The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2013, 14:46
Ale to chcemy sie w bramkarzach specjalizowac? Bo poza ta pozycja to cisza. Jacek zapewne jesst w czolówce osob które sprawdzily i zakontraktowały najwiecej bramkarzy.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.03.2013, 14:52
Jak się nie szkoli młodzieży to trzeba zawodników młodych/młodocianych pozyskiwać na kilogramy. Może coś się trafi. Nie widzę tutaj nic dziwnego. Widocznie w klubie nie są zadowoleni z młodych bramkarzy jakich mieliśmy do tej pory, to wydaje się oczywiste.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 14.03.2013, 14:53
Mi się wydaje, że to jakaś mania Jackowa. Może chciał byc bramkarzem i mu nie wyszło. Teraz mści się na kibicach Wisły, najpierw hurtowym testowaniem, a teraz hurtowym podpisywaniem bramkarzy
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.03.2013, 15:04
Cytat:
Przydałaby się opinia jakiegoś niewiernego ze stolycy.
"Kamil Kaminski. Prawdopodobnie najgorszy bramkarz(?),jaki kiedykolwiek załapał się do Młodej Legii.Gra nogami jak u 7-latka.Od dziś w Wiśle."

Opinia goscia ktory obserwuje Młodą Legię w wiekszym stopniu niz 1szą druzyne. Redaktor legia.net.

Pozatym umówmy sie. Gdyby mial predyspozycje do gry w 1szym zespole to nikt by sie go nie pozbywał
Ostatnio edytowane przez killzone : 14.03.2013 o godz. 15:06.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.03.2013, 15:16
killzone napisał(a):Wyświetl post
"Kamil Kaminski. Prawdopodobnie najgorszy bramkarz(?),jaki kiedykolwiek załapał się do Młodej Legii.Gra nogami jak u 7-latka.Od dziś w Wiśle."

Opinia goscia ktory obserwuje Młodą Legię w wiekszym stopniu niz 1szą druzyne. Redaktor legia.net.

Pozatym umówmy sie. Gdyby mial predyspozycje do gry w 1szym zespole to nikt by sie go nie pozbywał

Czy przypadkiem niejaki Robert Lewandowski swego czasu podobno również nie miał predyspozycji do gry w pierwszym zespole i się go z Legii pozbyto ?
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 14.03.2013, 15:18
Tak tylko tu mówimy o bramkarzu. A tu Legia jest mocna w szukaniu i szlifowaniu talentów.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.03.2013, 15:26
killzone napisał(a):Wyświetl post

Taka opinia specjalnie nie dziwi Z drugiej strony... pożyjemy - zobaczymy.
Dobrze byłoby mieć dobrego trenera bramkarzy, który miałby też oko do znajdowania chłopaków z potencjałem. Cóż... kolejna sprawa do poprawienia w Wiśle...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.03.2013, 15:28
borys napisał(a):Wyświetl post
Tak tylko tu mówimy o bramkarzu. A tu Legia jest mocna w szukaniu i szlifowaniu talentów.
Faktycznie jest mocna. Od jakiegoś czasu broni Kuciak, wcześniej Mucha. W międzyczasie pojawiały się wynalazki typu Antolović i Skaba. Żaden z tych zawodników nie był oszlifowany przez L.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 14.03.2013, 15:41
Boruc, Fabianski....

Mucha i Kuciak to przeciez byla/jest czołówka ligi.
Antolowic - wpadka, ale ile było innych?
Skaba chyba był sprowadzany albo na goraco bo Antolovic dawał dupy albo jako zmiennik.

Troche mi jakos tak głupio udowadniać, że Legia ma dobry system szkolenia)),sprowadzaniDowhan - najlepszy trener bramkarski w Polsce bez dwoch zdan.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.03.2013, 15:57
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Czy przypadkiem niejaki Robert Lewandowski swego czasu podobno również nie miał predyspozycji do gry w pierwszym zespole i się go z Legii pozbyto ?
To tym bardziej mam pewnosc, ze nie pozbyli sie nikogo za kim moglibysmy płakac w przyszłosci

Ten Kaminiski z tego co widze własnie był u nas przez pol roku i o dziwo, nie zagrał nawet meczu w Mlodej Legii.

No ale coz, pozyjemy zobaczymy :]
Ostatnio edytowane przez killzone : 14.03.2013 o godz. 16:23.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.03.2013, 16:04
cfa napisał(a):Wyświetl post
Mi się wydaje, że to jakaś mania Jackowa. Może chciał byc bramkarzem i mu nie wyszło. Teraz mści się na kibicach Wisły, najpierw hurtowym testowaniem, a teraz hurtowym podpisywaniem bramkarzy
a mi sie wydaje ze za transfery bramkarzy odpowiedzialny jest głównie ...trener bramkarzy.

p.s. Tak było jak jacek zwoził ponad 20 chłopa kilka lat temu, tyle ze Kazimierski odstrzeliwał każdego bo wolał promować swoje dzieci.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 14.03.2013, 16:12
W stanach grał w Conecticut Soccer League (Liga stanowa? tam sie gra 9 meczy w rundzie/sezonie?)
Jesli jest tak jak pisze killzone to w ME Legii nie zagrał.
Pozniej była Elana Toruń (II Liga) 8 meczy 7 w I składzie, 10 bramek straconych w tych meczach.

Chłopak 20 lat. Filip Kurto 21 lat.

WTF?
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 14.03.2013, 16:28
Jacek sprowadził tutaj Frederiksena i wmawiał, że jest lepszy niż ten Brazylijczyk rekomendowany przez Probierza. A ten chłopak grał w STANACH oraz był w wielkiej akademii legii więc czemu go nie brać? Fajne CV, Jacek szrot lubi a nóż opowiada fajne żarty i poprawi atmosfere w drużynie. Przecież nasze transfery od jakiegoś czasu to parodia i sabotaż więc czego tutaj oczekiwać
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 14.03.2013, 16:31
http://www.weszlo.com/news/14128-Dan...o_mi_szczescia

Wiem że nie zagrał jeszcze większej ilości spotkań, ale myślę że wartoby go mieć u siebie.

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 14.03.2013, 16:33
Ale to nie bramkarz.....
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Stary 14.03.2013, 16:44
Jest bardzo niski, takiego bramkarza jeszcze nie mamy. Jacek mu kupi rękawice i się nada.

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 14.03.2013, 16:46
Widze kolega z Torunia, coś wiecej o tym Kamińskim z perspektywy lokalnej?
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Stary 14.03.2013, 17:45
Widze kolega z Torunia, coś wiecej o tym Kamińskim z perspektywy lokalnej?
Nie jestem obecnie blisko Elany Toruń, ale z tego co słyszałem to Kamiński ma przebłyski i jest to niewątpliwie materiał na dobrego bramkarza. Potrzeba mu jednak na pewno stabilizacji i dobrego treningu. Czy w Wiśle ma na to szansę? Pytanie pozostawiam bez odpowiedzi.

Nie wiem niestety nic na temat Kamila od strony mentalnej, a chyba to jest najważniejsze u młodych zawodników. Jeśli uda mi się czegoś dowiedzieć na pewno wrzuce tu informację.

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.03.2013, 17:49
Nostradamus tez wszystko przepowiedzial...szkoda, ze dowiadujemy sie o tym po fakcie.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.03.2013, 22:22
Faktycznie jest mocna. Od jakiegoś czasu broni Kuciak, wcześniej Mucha. W międzyczasie pojawiały się wynalazki typu Antolović i Skaba. Żaden z tych zawodników nie był oszlifowany przez L.
Uwielbiam, kiedy za komentowanie biorą się ludzie kompetentni inaczej.

Kowalewski, Stanev, Boruc, Fabiańki, Szczęsny, Mucha, Kuciak. Na przestrzeni kilkunastu lat siedmiu reprezentantów swoich krajów i (obiektywnie) najlepszych bramkarzy ekstraklasy w swoim okresie (minus Szczęsny, bo jego za szybko wyłowił Arsenal).

Czyli selekcję mają niezłą. Szkolenie zresztą też. Nie bez powodu Dowhań miał propozycje z zagranicy (m. in. Arsenalu).

Jeżeli kojarzysz temat tak do czterech lat wstecz, to może lepiej nie zabieraj głosu?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.03.2013 o godz. 15:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 15.03.2013, 09:51
Polonia już jest tak przycisnieta finansowo do muru, że ledwo oddycha. Ideon sie wali, może być wniosek o upadłość. Dla Króla w tej chwili może się już liczyć każda złotówka.

Gdyby tak Cupiał wykorzystał sytuacje.... intencjonalnie pisze, ze nie Bednarz nie Cupiał. Zaoferował by pomoc Królowi w zamian za czołowych piłkarzy, a że tonący brzytwy się chwyta to całkiem tanio można by powyciągać sensownych graczy.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 15.03.2013, 10:35
Polonia już jest tak przycisnieta finansowo do muru, że ledwo oddycha. Ideon sie wali, może być wniosek o upadłość. Dla Króla w tej chwili może się już liczyć każda złotówka.

Gdyby tak Cupiał wykorzystał sytuacje.... intencjonalnie pisze, ze nie Bednarz nie Cupiał. Zaoferował by pomoc Królowi w zamian za czołowych piłkarzy, a że tonący brzytwy się chwyta to całkiem tanio można by powyciągać sensownych graczy.
W Poloni Warszawa na pewno wartościowymi graczami są Wszołek,Przybecki czy Pazio, osłabieniem Wisły nie byłby też Piątek, jest tylko małe "ale". Nie wiem czy Wisła Kraków jest obecnie dla nich wymarzonym klubem, szczególnie patrząc na ostatnie "marudzenie" Wszołka przy przechodzeniu do klubu z Bundesligi.

A powracając do rzeczywistości - w jaki sposób Wisła Kraków, pisząc bardzo stonowanie "nie śmierdząca groszem", miała by pomóc Królowi? Oddając w ramach wymiany Bruda i Sikorskiego? Przecież Król nie jest idiotą i nie odda tych piłkarzy za złotówkę.

PS. Przybecki był w 2011 r. do wzięcia za grosze z Ruchu Radzionków, każdy kto wówczas śledził pierwszą ligę mógł widzieć że wyraźnie przerastał tą ligę umiejętnościami. Potem przyszła ciężka kontuzja, ale jak widać piłkarz się odbudował i gra coraz lepiej. Niestety u nas nie tylko scouting, ale także sama obserwacja takiej 1 ligi nie funkcjonuje. Rok wcześniej do Śląska (za darmo) trafił z 1 ligi Sobota, który także był gwiazdą tej ligi (strzelił jako pomocnik 11 bramek i został odkryciem 1 ligi).
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 15.03.2013, 10:51
Wiesz co, myślę, że Wszołek to poprostu się boi wyjechać jak Jodłowiec i być może przyjął by to jako taki "bezpieczny awans"*.

*Wiem, że jesteśmy duzo nizej niż Polonia i mamy swoje problemy ale zakup kilku zawodników byłby czytelnym sygnałem, wracamy tam gdzie byliśmy przed lata.

Ja nie pisze, że Wisła miała by pomóc Królowi, Cupiał by miał - natychmiastowym zastrzykiem pieniędzy za wymienionych przez Ciebie zawodników. Skoro chce nas odbudowac to ma własnie okazje zrobić to po kosztach. Pomysł z oddaniem naszych graczy niezły. Król idiota nie jest ale ma nóż na gardle.

P.S Taka ciekawostka o Przybeckim powiązana z nami:

http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ny_164521.html
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 15.03.2013, 12:01
Wiesz co, myślę, że Wszołek to poprostu się boi wyjechać jak Jodłowiec i być może przyjął by to jako taki "bezpieczny awans"*.

*Wiem, że jesteśmy duzo nizej niż Polonia i mamy swoje problemy ale zakup kilku zawodników byłby czytelnym sygnałem, wracamy tam gdzie byliśmy przed lata.

Ja nie pisze, że Wisła miała by pomóc Królowi, Cupiał by miał - natychmiastowym zastrzykiem pieniędzy za wymienionych przez Ciebie zawodników. Skoro chce nas odbudowac to ma własnie okazje zrobić to po kosztach. Pomysł z oddaniem naszych graczy niezły. Król idiota nie jest ale ma nóż na gardle.

P.S Taka ciekawostka o Przybeckim powiązana z nami:

http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ny_164521.html
Zgadzam się, że każdy kto może to korzysta na problemach Króla (Legia - Dwaliszwili, Lech - Teodorczyk) i sam pomysł nie jest zły. Ale po pierwsze nasz klub rzadko kiedy rządzi się prawidłami biznesowymi (czyli kupić tanio, sprzedać drogo), a po drugie jest obecnie finansowo goły i (nie)wesoły.

PS. Pozwolę sobie zacytować z Twojego linku:

Cytat:
Miłosz to utalentowany zawodnik i mógłby nawet wyskoczyć do pierwszej jedenastki w naszym klubie - mówi nam jeden z działaczy Górnika. Ale Przybeckim jest także zainteresowana Wisła. W krakowskim zespole Miłosz zapewne częściej grałby jednak w Młodej Ekstraklasie.
W końcu nie od dziś mówi się, że Wisła ze swoim podejściem i polityką transferową jest prawdziwym magnesem przyciągającym młodych piłkarzy
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 15.03.2013, 12:22
No i to jest ten ból brak jakiejkolwiek logiki u nas.

Przybecki zapewne u nas by przepadł, dodatkowo on przeszedł dość poważna kontuzję u nas zapewne postawili by na nim krzyżyk a tu proszę doleczyli chłopa i nie widać aby kontuzja mu zaszkodziła.

A rzeczywistość dalej nam odjeżdza:

http://www.warszawa.sport.pl/sport-w...luminense.html

Legia będzie wspólpracować z Fluminense.
Ostatnio edytowane przez borys : 15.03.2013 o godz. 14:05.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2013, 06:48
Ale wy jesteście naiwni.

To już chyba 20 zawodnik, którego Wisła powinna ściągnąć. Były Maki, Rybickie, Trele,Pazdany, Kwieki,Jankowskie, Demjany, ostatnio Kijanskasy a teraz Przybedzkie...Aż nie mogę się doczekać, kto teraz u.......i gwiazdkę w Canal+.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.03.2013, 07:56
obawiam sie że cena za Przybeckiego jest już kosmiczna.Pewnie do Bundesligi wyjedzie jak Sobiech czy Milik.

Przybeckiego trzeba było sprowadzić jak grał w Ruchu Radzionków i nie kosztował wiele.Szkoda że go wtedy nasi Skauci nie wypatrzyli....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.03.2013 o godz. 08:04.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 16.03.2013, 14:19
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post

PS. Przybecki był w 2011 r. do wzięcia za grosze z Ruchu Radzionków, każdy kto wówczas śledził pierwszą ligę mógł widzieć że wyraźnie przerastał tą ligę umiejętnościami. Potem przyszła ciężka kontuzja, ale jak widać piłkarz się odbudował i gra coraz lepiej. Niestety u nas nie tylko scouting, ale także sama obserwacja takiej 1 ligi nie funkcjonuje. Rok wcześniej do Śląska (za darmo) trafił z 1 ligi Sobota, który także był gwiazdą tej ligi (strzelił jako pomocnik 11 bramek i został odkryciem 1 ligi).
Tak naprawdę, to cholera wie. Nie masz absolutnej pewności, że ci zawodnicy nie byli w kręgu zainteresowań naszych wspaniałych scout'ów, może nawet padły jakieś wstępne oferty czy zapytania. Pamiętaj, że w tamtych sezonach Wisła miała (przynajmniej na papierze) naprawdę mocny i wyrównany skład, więc teoretycznie ciężej byłoby się do niego przebić młodemu Polakowi - nawet 'gwieździe' 1-ej Ligi. Zawodnicy, którzy mieli być potencjalnym wzmocnieniem doskonale zdawali sobie z tego sprawę.

Natomiast teraz sytuacja jest kompletnie inna, więc skrajnym idiotyzmem byłoby zignorowanie rynku 1-ej Ligi i mam nadzieję, że klub w jakimś stopniu monitoruje te rozgrywki.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2013, 16:36
AYALA napisał(a):Wyświetl post
obawiam sie że cena za Przybeckiego jest już kosmiczna.Pewnie do Bundesligi wyjedzie jak Sobiech czy Milik.

Przybeckiego trzeba było sprowadzić jak grał w Ruchu Radzionków i nie kosztował wiele.Szkoda że go wtedy nasi Skauci nie wypatrzyli....
A dlaczego nie Barcelona?

W Bundeslidze powoli frajerzy sie kurczą. Pozostaje coraz mniej klubów, które nie sparzyły się na naszych talentach. Po Dortmundzkim boomie, przyszedł krach, wszystko wróci niebawem do normy.

Turcja, Niemcy...kto następny? No chyba tylko już pozostaje kierunek wschodni.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 16.03.2013 o godz. 16:39.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.03.2013, 18:29
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Ale wy jesteście naiwni.

To już chyba 20 zawodnik, którego Wisła powinna ściągnąć. Były Maki, Rybickie, Trele,Pazdany, Kwieki,Jankowskie, Demjany, ostatnio Kijanskasy a teraz Przybedzkie...Aż nie mogę się doczekać, kto teraz u.......i gwiazdkę w Canal+.
Trelę to myśmy już tu mieli i puściliśmy za free lub półdarmo
podobnie jak Maków
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów