The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2013, 22:13
Cieszy awans i grad goli. Ogólnie, brawa dla całej drużyny a nie tylko samego trenera Kulawika.

Tak żeby nie przesłodzić, trzeba zaznaczyć, że Jagiellonia zagrała ten mecz po prostu słabo. Oj, różnie by to się mogło potoczyć, gdyby początkowe ataki Jagi, przyniosły im efekt bramkowy. Aż strach myśleć jak wyglądała by wtedy nasz reakcja.
Jagiellonia musiała strzelać bramki , dlatego było łatwo ich kontrować. Zapewne, ten mecz diametralnie inaczej wyglądał by w lidze.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.03.2013, 22:35
Liga ogólnie zawsze jest inna niż puchar.

Teraz do Krakowa przyjedzie Pogoń co gra ostatnio parowke ale idę o zakład ze będzie cholernie cieżko.

Po tych wszystkich wycieczkach ze strony klubu, dziennikarzy, plotkach ze już jest następca itp. Kulawik robi naprawdę zajebista robotę.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.03.2013, 22:47
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Oj, różnie by to się mogło potoczyć, gdyby początkowe ataki Jagi, przyniosły im efekt bramkowy. Aż strach myśleć jak wyglądała by wtedy nasz reakcja.
Załóżmy, że tak jak z Polonią
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.03.2013, 22:50
Najlepiej zrównać z ziemią po dwóch remisach, ale po strzelonych czterech bramkach sądzić ze Kulawik odwala dobrą robotę. Dostaniemy przypuszczalnie w niedziele, będzie dym.Odbijemy sobie to w Gdańsku wygyrwając 3-0 bedzię dobra robota Kulawika. Ot taka sinusoida nastrojów....
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 12.03.2013, 23:13
Ale oddajmy drużynie, co im się należy. Mi osobiście od dawien dawna, oglądanie ukochanej drużyny nie sprawiało takiej przyjemność. Kilka wyzwisk oczywiście było , jednak mieszczących się w adrenalince kibicowania.

Wiązaneczka Małego, miód na moje uszy. Chłopak jest jaki jest, i lepiej nauczyć się go wyciskać niż zgłądzać.
Każdy ma swoje plusy i minusy, jednak mieszanka charakterów cementuje szatnie.
Co u jednego jest wadą u drugiego mogło by byc zaletą. Podstawa to zlepić wszystkie osobowości w zespół, który z czasem intuicyjnie będzie się uzupełniał.

Pamiętacie Kałużnego? Nieważne gdzie było spięcie, Jeszcze nasz leżał a Tata już tam był. Bojowy i zdecydowany lać w mordę za kolegę.
To własnie nazywa się zespół.
Może nie do końca sportowe zachowanie, jednak gdy chodzi o twój teamł, zasady się łamie, bez zawahania, jak zapałki.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.03.2013 o godz. 23:20.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.03.2013, 23:54

Pamiętacie Kałużnego? Nieważne gdzie było spięcie, Jeszcze nasz leżał a Tata już tam był. Bojowy i zdecydowany lać w mordę za kolegę.
To własnie nazywa się zespół.
Może nie do końca sportowe zachowanie, jednak gdy chodzi o twój teamł, zasady się łamie, bez zawahania, jak zapałki.

Hehe zawsze sie dziwilem bo i Tata i Maly charakterami byli podobni,i o ile w przypadku Radka zawsze to byl "wodz zespolu" itd tyle w przypadku Małego zawsze to jest 'krnąbrny kogucik".
A daj Boze zebysmy jeszce mieli dwoch takich to bedzie juz dobrze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.03.2013, 00:20
Nastała tu na forum w ostatnim czasie jakaś dziwna moda na ostrą jazdę po Kulawiku, której ni cholery, nie jestem w stanie pojąć. Każdy doskonale chyba wie, że piłkarzy mamy na większości pozycji ogólnie rzecz biorąc kiepskich (i to też delikatnie mówiąc). Dodatkowo niejeden trener na tym zespole - albo nawet i nieco mocniejszym kadrowo - się już "przejechał". Co więcej - sporo osób cieszy się przy okazji z faktu, jakoby Nawałka według pewnych doniesień miał przejąć Wisłę od początku kolejnego sezonu. Ale dlaczego (i pytam absolutnie poważnie)?

Co gra na wiosnę Górnik, a co gra Wisła? Wisła wsadza Jagielloni w dwumeczu sześć bramek. Górnik "kopiąc" u siebie z Białostoczanami dostaje natomiast w tyłek (a podobno ta Jaga jest taka beznadziejna...). Wiem, że Puchar to nie liga i vice versa, ale i tak uważam, iż wynik uzyskany z konkretną drużyną, a zwłaszcza w tak krótkim odstępie czasowym, stanowi jednak jakiś tam wyznacznik poziomu możliwości danego teamu.

Osobiście kompletnie nie wierzę w Nawałkę w Krakowie - albo inaczej: nie wierzę w sukces Nawałki przy Reymonta. Zwłaszcza że jest to facet z twardą ręką i dość ostrym oraz bezpośrednim podejściem do piłkarzy. A w Krakowie wiadomo, bez zmian - o czym wspomniał w ostatnim wywiadzie nawet Cupiał. Tutaj to szkoleniowiec jeździ na łasce piłkarzy, a nie odwrotnie... Wisła to nie Górnik i w tym przypadku zdecydowanie nie ma czasu na eksperymenty czy budowę zespołu według własnych upodobań. Kilka beznadziejnych meczów w każdym praktycznie przypadku będzie równało się zwolnieniu. Ale oczywiście nie tyle odstawiających nogę piłkarzy, co przede wszystkim trenera.

Rzecz jasna też chciałbym, aby na ławce trenerskiej siedział facet z pełnym, bezwarunkowym poparciem władz klubu, który posiada umiejętności i doświadczenie dające gwarancję pewnego, dobrego poziomu gry drużyny pozostającej pod jego wodzą. Tyle że jak mam być szczery, wciąż nie widzę w Polsce szkoleniowca, którego mógłbym takim zaufaniem (jako kibic) obdarzyć. A poszukiwania zagraniczne już przecież przerabialiśmy. Póki więc nie zmieni się w Krakowie filozofia właściciela/zarządu/kolejnych dyrektorów/prezesów, dopóty cały czas będziemy wsadzani na tę samą karuzelę, powodującą u większości kibiców mdłości dopełnione znużeniem z powodu kolejnej przebudowy. Deja vu jak w pysk strzelił!

Dlatego nie jest dla mnie ważne, czy Kulawik przegra najbliższy mecz z Pogonią czy go zremisuje. W ciągu pięciu wiosennych spotkań i tak sprawił, że od niepamiętnych czasów jestem w stanie na trzeźwo oglądać poczynania wiślaków. Widzę przy tym to, czego nie byłem w stanie dostrzec od bardzo dawna: ruch na boisku, jakieś zalążki pressingu oraz - przede wszystkim - bramki (w liczbie mnogiej). Być może Tomek nie ma doświadczenia niezbędnego w tej robocie, może i faktycznie jest stosunkowo słabym trenerem, ale i tak nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby nie dotrwał do końca rundy (wyłączając skrajny przypadek przerżnięcia sromotnie pięciu czy sześciu spotkań z rzędu). Z takimi piłkarskimi antytalentami i tak osiągnął więcej niż, znając oczywiście specyfikę tego klubu, mogłem się po tej przerwie zimowej spodziewać.

Nawałki po prostu nie chcę. Bo wiem, że jego przebudowa zespołu i tak prędzej czy później skończy się przymusowymi "wakacjami", a my zostaniemy po raz kolejny z trenerem tymczasowym i będziemy świadkami następnej idiotycznej rekonstrukcji składu, zwanej tu i ówdzie "reanimacją trupa". Tymczasem jednak niecierpliwie oczekuję kolejnych spotkań z nadzieją na kolejne pozytywne wyniki Wisły Kraków.
Ostatnio edytowane przez enzo : 13.03.2013 o godz. 00:26.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2013, 10:39
wygrali dwa mecze na krzyż, strzelili parę bramek a niektórzy już Kulawika chcą koronować... spokojnie zagramy z Leszkiem, Lubinem albo Legią i bańka pęknie. Bardzo szybko ....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.03.2013, 10:46
Daleko mi do krytykowania jak i wychwalania Kulawika. Poczekam spokojnie na wyniki spotkań pomiędzy
Nami a Pogonią, Piastem oraz Legią. Szczególnie z Pogonią, bo jak wiemy, mecze z ogórkami którzy są za nami w tabeli, nie wyglądają za dobrze. Jeżeli wygramy w w/w meczach, to uwierzę, że pierwsze dwa spotkania to były wypadki przy pracy.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.03.2013, 10:51
emjot napisał(a):Wyświetl post
wygrali dwa mecze na krzyż, strzelili parę bramek a niektórzy już Kulawika chcą koronować... spokojnie zagramy z Leszkiem, Lubinem albo Legią i bańka pęknie. Bardzo szybko ....
Pożyjemy - zobaczymy. Jak mają zdrowie do gonienia to już połowa sukcesu.
Kluczowa sprawa czy kopaczom się będzie chciało. L, Amiki itp. to też żadne orły.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.03.2013, 11:40
Czyli - zagramy z drużynami które nie zrobiły wyprzedaży, ba - wręcz się wzmocniły, które płacą regularnie zawodnikom i które nie ściągają bezrobotnych piłkarzy i?..

No właśnie - i co? Okaże się, że "Kula" nie jest cudotwórcą? Że mamy beznadziejną drużynę z jednym, może dwoma piłkarzami?

My walczymy w tym sezonie o utrzymanie. To jest nasz poziom i wedle niego należy oceniać wyniki drużyny. Jeden, dwa mecze tego nie zmienią. Balon pompują tylko oderwani od rzeczywistości pajace mając nadzieję, że pęknie z hukiem. A wtedy będzie winien Kulawik, "bo taki klub jak Wisła..." ma kibiców - mitomanów którzy nie zauważyli, że mamy skład złożony w większości z emerytów i nie stać nas nawet na regularne wypłaty.

Uwielbiam takich "znawców".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.03.2013 o godz. 11:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.03.2013, 11:47
Niektórzy to chyba aż zacierają ręce kiedy w końcu przegramy. A przegramy, to nieuniknione bo mamy chujową drużynę która od półtora roku gra padakę a jest dodatkowo ciągle osłabiana. Ale jak już do tego dojdzie to forumowi 'spece' będą mieli używanie, "a nie mówiłem!?". "Gdzie my z takim trenerem o którym na weszło napisali że ma niewyjściowego wąsa!? A na konferencji przekręca Bełchatów na Katowice pajac jeden!"
A Kula póki co robi swoje, 5 meczów 3 zwycięstwa, 0 porażek. Patrząc na to jak ta drużyna wyglądała jeszcze całkiem niedawno za Probierza to jest wręcz kosmos. Oczywiście punkt odniesienia bardzo niski, ale piłkarze przecież ci sami.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.03.2013, 12:25
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście punkt odniesienia bardzo niski, ale piłkarze przecież ci sami.
Minus Melikson.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 13.03.2013, 13:10
Nie można przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę. Ja w przeciwieństwie do większości malkontentów i narzekaczy dawałem i dalej daje Kulawikowi czas na pokazanie się. Nie będę go skreślał, za wygląd czy głupie (niepotrzebne) teksty na konferencjach. Nie skreślę go również po ewentualnej porażce z Lechem czy Legią, jeśli zespół nawiąże walkę. Pełniejszy obraz Kulawika będziemy po zakończeniu sezonu, wtedy przyjdzie czas na oceny. Jak na razie widać poprawę w grze, głównie dzięki obecności Małego i Kosy, ale nie tylko...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 13.03.2013, 13:25
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy to chyba aż zacierają ręce kiedy w końcu przegramy. A przegramy, to nieuniknione bo mamy chujową drużynę która od półtora roku gra padakę a jest dodatkowo ciągle osłabiana. Ale jak już do tego dojdzie to forumowi 'spece' będą mieli używanie, "a nie mówiłem!?". "Gdzie my z takim trenerem o którym na weszło napisali że ma niewyjściowego wąsa!? A na konferencji przekręca Bełchatów na Katowice pajac jeden!"
A Kula póki co robi swoje, 5 meczów 3 zwycięstwa, 0 porażek. Patrząc na to jak ta drużyna wyglądała jeszcze całkiem niedawno za Probierza to jest wręcz kosmos. Oczywiście punkt odniesienia bardzo niski, ale piłkarze przecież ci sami.
Lubie takie koneksje.
Kula robi swoje więc czy jest oderwany od rzeczywistości czy nie, nie ma znaczenia. Ciekawy wniosek. Owszem - wyniki go bronią ale czy to oznacza że może przekręcać 'Bełchatów na Katowice'?

Dalej, trzeba się zdecydować na jedna opinie. Jak drużyna gra kosmos to nie może być 'chujowa'. Albo mamy potencjał albo mamy szrot. Albo są dobrze przygotowani do sezonu albo źle. Albo Kulawik ma materiał do trenowania albo nie ma. Albo podejmuje dobre decyzje albo nie.

Wiesz, gdyby istniały oczywiste argumenty za 'Kulawikiem' to byłyby dawno wyciągnięte. A tak to głównymi 'za' jakie się pojawiły była 'wiślackość' trenera, słabła drużyna, brak kasy oraz personalnej alternatywy. Nie miej za złe tym co nie popadają w hurraoptymizm po tych spotkaniach i nie zmieniają optyki. Nota bene sam zakładasz że argument 'wyniki go bronią' zaraz się skończy. I co dalej?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2013, 13:40
Ja pójdę o krok dalej.
Nie wiem, może się mylę jednak mam wrażenie, że chyba Łysy w końcu odetchnął z ulgą. Widmo spadku się realnie oddaliło, dlatego rozdział pod tytułem " Basałaj Story" dużymi krokami dobiega końca. Nie pozostało nic innego , jak dumnie zameldować Bossa o wykonaniu powierzonego mu zadania.

Pozostał jeszcze Puchar Polski.
Jak to wczoraj Jacus powiedział, jeśli jest możliwość to trzeba go zdobyć. Na pytanie redaktora, jaka Wisłą będzie nas reprezentowć, przygasł momentalnie. Odpowiedział wymijająco, jednak dało się wyczytać z gęby, że chyba jeszcze sprawami personalnymi to się nie zajmowano.

Jest to o tyle ciekawe, że praktycznie cała drużyna po sezonie przestaje istnieć. Łącznie z trenerem, który chyba okaże się być opcją tylko i wyłącznie na dogranie rozgrywek .

Już nawet Kula zapytany o angaż w Wiśle dzeki zdobyciu PP., mota się i odpowiada trzy po trzy.

Nie wiem, ale dziwnie to wszystko ostatnio wygląda. Jeśli Kulawik jest bystry, to zrozumie że teraz gra nie tylko o możliwość pracy na dłuższy kontrakt, ale i może o całą swoją karierę.

Tylko wynikami udowodni, że zna się na robocie. A wtedy nie powinien mieć problemów z kontynuacją pracy w innym klubie. Jeśli będzie piach, wiadomo, w klubie szat rozdzierać z tego powodu się nie będzie. Ale dla niego, może to oznaczać tylko ME.

Dlatego trzymam kciuki, żeby Kula zdobył ten PP.
Przynajmniej Łysy będzie miał jeden problem więcej. Bo z wczorajszej rozmowy wynikało to tak, że możliwość zdobycia pucharu polski chyba tak naprawdę do tej pory nie była brana na poważnie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.03.2013 o godz. 14:42.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 13.03.2013, 13:43
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, gdyby istniały oczywiste argumenty za 'Kulawikiem' to byłyby dawno wyciągnięte.
Aż zacytuje samego siebie, bo nie chce mi się drugi raz to samo pisać:

Dobór zawodników do podstawowego składu - nie mam zastrzeżeń.
Zmiany przeprowadzane w czasie meczu i żywe reagowanie na wydarzenia na boisku - brak zastrzeżeń.
Sposób gry drużyny, gra skrzydłami, na jeden kontakt - w porównaniu do Probierza jest progres, aczkolwiek cudów od tych piłkarzy nie ma co oczekiwać.
Brak uprzedzeń do piłkarzy, konfliktów wewnątrz drużyny (via. Moskala konflikt z Małeckim i preferowanie Genkova nad Bitonem) - teraz wszystko gra.
Argumenty za, a przynajmniej broniące w jakimś stopniu Kulawika. Może jakiś obalisz?

Natomiast argumenty przeciw, jakie najczęściej się pojawiały to typowe weszło:
- przejęzyczenia i głupie gadki
- wygląd bywalca "automatów do gier"
- brak pewności siebie.

Bywały też ataki związane z grą zespołu, ustawieniami poszczególnych zawodników. Pamiętam jaka była nagonka na "Kulę" że wystawia Burlige w pomocy "przecież on się nie nadaje" , "co on robi" i Łukasz pokazał, że Kulawik się nie mylił. Może Burlidze sporo brakuje do normalnego/średniego pomocnika ale i tak to chyba najlepsza dla niego pozycja.
Kulawik nie boi się zaryzykować, spróbować nowych wariantów, dla niektórych to wielki minus, dla mnie niesamowity PLUS! Znaczy to nie mniej , nie więcej, że trener ciągle szuka, dąży do poprawy gry, a nie zadawała się tym co jest.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.03.2013, 13:50
Owszem - wyniki go bronią ale czy to oznacza że może przekręcać 'Bełchatów na Katowice'?
Ja .......ę. Jak bardzo niektórych "Weszło!" odmóżdża - to wręcz przerażające.

Uwaga, mamy problem. Kulawik źle wypada na konferencjach. Zamiast "Bot" powiedział "Katowice", a potem się upierał!

Odpowiadając na Twoje pytanie: tak, może. Bo obejdzie to tylko pojebów którzy szukają na siłę problemów. Którzy czyhają tylko na okazję żeby kogoś upodlić, przypiąć mu łatkę, opluć i wyszydzić. Oraz - rzecz jasna - bandy ich bezmózgich klakierów, którzy potrzebują tego typu podniet.

Normalny kibic - nie, nawet nie kibic, każdy normalny i pozbawiony kompleksów człowiek - po prostu się uśmiechnie i za kilka dni o całej "sprawie" zapomni. Wypominanie komuś przejęzyczeń i uznawanie ich za argument za czymkolwiek to przejaw intelektualnego dna. Ja wiem - wzorce idą z góry. Jak ś.p. prezydent przekręcił nazwisko Boruca, to rechot debili słychać było do czasu katastrofy.

Prawdopodobnie przeoczyłem etap, kiedy podobne zdziczenie stało się czymś naturalnym - stąd pewnie taka a nie inna reakcja.

"Powiedział Katowice!". " I jeszcze się upierał!".

Najeżdżam tutaj na "Weszło!", ale oni przecież w gruncie rzeczy tylko zaspokajają społeczne zapotrzebowanie. A ja od dłuższego czasu - jako jeden z nielicznych - nie wiem o co chodzi. Ktoś się przejęzyczył, ktoś palnął głupotę - zdarza się. Czy fakt, że Stuhr Jr ma znikomą znajomość historii kraju oznacza, że jest słabym aktorem? Wszyscy się pośmiali (może poza zainteresowanym) i temat umarł śmiercią naturalną. To przecież - w gruncie rzeczy - drobnostka.

"Powiedział Katowice!". I ....?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.03.2013 o godz. 14:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.03.2013, 13:51
zaraz zrobimi z Kulawika najlepszego trenera na świecie bo Wisła wygrała 2 czy 3 mecze. Co on osiągnął jako trener.... NIC... dla mnie po sezonie jaki by nie był powinien odejść...
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 13.03.2013, 14:00
No właśnie Kula w Wiśle jest od lat i co osiagnął z młodą ekstraklasą, jakich to piłkarzy nam wychował i ilu?

Sprawe trzeba rozpatrywać inaczej jesli:

- mamy bić sie o miejsca w środku tabeli to jest to dobry trener.
- mamy bić się o mistrza (po ewentualnych wzmocnieniach) to niestety sporo mu brakuje
- mamy dazyc do awansu do LM(proszę się nie śmiać) to jest kompletnie nieodpowiednia osoba

Jesli dodatkowo mamy budować kadre to też nie jest najlepszy trener bo nie ma swojego zdania w sprawie transferow, i brak mu ikry i pewnosci siebie a to atrybuty dobrego i bardzo dobrego trenera.
Kazio tez niestety mial wady, które na dłuższą mete go dyskwalifikowały.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 13.03.2013, 14:15
Cytat:
Wiesz, gdyby istniały oczywiste argumenty za 'Kulawikiem' to byłyby dawno wyciągnięte. A tak to głównymi 'za' jakie się pojawiły była 'wiślackość' trenera, słabła drużyna, brak kasy oraz personalnej alternatywy. Nie miej za złe tym co nie popadają w hurraoptymizm po tych spotkaniach i nie zmieniają optyki. Nota bene sam zakładasz że argument 'wyniki go bronią' zaraz się skończy. I co dalej?
I co dalej? Zostanie zwolniony, przyjdzie następny na pół roku, i karuzela wciąż będzie się kręcic. Kulawik pójdzie gdzieś do 1 ligi, zrobi wynik i będziemy tęsknic.

