podobny poziom zenady, obrona dramat.

Najważniejsze że Komor po meczu byl zadowolony
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 23.03.2013, 10:59
Nie ma co jeździć po poszczególnych zawodnikach bo wszyscy bez wyjątku zagrali PIACH.
Szkoda tylko, że w pierwszym składzie reprezentacji grają zawodnicy, którzy od kilkunastu spotkań siedzą na ławie w klubie, bądź nie mieszczą się w meczowej osiemnastce- to jest dopiero skandal.
Do końca eliminacji powinna grać młodzież i zgrywać się z myślą o następnych.
W tym składzie osobowym już nigdzie nie zajedziemy.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.03.2013, 11:00
Akcja meczu - gdy Szpaku mówił, że WF rozważał wystawienie Komorowskiego za Glika, a realizator pokazał szanownego prezydenta

A odnosząc się już do samego spotkania, to jestem skłonna przychylić się do wolfy'ego - ten sędzia był tragiczny. I nie chodzi mi teraz o zrzucanie winy na niego, bo nawet jakbyśmy wygrali, to podtrzymałabym to zdanie. Większość tego, co on gwizdał się w ogóle nie kwalifikowała na przewinienie. A z kolei gdy któryś z Ukraińców wjechał sankami bodajże w Łukasika, to nawet żółtej nie dostał. Nie mówiąc już o atak na kolano Kuby.

Występ Polaków był żenująco słaby, ale kibice lepiej się nie zachowali. Najchętniej szybko zapomniałabym o tej kompromitacji, dlatego mam nadzieję, że piłkarze w meczu z San Marino zrobią trochę lepsze wrażenie.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 23.03.2013, 11:13
Oni nie mają robić wrażenia.. a jeśli nawet to nie z San Marino.
Mają zdobywać pkt z drużynami pokroju Ukrainy, która nie oszukujmy się- jest mocno przeciętna.
Zresztą cała grupa jest przeciętna i gdyby ta drużyna była w sensownym zestawieniu i formie, to spokojnie drugie miejsce w zasięgu.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 23.03.2013, 11:24
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 23.03.2013, 11:25
ja tylko mam nadzieje ze trener od WueFu nei wystawi Lewandowskiego na mecz z San marino na przelamanie
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.03.2013, 11:26
Mówi się że zespół buduje się od tyłu, a nasi obrońcy grali wczoraj jak totalni amatorzy. KAŻDA jedna akcja Ukraińców była bramkową. Coś mi się wydaje że Głowa z Żewłakiem w porównaniu do Glika z Wasylem to ultra wymiatacze. A ten niemiaszek na lewej obronie to już kompletna parodia i kpina z rozgrywek na poziomie międzynarodowym. Jakim cudem on gra w Bayerze!?

Pan Gwiazdor, najlepszy napastnik wszechświata jak zwykle gówno tej reprezentacji dał, cała nasza gra ofensywna zaczynała i kończyła się na Błaszczykowskim i to w zasadzie wszystko co o tym meczu można napisać.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.03.2013, 11:32
enzo napisał(a):Wyświetl post

Ale i tak najlepsze podsumowanie meczu podesłał mi znajomy(*):
http://img2.demotywatoryfb.pl/upload...96_zxpfr5_600.

Chyba pierwszy link jaki odpalilem nie wiedząc co jest pod spodem i widzę gołą spasioną dupę Koseckiego.

W połączeniu z wczorajsza padaką to już kompletna trauma.

Dzięki Enzo
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.03.2013, 11:37
Można jeździc że został wystawiony ten a nie tamten, ale to bez znaczenia wynik byłby ten sam. Jestem ciekaw ile to juz meczy odkąd Smuda przeją kadrę nie potrafimy wygrać z finalistami Euro 2012. Smuda dobił licznik do kilkunastu bodaj Fornalik dodał trzy kolejne (Anglia, Irlandia, Ukraina). To jest dramat. Autentycznie sądzę że jest to najgorsza kadra jaką oglądałem na żywo. Mój rocznik to 86.

No i Fornalik, którry juz właściwie przegrał eliminacje, bo ostatnie mecze na Ukrainie i w Anglii. Zaraz pewnie będzie podnieta po San Marino jak wtedy gdy 12 goli im wbiliśmy. Ta kadra wygląda wręcz przerażająco taktycznie. Takiego Jarmolenke to nawet ja miałem rozpracowanego bo widziałem go kilka razy i wiedziałem że na prawym skrzydle lubi wejść do środka i uderzyć, a strzał ma bardzo dobry. I co się dzieje szok właśnie to robi w pierwszej akcji i gol.

Pisałem juz że Fornalik nigdy nie prowadził drużyny w poważnym meczu. Najpoważniejsze mecze to z Austrią Wiedeń, która była słabiutka i zlała jego Ruch niemiłosiernie.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 23.03.2013, 11:55
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
cała nasza gra ofensywna zaczynała i kończyła się na Błaszczykowskim i to w zasadzie wszystko co o tym meczu można napisać.
Dokładnie. Jeden Kuba zagrał poprawnie. O reszcie nie ma co mówić nawet.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 23.03.2013, 13:08
Jako kibic wieloletni polskiej piłki klubowej czy narodowej, dawno temu wybilem sobie z głowy jakiekolwiek analizy tej permanentnej kompromitacji narodowej czy klubowej. Gdybym nie widział na własne oczy meczów kadry Górskiego czy sławetny, pólfinałowy rzut monetą Górnika, to bym nie uwierzył że Polacy jednak potrafią być takimi jak inne narody.

Ale kto jest winny tej kilkudziesięcioletniej żenady ?

Tlumaczono to brakiem boisk, infrastruktury, pieniędzy i zdrowia a nawet prawdziwych lub kompetentnych Polaków w kadrze czy PZPN, itp. Spełniono większość owych życzeń i nihil novi sub sole.

Nie ma innego wyjscia, jak drastyczne kroki, w postaci włoskiego strajku mas na stadionach, ale to jest niewykonalne w polskim wydaniu i niestety nie doczekamy raczej nigdy naprawy piłkarskiej Rzeczypospolitej i nie tylko. Janusze i kumaci nam to gwarantują swoją w/g nich dobrze rozumianą postawą obywatelsko-patrioytyczną, a dziennikarze nam to ładnie oprawią w różowe okulary, zgodnie z ich kompetencjami.

Do usłyszenia przy kolejnej kompromitacji.
Ostatnio edytowane przez kot : 23.03.2013 o godz. 13:20.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów