The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matt84
Junior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2012, 13:04
A kojarzycie coś takiego? www.andrino.pl

Cytat:
Cyfrowa Platforma Multimedialna to:
FILMY - ponad 500 zawsze darmowych hitów kinowych polskich i zagranicznych, bajek oraz seriali udostępnianych w systemie wideo na żądanie (VOD),
GRY - ponad 100 darmowych hitowych gier na ekranie Twojego telewizora,
TELEWIZJA - darmowe cyfrowe kanały telewizyjne naziemne (DVB-T) oraz internetowe (IPTV).
Fajna opcja, bo można na ekranie telewizora grać i instalować sobie np. gry na Androida.
Odpowiedz cytując
kozi
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 19.03.2012, 14:03
Amptiq napisał(a):Wyświetl post
Znalazłem coś takiego: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...i-hurt/3961454
W tej antenie jest kawałek druta + ładna obudowa i 70zł kosztuje za taką kasę w dipolu kupisz porządną antenę, czy koniecznie musi być pokojowa ?
Nie wiem jakie masz warunki odbiorcze ale możesz mieć problem z odbiorem kanał 48 na takiej pokojówce.

Dipola masz na Ciepłowniczej bodajże po prawej stronie zaraz za bramą od Elektrociepłowni.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.03.2012, 18:37
na allegro od 37,99 z przesylka znajdziesz za 59
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.05.2012, 17:08
Wczoraj został włączony kolejny multiplex na Chorągwicy. MUX1 ma duble kanałów TVP1, TVP2, TVP Info, do tego kilka durnych programów jak Eska TV, ATM rozrywa, jakies tam disco polo i jeszcze jeden głupi kanał.

Krótko mówiąc, jeżeli ktos nie potrzebuje tych kanałów niech się nie przejmuje poki co. Dopiero jak wejdzie TVP HD przed Euro to będzie warto na nowo zaprogramowac TV.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 09.05.2012, 19:39
doszlo jeszcze POLO TV i TTV
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.05.2012, 17:19
Od 1.06. TVP1 i TVP2 w HD za darmo w telewizji naziemnej.

BTW. Ma ktoś do czynienia z dekoderkiem na usb MediaTech MT4163 i MT4167? Jakies opinie?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 04.06.2012, 22:09
Euro się zbliża a TVP uruchomiła już TVP 1 i 2 w jakości HD. Każdy z tych programów jest na innym MUX wiec jak ktoś ma w zwykłej jakości a ma wszystkie trzy muxy dostępne to należy poszukać tego z jakością HD
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.06.2012, 08:57
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Euro się zbliża a TVP uruchomiła już TVP 1 i 2 w jakości HD. Każdy z tych programów jest na innym MUX wiec jak ktoś ma w zwykłej jakości a ma wszystkie trzy muxy dostępne to należy poszukać tego z jakością HD
wyszukiwałem wczoraj jednak tylko tvp 1 hd znalazło.

od kiedy mają uruchomić 3 mux z Chorągwicy?
I
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.06.2012, 09:30
U mnie samo znalazło dokładnie 31 maja ale tylko TVP1 w HD... " dwójka " idzie jeszcze tylko cyfrowa...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.06.2012, 10:07
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
doszlo jeszcze POLO TV i TTV

Noo niezły wypas .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 05.06.2012, 16:52
Oba programy są już w jakości HD od 1. czerwca. Dwójka leci na MUX3 ale ma tylko 2kW mocy więc cięzko bedzie go znaleźć osobom które mieszkaja daleko od Chorągwicy wiec polecam skanowanie ręczne na 48. kanale.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 06.06.2012, 14:46
a jak rząd ma zamiar wybrnąć z sytuacji kiedy w 2013 zostanie wyłączony sygnał analogowy a będą miejsca gdzie sygnał cyfrowy nie dochodzi? zrekompensują to jakoś ludziom?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.07.2012, 15:43
Może nie do końca "naziemna" ale tutaj też wrzucę pytanie moje a nóż widelec ktoś używa:

Zbieram opinię o internecie a przede wszystkim TV dostarczanej przez ISTS - czyli w sumie to Netia

Cenowo jest rewelacyjnie - pytanie o jakość usług i ogólnie współpracę z nimi jak coś padnie?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.07.2012, 15:53
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
a jak rząd ma zamiar wybrnąć z sytuacji kiedy w 2013 zostanie wyłączony sygnał analogowy a będą miejsca gdzie sygnał cyfrowy nie dochodzi? zrekompensują to jakoś ludziom?
Oczywiście, przecież taki rewelacyjny rząd nie mógł o tym nie pomyśleć.

Pewnie będą dopłacać do satelity, ale tylko kupionej u zaprzyjaźnionego biznesmena .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.07.2012, 23:18
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Pewnie będą dopłacać do satelity, ale tylko kupionej u zaprzyjaźnionego biznesmena .
Lux Veritatis ?
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
regis
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.07.2012, 17:37
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Przecież z cyfrowy z definicji ma lepszy zasięg od analogowego, dlatego (o ile zachowana będzie taka sama moc) jak ktoś ma analogową, to i cyfrową będzie mógł odbierać.
"Oto Partia-ludzkości wzrok
Oto Partia-siła ludów i sumienie.
Nic nie pójdzie z Jego życia w zapomnienie."
Wisława Szymborska - "Ten dzień – na śmierć Stalina"
Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.08.2012, 13:37
Mam pytanie do obeznanych w temacie. Ojciec kupił dekoder LTC HD-305. Mieszka w bloku gdzie jest antena zbiorcza. Jak mu podłączyłem i wyszukałem kanały znalazło tylko kanały z MUX-1( TVP 1 HD, TVP 2, Polo TV, Eska TV, Rozwrywka TV , TVP Info Kraków ). Innym w mojej mieścinie a nawet w okolicznych wioskach odbierają kanały z MUX3. Co jest nie tak że u ojca nie odbiera więcej kanałów takich jak m.in. Polsat, TVN, Polonie itd ?

Edit: Mała pomyłka. Kanały znajduje, ale po przełączeniu np na TVN wyskakuje komunikat "Podziel kanał" i jest symbol €. Tak samo znalazło kanały typu Kino Polska, Polsat Sport itd....
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Sebo_TS : 07.08.2012 o godz. 14:13.
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.09.2012, 12:09
Mam taki sam problem jak wyzej mieszkam w okolicach Kryspinowa nie odbiera mi polsatow tvnow ale odbiera wszystkie TVP eske i discopolo. Jaki moze byc tego powod? Z tego co mi kumpel powiedzial nadawane sa podobno z mocniejszym sygnalem ale nie wiem czy nie wprowadzil mnie w blad
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 03.09.2012, 18:24
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
Mam taki sam problem jak wyzej mieszkam w okolicach Kryspinowa nie odbiera mi polsatow tvnow ale odbiera wszystkie TVP eske i discopolo. Jaki moze byc tego powod? Z tego co mi kumpel powiedzial nadawane sa podobno z mocniejszym sygnalem ale nie wiem czy nie wprowadzil mnie w blad
To jakaś ściema bo MUX2 na którym są TVNy ma największą moc ze wszystkich muxów. Trudno cokolwiek poradzić bo z Choragwicy sygnał powinien bez problemów docierać do Kryspinowa. Może warto lepiej antene ustawić i ręcznie przeszukać kanał 64. W ostateczności można przejrzeć forum emitela w temacie o Chorągwicy http://forum.emitel.pl/
Odpowiedz cytując
abidal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.09.2012, 19:41
koledzy kanały tvn polasat tv4 puls i inne niedzialajace nie dzialaja w niektorych blokach poniewaz jest slaba jakosc sygnalu... zeby dzialaly trzeba przeprowadzic modernizacje... wymiane anteny na lepsza, wzmacniacz budynkowy wrzucic lub tez wymienic ewentualnie rozgalezniki na klatkach. Wiem bo sie tym zajmuje i wiele budynkow ma ten sam problem. Jak macie jakis problem mozecie pisac na priv
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.09.2012, 20:47
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
To jakaś ściema bo MUX2 na którym są TVNy ma największą moc ze wszystkich muxów. Trudno cokolwiek poradzić bo z Choragwicy sygnał powinien bez problemów docierać do Kryspinowa. Może warto lepiej antene ustawić i ręcznie przeszukać kanał 64. W ostateczności można przejrzeć forum emitela w temacie o Chorągwicy http://forum.emitel.pl/

Naprawde drobne przesuniecie anteny pomoglo wszystko smiga 15 kanalow jest.
Jestem ciekawy czy ktos odbiera wiecej kanalow ?
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 21.03.2013, 23:29
Myślę, że w trochę zmodyfikowanym temacie można rozpocząć dyskusję na temat nowej oferty NC+ i nie tylko
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.03.2013, 23:34
Pierwsze wrażenie? Cenowo wygląda to źle, bardzo źle. 119 zł za pakiet gdzie są wszystkie C+, podczas gdy teraz w Cyfrze można mieć wszystkie C+ ponad dwa razy taniej.

Polsat zaciera ręce.

Mam aktualnie w Cyfrze abonament 115 PLN i mam w jego ramach wszystkie kanały (poza dodatkowo płatnymi erotykami i jakimiś francuskimi kanałami). Dla N i Polsatu Sport News mam się zgodzić na podwyżkę abonamentu o 85 zł? Chyba zwariowali...
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.03.2013, 00:38
Słoneczny Zygmunt pewnie nie marzył o takiej reklamie, jaką zafundowali CP Verley i ten wiceprezes z Niemiec. Jak dla mnie ceny kosmiczne, zupełnie nie dopasowane do polskich warunków. Już widzę, jak ludzie zarabiając na rękę po 1,5 tys. biegną do punktów i biorą pakiety za 199 zł

Żenada dnia to cena paczki nowej Canal+ - 60 zł za wszystkie programy. Ktoś chyba zdrowo je*nął głową w ścianę układając pakiety i ceny
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.03.2013, 01:25
Nie ściągajcie nowej listy kanałów na dekodery c+.

Ja ściągnąłem, lista jest dramatyczna, układał to chyba 3 latek w przedszkolu. Pierwsze 6 kanałów same tvn, tvn turbo w pierwszej 150 jest 3 razy. Tego się nie da używać.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.03.2013, 02:51
niestety potwierdzam jest dramat, szczesliwi Ci co uzywaja wlasnych tunerow

p.s.
uzywa ktos tego smiecia Philips PVR 250 od cyfry?
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.03.2013, 09:23
Jezeli chodzi o migracje do nc+ z Nki i Cyfry+ to sa takie opcje (to co pogrubione to oferta, ktora interesowałaby mnie):

34 zł dla migrujących do Comfort+

49 zł dla migrujących do Universe+

59 zł dla migrujących do Canal+ Silver

69 zł dla migrujących do Canal+ Silver (multiroom C+ dwie karty)

79 zł dla migrujących do Canal+ Gold (bez czy z multiroom ?) (uzyskała jedna osoba: Ci co mają obecnie N Premium mogą dostać dodatkowo za darmo C+ i C+Sport na cały okres umowy jako rekompensatę za N Premium 3 i N Premium 4 !!!)

79 dla migrujących do Canal+Platinum (bez multiroomu) UWAGA: oferta niepotwierdzona: Uzyskał tylko użytkownik migrujący z Cyfry

89 dla migrujacych do Canal+ Platinum (bez multiroom) (tylko dwie osoby dostały migrujące z N)

99 dla migrujących do Canal+ Gold z HBO

99 dla migrujących do Canal+ Platinum z multiroom N-ki

109 dla migrujących do Canal+Platinum z multiroom C+ (dwie karty)

109 dla migrujących do Canal+ Platinum z HBO (bez multirooom ?)

129 dla migrujących do Canal+ Platinum z HBO (multiroom C+ dwie karty)

179 dla migrujących do All Inclusive+ z multiroom C+ (dwie karty)

Czyli multiroom znany z Cyfry+ zostaje nadal a własnie wszyscy sie bali, ze bedzie trzeba go oddac. Na DVHK gosc potwierdził, ze zmigrował i został ze swoim sprzetem + Multiroom (2 karty):

"Ja dzisiaj migrowałem do NC+, mam swoje tunery i swoje karty MultiRoom po Cyfrze. Unowe podpisałem na 18 miesięcy. Żadnych ich kart czy dekoderów nie brałem. Dalej jade na swoich tunerach i kartach z Cyfry" - ale jest abonentem nc+
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 22.03.2013, 10:55
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Nie ściągajcie nowej listy kanałów na dekodery c+.

Ja ściągnąłem, lista jest dramatyczna, układał to chyba 3 latek w przedszkolu. Pierwsze 6 kanałów same tvn, tvn turbo w pierwszej 150 jest 3 razy. Tego się nie da używać.
Przez noc się samo zaktualizowało i tak.

JA się cieszę,że do końca umowy nie trzeba migrować. Dwa tygodnie temu zadzwonili do mnie z opcją przedłużenia na 18 miesięcy i mam za 109 zł z multiroomem pakiet za który teraz krzyczą 199 . Żadna migracja mnie nie interesuje, ewentualnie mogę im dopłacić piątkę za nsport
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.03.2013, 11:00
A jak jest z opłatą za multiroom i PVR przy migracji? Czy za 109 dostaję bezpłatną dzierżawę i multiroom?

Wiesz może czemu nie bangla Discovery HD choć miałem go w poprzedniej ofercie? Spotkałeś gdzieś ten problem po aktualizacji listy programów?

Jakie oni mają możliwości utrącenia teraz splitterów póki nie wymienią wszystkich dekoderów C+?

Ja się wyjebałem bo mam jeszcze umowę 2 msc. i nie wiem co dalej.

Śmiga ci Discovery HD po aktualizacji?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 22.03.2013, 11:10
MatMario napisał(a):Wyświetl post
A jak jest z opłatą za multiroom i PVR przy migracji? Czy za 109 dostaję bezpłatną dzierżawę i multiroom?

Wiesz może czemu nie bangla Discovery HD choć miałem go w poprzedniej ofercie? Spotkałeś gdzieś ten problem po aktualizacji listy programów?

Jakie oni mają możliwości utrącenia teraz splitterów póki nie wymienią wszystkich dekoderów C+?

Ja się wyjebałem bo mam jeszcze umowę 2 msc. i nie wiem co dalej.

Śmiga ci Discovery HD po aktualizacji?

Generalnie wszystkie kanały które były są nadal, tylko je rozwalili. Część tych, które zmienili z SD na HD są tam w okolicach 180. Jak się pójdzie od 190 wstecz, to znajdzie się wszystko co było.

Generalnie z tego co się dowiedziałem, to nie ma obowiązku migracji do końca umowy. Nie da się wybrać jakiegoś jednego kanału (np. nsport i dopłacić), musi się przejść na te pakiety wtedy. Polecam Ci poczekać te 2 miesiacę, bo coś muszą zmienić.

Ja osobiście nie moglem sie znimi dogadać, pod koniec marca kończyła mi się umowa i wysłałem wypowiedzenie, bo liczyłem, że........wejdzie nc+ i beda zajebiste ceny . W końcu 08.03 zadzwonił chłop i mi zaoferował bardzo dobrą oferte. Aktualnie będę płacił 104 zł. W tym mam tego PVR 500 GB, multiroom, HBO na cały okres unmowy, Filmbox i Cinemax na 7 miesiecy i oczywiście całą resztę. Umowa na 18 miesiecy , do września 2014. Generalnie to ustawiłem się jak Nowak w Bełchatowie albo Strąk w Zabrzu i nie mam ochoty nigdzie migrować. Jakbym znał dane tego gościa z infolinii, to postawiłbym mu niezłe piwo

Jak chcecie się ekspresowo dodzwonić to : 223104565
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów