|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Spotkanie z Pogonią Szczecin zakończy się: | |||
| Zdecydowaną wygraną Wisły! |
|
49 | 44,14% |
| Minamalnym zwycięstwem Wisły. |
|
53 | 47,75% |
| Remisem. |
|
6 | 5,41% |
| Porażką?! |
|
3 | 2,70% |
| Głosujących: 111. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Rozumiem ogólne zakompleksienie narodu, bo jest się czego wstydzić, ale odrobina szacunku do samych siebie krzywdy wam nie zrobi. My nie gramy o jakieś eliminacje, tylko o jak najwyższe miejsce w lidze i o Puchar Polski. A to czy (właściwie - kiedy) dostaniemy łomot później to już zupełnie inna sprawa... Powtarzam jeszcze raz: Wisła jako polski zespół gra w tej chwili o trofea (właściwie - trofeum) w polskiej lidze. To jest wartość sama w sobie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.03.2013 o godz. 21:17.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
PS. Amica jest cienka jak barszcz ![]()
Ostatnio edytowane przez szlaQ : 17.03.2013 o godz. 21:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
ej teraz dopiero zobaczyłem powtórke nieuznanej bramki Boguskiego,na stadionie nie dojrzałem, że to chłop z pogoni podawał. Tego ciula marciniaka z cała bandą powinni dyscyplinarnie wy.......ić, niech se potrenują sędziowanie w jakimś afrykańskim buszu
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
@UP
Choćby była to i tak nas wyprzedza o kilka długości w tym momencie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Chyba na jakiś innym meczu byłem.
Przeciwnik taki sobie to fakt. Ale nasza gra na tle tej z Bełchatowem czy prawie całego zeszłego roku nie była aż tak zła jak to wyżej gdzieniegdzie jest opisane. Oczywiście rozpatrując wszystko w kontekście tego, że teraz jesteśmy średniakiem a jeszcze trzy mecze temu nie widać było nic innego niż walka o utrzymanie. A także tego, że tej drużyny w tym składzie już za dwa i pół miesiąca nie będzie. Rozpatrywanie ich gry pod kątem pucharów (ewentualnych i wciąż mało prawdopodobnych) jest bez sensu. To jest drużyna na tu i teraz. Może to nie jest wyznacznik ale trzech piłkarzy w jedenastce kolejki. Jak na A-klasową kopanine całkiem nieżle. Ale z drugiej strony w antyjedenastce o miejsce spokojnie walczy dwóch naszych. Dobre zawody całego naszego bloku obronnego. Czepianie się Jaliensa to chyba tak z przyzwyczajenia, dziś całkiem dobry mecz. Najlepszy Głowa. Mały dotąd uparcie rajdował w II połowie lewą stroną aż w końcu mu sie udało. Napastnika na gwałt potrzebujemy. Sporo zagrań nie wychodziło, ale przynajmniej zaangażowanie było. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Chaos i brak rozgrywającego jakim jest Garguła widoczne cały mecz.Mały i jego rajdy wysmienite.Decyzja o takim zakonczenia akcji przez Sobola godna kapitana -Boguski nigdy tak nie zrobi bo nie umie i umiec nie bedzie umiał nigdy.Głowa poprawny a Wilk tylko od wybijania jest dobry.Burliga,Chrapek idzcie juz do innej ligi - wezcie tez szklanego Czekaja.Sobol musi miec przedłuzony kontrak o pół roku przynajmniej - na puchary
)) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wrocil Małecki i juz to jakos inaczej wyglada.Biega ,cos tam szarpnie do przodu,i juz widac ze cos sie dzieje.
On ozywil ten zespol i narazie to nasz najlepszy zawodnik. Dzis dobrze zagrala cala obrona ,widac ze juz rywale nie maja lekko i nimi nie kręca.Zrozumieli sie chlopcy Pogon slabiutka.slabsza niz Podbeskidzie ,nic nie grali.My jakos te akcie rozprowadzalsimy ,daleko do idealu ale przynajmniej juz mozna bylo to ogladac.Widac postep w grze. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Hie, hie, hie - trzy dobre mecze Małeckiego i nagle wszyscy znowu go pokochali?
Szkoda że większość krzyż na drogę mu dawała gdy odchodził... A mówiłem wtedy, Wisły nie ma bez Małeckiego, no i nie było. Brawo Mały, ktoś to pociągnął w końcu! Bo skład na takie Pogonie, Polonie to my spokojnie mamy - brakowało ambicji, woli walki. Kogoś kto za mordy weźmie ten cały cyrk na czele z Bunozami, Sikorkami, Bogusiami, Burligami. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
No chyba że Cupiał znów nam zakupi stado profesjonalistów za ciężkie miliony. Akademia jak powstanie wyhoduje nam asiorów za 4-5 lat. Ogrywanie Chrapka i Czekaja w niższych ligach nie ma sensu ... oni już teraz niewiele odbiegają .... za pół rok będą OK. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Boicie się Boguskiego. Co Warszawiaczku?
![]() Na razie jest 10.... Celem wciąż mistrzostwo !!! ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Ale mówiąc obiektywnie, to Boguskiego bym się nie bał, nawet będąc kibicem KS Pipidów Dolny. Celem mistrzostwo? Bądźmy poważni i chociaż nie ośmieszajmy się w swoich wypowiedziach. Na ten sezon celem jest przegląd piłkarzy którzy nadawać się będą do budowania Wisły za pół roku. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Sobola", Pareiko? Kosowskiego Żadnej budowy nie będzie, bo Ci co wiszą na kontraktach będą wisieć nadal, a Bednarz nikogo niekulawego raczej nie ściągnie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.03.2013 o godz. 02:04.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
nie mowie ze Pogon grala super, ale lepiej prowadzili gre od naszych, nie az tak chaotycznie jak my. W zasadzie dopiero od 2-0 dalo sie to jakos ogladac, ale wiadomo - Pogon juz odpuściła a my gralismy na lajcie. Ale zgodzicie sie ze mną w drugiej polowie chyba kazdy drżał o wynik bo śmierdziało golem dla portowców na kilometr.
Burliga i Chrapek - jeden wart drugiego. Chrapek wszedl w 83 minucie a zdolal s.......ic tyle Boguski przez caly mecz. Dlaczego Patryk jest tak tragicznie wolny ? Na Lecha jak sie wzniosa na wyzyny to moze wystarczy, na Legie absolutnie taka gra gwarantuje sromotny w....... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Wiecie dlaczego byliśmy lepsi? Ponieważ w końcu dążyliśmy do strzelenia gola, a później do podwyższenia rezultatu. Dla mnie to wyglądało, jakby jakiś strajk się nagle skończył. Ja osobiście odnosiłem wrażenie, że mecz jest w miarę pod kontrolą. Jak się chce, to nawet sędzia nie jest w stanie przeszkodzić. Pochwały dla właściwego zachowania Genkova w polu karnym, nie jest w stanie zmącić fakt, że na powtórkach było widać jak nieczysto kopnął piłkę. Może to robić w taki sposób - byle wpadało. Brawo!
Ostatnio edytowane przez Barti : 18.03.2013 o godz. 07:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Gdyby ten Sarki jeszcze wypalił(Daj Boże!) to tak naprawdę będziemy mieli już cały skład. Jaliensa sie czepiac nie można on to chyba 5-6 raz gra na lewej obronie, szybkość żadna ale jakoś daję radę, porządna zapchajdziura.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak się Legia zagotuje to będą przegrywać sami ze sobą. Dlatego już teraz nas sędziowie kręcą, zresztą nie tylko nas, wszystkich grających przeciwko krawatom. To że Boguskiego byś się nie bał mówi wszystko.
A co do wpi.... poczytaj sobie temat przed meczem z Polonią
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.03.2013 o godz. 09:23.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Druga sprawa - twierdzenie że we wczorajszym meczu widać było mistrza jest śmieszne. O mistrza walczymy chyba jedynie na plakatach. Nie mamy mocnego składu, zabagniliśmy jesienną rundę, nie mamy indywidualności czy gwiazd (poza Małeckim), nie robimy transferów. Realnie wczoraj grały dwie drużyny z dołu tabeli i jedna z nich wygrała - gospodarz. Żaden z nas kandydat na mistrza - na mistrza idzie Legia, Lech i zanim będzie można myśleć o przeskoczeniu tej dwójki wcześniej trzeba wyprzedzić taki Śląsk i Górnik. Przypomnę jeszcze że naszym priorytetem jest PP. Tak nawiasem mówiąc dobrze że punktujemy bo to daje spokój. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Te puchary nie są tak bardzo nierealne, gdyby w meczu z Podbeskidziem nie przekręcono nas, nie dyktując ewidentnego karnego to do miejsca pucharowego mielibyśmy raptem 4 pkt. Gramy jak gramy ale ci wyzej nie lepsi, co widać po ich meczach. Dlatego trzeba grać swoje.
Cytat:
potrafili w dwumeczu podyktować aż 3 karne z kapelusza dla Ruchu !Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 18.03.2013 o godz. 10:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Być może masz racje... natomiast zauważ jeszcze prostą zależność - sędzia który trzyma gwizdek jest (awansem mówiąc) przyzwoity, boczny jest momentami ewidentnie ślepy a za bramką stoi zwyczajnie baran.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sobol drugą młodość przeżywa, grał jak za najlepszych czasów 5-6 lat temu.
Burliga raczej powinien być wystawiany na lewej obronie, taki ofensywny defensor bardzo by sie przydał
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.03.2013 o godz. 11:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Burliga w obronie to tykająca bomba - i to większa chyba nawet od Czekaja. Przykład pierwszy z brzegu: początek wczorajszego meczu i bardzo groźna akcja po długim przerzucie Pogoni. On kryje na radar, ale niestety gubi też notorycznie pozycje przeciwnika. Może i jeden na jeden nie jest najgorszy, ale kompletnie nie potrafi się ustawiać w początkowej fazie akcji. Ogarnięty skrzydłowy będzie raz po raz wkręcał go w ziemię. Zresztą, gdy Burliga gra nominalnie na boku obrony, to bardzo rzadko włącza się do ataku. A jeśli już nawet to zrobi, to po stracie piłki truchta sobie pod własną bramkę, żeby się przesadnie nie przemęczać - licząc na któregoś z defensywnych pomocników. To nie jest dobry obrońca, naprawdę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jakiego, urwa, mistrza ?! Z kim wy zescie sie na łby pozamieniali? Ktokolwiek kto mówi o mistrzu nie jest w pełni sił umysłowych albo nie wie, że w naszej druzynie najlepsi sa: 36 latek w bramce, 34 latek w obronie, 36 latek w pomocy i 34 latek w szeroko rozumianym ataku, a z lawki wchodzi kolejny 36latek
Ostatnie wyniki jak na tą zbieranię bardzi miernych pilkarzy sa i tak wiele, wiele ponad stan i szacun dla Tomka, ze jakos ciągnie ten wózek, bo niejeden patrząc na dysproporcję pomiędzy składem druzyny, a oczekiwaniami kibiców rzucilby ta robotę w kat już dawno. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Moje zdanie jest takie, że każdy wynik na koniec sezonu powyżej 6 miejsca będzie dużym sukcesem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Liubija czy Saganowski to ile mają lat?
No i zawsze gra się o mistrzostwo zwłaszcza kiedy straty są do odrobienia. Przez taki pie...ony minimalizm w tamtym roku przegraliśmy wszystko. Oczywiście ktoś kto powie, że nie zdobycie mistrzostwa to porażka faktycznie może mieć coś z głową.
Kto powiedział ze wczoraj było widać mistrza? Ja tylko stwierdzam oczywistość, że o tegoż mistrza powinniśmy walczyć i to nie zamiast pucharu. Wyobraź sobie że pozwalają wygrać i to i to. Z kim mamy przegrać? Wiadomo ze możemy z każdym, ale z nikim nie musimy. Do zdobycia jeszcze 33 punkty, a krawaty nawet z Bełchatowem u siebie wygrać nie potrafią więc również mogą przegrać z każdym. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Na ta chiwle najwazniejsza jest skutecznosc 2-0 do przodu i to sie liczy !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Druga sprawa - rozumiem też iż sędzia pomylił Wilka z Sobolewskim pokazując mu 'czerwona kartkę' dlatego aby Legia miała lżej? Jakiej jakości jest nasz sędzia międzynarodowy który myli zawodników? ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To w ogóle nie jest obrońca, tylko Skorża sobie kiedyś uroił że zrobi z niego bocznego defensora. Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale większość kariery juniorskiej i ME Burliga grał jako skrzydłowy. Nie każdy jest Piszczkiem, z chłopaka obrońcy się już raczej nie zrobi.
Z drugiej strony - lepszy on niż kolejny wynalazek Bednarza z gatunku Frederiksena. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
A wszędzie jest jednakowo mierny. Mógłby się przydać co najwyżej na głęboką rezerwę, na wypadek gdyby podstawowy zawodnik i jego zmiennik się połamali. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|