Właśnie z perspektywy trenera bardzo dobrze, że nie ma kasy na drastyczne ruchy bo może sobie spokojnie działac. Szkoda, że Moskal nie dostał takiej szansy.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.03.2013, 14:28
borys napisał(a):Wyświetl post
No właśnie Kula w Wiśle jest od lat i co osiagnął z młodą ekstraklasą, jakich to piłkarzy nam wychował i ilu?

Sprawe trzeba rozpatrywać inaczej jesli:

- mamy bić sie o miejsca w środku tabeli to jest to dobry trener.
- mamy bić się o mistrza (po ewentualnych wzmocnieniach) to niestety sporo mu brakuje
- mamy dazyc do awansu do LM(proszę się nie śmiać) to jest kompletnie nieodpowiednia osoba

Jesli dodatkowo mamy budować kadre to też nie jest najlepszy trener bo nie ma swojego zdania w sprawie transferow, i brak mu ikry i pewnosci siebie a to atrybuty dobrego i bardzo dobrego trenera.
Kazio tez niestety mial wady, które na dłuższą mete go dyskwalifikowały.
M.in. w związku z tym co napisałeś z poważnymi wnioskami na temat Kuli poczekajmy do czerwca chyba, że wcześniej zacznie się dziać coś zupełnie nieoczekiwanego.
Jak dotąd moim zdaniem jest przyzwoicie. Oby dobra seria została podtrzymana w niedzielę, potem w kolejny weekend itd. Swoją drogą to jedyny sposób żeby zachęcić BC do bycia aktywnym
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 13.03.2013, 14:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
....
"Powiedział Katowice!". I ....?
I nic. ?

Jak powiedziałeś powiedział i tyle. Głupotą jest się upierać ze fakt nie miał miejsca (vide Kulawik na konferencji) jak i głupotą jest mówić ze dzięki 'robieniu swoje' ma prawo tak mówić. Wpadka to wpadka po jaką cholerę szukać dla niej usprawiedliwienia?

Cytat:
Odpowiadając na Twoje pytanie: tak, może. Bo obejdzie to tylko pojebów którzy szukają na siłę problemów. Którzy czyhają tylko na okazję żeby kogoś upodlić, przypiąć mu łatkę, opluć i wyszydzić.
Taka rola dziennikarza. I chyba przyznasz ze była to najciekawsza 'wypowiedz' Tomka w tej konferencji. O czym dziennikarz miał napisać? Rozumiem że najłatwiej nazwać odbiorce wiadomości pojebem, przykleić mu łatkę szydercy, a mówce moralnie usprawiedliwić post factum wynikami. No tak mi to wygląda.

Lysy napisał(a):Wyświetl post
...
Argumenty za, a przynajmniej broniące w jakimś stopniu Kulawika. Może jakiś obalisz?
Nie muszę i nie chce. Chyba mogę tak postąpić. Fajne argumenty. Dajmy im czas - są trochę świeże - maja one kilka dni o ile się nie mylę? Zobaczymy czy znajdą potwierdzenie w następnych meczach.

.....
Dlatego trzymam kciuki, żeby Kula zdobył ten PP.
Przynajmniej Łysy będzie miał jeden problem więcej. Bo z wczorajszej rozmowy wynikało to tak, że możliwość zdobycia pucharu polski chyba tak naprawdę do tej pory nie była brana na poważnie.
Racja. Dobrze by było narobić kwasu Bednarzowi. BTW Może wszyscy załapali że grają o własny byt - od trenera przez piłkarzy a skończywszy na sprzątaczkach w klubie.
Powód: składnia
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.03.2013 o godz. 15:10.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 13.03.2013, 14:53
arti napisał(a):Wyświetl post
M.in. w związku z tym co napisałeś z poważnymi wnioskami na temat Kuli poczekajmy do czerwca chyba, że wcześniej zacznie się dziać coś zupełnie nieoczekiwanego.
Jak dotąd moim zdaniem jest przyzwoicie. Oby dobra seria została podtrzymana w niedzielę, potem w kolejny weekend itd. Swoją drogą to jedyny sposób żeby zachęcić BC do bycia aktywnym
I o to chodzi cieszmy sie tym co jest a pozniej sie zobaczy - zbyt wiele niewiadomych.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.03.2013, 15:00

Uwaga, mamy problem. Kulawik źle wypada na konferencjach.

Tak jakbyś nie wiedział że dla wielu forumowiczów to jak wypadasz na konferencjach jest najważniejsze ...

Od Mourinho to szczotka w kiblu jest bardziej elokwentna ale gościa i tak nie przekonasz. Zostaw.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 15.03.2013, 23:22
Ameryki nie odkryję, ale na plus liczy się Kuli wpajanie naszym asom do głów gry na siebie. Próbują tej krótkiej piłki, ściany, klepania.

Po tym, jak Probeiro wymyślił, aby jedyną rozumiejącą się parę boiskową (Ivica & Maor) rozdzielić, każdego z nich obdarowywując jednym skrzydłem (przeciwległym - do kompletu) i każąc im czyhać na kontry niczym złe licho w sitowiu, to już spora poprawa. Kierunek dobry, ale czasu nie wystarczy. Ciśnienie na sukces, czyli pazerność + niecierpliwość.

Możemy co najwyżej wynajmować efektowny lokal, własnego domu nie zbudujemy nigdy.
O ogrodzie zapomnijmy.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.03.2013, 23:31
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Ameryki nie odkryję, ale na plus liczy się Kuli wpajanie naszym asom do głów gry na siebie. Próbują tej krótkiej piłki, ściany, klepania.

Po tym, jak Probeiro wymyślił, aby jedyną rozumiejącą się parę boiskową (Ivica & Maor) rozdzielić, każdego z nich obdarowywując jednym skrzydłem (przeciwległym - do kompletu) i każąc im czyhać na kontry niczym złe licho w sitowiu, to już spora poprawa. Kierunek dobry, ale czasu nie wystarczy. Ciśnienie na sukces, czyli pazerność + niecierpliwość.

Możemy co najwyżej wynajmować efektowny lokal, własnego domu nie zbudujemy nigdy.
O ogrodzie zapomnijmy.
Brutalna prawda jest taka, że Kulawik kupił sobie spokój do następnego remisu/porażki. Pewnie połowa mózgów już liczy punkty straty do Legii, są nawet jednostki które kombinują ile Sikorski musi strzelić, żeby korona króla strzelców była nasza. Wiec jak nie wygramy - będzie dramat.

Już czytałem że Pogoń jest ultra-słaba, tak jak gdybyśmy my rozdawali karty w lidze.

Za Kulawika widać jakiś pomysł na grę. Z naciskiem na słowo "jakiś" - faktycznie, w stosunku do "polskiego Guardioli" postęp jest niesamowity, normalnie oaza na pustyni.

Tak czy siak - tu nie ma czego budować. Wystarczy spojrzeć ilu zawodnikom kończą się kontrakty i w jakim są wieku. Po sezonie odchodzi większość pierwszego składu, w dodatku - raczej na emeryturę. Cokolwiek Kulawik stworzy - za trzy miesiące przestanie istnieć.

Wystarczy spojrzeć kogo ściąga Łysa Pała żeby się domyślać, w jakim kierunku to wszystko zmierza...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.03.2013 o godz. 00:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 15.03.2013, 23:51
Wystarczy spojrzeć kogo ściąga Łysa Pała żeby się domyślać, w jakim kierunku to wszystko zmierza...
"[...]ponad stanami jest i stanów-stan[...]"

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.03.2013, 00:18
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
"[...]ponad stanami jest i stanów-stan[...]"
Nie będę gorszy:

"[...]Jestem Żółtą Magnetyczną Gwiazdą, która otacza centralny, zielony Zamek Symbolizacji[...]".

Co nie zmienia faktu, że i tak jesteśmy w dupie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2013, 00:28
Nie będę gorszy:

"[...]Jestem Żółtą Magnetyczną Gwiazdą, która otacza centralny, zielony Zamek Symbolizacji[...]".

Co nie zmienia faktu, że i tak jesteśmy w dupie.
o tym pisałem powyżej, zgoda. Bardziej boli, że głowa ponoć liczyć umie (że winnica z nadania to inna sprawa) ale członki jej kalekie. Paradoks albo prawidłowość - albo 1.: umie mnożyć ale dzielić już w ogóle albo 2.: wcale liczyć nie umie, więc kozy skaczą.

Trochę offtop ale żeby było w temacie: powiedział "Katowice" i nosi koraliki!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów